Retete Cu Carne De Pui |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Cu Carne De Pui |
26 Nov 2006, 09:40 PM
Mesaj
#36
|
|||
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Sorine, doar stii ca saliva e buna la digestie... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
||
|
|||
27 Nov 2006, 11:20 AM
Mesaj
#37
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
RATZA PE VARZA
Reteta e simpla: un piept de ratza taiat felii se asaza pe varza murata maruntita, in care s-a adaugat ulei si piper, si se lasa la cuptor pana ce e rumenit: Merge si o bere: Pofta buna ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
29 Nov 2006, 12:55 PM
Mesaj
#38
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
CLATITE CU PUI
INGREDIENTE: Pentru clatite: - un ou; - 200 ml lapte; - 1/2 cana faina - sare, piper Pentru umplutura: - o ceapa maruntita; - 3 piepturi de pui dezosate; - putina sunca (optional) - putin ulei; - oregano; -sare, piper. Pentru sos: - 2 oua; - 200 ml. smantana - putin cascaval ras. 1. Se fac 4 clatite din ingredientele de mai sus (atatea incap in vasul termorezistent pe care il am eu). 2. Pieptul de pui taiat bucatele, ceapa si sunca maruntita se prajesc in putin ulei, apoi se adauga sarea, piperul si oregano: 3. Se umple fiecare clatita cu umplutura de mai sus: 4. Se asaza clatitele umplute intr-un vas termorezistent, in care am pus putin ulei, apoi se toarna peste ele un sos din ouale batute, smantana, putin cascaval si sare si piper. Se presara deasupra putin cascaval: 5. Se tine vasul la cuptor, la foc mediu, aprox. 20 minute, pana ce clatitele s-au rumenit (la mine s-au rumenit cam tare , dar oricum, au fost delicioase): Se servesc fierbinti, cu salata verde sau de rosii. -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
Promo Contextual |
29 Nov 2006, 12:55 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
11 Dec 2006, 10:53 AM
Mesaj
#39
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
COUS COUS cu pui si legume
INGREDIENTE: - 2 pulpe de pui; - 100 ml. vin; - 2 catei usturoi; - putin ulei - boia; - piper; - sare; - cimbru; - o rosie mare decojita si taiata cuburi; - un ardei gras taiat bucatele nu foarte mici; - o ceapa taiata bucati nu foarte mici; - 2 castraveti murati / in otet, taiati rondele; - 3 linguri suc de rosii; - 125 gr. cous cous. 1. Pulpele de pui se prajesc in tigaie cu ulei, usturoi, boia, piper si sare, apoi se adauga vinul, pana ce se inmoaie (eu am avut doua pulpe ramase de la o friptura). Apoi, se dezoseaza si se asaza intr-o tigaie, cu tot cu sos: 2. Ardeiul, ceapa, castravetii si rosia se taie bucati (puteti pune si bucati de vinete si de zucchini): 3. Cele de mai sus, plus sucul de rosii, cimbrul, sare si piper, se adauga peste puiul din tigaie si se lasa aprox. 15 minute la fiert, pana s-au inmuiat toate ingredientele: 4. Cand este gata operatiunea de la punctul 3, se pregateste cous-cous-ul (pentru cine nu stie, sunt niste bobitze mai mari de gris): 5. Se pune la fiert o cratita cu aprox. 250 ml. apa cu sare, dupa ce apa a fiert, se inchide focul si se adauga bobitele de cous-cous (NU se fierb!!) si se lasa cam 10 minute, pana ce se umfla. Apoi, se serveste cous-cous-ul cu puiul cu legume: 6. Bineinteles ca merge si un vin alb: Sunt multe retete cu cous-cous, aceasta e doar una dintre ele. Pofta mare ! Acest topic a fost editat de Kristin: 11 Dec 2006, 10:53 AM -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
21 May 2007, 11:20 AM
Mesaj
#40
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 120 Inscris: 16 May 07 Din: Bukres Forumist Nr.: 9.837 |
Aripioare de pui la cuptor
Reteta este una foarte simpla si rapida, perfecta ptr. cazul in care NU doriti sa stati foarte mult in bucatarie. Ingrediente: - o caserola (sau mai multe) cu aripioare de pui - diverse mirodenii cum ar fi: piper, cimbru, whatever you like - miere -> acest ingredient este indispensabil! - 2 .. 3 catei de usturoi - putin ulei - apa Ustensile: - tava pentru cuptor, inalta de 2 .. 3 centimetri - cuptor dat la foc mediu Procesul tehnologic: 1. se spala si se curata aripioarele 2. se plaseaza aripioarele in tava astfel incat sa fie distribuite uniform 3. se taie cateii de usturoi si se distribuie uniform in tava 4. se condimenteaza puiul, dupa plac (piper, cimbru, oregano, busuioc, etc.) 5. se pun 7 .. 8 .. 9 varfuri de lingurite de miere in tava, evident cat mai uniform distribuite. Se pot unge un pic chiar si aripioarele 6. se pune apa in tava astfel incat sa acopere aripioarele in proportie de aproximativ 75% 7. se stropesc aripioarele cu putin ulei 8. se introduce tava la cuptor Aripioarele se pot intoarce, ptr. prima data, dupa circa 15 minute. Se mai baga la cuptor pentru circa 10 minute si se mai intorc odata, pentru a permite pielii sa devina crocanta. In cazul in care este nevoie, se mai scoate tava si se 'spala' aripioarele cu sosul din tava. Se poate servi cu orez simplu, la care se adauga sosul din tava, sau cu cartofi prajiti. Atentie: sa aveti la indemana si o paine proaspata! Sosul se poate manca chiar 'pe paine'! Pofta mare! |
|
|
21 May 2007, 11:33 AM
Mesaj
#41
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Naiba m-a pus sa intru aici, sa salivez, cu atat mai mult cu cat nu pot gati nimic pana nu scap de santier!
Nicolin, misto reteta, o sa incerc. Si cus-cus-ul lui Kristin ar fi bun acum. -------------------- |
|
|
21 May 2007, 02:30 PM
Mesaj
#42
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 120 Inscris: 16 May 07 Din: Bukres Forumist Nr.: 9.837 |
nefertiti, chiar te rog sa o incerci.
Atentie mare insa: o sa mananci aripioarele alea ca semintele! Ca sa nu mai zic de sos. |
|
|
4 Jun 2007, 05:53 PM
Mesaj
#43
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 120 Inscris: 16 May 07 Din: Bukres Forumist Nr.: 9.837 |
Before:
After1: After2: |
|
|
23 Nov 2011, 12:46 PM
Mesaj
#44
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.537 Inscris: 20 January 10 Forumist Nr.: 15.788 |
am in cuptor pulpe de pui cu gutui si sos, o reteta de pe interne, deocamdata parfumeaza casa de stau sa lesin, peste un juma de ceas o sa fie gata...
asa arata deocamdata reteta este asta: http://artaculinara.com/forums/topic/569-mincare-de-gutui/ Acest topic a fost editat de wulfenia: 23 Nov 2011, 01:03 PM -------------------- Life's lessons are simple once I give up the struggle.
What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it. —Hugh Mulligan |
|
|
23 Nov 2011, 01:12 PM
Mesaj
#45
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.537 Inscris: 20 January 10 Forumist Nr.: 15.788 |
am verificat carnea, gutuile, toate patrunse, gustul este sublim, ma duc sa pap asta:
-------------------- Life's lessons are simple once I give up the struggle.
What I do today is important because I am exchanging a day of my life for it. —Hugh Mulligan |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 26 April 2024 - 01:03 PM |