HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Batalie Pentru Dreptul De A Muri, ...si care e parerea voastra
Care e optiunea d-voastra?
Nu puteti vizualiza rezultatele sondajului inainte de a vota. Va invitam sa va logati si sa votati pentru vizualizarea rezultatelor.
Nr. Voturi: 34
Musafirii nu pot vota. Va invitam sa va logati / inregistrati. 
bdl
mesaj 21 Mar 2005, 01:09 AM
Mesaj #1


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



E vorba de situatia asta

Disputa privind eutanasierea unei femei aflate de 15 ani in coma incinge spiritele la Washington
Presedintele George W. Bush si-a scurtat weekend-ul petrecut la ferma sa din Texas si s-a intors, ieri, la Washington, pentru a putea promulga imediat o lege, ce urmeaza a fi votata in regim de urgenta, menita a determina reconectarea la aparatele de mentinere a vietii a unei femei aflate in coma de mai bine de 15 ani, a carei hranire artificiala a fost intrerupta vineri in urma unui ordin judecatoresc. Este vorba despre Terri Schiavo, o femeie in virsta de 41 de ani, devenita in ultimele saptamini subiectul unei aprige controverse intre aparatorii dreptului la eutanasie si adversarii acestei practici, care a divizat societatea americana. In urma accidentului vascular, Terri Schiavo poate respira singura, insa nu se poate hrani si hidrata. Medicii specialisti care au comparut in fata justitiei au certificat faptul ca leziunile cerebrale au fost atit de grave incit femeia nu va mai avea niciodata abilitati cognitive.
Sotul femeii se lupta cu fratii Bush. Sotul si tutorele femeii, Michael Schiavo, a obtinut, dupa patru ani de lupta in justitie dreptul de a inatura tubul de hranire artificiala a acesteia. Michael Schiavo sustine ca a luat aceasta decizie deoarece, in trecut, sotia sa isi exprimase dorinta de a nu fi mentinuta artificial in viata. Perspectiva eutanasierii a intimpinat o puternica opozitie din partea parintilor si fratelui femeii, care au depus toate eforturile in justitie pentru a impiedica debransarea lui Terri. Bob si Mary Schindler sustin ca fiica lor inca poate intelege ce i se spune, iar starea ei se poate ameliora in urma unui tratament adecvat. Rudele beneficiaza de sustinere din partea Casei Albe si a unor influenti membri ai Congresului. Presedintele George W. Bush a luat pozitie, joi, in favoarea acestora, considerind ca “in asemenea cazuri, care ridica intrebari si indoieli serioase, societatea noastra, legile noastre si tribunalele noastre trebuie sa acorde o sansa vietii”. Simbata dimineata, Mary Schindler a lansat un apel dramatic. “Terri este viata mea. Ridem impreuna, plingem impreuna, vorbim impreuna. Ii implor pe guvernatorul Jeb Bush si pe politicienii din Tahalasee (Florida), pe presedintele Bush si pe politicienii de la Washington, va rog, va rog, salvati-mi fetita”.
Congresul si-a intrerupt vacanta. Seful majoritatii republicane din Camera Reprezentantilor, Tom DeLay a anuntat ca negociatorii republicani si democrati din Senat si Camera Reprezentantilor au ajuns la un acord de compromis asupra unei propuneri de lege, care ar putea fi votata foarte rapid. Cele doua camere ale Congresului au prevazut intreruperea vacantei de Paste pentru a adopta de urgenta aceasta lege. O data adoptata, legea va permite familiei Schindler sa faca apel la justitia federala, care pina in prezent a refuzat sa accepte cazul. “Presedintele vrea sa semneze legea cit mai repede posibil daca aceasta va fi votata”, a declarat purtatorul de cuvint al Casei Albe, Scott McClellan, amintind ca trebuie actionat rapid pentru a se impiedica moartea femeii.
A trecut pe linga moarte. Tubul de hranire artificiala a fost scos vineri, insa medicii au declarat ca agonia femeii ar putea dura pina la doua saptamini. In 2001, tubul de hranire si hidratare al lui Terri a fost intrerupt doua zile, alimentarea fiind reluata la ordinul unui judecator, dupa aparitia unui nou martor in proces. Tubul de alimentatie a lui Terri a mai fost intrerupt si in octombrie 2003, insa hranirea artificiala a fost reluata dupa sase zile in urma adoptarii de urgenta a unei legi in acest sens de catre congresul statului Florida. Aceasta dispozitie, validata imediat de guvernatorul Jeb Bush, fratele presedintelui si fervent partizan al “dreptului la viata”, a fost declarata in septembrie 2004 neconstitutionala.


http://www.expres.ro/externe/?news_id=181983


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jet li
mesaj 21 Mar 2005, 01:28 AM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.196
Inscris: 31 January 04
Din: ae
Forumist Nr.: 2.045



Dar nu pot s-o intrebe pe ea ?
Cum adica sotul vrea sa o lase sa moara, pentru ca asa a zis odata, acum nu vorbeste ?
Dar care ar fi situatia cand daca un om cere moartea , niste necunoscuti cum ar fi parlamentul tarii sa-i respecte dorinta ?
Poate ar trebuii sa fie un om respectat si cunoscut, nu oricine.
Sau se considera ca "nu stie ce vrea", cand au voie altii sa hotarasca despre un om ca nu stie ce vrea ?
Legile sunt facute ca sa putem trai, nu sunt adevarul. Sa se dea o lege incat sa se stie: nimeni nu va fi lasat sa moara, sau i se va indeplini dorinta daca a spus o dorinta vreodata, sau sa fie omorati toti care sunt in starea aceea, si dupa ce se da nu mai sunt probleme, lumea stie ce are de facut, daca-i nemultumita voteaza alta lege mai buna


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maria Luiza
mesaj 21 Mar 2005, 01:37 AM
Mesaj #3


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 372
Inscris: 13 February 05
Forumist Nr.: 5.695



Ar fi usor sa zic da sau nu. Insa ar fi fals. Cand nu esti implicat direct intr-o situatie de genul asta n-ai cum sa te exprimi. Daca ai pe cineva drag care vegeteaza de ani de zile pe un pat de spital, pti oare sa-i intrerupi de buna voie firul vietii? Gestul ala iti poate distruge restul zileleor!


--------------------
Nu trimiteti copii la umplut cu sifoane.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 21 Mar 2005, 01:37 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
Mistinguett
mesaj 21 Mar 2005, 01:38 AM
Mesaj #4


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Si eu am vrut sa scriu despre cazul asta, dar n-am avut rabdarea ta.
De luni de zile este controversat aici, nu de saptamani.

Parerea mea, din punct de vedere legal: sotul ei spune ca asta a fost dorinta ei - daca are si dovezi (proxy semnat de ea), sunt total pentru. Intr-un fel ii inteleg pe parintii ei, dar in realitate mi se pare inuman sa fie tinuta artificial in viata pentru un fel de egoism parintesc. Mama ei spune ca rad si plang impreuna - imposibil. Terri este o leguma si nu are reactii de nici un fel. Mie personal mi se pare ca parintii ei sunt genul de personaje din filmele de groaza care pastreaza mortul in casa si mananca "impreuna". Au avut 15 ani sa se obisnuiasca cu ideea ca s-a intamplat o tragedie si ca din pacate, fiica lor nu este recuperabila. Mi se pare mai tragic ce i se intampla acum lui Terri - scoate tubul, baga tubul. De 3 ori s-a intamplat asta.

Daca insa sotul ei nu are dovezi ca ea intr-adevar era pentru eutanasie, atunci sunt de acord ca ea sa fie lasata in grija parintilor, sa plateasca ei ingrijirea. Dar cu conditia sa fie supravegheati de un pshiholog sau psihiatru, nu de alta dar poate o pun pe sarmana in cosulet si o duc la plimbare sau la vanat de oua de Paste.

Eu nici acum n-am ajuns sa-mi fac proxy, trebuie neaparat. Ma ingrozeste ideea de a trai cum traieste Terri.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 21 Mar 2005, 01:46 AM
Mesaj #5


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Problema e ca doctorii au spus clar ca nu exista cale de intoarcere la o viata normala...intr-adevar, femeia e o "leguma" din pacate...mentinuta intr-o forma de viata artificiala....pt ca aia nu e o adevarata viata...
Poate ca a spus , poate ca nu a spus, nimeni nu pote cunoaste adevarul daca nu exista un act scris...intrebarea e, chiar fara parinti, fara sot, cit e normal sa fie tinuta in "viata" o fiinta umana in conditiile astea? Cind doctorii spun clar ca nu are sanse de revenire...asta e problema de fapt...
Ea este un caz....doar un caz....
Aici gasiti ultimele stiri despre acest caz
http://www.topix.net/news/terri-schiavo

Acest topic a fost editat de bdl: 21 Mar 2005, 02:38 AM


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eclectic
mesaj 21 Mar 2005, 02:50 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.926
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.950



Eu cred ca natura trebuie lasata sa-si urmeze cursul... sad.gif


--------------------
Nu semnez.
I love flowers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Endgegner
mesaj 21 Mar 2005, 09:02 AM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.352
Inscris: 16 January 05
Din: Saint Augustine /FLA
Forumist Nr.: 5.455



Intrebarile sondajului sunt de prost gust, imho.
Dar problema este una delicata ca de altefl toate problemele legate de eutanazie.
Barrie are dreptate, natura ar trebui lasata sa-si urmeze cursul firesc. De multe ori cursul firesc este legat si de "cursul" financiar al multora implicati in situatii de acest gen. Cui se va da intr-un final ascultare? sotului sau parintilor? E clar ca parintii vor sa o tina in viata (doar e fata lor) si sotul vrea sa o scape de "chin". Sper ca se va gasi o rezolvare la situatia asta incurcata.


--------------------
user posted imageuser posted imageuser posted image

Die for your government
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 21 Mar 2005, 12:48 PM
Mesaj #8


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Explicati-mi si mie ,ce inseamna pentru voi cursul firesc al naturii ? sa-i lase tubu' sau sa il scoata ? Ce credeti voi ca vrea" natura " sau Dumnezeu (cum ar gandi altii ) pentru ca se pare ca Terri nu-si poate exprima singura propriile dorinte si nici sotul n-are suficiente dovezi pentru cauza lui?


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 21 Mar 2005, 08:17 PM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



Michelle , atata timp cat e intubata , nu este vorba de un curs firesc al naturii . Ciudat este ca multi spun : Lasa in voia lui Dumnezeu , dar cati dintre ei chiar fac asta ?! De cate ori inghiti o pastila , esti contra cursului firesc al naturii . thumb_yello.gif


Eu inteleg ca este deosebit de greu , ca parinte , sa alegi ziua in care vei spune : Azi v-a murii copilul meu !
Atata timp cat s-a facut tot ce se poate din punct de vedere medical , pentru a o mentine in viata si atata timp cat in acesti 15 ani , nu a existat nici un indiciu ca se v-a trezii , nu vad de ce sa o lase asa in coma inca vreo 10 ani .
Ea pur si simplu vegeteza acolo de una singura , vorba lui Misti ca o leguma si asta este trist , foarte trist . E trist ca parintii nu pot sa sara peste propria lor dorinta .


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 21 Mar 2005, 10:52 PM
Mesaj #10


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Pentru cine e interesat in istoria lui Terri - sper sa mearga link-ul asta.
Astazi la 3 dupa amiaza a avut loc intrunirea in judecatorie unde se va lua hotararea daca tubul de hranire va fi reintrodus. Inca nu stiu rezultatul.

Citez din declaratia data de tatal lui Terri pentru CNN:

"Am intrebat-o daca e pregatita sa faca o mica plimbare si eu i-am spus ca o sa mergem intr-o mica excursie (plimbare) si o sa luam afara si o sa-i dam un mic dejun si asta i-a pus un mare zambet pe fata - asa sa ma ajute Dumnezeu"

Ma gandesc cu oroare daca mintea ei functioneaza normal (ceea ce nu cred, deoarece atacul de inima din 1990 i-a oprit oxigenarea creierului, ceea ce a dus la leziuni cerebrale grave), dar daca, sa zicem, intelege ce i se intampla... e inuman.


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 22 Mar 2005, 12:58 AM
Mesaj #11


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



- asa sa ma ajute Dumnezeu"

Asta se cheama culmea ipocriziei...


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 22 Mar 2005, 12:25 PM
Mesaj #12


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



Foarte delicata problema...

Ceea ce e interesant e ca medicina face progrese. Ma tot uit pe Discovery si vad o gramada de cazuri disperate la care se gasesc solutii, de cele mai multe ori foarte riscante, dar... multe reusesc. Poate ca intr-un an-doi-cinci o minte luminata va gasi solutia readucerii ei din starea de leguma la viata. Cand ma gandesc la faptul ca s-ar putea trezi la viata intr-o buna zi si ar multumi familiei ca au avut atata rabdare (e doar o idee), nu stiu ce sa mai zic... Atata timp cat nu are dureri continui (e corect?), de ce sa n-o lase in viata? Hm...


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ramona
mesaj 22 Mar 2005, 01:01 PM
Mesaj #13


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 79
Inscris: 2 November 04
Forumist Nr.: 4.814



Eutanasia este un lucru foarte complicat. Daca nu exista dovezi clare ca ea isi dorea sa fie deconectata de la aparate daca ar fi ajuns intr-o asemenea situatie, nu se poate lua acesta hotararea...Nu are nimeni acest drept! Nushi are dreptate medicina progreseaza foarte mult. Am vazut un documentar despre terapia genica....pur si simplu este posibil sa fie determinate vase noi de sange sa creasca...Asa ca in cativa ani orice este posibil....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Superunknown
mesaj 22 Mar 2005, 01:18 PM
Mesaj #14


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 911
Inscris: 15 February 04
Forumist Nr.: 2.236



QUOTE
Eu inteleg ca este deosebit de greu , ca parinte , sa alegi ziua in care vei spune : Azi v-a murii copilul meu !


(Off Topic) Cred ca "parintele" ala ar trebui sa mai dea pe la scoala, sa invete sa scrie corect "Azi va muri copilul meu"

On Topic: Cred ca decizia in cazul Terri Schiavo apartine exclusiv parintilor ei. Nici medicii, nici statul nu pot impune o decizie, pot cel mult sa ii sfatuiasca pe parinti intr-o directie sau alta.


--------------------
"Screw you guys, I'm going home" (E. Cartman)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felina
mesaj 22 Mar 2005, 01:50 PM
Mesaj #15


bulina
******

Grup: Membri
Mesaje: 10.490
Inscris: 19 January 05
Forumist Nr.: 5.473



bdl-ule, abia acum am observat ca ai pus sondaj. laugh.gif laugh.gif laugh.gif pentru intrebari... cam lugubru, dar foarte amuzant!

Lipseste cel putin o optiune: Sa o lase in viata ca poate se va trezi. smile.gif


--------------------
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume.
A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zed
mesaj 22 Mar 2005, 02:11 PM
Mesaj #16


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.766
Inscris: 25 August 03
Forumist Nr.: 671



Superunknown , ma faci sa scriu Off Topic dar o sa fie singura data pentru ca nu am de gand sa-ti mai raspund .
In primul rand daca ai o zi proasta , nu sunt eu vinovata iar daca fac greseli de ortografie e uneori de la oboseala si alteori de la simplul fapt ca nu scriu romana de 15 ani decat ocazional . Stai la vanat de greseli?! Te satisface cumva asta ?! Trist !
Bunul simt si cei 7 ani de acasa ma impiedeca sa-ti raspund cu aceeasi moneda . Ti-am mai spus , foloseste cu incredere PM-ul daca mai ai oarece de obiectat la adresa mea , nu trebuie sa o faci aici pentru ca eu nu sunt nici copilul tau si nici nevasta ta , cu ei poti sa-ti permiti asa ceva , cu mine nu .


On Topic : Oare asta nu e chin sa stai intubat 15 ani de zile asa aiurea , fara nici cea mai mica sansa sa te trezesti ?!

Acest topic a fost editat de Zed: 22 Mar 2005, 02:14 PM


--------------------
I'm hanging on your words /Living on your breath
Feeling with your skin /Will I always be here ?!

Iarta-ti mereu dusmanii. Nimic nu-i supara mai tare.
www.unicef.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calfa
mesaj 22 Mar 2005, 02:40 PM
Mesaj #17


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Intr-adevar, problema delicata. O drama inauntru, o drama afara ...

... hai sa zicem ca dramatismul situatiei a facut ca Zed sa greseasca (pe langa distanta de tara, de lunga durata), si Superunknown sa reactioneze off topic si ironic ... si sa incheiem orice disputa. Multumesc. smile.gif


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 22 Mar 2005, 02:50 PM
Mesaj #18


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Se pare ca decizia a fost luata de un tribunal federal.Terri va fi deconectata de la aparate cry.gif

Acest topic a fost editat de Michelle: 22 Mar 2005, 03:32 PM


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Inorog
mesaj 22 Mar 2005, 04:05 PM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.182
Inscris: 9 May 04
Forumist Nr.: 3.435



Am votat punctul 2) numai pentru ca intrebarile sunt atat de tendenttioase incat te indeamna spre 1)

Insa adevarul este ca raspunsul pe care l-as da eu, lipseste. Il pun aici: "Sincer, nu stiu cum e mai bine".

Oricum este o situatie trista sad.gif


--------------------

A mai venit si-un inorog straveziu foarte speriat, foarte livid. Locuia intr-un viitor aramiu cu vedere la vid.
Nichita Stanescu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
actionmedia
mesaj 22 Mar 2005, 04:22 PM
Mesaj #20


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 5.298
Inscris: 9 June 04
Forumist Nr.: 3.787



Se pare ca pana acum sunt singurul care a votat 3. Mie unul astfel de subiecte telenovelistice ma lasa rece sau cel mult ma enerveaza atunci cand sunt prea mediatizate. Nu m-a interesat cazul respectiv dar ca principiu, sunt de parere ca atunci cand exista o sansa cat de mica pentru ca un om sa traiasca el trebuie abjutat sa traiasca.
Imaginati-va urmatoarea situatie:
- Se deconecteaza si intr-un final moare
- Dupa 2 ani, un oarecare cercetator descopera o modalitate de a "trezi" orice om aflat in coma.

Va dati seama ca in aceasta situatie, deconectarea echivaleaza cu o crima?

Eu vorbesc doar la modul general, cazul particular nu m-a interesat deloc.


--------------------
viata e simpla si misto!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gonen
mesaj 22 Mar 2005, 05:02 PM
Mesaj #21


ex-bogho
*****

Grup: Membri
Mesaje: 637
Inscris: 21 October 04
Forumist Nr.: 4.717



Legat de caz.
Greu de crezut ca isi va mai revini. Si chiar daca, presupunand, ca se va ajunge la un nivel al medicinii care sa permita acest lucru, oare dupe "trezire" va mai putea sa isi foloseasca singura creierul, avand in vedere acele leziuni cat si faptul ca timp de cel putin 15 ani, nu l-a mai folosit? Nu va trebui sa fie cineva care sa o hraneasca tot timpul? Deci s-ar ajunge in acceasi situatie ca si acum!? Gandind asa, poate ca ar trebui sa fie deconectata de la aparate.

Insa pot exista si reveniri destul de spectaculoase. Pe 9 martie 1989, tatal meu a avut un asemenea acident vascular, si a stat in coma pana spre sfarsitul lunii august 1989. Atunci, in august 1989, starea lui s-a imbunatatit, cu toate ca doctorii spuneau ca nu isi va reveni. Exceptand faptul ca uneori devenea foarte irascibil, in rest nu a avut probleme. Poate ca si respectiva pfemeie ar trebui tinuta in viata.

Insa diferenta de timp e poate prea mare. (15 ani, respectiv 6 luni).

Acest topic a fost editat de bogho: 22 Mar 2005, 05:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cociuba
mesaj 22 Mar 2005, 05:25 PM
Mesaj #22


Cavalerul nedesavarsit
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.548
Inscris: 25 April 04
Forumist Nr.: 3.251



daca nu are nici o sansa, si doctorii asa au spus, sa o deconecteze...
eu unul as vrea sa fiu deconectat intr-o situatie asemanatoare wink.gif


--------------------

user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matz
mesaj 22 Mar 2005, 10:31 PM
Mesaj #23


Vornic
****

Grup: Membri
Mesaje: 339
Inscris: 28 January 05
Din: bucuresti / piatra neamt
Forumist Nr.: 5.558



Azi am aflat si eu mai multe amanunte din acest caz; nu am putut vota nici unul dintre puncte
desi dau dovada de multa imaginatie (offtopic bdl biggrin.gif )

Sincer cred ca dupa atata timp daca ar fi existat vreo posibilitate sa se trezeasca s-ar fi trezit nu?...
eu n-as putea sa stau asa cu toate tuburile alea in mine , si sa starnesc mila celor
care tin la mine .. . sad.gif


--------------------
He who laughs last, thinks the slowest.
My wife is a sex object - every time I ask for sex, she objects.
Why is it when we talk to God we're said to be praying, but when God talks to us we're schizophrenic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mrs. Rogers
mesaj 23 Mar 2005, 12:38 AM
Mesaj #24


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.267
Inscris: 1 February 04
Forumist Nr.: 2.054



QUOTE (Michelle @ 22 Mar 2005, 03:50 PM)
Se pare ca decizia a fost luata de un tribunal federal.Terri va fi deconectata de la aparate cry.gif

O decizie cat se poate de dreapta si de umana . Orice altceva ar fi fost o cruzime. Iar parintii ei ar trebui testati psihologic fiindca sunt un pericol pentru societate. Creeaza un precedent si isi gasesc multi adepti in pesoane fara creier si fara educatie. Ar trebui sa se demonsteze clar de catre un doctor in psihologie ca parintii au niste probleme cognitive.

Acest topic a fost editat de toxic: 23 Mar 2005, 12:39 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mentosana in cor...
mesaj 23 Mar 2005, 12:56 AM
Mesaj #25


Black Hat Lurker
****

Grup: Membri
Mesaje: 355
Inscris: 19 April 04
Forumist Nr.: 3.157



QUOTE (superunknown)
On Topic: Cred ca decizia in cazul Terri Schiavo apartine exclusiv parintilor ei. Nici medicii, nici statul nu pot impune o decizie, pot cel mult sa ii sfatuiasca pe parinti intr-o directie sau alta.

Omule, femeia are 41 de ani si e casatorita. De ce ar trebui ca decizia sa apartina parintilor? Conform legii, decizia trebuie luata de "next of kin", caz in care sotul are prioritate in fata parintilor.

QUOTE (Pacala)
E clar ca parintii vor sa o tina in viata (doar e fata lor) si sotul vrea sa o scape de "chin".

Nu, sotul vrea sa se indeplineasca dorinta sotiei. Sunt convins ca daca Terri ar fi optat pentru a fi tinuta in viata sau pentru criogenie sau pentru orice alta solutie, asta ar fi incercat si sotul sa obtina.

QUOTE (Maria Luiza)
Daca ai pe cineva drag care vegeteaza de ani de zile pe un pat de spital, pti oare sa-i intrerupi de buna voie firul vietii? Gestul ala iti poate distruge restul zileleor!

Intr-adevar asta poate fi o problema, de aceea ma gandesc ca atunci cand voi redacta un astfel de act pentru mine, voi avea grija sa aleg si o persoana de rezerva, in caz ca prima optiune va fi cineva cu mai putina tarie psihica...

Cat despre coma, Terri Schiavo nu e in coma, ci intr-o stare care se cheama "Permanent Vegetative State". Nu mai are neocortex, tot ce era creier acum 15 ani e in momentul de fata doar lichid spinal. Nu e constienta, nu e capabila de a gandi sau de a percepe lumea exterioara, e tinuta in viata doar de o portiune din cerebel responsabila cu reflexele, ceea ce ii permite sa respire si sa aiba ritm cardiac. Din cand in cand clipeste sau zambeste, dar in mod absolut spontan si necontrolat. Nu poate raspunde la nici un fel de comenzi. In conditiile astea, mie mi se pare ca de fapt Terri Schiavo a murit de mult, ceea ce e tinut in viata nu mai e de mult timp o persoana in adevaratul sens al cuvantului.


--------------------
plutesc in alcool ca viermele-n tequila
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 23 Mar 2005, 03:45 AM
Mesaj #26


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



QUOTE (Nushi @ 22 Mar 2005, 06:50 AM)
bdl-ule, abia acum am observat ca ai pus sondaj. laugh.gif laugh.gif laugh.gif pentru intrebari... cam lugubru, dar foarte amuzant!

Lipseste cel putin o optiune: Sa o lase in viata ca poate se va trezi. smile.gif

Pai optiune a doua ce e?

Inclin si eu sa cred ca la ora asta, dupa 15 ani de coma Terry din pacate traieste biologic sa zicem, functiile vitale, dar atit.....psihic si tot ce tine de el nu mai exista demult si nimica....


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 23 Mar 2005, 09:31 AM
Mesaj #27


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



QUOTE
Nu e constienta, nu e capabila de a gandi sau de a percepe lumea exterioara, e tinuta in viata doar de o portiune din cerebel responsabila cu reflexele, ceea ce ii permite sa respire si sa aiba ritm cardiac.


Reflexele respiratiei si activitatii cardiace se inchid la nivelul centrilor nervosi din trunchiul cerebral(bulb ,punte) nu in cerebel.


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mentosana in cor...
mesaj 23 Mar 2005, 10:55 AM
Mesaj #28


Black Hat Lurker
****

Grup: Membri
Mesaje: 355
Inscris: 19 April 04
Forumist Nr.: 3.157



my bad tongue.gif in fine, cred ca s-a inteles ideea, cortexul s-a lichefiat si a mai ramas doar cu un segment din "creierul arhaic". Asa e bine? unsure.gif


--------------------
plutesc in alcool ca viermele-n tequila
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 23 Mar 2005, 12:45 PM
Mesaj #29


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



E mai bine asa! tongue.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iniya
mesaj 23 Mar 2005, 01:04 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.100
Inscris: 15 December 04
Din: Romania- Arad
Forumist Nr.: 5.203



optiunile din sondaj sunt aiurite rau..este chiar de prost gust... sad.gif si imi pare sincer rau..pentru asta..
as vrea sa vorbesc la modul general..si asta pentru ca..nu vad cu ce ii incalzeste pe parintii aceia aflati intr-o cumplita situatie.,.si deplina suferinta..se hranesc cu trairi cumplite...deci
nimic nu este intamplator..un lucru care ar trebui sa puna intrebari..daca Sefu Mare'..a ales sa o tina pe biata fata in aparate..sa-si traiesca viata asa..cine suntem noi ca sa-i intoarcem decizia..?..nimic nu este intamplator..arata clar firul unei intamplari pe care noi nu o vom intrerupe doar ca este tragic..dureros..sau sangeros de trista...asa a fost sa fie..parintii..sau familia care trece prin aceasta i-a fost data sa treaca prin aceasta..si deci..noi suntem ce-i care hotaram viata acesteia?..noi suntem un nimeni care nu poate sa decida un suprem..viata unui om..

nu cred ..cum am mai spus...ca ar conta cu ceva parerea mea..in acel caz..dar daca EU as fi pusa in aceasta situatie..fie ca parinte..fie ca bolnava(desi urasc aceasta expresie'daca as fi in locul tau'...)...as lasa ca drumul vietii sa-si spuna cuvantul..desi nu stiu daca aceasta viata este una care sa merite..este insa decizia celui Mare..si nu a nimicului de mine...

si inca ceva...nu este vorba de optimism..dar..cat timp fata nu a murit..orice sansa..orice speranta moare ultima..de ce sa moara..cand exista ..cat timp fata are suflare..sansa sa traisca altfel..sa aiba o viata..cum sa-i dea Sefu' Mare aceasta sansa..cand noi...hotaram..sa i-o luam... hh.gif ..viata trebuie traita..oricum ar fi ea..altcineva..ne-o judeca..si ne-o arunca intr-un fir al trairii..noi suntem pionii..si nu jucatori...


--------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. [Samuel Beckett]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 23 Mar 2005, 01:06 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042



Dupa ce un judecator federal a respins reconectarea tubului pentru hranire artificiala iata ca si Curtea de apel federala a confirmat acelasi lucru.( decizie 2-1) .


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 23 Mar 2005, 11:29 PM
Mesaj #32


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86



Ynia,
Daca e corect cum zici tu, nu ar fi corect ca parintii sa ceara mentinerea ei in aceea stare pe cheltuiala lor?
Situatie e nasoala , dar in viata sint momente in care trebuie sa accepti si ce nu vrei sa accepti.... din pacate....


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 24 Mar 2005, 09:27 AM
Mesaj #33


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



QUOTE (iniya @ 23 Mar 2005, 01:04 PM)
cat timp fata nu a murit..orice sansa..orice speranta moare ultima...

Din pacate pentru ea, nu se mai poate face nimic. Creierul ei este distrus.

Vezi zici


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iniya
mesaj 24 Mar 2005, 12:53 PM
Mesaj #34


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.100
Inscris: 15 December 04
Din: Romania- Arad
Forumist Nr.: 5.203



eu nu virbesc despre acest caz..am luat in mod general..este adevarat fata aceasta are sanse..de fapt nu are sanse...de viata...dar minunile exista atat timp cat crezi in ele..si Sefu' Mare ne-a demonstrat-o smile.gif

nu vreau sa visez..sau sa aberez..dar..tot timpul exista o speranta..o solutie..si moartea..nu este una..fie ea si in acest caz..minunile exista..pentru ca imbratiseaza credinta..iar cat timp exista se mai poate schimba ceva..depinde de la caz la caz..vb mai mult in caz general...


--------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. [Samuel Beckett]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 24 Mar 2005, 12:56 PM
Mesaj #35


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507



Daca tu zici ca nu trebuie deconectata pentru ca poate face Dumnezeu o minune si ii reface creierul distrus, care acum este practic lichefiat, cine te poate contrazice? sad.gif

Acest topic a fost editat de abis: 24 Mar 2005, 12:57 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 12:36 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman