HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Carti Interzise, Inchizitie, ocultism, secrete
cocosel
mesaj 18 Nov 2013, 05:26 PM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114Intotdeauna ar fi trebuit sa nu punem catuse la cuvinte si mai ales la idei. Doar ca in tot ce a intreprins omul s-au gasit nenumarate motive pentru a distruge imaginatia. Biserica avea puterea de a interzice dar si mult temuta Inchizitie. Multe dintre carti erau arse daca ascundeau asa zise motive ce trebuiau ocultate.

Prima lista de carti a fost intemeiata de Papa Paul al IV-lea care a creat Catalogul Cartilor Interzise pentru a-i proteja pe catolici de ideile controversate. ohyeah.gif

De-a lungul epocilor, numeroase carti au fost distruse in mod sistematic, dupa ce au fost etichetate ca fiind "interzise".
In perioada Inchizitiei, simpul fapt de a vedea sau de a atinge o astfel de lucrare putea fi si era adesea pedepsit cu moartea. In trecut, existau chiar gravori considerati "interzisi", din simplul motiv ca acceptau sa realizeze gravuri pentru astfel de lucrari. Un astfel de exemplu sunt gravurile de tip "Danse Macabre". Cea mai cunoscuta astfel de gravura este, probabil, cea a lui Michael Wolgemut, din lucrarea "Liber Chronicarum" (1493). Aceste gravuri ii reprezinta pe Zeii Mortii dansand cu oameni din toate straturile sociale. Este sugerata astfel, intr-un mod subtil si elegant, ideea egalitatii mortii.

Dar sa revenim la carti... Mult timp s-a inoculat in mintea cititorului povestea carti blestemate...ca urmare a ingeniozitatii reprezentantilor Bisericii in eliminarea posesorilor unei anumite carti interzise. Paginile respectivei carti erau otravite, folosindu-se un praf special, obtinut din sporii unei ciuperci otravitoare. In primele zile dupa otravire, persoana care atingea paginile putea doar sa se simta rau. Dar, acest praf avea proprietatea de a deveni din ce in ce mai periculos, odata cu trecerea timpului.

Pe langa lucrarile cu subiect interzis, care au o mare valoare pentru colectionari, in prezent, exista si lucrari a caror existenta este negata total, desi acestea exista.

Intr-un mod subtil, cartile interzise si-au pastrat acest caracter "interzis" si in prezent. Cartile cu subiect interzis raman un subiect deschis. thumb_yello.gif

Printre cele mai cunoscute astfel de carti intalnim...


Cartea lui Toth

Era un simbol al puterii faraonilor egipteni, care o primisera chiar de la Zei. Se spune ca aceasta lucrare contine secretele puterii absolute si poate oferi puteri considerabile detinatorilor ei. Papirusul "Turin" descrie un complot impotriva faraonului din acele vremuri, care s-a finalizat prin executarea vinovatilor si arderea cartii blestemate a lui Toth. Totusi, cum in acea vreme se realizau copii, cartea a reaparut in istorie. Unele documente sustin ca fiul lui Ramses al II-lea, Khanuas, avea in posesie cartea originala scrisa de Toth, cu care a obtinut putere asupra pamantului, apelor, corpurilor celeste, graiului animalelor si chiar a mortii. Se pare ca mortii puteau fi invitati, folosind aceasta carte, si efectele ei se puteau manifesta si la mare distanta. A existat chiar o perioada in care toti alchimistii si magicienii sustineau ca detin copii ale acestei carti. Este interesant de notat faptul ca majoritatea acestora au murit in accidente ciudate dupa ce au facut declaratii privitoare la carte.

Turris Babel

Lucrare a lui Athanasius Kircher aparuta in anul 1679. Motivul interzicerii acestei carti este o anumita gravura pe care aceasta o contine. Ea ilustreaza pamantul si luna, iar, intre ele, ca un punct de legatura, un mare turn. Acest turn similar unei scari spiralate isi are baza pe pamant si varful pe luna. Desigur, este vorba de ideea de teleportare, prin conceptul enuntat si de Einstein in opera sa, de pliere a doua puncte diferite din spatiu, permitand, astfel, teleportarea instantanee dintr-un loc in altul.

Cabala Speculum

Lucrarea "Cabala Speculum" include numeroase gravuri interzise. Prima luata in discutie se refera la crearea universului. In gravura poate fi observata, in partea de sus, nasterea universului cu Creatorul in mijloc si primii oameni, un barbat si o femeie, in stanga si in dreapta. Privind cu atentie, se poate observa ca acestia din urma sunt legati cu lanturi de intreaga creatie. Se contureaza aici metafora unei idei foarte periculoase in acea vreme. Privitorul se poate intreba de ce acesti oameni sunt inlantuiti de creatie, daca principiul suprem este acela al Creatorului si daca nu cumva ar fi posibil ca omul sa poata atinge statutul divin.Cea de a doua gravura arata, in partea superioara, interiorul unei case cu blazon, care ar putea reprezenta oricare casa si oricare blazon al oricarui mare aristocrat al vremii respective. Coborand privirea spre partea inferioara, se poate observa insa ca la subsolul acestei case exista un laborator alchimic, in care alchimistii trebaluiesc de zor pentru a afla secretul vietii vesnice. Din nou, privitorul poate ajunge sa se intrebe de ce artistocratii vremii, care se considerau buni crestini, finantau in secret cercetari alchimice cand, conform credintei, rasplata trebuie sa vina pentru cei drepti in lumea de apoi. Aceste gravuri si intrebarile pe care ele le ridicau nu au fost pe placul Vaticanului care, din nou, a recurs la interzicerea lucrarii.

Biblia olandeza

In anul 1711 apare o lucrare ce duce ideea nemuririi mult mai departe, discutand direct problema nemuritorilor. Este vorba de oameni care au existat dintotdeauna si care au fost martori la evolutia umanitatii din primul moment al existentei sale si pana in prezent. Acesti nemuritori descrisi de "Biblia olandeza" sunt un fel de observatori. Ei sunt neutri, nu se implica, dar sunt martorii tuturor evenimentelor istorice majore ale evolutiei umanitatii. Una din gravurile din carte prezinta in partea centrala un astfel de observator, care sta asezat cu condeiul in mana si noteaza pe un sul de pergament toate intamplarile la care a fost martor. Cartea a fost interzisa si numeroase exemplare au fost distruse. In ciuda acestor distrugeri, destule exemplare au supravietuit, putand fi regasite astazi in colectii particulare.


Si ultima pe care o sa o prezint mai in detaliu data viitoare este Codex Lugrubum jamie.gif--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 18 Nov 2013, 05:59 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.954
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Nu am inteles care e scopul acestui topic ... mai bine zis directia de discutie.
Daca e vorba sa contribuim la lista cartilor interzise, atunci vin si eu cu cateva culese de pe net. Le postez aici deoarece mi s-a parut putin aiurea ca unele din aceste titluri sa se gaseasca pe o astfel de lista ...

 • Odiseea lui Homer a fost probabil prima carte interzisa. Responsabil de asta s-a facut imparatul Caligula, care se temea ca marea epopee ar putea retrezi idealurile de libertate ale grecilor si, in consecinta, le-ar da acestora idei…
 • Fahrenheit 451, titlul faimosului roman al lui Ray Bradbury, trimite la temperatura la care ia foc hartia. Cartea a asteptat sase luni pana sa vada lumina tiparului. Si era sa nu apara deloc! 1984 de George Orwell este un titlu clasic al literaturii „conspirationiste". Coincidenta sau nu, autorul a fost trimis in judecata de catre tribunalul din Jackson County, Florida, sub acuzatia ca „romanul este procomunist si are un limbaj licentios". Big Brother vegheaza.
 • Aventurile lui Huckleberry Finn de Mark Twain este o carte inca interzisa in unele scoli americane, pe motiv ca in cuprinsul ei se afla multe invective rasiste…
 • Biblia e interzisa in Arabia Sudita pentru ca nu reflecta credinta islamica. William Tyndale a fost spanzurat in 1536 pentru traducerea catorva capitole…
 • Codul lui Da Vinci de Dan Brown este interzis in Malaezia pe motiv ca ofenseaza minoritatea crestina.
 • Lolita de Vladimir Nabokov e interzisa in Iran si Arabia Saudita pentru „apologia" pedofiliei.
 • Versetele satanice de Salman Rushdie este cea mai faimoasa carte interzisa in prezent. Ayatolahul Khomeini a emis o fatwa in virtutea careia autorul este condamnat la moarte. In prezent, acesta se ascunde in Anglia.
 • Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe a fost interzisa deopotriva in Rusia tarista si in statele din sudul SUA, fiind acuzata de Asociatia Afroamericanilor pentru portretizari rasiste si pentru folosirea termenului „nigger"… La fel a patit si romanul Pe aripile vantului in 1988!
 • Chemarea salbaticiei de Jack London a fost interzisa in Italia (1929) & Iugoslavia (1929) si a fost arsa pe rugurile naziste in 1933. Se pare ca toti acesti tortionari urau cainii de sanie.
 • Graficele lui M.C. Escher au fost interzise in Scoala elementara Maldonaldo din Tucson, Arizona, in 1994 pe motiv ca incita la pornografie.
 • Coranul, cartea sfanta a Islamului, a fost interzisa in 1926 in Rusia sovietica. Se putea studia doar in cadrul cursurilor de stiinte politice…
 • Mein Kampf de Adolf Hitler e interzisa in urmatoarele tari: Franta, Olanda, Mexic, Austria, Spania, Argentina, Danemarca. In Turcia anului 2005, Mein Kampf a fost bestseller. In Romania, o editura a publicat, la inceputul anilor '90, opera zugravului nebun, dar cartea n-a prea stat pe piata.
 • Regele Lear de William Shakespeare a fost interzisa in Anglia natala pana in 1838, cand piesa a fost editata si jucata necenzurat. [i]Hamlet de William Shakespeare a fost interzisa in anul 1978 in Etiopia pe motiv de incurajare a rasismului…
 • Originea speciilor de Charles Darwin a fost interzisa in Statele Unite pana in 1967, pentru ofensa la adresa puritanilor americani.
 • Budismul Zen de Daisen Suzuki a fost interzisa de Colegiul Statal din Canton, Michigan, in anul 1987, pe motiv ca „aceasta carte prezinta budismul in asemenea fel, incat cititorii sunt tentati sa adere la aceste invataturi si sa renunte la crestinism". Judecatorul a declarat ca „ultimul lucru de care avem nevoie este o gasca de budisti care sa vagabondeze prin districtul meu".
 • Vasilissa cea frumoasa: Povesti populare rusesti a fost interzisa in Arkansas in 1990 pe motiv ca aceste povesti relateaza acte de violenta, voodoo si canibalism…
 • Harry Potter de J.K. Rowling este interzisa in multe biblioteci si librarii din Statele Unite, pe motivul ca ii incita pe cei mici la acte de vrajitorie.
 • Povestile Fratilor Grimm au fost interzise in anul 1994 in liceele din Arizona, fiind acuzate de „portretizari vulgare si negative ale personajelor feminine" si de „referiri antisemite". De parca Scufita Rosie si Alba-ca-Zapada ar fi activat in Hitlerjugend.
Daca doresti sa se poarte o discutie in mod strict despre cartile interzise in perioada Inchizitiei te rog sa specifici ... ca sa nu batem campii smile.gif
QUOTE
Malleus Malleficarum, Maleficas & earum haeresim, ut phramea potentissima conterens.

Tradus direct din latina, insemna, pompos, Ciocanul vrajitoarelor care distruge atat vrajitoare, cat si ereziile lor, precum o sabie cu doua taisuri. Pe scurt, Malleus Maleficarum, cum e cunoscut in zilele noastre, a fost manualul oficial al Inchizitiei in privinta descoperirii, interogarii si torturarii celor banuiti de vrajitorie. Redactat in anul 1484 de catre Heinrich Kramer si Jacob Sprenger, doi calugari dominicani, Malleus Maleficarum a fost prefatat vreme de doi ani de catre insusi papa Inocentiu al VII-lea. In introducere, pontiful dadea puteri depline inchizitorilor sa folosesca dupa propria cuviinta toate indicatiile macabre ale tratatului.

Cartea este impartita in trei mari capitole. In timp ce in primul se aduc dovezi despre existenta vrajitoriei, a diavolului si a activitatii sale, intr-al doilea sunt descrise toate tipurile de vrajitorie si de colaborari cu Necuratul. Ultima parte prezinta etapele acuzarii unei vrajitoare si tipurile de tortura prin care nefericitele victime recunosteau tot ce dorea inchizitorul. In Evul Mediu, nici o carte nu a atins popularitatea acesteia. Cu sprijinul Bisericii, intre anii 1487 si 1669, Ciocanul vrajitoarelor a numarat nu mai putin de treizeci si sase de editii. Sumbra carte a facut in acest rastimp zeci de mii de victime, marea majoritate nevinovate. Nu trebuie uitat ca in acele timpuri o simpla pata, un semn pe piele sau cunoasterea unor plante de leac erau suficiente pentru trimiterea pe rug…

http://www.descopera.ro/cultura/1012699-martirii-de-hartie

Acest topic a fost editat de exergy33: 19 Nov 2013, 05:52 AM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 19 Nov 2013, 01:41 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062Cred ca este vorba despre alte "carti" decat cele din lista ta. "Cartile" din lista lui cocosel au legatura cu "stiintele" oculte cu ezoterismul etc. tot ceea ce deranja biserica crestina si nu numai. Au existat "carti", scrieri, care au fost interzise in zone in care crestinismul nu avea control. Eu cred ca astfel de liste exista si in prezent, de fapt cred in existenta unor principii de la care cei care controleaza astfel de "carti" nu fac rabat, nu accepta nicio o schimbare, evolutie etc. Ortodoxia are multe astfel de "carti" trecute pe o lista la care mirenii dar si preotii de rand nu au acces. Sunt considerate prea "destabilizatoare" pentru "ordinea" actuala, revelatoare ale unor minciuni ascunse de milenii umanilor de rand. Un exemplu edificator este "cenzura" aplicata religiei crestine de conciliul de la Niceea unde au fost considerate periculoase o multime de scrieri apocrife, duzini de evanghelii, scrieri antice etc. care au trecut pur si simplu printr-un proce de distrugere, eradicare in numele unei religii dominante, la comanda si decizia unui preot care azi este sfant, Irineu. Din fericire adevarul nu poate fi ascuns, gnosticii si gnosticismul, mari perdanti ai "luptei de clasa" dintre multimea de secte precrestine, au reprezentat o alternativa la religia crestina. Azi aflam tot mai multe lucruri despre aceasta secta precrestina, textele gnostice prezinta o lumea antica precrestina vie, in care disputele religioase, controversele, luptele erau la ordinea zilei. Odata cu decaderea sectelor crestine si aparitia crestinismului, biserica a incercat si reusit sa ascunda timp de secole toata aceasta activitate, pur umana, fara legatura cu divinul crestin, de creere a unei religii care azi domina lumea.

Acest topic a fost editat de Marduk: 19 Nov 2013, 01:43 PM


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 19 Nov 2013, 01:41 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
cocosel
mesaj 23 Dec 2013, 04:21 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114
Exergy.. poti sa asezi aici orice carte interzisa pentru un diferit motiv.. nu am nici o obiectie.

Poate ca ar fi fost benefic totusi sa incercam o discutie pe acele carti care ascund sau se presupune ca ascund lucruri importante.

Huckleberry Finn nu este decat o carticica in care sunt cateva fraza adresate negrilor. NU cred ca avem ceva ocult acolo.

In fine fiecare intelege ce poate. thumb_yello.gif

"Exista o carte care prezinta un adevar sumbru, dar in aceeasi masura extrem de realist. Raul in primul rand suntem noi. In afara de cei mistici a caror credinta nu poate fi zdruncinata, in afara celor care vorbesc despre iad si despre rai cu o nonsalanta incredibila, mai ales in timpurile noastre."

Aceasta carte nu poate fi decat...

Codex Lugrubum

Fiecare capitol din Codex, incepe cu o vigneta lugubra, cu personaje lugubre. Codex Lugubrum este cea mai speciala lucrare in domeniul cartilor interzise, si nu are nimic de a face cu satana, cu diavolul sau cu demonii. Singurii demoni care apar in aceasta lucrare sunt demonii umani. Este absolut coplesitor ceea ce se scrie in aceasta lucrare. Este o lucrare pe care nici o cofrerie nu si-o asuma. La vremea aceea, acest tip de lucrari aveau autor necunoscut. Acesti autori erau oameni liberi, dar care de teama inchizitiei sau a repercusiunilor pe care le-ar avea asumarea unei asemenea lucrari au preferat sa ramana anonimi.
In paginile acestei carti apare un personaj depre care nici macar nu se discuta in cadrul bisericii, sunt foarte multe confrerii care nici macar nu-l recunosc. Este vorba de Il Separatio. Separatorul.

Se spune ca atunci cand Dumnezeu a ordonat sa se faca lumina din intuneric, intre intunericul total, absolut, si intre lumina care a explodat exista o granita. Asa cum exista o granita intre tari; un no man's land. Acest Il Separatio este o entitate, este un personaj, care apare doar in cateva lucrari scoase pe glob. Mai mult in manuscrisele de secol XII, XI. Au fost atat de vanati cei care il pomeneau in lucrarile lor, incat i-au schimbat numele din Il Separatio in Annonimus. Adica cel al carui nume nu poate fi rostit.
In carte ni se prezinta povestea unui cavaler, de fapt a unui asasin de profesie, ( prin sec 12 se petrece aceasta actiune) un asasin care era platit de diversi regi si aristocrati pt a-si lichida dusmanii. Asasinul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari profesionisti ai epocii respective, nu daduse niciodata gres si omora pe oricine, oricand, oricat de inalt ar fi fost respectivul in functie. El insa nu-si alegea victimele, isi alegea doar suma de bani cu care era platit. Omorase printi, principi, ducese, oameni politici grei, inclusiv fete bisericesti marcante pentru vremea aceea. Apara interesul tuturor. Era platit de venetieni, genovezi, de oricine isi permitea sa-l plateasca. Nu a existat o singura relatare in care sa spuna ca ar fi ratat. Acest mercenar are o revelatie in jurul varstei de 50 de ani. Nu traiau foarte multi la vremea aceea pana la 50 de ani, dar el era un barbat aproape solid, un atlet si arata extraordinar de bine pt un barbat de 50 de ani la vremea aceea.

Isi da seama, ca unul dintre regii pe care ii omorase era un om bun, care isi apara poporul, isi apara domeniul pe care il stapanea si ca a fost pus gresit sa-l ucida, nemeritand sa fie ucis. Si acesta este inceputul schimbarii. Se razbuna pe toti cei care ii comandasera lui crime. Rand pe rand incepe sa ii omoare. Ajungand din unul in altul, isi da seama ca un personaj foarte important pt comanditarii ucigasi este un batran preot care zace undeva in adancul pamantului intr-o temnita plina de apa si de sobolani; un fel de calugar din acela cu barba alba, cu plete lungi, care avea niste teorii care nu conveneau anumitor sectiuni din zona celor care-i comandau lui crime.

Il scapa pe acest preot cu ajutorul armelor; el singur intra noaptea, il scoate pe batran din subteran, batranul este ranit, plin de boli, muscat de sobolani, dar va supravietui. Insa faptul ca trebuie sa-l care in spate si sa treaca toata cetatea nu-i asigura acea perfectiune de a se misca asa cum era obisnuit. Dar lupta, il mai lasa pe batran, iar il mai ducea spre porti, se spune ca ar fi taiat cel putin 160 de soldati pana a iesit. A fost insa ranit de doua ori, odata cu o sulita si odata cu o sageata ce i-a fost infipta in spate. Ranile pentru el nu sunt mortale, dar fiind nevoit sa plece calare sa scape din cetate, cu batranul in spate, isi da seama ca pierderea de sange pe parcursul drumului il va duce efectiv la moarte. Nefiind nici un sat in apropiere, opreste intr-o padure, bartanul ii spune D-zeu sa te binecuvanteze, iar el ii raspunde ceva de genul 'parinte, stii ce.. lasa-ma cu astea ca eu nu cred in nici un D-zeu. Am facut atatea crime la viata mea, incat pot sa spun acum ca esti un om nevinovat, am avut o revelatie si de asta te-am salvat. Nu cred nici in rai nici in iad, dar daca o fi sa ma duc in partea de jos, asta e. El oricum, nu credea in absolut nimic.

Isi ia ramas bun de la preot si-i spune: acum lasa-ma sa mor singur la umbra acestui copac. Isi infige sabia langa el si sta si asteapta ca tot sangele sa i se scurga si sa moara. Se pune ca preotul cand a disparut, o gaura s-a deschis din pamant si a aparut un demon foarte puternic. Unii spun ca ar fi vorba de Lilith, (un demon feminin al noptii, printesa a Iadului, cea care este de o frumusete naucitoare, inimaginabila pentru multi dintre noi.) altii spun ca ar fi vorba de alte personaje demonice importante din preajma marelui demon negru. A venit ca sa si-l asume. Si chiar au un dialog, prin care Lilith ii spune ca a venit personal trimisa fiind de seful cel mare, sa-l ia cu onoruri – la cate crime si rautai facuse merita aceasta cinste. La care el, cu mana pe sabie stand, ii raspunde ceva de genul: sa nu ai impresia ca veti avea soarta usoara cu mine acolo jos. O sa fac din oasele demonilor regelui tau palat, iar el va domni peste un regat al nimanui.In timpul acestor replici, apare insa si ingerul luminii ( probabil Anael) si spune 'pardon, nu este al vostru. Acest suflet a facut in ultimii ani atata bine incat a depasit raul facut in restul vietii lui si D-zeu l-a iertat de toate pacatele si o sa-l luam la noi in rai. In momentul aparitiei lui Anael, Lilith face un pas inapoi, dar nu cedeaza, ii tine piept lui Anael si-i spune: Nu, n-ati calculat bine, e al nostru. In acel moment, Anael isi scoate sabia de lumina. Lilith cu toata frica care o cuprinsese in fata maretiei ingerului de lumina isi scoate si ea sabia.

In acel moment, apare deodata un personaj de care ingerii stiau, dar nu-l vazusera niciodata. Conform scrierilor din Codex Lugubrum, doar doua entitati l-au vazut; Dumnezeu si Lucifer. L-au vazut o singura data in toata existenta. Pe Il Separatio – Annonimus. Care este acel personaj celebru, cu gluga. In spatele ochilor nu are nimic... cine a calatorit la Praga i-a vazut statuia in spatele orologiului. Cu mantia pe el, bratele incrucisate, legat la brau cu o sfoara; nu i se vad picioarele si nici mainile.

Annonimus face un singur semn iar cei doi ingeri ingheata instantaneu; si le-a spus: gresiti amandoi; el a facut ca niciodata in univers, atata bine cat si rau. Si acum fiind balanta echilibrata, nu-l veti avea niciunul. El nu pune problema la modul la care o pun ingerii: imi apartine mie, ba nu mie... Il Separatio este atat de neutru incat neutralitatea lui se transfera acestui nou personaj care intra in scena. Cei doi ingeri dispar instantaneu, deoarece puterea lui Il Separatio este ABSOLUTA din toate punctele de vedere.Ii spune cavalerului rau(ucigasului) sau al binelui: ridica-te caci acum nu mai ai nici un fel de rana. Se ridica, iar il Separatio ii transmite acestuia un singur mesaj: Vei trai cat vrei. Daca ai sa faci rau, nu-i nimic. Se va compensa balanta universala pentru ca se vor naste altii care vor face bine. Daca ai sa faci bine, tot nu conteaza. Vor fi altii demonici care vor face rau. Ca faci bine, ca faci rau, nu mai contezi, nu mai existi pentru universul asta. Traieste pe pamant cat vrei, pana cand aceasta specie va dispare sau nu. Te poti transmuta instantaneu unde vrei cu puterea mintii; pe soare, in soare, pe nove si supernove, pe stele neutronice sau sisteme pe care voi nu le puteti macar imagina ca exista, pe alte planete, in alte universuri paralele, unde vrei tu. Cand te vei satura de tot, dupa milioane si milioane de ani, cheama-ma sa-ti explic care este rolul nostru. Il Separatio s-a facut nevazut, si conform legendei, cavalerul traieste si azi printre noi incercand sa defineasca ce este bine, ce este rau si DE CE? Este marea intrebare a acestei carti. De ce... thumb_yello.gif


(va urma)


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 April 2019 - 04:06 PM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic