HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> O Lupta Milenara...un Razboi Secret?, Asasinii contra Templierii
cocosel
mesaj 9 Oct 2011, 11:33 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



...Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kouloun mumkin....(Nothing is true, everything is permitted)

Hashshashin sau Asasinii sau Assasseen (din araba insemnand pazitori secretelor) dupa numele unui drog pe care il foloseau inainte de a savarsi o crima, au fost si mai sunt ohyeah.gif o societate secreta cu o ierarhie piramidala si descendenta din sectele islamice a lui Hakim, a Fatimizilor, Salinilor si Sutilor. In anul 872 d.Ch.sau 400 si ceva, un oarecare Abdullah ibn Mayrmin a infiintat secta Batini, care a dat tonul pentru dezvoltarea sectei Asasinilor. Bazandu-se pe cultul Roshaniya sau Cei Huminati..au devenit din 1094 dupa cucerirea fortaretei din Iran de la Alamut, tarmul Marii Caspice..una dintre cele mai de temut organizatii secrete din toate timpurile.

Despre Templierii nu cred ca mai are rost sa fac alte precizari deoarece sunt numeroase topicuri dedicate lor...asa ca voi rezuma intrand direct in lumina ascunsa din spatele cortinei.

Se spune ca intre cele doua ordine odata cu aparitia Templierilor in 1119 ar fi izbucnit un razboi secret foarte crunt... desi multe surse neaga si vor nega in continuare date semnificative...Ambele ordine fiind de origine frateasca...(masonica)...ar fi detinut secrete ce nu puteau fi puse in circulatie decat prin acordul partilor...ceea ce era destul de greu de obtinut. Asasinii isi revendicau apartenenta inca din vremuri imemoriale, plus de asta isi atribuiau uciderea lui Ceasar (40 de asasini), Cleopatra (asasinul Amunet), Caligula (asasinul Leonius)...dar in acelasi timp aveau ca si doctrina cultivarea individualitatii si a libertatii in forma ei cea mai pura.Ei credeau ca lupta impotriva oricarei forme de abuz de putere in sprijinul celor care nu puteau, nu aveau cunostiinte sau abilitati sa o faca.In realitate luptau pentru cu totul altceva...secret detinut doar de maestrii lor...si care se regasea adanc in religie. Ei isi duceau mai departe crezul prin credinta ca uciderea unui om de rang inalt dar inconstient si mediocru politic, poate salva milioane...si in final poate schimba cursul istoric. Totul se facea printr-o strategie bine pusa la punct si cu tinta precisa. Pare absurd dar daca analizezi mai atent si inlaturi panza de paianjen vei constata ca scopul lor in final scuza mijloacele.

May the Father of Understanding guide us..

De partea opusa Templierii... desi multi ii dau ca si inceput anul 1119 prin Hugo van Payens in Ierusalim istoria poate sugera ca SPQR (Senatul Roman) este un precursor al acestui ordin ca sa nu amintesc de Cain. rofl.gif . unsure.gif Asa cum probabil stim doctrina templiera pune accentul pe ideea ca lumea poate fi salvata daca puterea o detin alesii/initiatii...chiar daca libertatea va fi suprimata pana la un anumit nivel.

Razboiul secret dintre cele doua ordine a fost in cea mai mare parte a lui unul cu foarte multe conotatii religioase. Daca in 1154 Templierii il cumparau pe Printul Egiptului pentru a deveni crestin si a renunta la religia musulmana...Asasinii in 1152 il ucideau cu sange rece pe Contele de Tripoli, Raymond...

...va urma... thumb_yello.gif










--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Oct 2011, 07:39 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Daaa...si jocul a trecut la varianta II

"Assassin’s Creed se întoarce si in versiunea pentru PC cu o experienţă single player îmbunătăţită şi, pentru prima dată în istoria seriei, cu o componentă multiplayer.
În centrul atenţiei rămâne în continuare conflictul dintre asasini şi templieri, protagonistul fiind şi de această dată Ezio Auditore da Firenze. Povestirea continuă acolo unde Assassin’s Creed II s-a oprit: Ezio devenit un Maestru asasin infam, reconstruieşte frăţia asasinilor pentru a eradica templierii şi a pentru scăpa Roma din ghearele corupţiei.
Pe partea de multiplayer jucătorii vor putea să-i ajute pe templieri folosind resursele Abstergo pentru a se antrena în arta asasinării şi pentru a-şi elimina oponenţii odată şi pentru totdeauna. În cadrul partidelor de multiplayer, jucătorii vor putea alege dintr-o serie de personaje unice, fiecare dispunând propriul arsenal şi propriile tehnici de asasinare."




--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Oct 2011, 07:53 AM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



Acu fara gluma:

"Potrivit lui Webster, membrii Lojii ( Fondatorul sectei Asasinii - Hassan bîn Sabah . In timp ce se afla în Egipt, acesta s-ar putea să fi conceput planurile de înfiinţare a sectei Asasinii, studiind organizarea şi practicile din Daru Hikmat (Casa Cunoaşterii) sau Marea Lojă din Cairo. Această Lojă reprezenta un depozit de cunoştinţe antice şi înţelepciune transmise din generatie în generaţie din vremurile lui Adam, Noe, Avram şi Moise.) au perfecţionat tehnicile folosite câteva secole mai târziu, pentru înfiinţarea organizaţiei Illuminati. De asemenea, izvorât din această Lojă era cultul Roshaniya sau Cei Huminati, care au devenit o adevărată teroare pentru autorităţile afgane.

................................................................................
.........................................

Cultul de ucigaşi condus de Hassan s-a înfiinţat prin anul 1094, când Hassan, împreuna cu câţiva aliaţi perşi, au cucerit fortăreaţa muntoasă de la Alamut de pe ţărmul Mării Caspice, în Iran. Acolo, el a creat propria sectă ismaelită şiită - care a devenit cunoscută sub denumirea de Asasinii. In timp ce se autoproclama un mare conducător spiritual, Hassan a conceput un cult al personalităţii sale, bazat pe o violenţă ucigaşă. Potrivit autoarei Webster, „Scopul final al acestei secte era conducerea omenirii de către câţiva oameni roşi de setea de putere. Metoda prin care aceasta nouă orânduire urma a fi înfiinţată era nici mai mult nici mai putin decât asasinarea în masă a tuturor adversarilor săi"

................................................................................
..........................................


Iniţiaţii din gradele superioare ale sectei învăţau docrinele secrete ale Asasinilor - dintre care una suna astfel; "Nimic nu este adevărat şi totul este permis". Un alt secret era acela că există un singur Dumnezeu şi toate obiectele create - inclusiv omenirea - fac parte dintr-un tot universal, o idee care urmează liniile teoriei câmpurilor unificate elaborată de Einstein, ce continuă să fie studiată serios de savanţii epocii contemporane. In sfârşit, dogma Asasinilor - potrivit căreia "scopul scuză mijloacele" ar putea să fi fost precursoarea aceleiaşi concepţii filozofice care se regăseşte în doctrina Francmasoneriei Iluminate.

................................................................................
...........................................

Câteva relatări vorbesc despre existenţa unor legături de lucru între Asasini şi Templieri, în cadrul unor operaţiuni militare comune desfăşurate în timpul cruciadelor - inclusiv în timpul atacului declanşat de Cruciaţi asupra Damascului, sub conducerea regelui Baudouin al Ierusalimului. Un scriitor al secolului al XVIII-lea deplângea faptul că Templierii acceptaser㠄să se alieze cu acel prinţ groaznic şi sângeros numit Bătrânul Om al Muntelui, prinţ al Asasinilor".

Este posibil ca in urma unor operatiuni organizate în comun, Templierii şi Asasinii să îşi împărtăşească atât cunoştinţe antice cu caracter esoteric, cât şi informaţii militare importante, deoarece este bine documentat din punct de vedere istoric faptul ca Asasinii se răspândiseră adânc în ierarhia musulmană. Mackey confirma aceastra ipoteză: „în diverse etape ale istoriei lor, Templierii au încheiat diverse tratate şi acorduri de prietenie cu Asasinii; putem crede că în acele perioade în care războiul nu se dezlânţuia cu maximă intensitate, este posibil ca între cele două Ordine să se fi desfăşurat schimburi reciproce de vizite şi conferinţe".

................................................................................
...........................................


Caracterul ucigaş al Asasinilor avea să ducă în cele din urmă la căderea lor. Hassan, Bătrânul Om al Muntelui, a fost ucis de fiul sau, Mohammed care, la rândul Iui, a fost otrăvit de către fiul său, cel din urma afland de planul pus la cale de Mohammed pentru a-1 ucide. Prin 1250, hoardele invadatorilor mongoli capturaseră şi ultima fortăreaţă a Asasinilor, eliminând practic Ordinul de pe scena istoriei. Cu toate acestea, potrivit afirmaţiilor unor cercetători, mici grupuleţe de Asasini există încă şi azi în Orientul Mijlociu."


....cateva spicuiri in completarea textului publicat de coco.



--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 10 Oct 2011, 08:08 AM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



"O singura mentiune as avea, aceea ca NU "ordinul asasinilor" a influentat "ordinul templierilor" ci INVERS !
Ordinul Asasinilor a fost infiintat in anul 1094.Ordinul Templierilor a fost infiintat in anul 1119 si a fost desfiintat in anul 1312.

Ce observati ???

Templierii apar mai tarziu decat Asasinii.Cu toate astea, nu putem sa nu amintim de un alt Ordin al "Romei" si anume Ordinul Cavalerilor de Malta.
Ordinul Cavalerilor de Malta a fost infiintat in anul 1050, deci inainte de Asasini.
In momentul in care Templierii au fost defiintati, ei au trecut in randurile Cavalerilor de Malta.
Maltezii sunt subordonati Iezuitilor."


Surse demne de incredere sustin ca intre diferitele personaje care joaca un rol într-o singura ordine mondiala, personaje despre care ati mai auzit vorbindu-se ca CFR (Consiliul de Relatii Externe), Comisia trilaterala, Comitetul celor 300, Rothschilds, Bilderbergers, Rockefellers, etc., exista si o "veriga care lipseste" (Ordinul Negru), care este centrala tuturor, care lucreaza prin, peste si controleaza totul - dar pe care majoritatea oamenilor au pierdut-o din vedere.

Ar mai fi de consemnat ca unele indicii conduc la o speculatie potrivit careia intre Al Qaeda si "societatea asasinilor" ar exista o relatie de filiatie.







--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 10 Oct 2011, 08:04 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cocosel @ 10 Oct 2011, 12:33 AM) *
...Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kouloun mumkin....(Nothing is true, everything is permitted)


Un subiect de discutie interesant smile.gif .

As avea de adus multe critici si adnotari referitoare la informatiile wikipedice vehiculate pe acest thread dar sunt foarte obosita si nu ma pot concentra. Sper sa revin.
Totusi vreau sa mentionez ca traducerea corecta a devizei ar fi urmatoarea : Nimic nu e absolut, totul e posibil

mutlaq/motlaq = absolut
mumkin/momken = posibil

O carte referitoare la subiect rolleyes.gif

The Templars and the Assassins: the militia of Heaven de James Wasserman


Acest topic a fost editat de exergy33: 10 Oct 2011, 08:07 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 10 Oct 2011, 08:09 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



Dude!

Pe langa gluma cu jocul destul de bun pentru amatori de fantasy-game...ai mai introdus si alte arhicunoscute mistificari care de-a lungul timpul au determinat indepartarea unora de Asasinii care isi revendica doctrina din timpuri imemoriale.


Nu exista nici o conexiune intre Asasinii si Al Qaeda..dar pentru multa lume Sunnit poate fi Siit...imi pare rau pentru cei care nu stiu sau cei care pot sa ajunga sa scrie o astfel de nebunie. Hasan-i-Sabah (Batranul Om al Muntelui) era nascut intr-o familie de siiti si toata viata a continuat credinta stramosilor sai.
Al Qaeda este in totalitate formata din talibani (sunniti) sponsorizati de o secta saudita Wahhabi.Secta sunnita islamica bazata pe invataturile lui Muhammad ibn Abd-al-Wahhab, un intelectual din secolul 18 din teritoriul care este acum Arabia Saudita, care susţinea curatarea islamului, sau ceea ce considera el inovatiile in Islam.Astazi, Wahhabism-ul este traditia islamica dominanta in Peninsula Araba, desi influenta sa este minora in Orientul Mijlociu. Deoarece Osama bin Laden provenea din Arabia Saudita si era Wahhabi, extremismul Wahhabi si ideile radicale de puritate l-au influentat considerabil. Membrii islamului Wahhabi nu considera credinta lor ca fiind una din multe; ci, mai degraba, este singura credinta adevarata a islamului – nimic altceva nu conteaza.

Pentru necunoscatori diferentele dintre Sia (siiti) si Sunni (sunniti) pornesc de la neintelegerile in ce priveste succesorul Profetului Mohammed, care a murit in 632, si in ce priveste natura conducerii politice a comunitaţii musulmane.

Daca Siiti sunt impartiti in cateva secte secundare... Alawitii (familia conducatoare Assad din Siria), Druzii (Liban,Iordania,Israel), Zayzii (Yemen), Alevitii (Turcia) si doua principale Ismaeliti si Doisprezecari....Sunniti sunt mai bine organizati si de aceea sunt si majoritari in lumea araba....ei nu au decat mici diferente in cele 4 scoli de jurisprudenta...si foarte putine secte..care de regula sunt extremiste.

Batranul Om al Muntelui a facut parte si a dus mai departe credinta ismaelitilor care sustinea ca Ali ibn Abu Talib, varul Profetului si ginere al sau, sotul fiicei Fatima...a fost primul lider al comunitatii musulmane cat si primul Imam ...si nu cum cred Sunniti doar in profeti mentionati in Coran si nu in Imami de inspirate divina.


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 10 Oct 2011, 08:16 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Un subiect de discutie interesant smile.gif .

As avea de adus multe critici si adnotari referitoare la informatiile wikipedice vehiculate pe acest thread dar sunt foarte obosita si nu ma pot concentra. Sper sa revin.
Totusi vreau sa mentionez ca traducerea corecta a devizei ar fi urmatoarea : Nimic nu e absolut, totul e posibil

mutlaq/motlaq = absolut
mumkin/momken = posibil


Astept...cu mult interes...nu ma pricep la araba de nici un fel.... jamie.gif Cu privire la subiect voi continua in limita timpului disponibil...soon!!


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
goguta
mesaj 10 Oct 2011, 10:13 PM
Mesaj #8


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.116
Inscris: 24 December 08
Forumist Nr.: 12.676



Un lucru e prins aiurea in discutia asta.
Illuminati nu au legatura cu organizatia Assasinilor.
Primul mare maestru al Illuminati a fost Pitagora, deci ...
Asasini şi Illuminati nu a avut legături formale, dar acestea s-au respectat reciproc.
Cavalerii Templieri au intalnit Asasinii în secolul al 12-lea şi au fost intrigati de ei, întrebandu-se dacă Assasinii ar putea fi utilizati ca o armă împotriva tiraniei Oranduirii Lumii Vechi.
Este, de asemenea, adevărat că Templierii admirat motto-ul enigmatic, codul Assassinilor: "Nimic nu este adevărat - totul este permis." Numai oameni de calibrul corect pot înţelege un astfel de slogan. Oameni prosti vor lua la valoarea nominală şi vor considera că este un fel de declaraţie anarhista şi nihilista.

P.S. "Nimic nu este adevărat - totul este permis." suna mult mai logic cum l-a tradus exergy33:" Nimic nu e absolut, totul e posibil"

Acest topic a fost editat de goguta: 10 Oct 2011, 11:29 PM


--------------------
Analiza stiri
"Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The Dude
mesaj 11 Oct 2011, 09:37 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 9.057
Inscris: 24 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.595



QUOTE(cocosel @ 10 Oct 2011, 08:09 PM) *
Dude!
Pe langa gluma cu jocul destul de bun pentru amatori de fantasy-game...ai mai introdus si alte arhicunoscute mistificari care de-a lungul timpul au determinat indepartarea unora de Asasinii care isi revendica doctrina din timpuri imemoriale.


Sursele mele nu sunt din Wikipedia. Subiectul ??? Doar vag cunoscut.
Am pus totul in citat, taman ca sa ma feresc sa fiu acuzat de vreun punct de vedere.
Evit asa ceva cand nu am suficiente cunostinte despre o tema...

Astept cu interes seriile viitoare ale discursului tau thumb_yello.gif


--------------------
"Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com>
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 11 Oct 2011, 09:22 PM
Mesaj #10


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cocosel @ 10 Oct 2011, 12:33 AM) *
...Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kouloun mumkin....(Nothing is true, everything is permitted)

Hashshashin sau Asasinii sau Assasseen (din araba insemnand pazitori secretelor) dupa numele unui drog pe care il foloseau inainte de a savarsi o crima, au fost si mai sunt ohyeah.gif o societate secreta cu o ierarhie piramidala si descendenta din sectele islamice a lui Hakim, a Fatimizilor, Salinilor si Sutilor. In anul 872 d.Ch.sau 400 si ceva, un oarecare Abdullah ibn Mayrmin a infiintat secta Batini, care a dat tonul pentru dezvoltarea sectei Asasinilor. Bazandu-se pe cultul Roshaniya sau Cei Huminati..au devenit din 1094 dupa cucerirea fortaretei din Iran de la Alamut, tarmul Marii Caspice..una dintre cele mai de temut organizatii secrete din toate timpurile.


Cateva obiectii si completari smile.gif
Din Qazvin si pana pe tarmul Marii Caspice ( Marea Khazar e denumirea oficiala in limba persana ce se regaseste pe toate hartile iar denumirea de Marea Mazandaran e denumirea utilizata de o serie de localnici) e ceva drum ... aproape o ora cu masina.
Deci Qazvinul, implicit si ruinele fortaretei Alamut, nu sunt situate chiar pe tarmul Marii Caspice. Poate fi consultata lista cu orasele de pe tarmul marii.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caspian_Sea#C...the_Caspian_Sea

Hassan Sahah si descendentii sai trebuie analizati in contextul gruparii spirituale Nizari, desprinsa din ramura ismaelita - una din cele mai efervescente ramuri ale islamului shiit. Surprinzator ca in Iran gruparea Nizari a supravietuit pana la ora actuala.

Denumirea sectei vine de la haşiş ... nu stiu de unde ai scos ca in araba ar insemna pazitorii secretelor rolleyes.gif ? Interesant ca nici macar sunnitii, dar nici dusmanii si istoricii cu pareri negative vizavi de Hassan Sabah, nu au putut demonstra cu documente ca el, urmasii lui, sau adeptii sectei lor ar fi fost consumatori de droguri (haşiş), in schimb au demonstrat ca Hassan Sabah consuma carne de porc, bea vin si era foarte indulgent cu cei ce incalcau legile islamice.

Fiul sau, dupa ce i-a succedat la conducerea sectei, in ultima zi a Ramadanului/Ramezanului, s-a rugat cu spatele/fundul la Mecca, ori acest fapt in conceptia mahomedanilor reprezinta o blasfemie.
'Evenimentul' rugaciunii a fost consemnat in documentele epocii.

Acest topic a fost editat de exergy33: 11 Oct 2011, 09:25 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 12 Oct 2011, 12:24 AM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114




QUOTE
Cateva obiectii si completari smile.gif
Din Qazvin si pana pe tarmul Marii Caspice ( Marea Khazar e denumirea oficiala in limba persana ce se regaseste pe toate hartile iar denumirea de Marea Mazandaran e denumirea utilizata de o serie de localnici) e ceva drum ... aproape o ora cu masina.
Deci Qazvinul, implicit si ruinele fortaretei Alamut, nu sunt situate chiar pe tarmul Marii Caspice. Poate fi consultata lista cu orasele de pe tarmul marii.


Da asa este nu-i tarmul Marii Caspice...este zona muntoasa Alburz in Persia... undeva in zona...preluare indubitabil gresita. Imi asum eroarea intentionata. mwah1.gif


QUOTE
Hassan Sahah si descendentii sai trebuie analizati in contextul gruparii spirituale Nizari, desprinsa din ramura ismaelita - una din cele mai efervescente ramuri ale islamului shiit. Surprinzator ca in Iran gruparea Nizari a supravietuit pana la ora actuala.


Da sustin in totalitate...si inca supravietuiesc... desi datele nu sunt certe...thumb_yello.gif
Dupa cum bine cred ca stii ..Nizari au o forma destul de inchisa de perpetuare a conducerii...Nici o persoana nu poate fi Imam, decat daca este fiul ultimului Imam si este desemnat de acesta sa-l urmeze.O comunitate de Nizari nu poate sa supravietuiasca in purul sens daca esuaza sa aiba contact cu primul Imam Infailibilul si prin el cu profetul Mohamed..tatal spiritual al "Murids"(followers)

Sa incercam sa stabilim cine sunt acesti Nizari....
Dupa cucerirea orasului Fustat una din vechile capitale a Egiptului al 14-lea Imam al Ismaelitilor Imam al-Mu'ziz incepe o noua dinastie..cunoscuta sub denumirea de "Fatimid dynasty".Odata cu asezarea acestei dinastii la conducerea Egiptului intregul Orient Mijlociu se transforma intr-o zona de control a societatii musulmane ismaelite ceea ce a atras partea europeana sa fie in dezacord.(1)Dupa o domnie indelungata si prospera, dupa transformarea orasului al-Qahira (Cairo) in capitala, dupa construirea a numeroase edificii impunatoare dinastia se destrama in doua ramuri in momentul decesului celui de al 18-lea Imam Caliph al-Mustansir. Este cea mai importanta schisma din istoria ismaelita...si astfel cei care il vor accepta ca Imam pe fiul cel mare al lui Mustansir, Abu Mansur Nizar vor fi cunoscuti sub numele de Nizari (Nizariyya), ceilalti care il vor urma pe fiul cel mic al-Musta'li vor deveni Musta'lian (Musta'liyya)...

Datorita sustinerii din partea armatei condusa de un apropiat al sau..un var Al-Musta'li devine urmatorul Caliph..dupa cucerirea Alexandriei urmata imediat cu inchiderea lui Nizar (fratele sau) si a familiei sale (de fapt familia sa). Multe legende inca nesustinute documentar vorbesc despre evadarea unuia dintre fii lui Nizar pe numele sau Hadi. Acesta fuge impreuna cu sotia sa din temnita din Alexandria si se stabileste alaturi de Asasini la Alamut.
Aceasta dinastie va avea un tragic sfarsit si datorita neputintei unuia ca Musta'li la carma ismaelitilor... asa cum relateaza cronicile el fiind doar un papusar in mainile Vizirului.Odata cu decesul acestuia in 1101 urmeaza o perioada anosta care se incheie in 1171 cand Egiptul este cucerit de soldatul musulman kurd sunnit Salah-ad-Din Yusuf al Ayyubi cunoscut sub numele de Saladin, cel care va instaura dinastia Ayyubi.(2)




--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 12 Oct 2011, 01:14 AM
Mesaj #12


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114





QUOTE
Denumirea sectei vine de la haşiş ... nu stiu de unde ai scos ca in araba ar insemna pazitorii secretelor rolleyes.gif ? Interesant ca nici macar sunnitii, dar nici dusmanii si istoricii cu pareri negative vizavi de Hassan Sabah, nu au putut demonstra cu documente ca el, urmasii lui, sau adeptii sectei lor ar fi fost consumatori de droguri (haşiş), in schimb au demonstrat ca Hassan Sabah consuma carne de porc, bea vin si era foarte indulgent cu cei ce incalcau legile islamice.



De ce se sustine ca Nizari sunt cei mai apropiati de Asasinii?....pentru ca Batranul Om al Muntelui a fost izgonit din Egipt de Vizirul Badr-al-Jamali sustinator al lui Musta'li...Din momentul izgonirii va deveni un aprig propagandist al lui Nizar...Adica in banii nostri se situa pe pozitii adverse fata de cei care il alungasera din Marea loja de Cairo...

Te contrazic sunt multi cei care sustin ca intrebuintau hasisul in modul lor de operare...Da intr-adevar in momentul in care un Marco Polo pasager prin lumea araba dar mai cunoscut in alte zone face o afirmatie si o si inscrie intr-o cronica multi il vor urma si vor spune ca hasisul este doar o forma de indoctrinare...din care se putea naste obedienta.Fals.
Exista o povestire alternativa care ne spune despre caracterul sectei ca un "weaver of illusion"..ceea ce nu poate fi produs decat sub influenta renumitei plante.

Assasseen = guardians.... mwah1.gif

QUOTE
Fiul sau, dupa ce i-a succedat la conducerea sectei, in ultima zi a Ramadanului/Ramezanului, s-a rugat cu spatele/fundul la Mecca, ori acest fapt in conceptia mahomedanilor reprezinta o blasfemie.
'Evenimentul' rugaciunii a fost consemnat in documentele epocii.


Gresit...ambii fii ai Batranului au fost ucisi de el..(il voi numi asa de acum inainte pe Hasan Sabah)..
De fapt vrei sa ne spui de Hasan II...si de o zi de vineri in Ramadan...denumita Qiyamat Festival of the Resurrection...un festival al vinului. rofl.gif
Daca nu stiai Nizari abolisera legile islamice ale Shari'a..justificand prin conceptia Batranului ca "practice Batini (inward) spiritual fasting (i.e., controlling of the human instincts), instead of Zaheri (outward) physical fasting"




--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 12 Oct 2011, 05:48 AM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cocosel @ 12 Oct 2011, 02:14 AM) *
De fapt vrei sa ne spui de Hasan II...si de o zi de vineri in Ramadan...denumita Qiyamat Festival of the Resurrection...un festival al vinului. rofl.gif
Daca nu stiai Nizari abolisera legile islamice ale Shari'a..justificand prin conceptia Batranului ca "practice Batini (inward) spiritual fasting (i.e., controlling of the human instincts), instead of Zaheri (outward) physical fasting"



Raspund pe fuga caci trebuie sa ma duc la birou.

Da, evorba de ultima vineri a Ramadanului nu de ultima zi, ultima zi e denumita Eid-ul Fitr/Fetr.

Qiyamat inseamna Judecata de Apoi, nicidecum Festival al Vinului ( in araba vinul e denumit sharab)
Aduna-te de pe drumuri ... Festivalul Vinului in lumea islamica smile.gif ... serios?

Multi se indoiesc de faptul ca Marco Polo ar fi viazut cu adevarat fortareata Alamut. Cauta si vei vedea de ce devil.gif .

Spre seara voi reveni cu restul raspunsurilor.






--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 12 Oct 2011, 05:21 PM
Mesaj #14


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE
Da, evorba de ultima vineri a Ramadanului nu de ultima zi, ultima zi e denumita Eid-ul Fitr/Fetr.

Qiyamat inseamna Judecata de Apoi, nicidecum Festival al Vinului ( in araba vinul e denumit sharab)
Aduna-te de pe drumuri ... Festivalul Vinului in lumea islamica smile.gif ... serios?


Trecand peste greselile strecurate pe ici pe colo...iti voi raspunde de pe drumurile mele...chiar daca textul pe care mi-l prezinti nu este decat interpretarea ta in araba a unor cuvinte...Iti multumesc pentru traduceri dar nu asta ma intereseaza...sunt destule dictionare online/print. thumb_yello.gif

O daaaa!!! In lumea islamica nu se consuma decat apa... rofl.gif
Foarte serios..dar trebuie sa mai studiezi..ti-am spus ca ai cam lasat cartile deoparte... mwah1.gif

Marea majoritate a ismaelitilor nu au cunostiinte despre aceasta Zi...denumita de Asasini Ziua Resurectiei...si cu atat mai mult cu cat datele despre ea au fost arse odata cu distrugerea fortaretei de la Alamut. Dar pentru ca insisti am sa-ti arat aici cateva fraze din discursul care a pus bazele acestei sarbatori asa cum am denumit-o Festival al Vinului...
Suntem in 1164 intr-o vineri daca doresti...in Ramadan chiar...la Alamut aniversand uciderea lui Hazrat 'Ali ibn Talib.Iata ce spune The History of Ismailism, p.73:
“Today I have explained to you the Law [shari'at] and its meaning. I make you free from the rigidity of the Law and resurrect you from the bondage of the letter to the freedom of the spirit of the Law. Obey me and follow my farma'n.... Break your fast and rejoice. This is the day of utmost happiness and gratitude.” (Hassan II care nu a fost fiul Batranului ci un urmas al acestuia rolleyes.gif )
De ce l-am numit Festival al Vinului..pentru ca dupa acest discurs fulminant..din care am redat doar o fraza...Hasan devine Khalifa (deputy) al Imam-ului secret, un rang mai mare decat Da`i si Hujja..si apare in cartile de istorie ca si Qa'im al-qiyama (Bringer of the Resurrection). El va initia o noua etapa in aceasta secta Batini..iar aceasta zi se va transforma in banchet unde se va consuma vin din belsug.("The Shari`ah laws were abolished from that day, and every year the 17th (19th, according to Abualy) of Ramadhan was celebrated as 'id-i Qiyamat, the Festival of the Resurrection.")...Pam Pam!! ohyeah.gif


QUOTE
QUOTE
Multi se indoiesc de faptul ca Marco Polo ar fi viazut cu adevarat fortareata Alamut. Cauta si vei vedea de ce devil.gif .


Exact ceea ce am si subliniat..in raspunsul meu anterior..dar nu prea se pare ca ai inteles..sau mai degraba nu cred ca ai citit cu atentie... thumb_yello.gif

Acest topic a fost editat de cocosel: 12 Oct 2011, 05:23 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 12 Oct 2011, 09:42 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



Ba da. Citesc cu atentie si tocmai de aceea vreau sa punctez pe ici pe colo.

Sunt foarte indoielnice 'marturiile' lui Marco Polo in ceea ce priveste vizita la Alamut.
In primul rand vreau sa spun ca in anul 1256 cetatea cade pe mana lui Hulagu Han, nepotul lui Ginghiz Khan. Inainte de a o transforma in ruina el ii ordonaaaa primului sau ministru sa faca inventarul fortaretei, al anexelor, al bibliotecii si al drumurilor din zona.
Daca ar fi existat cu adevarat o Gradina a Paradisului la Alamut sau in apropiere, mai mult ca sigur ca ar fi notat-o in inventarul facut caci existenta acestei gradini ar fi confirmat legenda precum ca Hassan Sabah i-ar fi drogat pe membrii sectei, cu hasis sau un alt drog, dupa care i-ar fi dus intr-o gradina nemaiintalnit de frumoasa si i-ar fi lasat la dispozitia unor tinere super de dotate care i-ar fi adus in extaz pe respectivii adepti.
Legenda (falsa cred eu) mai spune ca prin acest tertip Hassan Sabah ii convingea pe adepti ca au intrat in Gradina Paradisului si ca daca ii vor fi fideli ( vezi etimologia cuvantului fadayan sau fidai), ori de cate ori va vrea dansul, ii va duce din nou in starea de extaz traita anterior.
Dar oamenii lui Hulagu Han nu au gasit nici o urma din faimoasa gradina si nici o alta sursa din lumea islamica a timpului nu-i consemneaza existenta.
Toate acestea au fost doar zvonuri si povesti inventate pentru creduli.

In realitate adeptii sectei au fost oameni instruiti, la fel ca si ceilalti sufisti ai perioadei medievale, caci stiinta, filozofia si literatura Persiei cat si cea a tarilor arabe este opera misticilor de tot felul ( a sufistilor) nu a musulmanilor ortodocsi.
In ceea ce-i priveste pe ismaelitii de azi, condusi de Agha Khan - a carui fundatie nu e pusa pe baze religioase si nu face propaganda islamica, sunt la randul lor oameni foarte bine pregatiti, cei mai scoliti dintre imigrantii arabi din America si Europa, si primii musulmani ce au intrat in parlamentul canadian sau in alte structuri politice occidentale.
Agha Khan acorda acele premii pentru arhitectura ce-i propulseaza pe scena mondiala pe arhitectii cu talent; pana acum marea parte a premiilor au fost luate de crestini.

Ma reintorc la Marco Polo care in scrierile sale foloseste informatii culese de la ismailitii sirieni si de la cei din cercurile cruciatilor, caci, extrem de important, ei au vehiculat si au introdus in Europa numele de asasin ... hash - hashin , etc.
Poate nu o sa credeti dar acest nume "asasin" sau macar unul asemanator, plus cel de Batranul Om al Muntelui, nu exista in scrierile persilor/iranienilor, nici in traditia sau vorbirea curenta a locuitorilor din zona.
Daca il vei intreba pe un iranian oarecare despre asasini, iti va ridica din umeri.
Pai e posibil ca Marco Polo sa fi vizitat Alamutul si sa nu fi consemnat denumirea sectei in limba localnicilor?
In plus de asta el mai si descrie o gradina inexistenta ... fara indoiala ca in drumurile sale a auzit destule fabulatii pe care le-a compilat dupa bunul plac.
In al treilea rand mai trebuie spus ca traseul lui Marco Polo, analizat secvential de istorici, nu cuprinde drumul spre Qazvin si de acolo inspre fortareata Alamut.

http://www.articlesbase.com/religion-artic...mut-293900.html


QUOTE
Whenever, the Alamut was threatened, the enemies had to come from Ispahan to Rudhbar after passing through the tedious and barren regions, and pitched their camps at the pastures of Alamut. While retreating, the frustrated forces took their revenge by mutilating and cutting down the luxuriant crops and devastated the smiling fields in order to quench the thirst of hatred and passion. Their temper was also crystallized into romantic stories. Firstly, it was rumored that the valley of Alamut had been transformed into the gardens of paradise, but it proved an ineffectual among the local people. Instead, the enemies contrived another florid story that so-called paradise existed inside the fortress. Since it was difficult to ascertain the story by the local people, it received a less credence in some quarters, whose bits and shreds were sorted out by the later writers to embellish a tale in exaggeration. Thus, the failure to eliminate the Ismailis, begot in its turn the idea of myths and tales. Round a trifling thing has thus grown up a crop of fables, making it a curious hodgepodge. According to Encyclopaedia of Religion and Ethics (London, 1958, 2:140), "Hasan bin Sabbah caused the land surrounding his fortress to be carefully cultivated, and this may have led to the legend of paradise." It was the Venetian traveller Marco Polo (1254-1324) to have heard from the villagers and narrated in his book. He was accompanied by his father and uncle and embarked on his journey to the court of Kubilai Khan (1260-1294). Macro Polo started from Acre in 1271, and passed through Iran in 1272, about 15 years after the reduction of Alamut when it was almost a heap of ruins. He committed his itinerary to writing through a scribe in 1298 and related what he had heard in Iran concerning the tale of paradise in Alamut. His ridiculous account however cannot be credible. It is inferred that he would have never crossed near the ruins of Alamut, and the description of the castle in Marco Polo's book was either the stronghold of Girdkuh near Damghan, which was finally surrendered to the Mongols in 1270, about two years before he crossed Khorasan into northern Afghanistan; or, more probably, some fortress in eastern Kohistan. There he evidently had seen a ruined castle of the Ismailis. His itinerary however did not take him to Alamut, which appears to be the castle alluded to in his account. He had heard from some local informants, which he admits in the beginning, and therefore, his account is admittedly not based on personal observation. It also cannot be denied that Marco Polo's account bears a distinctly occidental imprint, reflecting the influences of different reports, which are ultimately traceable to Burchard of Strassburg, Arnold of Lubeck and James of Vitry. It is therefore possible that Marco Polo had knowingly conflated the information he had acquired some 30 years earlier in Iran, with the legends then prevalent in Europe for the Ismailis of Syria. All this sounds to the conclusion that Marco Polo could not have heard his account in its entirety from his informants in Iran.

Marco Polo applied the term Ashishin (or Assassin) for the Ismailis. It has been asserted that the term Assassin had originally acquired currency in Crusader circles in reference to the Ismailis of Syria, and it was neither originated or prevalent in Iran, and therefore, Marco Polo could not have heard the term Assassins from his informants in Iran. His curious application of the title of Old Man of the Mountain (Vetus de Mountain, or Viel de la Montaigne) to the ruler of Alamut; also suggests a doubtful description. This title has been coined by the Crusaders for the chief of the Ismailis of Syria, and it was never in usage among the Ismailis of Iran. It is therefore, safe to infer that Marco Polo would have never heard the title of Old Man of the Mountain in Iran, but he used in the light of the then informations prevalent in Europe for the Syrian Ismailis.

[...]

Thus, Marco Polo enhanced a further lease of life to the anti-Ismaili propaganda in Europe. Later on, the account of Friar Odoric of Pordenous (d. 731/1331), who visited China during 1323-27, is perhaps the earliest occidental account of the Ismailis, based entirely on Marco Polo, on his homeland journey to Italy in 1328. Odoric passed through the Caspian coast land in northern Iran, and heard there about the Ismailis, but his description almost resembles the account of Marco Polo. Charles E. Nowell writes in The Old Man of the Mountain (cf. Speculum, Mass., October, 1947, 12:517-8) that, "It is easy to understand how some parts of the Marco-Odoric legend were started. Various eastern historians say that the original Old Man, Hasan Sabbah, for purely economic and strategic reasons, had conduits built and encouraged planting around Alamut. This gave rise to the stories of the garden and the fountains of wine, milk and honey."

[...]
It is also a striking feature that not a single Muslim source, notably Ata Malik Juvaini had ever mentioned about the legend of paradise, who was very aggressive in his narratives and was in search of such stories against the Ismailis. Marshall Hodgson writes in The Order of the Assassins (Netherland, 1955, p.135) that, "Juvaini, when investigating the history of Alamut on the spot after its fall did not look for such a garden as Polo heard tell of."

The modern scholars express great doubts as to the historicity of the stories of paradise narrated by Marco Polo. Carl Brockelmann writes in History of the Islamic Peoples (London, 1959, p. 179) that, "What the Venetian world traveller Marco Polo reported, who some two hundred years later (1271 or 1272) passed through the territory of Alamut, may be mere a legend." Dr. Abbas Hamadani writes in The Fatimids (Karachi 1962, pp. 50-51) that, "A myth was circulated in much later times to the effect that Hasan used to give hashish, an intoxicating drug, to his followers, and in their state of unconsciousness they were transferred to a false paradise. The legend of paradise was circulated by the European traveller Marco Polo, and it is obviously false." Athar Abbas Rizvi writes in Iran - Royalty, Religion and Revolution (Canberra, 1980, p. 72) that, "The romantic stories of the order of assassins and of the Old Man of the Mountain are familiar to Western readers through the pages of Marco Polo, but the legends surrounding events in Alamut, although fascinating, are far from truth." According to The Arabs (by the editors of Encyclopaedia Britannica, New York, 1978, p. 94) that, "Stories of the terrorists' use of hashish before setting out to commit murder and face martyrdom are doubtful, and there is no Ismaili source to confirm tales of an artificial paradise into which drugged members were taken as a foretaste of eternal bliss." Duncan Forbes also writes in The Heart of Iran (London, 1963, p. 29) that, "It is difficult to believe that the Alamut valley, austere and rocky as it is today, ever contained the delicate gardens described in the Middle Ages." Lastly, in falsifying the tale of paradise, William Marsdon writes in The Travels of Marco Polo (London, 1818, p. 117) that, "We may affect to smile at his (Macro Polo's) credulity."


QUOTE(cocosel @ 12 Oct 2011, 06:21 PM) *
Trecand peste greselile strecurate pe ici pe colo...iti voi raspunde de pe drumurile mele...chiar daca textul pe care mi-l prezinti nu este decat interpretarea ta in araba a unor cuvinte...Iti multumesc pentru traduceri dar nu asta ma intereseaza...sunt destule dictionare online/print. thumb_yello.gif



Cuvintele respective nu le-am luat din dictionare printate sau din cele on line.
Desi limba persana e diferita de cea araba, termenii folositi in stintele de baza (Matematica, Chimie, Filozofie, Astronomie, Geometrie ) precum si cei din Mistica si Religie, sunt exact termenii preluati din limba araba in perioada de expansiune a islamului.
De cuvinte ca Zaher, Qiyamat, Ta'alim, Khaqikat, Erfan/Irfan, Sharia, etc ma izbesc zilnic la televizor si in vorbirea curenta. Pot spune ca sunt suprasaturata de ele.

Spre deosebire de altii care vorbesc despre dervisi si misticism doar prin prisma cartilor citite, eu am fost si prin locurile lor de adunare, acolo unde prezenta femeilor a fost permisa ... am intrat asa, cu mentalitatea europeanul aceluia ce-si inchipuie ca e adevarat ceea ce-i tiparit prin cartile pe care le-a citit la el acasa.
Am descoperit ca gruparile mistice impun in primul rand austeritate, simplitate, renuntare la nimicurile stralucitoare ale vietii.
In cazul nerenuntarii la ele, spun ei, e imposibila iluminarea interioara (ruperea valului ce acopera miezul lucrurilor) si trecerea pe planuri supirituale superioare inaccesibile celorlalti.

Nu am fost niciodata la intrunirile ismailitilor, dar acum ca tot m-am prins in jocul asta cu Hassan Sabah, cu prima ocazie voi merge sa 'adulmec' atmosfera smile.gif

Sa nu uit ... dupa acea sedinta de rugaciune cu spatele la Mecca, in care a proclamat Qiyamatul (adica sfarsitul lumii si accederea in Paradis a fiintei umane inainte de moartea fizica) Hasan II le-a cerut membrilor sectei sa-l urmeze orbeste.
Unii au refuzat. Cei ce au refuzat, e vorba de mii de oameni din alte cetati, au fost ucisi fara mila. Acesti oameni au dorit sa urmeze invataturile sectei Nizari asa cum le-au fost transmise din tata in fiu.
In acel punct al istoriei, adica Qiyamatul lui Hasan II, adeptii sectei infiintate de Hassan Sabah se rup pentru totdeauna la nivel spiritual de miscarea Nizari.

Nu-i rau de citit punctul de vedere al unui cunoscator : Anthony Chambell.
De parcurs cu atentie ultime fraze ale textului, fraze ce dovedesc ca scriitorul e un admirator al miscarii.
http://www.iranchamber.com/history/ismailieh/ismailieh.php


Voi reveni, sper, si cu unele interpretari referitor la asasinatele comise de ei. Ar mai fi de spus ca manualele de instructie CIA au cateva pagini bune bazate pe 'invataturile' lui Hassan Sabah, pomenindu-i chiar si numele.

Acest topic a fost editat de exergy33: 12 Oct 2011, 09:49 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 13 Oct 2011, 03:47 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062



In evul mediu musulmanii preparau vin cat si alcool, de asemeni preparau lichioruri delicioase. Consumul acestor bauturi nu era insa destinat maselor, vinurile si lichiorurile se serveau doar de catre cei foarte bogati iar alcoolul a avut si intrebuintari militare. O bautura alcoolica renumita poarta numele de araq; araki; rachiu. Musulmanii beau si azi alcool nu numai acasa in unele tari musulmane unde legea permite chiar la restaurant.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 13 Oct 2011, 05:22 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.959
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(cocosel @ 12 Oct 2011, 06:21 PM) *
Marea majoritate a ismaelitilor nu au cunostiinte despre aceasta Zi...denumita de Asasini Ziua Resurectiei...si cu atat mai mult cu cat datele despre ea au fost arse odata cu distrugerea fortaretei de la Alamut. Dar pentru ca insisti am sa-ti arat aici cateva fraze din discursul care a pus bazele acestei sarbatori asa cum am denumit-o Festival al Vinului...

[...]
De ce l-am numit Festival al Vinului..pentru ca dupa acest discurs fulminant..din care am redat doar o fraza...Hasan devine Khalifa (deputy) al Imam-ului secret, un rang mai mare decat Da`i si Hujja..si apare in cartile de istorie ca si Qa'im al-qiyama (Bringer of the Resurrection). El va initia o noua etapa in aceasta secta Batini..iar aceasta zi se va transforma in banchet unde se va consuma vin din belsug.("The Shari`ah laws were abolished from that day, and every year the 17th (19th, according to Abualy) of Ramadhan was celebrated as 'id-i Qiyamat, the Festival of the Resurrection.")...Pam Pam!! ohyeah.gif


Daca nu aveau habar atunci cum, dupa spusele tale, au sarbatorit-o ?


--------------------
*_*_*

Pierdut În Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cocosel
mesaj 14 Oct 2011, 05:00 PM
Mesaj #18


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114



QUOTE(exergy33 @ 13 Oct 2011, 04:22 PM) *
Daca nu aveau habar atunci cum, dupa spusele tale, au sarbatorit-o ?


Pentru ca ma refeream la cei de azi....in pus de asta asa cum am prezentat mai sus...ismaeliti sunt impartiti in mai multe secte fiecare cu particularitatea lor.Chiar in randul Asasinilor a existat o schisma...cei din Siria nefiind de acord sa renunte la vechile obiceiuri...


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 11 May 2024 - 05:43 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman