Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
In arhiva va invitam sa cititi discutia alaturi de: Zoltan Andras - Liderul Formatiei Sarmalele Reci | Mona Nicolici - Editor si Prezentator Stiri | Dinu Gheorghe - Conferentiar Universitar Doctor in Drept | AG Weinberger - Cel mai important Bluesman al Romaniei | Monica Tatoiu - Directorul Oriflame Romania | Cosmin Alexandru, Presedintele URR.
Daca doriti sa participati ca invitat in cadrul acestui subforum, va invit sa ma contactati la email invitati at hanuancutei punct com
![]() ![]() |
1 Jun 2004, 10:13 PM
|
|||
![]() Gazda Hanului ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaje: 8.540 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Saptamana viitoare va invitam la o portie de Sarmale Reci, alaturi de liderul trupei omonime, Zoltan Andras! Zoltan Andras - Scurta Prezentare ![]() Nascut la 22 martie 1968, Zoltan Andras, Berbec cu ascendent in Scorpion este caracterizat ca fiind o persoana ambitioasa, indrazneata, profunda, intensa si pasionala. Zoltan este vegetarian, dupa o lunga perioada de timp petrecuta in Ardeal, unde a fost carnivor convins. S-a implicat in numeroase proiecte, printre care lupta impotriva drogurilor. Coordonator al sectiunii de tineret a Societatii Antroposofice din Romania (gandirea umana ca centru al vietii), considera ca tinerii sunt mai expusi dependentei de droguri pentru ca au pierdut traditia si codul moral al stramosilor lor. Exista de asemenea o lipsa de comunicare si comportament spiritual, intr-o societate industriala care tinde sa stearga trasaturile individuale si sa devina un sat global. Are insa si o solutie in aceasta lupta cu drogurile: problema drogurilor de orice tip poate fi rezolvata prin gasirea unei surse de moralitate interioara, neimpusa de societate, care sa creeze o buna intelegere a lumii. Un alt proiect pe care Zoltan Andras il coordoneaza este Conferinta Internationala a Tineretului, ce va fi organizata in perioada 17-24 iulie in Simeria. Info Sarmalele Reci ![]() Componenta Trupei: Zoltan Andras (voce, clape) Emil Viciu (chitara) Paul Baciu (bass, clarinet) Ionel Tanase "Tase" (tobe) Petre Popa(clape) Trupa Sarmalele Reci e constituita din muzicieni de jazz si jazz-rock care, in acesti 10 ani, si-au impus sa exploreze teritorii muzicale noi si pline de seva, dar si, totodata, sa-si moduleze mesajul (muzical si libretisitic) la preocuparile contemporaneitatii. Pentru maniacii etichetelor, stilul Sarmalelor, bogat in influente de cea mai diversa natura, se poate defini ca "fusion rock". Grupul Sarmalele Reci a fost infiintat in noiembrie 1993, la impulsul lui Florin Dumitrescu, textierul grupului. El si-a dorit sa creeze un grup de rock care sa aiba un nume romanesc, spre deosebire de multe grupuri din acea vreme care aveau nume cu tenta americano-englezeasca. Florin propunea o idee trasnita, haioasa, ceva care sa sugereze ca e vorba de un grup, de mai multi muzicieni (deci: "Sarmalele", la plural), dar care sa indice si ca este un produs romanesc: ce ii place romanului mai mult decit mincarea, dar mincarea traditionala romaneasca - sarmalele?! Cum sarmalele sint bune calde, F.D. propunea ca aceste sarmale sa fie altfel ... mai putin comode ... mai putin conformiste ... cam deranjante ... deci... Sarmalele Reci. In 15 Decembrie 1993 au aparut pentru prima oara sub denumirea "Sarmalele Reci", desi fiecare dintre componentii actuali si-a inceput cariera in muzica inainte de formarea grupului. De atunci, Sarmalele Reci au sustinut peste 700 de concerte si au lansat albumele Tara te vrea prost (1995), Aurolac (1996), Tara te vrea prost - reeditare cu melodii aditionale (1996), Rapirea din Serai (1999), Maniac (2001) si... Vaca (2003). "La început am vrut sa ne numim Holograf, pentru ca suntem tridimensionali, apoi am vrut sa ne numim Iris, e o floare de padure foarte frumoasa si care noua ne place foarte mult. Pe urma am vrut sa ne numim Compact, pentru ca suntem asa... compacti, solizi. Dar o cunostinta careia îi place mult rock-ul ne-a spus ca numele astea sunt deja ocupate. Atunci am zis 'hai sa gasim un nume nou!' si am gasit Sarmalele Reci, care nu e ocupat de nimeni." S-ar fi putut, de asemenea, sa-i cheme "Mititei fara mustar" sau "Bere calda". Au ales sa se numeasca Sarmalele Reci si cu acest nume au devenit celebri. Sarmalele Reci este un simbol al românismului, al civilizatiei cu parfum caragialesc, al frustrarilor lui Bula care face haz de necaz în "tara lucrurilor bune si neterminate". Bill Clinton este un fan al Sarmalelor Reci. Cu ocazia vizitei oficiale în România, Bill Clinton a primit din partea formatiei albumele "Tara te vrea prost" si "Aurolac". Dupa ce le-a ascultat a tinut sa le trimita membrilor grupului o scrisoare de apreciere, foarte prietenoasa si foarte putin protocolara. Mai mult, mister Clinton a tinut sa sublinieze ca în rândul fanilor Sarmalele Reci s-a înscris si misses Clinton. La Monica Lewinsky nu a facut nici o referire. Noi ne-am dorit sa fim un fel de lautari de oras, care sa ii distreze pe oameni cintindu-le despre viata lor familiara, dar si reflectind realitatea intr-un mod poetic: nu incercind sa o cosmetizam, sa o falsificam, ci sa aratam cum stau lucrurile, insa nu pe un ton vulgar. (Zoltan Andras) Versurile melodiei "Sprit De Vara", din cadrul albumului "Maniac" (Muzica: M. Iordache, Texte: F. Dumitrescu)
MP3-uri Sarmalele Reci: Rapirea din Serai (2,97 Mb) | Sprit de Vara (2,23 Mb). Informatiile de mai sus au fost prezentate folosind materiale preluate de pe site-urile: SarmaleleReci.ro (site-ul oficial Sarmalele Reci), the Bullet, 121.ro, Cancan Cotidian, A&A Records. Poza si MP3-urile sunt prezentate in cadrul proiectului Liternet.ro. Zoltan Andras, va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han Ii invit pe participantii la acest dialog sa citeasca in prealabil Informatii Generale referitoare la aceste discutii. In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitatul saptamanii, Zoltan Andras. -------------------- |
||
|
|
|||
2 Jun 2004, 10:36 PM
|
|
![]() Gazda Hanului ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaje: 8.540 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Dialogul este deschis, va invit la o portie speciala de Sarmale Reci.
Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari invitatului nostru:
-------------------- |
|
|
|
3 Jun 2004, 12:28 PM
|
|
|
Debates Partner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 835 Inscris: 14 May 04 Forumist Nr.: 3.492 |
Felicitari "Sarmalele reci", pt. muzica pe care o cantati si pt. mesajul pe care aceasta il transmite!
Editat. Va rog trimiteti comentarii sau noi intrebari adresate lui Zoltan Andras, nu raspunsuri la intrebarile precedente. Acest topic a fost editat de Mihai: 3 Jun 2004, 12:41 PM -------------------- Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu!
|
|
|
|
| Promo Contextual |
3 Jun 2004, 12:28 PM
|
|
ContextuALL |
|
|
|
|
3 Jun 2004, 12:43 PM
|
|
Va rog ca in cadrul acestui topic sa adresati intrebari lui Zoltan Andras, nu sa raspundeti intrebarilor deja existente, adresate invitatului nostru.
-------------------- |
|
|
|
3 Jun 2004, 02:43 PM
|
|
|
Dregator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 968 Inscris: 5 December 03 Forumist Nr.: 1.378 |
Daaaa, "Sarmalele reci"...super muzica !!
Pe cand un "Best Of" ?....Nu stiu daca pana acum oficial a existat vreunul, caci pirat au fost. Eu insa tin foarte mult la calitate si la onestitate, asadar exista vreun "Greatest Hits" ? Este el recent ? Unde a fost editat (se va edita) ? Si unde se poate, sau se va putea cumpara ? Si inca o intrebare personala, Zoltan te-am vazut in sala la recentul cocert Jethro Tull...ceva impresii ?? Acest topic a fost editat de Hampu The Great: 3 Jun 2004, 05:09 PM -------------------- "Pe mine Hampu ma cheama, si cu toti eu sunt de-o seama. Ce v-am spus nu e o zeama ce se bea urland la crama.... Ce v-am spus e o licoare stoarsa dintrun om ce moare !!" |
|
|
|
4 Jun 2004, 12:30 PM
|
|
|
Vataf ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 103 Inscris: 6 January 04 Din: punctul din cheia sol Forumist Nr.: 1.723 |
Sunt si eu cantareata, ce-i drept, m-am axat pe jazz, blues si rock, toate putin mai alternative. Am studii destul de aprofundate in domeniul muzicii si de asta imi place sa cred ca stiu ce vorbesc atunci cand spun ca muzica voastra aduce o prospetime speciala pe piata romaneasca.
Intrebarea mea este oarecum spinoasa: Ce parere ai despre pirateria muzicala? Obisnuiesti sa mai deschizi si tu un Kazaa? Apoi, mi-ar placea sa aflu daca accepti recomandari muzicale din alte stiluri decat cele pe care le asculti. Intr-un cuvant: esti deschis la nou? -------------------- stii sa soptesti?
|
|
|
|
5 Jun 2004, 04:36 PM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 3.800 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
Bine ai venit la Han
Intrebarile mele ar fi urmatoarele: Ce stil de muzica asculti atunci cand vrei sa te relaxezi? Care este formatia preferata? Ce te-a determinat sa alegi acesta cariera muzicala si cum te vezi peste 20 de ani? Multumesc anticipat -------------------- life
|
|
|
|
5 Jun 2004, 06:31 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: MembriOffBoard Mesaje: 2.426 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.412 |
Bun venit la Han, Zoltan Andras!
Pe langa calitatea si prospetimea mentionate de ceilalti useri as adauga si inteligenta muzicii si versurilor voastre. Cateva intrebari: 1. In concerte, la ce anume te gandesti inainte de a pasi pe scena? 2. Este binecunoscuta (si indragita) maniera voastra de a va exprima prin muzica ...sa le zicem "parerile civice". Si Conferinta Internationala a Tineretului indica faptul ca nu va sunt indiferente problemele sociale. Crezi ca ne poti spune cateva cuvinte legate de droguri? Venite din partea ta, ar avea alta greutate. 3. Ati calatorit mult, in turnee sau din alte motive. Exista vreun colt de lume preferat? 4. O intrebare de actualitate: vei merge la vot (sau ai fost, deja)? De ce? 5. Ai avut ocazia sa arunci o privire asupra Hanului Ancutei? Ne poti spune ce parere ai, atat despre Han cat si despre fenomenul forumurilor, in general? Multumesc atat pentru raspunsuri , cat si pentru muzica voastra! Acest topic a fost editat de denise_d: 5 Jun 2004, 06:32 PM -------------------- __________
|
|
|
|
6 Jun 2004, 10:25 PM
|
|
|
Haiduc ![]() ![]() Grup: Musterii Mesaje: 65 Inscris: 15 April 04 Forumist Nr.: 3.079 |
Sarmale, Sarmale...
Bine ai venit printre noi, Zoli! Doua intrebari: 1. Ce parere ai despre festrivaluri gen Eurovision sau Cerbul de Aur? 2. Pentru multe trupe, aceasta perioada a fost una foarte profitabila, consecinta a campaniei electorale. Dar pentru "Sarmale Reci"? Ati participat la spectacole incluse in campania electorala? Deocamdata atat, multumesc. -------------------- Voiesti sa cunosti lucrurile? Priveste-le de aproape. Vrei sa-ti placa? Priveste-le de departe.
|
|
|
|
7 Jun 2004, 02:44 PM
|
|
|
Dregator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 968 Inscris: 5 December 03 Forumist Nr.: 1.378 |
Inca o intrebare:
In interviul (excelent) acordat in luna martie ziaristei "Cristina Cojucar" si publicat in revista Hush.. apare o fotografie in care ai in mana un album pe a carui coperta scrie Callas...E si o poza a Mariei Callas tot acolo. Sunt convins ca fotografia are o semnificatie pe care eu nu am reusit insa sa o deslusesc...Poti sa ma ajuti ??? -------------------- "Pe mine Hampu ma cheama, si cu toti eu sunt de-o seama. Ce v-am spus nu e o zeama ce se bea urland la crama.... Ce v-am spus e o licoare stoarsa dintrun om ce moare !!" |
|
|
|
8 Jun 2004, 11:40 AM
|
|
![]() Musteriu ![]() Grup: Musterii Mesaje: 16 Inscris: 26 October 03 Forumist Nr.: 1.066 |
Candva, demult, din formatie facea parte si un saxofonist. Sa ma ierte ca nu i-am retinut numele, am vazut ca intr-o perioada concerta cu Ada Milea.
De ce a parasit formatia? Pentru mine, o parte din farmecul trupei statea si in saxofonul de pe vremuri. -------------------- Octavian Costache
Daca mersul cu avionul se numeste zbor, atunci mersul cu barca se numeste inot. |
|
|
|
8 Jun 2004, 03:58 PM
|
|
|
Musteriu ![]() Grup: Musterii Mesaje: 20 Inscris: 8 April 04 Forumist Nr.: 2.988 |
Pai saxofonistul se numeste Mihai Iordache si ultima data l-am vazut intr-un concert cu Harry Tavitian... foarte fain de altfel...
Chiar... de ce a plecat? |
|
|
|
9 Jun 2004, 08:45 AM
|
|
|
Da unul desirat...nu se mai sfarsea..L-am remarcat si eu.
Avea prezenta scenica si mult feeling....Dadea bine pentru grup, sa sti...Subscriu si eu: De ce a plecat ?? -------------------- "Pe mine Hampu ma cheama, si cu toti eu sunt de-o seama. Ce v-am spus nu e o zeama ce se bea urland la crama.... Ce v-am spus e o licoare stoarsa dintrun om ce moare !!" |
|
|
|
9 Jun 2004, 09:32 AM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.918 Inscris: 3 November 03 Forumist Nr.: 1.126 |
Bun venit la Han?
1. Faci politica? Te intereseaza subiectul? 2. Ce faci cand ai timp liber? Cum iti place cel mai mult sa pierzi vremea? 3. Ce fel de job ti-ar placea sa ai daca ar trebui sa lucrezi pentru bani ca noi, muritorii de rand? 4. Pe cand la Oradea? -------------------- "Marile fericiri ie mute...."
|
|
|
|
11 Jun 2004, 05:47 PM
|
|
|
Musteriu ![]() Grup: Musterii Mesaje: 4 Inscris: 11 June 04 Forumist Nr.: 3.820 |
Salut! Ma numesc Andrei Dumitrescu.
1.In deschiderea carei formatii ai dori sa cantati ? 2.Ce formatie ai vrea sa cante in deschidere la voi ? 3.Ce formatii v-au influentat cel mai mult? 4.Ce ascultai cel mai mult in liceu,perioada urmatoare,si ce anume asculti acum cel mai mult? 5.Exista vreo formatie/interpret/melodie/album de care nu te poti satura,oricat de mult ai asculta? 6.Ce formatie/interpret crezi ca e subapreciata/subapreciat la noi in tara,respectiv la nivel mondial? 7.Ce formatie/interpret crezi ca-i supraapreciata/supraapreciat? 8.Ce parere ai despre Pink Floyd/Syd Barrett/Roger Waters/David Gilmour ?Ai vreun album preferat,melodie preferata de la ei?E ceva care te enerveaza la ei (eu inca nu am gasit nimic,desi am ascultat tot ). 9.Poti face un top al preferintelor muzicale ? 10.Exista vreo formatie/interpret(a) care sa te scoata din sarite? Cam atat deocamdata.Multumesc. Acest topic a fost editat de syd67ro: 11 Jun 2004, 05:48 PM |
|
|
|
12 Jun 2004, 10:24 AM
|
|
Se pare ca Zoltan a fost ocupat pe parcursul acestei saptamani si nu a reusit sa intre la Han.
Sper ca saptamana viitoare sa raspunda tuturor intrebarilor trimise aici. -------------------- |
|
|
|
14 Jun 2004, 11:41 PM
|
|
Am discutat cu Zoltan; a avut o perioada foarte ocupata, insa joi raspunde intrebarilor trimise.
Daca aveti si alte intrebari, nu ezitati sa le trimiteti. -------------------- |
|
|
|
19 Jun 2004, 10:18 AM
|
|
|
Haiduc ![]() ![]() Grup: Musterii Mesaje: 58 Inscris: 2 May 04 Forumist Nr.: 3.339 |
Se pare ca Zoltan se referea la alta zi de Joi
Daca mai vine pe aici, as avea si eu ceva de intrebat. Dupa parerea mea Sarmalele Reci este una dintre trupele care nu s-au comercializat, care fac muzica de calitate si nu muzica facuta pentru a fi cumparata. Nu as vrea sa il plictisesc pe Zoltan cu intrebari tipice asa ca o sa il intreb altceva: 1. Domnule Zoltan, va place sa purtati tricouri cu trupe? Daca da, ce trupa va place cel mai mult sa aveti pe tricou? Iar daca nu, de ce nu? 2. Care este cel mai traznit tricou pe care il detineti? Ceva de genul: "I don't have a job, I don't have money, I don't have a life, but I'm in a band!" Acest topic a fost editat de Lightning: 19 Jun 2004, 10:19 AM -------------------- Am venit, am vazut, am plecat!
Veni, vidi, valea! |
|
|
|
20 Jun 2004, 02:21 AM
|
|
![]() Vataf ![]() |