HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Relatia Dintre Credinta Si Fapte
Figaro
mesaj 18 Jan 2007, 12:15 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Care este relatia dintre credinta si fapte?

Exista doua doctrine principale de a privi relatia dintre credinta si fapte. Prima este cel al bisericilor surori, Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. A duoa apartine Bisericilor protestante si neoprotestante, si poarta denumiera de SOLA FIDE (doar credinta).

Doctrina despre credinta si fapte in viziunea Bisericilor surori

Doctrina Bisericilor surori leaga faptele de viitoarea judecata, unde alegerea se va face prin cantarirea faptelor bune si a celor rele. Doctrina catolica invata insa despre existenta Purgatoriului, un loc in care faptele rele se pot curata.

In acceptiunea celor doua Biserici, faptele reprezinta un motor al credintei, fara de care credinta se poate stinge. Daca asemanam credinta cu un foc, atunci faptele ar fi lemnele cu care il alimentam. Pavel ne spune ca 'Duhul sa nu-l stingem' si sa lucram cu frica la mantuirea noastra. Cea mai interesanta expresie a doctrinei care leaga faptele de credinta este epistola lui Iuda, care invata ca, in lipsa faptelor, 'credinta este moarta in ea insasi.

Doctrina protestanta despre fapte si credinta in viziunea Protestantismului si Neoprotestantismului

Viziunea protestanta este cu totul diferita. In acceptiunea lor, omul, inainte de botez, este rupt iremediabil de Dumnezeu prin pacat. Orotoxia si catolicismul recunosc anumite merite omului nebotezat - ceea ce teologii ortodocsi si catolici numesc prehar, insa pentru protestanti omul este un vierme, un avorton inainte lui Dumnezeu. Aceasta rupere este atat de violenta incat toate actiunile omului sunt rele, negative fara drept de apel.

In conceptia protestanta omul nu poate decide pentru el ce e bine si ce e rau, si atunci trebuie sa-l lase pe Dumnezeu sa-i decida viata. Pentru asta trebuie sa se converteasca, si prin convertire sa-l lase pe Dumnezeu sa preia fraiele vietii sale. In acest caz, faptele nu mai conteaza, ci doar credinta. Credinta devine un fel de bilet spre paradis; omul convertit nu-si mai bate capul cu faptele sale, caci comanda ii apartine lui Dumnezeu. Daca in cazul Bisericilor faptele erau combustibilul credintei in protestantism credinta 'secreta' faptele, la fel cum o albina secreta mierea.

Marea problema care amendeaza aceasta conceptie o reprezinta liberul arbitru. Bisericile surori pun accent total pe liberul arbitru: faptele bune vor primi rasplata, cele rele pedeapsa, dar alegerea iti apartine. In cazul protestantismului liberul arbitru este suprimat: inainte de crestinare apartii diavolului, dupa crestinare apartii lui Dumnezeu. Singurul moment in care functioneaza liberul arbitru este cel in care accepti ca Dumnezeu sa-ti conduca destinul.

Doctrina credintei ca fiind suficienta nu a aparut odata cu protestantismul. Confuzia a fost creata de Pavel. Acesta a fost intrebat de catre crestinii din diaspora daca mai este necesara practicarea legii iudaice. Pavel nu a avut un raspuns clar, mai ales ca in calitate de iudeu practica anumite ritualui (de ex. spalarea rituala, in Fapte), dar a acceptat ca pentru un grec sau un roman crestinat convingerea (sau credinta) crestina e mai importanta decat practica Legii (faptele). Epistola sa a fost inteleasa ulterior gresit, si anume ca fiind vorba nu despre Faptele (sau ritualurile) Legii, ci despre fapte in general, orice fel de fapta. Aceasta a condus la aparitia epistolei lui Iuda, care decreteaza fara drept de apel ca, in lipsa faptelor, 'credinta este moarta in ea insasi'.

Martin Luther a atacat de nenumarate ori epistola lui Iuda, pe care a numit-o 'o epistola de paie', si a cerut eliminarea ei din Noul Testament. Nu a reusit. El a reusit insa sa elimine faptele, doctrina numita de el SOLA FIDE si pe care se intemeiaza intreg Protestantismul.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Jan 2007, 12:36 PM
Mesaj #2


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Figaro
Bravo pt. research.

QUOTE
Orotoxia si catolicismul recunosc anumite merite omului nebotezat - ceea ce teologii ortodocsi si catolici numesc prehar,

Dar nu au versuri sa probeze. Zic si ei asa...

QUOTE
In conceptia protestanta omul nu poate decide pentru el ce e bine si ce e rau, si atunci trebuie sa-l lase pe Dumnezeu sa-i decida viata.

Gresit. Majoritatea au doctrina liberului arbitru.

QUOTE
Singurul moment in care functioneaza liberul arbitru este cel in care accepti ca Dumnezeu sa-ti conduca destinul.

23,,Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este īn puterea lui; nici nu stă īn puterea omului, cīnd umblă, să-şi īndrepte paşii spre ţintă.
16Nu voi M'aţi ales pe Mine; ci Eu v'am ales pe voi; şi v'am rīnduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămīnă, pentru ca orice veţi cere dela Tatăl, īn Numele Meu, să vă dea.
13născuţi nu din sīnge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Cind le arati versurile acestea, si mai sunt o groaza, le IGNORA.

QUOTE
Confuzia a fost creata de Pavel.

Asa spun teologii: pavel a zis, Timotei a zis, Petru a zis.... , IGNORIND faptul ca Biblia nu este scrisa de ei si nici din voia lor.
QUOTE
21Căci nici o proorocie n'a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, mīnaţi de Duhul Sfīnt.
16Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire
,
In acest fel disimineaza neincrderea in Scriptura ca fiind produsul mintii lui Pavel, etc... Si astfel IGNORA versurile care le distrug doctrina falsa sau le arata apartenenta la imparatia celui rau (Daniel 12:10, 11, 12) cum fac unii de pe forum.





--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 18 Jan 2007, 01:04 PM
Mesaj #3


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



QUOTE
Dar nu au versuri sa probeze. Zic si ei asa...
rofl.gif rofl.gif Toti dreptii din VT, sutasul roman, etc. nu au nici un fel de merite, desi le recunoaste insusi Dumnezeu. Insa zexelica e mai exigent!


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 18 Jan 2007, 01:04 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
ioana1
mesaj 18 Jan 2007, 01:18 PM
Mesaj #4


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Salutare, baieti !

Frumos subiect. Umila mea parere este ca fiecare sa-si respecte si sa urmeze conditia in care a fost lasat, si sa nu se uite peste garduri.

Daca fac parte din cultul crestin-ordodox, si implicit credinta fara fapte-i moarta, apai asa oi face. Decat sa ma uit la altii ce nu fac, mai bine imi vad de ce trebuie sa fac eu.Dar, decat mandru si frate doar intre frati, mai bine pacatos si frate cu toata lumea, caci de aceea a venit Iisus pe pamant sa ne arate cum sa traim, cum sa iubim, cum sa iertam , cum sa ascultam de Dumnezeu-Tatal, si daca nu dovedim celorlalti asta prin trairea noastra , degeaba ii dam cu teoria.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Jan 2007, 01:57 PM
Mesaj #5


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



IoanV
QUOTE
Orotoxia si catolicismul recunosc anumite merite omului nebotezat - ceea ce teologii ortodocsi si catolici numesc prehar,

Toti dreptii din VT, sutasul roman, etc. nu au nici un fel de merite, desi le recunoaste insusi Dumnezeu. Insa zexelica e mai exigent!

Pai aici aveti o alta invatatura gresita in care faceti diferenta intre dreptii VT si NT, IGNORIND BIBLIA:
QUOTE
10Acum dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu, şi puneţi pe grumazul ucenicilor un jug, pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?

    11Ci credem că noi, ca şi ei, sīntem mīntuiţi prin harul Domnului Isus.``

Nu puteti decit sa IGNORATI Biblia, incapatinati s-o tineti tot asa, desi intelegerea s-a deschis in ultimii 2000 de ani. Ati gresit, corectati. Voi, nimic! De fapt, nicio biserica nu-si corecteaza doctrina niciodata. oricare ar fi ea. Ca daca ar face, n-ar mai fi 100 de doctrine si o singura Biblie.

Unde este PRE-HARUL? Sau liberul arbitru?
QUOTE
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

    27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele.


Cind ai liberul arbitru? Cind ai inima de piatra sau de carne?
Care PREHAR? Ce, poti fii PUTZIN gravida? Ori esti, ori nu esti.
Inventii bisericesti, neprobate biblic, venite din mintea unor oameni de nimic, lucratori impotriva Duhului Sfint.

Acest topic a fost editat de zexelica: 18 Jan 2007, 02:02 PM


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 18 Jan 2007, 02:03 PM
Mesaj #6


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



zexelica,
era vorba de recunoasterea meritelor si pentru cei nebotezati. Oricum e bine ca le recunosti si tu, asta e important.
In privinta doctrinelor, hai, arat-o odata pe cea dreapta, ce te tot lasi rugat atita?!


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Jan 2007, 02:18 PM
Mesaj #7


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



IoanV
De cind te stiu, eviti sa dai raspunsul biblic la versurile astea:
QUOTE
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

    27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele.

Cind ai liberul arbitru? Cind ai inima de piatra sau de carne?

QUOTE
era vorba de recunoasterea meritelor si pentru cei nebotezati.

Care merite? Versul declara ca este vorba de salvare (σωθηναι-soterai). Chiar incerci sa furi as pe fata? Intr-adevar, lumea pe forum nu va verifica (,) cu Biblia, d-aia aveti atita vorbarie goala (eu cred ca..) si filozofie (versul se refera la..). Da' eu ma uit imediat in Biblie si in textul original grecesc si evreiesc.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 18 Jan 2007, 02:32 PM
Mesaj #8


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Liberul arbitru il ai tot timpul.Marea diferenta este ca atunci cand ti-e inima de piatra ,iti pasa doar de tine, iar cand ai inima de carne, si un duh nou, asculti de Dumnezeu, si nu mai prea faci ce te taie capul, ci ceea ce trebuie facut, caci din dragoste pentru altii, nu te mai lasa inima sa-ti cauti interesul personal.

Un mic exemplu :iti iubesti neconditionat sotia,cu toate defectele ,slbiciunile ei,dar o iubesti.Ii vrei binele, o protejezi,ii faci cadouri, vrei sa o stii fericita.Cum vad eu iubirea Domnului ,iubirea noastra pamanteasca, si la intensitati reduse, si perisabila pe deasupra, dar inmultita cu +infinit, si nu doar fata de sotie, ci fata de toata lumea.

Greu sa ajungem la o astfel de inima de carne, si tot la limita noastra umana suntem, si tot impietriti, din nefericire.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Jan 2007, 02:55 PM
Mesaj #9


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
Liberul arbitru il ai tot timpul.
QUOTE
19Iosua a zis poporului: ,,Voi nu veţi putea să slujiţi Domnului, căci este un Dumnezeu sfīnt, un Dumnezeu gelos; El nu vă va ierta fărădelegile şi păcatele.

QUOTE
7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămīnteşti este vrăjmăşie īmpotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună.

QUOTE
16Aşa dar, nu atīrnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.

Iti mai dau? Trebuie sa explici cumva (cu versuri) cele de mai sus. Nu merge cu "asa mi-a zis preotul" si cum zice clopotel ca "stiu ei mai bine". Proba biblica.

QUOTE
iti iubesti neconditionat sotia,cu toate defectele ,slbiciunile ei,dar o iubesti

Da, daca asculti regulile casatoriei, poti avea relatia ideala, unde Dumnezeu devine garantul succesului.
QUOTE
14Casa şi averea le moştenim dela părinţi, dar o nevastă pricepută este un dar dela Domnul. -

QUOTE
14Nu vă īnjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este īntre neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta īmpreună lumina cu īntunerecul?

Daca sotul/sotia este nesalvat, 100% vei avea probleme.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 18 Jan 2007, 03:02 PM
Mesaj #10


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Nu am ce sa-ti demonstrez, in credinta si in slujirea lui Dumnezeu nu faci demonstratii ,nu dai citate.Repet, omul ,in VT, nu s-a putut feri de rau, desi Dumnezeu a dat cele 10 porunci, prin care sa se fereasca, dar, pentru ca omul a fost neputincios si slab in fata ispitelor de tot felul, a venit Iisus , pentru a arata , ca traimnd o viata de crestin, prin ascultarea de Dumnezeu, cat sau ce ai gresi, de te caiesti, prin jertfa si sangele Sau curat, fara pacat, va fi curat, caci omul acum rascumparat, nu mai este rob pacatului.

vrei sa-ti raspund la tot ce-ai scris ?


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 18 Jan 2007, 04:23 PM
Mesaj #11


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
QUOTE
vrei sa-ti raspund la tot ce-ai scris ?

Nu cred ca poti. Daca tu faci afirmatiile astea cu VT si NT FARA VERSURI , stiu ca nu poti.

QUOTE
Nu am ce sa-ti demonstrez, in credinta si in slujirea lui Dumnezeu nu faci demonstratii ,nu dai citate

Daca ai putea, ai face-o.

QUOTE
Repet, omul ,in VT, nu s-a putut feri de rau,

Asta inseamna ca toata lumea in NT, pt. ca a venit Isus, este salvata, nu? Si ca in VT nu s-a putut feri de rau inseamna ca NIMENI din VT n-a fost salvat.
Contrazici TOATA Biblia.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 19 Jan 2007, 11:04 AM
Mesaj #12


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



De fapt, parerea ta referitoare la relatia dintre credinta si fapte care e, pentru ca n-am citit vreuna?


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 19 Jan 2007, 11:49 AM
Mesaj #13


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
QUOTE
De fapt, parerea ta referitoare la relatia dintre credinta si fapte care e, pentru ca n-am citit vreuna?

Ai dreptate, am zis-o de atitea ori, incit pt. cineva nou asa pare.

Conforma Bibliei, faptele inainte de salvare sunt "faptele moarte", facute dintr-o inima de piatra, fiind spiritual morti (Ef. 2:1,5).
QUOTE
19Ştim īnsă că tot ce spune Legea, spune celor ce sīnt supt Lege, pentruca orice gură să fie astupată, şi toată lumea să fie găsită vinovată īnaintea lui Dumnezeu
20Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit īnaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoştinţa deplină a păcatului.
  27Unde este dar pricina de laudă? S'a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei.

    28Pentrucă noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.

31Deci, prin credinţă desfiinţăm noi Legea? Nicidecum. Dimpotrivă, noi īntărim Legea.

4Īnsă, celui ce lucrează, plata cuvenită lui i se socoteşte nu ca un har, ci ca ceva datorat;

5pe cīnd, celui ce nu lucrează, ci crede īn Cel ce socoteşte pe păcătos neprihănit, credinţa pe care o are el, īi este socotită ca neprihănire.

8Căci prin har aţi fost mīntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

9Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

16Totuş, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit, prin faptele Legii, ci numai prin credinţa lui Isus Hristos, am crezut şi noi īn Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa lui Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentrucă nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.
.

Mai sunt versuri destule, daca mai vrei. As fi surprins, insa, sa recunosti ca nu poti lucra o relatie cu Dumnezeu, ca n-avem liber arbitru, desi Scriptura asa zice.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 19 Jan 2007, 12:03 PM
Mesaj #14


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Ioana,
Desigur mai sunt si altele:
16 Aşa să lumineze lumina voastră īnaintea oamenilor, aşa īncāt să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. (Matei 5)
19 A venit Fiul Omului, māncānd şi bānd şi spun: Iată om māncăcios şi băutor de vin, prieten al vameşilor şi al păcătoşilor. Dar īnţelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei. (Matei 11)
27 Căci Fiul Omului va să vină īntru slava Tatălui Său, cu īngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. (Matei 16)Si Iisus aici vorbeste chiar despre timpul cand El va fi sa vina... Chiar El zice ca va cere fapte de la noi, si ca dupa acestea ne va rasplati... Vai de cei ce indeamna sa nu faci fapte buna, sustinand ca oricum nu mai conteaza, caci mania lui Dumnezeu va fi apriga asupra lor, nu numai ca ei s-au codit sa faca binele, dar au mai smintit si pe altii...
21 Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că īn Dumnezeu sunt săvārşite. (Ioan 3)
5 Dar după īnvārtoşarea ta şi după inima ta nepocăită, īţi aduni mānie īn ziua māniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,
6 Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui:
7 Viaţă veşnică celor ce, prin stăruinţă īn faptă bună, caută mărire, cinste şi nestricăciune,
8 Iar iubitorilor de ceartă, care nu se supun adevărului, ci se supun nedreptăţii: mānie şi furie.
9 Necaz şi strāmtorare peste sufletul oricărui om care săvārşeşte răul, al iudeului mai īntāi, şi al elinului;
10 Dar mărire, cinste şi pace oricui face binele: iudeului mai īntāi, şi elinului.
11 Căci nu este părtinire la Dumnezeu!
(Romani 2)
Iar despre cei ce mint asupra Cuvantului lui Dumenzeu, rastalmacindu-I vorbele, sta scris:
13 Pentru că unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
14 Nu este de mirare, deoarece īnsuşi satana se preface īn īnger al luminii.
15 Nu este deci lucru mare dacă şi slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptăţii, al căror sfārşit va fi după faptele lor.
(2 Corinteni 11)


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 19 Jan 2007, 12:53 PM
Mesaj #15


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
Da, am uitat ce era mai important. Dovada ca faptele sunt LUCRAREA lui Dumnezeu, nu a noastra.
QUOTE
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

    27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele.


Deci, Dumnezeu TE FACE sa respecti Legea.

Aceste versuri nu convin bisericilor, ei le IGNORA ca sa poata debita o doctrina a oamenilor, in care EI sunt elementul esential, nu Dumnezeu: ei ALEG pe Dumnezeu, ei IARTE PACATE, ei fac sa se coboare Duhul sfint cind vor ei, nu azi la 3 ca au treaba, poate la 5 ca nu au program.


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ioana1
mesaj 19 Jan 2007, 03:08 PM
Mesaj #16


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 633
Inscris: 6 April 04
Forumist Nr.: 2.934



Ok, eu nu inteleg nemultumirea ta de unde vine . La serviciu ai sef ? Executi ordinele pe care ti le da? De ce ?Pentru ca iti este superior. De ce iti este superior? Pentru ca este mai destept decat tine .

De aceea, dragul meu, eu ascult de Dumnezeu, sau cel putin, incerc, pentru ca este infinit mai intelept ca mine, imi doreste mai mult bine decat imi fac eu singura uneori,si ma pazeste de cel rau, de care nu m-as putea feri, si-I multumesc pentru asta in fiecare zi, ca mi-a dat viata si ca si-a dat singurul Fiu drept jertfa pentru pacatele mele.

PS:Inregistrarea mea pe han e din aprilie 2004, deci sunt mai "noua" decat tine, am fost plecata doar intr-o mica vacanta.


--------------------
"Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima ta sfaturile mele" (Prov.3.1)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 19 Jan 2007, 03:29 PM
Mesaj #17


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



ioana1
QUOTE
PS:Inregistrarea mea pe han e din aprilie 2004, deci sunt mai "noua" decat tine, am fost plecata doar intr-o mica vacanta.

Nu am specificat noua la han. Puteai mai bine sa intrebi, ca sa nu faci afirmatii bazate pe ceea ce crezi tu ca am vrut eu sa spun.

QUOTE
De aceea, dragul meu, eu ascult de Dumnezeu, sau cel putin, incerc, pentru ca este infinit mai intelept ca mine, imi doreste mai mult bine decat imi fac eu singura uneori,si ma pazeste de cel rau, de care nu m-as putea feri, si-I multumesc pentru asta in fiecare zi, ca mi-a dat viata si ca si-a dat singurul Fiu drept jertfa pentru pacatele mele.

De aceea ti-am dat versuri, pt ca daca asculti de Dumnezeu, asculti poruncile Sale, care sunt scrise IN BIBLIE.
QUOTE
3Şi prin aceasta ştim că Īl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.

    4Cine zice: ,,Īl cunosc``, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este īn el.

Daca Biblia spune ca nu ai liber arbitru si tu sustii contrariul, atunci esti razvratita, si adevarul (Hristos) nu este in tine.
Daca.



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 19 Jan 2007, 05:34 PM
Mesaj #18


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Zexelica,
QUOTE
Daca Biblia spune ca nu ai liber arbitru

Asta este o mare minciuna... Biblia nu sustine niciunde asa ceva, ba din contra... Poate vrei sa zici ca tie iti place sa crezi ca Biblia ar sustine asa ceva, dar este si absurd...
14 Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l māntuiască?
17 Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă īn ea īnsăşi.
18 Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu īţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
20 Vrei īnsă să īnţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?
(Iacov 2)


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 19 Jan 2007, 06:07 PM
Mesaj #19


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



clopo
QUOTE
14 Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l māntuiască?
17 Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă īn ea īnsăşi.
18 Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu īţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
20 Vrei īnsă să īnţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este? (Iacov 2)


Foarte corect. Cind insa vezi ca faptele sunt REZULTATUL SALVARII, atunci problema este ca, de fapt, tu nu esti salvat. Ca daca ai fi, ai avea fapte, garantat.
QUOTE
  26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

    27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele.

Ia zii tu, ca aici e raspunsul: CIND FACI FAPTE? CIND AI O INIMA DA PIATRA SAU O INIMA DE CARNE?


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 19 Jan 2007, 07:13 PM
Mesaj #20


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Zexelica,
QUOTE
Cind insa vezi ca faptele sunt REZULTATUL SALVARII, atunci problema este ca, de fapt, tu nu esti salvat. Ca daca ai fi, ai avea fapte, garantat.
Asta e o perla din putul gandirii tale nu-i asa?
Adica, cu alte cuvinte, cand vezi ca esti salvat, de fapt nu esti salvat?! Pai si eu nu-ti tot spun ca visezi la salvare cand zici ca esti salvat deja? De ex., "salvat" fiind, dupa cum te autodeclari, tu cand minti pe aici, vrei sa spui ca de fapt nu minti tu? Dar atunci cine te impinge sa minti?



--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 19 Jan 2007, 07:22 PM
Mesaj #21


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



clopo
Raspunde la intrebare, nu mai evita. Chiar aici se poate verifica doctrina ta demonica, iesita din mintea oamenilor si nu din Duh.
QUOTE
QUOTE
26Vă voi da o inimă nouă, şi voi pune īn voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, şi vă voi da o inimă de carne.

    27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele.


Ia zii tu, ca aici e raspunsul: CIND FACI FAPTE? CIND AI O INIMA DA PIATRA SAU O INIMA DE CARNE?



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 19 Jan 2007, 08:50 PM
Mesaj #22


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



Dumnezeu ne da inima buna, de carne inca de la nastere, cum i-a dat lui Adam. Din rautatea noastra, din ce ne invata lumea inca de copii, se impietreste. Dar daca ne place inima buna si ascultam cuvintul bun o putem primi inapoi.
Cum lucreaza saminta cea buna:
11 Iar pilda aceasta īnseamnă: Sămānţa este cuvāntul lui Dumnezeu.
12 Dar cea de lāngă drum sunt cei care aud, apoi vine diavolul şi ia cuvāntul din inima lor, ca nu cumva, crezānd, să se māntuiască.
13 Iar cea de pe piatră sunt aceia care, auzind cuvāntul īl primesc cu bucurie, dar aceştia nu au rădăcină; ei cred pānă la o vreme, iar la vreme de īncercare se leapădă.
14 Cea căzută īntre spini sunt cei ce aud cuvāntul, dar umblānd cu grijile şi cu bogăţia şi cu plăcerile vieţii, se īnăbuşă şi nu rodesc.
15 Iar cea de pe pămānt bun sunt cei ce, cu inimă curată şi bună, aud cuvāntul, īl păstrează şi rodesc īntru răbdare.

Vezi, primim cuvintul, il pastram si rodim intru rabdare. A rodi in rabdare=a creste incet.

Alta dovada ca Duhul Sfint nu se da inainte si oricum:

Iar Petru a zis către ei: Pocăiţi-vă şi să se boteze fiecare dintre voi īn numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, şi veţi primi darul Duhului Sfānt.

Despre agonisirea de fapte bune:

17 Celor bogaţi īn veacul de acum porunceşte-le să nu se semeţească, nici să-şi pună nădejdea īn bogăţia cea nestatornică, ci īn Dumnezeul cel viu, Care ne dă cu belşug toate, spre īndulcirea noastră,
18 Să facă ce e bine, să se īnavuţească īn fapte bune, să fie darnici, să fie cu inimă largă,
19 Agonisindu-şi lor bună temelie īn veacul viitor, ca să dobāndească, cu adevărat, viaţa veşnică.


23 Să ţinem mărturisirea nădejdii cu neclintire, pentru că credincios este Cel ce a făgăduit,
24 Şi să luăm seama unul altuia, ca să ne īndemnăm la dragoste şi la fapte bune,
25 Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci īndemnători făcāndu-ne, cu atāt mai mult, cu cāt vedeţi că se apropie ziua aceea.

Dumnezeu vine spre noi, ne trage, dar vrea ca in libertate sa-L alegem. De aceea nici nu ne alege direct ci Iisus ne salveaza, daca vrem sa il urmam:

44 Nimeni nu poate să vină la Mine, dacă nu-l va trage Tatăl, Care M-a trimis, şi Eu īl voi īnvia īn ziua de apoi.
57 Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănāncă pe Mine va trăi prin Mine.


21 Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi.
22 Şi zicānd acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfānt;
23 Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.


Sf. Petru:
10 Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea veşnică, īntru Hristos Iisus, El īnsuşi, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va duce la desăvārşire, vă va īntări, vă va īmputernici, vă va face neclintiţi.


Acest topic a fost editat de IoanV: 19 Jan 2007, 09:59 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 20 Jan 2007, 02:53 AM
Mesaj #23


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



IoanV

QUOTE
Dumnezeu ne da inima buna, de carne inca de la nastere,


3Cei răi sīnt stricaţi īncă din pīntecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pīntecele mamei lor.

4Au o otravă ca otrava unui şarpe, ca otrava unei aspide surzi, care īşi astupă urechea,

5care n'aude glasul vrăjitorilor, glasul fermecătorului celui mai iscusit.

6Dumnezeule, zdrobeşte-le dinţii din gură! Smulge, Doamne, măselele acestor pui de lei!

5Iată că sīnt născut īn nelegiuire, şi īn păcat m'a zămislit mama mea.

Mai citeste. Versul cu saminta explica de ce credinta NOASTRA nu ne poate mintui, ci credinta LUI HRISTOS.

16Totuş, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit, prin faptele Legii, ci numai prin credinţa lui Isus Hristos, am crezut şi noi īn Hristos Isus, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţa lui Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentrucă nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii.

8Căci prin har aţi fost mīntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

9Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

Dar pt biserica este de neacceptat, pt ca ei spun ca iau Duhul oricum, prin punerea miinilor si botezul cu apa de la chiuveta. Ei nu inteleg ce inseamna PECETLUIT pt ca sunt hoti si necinstiti, furind slava lui Dumnezeu si punindu-se pe ei in prim planul salvarii: ei dau Duhul, ei iarta pacate, ei retin pacate.
Asta este o evanghelie a omului, nu a lui Dumnezeu cel drept.

QUOTE
Dumnezeu vine spre noi, ne trage, dar vrea ca in libertate sa-L alegem.

Tot nu mi-ai dat versuri unde spune ca putem sa-l alegem fiind morti, cu inima de piatra.
Eu ti-am dat destule unde scrie ca El ne schimba inima de piatra cu una de carne si ca nu putem sa-L iubim cu inima de piatra, ci cu toata inima si din tot sufletul, care daca suntem morti, nu putem.

QUOTE
23 Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.

I-am dat si lui Clopotel link-ul cu textul in greceste, cu gramatica sdi timpul verbelor.
Posteaza-l aici versul cu timpul verbelor. Numaivorbe invatate pe de rost din dogma bisericii, fara studiu. Daca esti cinstit, nu poti continua minciuna cu traducerea eronata de mai sus.
Dar nici macar nu te preocupa acuratetea doctrinara, ci ritualurile omenesti si vorbaria despre fapte si iubirea de semeni. Nu le poate vedea nimeni. Da' intelepciunea se dovedeste scurt: Daniel 12:11, 12. 1335 de zile stii cind au inceput si s-au terminat?
Proba. Biblia te acuza ca daca nu stii, esti NELEGIUIT si adevarul nu este in tine.

Nu ma bucura, da' am porunca sa anunt:
6Şi am văzut un alt īnger care sbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie vecinică, pentruca s'o vestească locuitorilor pămīntului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi ori cărui norod.

7El zicea cu glas tare: ,,Temeţi-vă de Dumnezeu, şi daţi -I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui; şi īnchinaţi-vă Celui ce a făcut cerul şi pămīntul, marea şi izvoarele apelor!``

8Apoi a urmat un alt īnger, al doilea, şi a zis: ,,A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mīniei curviei ei!``

9Apoi a urmat un alt īnger, al treilea, şi a zis cu glas tare: ,,Dacă se īnchină cineva fiarei şi icoanei ei, şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mīnă,

10va bea şi el din vinul mīniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat īn paharul mīniei Lui; şi va fi chinuit īn foc şi īn pucioasă, īnaintea sfinţilor īngeri şi īnaintea Mielului.

Asta anunt.

17 Caci suntem in clipa cind judecata trebuie sa inceapa de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfirsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 20 Jan 2007, 09:52 AM
Mesaj #24


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Zexelica,
QUOTE
Raspunde la intrebare, nu mai evita

Eu ti-am raspuns de cateva ori la intrebarile tale, in schimb tu nu ai fost in stare nici macar sa-ji justifici credinta in Biblie, si nu in Coran(ca si in ala zice ca e de la Dumnezeu), si nici nu ai fost in stare sa-ti justifici afirmatia: "doar Biblia", insa bagi citate mincinoase de la tine, cum ar fi acelea ca Dumnezeu se desparte de Dumenzeu si altele (Fiul este satana)...
Eu iti propun sa lamuresti intai aceste lucruri de baza, si apoi sa treci mai departe... Cand o sa ajungem la viziuni, o sa te lamurim ce este si cu ele, pana atunci, mai ai cale lunga de parcurs...
QUOTE
QUOTE
Dumnezeu ne da inima buna, de carne inca de la nastere, 

3Cei răi sīnt stricaţi īncă din pīntecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pīntecele mamei lor.
4Au o otravă ca otrava unui şarpe, ca otrava unei aspide surzi, care īşi astupă urechea,

In citatul ce l-ai dat, fara doar si poate, este vorba de cei ca tine, care minti cu nerusinare si hulesc Biserica lui Dumnezeu...
Pana acum, ai spus numai minciuni referitor la Biserica Ortodoxa, fara sa aduci nici o dovada, si fara sa stii macar vreo boaba despre dogma ei...
QUOTE
I-am dat si lui Clopotel link-ul cu textul in greceste, cu gramatica sdi timpul verbelor.

Biblia nu vorbeste de nici o gramatica... Noi intelegem cu ajutorul Duhului Sfant nu cu gramatica si aritmetica... In momentul in care vei intelege de ce Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, atunci vei realiza ca nu ai nevoie de gramatici si abace...
Prin urmare, esti in stare sa raspunzi macar la aceste doua intrebari sau nu?
De asemenea, o intrebare suplimentara: daca tot zici ca esti gata salvat, si ca esti condus doar de Dumnezeu si nu de mintea ta, atunci cum justifici tu minciunile ce le spui? Cand spui minciuni, de cine mai esti condus?




--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 20 Jan 2007, 04:53 PM
Mesaj #25


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE (IoanV @ 18 Jan 2007, 06:03 AM)
zexelica,
era vorba de recunoasterea meritelor si pentru cei nebotezati. Oricum e bine ca le recunosti si tu, asta e important.
In privinta doctrinelor, hai, arat-o odata pe cea dreapta, ce te tot lasi rugat atita?!

Normal ca ti se va da un Duh nou. Nimeni, ortodox, catolic sau protestant, nu neaga rolul credintei. Insa modul in care il vedem e diferit.

Pavel spune:
QUOTE
Duhul nu-l pierdeti.


Asta arata ca Duhul nu e un bilet de mantuire in alb, ci un ajutor pe care il ofera Dumnezeu. Insa acest Dumnezeu NU anuleaza LIBERUL ARBITRU, anum capacitatea ta de a alege intre bine si rau.

QUOTE
3Cei răi sīnt stricaţi īncă din pīntecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pīntecele mamei lor.


Citatul pune in discutie pacatul originar si situatia omului necrestinat. Totusi, absolut toti cei care apar in Vechiul Testament nu sunt crestini. Unii - chiar foarte multi - fac fapte bune.

QUOTE
Mai citeste. Versul cu saminta explica de ce credinta NOASTRA nu ne poate mintui, ci credinta LUI HRISTOS


De citit l-am citit, dar explicatia o gasesti mai jos:


QUOTE

14.    Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l māntuiască?
15.  Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele,
16.  Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi īn pace! Īncălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17.  Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă īn ea īnsăşi.
18.  Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu īţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
19.  Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură.

(Epistola soborniceasca a Sf. Ap. Iacov


Mie mi se par destul de clare versetele...
20. Vrei īnsă să īnţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SORIN
mesaj 20 Jan 2007, 05:17 PM
Mesaj #26


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.344
Inscris: 8 March 03
Forumist Nr.: 41



Despre ce fel de fapte e vorba??

Sorin.


--------------------
When you have to shoot, shoot, don't talk.

Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 20 Jan 2007, 06:45 PM
Mesaj #27


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



zexelica,
Cauta putin prin mesajele mele si vei vedea ca am spus de multe ori ca mintuirea e un dar de la Dumnezeu, nu un merit al nostru. Dar nu primim darul oricum, conditiile sunt clare iar Dumnezeu f. hotarit sa le respecte:
18 Şi cui S-a jurat că nu vor intra īntru odihna Sa, decāt numai celor ce au fost neascultători?

Precum s-au pedepsit īngerii pentru neascultare, aşa se vor pedepsi şi cei ce calcă poruncile lui Hristos, Care este īncepătorul māntuirii noastre!

11 Să ne silim, deci, ca să intrăm īn acea odihnă, ca nimeni să nu cadă īn aceeaşi pildă a neascultării,
12 Căci cuvāntul lui Dumnezeu e viu şi lucrător şi mai ascuţit decāt orice sabie cu două tăişuri, şi pătrunde pānă la despărţitura sufletului şi duhului, dintre īncheieturi şi măduvă, şi destoinic este să judece simţirile şi cugetările inimii,
13 Şi nu este nici o făptură ascunsă īnaintea Lui, ci toate sunt goale şi descoperite, pentru ochii Celui īn faţa Căruia noi vom da socoteală.

Pe ce sa dam socoteala, daca dintru inceput am fi predestinati?

22 Să ne apropiem cu inimă curată, īntru plinătatea credinţei, curăţindu-ne prin stropire inimile de orice cuget rău, şi spălāndu-ne trupul īn apă curată,
23 Să ţinem mărturisirea nădejdii cu neclintire, pentru că credincios este Cel ce a făgăduit,
24 Şi să luăm seama unul altuia, ca să ne īndemnăm la dragoste şi la fapte bune,
25 Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci īndemnători făcāndu-ne, cu atāt mai mult, cu cāt vedeţi că se apropie ziua aceea.
26 Căci dacă păcătuim de voia noastră, după ce am luat cunoştiinţă despre adevăr, nu ne mai rămāne, pentru păcate, nici o jertfă,
27 Ci o īnfricoşată aşteptare a judecăţii şi iuţimea focului care va mistui pe cei potrivnici.
28 Călcānd cineva Legea lui Moise, e ucis fără de milă, pe cuvāntul a doi sau trei martori;
29 Gāndiţi-vă: cu cāt mai aspră fi-va pedeapsa cuvenită celui ce a călcat īn picioare pe Fiul lui Dumnezeu, şi a nesocotit sāngele testamentului cu care s-a sfinţit, şi a batjocorit duhul harului.

@ Sorin
E vorba de faptele cerute de Iisus in NT. Locul de frunte il ocupa iubirea de semeni.

Acest topic a fost editat de IoanV: 20 Jan 2007, 06:47 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 20 Jan 2007, 07:41 PM
Mesaj #28


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



N-ajungem la niciun rezultat.

Logica e simpla:

Cite pacate a platit Hristos celor alesi?



--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 21 Jan 2007, 04:56 AM
Mesaj #29


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



24 Şi să luăm seama unul altuia, ca să ne īndemnăm la dragoste şi la fapte bune,
25 Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci īndemnători făcāndu-ne, cu atāt mai mult, cu cāt vedeţi că se apropie ziua aceea.

26 Căci dacă păcătuim de voia noastră, DUPA ce am luat cunoştiinţă despre adevăr, nu ne mai rămāne, pentru păcate, nici o jertfă.

Aceste indemnuri sunt adresate de catre Pavel crestinilor. O intrebare: cum poti fi manuit cand inca mai pacatuiesti? Versetele indeamna clar la fapte bune. Din moment ce indemni pe cineva la fapte bune, e clar ca exista pericolul ca persoana sa faca si fapte rele. Daca ar face automat doar fapte bune, n-ar avea rost sa mai indemni.

Zexelica, si crestinii mai pacatuiesc. Ori atunci cum poti spune ca esti mantuit, din moment ce inca mai pacatuiesti?

===========================================

Am sa-ti dau un exemplu real, pe care te rog sa-l comentam. Nu mai tin minte ce televiziune a facut reportajul, si nici ce Biserica a fost implicata. Si chiar daca as tine minte n-ar fi frumos sa spun. Retine totusi ca era o Biserica neoprotestanta, unde cei care se botezau primeau mantuirea. Pe scurt, o mama si o fiica au ingrijit o bratrana. Insa nu din bunatatea unei inimi mantuite, ci... pentru a-i lua apartamentul. Batrana le daduse deja apartamentul, cu acte in regula, si in cateva zile urma evacuarea. Reporterii au incercat sa ia legatura si cu conducerea Bisericii respective, dar usile au ramas inchise. Asa ca sirul celor care au pacatuit s-a intins destul de mult.

Sigur, exista numeroase exemple de persoane nedemne, luate din ortodoxie si catolicism, dar in cazul nostru nu pretindem ca am obtinut mantuirea inca din viata. Dar voi pretindeti. Si atunci cum a fost posibil ca o serie de oameni sa pacatuiasca atat de grav, cele doua femei pentru ce au facut si ceilalti pentru ca tacerea lor? Sa intelegem ca ei raman in continuare mantuiti, indiferent de faptele lor? Sau au momente cand sunt mantuiti si momente cand nu mai sunt?

Acest topic a fost editat de Figaro: 21 Jan 2007, 05:08 AM


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
getalife
mesaj 21 Jan 2007, 10:23 AM
Mesaj #30


Musteriu
*

Grup: Musterii
Mesaje: 28
Inscris: 30 December 06
Forumist Nr.: 9.148



Vreau sa incep prin a cere scuze. Nu am timpul necesar sa citesc toate paginile (de pe forum), am citit la subiectul acesta parte din cele afisate. Daca voi ridica probleme deja dezbatute, cer scuze si rabdare. Oricum, copy/ paste nu e o dificultate pentru nimeni, sunt convins.
No acuma:
QUOTE (figaro)
Doctrina protestanta despre fapte si credinta in viziunea Protestantismului si Neoprotestantismului
In conceptia protestanta omul nu poate decide pentru el ce e bine si ce e rau, si atunci trebuie sa-l lase pe Dumnezeu sa-i decida viata. Pentru asta trebuie sa se converteasca, si prin convertire sa-l lase pe Dumnezeu sa preia fraiele vietii sale. In acest caz, faptele nu mai conteaza, ci doar credinta. Credinta devine un fel de bilet spre paradis; omul convertit nu-si mai bate capul cu faptele sale, caci comanda ii apartine lui Dumnezeu. Daca in cazul Bisericilor faptele erau combustibilul credintei in protestantism credinta 'secreta' faptele, la fel cum o albina secreta mierea.

Figaro, de la inceput toata povestea ta este la fel de plina de gauri ca si cascavalul. Nu stiu despre care "conceptie protestanta" vorbesti. Cum adica vine asta:
QUOTE
In conceptia protestanta omul nu poate decide pentru el ce e bine si ce e rau, si atunci trebuie sa-l lase pe Dumnezeu sa-i decida viata.
? hh.gif
QUOTE
In acest caz, faptele nu mai conteaza, ci doar credinta. Credinta devine un fel de bilet spre paradis; omul convertit nu-si mai bate capul cu faptele sale, caci comanda ii apartine lui Dumnezeu.

Figaro, prietene, esti total pe langa! Arata tu care sunt cei care cred povestile de mai sus si pe ce baza ai facut generalizarea " in viziunea Protestantismului si Neoprotestantismului" blink.gif


QUOTE
Marea problema care amendeaza aceasta conceptie o reprezinta liberul arbitru. Bisericile surori pun accent total pe liberul arbitru: faptele bune vor primi rasplata, cele rele pedeapsa, dar alegerea iti apartine. In cazul protestantismului liberul arbitru este suprimat: inainte de crestinare apartii diavolului, dupa crestinare apartii lui Dumnezeu. Singurul moment in care functioneaza liberul arbitru este cel in care accepti ca Dumnezeu sa-ti conduca destinul.

Si ce rasplata vor primi faptele bune facute de un necredincios in conceptia "bisericilor surori"? Tot in iad, oricum, sau nu?!
QUOTE
In cazul protestantismului liberul arbitru este suprimat:

Suprimat? De catre cine?

QUOTE
Doctrina credintei ca fiind suficienta nu a aparut odata cu protestantismul. Confuzia a fost creata de Pavel. Acesta a fost intrebat de catre crestinii din diaspora daca mai este necesara practicarea legii iudaice. Pavel nu a avut un raspuns clar, mai ales ca in calitate de iudeu practica anumite ritualui (de ex. spalarea rituala, in Fapte), dar a acceptat ca pentru un grec sau un roman crestinat convingerea (sau credinta) crestina e mai importanta decat practica Legii (faptele). Epistola sa a fost inteleasa ulterior gresit, si anume ca fiind vorba nu despre Faptele (sau ritualurile) Legii, ci despre fapte in general, orice fel de fapta. Aceasta a condus la aparitia epistolei lui Iuda, care decreteaza fara drept de apel ca, in lipsa faptelor, 'credinta este moarta in ea insasi'.

Fiagaro, ca nu intelegi ce zic Protestantii e o treaba grava, (considerand ce te apuci sa prezinti un subiect de care nu ai cunostinte decat din auzite prin piata, la coada) dar grava cum e, e nimic pe langa afirmatia asta:
QUOTE
Confuzia a fost creata de Pavel. Acesta a fost intrebat de catre crestinii din diaspora daca mai este necesara practicarea legii iudaice. Pavel nu a avut un raspuns clar, mai ales ca in calitate de iudeu practica anumite ritualui (de ex. spalarea rituala, in Fapte), dar a acceptat ca pentru un grec sau un roman crestinat convingerea (sau credinta) crestina e mai importanta decat practica Legii (faptele).
La punctul acesta, cu toate ca nu ne cunostem, da-mi voie sa-ti dau un sfat:
Lasa forumul si pune mana pe Sfanta Scriptura!
Auzi la tine, Pavel a creat confuzia! sorry.gif
Pavel nu a avut raspunzuri clare! sorry.gif
Pavel se tinea de ritualuri evreiesti care altora le interzicea! sorry.gif
Pavel a facut discriminare intre iudei si neamuri, prescriind principii diferite! sorry.gif

QUOTE
Martin Luther a atacat de nenumarate ori epistola lui Iuda, pe care a numit-o 'o epistola de paie', si a cerut eliminarea ei din Noul Testament. Nu a reusit. El a reusit insa sa elimine faptele, doctrina numita de el SOLA FIDE si pe care se intemeiaza intreg Protestantismul.  

Si de ce nu a reusit? De cate ori am auzit povestea asta, intotdeauna s-a terminat asa: "nu a reusit". Nimeni nu zice "cui" a cerut Luther eliminarea epistolei, si nici cum se face ca nu a reusit! Iar eu afirm ca putea sa o elimine daca voia, ca a avut destula putere.
Cu "El a reusit sa elimine faptele" dai dea dreptul in melodrama! Dar ce zici atunci de Pavel care zice:"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" Efeseni2:8,9. Ah, am uitat: Pavel era saracul confuz si nu stia sa se exprime, nu?!

Acest topic a fost editat de getalife: 21 Jan 2007, 11:09 AM


--------------------
"Men stumble over the truth from time to time, but most pick themselves up and hurry off as if nothing happened" Winston Churchill
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IoanV
mesaj 21 Jan 2007, 02:33 PM
Mesaj #31


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.771
Inscris: 17 March 05
Din: Alba
Forumist Nr.: 5.950



@getalife
Normal ca Luther nu a putut scoate ce a vrut el din Biblie, nu a primit acest drept. Nu lasa Dumnezeu Cuvintul batjocorit asa usor cum cred unii. In plus ar fi trebuit sa stearga f. multe versete din Biblie, dau numai citeva.
I Petru, 2:
11 Iubiţilor, vă īndemn ca pe nişte străini ce sunteţi şi călători aici pe pămānt, să vă feriţi de poftele cele trupeşti care se războiesc īmpotriva sufletului.
12 Purtaţi-vă cu cinste īntre neamuri, ca īn ceea ce ei acum vă bārfesc ca pe nişte făcători de rele, privind ei mai de aproape faptele voastre cele bune, să preamărească pe Dumnezeu, īn ziua cānd īi va cerceta.

Matei, 5:
16 Aşa să lumineze lumina voastră īnaintea oamenilor, aşa īncāt să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.
17 Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să īmplinesc.
18 Căci adevărat zic vouă: Īnainte de a trece cerul şi pămāntul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, pānă ce se vor face toate.
19 Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va īnvăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema īn īmpărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va īnvăţa, acesta mare se va chema īn īmpărăţia cerurilor.
20 Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decāt a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra īn īmpărăţia cerurilor.
21 Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osāndă.
22 Eu īnsă vă spun vouă: Că oricine se mānie pe fratele său vrednic va fi de osāndă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena@ focului.
23 Deci, dacă īţi vei aduce darul tău la altar şi acolo īţi vei aduce aminte că fratele tău are ceva īmpotriva ta,
24 Lasă darul tău acolo, īnaintea altarului, şi mergi īntāi şi īmpacă-te cu fratele tău şi apoi, venind, adu darul tău.

Bineinteles ca mintuirea vine prin har, dar harul cui i se da? Celor a caror dreptate va cintari mai mult decit a carturarilor si a fariseilor, care confunda credinta cu o simpla convingere rationala, vedeti mai sus.
Sf. Pavel o spune clar: Romani, 2:
13 Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce īmplinesc legea vor fi īndreptaţi.

Iar Iisus si mai clar: Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc. (Ioan)

Si ce porunceste El de la Matei 5.16 incolo e doar un exemplu. Mai tot NT e cu aceasta invatatura.
zexelica se tot lauda ca stie Biblia, de aceea nu am insistat. Insa e necesar sa i le amintesc si lui, poate le-a uitat.

Acest topic a fost editat de IoanV: 21 Jan 2007, 02:46 PM


--------------------
Iubim pe altii atit cit suntem capabili sa suferim neplaceri de la ei fara sa ne suparam. Carti utile
Pledoarie pentru o noua educatie - www.neweducation.ro. Argumente pentru schimbare, repere pentru dezvoltarea personala, bazele pentru parinti si profesori! Educatie video gratuita pt. parinti online!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 21 Jan 2007, 05:13 PM
Mesaj #32


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



Figaro
QUOTE
25 Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci īndemnători făcāndu-ne, cu atāt mai mult, cu cāt vedeţi că se apropie ziua aceea.

Am mai explicat traducerea eronata a versului.
25μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν

Cuvintul biserica este "εκκλησιαν". Il gaseste cineva in textul de mai sus?
Daca nu, traducerea este gresita.

QUOTE
O intrebare: cum poti fi manuit cand inca mai pacatuiesti?

Exact cum a facut si Pavel
18Ştiu, īn adevăr, că nimic bun nu locuieşte īn mine, adică īn firea mea pămīntească, pentrucă, ce -i drept, am voinţa să fac binele, dar n'am puterea să -l fac.

19Căci binele, pe care vreau să -l fac, nu -l fac, ci răul, pe care nu vreau să -l fac, iacă ce fac!

20Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sīnt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte īn mine.

21Găsesc dar īn mine legea aceasta: cīnd vreau să fac binele, răul este lipit de mine.

22Fiindcă, după omul din lăuntru īmi place Legea lui Dumnezeu;

23dar văd īn mădularele mele o altă lege, care se luptă īmpotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este īn mădularele mele.

24O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?..

25Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pămīntească, slujesc legii păcatului.

Dupa salvare devenim un fel de struto-camila. Avem duh nou si Spirit nou (Eze. 36:26,27), insa in acelasi corp care pacatuieste. Sunt pacate din trup si pacate din suflet. Din suflet, NU MAI PACATUIM:
9Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămīnţa Lui rămīne īn el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

De aceea este necesar sa avem TOATE pacatele platite (Col. 2:13). Personalitatea noastra consta din trup, suflet si spirit.
Doar sufletul si spiritul sunt noi. Traim in acelasi corp care este supus pacatului si mai GRESIM, nu mai pacatuim (4Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege. - iar noi nu mai suntem sub Lege: Hristos a platit TOATA DATORIA)

QUOTE
Versetele indeamna clar la fapte bune. Din moment ce indemni pe cineva la fapte bune, e clar ca exista pericolul ca persoana sa faca si fapte rele.

Da, Figaro, versurile indeamna la fapte bune pt ca asta este Legea. Nu sunt optionale, ci OBLIGATORII. Legea porunceste sa fii perfect, insa aceeasi Lege iti spune ca NU POTI fii perfect, deci ca sa ajungin in rai TREBUIE sa fii perfect, iar de aceea avem nevoie de Cineva care sa ne plateasca TOATA DATORIA fata de Lege, ca ne comanda sa fim perfecti.
Existenta cerintelor Legii (crede, iubeste, fii perfect...) intareste conceptul ca fara a avea TOATE pacatele platite, NIMENI nu poate ajunge in rai.
Eu nu contest existenta Legii si a poruncilor. Doar ce spune Biblia afirm: dupa salvare, nu mai suntem sub Lege si atunci VOM FACE fapte bune ca REZULTAT al Duhuli Sfint. Eu dau 100% slava lui Dumnezeu, nu ca bisericile.
27Voi pune Duhul Meu īn voi, şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele şi să păziţi şi să īmpliniţi legile Mele..

QUOTE
Zexelica, si crestinii mai pacatuiesc. Ori atunci cum poti spune ca esti mantuit, din moment ce inca mai pacatuiesti?


9Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămīnţa Lui rămīne īn el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

13Pe voi, cari eraţi morţi īn greşelile voastre şi īn firea voastră pămīntească netăiată īmprejur, Dumnezeu v'a adus la viaţă īmpreună cu El, după ce ne -a iertat toate greşalele.

Ce este pacatul? Calcarea Legii. Daca nu mai esti raspunzator fata de Lege (prin satisfacerea Legii prinplata integrala a pacatelor) cum mai poti calca Legea?
Neintelegerea legalismului duce la confuzii.

QUOTE
Si atunci cum a fost posibil ca o serie de oameni sa pacatuiasca atat de grav, cele doua femei pentru ce au facut si ceilalti pentru ca tacerea lor?

Ai dat singur raspunsul.
Conform doctrinei liberului arbitru, tu ai posibilitatea mintuirii cind vrea mushchii tai: botez, decizie, confesiune, etc.. Egal cum.
Dupa aceea, la o manifestare evidenta a lipsei caracterului crestin, biserica le spune ca au pierdut mintuirea.
De fapt, nu au fost mintuiti de la inceput.
Pt ca darurile Duhului sunt si faptele bune. Nu sunt calea mintuirii ci REZULTATUL. Lipsa lor este un semn de intrebare. Totusi, sa nu uitam ca nu sunt METODA de a stabili apartenenta la imparatia lui Dumnezeu. De exd. David a omorit pe prietenul sau si i-a luat nevasta! Asta nu inseamna ca a pierdut salvarea, desi unii critici de astazi de pe forum l-rfi acuzat imediat.
Pe de alta parte, apartenenta la imparatie se verifica prin prezenta intelepciunii.
Pune-i la test pe cei de pe forum care zic de Dumnezeu ca-L iubesc, bla, bla, bla... sa aduca proba biblica la demonstrarea versurilor din Daniel 12:11, 12. Nu pot s-o faca pt ca n-au Duhul lui Hristos. Versul 10 ii acuza ca fiind nelegiuiti.
Nu poti avea dogma falsa si sa nu vrei s-o corectezi. Scriptura si Duhul CORECTEAZA pe credinciosi si ii leaga pe necredinciosi.




--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 21 Jan 2007, 05:58 PM
Mesaj #33


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Zexelica,
QUOTE
Conform doctrinei liberului arbitru, tu ai posibilitatea mintuirii cind vrea mushchii tai: botez, decizie, confesiune, etc.. Egal cum.
Total fals... Asta arata ca de fapt nu ai inteles nimic din ce tot discutam pe aici... Cine sustine ce zici tu?

Later edit:
QUOTE
QUOTE
25 Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci īndemnători făcāndu-ne, cu atāt mai mult, cu cāt vedeţi că se apropie ziua aceea.

Am mai explicat traducerea eronata a versului.
25μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν
Ai mai zis asta de cateva ori, insa nu ai justificat pe ce baza afirmi asta, si - lucru important - care este traducerea ta, sa vedem diferentele... Te ce te codesti sa le dai?



Acest topic a fost editat de Clopotel: 21 Jan 2007, 06:16 PM


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clopotel
mesaj 21 Jan 2007, 06:14 PM
Mesaj #34


Umil servitor la Han
******

Grup: Moderator
Mesaje: 4.051
Inscris: 2 December 03
Forumist Nr.: 1.345



Draga Getalife,
QUOTE
Dar ce zici atunci de Pavel care zice:"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi;
este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" Efeseni2:8,9.

Pavel aici accentuiaza faptul ca Harul aduce mantuirea, nu faptele in sine... El nu neaga justetea si obligativitatea
de a face fape bune
, ci vrea sa spuna doar ca desi fapta este consetinta alegerii omului (adica a liberului arbitru),
mantuirea nu sta in puterea omului, ci intr-a lui Dumnezeu... Daca mantuirea ar sta in puterea omului, atunci, ar putea
fi pricina de lauda, caci omul ar putea zice ca s-a mantuit datorita lui(ca doar el a facut faptele), datorita faptului ca a ales sa faca anumite fapte... Si de aici neclaritatea voastra, ca ziceti ca Pavel combate importanta faptelor... Total Gresit...Si la acest aspect s-a referit si Figaro...
Puneti langa vorbele lui Pavel, vorbele lui Iisus:
27 Căci Fiul Omului va să vină īntru slava Tatălui Său, cu īngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. (Matei 16) si atunci veti intelege usor la ce se refera Pavel cu adevarat...El nu neaga importanta covarsitoare a faptelor, ci doar ca ele, fiind ale omului, nu pot fi cauza directa a mantuirii... Cauza directa a
mantuirii este judecata si rasplata lui Dumnezeu, dar dupa faptele fiecatuia... Isus spune foarte clar asta... Nu aveti
cum sa ratati intelesul bun decat daca va invartosati cu inima...
Pana la urma, ce va impiedica sa ganditi si logic?! Nu stiti voi oare ca Pavel a fost ucenicul lui Iisus?
Si daca Iisus zice ca va răsplăti fiecăruia după faptele sale, cum va putei voi inchipui ca Pavel contesta asta, zicand ca faptele nu conteaza?
QUOTE
Si ce rasplata vor primi faptele bune facute de un necredincios in conceptia "bisericilor surori"? Tot in iad, oricum,
sau nu?!

Auzi ce zice Pavel la Romani 2:

10 Dar mărire, cinste şi pace oricui face binele: iudeului mai īntāi, şi elinului.
11 Căci nu este părtinire la Dumnezeu!
12 Cāţi, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor şi pieri; iar cāţi au păcătuit īn lege, prin lege vor

fi judecaţi.
13 Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce īmplinesc legea vor fi īndreptaţi.
Hopa.... aici vorbeste pe sleau despre importanta faptelor, caci implinirea legii asta inseamna, fapte nu vorbe...

14 Căci, cānd păgānii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavānd lege, īşi sunt loruşi lege,
15 Ceea ce arată fapta legii scrisă īn inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care īi īnvinovăţesc sau īi şi apără,
16 Īn ziua īn care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale
oamenilor.
17 Dar dacă tu te numeşti iudeu şi te reazimi pe lege şi te lauzi cu Dumnezeu,
18 Şi cunoşti voia Lui şi ştii să īncuviinţezi cele bune, fiind īnvăţat din lege,
19 Şi eşti īncredinţat că tu eşti călăuză orbilor, lumină celor ce sunt īn īntuneric,
20 Povăţuitor celor fără de minte, īnvăţător celor nevārstnici, avānd īn lege dreptarul cunoştiinţei şi al
adevărului,
21 Deci tu, cel care īnveţi pe altul, pe tine īnsuţi nu te īnveţi? Tu cel care propovăduieşti: Să nu furi
– şi tu furi?
22 Tu, cel care zici: Să nu săvārşeşti adulter, săvārşeşti adulter? Tu cel care urăşti idolii, furi cele
sfinte?
23 Tu, care te lauzi cu legea, Īl necinsteşti pe Dumnezeu, prin călcarea legii?
24 "Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit īntre neamuri", precum este scris.
25 Căci tăierea īmprejur foloseşte, dacă păzeşti legea; dacă īnsă eşti călcător de lege, tăierea ta
īmprejur s-a făcut netăiere īmprejur.
26 Deci dacă cel netăiat īmprejur păzeşte hotărārile legii, netăierea lui īmprejur nu va fi, oare,
socotită ca tăiere īmprejur
?
Aici zice clar ca si cei ce nu sunt crestini, dar fac cele bune, dupa placul lui Dumnezeu, aceste fapte le vor fi socotite ca si crestinesti....
27 Iar el – din fire netăiat īmprejur, dar īmplinitor al legii – nu te va judeca, oare, pe tine, care,
prin litera legii şi prin tăierea īmprejur, eşti călcător de lege?

28 Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară īn trup, este tăiere
īmprejur;
29 Ci este iudeu cel īntru ascuns, iar tăierea īmprejur este aceea a inimii, īn duh, nu īn literă; a cărui
laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu.
(Romani 2)
Si aici lamureste, inca odata, ce intelege el prin acea "lauda"... Caci un om, mai putin smerit, se poate lauda cu
fapta sa, chiar buna sa fie, insa lauda lui este zero, caci lauda sau condamnarea vind doar de la Dumnezeu...
Crestinul (ortodox) nu face fapta buna ca sa se mantuiasca...Acesta este un pacat inca... Crestinul face fapta buna ca
sa faca pe plac lui Dumnezeu, facandu-i voia Sa... Ori noi suntem obligati, avem datoria, sa facem voia lui Dumnezeu,
care este fapta cea buna, si prin aceasta nu avem, merit sau pricina de lauda...
Cel ce face fapta buna, cu gandul ca o face sa se mantuiasca, acela pacatuieste, si nu are cum sa se mantuiasca,
primindu-si rasplata chiar aici, prin insasi indreptatirea catre sine... Cel ce face fapta buna cu inima la Dumnezeu,
gandind ca este un servitor umil al Domnului, acela va fi laudat de Dumnezeu, si-si va primi rasplata dupa fapta lui...
Acesta este mesajul clar al crestinismului, al Noului Testament... Ce e greu de priceput?


--------------------
Gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.

(Isaia 55:8.9)


Ortodoxia - Calea intru Hristos - pe pagina 1 indexarea tematica a subiectelor pt. o usoara urmarire...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zexelica
mesaj 21 Jan 2007, 06:46 PM
Mesaj #35


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 994
Inscris: 17 August 06
Din: Bucuresti
Forumist Nr.: 8.564



clopotel
QUOTE
QUOTE
QUOTE 
Conform doctrinei liberului arbitru, tu ai posibilitatea mintuirii cind vrea mushchii tai: botez, decizie, confesiune, etc.. Egal cum.

QUOTE
Total fals... Asta arata ca de fapt nu ai inteles nimic din ce tot discutam pe aici... Cine sustine ce zici tu?

Dogma ortodoxa: la botezul cu apa se coboara duhul, duhul se da prin punerea miinilor protilor, preotii retin sau iarta pacatele, etc...., toate menite sa se faca atunci "cind vrea mushchii lor"

QUOTE
Ai mai zis asta de cateva ori, insa nu ai justificat pe ce baza afirmi asta, si - lucru important - care este traducerea ta, sa vedem diferentele... Te ce te codesti sa le dai?

Tu ai afirmat ca este cuvintul "biserica" in vers, ca asa zic si grecii care sunt ortodocsi si ca asa zic preotii tai.
QUOTE
25μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν

Eu te-am facut mincinos daca nu probezi existenta cuvintului "biserica" in vers.
N-ai produs versul ingreceste, asa ca ti l-am dat eu.
Unde este cuvintul "biserica"=εκκλησιαν ? Daca exista acest cuvint in vers, atunci nu esti mincinos. Dar daca nu este, atunci tu si cu biserica ta sunteti niste mincinosi si razvratiti care nu va intereseaza ce spune Cuvintul lui Dumnezeu ci ce spuneti voi.
Daca Dumnezeu n-a scris biserica, voi de ce mintiti impotriva Duhului Sfint?

QUOTE
ci vrea sa spuna doar ca desi fapta este consetinta alegerii omului (adica a liberului arbitru),

Minciuna.
Este o invatatura demonica, impotriva Scripturii. Uite, numai asa repede, ce contrazici:
13născuţi nu din sīnge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.
16Aşa dar, nu atīrnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.
16Nu voi M'aţi ales pe Mine; ci Eu v'am ales pe voi; şi v'am rīnduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămīnă, pentru ca orice veţi cere dela Tatăl, īn Numele Meu, să vă dea.

QUOTE
Si de aici neclaritatea voastra, ca ziceti ca Pavel combate importanta faptelor...

Nu le combate nimeni. Daca ai fapte, atunci este ptca esti salvat. Faptele sunt considerate bune atunci cind vin dintr-o inima de carne. Inainte de salvare ai o inima de piatra, deci nu poti face ceva placut Domnului.
7Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămīnteşti este vrăjmăşie īmpotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună.

QUOTE
27 Căci Fiul Omului va să vină īntru slava Tatălui Său, cu īngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.

Fiecaruia, care?
Ex clasic:
QUOTE
1Īn vremea aceea a ieşit o poruncă de la Cezar August să se īnscrie toată lumea.

TOATA lumea care? America, Asia, Australia? Toata lumea de sub stapinirea lui Cezar. Dar versul nu specifica.
Atunci, folosind aceeasi metoda gasim ca cei salvati au fost deja judecati, gasiti vinovati prin Hristos si au si platit penalitatea ceruta de Lege pt aceasta tot prin Hristos.
22Drept răspuns Isus a zis: ,,Nu ştiţi ce cereţi. Puteţi voi să beţi paharul pe care am să -l beau Eu, şi să fiţi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu?`` ,,Putem``, I-au zis ei.

23Şi El le -a răspuns: ,,Este adevărat veţi bea paharul Meu, şi veţi fi botezaţi cu botezul cu care am să fiu botezat Eu: dar a şedea la dreapta şi la stīnga Mea, nu atīrnă de Mine s'o dau, ci este păstrată pentru aceia pentru cari a fost pregătită de Tatăl Meu.``

Atunci, "fiecare" din "Căci Fiul Omului va să vină īntru slava Tatălui Său, cu īngerii Săi; şi atunci va răsplăti [B]fiecăruia după faptele sale[/B]" este inteles "fiecare dintre cei nesalvati".

QUOTE
Cauza directa a mantuirii este judecata si rasplata lui Dumnezeu, dar dupa faptele fiecatuia... Isus spune foarte clar asta... Nu aveti cum sa ratati intelesul bun decat daca va invartosati cu inima...

Nu intelegi tu: cei salvati au fost deja judecati si gasiti vinovati si Hristos deja A PLATIT pt ei.

Acest topic a fost editat de zexelica: 21 Jan 2007, 06:48 PM


--------------------
8Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo īnfăţişare a lucrurilor cari sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pămīnt, sau īn ape supt pămīnt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 9 May 2024 - 02:32 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman