HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dincolo de Ratiune

Ideea acestui forum nu este de a starni polemici intre cei ce cred si cei ce nu cred in astre, in Dumnezeu, in terapii naturiste, in miracole sau in ghicitul in palma. Pragul acestui forum poate fi pasit de oricine, fara nici o exceptie, dar cei care nu sunt de acord cu ideile sau marturisirile celor care posteaza aici, sunt rugati sa se abtina in a face comentarii malitioase, sau contradictorii. Aici ne dorim sa avem coltisorul lipsit de orice stres, iar scopul real ar fi acela de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa se simta bine, ba chiar sa gaseasca solutii catre iesirea din situatii disperate - de ce nu?

 
Reply to this topicStart new topic
> Tara Luanei, Adevar si mistificare
Cucu Mucu
mesaj 11 May 2007, 05:24 PM
Mesaj #1


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Muntii Buzaului sunt cunoscuti in mediile oculte, si in cele foarte „terestre“, mai ales ale armatei, ca regiune unde se manifesta fenomene ciudate: disparitii de persoane, aparitii de Obiecte Zburatoare Neidentificate, ape vii, izvoare radioactive, defectari ale aparaturii electrice, voalarea filmelor fotografice etc.
coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie „perimetre energo-informationale“. In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes. Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte „apasati“ de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti „Dacia preistorica“ a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.


Continuarea articolului aici...

Cine cunoaste mai multe detalii despre aceste mistere? Sunt foarte interesat de problema in cauza.


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 11 May 2007, 06:03 PM
Mesaj #2


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.954
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763crezi ce vrei ... dar fara putin foc nu cred sa iasa fum smile.gif

http://www.formula-as.ro/articolprint.php?id=2925
http://www.ziarulcn.com/index.php?pid=article&aid=10848
http://www.ziarulcn.com/print_version/aid/13978

Acest topic a fost editat de exergy33: 11 May 2007, 06:18 PM


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fantasee
mesaj 11 May 2007, 06:04 PM
Mesaj #3


Soul feeder
******

Grup: Membri
Mesaje: 3.719
Inscris: 7 November 05
Forumist Nr.: 7.214Mariusachi, despre Țara (Cetatea) Luanei am citit cândva la Pavel Coruț. Din păcate, nu reușesc să-mi amintesc titlul cărții respective; revin. spoton.gif


--------------------
Tărâmul Poveştilor.

Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 11 May 2007, 06:04 PM
Mesaj #


ContextuALL

Go to the top of the page
 
Quote Post
cocosel
mesaj 11 May 2007, 06:11 PM
Mesaj #4


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.933
Inscris: 20 December 06
Din: London/Bucharest
Forumist Nr.: 9.114"De la Tartaria la Tara Luanei" de Paul Lazar TONCIULESCU... thumb_yello.gif

În anul 1961 cercetatorul clujean N. Vlassa sapand cam la 20 de km de comuna Tartaria, la o colina numită Turdas, gaseste în stratul cel mai de jos al acesteia o groapa umpluta cu cenusa. Pe fundalul ei au fost gasite statuetele unor idoli stravechi, o bratara de scoici marine si trei tablite de lut, acoperite cu un scris pictografic, alaturi de corpul ars și dezmembrat al unui om matur. Descifrarea tablitelor ne aduce în fata unei scrieri presumeriene si a unei enigme: "mortul copt". La vechii sumerieni, în cinstea marelui zeu Saue, preotul principal la implinirea anilor de slujit era ars. Aruncand o privire rapida pe harta Romaniei în zona Tartariei vom descoperi nume ciudate, fara nici un înteles pentru o persoana neinitiata, vom gasi tara zeului Saue. Domnul P.L. Tonciulescu în cartea "De la Tartaria la Tara Luanei" publică la pagina 22 și o harta intitulată "Urmele zeului Saue" din care citez localitati si rauri cu rezonanta care aminteste de acest zeu stravechi, local: satul Saulesti pe valea Muresului, la sud de Turdas, langa Tartaria putin mai la Nord si tot pe malul stang al Muresului, satul Seusa, ceva si mai la Nord întalnim Seulia de Mures, undeva mai sus de paraul Saulia, afluent al raului Ludua, la confluenta celor de mai sus avem comuna Seulia si satul Saulita, în judetul Bihor, comuna Nojorid avem satul Saua-eu. Si dacă continuam calatoria pe harta Romaniei pe Somesul Mare, pe apele Zalaului gasim zeci de statuete cu nume derivate din ale marelui zeu: satul Ili-Sua, raul Sieu, comuna Siuet, Sieu-Magherus, Christur-Sieu, Sieu Odorhei, pana si Sieu-Sfant. De acum 7,000 de ani cam atata a mai ramas.Oare în strafundul acestor asezari, daca arheologii ar sapa, ar mai cauta, nu s-ar mai descoperi nimic?
Oare singurele vestigii lasate de stramosii iubitori ai zeului Saue sa fie numai cele de la Tartaria?


Sunt atât de multe legende, povești de viață, locuri care trebuie descrise. Și toate într-un spațiu restrâns, la Colți. O localitate cu vreo 1.300 de oameni, majoritatea bătrâni. Ce să mai zici că nu există indicatoare, pe șoseaua de la Buzău spre Brașov, care să-ți arate clar pe ce drum s-o iei spre sălașul Luanei.
Colțenii știu că pe locul în care și-au ridicat ei casele a fost cu mii de ani în urmă Țara Luanei. "Se zice că Luana era o fată foarte frumoasă, care a căzut din cer și s-a îndrăgostit de un om din aceste locuri. Tot ea i-a învățat pe localnici să-și sape chiliile de pe Culmea Martiriei, să se ascundă acolo în vremuri grele, dar și medicina ori scrisul", aflăm de la custodele Muzeului Chihlimbarului din Colți, Viorica Nica.
Dar mai e și altă legendă. Bătrânii mai știu și azi de berbecul cu lâna de aur. Se spune că argonauții l-ar fi căutat în Țara Colhideei. Curios e că povestea asta face parte din mitologia greacă, dar, în vremuri îndepărtate, zona chihlimbarului de Buzău s-ar fi numit Colhi, de unde a venit povestea Colhideei.
Exista o tradiție care s-a pierdut în negura vremurilor. Se spune că strămoșii colțenilor purtau la gât o bucată mică de ambră, să le aducă noroc. La nuntă sau la botez, localnicii ofereau copilului ori mirilor, după caz, o fărâmă din bogăția pământului. Dar lucrurile sunt și mai serioase.

Acest topic a fost editat de cocosel: 11 May 2007, 06:19 PM


--------------------
"Mă simt ca într-o barcă, singur, pe un lac necunoscut, dus de curenti din ce în ce mai departe de mal. Chiar dacă as striga "ajutor" nu m-ar auzi nimeni. Asa că prefer să tac si să cred că alunec printr-un vis. Spre ce? Habar n-am..."
Octavian Paler

" Truth may seen, but cannot be : / beauty brag, but'tis not she; / truth and beauty buried be."
W. S.
"GIVE me women, wine, and snuff / Untill I cry out "hold, enough!" / To No. 7, just beyond the circus day / A winding-sheet, ah ME! I must be away!"
John K.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 11 May 2007, 07:01 PM
Mesaj #5


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Am citit ca Vasile Rudan, un cercetator din "divizia paranormala" a lui Ilie Ceausescu, ar fi descoperit picturi rupestre cu o sceneta in care Pamantul era atacat de nave extraterestre si se apara cu ceva ce semana cu rachetele de interceptare de azi. Deasemeni, tot in urma unui experiment al lui Rudan, unul dintre "paranormalii" lui a disparut intr-o ceata albastra, fiind gasit la cateva sute de metri mai incolo, inconstient. Si tot o curiozitate, in acea zona e cel mai intens cer albastru din lume, aproximativ 23000 Kelvin, asta in timp ce un cer normal are in jur de 16000 kelvin din cate stiu eu. Hmm...

Edit: corecturi dupa ce am citit articolele lui exergy. sorry.gif

Acest topic a fost editat de mariusc2: 11 May 2007, 07:04 PM


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
March
mesaj 11 May 2007, 07:15 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 18.844
Inscris: 30 January 04
Din: EU
Forumist Nr.: 2.042Pe o scara de la 1 la 10 cata credibilitate i se poate acorda lui acest Rudan pentru toate pe care le spune ? unsure.gif Parca intr-o seara la o emisiune tv sustinea ca e urmarit de nu stiu cine, ca este supus unor radiatii de nu stiu ce fel si altele asemanatoare ?


--------------------
Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire

Nicolas Boileau


Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 11 May 2007, 08:43 PM
Mesaj #7


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.954
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763Misterele Subcarpatilor de Curbura


Judetul Buzau este o zona putin cunoscuta turistic, dar care aduna toate formele de relief ale Romaniei: campie, dealuri, portiuni desertice, munti, lacuri dulci si sarate. Din pacate, singura atractie de notorietate o reprezinta Vulcanii Noroiosi. In schimb, doar cativa oameni, majoritatea din partea locului, cunosc adevarata valoare a arealului. Misterele Subcarpatilor de Curbura sunt incitante: lantul muntos de sare de la Manzalesti, pestera de sare de la Meledic, "focul viu" de la Lopatari, muzeul chihlimbarului de la Colti, locuintele rupestre din aceeasi zona sunt doar cateva trasee pe care vi le recomandam.

"Focul viu" de la Lopatari

Pe un drum pietruit, la circa 66 de km de Buzau, pe raza comunei Lopatari, satul Terca, se afla "focul viu", un fenomen natural de emanatie a gazelor naturale, care o data ce ies din pamant se autoaprind in contact cu atmosfera. Traseul nu poate fi parcurs in totalitate cu masina. Obiectivul turistic nu este semnalizat. El se gaseste pe un deal si este necesar sa va informati la localnicii din Terca. Urcusul, usor, nu dureaza mai mult de 20 minute.
De fapt, locurile ascund multe bogatii, localnicii spun ca in dealurile inconjuratoare s-ar gasi rezerve importante de gaze naturale, petrol si chiar uraniu.
La circa 50 km de Buzau, pe raza comunei Manzalesti, se gaseste un fenomen bizar: un lant muntos de sare. Pana si izvoarele din zona sunt sarate, apa lor fiind folosita de catre localnici la pusul muraturilor. Lipsa de interes a autoritatilor locale si saracia au facut ca aceasta bogatie sa nu fie pusa in valoare. Din pacate, nu au fost efectuate nici macar analize pentru a determina efectele terapeutice ale acestor izvoare.

Pestera de sare de la Meledic

La nu mai mult de 4 km se afla platoul Meledic, unde ar fi trebuit sa se ridice castelul Peles. Doar moartea tragica a arhitectului desemnat sa ridice castelul a determinat-o pe Regina Maria sa decida schimbarea amplasamentului. Astazi, la Meledic se mai gasesc ruinele fundatiei ce ar fi trebuit sa se transforme in palat regal.
O alta ciudatenie este lacul Meledic. Nu mai mare de un hectar, amplasat pe un munte de sare, lacul are apa dulce. In timpul verii, aici se face plaja si se pescuieste. Baile nu sunt indicate deoarece, chiar daca la mal apa este mai calduta, la circa un metru distanta apa devine brusc foarte rece, fiind pericol de stop cardiac. Adancimea lacului este de 20 de metri.
La circa un km distanta de platoul Meledic, intr-o padure de tei, se afla Pestera de sare, unica in Europa prin modul de formare. Cu toate ca nu este amenajata, cei care doresc sa o viziteze trebuie sa aiba echipament de munte si lanterne puternice. Se spune ca lungimea pesterii depaseste 30 km, iar unele sali au inaltimi de circa 200 metri.

Bulgare de chihlimbar de 3,5 kg

In mina de chihlimbar din localitatea Colti a fost gasit cel mai mare bulgare de chihlimbar din Romania, ce cantareste 3,5 kg. Muzeul chihlimbarului de aici expune numeroase piese de o rara frumusete. Pe aceste meleaguri extractia acestei pietre dateaza din epoca bronzului.
In aceeasi zona se afla locuintele rupestre. Camarutele sapate in piatra reprezinta si astazi un mare mister. Nimeni nu stie cine le-a facut si cu ce scop. In aceste chilii au fost gasite inscriptii care nu au putut fi descifrate. Tot aici a fost construita in stanca o bisericuta. Cei care isi doresc sa viziteze acest loc trebuie sa stie ca au nevoie de echipament de escaladare, iar timpul alocat unei ascensiuni este de circa o zi.
Legenda spune ca la Colti s-a nascut balada Miorita, deoarece este locul unde vin in transhumanta ciobanii din Muntenia, Moldova si Transilvania.

http://www.carpati.org/articol/misterele_s...embrie_2004/26/

Interesant este ca Pelesul a fost initial planificat sa fie construit platoul Meledic. Doar moartea tragica a arhitectului desemnat sa ridice castelul a determinat-o pe Regina Maria sa decida schimbarea amplasamentului. Astazi, la Meledic se mai gasesc ruinele fundatiei ce ar fi trebuit sa se transforme in palat regal.
Putini stiu ca Ceausescu a planuit sa construiasca tot aici o statiune balneoclimaterica. Proiectul nu a resuit, din motive similare.--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ics G
mesaj 11 Jul 2007, 11:14 AM
Mesaj #8


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 42
Inscris: 15 May 07
Forumist Nr.: 9.829Recent am citit o carte -document de Radu Cinamar:Viitor cu cap de mort si O initiere de12 zile.Sriitorul se axeasa ca si P.Corut pe conspiatia mondiala a bubulilor= masoneriei.Desigur ca tot sub forma de actiune in centrul sau fiind muntii Bucegi care ascund secrete stravechi de 50 000 ani.Daca cititi cartea 5.gifi nu suntem urmasi Romei,veti gasi date care fac legatura descrisa in mare de cei doi.

PS-Cine doreste cartile electronice ale lui R.Cinamar sami lase ID-ul sau E-mail-ul pe PM si i le trimit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
mesaj 11 Jul 2007, 11:21 AM
Mesaj #9


Filosof boem
******

Grup: Membri
Mesaje: 6.222
Inscris: 10 July 03
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 445Cine doreste cartile... sa caute ceva mai bun. Le-am citit, sunt gunoaie. smile.gif


--------------------
A nation cannot prosper for long when it favors only the prosperous - Obama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 11 Jul 2007, 02:17 PM
Mesaj #10


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Pemine m-ar interesa ceva concret, despre punctele energetice, despre palatul ce se dorea construit, nu startreckuri. Stie cineva materiale serioase?


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cipol
mesaj 2 Dec 2007, 01:31 AM
Mesaj #11


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 1
Inscris: 2 December 07
Forumist Nr.: 10.929QUOTE(ics G @ 11 Jul 2007, 12:14 PM) *
Recent am citit o carte -document de Radu Cinamar:Viitor cu cap de mort si O initiere de12 zile.Sriitorul se axeasa ca si P.Corut pe conspiatia mondiala a bubulilor= masoneriei.Desigur ca tot sub forma de actiune in centrul sau fiind muntii Bucegi care ascund secrete stravechi de 50 000 ani.Daca cititi cartea 5.gifi nu suntem urmasi Romei,veti gasi date care fac legatura descrisa in mare de cei doi.

PS-Cine doreste cartile electronice ale lui R.Cinamar sami lase ID-ul sau E-mail-ul pe PM si i le trimit.As dori si eu cartile care le-ai putea oferi daca poti sa le trimiti pe Email, ti-as ramine dator as vrea sa le cumpar dar ajung in tara abia anul viitor prin toamna, asa sper ,am cautat pe net cartile in format electronic si nu am gasit decit 'Radu Cinamar-Viitor cu cap de mort' care am citit-o in citeva ore si mi-a deschis apetitul in legatura cu acest subiect si vreu sa fac parte dic categoria celor documentati nu a ignorantilor.
Adresa mea de mail e paulciorty@yahoo.com thumb_yello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 4 May 2012, 01:25 PM
Mesaj #12


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Baieti, ati fost prin Tara Luanei?

Nu am gasit paranormal, dar am gasit niste zone paranormal de frumoase, iti taie respiratia. Prilej pentru o noua vizita! smile.gif


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abis
mesaj 7 May 2012, 10:31 AM
Mesaj #13


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 22.306
Inscris: 8 March 04
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 2.507QUOTE(Cucu Mucu @ 4 May 2012, 02:25 PM) *
Baieti, ati fost prin Tara Luanei?

Eu nu (adica nu inca). Nu pui niste poze? smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cucu Mucu
mesaj 10 May 2012, 01:27 PM
Mesaj #14


From Cooca Macaii
******

Grup: Moderator
Mesaje: 7.228
Inscris: 3 March 04
Din: Pe luna
Forumist Nr.: 2.443Nu am "nepersonalizate", iar "personalizate" nu mai pun!


--------------------
Sometimes, the majority only means that all the fools are on the same side.

If you could reason with religious people there would be no religious people!
Don't pray in my school, and I won't think in your church!
Ziarul de Rimnic
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 RSS Versiune Text-Only Data este acum: 26 June 2019 - 10:18 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic