HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

10 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Miscarea Raeliana
calin_dan
mesaj 9 Nov 2008, 01:54 PM
Mesaj #1


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288in deschidere v-as ruga sa parcurgeti integral continutul topicului si sa aduceti numai argumente legate de miscare .


raelienii spun ca viata a fost creata stiintific de o alta civilizatie ; Rael , liderul miscarii este singurul om care sustine , in mod oficial teoria creationismului inteligent stiintific .
ce parere aveti , au sau nu dreptate ?

site-ul miscarii : www.rael.org

ce stim pana acum -evolutia


pana in momentul de faţa cunoastem cu totii teoria evolutiei dar nu avem absolut nici un fel de dovada , concreta , clara ca o specie se transforma in alta specie complet diferita cu organe noi , revolutionare ; nici o specie din cele existente acum pe terra nu a fost observata sa dezvolte organe complet noi chiar si intr-un stadiu foarte incipient - de ex. unei maimute sau sopirle arboricole sa inceapa sa-i creasca aripioare sau o stiuca sa dezvolte mustati tactile sau antene .
Mutatiile au loc in cadrul hibridizarii dintre indivizi dar ei raman in aceeasi familie ; de exemplu :

speciile de caini - un Saint Bernard desi arata absolut diferit de un chihuahua amandoi tot caini - canide .

alte specii de canide - lupul , vulpea , coiotul , cainele dingo , sacalul

felide - leul , tigrul , leopardul , ligrul ( hibrid leu - tigru ) , pumapardul ( hibrid puma - leopard )

echide - calul , asin , magar , catar , ponei.

cazul salamandrelor Ensatina eschscholtzii - un grup s-a scindat in alte doua grupuri si asfel au rezultat doua variatii fenotipice dar tot salamandre au ramas .

unele variatii intr-adevar nu mai sint compatibile genetic cu indivizii originali - un Saint bernard cu un caine de buzunar de exemplu , dar asta nu inseamna ca virgula cainii prin imperecheri succesive s-au transformat in cimpanzei - tot caini au ramas .
in afara de pigmentari , depigmentari , atrofieri sau hipertrofii , gene reactivate nu au fost observate nici un altfel de
mutatii in natura ;

exemplu de depigmentare - atrofiere a ochilor este Proteus anguinus cu cele doua variatii - cel negru care traieste la suprafata si cel din pestera pentru care genele responsabile cu pigmentarea si-au pierdut functia .
daca evolutia ar fi adevarata ar trebui sa vedem tot timpul in jurul nostru fiecare specie cum sufera mutatii - care mai de care mai revolutionare . Si totusi - nimic - pestele inoata , nu-i crec picioruse , soparlelor nu le cresc aripioare .
Oricum toate mutatiile duc ireversibil la boli .

La nivelul ADN-ului adaugarea unei gene noi este imposibila - se cunosc doar stergerea , inversiunea si duplicarea unei gene deci un animal cu 200 de gene nu se poate transforma intr-unul cu 2000 .

cateva exemple din natura care fac evolutia putin probabila :

fluturele bufnita

http://www.livewild.org/CostaRica/Pics/a6024.jpg

http://ellerbruch.nmu.edu/classes/cs255w03...tterflyeyes.jpg

http://www.thenighttour.com/tracie_stice_butterfly_owl_.jpg

- pe aripi gasim desene detaliate ale ochilor unei bufnite incluzand reflexii ;. Unui fluture ii apare pe aripi desenul unei bufnite - textura penajului , culoarea galbena a ochilor , pupila neagra cu tot cu reflexii - prin evolutie ? mutatii intamplatoare ? evolutionistii ar sustine acelasi lucru si daca ar fi fost desenat portretul Mona Lisei .

molia sfinx

http://www.naturephoto-cz.com/photos/sevci...moth--lisaj.jpg

iarasi observam 2 ochi desenati cu reflexii in ei !! mutatii intamplatoare ?

insecta frunza

http://www.windows.ucar.edu/headline_unive...leaf_insect.jpg

o insecta care simuleaza o frunza - cu cate detalii ! nervurile , rugina de pe frunza , pare chiar rontaita de insecte .
mutatii aleatoare ? cum a ajuns asa ? s-a uitat la o frunza si incet in timp si-a modificat ADN-ul prin autosugestie pana a ajuns sa arate la fel ?

thorn bug

http://www.dkimages.com/discover/previews/976/80001430.JPG

idem ca mai sus - un gandac care arata ca un spin - absolut identic.

vampyrotheutis infernalis

http://www.youtube.com/watch?v=l3PvvT_Ktx8

este un cefalopod - dar la un capat arata ca un peste obisnuit are chiar doua pete luminiscente care seamana cu niste ochi si cu care isi deruteaza pradatorii - foarte curios animalele ajung de unele singure sa se copie unele pe altele , sa se deseneze , sa ia forma de frunze , flori .

flagelul bacterial

http://www.arn.org/docs/mm/flag_labels.jpg

un exemplu foarte cunoscut - un motor miniatural format din rotor , stator , ax , manson de prindere , flagelul propriu-zis ;
practic o piesa de inginerie biologica ; mutatii aleatoare care construiesc motoare ? evolutionistii incearca cu disperare sa gaseasca o explicatie din perspectiva teoriei lor - sa presupunem ca prin intamplare un flagel s-a construit singur dar ce faci cu bacteriile care au mai multe flageluri ?

ochiul

iarasi un exemplu de inginerie biologica , un organ complex format din piese - cristalin , iris , pata galbena care are mii de terminatii nervoase in ea - pentru a egala capacitatea de prelucrare a informatiilor a unui singur nerv optic e nevoie de cateva supercalculatoare gen cele folosite de NASA ;
evolutia - adica intamplarea creeaza lentile , motoare , diafragme , supercalculatoare vii ? ; in orice caz crearea gradata a unui ochi , prin evolutie este foarte putin probabila - orice piesa eliminam - cristalinul , pupila , tendoanele cristalinului , etc - ochiul nu mai functioneaza . Ochiul este un instrument optic construit cu ajutorul ADN-ului ;
La fel si cu urechea - receptorul auditiv .


astea ar fi cateva exemple care sar in ochi dar de fapt sint cu sutele .


http://www-tc.pbs.org/wgbh/nova/abyss/life...s/ellis265.jpeg


ABIOGENEZA

ca evolutia sa fie posibila e nevoie intai sa apara viata ; neo-darwinistii afirma ca a aparut din supa primordiala ; pe scurt teoria supei primordiale afirma ca daca amesteci metan , apa , amoniac intr-o baltoaca si te intorci peste 3 miliarde de ani gasesti viata - copaci , flori , animale , civilizatii avansate care calatoresc in spatiu toate avand originea in acea baltoaca .

Cel mai simplu organism are codate in gene functii de o complexitate foarte mare ; robotii construiti de japonezi sint bagatele in comparatie cu ce poate face o bacterie .
Ca sa spui ca viata s-a format singura chiar si intr-un timp foarte lung mi se pare ceva foarte hazardat ca sa nu spun mai mult ;

omul simplu nu are notiunea de viu , viata , el considera ca este ceva banal , o prejudecata fantastica . Experimentul Miller cu supa primordiala a produs aminoacizi , amina , purine cateva componente ale ADN-ului ; s-au gasit si in meteoriti aceleasi elemente, ele apar spontan oriunde in univers ;

Singura cale prin care stim ca ia nastere viata este in laborator - ADN-ul s-a construit in laborator , atom cu atom , ADN-ul ,
ARN-ul nu iau nastere spontan in natura - e ca si cum ai spune - calculatoarele cresc in pomi .
in laborator se creaza specii noi prin mutatii controlate ; Pentru crearea vietii e nevoie de stiinta care se acumuleaza cu efortul a mii de oameni ; Stiinta se naste intr-o colectivitate de inteligente prin efortul a zeci de generatii ;

Sa presupunem ca abiogeneza s-ar fi intamplat aici pe pamant dar ce facem cu civilizatiile de pe alte planete , aceleasi procese s-au intamplat si acolo ? aceleasi accidente "fericite" ? miliarde si miliarde de accidente fericite care au culminat cu crearea de civilizatii .
Alte civilizatii ?Arhiva UFO este plina de cazuri , nu vorbesc de hoax-uri sau luminite neclare pe cer . Vorbesc de contacte sau abductii , studiate si ras-studiate cu probe palpabile ( Villas Boas , Travis Walton , Hill , Pascagoula , Voronezh , Certesti ) , fotografii , sute de martori , teste , hipnoza , etc ; Doctorii care l-au consultat pe Boas au gasit urme de iradiere , arsuri si rau provocate de radiatii si toate indiciile care confirmau povestea ;


Apoi miile de fotografii si filmulete cu OZN-uri - NU pot fi toate falsuri


Exista chiar o stiinta ufologica cu o metoda de clasare si analiza a cazurilor. Si mai exista cineva capabil sa spuna ca sintem singurii sau primii in infinit ? ; viata in Univers nu a inceput si nici nu o sa se termine cu civilizatia noastra .
Apoi sursa tuturor religiilor sint zeii care vin din ceruri in masinarii ca cele descrise in biblie de Iezechiel ( scuturi zburatoare , stalpi zburatori )

" Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra " scrie in Biblie . Elohim termenul original din Biblia sursa ebraica inseamna - zei - cei puternici , cei drepti , cei milosi , cei vesnici - in orice caz - e la plural ; Biblia crestina si coranul islamic au inlocuit pluralul elohim cu dumnezeul unic - un lucru fals , o erezie , o greseala .

Inca o data , pentru toata lumea , viata nu ia nastere singura , abia reusim astazi cu unelte supersofisticate sa ansamblam un cromozom simplu , minimalist care contine atatea gene cat sa poata functiona o bacterie si ala facut dupa un model cu efortul a catorva zeci de cercetatori .

Alte culte similareda , dar mai sint si alti contactati , ar spune imediat cineva.

nici un alt cult new-age nu are amplitudinea si nu prezinta o ideologie atat de clara ca a miscarii raeliene ; de fapt nici un alt cult existent , din toate timpurile .
miscarea scientologica a fost fondata de un scriitor de science fiction ; acesta a declarat ulterior ca a creat miscarea pentru a face bani .

Contactati ca George Adamski , Daniel Fry , George King , Martin Riley au intemeiat ulterior miscari sau fundatii ; e posibil ca unii sa fi intalnit intr-adevar alte fiinte inteligente dar nici unul nu are nimic in comun cu ceea ce promoveaza raelianismul ;
Membrii Heaven's Gate au procedat chiar la sinucidere colectiva in speranta ca sufletele lor vor ajunge pe o nava spatiala ascunsa in spatele cometei Halle Bopp ..... ceva absurd . Scientologii au la baza doctrinei o povestire SF si lucrarea "Dianetics" ceva iarasi lipsit de sens .

Raelianismul nu are nimic absurd , este cea mai mare miscare new age care pune in contact civilizatia umana cu alte posibile civilizatii . New age e un cuvant care nu trebuie sa sperie ; inseamna computere , televiziune , inginerie genetica , libertate sexuala , filozofia non-violentei deci cam tot ce e nou in materie de gandire si stiinta .

Miscarea nu serveste intereselor financiare ale lui Rael ; Banii sint folositi pentru promovarea mesajelor in cadrul seminariilor , pentru finantarea unor fundatii ca Stemaid , Clonaid si in cea mai mare masura constructiei ambasadei destinata primirii creatorilor ....

Raelianismul promoveaza stiinta ca singura cale de dezvoltare a societatii , democratia geniocrata adica guvernarea de catre cei mai inteligenti , desfiintarea treptata a banilor si a conceptului de proprietate ; capitalismul este o forma modernizata si actualizata , a monarhiilor din trecut ; este o democratie falsa ; nu se compara totusi cu un regim dictatorial comunist dar nici foarte departe nu e , asta vorbind la nivelul suferintelor daca se poate spune asa , provocate .

Avem regii ( corporatiile , bancile ) si sclavii ; Unu la suta din populatie detine jumatate din resursele lumii ; Asta este ceva foarte ingrijorator . Totul sistemul se bazeaza pe inducerea unei inflatii permanente dar controlate , in asa fel incat sa se realizeze o indatorare permanenta a populatiei. Acesta este capitalismul modern ;

Acei unu la suta nu sint interesati de nevoile lumii , de progresul stiintific decat in masura in care le sint servite interesele , deci practic totul sta in loc .

Sistemul adu marfa si eu iti dau banii exista de mii de ani dar o societate moderna care sa asigure TUTUROR un nivel de trai decent nu mai poate functiona pe acelasi principiu .

Rael propune geniocratia , ca alternativa . El incurajeaza clonarea umana , eugenia , ingineria genetica , mutatiile gentice ale produselor alimentare care sa asigure necesarul de hrana al intregii lumi ; astazi toatea acestea sint considerate "imorale" fara motiv dar sint considerate morale si justificate miile de victime ale razboaielor din orientul mijlociu , milioanele de victime ale foametei din Africa .

Rael desfiinteaza misticismul , sufletul ; nu exista suflet , cuvantul vine din latinescul spiritus care inseamna - respiratie - Astazi confectionam celule sintetice , deci .... daca sufletul exista l-am fi gasit .

In incheiere , raelianismul NU ARE NIMIC in comun cu orice alt cult new-age sau miscare cum ar fi MISA , nu are misticism , nu are ambiguitati sau non-sensuri , pseudo-filozofii , vibratii eterice , metempsihoze sau ritualuri fara sens .

Rael incearca "sa scuture" lumea de prejudecatile stupide legate de sex , sa-l transforme dintr-un lucru jignitor si murdar , prezent in toate injuraturile in ceva normal si firesc .

Mesajele sint scrise intr-un limbaj simplu , neelaborat , nu are o importanta foarte mare daca creatorii - elohimii foloseau farfurii zburatoare si nu motoare cu combustie , sau daca au folosit bombe nucleare la crearea uscatului din apa ; astea poate sint adevarate sau poate nu ; Totul se intelege treptat din parcurgerea tuturor drafturilor . Totul se vrea ca o revolutie la nivelul constiintei indivizilor ;
Nu este absolut deloc exclus ca Rael sa aiba intr-adevar dreptate in legatura cu contactul avut pe 13 dec 1973 , fiecare e liber sa descopere ;

Se poate spune ca Rael este profetul schimbarii , al revelatiei , al Apocalipsei ( revelatie in greceste ) ; ultimul profet al lungului sir care l-a avut pe Isus ca initiator .
Acum nu mai apare imbracat intr-o panza de sac , cu un toiag in mana vorbindu-ne despre suflet , duhul sfant , pacat si dumnezeu ; este adaptat perioadei in care traim , vine sa vorbeasca unei lumi moderne care zboara in spatiu si isi face cumparaturile pe internet .


Cam in asta consta raelianismul , puteti downloada drafturile lui de pe site-ul miscarii . Daca doriti mai multe detalii il puteti contacta pe Tomita Marinescu liderul miscarii din Romania - yahooID - marinescutomita

Acest topic a fost editat de calin_dan: 9 Nov 2008, 06:12 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 9 Nov 2008, 06:18 PM
Mesaj #2


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443QUOTE(calin_dan @ 9 Nov 2008, 01:54 PM) *
nici un alt cult new-age nu are amplitudinea si nu prezinta o ideologie atat de clara ca a miscarii raeliene ; de fapt nici un alt cult existent , din toate timpurile .
miscarea scientologica a fost fondata de un scriitor de science fiction ; acesta a declarat ulterior ca a creat miscarea pentru a face bani .


Cum poti sa imi demonstrezi ca acest Rael al tau nu tot pt bani a infiintat miscarea? Orice miscare religioasa a aparut pt simplul motiv ca a adus anumite avantaje intemeietorului (sau acesta a crezut ca va avea anumite avantaje). jamie.gif

Si va invit sa va injurati in alta parte, aici e un subforum religios si anumite persoane sunt sensibile la astfel de manifestari!

Argumente:
pana in momentul de faţa cunoastem cu totii teoria evolutiei dar nu avem absolut nici un fel de dovada , concreta , clara ca o specie se transforma in alta specie complet diferita cu organe noi , revolutionare ; nici o specie din cele existente acum pe terra nu a fost observata sa dezvolte organe complet noi chiar si intr-un stadiu foarte incipient - de ex. unei maimute sau sopirle arboricole sa inceapa sa-i creasca aripioare sau o stiuca sa dezvolte mustati tactile sau antene .

Aceste adaptari au loc in intervale mari de timp, nu sunt observabile de indivizi, se intind pe zeci, sute de mii de ani.

Si totusi - nimic - pestele inoata , nu-i crec picioruse , soparlelor nu le cresc aripioare .

Exista pesti umblatori si soparle zburatoare.

pentru a egala capacitatea de prelucrare a informatiilor a unui singur nerv optic e nevoie de cateva supercalculatoare gen cele folosite de NASA

Nervul optic nu prelucreaza informatii, le preia si le transmite la creier, are este unitatea centrala.

Apoi miile de fotografii si filmulete cu OZN-uri - NU pot fi toate falsuri

De ce? Ca aasa vrei tu?


Raelianismul nu are nimic absurd

E absurd prin esenta. Ne predici imposibilitatea crearii vietii in natura, ne propui niste extraterestri care au creat viata de pe Pamant in laboratoare, dar te opresti aici. Avand in vedere ca extraterestrii astia ai tai sunt tot fiinte, nu zei ca cei din religiile deja existente, te intreb: pe ei cine i-a creat? alti extraterestri? Si pe extraterestrii extraterestrilor cine i-a creat? Alti extraterestri? Si pe extraterestrii extraterestrilor extraterestrilor nostri cine i-a creat? Cred ca ai prin absurdul ideii de baza a religiei acestui ins.

Acest topic a fost editat de Cucu Mucu: 9 Nov 2008, 06:33 PM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ilie
mesaj 9 Nov 2008, 06:42 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.816
Inscris: 16 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.605Eu cred ca suntem facuti si de unii si de altii.
Mi-a placut mult partea zoologica.
Cat costa o franchisa?

Acest topic a fost editat de freeman: 9 Nov 2008, 06:43 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 9 Nov 2008, 06:42 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
calin_dan
mesaj 9 Nov 2008, 06:46 PM
Mesaj #4


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Cucu Mucu @ 9 Nov 2008, 06:18 PM) *
Cum poti sa imi demonstrezi ca acest Rael al tau nu tot pt bani a infiintat miscarea? Orice miscare religioasa a aparut pt simplul motiv ca a adus anumite avantaje intemeietorului (sau acesta a crezut ca va avea anumite avantaje). jamie.gif

Si va invit sa va injurati in alta parte, aici e un subforum religios si anumite persoane sunt sensibile la astfel de manifestari!


Biserica ortodoxa are mii de biserici si proprietati de mii de miliarde ; Prelatii bisericii au salarii babane ; raelienii nu au salarii , Rael nu foloseste banii in scopuri proprii ; nu are decat un apartament in Quebec si o masina ; Nu are vile , masini scumpe si cum l-ar privi oare membrii miscarii daca el ar sta la soare in timp ce ei s-ar strofoca sa raspandeasca mesajele prin munca voluntara .
Banii sint ai miscarii si vor fi folositi pentru ridicare ambasadei si pentru finantarea fundatiilor .

Crestinii "clasici" au mii de lacasuri de cult , raelienii nu au nimic .
Miscarea are nevoie de bani pentru ca fara ei , azi raelianismul ar fi fost constituit din 10 batranei , intr-un orasel de provincie din Franta .

QUOTE
Exista pesti umblatori si soparle zburatoare.


alea sint asa din totdeauna , arata-mi pe niste exemplare existente acum , mutatii incipiente , noi , revolutionare , arata-mi tranzitiile treptate .

QUOTE
Ne predici imposibilitatea crearii vietii in natura


ai spus crearii ..... chiar si tu folosesti cuvantul asta in mod inconstient ; ai dreptate , pana acum nu stim decat ca viata poate fi creata , sorry nu stim ca apare singura .

Acest topic a fost editat de calin_dan: 9 Nov 2008, 10:01 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin
mesaj 9 Nov 2008, 11:00 PM
Mesaj #5


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 5.060
Inscris: 26 December 05
Din: Cimişoara
Forumist Nr.: 7.531Faptul că nu ştim, nu arată nimic, nu constitue nici o dovadă, decât a ignoranţei noastre. Este uşor să faci o teorie din speculaţii pe care nu le poate verifica nimeni. Mai greu e să convingi oameni inteligenţi. Sigur că există mistere nedezlegate, omenirea se va confrunta cu ele mereu, oricât de mult ar înainta cunoaşterea şi sigur că pe baza lor se poate naşte oricând un curent de opinie, o sectă sau o religie. Evoluţia este un proces real, în mic sau în mare, o trăim fiecare dintre noi, în fiecare zi, din momentul concepţiei. Dacă lumea a fost creată atunci acea forţă creatoare trebuie să existe şi azi. Nu a apărut din nimic, căci există ceva, mişcarea şi transformarea sunt legile primare ale Universului. Şi dacă viaţa a fost adusă pe Terra din alte lumi, a venit sub formă de spori, mai degrabă decât sub formă de extratereştrii...


--------------------
pantha rhei
Universul Fractal
The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite.
Vot deBlam, gazetă de opinie necerută, dar oportună!
Fractalia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 10 Nov 2008, 08:37 AM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
pana in momentul de faţa cunoastem cu totii teoria evolutiei dar nu avem absolut nici un fel de dovada , concreta , clara ca o specie se transforma in alta specie complet diferita cu organe noi , revolutionare ; nici o specie din cele existente acum pe terra nu a fost observata sa dezvolte organe complet noi chiar si intr-un stadiu foarte incipient - de ex. unei maimute sau sopirle arboricole sa inceapa sa-i creasca aripioare sau o stiuca sa dezvolte mustati tactile sau antene .
Mutatiile au loc in cadrul hibridizarii dintre indivizi dar ei raman in aceeasi familie ; de exemplu :

Lasand la o parte clasica incultura stiintifica ce emana din acest text, salut in sfarsit plasarea corecta a unui text de genul asta, in locul unde trebuie.

QUOTE
alea sint asa din totdeauna , arata-mi pe niste exemplare existente acum , mutatii incipiente , noi , revolutionare , arata-mi tranzitiile treptate .

Pai tranzitiile treptate au loc in sute de milioane de ani. Au fost documentate si cercetate. A, ca tie nu iti convin si alegi sa vorbesti prostii, asta e altceva. Altfel, tranzitiile exista si se studiaza. Dar din cand in cand mai vine cate un ingamfat si zice ca oamenii de stiinta nu stiu nimic, eu, in 3 pagini i-am contrazis! Argumentul tau e de genul: nu e adevarat, Pamantul nu se misca! Arata-mi ca se misca!

Te-ai gandit ca daca viata era creata, dupa cum zici tu, fara posibilitatea de e evolua, cam disparea in cateva sute de ani, din cauza schimbarilor climaterice? Pamantul si-a schimbat clima si conditiile in mod dramatic. Fara evolutie acum nu mai era deloc viata.

QUOTE
Crestinii "clasici" au mii de lacasuri de cult , raelienii nu au nimic .
Miscarea are nevoie de bani pentru ca fara ei , azi raelianismul ar fi fost constituit din 10 batranei , intr-un orasel de provincie din Franta .


Mai baieti, sunteti liberi sa credeti in ce vreti, eu iti contrazic aici doar afirmatiile "stiintifice". Ca mi se pare o prostie ce spui tu, in rest, e altceva, dar, cine sa te opreasca, mai ales cand e asa de distractiv sa va privesc? Am vazut la TV o chestie cu raelienii astia, pe Discovery. Cica era un tip prin anii 30 sau 50 care s-a dus la TV si a zis ca el vorbeste cu venusienii. Si lumea l-a crezut biggrin.gif.


QUOTE
ai dreptate , pana acum nu stim decat ca viata poate fi creata , sorry nu stim ca apare singura .

Pai noi vorbim de aparitia vietii sau de evolutia vietii? Cmon, eu nu am vazut viata sa fie creata pana acum. Nu am vazut asa ceva, deci nu se poate. Na tongue.gif Si cum aparitia ei din nimic + experimentele de azi implica mult mai putine ipoteze decat creationismul, there you have it.

Daca nea dan vrea sa dezbatem creationism vs evolutionism, o poate face foarte bine pe topicul respectiv. Daca vrea sa ne prezinte religia lui, n-are decat.


In alta ordine de idei, toata lumea stie cum arata extraterestrii si ca sunt aici ca sa ne extermine:
--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 10 Nov 2008, 10:31 AM
Mesaj #7


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443QUOTE(calin_dan @ 9 Nov 2008, 06:46 PM) *
Rael nu foloseste banii in scopuri proprii ; nu are decat un apartament in Quebec si o masina ; Nu are vile , masini scumpe si cum l-ar privi oare membrii miscarii daca el ar sta la soare in timp ce ei s-ar strofoca sa raspandeasca mesajele prin munca voluntara .


Pai, cam nici papa nu are proprietati, si banii tot in scopurile Bisericii sunt folositi ohyeah.gif . Asa incepe totul, unul mai jmecherit, bun orator, convinge cativa insi care pricep mai incet, astia se ofera voluntari (de regula, primul lot e de doispe', din cauza ca atatea constelatii se cunosteau, e numar cabalistic), apoi aia incep sa fie avocatii lui si sa-i raspandeasca ideile... moca, bineinteles, ca o fac pt a salva lumea. rofl.gif
Si e plina lumea de oameni care abia asteapta sa creada ceva (vezi succesul nemaipomenit de care inca se bucura jocurile piramidale rofl.gif ).


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 10 Nov 2008, 10:43 AM
Mesaj #8


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Blakut @ 10 Nov 2008, 08:37 AM) *
Lasand la o parte clasica incultura stiintifica ce emana din acest text, salut in sfarsit plasarea corecta a unui text de genul asta, in locul unde trebuie.
Pai tranzitiile treptate au loc in sute de milioane de ani. Au fost documentate si cercetate. A, ca tie nu iti convin si alegi sa vorbesti prostii, asta e altceva. Altfel, tranzitiile exista si se studiaza. Dar din cand in cand mai vine cate un ingamfat si zice ca oamenii de stiinta nu stiu nimic, eu, in 3 pagini i-am contrazis! Argumentul tau e de genul: nu e adevarat, Pamantul nu se misca! Arata-mi ca se misca!

Te-ai gandit ca daca viata era creata, dupa cum zici tu, fara posibilitatea de e evolua, cam disparea in cateva sute de ani, din cauza schimbarilor climaterice? Pamantul si-a schimbat clima si conditiile in mod dramatic. Fara evolutie acum nu mai era deloc viata.
Mai baieti, sunteti liberi sa credeti in ce vreti, eu iti contrazic aici doar afirmatiile "stiintifice". Ca mi se pare o prostie ce spui tu, in rest, e altceva, dar, cine sa te opreasca, mai ales cand e asa de distractiv sa va privesc? Am vazut la TV o chestie cu raelienii astia, pe Discovery. Cica era un tip prin anii 30 sau 50 care s-a dus la TV si a zis ca el vorbeste cu venusienii. Si lumea l-a crezut biggrin.gif.
Pai noi vorbim de aparitia vietii sau de evolutia vietii? Cmon, eu nu am vazut viata sa fie creata pana acum. Nu am vazut asa ceva, deci nu se poate. Na tongue.gif Si cum aparitia ei din nimic + experimentele de azi implica mult mai putine ipoteze decat creationismul, there you have it.


eu nu am spus ca viata nu poate evolua , am si dat exemple , e vorba insa numai de mutatii in sens restrans - vezi exemplele ; unde e dovada ca o specie se transforma in altceva total nou ? ;

imi dai exemplu pe ala cu venusienii - exact ce am spus citit tot ce am scris , e vorba de george adamski care a fost descoperit ulterior ca a fabricat dovezile ;

nu ai vazut viata creata ? uite aici - ( articolul e vechi totusi , intre timp celula sintetica a fost deja creata )

http://www.romedic.ro/stiri-medicale/Stiri...iala_03971.html

arata-mi in natura cum apare spontan macar o pereche de baze de baze nu 500 000 cat are cel mai simplu cromozom creat artificial ; sau macar o secventa de ARN.

Vad ca iti place sa te dai barbat , cult si trufas , ma rog poti sa si injuri daca vrei dar macar da si tu un exemplu acolo - la ce-am scris , daca zici ca spun prostii banuiesc ca ai si argumente , nu ?

am vazut o gramada de astia care prolifereaza injurii - incult , prostii ; nu am pretentia ca ce am zis eu e extraordinar de stiintific si de asta am si deschis topicul sa vina de astia "culti" ca tine si sa explice .

Asta e , oamenii sint speriati de tot ce e nou si devin agresivi ; au fost multe cazuri de raelienii scuipati pe strada , batuti sau concediati pentru simplul motiv al religiei lor .

Acest topic a fost editat de calin_dan: 10 Nov 2008, 11:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 10 Nov 2008, 11:46 AM
Mesaj #9


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
arata-mi in natura cum apare spontan macar o pereche de baze de baze nu 500 000 cat are cel mai simplu cromozom creat artificial ; sau macar o secventa de ARN.

http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_lif...27s_experiments\

Vezi experimentele si referintele. Oricum, parca discutam totusi evolutie, nu aparitia spontana a vietii. Genetica, fosilele gasite, toate arata spre asta.

QUOTE
am vazut o gramada de astia care prolifereaza injurii - incult , prostii ; nu am pretentia ca ce am zis eu e extraordinar de stiintific si de asta am si deschis topicul sa vina de astia "culti" ca tine si sa explice .


Pune mana pe carti si nu astepta sa-ti pice mura-n gura de pe net. Orice link ti-as da eu, pune mana, citeste si tu Originea speciilor sau The selfish gene.

QUOTE
Asta e , oamenii sint speriati de tot ce e nou si devin agresivi ; au fost multe cazuri de raelienii scuipati pe strada , batuti sau concediati pentru simplul motiv al religiei lor .


La fel patesc si ateii in state. Si? Ti-am dat in cap pt ca te rogi la extraterestri? Nu, te pun sa argumentezi afirmatiile tale cu privire la evolutionism. Care nu are nici o legatura cu credinta ta sau a altora. Sau cel putin nu ar trebui sa aibe. SI daca ne-au facut omuletii verzi, pe ei cine i-a facut?

QUOTE
eu nu am spus ca viata nu poate evolua , am si dat exemple , e vorba insa numai de mutatii in sens restrans - vezi exemplele ; unde e dovada ca o specie se transforma in altceva total nou ? ;


Ai dreacu dinozauri, iti dai seama ce creatie inutila? biggrin.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation
Dar hai pe topicul dedicat evolutiei vs creationism, ok?
http://www.hanuancutei.com/forum/content-p...55/#entry635017
Acolo astept sa vad speciile alea create spontan.


Acest topic a fost editat de Blakut: 10 Nov 2008, 11:52 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 10 Nov 2008, 01:27 PM
Mesaj #10


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Blakut @ 10 Nov 2008, 11:46 AM) *
http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_lif...27s_experiments\

Ti-am dat in cap pt ca te rogi la extraterestri?


raelienii nu se roaga la extraterestri ; raelianismul este religia ( din latinescul re-ligere adica a lega sau a lega din nou ) care vrea sa puna in legatura oamenii si creatorii lor - tot oameni - din biblie ; de data asta nu se mai apeleaza la credinta bruta , misticism care domina trecutul ci intelegere ; adica vor sa ne faca sa intelegem ca zeii din biblie sint si ei oameni dar mult mai avansati ... tehnologic ; in biblie sint multe pasaje care descriu vehicule zburatoare , picturi rupestre etc.

Acesti zei cum ii vedeau oamenii primitivi au creat formele de viata , au adaugat o biosfera pamantului
Cu timpul elohim ( dumnezei ) - termenul original din biblia ebraica a fost singularizat in dumnezeu cel mare si inteligent si adoptat de crestini si musulmani .

Cam asta e : oameni au facut oameni dupa chipul si asemanarea lor si cu timpul devenim si noi - zei ;

Un trib de bastinasi din Pacific au facut un cult prin care venerau soldatii americani veniti ( din cer ) sa construiasca bazele destinate testelor nucleare .

dupa cum am zis mai sint si alte culte care descriu oamenii din cer dar sint pline de misticism si pseudo-aberatii , nu fac referire la biblie si oricum sint minuscule .
Rael spune ca e ultimul reprezentant al sirului de profeti trimisi de acesti zei ( printre care Moise , Buddha , Isus ) . E un profet adaptat cunoasterii noastre actuale.


Ladies and gentlemen make your choice ........

Acest topic a fost editat de calin_dan: 10 Nov 2008, 01:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 10 Nov 2008, 01:30 PM
Mesaj #11


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
Cam asta e : oameni au facut oameni dupa chipul si asemanarea lor si cu timpul devenim si noi - zei ;


Si oamenii aia de unde au aparut?

QUOTE
Ladies and gentlemen make your choice ........


Pai nu? Toti zic ca sunt ultimii. Da iti trebuie mult mai mult PR ca sa convingi intreaga omenire wink.gif.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 10 Nov 2008, 01:39 PM
Mesaj #12


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Blakut @ 10 Nov 2008, 01:30 PM) *
Si oamenii aia de unde au aparut?


i-au facut altii ; Craig Venter preconiza ca intr-o suta de ani si noi am fi capabili sa producem oameni sintetici ;
in arhiva UFO toti martorii descriu umanoizi ; astia au aparut tot prin abiogeneza ? ; inseamna ca atomii au o tendinta ciudata si cam perversa de a se grupa si transforma in oameni dupa un anumit timp suficient de lung .

Mai e si varianta lui Zecharia Sitchin cu planeta baza Nibiru si cu annunaki - elohim dar e putin credibila
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 10 Nov 2008, 03:16 PM
Mesaj #13


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
i-au facut altii
]

Si pe oamenii aia cine i-a facut?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 10 Nov 2008, 03:30 PM
Mesaj #14


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443QUOTE(calin_dan @ 10 Nov 2008, 01:39 PM) *
i-au facut altii ; Craig Venter preconiza ca intr-o suta de ani si noi am fi capabili sa producem oameni sintetici


Deja producem! jamie.gif

QUOTE
in arhiva UFO toti martorii descriu umanoizi ; astia au aparut tot prin abiogeneza ? ; inseamna ca atomii au o tendinta ciudata si cam perversa de a se grupa si transforma in oameni dupa un anumit timp suficient de lung .


Demonstreaza doar imaginatia limitata a celor ce pretind a fi avut intalniri de gr. III. jamie.gif

QUOTE
Asta e , oamenii sint speriati de tot ce e nou si devin agresivi ; au fost multe cazuri de raelienii scuipati pe strada , batuti sau concediati pentru simplul motiv al religiei lor .


Au fost cazuri de crestini omorati pt credinta lor. Crezi ca asta le da dreptul sa se declare detinatorii adevarului absolut?

Aa, da, asta e inca o metoda de control a maselor, bine folosita de propovaduitorii religiosi: "vom fi haituiti, oamenii ne vor dispretui si alunga, veti patimi pt credinta voastra in mine, dar noi vom triumfa in final, datorita adevarului unic pe care il detinem...". Suna cunoscut?


QUOTE
i-au facut altii


De-asta spuneam ca e absurda prin esenta aceasta religie. Spuneam mai sus, unde nu ai vrut sa mai citesti (sau ai fandat pe langa idee, deh...)
Avand in vedere ca extraterestrii astia ai tai sunt tot fiinte, nu zei ca cei din religiile deja existente, te intreb: pe ei cine i-a creat? alti extraterestri? Si pe extraterestrii extraterestrilor cine i-a creat? Alti extraterestri? Si pe extraterestrii extraterestrilor extraterestrilor nostri cine i-a creat? Cred ca ai prin absurdul ideii de baza a religiei acestui ins.
--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 10 Nov 2008, 03:50 PM
Mesaj #15


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(calin_dan @ 10 Nov 2008, 01:27 PM) *

QUOTE
raelianismul este religia ( din latinescul re-ligere adica a lega sau a lega din nou ) care vrea sa puna in legatura oamenii si creatorii lor - tot oameni - din biblie

Alta religie? De parca nu ar fi destule. Oricum procedurile par a fi aceleasi, mai intai indoctrinezi, faci prozeliti, si apoi te-ai scos cu o noua religie, poti sa traiesti linistit pana la adanci batraneti din banii credinciosilor. Ia sa ma apuc io de traba ca vad ca merge. rofl.gif
QUOTE
de data asta nu se mai apeleaza la credinta bruta , misticism care domina trecutul ci intelegere ; adica vor sa ne faca sa intelegem ca zeii din biblie sint si ei oameni dar mult mai avansati ... tehnologic ; in biblie sint multe pasaje care descriu vehicule zburatoare , picturi rupestre etc.

Are dogma si cutume, tot religie se chiama, orice ar vrea sa ne faca sa intelegem. mad.gif
QUOTE
Acesti zei cum ii vedeau oamenii primitivi au creat formele de viata , au adaugat o biosfera pamantului
Cu timpul elohim ( dumnezei ) - termenul original din biblia ebraica a fost singularizat in dumnezeu cel mare si inteligent si adoptat de crestini si musulmani .
Cam asta e : oameni au facut oameni dupa chipul si asemanarea lor si cu timpul devenim si noi - zei ;

Asa si de ce ne mai trebuia o religie sa invatam chestiile astea? De ce vrea acest domn Rael sa ne lumineze?
QUOTE
Rael spune ca e ultimul reprezentant al sirului de profeti trimisi de acesti zei ( printre care Moise , Buddha , Isus ) . E un profet adaptat cunoasterii noastre actuale.

Si de ce ma rog ar fi domnul Rael ULTIMUL reprezentant al sirului de profeti? Care este cunoasterea noastra actuala, aceea de al recunoaste pe domnul Rael ca profet? unsure.gif--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 10 Nov 2008, 06:54 PM
Mesaj #16


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Cucu Mucu @ 10 Nov 2008, 03:30 PM) *
Deja producem! jamie.gif

Demonstreaza doar imaginatia limitata a celor ce pretind a fi avut intalniri de gr. III. jamie.gif


abia am reusit sa producem o celula sintetica pana la oameni mai e cale lunga .

care imaginatie ? ; unii subiecti au fost studiati de medici si gasiti iradiati plus urme fizice care le confirmau povestea ; unii n-auzisera de tren daramite de OZN-uri.

Acest topic a fost editat de calin_dan: 10 Nov 2008, 06:55 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 10 Nov 2008, 10:00 PM
Mesaj #17


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
abia am reusit sa producem o celula sintetica pana la oameni mai e cale lunga .


N-auzi ca vreau link catre celula si ADN-ul asta sintetic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 10 Nov 2008, 10:17 PM
Mesaj #18


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288http://www.syntheticgenomics.com/about.htm

http://www.wired.com/science/discoveries/n...ynthetic_genome

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/...80124175924.htm

http://www.guardian.co.uk/science/2008/jan...enetics.science
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 11 Nov 2008, 09:55 AM
Mesaj #19


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
The researchers used yeast to stitch together four long strands of DNA into the genome of a bacterium called Mycoplasma genitalium.


Interesant, interesant, asteptam sa fie gata. Deocamdata au asamblat ADN gata existent. Nu ma indoiesc ca pe viitor vom putea crea aparate si fiinte biologice complete. Insa asta nu demonstreaza ca si noi suntem rezultatul unei creatii similare.

Arunca o privire la cum apareau in natura amino-acizi si materiale organice complexe in natura. Si vezi cum au evoluat de atunci. Pentru ca nici presupunand ca viata a fost initial creata, nu poti spune ca evolutionismul e fals. Repet, aparitia vietii si evolutionismul sunt doua chestii diferite. Iar ceea ce facem acum este sa reproducem un model deja existent.

Mai ramane sa raspunzi la intrebarea "cine i-a creat pe creatori". Si cine i-a creat pe creatorii acestora si asa mai departe. In ceea ce priveste miscarea asta a voastra, sunt sute ca voi. Sunt sute de religii. Nu aduci nimic nou. Pentru mine sunt toate la fel de inutile.

Acest topic a fost editat de Blakut: 11 Nov 2008, 10:00 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 03:03 PM
Mesaj #20


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Blakut @ 11 Nov 2008, 09:55 AM) *
Arunca o privire la cum apareau in natura amino-acizi si materiale organice complexe in natura. Si vezi cum au evoluat de atunci. Pentru ca nici presupunand ca viata a fost initial creata, nu poti spune ca evolutionismul e fals. Repet, aparitia vietii si evolutionismul sunt doua chestii diferite. Iar ceea ce facem acum este sa reproducem un model deja existent.

Sunt sute de religii.


aminoacizii apar prin reactii chimice simple oriunde , ARN-ul e altceva , seamana cu o constructie iar fiecare etaj are o functie , enzimele decupeaza din lantul asta aminoacizii care la randul lor sint transformati in proteine . de ex. toate procesele de diviziune ale ADN-ului , sint automatizate seamana cu constructia unei masini pe linia de ansamblare .
Cele mai simple bacterii cunoscute au cateva sute de mii de perechi de baze A-T G-C , daca ADN-ul a evoluat unde sint organismele cu , sa zicem 100 de baze , au disparut toate ?
Care sint sansele ca o molecula de 10k baze sa ia nastere spontan ? zero virgula .

zi o religie ca raelianismul - toate au in comun credinta in suflet si in supranatural . Raelianismul NU crede in supranatural si e singura religie de genul asta .

Aici in Romania raelianismul nu e inteles pt. ca romanii sint fundamentalisti si incuiati , unul dupa ce a down. drafturile de pe site si-a formatat calculatorul de frica sa nu-i intre satana in casa .

In alte tari ca Olanda , Canada , Australia sint sute , mii de membri .


Acest topic a fost editat de calin_dan: 11 Nov 2008, 03:05 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Nov 2008, 03:15 PM
Mesaj #21


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(calin_dan @ 11 Nov 2008, 03:03 PM) *

QUOTE
Raelianismul NU crede in supranatural si e singura religie de genul asta .

Crede in Rael, ultimul profet. ohyeah.gif
QUOTE
Aici in Romania raelianismul nu e inteles pt. ca romanii sint fundamentalisti si incuiati , unul dupa ce a down. drafturile de pe site si-a formatat calculatorul de frica sa nu-i intre satana in casa

Ei bine cred ca gresesti, eu pot sa inteleg raelianismul ca o miscare stiintifica, dar fara "profetul" Rael.
QUOTE
In alte tari ca Olanda , Canada , Australia sint sute , mii de membri .

Nu stiu in alte tari cum este, dar in Olanda am vazut o biserica a raelienilor, care culmea, isi avea sediul intr-o veche biserica protestanta. Am constatat totusi ca si pentru olandezi erau ciudatii cartierului.


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 03:42 PM
Mesaj #22


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(marduk @ 11 Nov 2008, 03:15 PM) *
Nu stiu in alte tari cum este, dar in Olanda am vazut o biserica a raelienilor ;


n-au biserici mai , n-ai citit ce-am scris mai sus ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 11 Nov 2008, 03:42 PM
Mesaj #23


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507QUOTE(calin_dan @ 11 Nov 2008, 03:03 PM) *
In alte tari ca Olanda , Canada , Australia sint sute , mii de membri .

“Ei bine! Ce zice soţietatea noastră? Ce zicem noi?… Iată ce zicem: această stare de lucruri este intolerabilă! Până când să n-avem şi noi faliţii noştri?… Anglia-şi are faliţii săi, Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi… Numai noi să n-avem faliţii noştri!?… Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!“.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 03:53 PM
Mesaj #24


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(abis @ 11 Nov 2008, 03:42 PM) *
Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi… Numai noi să n-avem faliţii noştri!?…


asa e avem o tara de oameni impliniti ... si harnici ; nu ca altii faliti .....
cetateni cu care ne putem mandri si care ne aduc lumina pe chipuri in fiecare zi .

" No' ma Gheorghe mai ai calu' ala de vanzare ? "
" Apai sigur ca-l am , ti-l dau pe scroafa aia a ta si pe motocicleta a lu' al batran ........"

Acest topic a fost editat de calin_dan: 11 Nov 2008, 03:58 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marduk
mesaj 11 Nov 2008, 04:10 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 17.291
Inscris: 9 December 06
Din: Din acest univers.
Forumist Nr.: 9.062QUOTE(calin_dan @ 11 Nov 2008, 03:42 PM) *
n-au biserici mai , n-ai citit ce-am scris mai sus ?

ma rog, loc de intrunire rolleyes.gif


--------------------
"Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

LINEDRONE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 11 Nov 2008, 04:39 PM
Mesaj #26


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Bine ca esti tu dastept, ma Caline, mai stai pe langa noi p-acilea, poate poate ne mai desteptam si noi olecutica!Am vrut sa fiu baiat salon si sa nu dau prea tare, dar cam sari calul. Stai sa afle toata lumea inselatoria in care ai cazut ca dasteptul ce te declari! Ha, ha, hai ca te clonez eu pe 25% din suma, ba iti mai dau bonus si un costum de sfarsitul lumii marca "mutulica" !


Mai intai ar trebui sa explicam putin cum devine cu oamenii astia. In 1973, un ziarist sportiv francez de mana a doua s-a gandit sa se reorienteze profesional. Claude Vorilhon a pretins ca s-a intalnit cu niste domni extraterestri, care i-au comunicat ca nu exista Dumnezeu si ca ei au inventat omul. Cica in Biblie s-ar fi strecurat o greseala si ca extraterestrii sunt, de fapt, Dumnezeu, sub numele de Elohimi si ca ei sunt condusi de presedintele Yahve. Pe chestia asta, Vorilhon s-a proclamat un fel de guru, sub numele de Rael, a pretins ca e frate vitreg cu Iisus, fiindca domnul Yahve, care e si tatal lui Hristos, a binevoit sa o caramboleze pe doamna Vorilhon. Proaspat proclamatul Rael a inceput sa predice pentru desfiintarea casatoriei, dreptul oamenilor sa faca poste si alte bazaconii. De-a lungul vremii, s-a mai intalnit cu ceva extraterestri care i-au tot dat sfaturi de viata si l-au anuntat ca vor sa-si deschida o ambasada pe pamant. Se parea ca o sa aiba o cariera de mic escroc, fiindca nu prea prostea multi adepti. A dat un mare tun, in schimb, pe spinarea oii Dolly. Cand a inceput sa se vorbeasca in lumea stiintifica despre clonari, Rael si-a tras oportun o firma numita Clonaid si a pretins ca elohimii i-au zis ca poate aduce viata vesnica prin clonare umana. A pretins acum trei ani ca a clonat primul om, o fetita botezata Eva. Nu a adus niciodata dovezi stiintifice ca i-ar fi reusit vreo clonare, dar a starnit un imens scandal, care i-a adus popularitate. Un cunoscut scriitor francez, Michel Houelbecq, a scris chiar un roman, "Posibilitatea unei insule", despre smecheria raelienilor. Mai multi bogatasi au picat in plasa "vietii vesnice" si au sarit cu sponsorizari catre secta lui Rael. Numarul adeptilor, care cotizeaza cam cu 10% din veniturile lor la teschereaua lui Claude, a sarit de 50.000. De undeva din Canada, guru a pus la cale un indraznet plan de extindere in lume. Romania i s-a parut un teritoriu promitator.

ALBA-NEAGRA In urma cu trei ani, chimista Brigitte Boisselier, de la firma raelitilor, Clonaid, a anuntat ca a facut prima clonare umana, o fetita pe nume Eva. Toata treaba a parut o farsa, fiindca micuta nu a fost aratata pe nicaieri si nu a fost supusa la nici un fel de analize. De atunci, raelienii pretind ca au clonat peste 100 de persoane, de asemenea fara sa produca vreo proba in sensul asta. Tinand cont ca o "clonare" raelita costa in jur de 200.000 de dolari, iar firma Clonaid si-a facut multa publicitate, afacerea pare sa mearga bine, chiar daca nu exista rezultate concrete.


Acest topic a fost editat de Cucu Mucu: 11 Nov 2008, 04:42 PM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anitra
mesaj 11 Nov 2008, 05:51 PM
Mesaj #27


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 61
Inscris: 2 September 08
Forumist Nr.: 11.934Oricum cred ca miscarea raeliana si-a dat palme cand pe 14 octombrie sa-au anuntat extraterestrii. Cred ca nu au reusit sa construiasca ambasada intergalactica ohyeah.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 07:04 PM
Mesaj #28


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Cucu Mucu @ 11 Nov 2008, 04:39 PM) *
Bine ca esti tu dastept, ma Caline, mai stai pe langa noi p-acilea, poate poate ne mai desteptam si noi olecutica!
Am vrut sa fiu baiat salon si sa nu dau prea tare, dar cam sari calul. Stai sa afle toata lumea inselatoria in care ai cazut ca dasteptul ce te declari! Ha, ha, hai ca te clonez eu pe 25% din suma, ba iti mai dau bonus si un costum de sfarsitul lumii marca "mutulica" !
Mai intai ar trebui sa explicam putin cum devine cu oamenii astia. In 1973, un ziarist sportiv francez de mana a doua s-a gandit sa se reorienteze profesional. Claude Vorilhon a pretins ca s-a intalnit cu niste domni extraterestri, care i-au comunicat ca nu exista Dumnezeu si ca ei au inventat omul. Cica in Biblie s-ar fi strecurat o greseala si ca extraterestrii sunt, de fapt, Dumnezeu, sub numele de Elohimi si ca ei sunt condusi de presedintele Yahve. Pe chestia asta, Vorilhon s-a proclamat un fel de guru, sub numele de Rael, a pretins ca e frate vitreg cu Iisus, fiindca domnul Yahve, care e si tatal lui Hristos, a binevoit sa o caramboleze pe doamna Vorilhon. Proaspat proclamatul Rael a inceput sa predice pentru desfiintarea casatoriei, dreptul oamenilor sa faca poste si alte bazaconii. De-a lungul vremii, s-a mai intalnit cu ceva extraterestri care i-au tot dat sfaturi de viata si l-au anuntat ca vor sa-si deschida o ambasada pe pamant. Se parea ca o sa aiba o cariera de mic escroc, fiindca nu prea prostea multi adepti. A dat un mare tun, in schimb, pe spinarea oii Dolly. Cand a inceput sa se vorbeasca in lumea stiintifica despre clonari, Rael si-a tras oportun o firma numita Clonaid si a pretins ca elohimii i-au zis ca poate aduce viata vesnica prin clonare umana. A pretins acum trei ani ca a clonat primul om, o fetita botezata Eva. Nu a adus niciodata dovezi stiintifice ca i-ar fi reusit vreo clonare, dar a starnit un imens scandal, care i-a adus popularitate. Un cunoscut scriitor francez, Michel Houelbecq, a scris chiar un roman, "Posibilitatea unei insule", despre smecheria raelienilor. Mai multi bogatasi au picat in plasa "vietii vesnice" si au sarit cu sponsorizari catre secta lui Rael. Numarul adeptilor, care cotizeaza cam cu 10% din veniturile lor la teschereaua lui Claude, a sarit de 50.000. De undeva din Canada, guru a pus la cale un indraznet plan de extindere in lume. Romania i s-a parut un teritoriu promitator.

ALBA-NEAGRA In urma cu trei ani, chimista Brigitte Boisselier, de la firma raelitilor, Clonaid, a anuntat ca a facut prima clonare umana, o fetita pe nume Eva. Toata treaba a parut o farsa, fiindca micuta nu a fost aratata pe nicaieri si nu a fost supusa la nici un fel de analize. De atunci, raelienii pretind ca au clonat peste 100 de persoane, de asemenea fara sa produca vreo proba in sensul asta. Tinand cont ca o "clonare" raelita costa in jur de 200.000 de dolari, iar firma Clonaid si-a facut multa publicitate, afacerea pare sa mearga bine, chiar daca nu exista rezultate concrete.


asta de unde e preluata , gazeta de Dorohoi ? rolleyes.gif

Rael nu promite viata vesnica , in nici un caz , dar tu nu citesti mesajele ! Probabil tu traiesti cu impresia ca dai banu si ajungi in rai , nu ?
Acolo scrie faceti ca : Gandhi , Einstein , Dala Lama , Da Vinci , faceti ceva util pentru societate , faceti societatea sa mearga inainte , schimbati lumea in bine si......... veti fi recreati .

Cum ai facut ? ai scris --- miscarea raeliana --- pe google si te-ai intepenit in primul articol pe care l-ai gasit , un articol foarte "inteligent" .

ma rog puteti continua cu zeflemeaua , eventual si niste injuraturi ca sa fie treaba gospodaresc facuta ........ faceti ca baiatu' de la postul 2 ; el nu s-a mai complicat cu documentarea , a trecut direct la treaba biggrin.gif

Acest topic a fost editat de calin_dan: 11 Nov 2008, 07:23 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 11 Nov 2008, 08:48 PM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508Cand ai in fata ceva de genul asta, e inutil sa te lasi prins in capcana argumentatului contra. Incercand sa dezbati cu argumente logice, ti se vor opune afirmatii imbarligate si propagandiste. Astfel, desi ai dreptate, iesi in pierdere, iar cel care tipa mai tare iese invingator. Cea mai buna metoda este zeflemeaua.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 11 Nov 2008, 09:06 PM
Mesaj #30


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950QUOTE
Cand ai in fata ceva de genul asta, e inutil sa te lasi prins in capcana argumentatului contra. Incercand sa dezbati cu argumente logice, ti se vor opune afirmatii imbarligate si propagandiste. Astfel, desi ai dreptate, iesi in pierdere, iar cel care tipa mai tare iese invingator. Cea mai buna metoda este zeflemeaua.
Nu inteleg de ce unii nu incap de credinta altora... De ce sa o iei in zeflemea, cind poate chiar are dreptate in unele privinte... Nimeni nu ne obliga se credem ce spune altcineva dar nici nu trebuie sa ii impunem adevarul nostru cu forta. O atitudine toleranta este sa il lasi pe om sa spuna ce crede si sa nu iti bati joc de el, sa il respingi cu brutalitate....

Vad ca gradul de intoleranta fata de ceea ce cred altii creste in loc sa scada, de parca este in joc mostenirea lui Bill Gates... Sau poate platesc unii forumisti pentru spatiul pe care altii l-ar ocupa "cu prostii" intolerabile... wink.gif


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blakut
mesaj 11 Nov 2008, 09:46 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.405
Inscris: 16 May 04
Din: Bucuresti, the belly of heck
Forumist Nr.: 3.508QUOTE
De ce sa o iei in zeflemea, cind poate chiar are dreptate in unele privinte...

Stii tu bine ce iau la zeflemea, teoriile pseudostiintifice. In rest, sa creada ce vrea el. Sigur, ii iei apararea Ioane pentru ca spune chestii care iti convin (adica ce au legatura cu Creationismul). Daca zicae ceva ce nu iti placea, imediat sareai.

QUOTE
O atitudine toleranta este sa il lasi pe om sa spuna ce crede si sa nu iti bati joc de el, sa il respingi cu brutalitate....

Da omul nu isi etaleaza doar credinte, vine cu teorii "stiintifice", ce vrei, si pe alea sa le tolerez?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 10:38 PM
Mesaj #32


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(Blakut @ 11 Nov 2008, 09:46 PM) *
Stii tu bine ce iau la zeflemea, teoriile pseudostiintifice. In rest, sa creada ce vrea el. Sigur, ii iei apararea Ioane pentru ca spune chestii care iti convin (adica ce au legatura cu Creationismul). Daca zicae ceva ce nu iti placea, imediat sareai.
Da omul nu isi etaleaza doar credinte, vine cu teorii "stiintifice", ce vrei, si pe alea sa le tolerez?


poftim , esti invitat expune perspectiva ta corect stiintifica si demonstreaza-mi ca ce am zis eu e incorect .

uite exemplul asta :

http://www.windows.ucar.edu/headline_unive...leaf_insect.jpg

cum a ajuns asa ?
nu are decat un singur stramos care arata la fel .

da-mi exemple de tranzitii de la nevertebrate la vertebrate - la care sa se vada o dezvoltare treptata a cutiei toracice , de exemplu .
Da-mi un exemplu de demonstratie stiintifica prin care sa se arate timpul minim de mineralizare al unui tesut osos .

Vezi si eu pot sa zic acum "mama ce cult sint , sint evolutionist , speciile au aparut prin mutatie si selectie , gata nu trebuie sa mai stiu nimic "

Acest topic a fost editat de calin_dan: 11 Nov 2008, 11:34 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 11 Nov 2008, 10:47 PM
Mesaj #33


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950QUOTE
Daca zicea ceva ce nu iti placea, imediat sareai.
Sa stii ca am imbatrinit si nu mai sar asa usor...wink.gif. Accept oamenii asa cum sunt, nu fac un capat de tara din credinta lor... Papy, abis spun foarte multe care nu imi convin, mai ales prin atitudinea de intransigenta si rigida raportare la crestinismul ortodox, dar nu mai sar. Zic si eu citeva fraze pt. linistirea spiritelor, sau pt. o privire din alt unghi, dar nu ma cert la cutite, nici nu aleg zeflemeaua...
QUOTE
Da omul nu isi etaleaza doar credinte, vine cu teorii "stiintifice", ce vrei, si pe alea sa le tolerez?
El isi justifica cumva credinta. Daca teoriile nu sunt cu adevarat stiintifice, ii spui omului, daca el nu pricepe, nu arunci benzina pe foc ci il lasi cu teoriile lui... Eu chiar cred ca e lipsa de respect sa incerci sa iti bati joc de credintele altuia, mai ales atunci cind le pune in discutie cu sinceritate si deschidere... Pina la urma si la urma poate si noi ne schimbam credintele si sa ajungem sa dam cumva/intrucitva dreptate celui pe care il luam in bascalie... Viata e suficient de lunga ca sa ne faca si surprize...

Caline, bun venit la han... Nu te speria de primire, baietii sunt in general buni, bine intentionati, insa nu intotdeauna manierati...

Acest topic a fost editat de IoanV: 11 Nov 2008, 10:53 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calin_dan
mesaj 11 Nov 2008, 11:54 PM
Mesaj #34


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 64
Inscris: 9 November 08
Forumist Nr.: 12.288QUOTE(IoanV @ 11 Nov 2008, 10:47 PM) *
Caline, bun venit la han... Nu te speria de primire, baietii sunt in general buni, bine intentionati, insa nu intotdeauna manierati...


no problem , asa e peste tot thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bdl
mesaj 12 Nov 2008, 01:41 AM
Mesaj #35


Cel Mai Amuzant Forumist
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.642
Inscris: 15 March 03
Din: Unde e cald si bine
Forumist Nr.: 86Caline,
N-am nimic cu raelitii si in ceea ce cred ei...Pot sa creada si ca au fost facuti la alba neagra intergalactica...Dar ca teorie nu ma convinge absolut deloc....Nu aduce nici un argument valabil si intocmai ca si religia sutine niste chestii pe baza faptului ca stiinta inca nu poate demonstra contrariu...


--------------------
user posted image
-
Go to the top of the page
 
+Quote Post

10 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 April 2019 - 12:35 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic