HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Psihologie

Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.

 
Reply to this topicStart new topic
> Psihoterapie, ... altceva decat se vede la televizor
dsrk3r
mesaj 19 May 2004, 11:52 AM
Mesaj #1


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



Deschid acest subiect din dorinta de a discuta despre diferitele forme de psihoterapie, de a oferi informatii despre ce se gaseste pe piata romaneasca; de a vorbi despre avantajele diferitelor forme de terapie, pentru ce sunt recomandate, etc. Multi cunosc psihoterapia de la TV: un om culcat pe un pat care discuta cu un terapeut. Psihoterapie insa nu inseamna doar psihanaliza.

Incep cu psihoterapia scurta, centrata pe solutie (TSCS), pe care am invatat-o acum cativa ani si care imi place cel mai mult. Acum nu o mai practic, dar aplic cu succes principiile ei in educatie si mai nou altii le aplica in management si coaching. Orientarea psihoterapiei este radical constructivista si este folosita atat pentru terapia individului cat si a familiei. Autorii acestei forme de terapie se numesc Steve de Shazer si Insoo Kim Berg. Ei locuiesc impreuna in Milwaukee (S.U.A.). Din cand in cand fac cursuri si in Europa.

TSCS este o terapie centrata pe viitor, pe gasirea unor solutii la cele mai diverse probleme, in comparatie cu psihanaliza care este mai degraba centrata pe trecut. Clientul este vazut ca un partener, un expert in problemele sale (mai expert decat terapeutul), care dispune de multe resurse ce pot fi folosite la rezolvarea problemelor sale. Clientul nu este vazut ca un om bolnav, neajutorat si nu este etichetat in nici un fel. Aceasta atitudine este rezultatul unui respect deosebit pentru fiinta umana. Terapeutul cauta impreuna cu clientul exceptiile (cand nu apar problemele) pentru a intelege ce poate face clientul ca sa-si rezolve problemele.

Un terapeut care practica terapia scurta centrata pe solutie va spune clientului sau:
"Din ce mi-ai spus imi dau seama ca te afli intr-o situatie foarte grea. Este admirabil cum te-ai descurcat pana acum. Cum faci ? Cum poti sa supravietuiesti ?"

Pentru comparatie, un psihiatru va spune: "Din ce mi-ai spus vad ca ai probleme mari. O sa-ti prescriu cateva medicamente ..."

Un psihanalist va spune: "Vad ca ai probleme serioase. Vom discuta ca sa descoperim ce le-a cauzat. In momentul in care vei intelege de la ce ti se trage ..."

Avantaje: durata scurta (pentru comparatie, psihanaliza poate dura luni, ani), cost redus, clientul se simte bine pentru ca el e cel care gaseste solutiile si asta ii creste stima de sine, nu se pun diagnostice, etichete. Clientul se simte respectat si terapetul are o incredere mare in client.

Aici puteti citi despre Steve de Shazer si ideile sale: http://www.brief-therapy.org/

Aici se gasesc multe informatii despre TSCS: http://www.psychnet-uk.com/psychotherapy/p...ion_focused.htm

La noi nu este o forma de terapie care se gaseste usor. Cea care a scris cate ceva despre TSCS se numeste Irina Holdevici. Totusi dansa este o cognitivista convinsa si nu stiu cat de bine poate practica si explica o terapie radical constructivista. Pentru detalii si bibliografie in romana: http://www.arpt.ro/RO/CVro/IrinaHoldevici.htm

Acest topic a fost editat de amenophis: 19 May 2004, 01:37 PM


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 19 May 2004, 08:43 PM
Mesaj #2


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Excelent ca ai scris despre diferentele dintre analiza, terapie si tratament, cred ca era necesar sa se diferentieze - dat fiind ca avem alta discutie despre depresie.

Inteleg ca nu esti adeptul terapiei cognitive? M-ar interesa sa aflu de ce crezi ca o terapie bazata cognitiv nu ar fi constructivista. Parerea mea este ca in unele cazuri este absolut necesara.

p.s. sunt departe de a fi un expert, asa ca explica-mi cat mai "pe intelesul tuturor".


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nana Floare
mesaj 19 May 2004, 08:49 PM
Mesaj #3


Debutul Fulminant
******

Grup: EmailInvalid
Mesaje: 2.165
Inscris: 12 September 03
Forumist Nr.: 757



prin terapie cognitiva va referiti la NLP? (neuro-linguistic programming) unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 May 2004, 08:49 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
dsrk3r
mesaj 19 May 2004, 10:41 PM
Mesaj #4


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



QUOTE
Inteleg ca nu esti adeptul terapiei cognitive ?


Eu am evoluat, ca sa zic asa, de la conditionare (terapie behaviorista - comportamentala), la cognitiv-comportamentala si la rational-emotiva. Cand am descoperit terapia non-directiva am simtit ca asta mi se potriveste cel mai mult. De aici pana la constructivism nu e decat un pas. Am avut si sansa sa invat cu constructivisti TSCS.

QUOTE
de ce crezi ca o terapie bazata cognitiv nu ar fi constructivista


Fac o scurta comparatie (radicala daca pot spune asa) intre cele doua:

Mesaj:
- terapia cognitiva il face pe om incompetent (ii spune ca are probleme, ca face greseli de gandire); toata lumea iti spune ca ai probleme, te duci la terapeut ca sa scapi de ele si incepi cu ... analiza problemelor.
- terapia constructivista il considera pe om competent (ii spune ca are deja solutiile, in trecut le-a pus in practica si au mers).

Interventia terapeutului:
- Terapia cognitiva e mai directiva decat foarte non-directiva TSCS.

Rezultatul ?
- dupa prima sedinta de terapie cognitiva clientul spune "Oh, my God! sad.gif"
- dupa prima sedinta TSCS spune "Wow ! smile.gif In sfarsit altceva."
Nu vreau sa spun ca o terapie cognitiva nu da rezultate. Dar de ce atata stres ?

Constructivistii zic: "Fiecare om este o individualitate. Din aceasta cauza psihoterapia ar trebui in asa fel definita incat sa corespunda individualitatii nevoilor unui om, in loc sa faca in asa fel incat omul sa corespunda unei teorii ipotetice despre comportamentul uman." Sa auda asta un cognitivist sau un psihanalist ...

Cognitivistii recunosc un impact major al constructivismului asupra cognitivismului. In teorie cred insa ca exista inca lucruri asupra carora nu au cazut inca de acord. M-am uitat acum pe net si am gasit un cognitivism constructivist. Ele pot fi combinate. Numai psihanaliza nu se poate combina cu altceva.

QUOTE
prin terapie cognitiva va referiti la NLP?


Eu, nu. Dar NLP e un tip de terapie cognitiva. Simpatica abordare.

Acest topic a fost editat de amenophis: 19 May 2004, 10:44 PM


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 19 May 2004, 11:00 PM
Mesaj #5


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



amenophsis, ma gandeam ca ai putea sa-mi recomanzi o carte de psihoterapie . Eu sunt interesata de tot ce tine de psihologie dar n-am mai pus ochii pe o carte de acest gen de ani buni.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 20 May 2004, 12:28 AM
Mesaj #6


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



Nu mai sunt la curent cu aparitiile in domeniul asta. Dar mergi pe mana Irinei Holdevici daca te intereseaza hipnoza, tehnici de relaxare, tehnici cognitiv-comportamentale sau terapie rational-emotiva. Cauta Iolanda Mitrofan pentru tehnici experientiale.


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 20 May 2004, 01:50 AM
Mesaj #7


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Amenophis, toxic e in Canada, cred ca i-ar fi greu sa gaseasca autoarele mentionate de tine.

Toxic, eu am citit "Feeling good - The New Mood Therapy" de David. D. Burns, singura mea lectura legata de terapia cognitiva. Mie mi s-a parut foarte interesanta. Cateva titluri de subcapitole ar putea sa-ti dea o idee despre ce trateaza: You feel the way you think, Start by building self-esteem, Do-nothingism: how to beat it, Feeling angry - what's your IQ?, ways of deafeating guilt, The approval addiction, The love addiction, Your work is not your worth, Choosing to live etc.

Cat despre diferentele intre terapiile cognitive, am o vaga banuiala ca nu le pot intelege decat daca le-as studia mai in profunzime ca sa vad diferentele (concret). M-ar interesa, si o sa ma uit pe la librarie ce titluri mai sunt (cand voi avea timpul necesar. De mult mi-am propus o dupa-amiaza la Barnes&Noble).


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zar
mesaj 20 May 2004, 02:13 AM
Mesaj #8


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 362
Inscris: 8 April 04
Forumist Nr.: 2.977



smile.gif eu stiam ca constructivismul deriva de la scoala de la Palo Alto, iar initiatorul terapiei non-directive, Carl Rogers, da' hai sa depasim polemicile astea.

eu lucrez in reprezentari sociale, dar am si o parere in ceea ce priveste terapiile: sunt de acord cu tine cand spui ca cele comportmental-cognitive sau cele constructiviste sunt mai rapide, dar psihanaliza, merge in profunzime. cele rapide sunt centrate pe "aici si acum", au fost cazuri cand de fapt fobia, doar s-a deplasat, nu a disparut.

un ex: un manager care trb sa ia des avionul, dar are o fobie de avioane, atunci urmeaza o terapie scurta, dispare fobia de avioane, dar apare fobia de cai; nu-i problema nu face echitatie si basta, poate lucra fara prb, dar conflictul psihic inconstient nu a fost rezolvat. psihanaliza propune solutii mai costisitoare, asa este, dar cauta rezolvare conflictului. nu critic eficienta terapiilor scurte si iar sunt de acord cu tine, daca ar fi sa prefer printre terapiile scurte as alege pe cele de orientare constructivista, dar numai pt cazuri "lejere".

psihanaliza se propune si ca metoda de cunoastere de sine (vezi topic lui calfa "psihologie buddhista").

si oricum depinde si de orientarea fiecaruia, am inteles ca tu lucrezi in emotii, ori emotiile sunt importante in terapiile constructiviste.




--------------------
trece lebedele'n zare...
eu ma uit ele dispare...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 20 May 2004, 02:48 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



multumesc mistinguett si amenophis.Daca mai aveti idei de carti, mai scrieti ca-s interesata.

Acest topic a fost editat de toxic: 20 May 2004, 02:50 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 20 May 2004, 10:26 AM
Mesaj #10


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



QUOTE (zar @ 20 May 2004, 03:15 AM)
smile.gif eu stiam ca constructivismul deriva de la scoala de la Palo Alto, iar initiatorul terapiei non-directive, Carl Rogers, da' hai sa depasim polemicile astea.

@zar, o sa am ceva de zis si de terapiile care se fac la Palo Alto. Nu am zis ca s-a inventat terapia constructivista in Milwaukee, nici ca se trage de la Rogers. Eu vad o legatura intre constructivisti si Rogers: respectul fata de om (atitudinea fata de client) si non-directivismul (controlul este la client, el (se) conduce). Si polemica imi place, ea are rezultate pozitive daca adrenalina nu-si face de cap. Si apropo de polemici si perspective diferite, dupa ce discutam cu proful de terapie despre ceva imi spunea: "Acum du-te la nevasta-mea ca ea are alta viziune asupra aceluiasi lucru." smile.gif

QUOTE (zar @ 20 May 2004, 03:15 AM)
dar psihanaliza, merge in profunzime

Si in profunzimea portofelului ... smile.gif

@toxic, franceza nu vorbesc, asa ca iti zic de carti in engleza.
Current Psychotherapies, Raymond J. Corsini, Danny Wedding - pentru o vedere de ansamblu, cam scumpa

The Heart of Psychotherapy: The Most Honest, Revealing, Fascinating Account of What Goes On In Therapy, George Weinberg - o carte celebra

Lying on the Couch: A Novel, Irvin D. Yalom - despre client si terapeut

Acest topic a fost editat de amenophis: 20 May 2004, 10:43 AM


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 20 May 2004, 02:21 PM
Mesaj #11


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



Terapiile cognitive

Citeam pe undeva ca sunt vreo 20 de tipuri. Dintre cele mai populare:
- cognitiv - comportamentala (CBT)
- rational - emotiva (RET)
- programare neuro-lingvistica (NLP)

Despre doi mari terapeuti cognitivisti, parintii CBT si RET, se poate citi aici: http://www.fenichel.com/Beck-Ellis.shtml si aici http://www.fenichel.com/Beck-Ellis2002.shtml

Cognitivistii considera ca raspunsurile emotionale nu sunt declansate direct de evenimente, stimuli din mediu, ci prin intermediul unor mediatori: gandurile. Schema lor este cunoscuta sub denumirea A-B-C:

Eveniment activator < A > --> Gand - Belief < B > --> Consecinte < C >; < C > = comportament, emotie; < C > poate deveni < A > si se continua lantul.

Gandurile noastre eronate, irationale sunt cele care ne fac viata amara, ele pot fi constientizate si schimbate; asa ne schimbam comportamentul si emotiile.
Exemple de ganduri negative, gresite < B > care apar automat si rapid in capul nostru dupa un eveniment < A >:
- trebuie sa fiu pe placul tuturor
- nu trebuie sa fac greseli,
- trebuie sa fiu perfect
- trebuie sa fiu iubit
- sunt sclavul trecutului meu
- trebuie sa fiu respectat

Exemple de probleme care pot fi rezolvate cu terapii cognitive:
- depresie usoara si moderata
- anxietate
- fobii
- stres post-traumatic
- obezitatea si ajutor in cura de slabire
- dependenta de nicotina, alcool, droguri
- disfunctii sexuale
- abuz sexual
- boli cronice, durere cronica
- tulburari de comportament
- probleme in cuplu

Terapia se face o data pe saptamana, o ora. Intre sedinte clientul are de rezolvat o tema pentru acasa. La urmatoarea sedinta se discuta tema avuta si se stabileste o noua tema pentru acasa. Numarul de sedinte este variabil intre 10 - 15, dar terapia poate fi mai scurta sau mai lunga. Alte tehnici folosite in timpul sedintelor: combaterea gandurilor automate negative, monitorizare, observare (cu foi de observare), rezolvare de probleme, etc. Definirea problemelor clientului este importanta in terapiile cognitive. Clarificarea problemelor poate dura 2 - 4 saptamani (sedinte). In acest timp clientul primeste indicatii precise pentru ce trebuie sa faca ca sa obtina rapid rezultate pe termen scurt. Dupa definirea problemelor se trece la gasirea unor solutii pe termen lung. Relatia terapeut - client este una de colaborare. Clientul trebuie sa fie activ si sa treaca la treaba.

Terapia cognitiva, ca orice alta psihoterapie nu are efecte miraculoase, nu produce o schimbare peste noapte. Ea poate esua, la fel ca si celelalte. Un terapeut corect ii va oferi clientului sa de la inceput aceste informatii. Se poate semna un contract prin care clientul se angajeaza sa faca treaba, sa-si asume responsabilitatea pentru ce face, etc.

La noi multi psihoterapeuti practica terapii cognitiviste pure sau combinate cu alte forme. Terapia cognitiva pura se combina foarte bine cu tehnicile comportamentaliste si cu tehnici de comunicare centrate pe client (Rogers).

Ellis zicea in 2002: "today we still say that activating events or adversity don't make anyone upset by themself. It's the Bullsh--". A major goal is to "show people how to change their feelings, in emotional and behavioral ways."

Zis si facut. In cartea lui Steven J. Stein "Forta inteligentei emotionale. Inteligenta emotionala si succesul vostru", Editura AllFa (http://www.all.ro) se poate gasi un intreg program pentru combaterea gandurilor negative. Pentru canadieni si americani: The EQ Edge: Emotional Intelligence and Your Success, la amazon.com.

Despre NLP alta data.

Acest topic a fost editat de amenophis: 20 May 2004, 03:05 PM


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 21 May 2004, 08:50 AM
Mesaj #12


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Buna treaba faci aici, amenophis ! smile.gif

Ar fi interesant ca fiecare, in domeniul (domeniile) in care se pricepe foarte bine, sau de care e foarte interesat, sa faca astfel de sinteze. Mai aflam si noi, unii de la altii, cum evolueaza lucrurile.

Mi-a placut mult asta:
QUOTE
Un terapeut care practica terapia scurta centrata pe solutie va spune clientului sau:
"Din ce mi-ai spus imi dau seama ca te afli intr-o situatie foarte grea. Este admirabil cum te-ai descurcat pana acum. Cum faci ? Cum poti sa supravietuiesti ?"

Pentru comparatie, un psihiatru va spune: "Din ce mi-ai spus vad ca ai probleme mari. O sa-ti prescriu cateva medicamente ..."

Un psihanalist va spune: "Vad ca ai probleme serioase. Vom discuta ca sa descoperim ce le-a cauzat. In momentul in care vei intelege de la ce ti se trage ..."


Diferite perspective, in jurul aceleiasi "probleme" ... omul (oamenii ?). smile.gif
Diferiti fiind "am creat" atatea cai diferite. Diferiti fiind, poate ca e bine sa avem atatea cai diferite ...
Avand in comun, ceea ce e comun in oameni.

Interesante descrierile pe scurt ale terapiilor ... pana la urma ... "Fac si inteleg" ... sau altfel spus fac pentru a intelege mai profund. smile.gif

Cat de multe se invart in jurul domeniului ... "plin de ceatza" ... al emotiilor ...

Acest topic a fost editat de calfa: 21 May 2004, 08:51 AM


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 21 May 2004, 08:55 AM
Mesaj #13


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



QUOTE (calfa @ 21 May 2004, 09:52 AM)
Cat de multe se invart in jurul domeniului ... "plin de ceatza" ... al emotiilor ...

Acum nu crede ca le e drag multora domeniul asta. De cand cu Goleman de aici au inceput sa apara si bani. devil.gif

QUOTE
Mi-a placut mult asta

Imi faceam ieri un test si o intrebare suna cam asa: "Ti-ai asuma cu usurinta munca facuta de altul ?" Am raspuns la mijloc (nici unlike me, nici like me), da parca ma mustra constiinta smile.gif. Ideea am gasit-o pe net. Am modificat continutul. La jobul meu asta se numeste "copy +" (invatare prin analogie).

Acest topic a fost editat de amenophis: 21 May 2004, 09:11 AM


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 21 May 2004, 10:02 AM
Mesaj #14


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



NLP

Pe site-ul asta am gasit o descriere a NLP care nu e comerciala (in romana): http://www.nlpro.home.ro/frame_index.htm
Constructivistii si-au bagat coada si aici. NLP a fost inventat de John Grinder si Richard Bandler. Proful lor a fost Gregory Bateson (Palo Alto, California, vezi mai sus mesajul lui zar), iar ideile lor au fost influentate de Milton Erickson (a nu se confunda cu psihanalistul Eric Erikson).

Aici: http://www.nlp-romania.ro/ro/index.html se gasesc cateva exercitii ca sa va dati seama cum se practica NLP (calibration, matching si mirroring).

Nici terapia asta nu a scapat de critica, unii zic ca e o terapie cosmetica care nu produce schimbari profunde. Dar sunt schimbarile profunde necesare ?

Cateva cuvinte despre Milton Erickson - hipno-terapeut, foarte, foarte inventiv. La Erickson veneau multe persoane sa-i ceara sfatul. Intr-o zi a aparut o doamna care avea un complex din cauza strungaretei foarte vizibile. Ea i-a cerut sfatul in urmatoarea problema: se indragostise de un barbat cu care se intalnea la o tasnitoare cand bea apa, dar din cauza complexului avea retineri sa stabileasca o relatie cu el. Milton Erickson i-a raspuns ca atunci cand il vede, sa ia apa in gura si sa-l stropeasca prin strungareata. Au trecut cativa ani de la intamplarea asta si Milton Erickson s-a trezit din nou cu doamna in birou, de data asta insotita de 3 copii, toti cu strungareata. Venise sa-i multumeasca.

Have fun cu NLP !


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsrk3r
mesaj 9 Jun 2004, 10:06 PM
Mesaj #15


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 341
Inscris: 5 April 04
Forumist Nr.: 2.926



Pe site-ul BBC se afla o intreaga poveste despre psihoterapie si psihoterapeuti:

Pentru cei care vor sa stie tot: http://www.bbc.co.uk/health/mental/therapy_index.shtml

Pentru cei grabiti:
Tratament cu vorbe: http://www.bbc.co.uk/health/mental/therapy_talking.shtml

Cine ce face - medicul de familie, psihiatrul, asistenta medicala, psihiatrul, consilierul, psihoterapeutul: http://www.bbc.co.uk/health/mental/therapy_experts.shtml

Terapii complementare: http://www.bbc.co.uk/health/mental/therapy_comp.shtml

Psihoterapia: http://www.bbc.co.uk/health/mental/therapy_psych.shtml


--------------------
Aud si uit. Vad si imi amintesc. Fac si inteleg.
Confucius
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2024 - 10:49 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman