HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume
Kyklos
mesaj 4 Jan 2006, 08:56 PM
Mesaj #36


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Fasole cu mujdei de usturoi

Ingrediente

500 gr fasole uscata
10 catei de usturoi
100 gr unt
100 ml otet de miere
sare piper

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .Dupa ce s-a inmuiat ,se fierbe circa o ora , arunci apa cu care s-a fiert prima data fasolea si se pune iar la fiert circa o jumatate de ora . Dupa ce s-a fiert fasolea se rumenesc apoi cu usturoiul pisat cu sare , smatana , otet si unt .


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 4 Aug 2006, 01:19 PM
Mesaj #37


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Cuş-Cuş a la Colimator

Ingrediente:
500 grame de cuş cuş
500 grame unt
10 bucati cirnaciori
200 grame sunca
1 legatura ceapa verde
200 grame ciuperci

Mod de preparare

Se fierbe cuş cuşul in apa cu doua lingurite de sare, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in unt.
Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga cuş cuşul . Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte putin timp, pina ce compozitia devine omogena.







--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 4 Aug 2006, 07:37 PM
Mesaj #38


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



Io n-am auzit sa se fiarba asa de mult cous-cous- ul! unsure.gif Asta care circula in comert la noi poti pune si apa rece peste el si tot se umfla;nu vad de ce l-ai fierbe...
si se scurge si se spala cu apa rece??? blink.gif


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 4 Aug 2006, 07:37 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
nefertiti-old
mesaj 4 Aug 2006, 07:39 PM
Mesaj #39


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Ca tot veni vorba de el, voi unde pusca mea gasiti cus-cus, ca io de cand am plecat din SM n-am mai gasit?? In Bucuresti am cautat si in Cora, si in Carrefour, si in magazine mici... degeaba. Aici la fel. mad.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Michelle
mesaj 4 Aug 2006, 07:43 PM
Mesaj #40


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 3.750
Inscris: 8 January 05
Din: ???
Forumist Nr.: 5.402



La Cora si la Carefour gasim, la raionul de preparate exotice;cred ca ultima oara am luat si de la Mega Image si chiar de doua granulatii...


--------------------
Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness

Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti!
Anatole France
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nefertiti-old
mesaj 4 Aug 2006, 07:45 PM
Mesaj #41


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Adica problema e, de fapt, ca io sunt aiurita si nu l-am vazut??? Oare de ce nu ma mir? laugh.gif


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 4 Aug 2006, 08:37 PM
Mesaj #42


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



QUOTE (Michelle @ 4 Aug 2006, 08:37 PM)
Io n-am auzit sa se fiarba asa de mult cous-cous- ul! unsure.gif Asta care circula in comert la noi poti pune si apa rece peste el si tot se umfla;nu vad de ce l-ai fierbe...
si se scurge si se spala cu apa rece??? blink.gif

rofl.gif NU SUNT FULGI DE PORUMB ...cand apa clocoteste pui cous-cous-ul ...se trec prin jetul cu apa ca sa nu se adune.
Sper ca m-am facut inteles


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 4 Aug 2006, 08:51 PM
Mesaj #43


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



1- Michelle are dreptate cu prepararea couscousului. Deasemeni couscousul se fierbe chiar inainte de a fi servit.
Recomand sa incercati si couscousul perla (granulatia mare) care se pregateste un pic diferit, se prajeste usor si apoi se fierbe cu un pic se supa de legume sau pasare. Apoi se adauga diverse la el, in functie de reteta.

2- Cat despre reteta lui Colimator, la cat ma pricep eu la gatit jamie.gif o sa iasa un pasat cu carnati, incercati-o pe proprie raspundere.

3- cred ca trebuie sa renunt la rugamintea sa faceti comentariile pe subiectul de comentarii, nu? hh.gif


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 4 Aug 2006, 08:55 PM
Mesaj #44


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 15.900
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Ce probleme aveti? cous-cous e doar un griş mai mare smile.gif

edit, pt ca post simultan: de acord cu Misti.

Acest topic a fost editat de Cla: 4 Aug 2006, 08:56 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kyklos
mesaj 27 Aug 2006, 01:31 PM
Mesaj #45


Ex-Colimator
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.439
Inscris: 25 November 05
Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului
Forumist Nr.: 7.332



Orez fara carne

Ingrediente

500 g unt
300 g orez
3 cani apa
o legatura de patrunjel
o legatura marar
1 ceapa
1 morcov
un ardei dulce
o rosie
sare si piper

Mod de preparare

Se pun la fiert 3 cani de apa intr-o cratita ,impreuna cu untul ,se adauga: morcovul dat prin razatoare,ceapa taiata marunt,ardeiul taiat marunt.
Cand apa fierbe se adauga orezul spalat,se amesteca,se da focul mic.
Dupa 15-20 min. se adauga: rosia taiata felii apoi mararul si patrunjelul,tocate fin si sarea si piperul dupa gust.Se amesteca toate lasand pe foc ica un minut.
Poate fi servit cu salata verde


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mistinguett
mesaj 25 Oct 2006, 06:39 PM
Mesaj #46


Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.395
Inscris: 25 April 03
Forumist Nr.: 240



Reteta: Kristin

TARTA CU CEAPA SI BACON:

Adica asta:

user posted image

Pentru aluat:

1 cana lapte,
1 galbenus,
1 lingura ulei,
2 lingurite de zahar ,
2 lingurite de sare,
1 lingura de drojdie
500 gr de faina

Pentru umplutura:

5 cepe mari
2 feliute branza topita
2 oua
200 gr. Branza feta
200 gr bacon
4 linguri cu varf de smantana
Sare
Piper

ALUATUL:

Se amesteca drojdia cu zaharul, pana ce se obtine o pasta, care se amesteca cu: laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi toate acestea se amesteca cu faina:

user posted image

obtinandu-se un aluat care se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora, pana ce arata cam asa:

user posted image


UMPLUTURA:


1. Se pregatesc toate ingredientele, adica: ceapa taiata fidelutza, bacon-ul maruntit, Feta rasa, ouale batute, smantana, sarea si piperul, precum si 2 felii de branza topita taiata bucatele (in poza e intreaga):

user posted image

2. Se caleste cu putin ulei baconul:

user posted image

3. Apoi se adauga ceapa, calindu-se si ea, cat sa devina aurie:

user posted image

4. apoi se amesteca acestea cu restul ingredientelor:

user posted image

COACEREA:

1. Se intinde aluatul intr-o tava in care am pus o hartie de copt, se toarna compozitia in aluat:

user posted image

2. Se da la cuptorul incins in prealabil, cam o ora, aratand apoi asa:

user posted image

3. Se scoate din tava, din hartie si se haleste !

user posted image


--------------------
Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Oct 2006, 06:10 PM
Mesaj #47


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



RULADA CU CIUPERCI

Foaie:
100 g faina
100 ml ulei
500 ml lapte
5 oua
1 lingurita rasa sare
un servet curat de bucatarie

Umplutura:

- 500 gr. ciuperci maruntite;
- 2 cepe tocate,
- 1-2 oua,
- patrunjel si/sau marar,
- sare si piper.

1. Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit. Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute):

user posted image

2. Se bat albusurile spuma tare:

user posted image

3. Se lasa putin sa se raceasca compozitia de la 1. si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se pune hartie de pergament in tava. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la 150-170°C aproximativ 20 minute:

user posted image

4. Intre timp, se pregateste umplutura: se calesc in putin ulei ciupercile, ceapa, apoi se amesteca cu sare, piper, patrunjel/marar:

user posted image

5. Cand este coapta, foaia arata cam asa:

user posted image

6. Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoarce FOARTE bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed unde va sta 10 minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu dosul (partea de jos) pe prosop; daca o intoarceti, se lipeste. Apoi, se desface din servet:

user posted image

7. Se intinde foaia si se umple cu ciupercile. Se ruleaza.:

user posted image

Pofta buna !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 31 Oct 2006, 04:06 PM
Mesaj #48


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



PLACINTA CU VARZA (ca la bunica acasa)

Pentru aluat:

1 cana lapte,
1 galbenus,
1 lingura ulei,
2 lingurite de zahar ,
2 lingurite de sare,
1 lingura de drojdie
500 gr de faina

Pentru umplutura:

Varza murata taiata f. fin
Piper
putin ulei

1. Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina. Se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora:

user posted image

2. Se caleste varza in care am turnat piper din belsug.

3. Se intinde aluatul, se taie in patrate (aprox.), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele (nu ma intrebati cum, ca niciodata nu am stiut sa le dau o forma ca lumea), se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou:

user posted image

4. Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc:

user posted image

user posted image

Cred ca merge de minune un vin rosu. Cred ca observati ce vin am pastrat pentru asa niste placinte. Si nu sunt in RO.


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 16 Nov 2006, 02:13 PM
Mesaj #49


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



SOTE DE MORCOVI

Avem nevoie de:

1 kg de morcovi
1-2 lingurite de zahar (optional)
zeama de carne (cam 150 ml.)
2 linguri unt
putin usturoi zdrobit
sare, piper
o lingurita zeama de lamaie.


1.Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare (sau robot).
Zaharul se pune intr-o cratita mai inalta, la foc mic, sa se "arda" putin, cat sa aiba o culoare de caramel:

user posted image

2. Se adauga untul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste:

user posted image

3. Se adauga morcovii, se amesteca bine cu untul si zaharul topite, se adauga zeama de carne si se lasa vreo 10 minute pe foc, acoperind cratita, pana ce se inmoaie.
Apoi, se adauga usturoi, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, se amesteca bine si e gata.

user posted image

Se serveste de sine statator sau, de exemplu, cu chiftelute din peste cool.gif
(postez imediat si reteta lor)

Pofta mare !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 27 Nov 2006, 11:15 AM
Mesaj #50


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



CARTOFI IN COAJA, LA CUPTOR

Se spala foarte bine cativa cartofi, se fierb cu apa in care s-a adaugat putina sare (insa nu se fierb mult, numai cat sa se inmoaie putin), dupa care se asaza intr-un vas termorezistent, cu putin ulei si oregano.

Se da vasul la cuptor, pana ce cartofii sunt copti si s-au rumenit frumos:

user posted image

Se servesc ca garnitura la diverse mancaruri sau de sine statatori smile.gif


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kristin
mesaj 7 Dec 2006, 11:40 AM
Mesaj #51


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 979
Inscris: 29 August 06
Forumist Nr.: 8.611



CARTOFI COPTI IN FOLIE DE ALUMINIU, CU SOS DE CAMEMBERT

INGREDIENTE:

- 4-5 cartofi de marime medie
- 200 gr. branza camembert;
- 3 linguri smantana;
- marar;
- piper.

1. Se spala foarte bine cartofii si apoi se invelesc, fiecare, in folie de aluminiu:

user posted image

2. Se tin in cuptor, la 200 grade, pana ce s-au copt:

user posted image

3. Intre timp, se face un sos din branza camembert taiata bucatele, smantana si marar (intr-o cratita, la foc mediu), in care se adauga putin piper.

user posted image

4. Cand sunt gata cartofii, se scot din folie, se taie in jumatati si se toarna peste ei sosul fierbinte:

user posted image

OBS.: Se pot servi chiar in folia de staniol, desfacuta pe jumatate. Ca si sosuri, se mai pot face: sos de smantana cu Roquefort, de smantana cu branza de vaci/oi cu marar sau cu chimion, de iaurt gras cu marar si usturoi, sau doar cu unt si piper + sare.

POFTA !


--------------------
Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabici
mesaj 18 Sep 2007, 10:28 AM
Mesaj #52


Vataf
***

Grup: Membri
Mesaje: 178
Inscris: 22 April 04
Forumist Nr.: 3.205



MANCARE DE VINETE LA CUPTOR

Se taie rondele cantitati egale de vinete, morcovi si patrunjel radacina. De asemenea, rosii taiate cubulete o junatate de parte (adica pe jumatate din cantitatea de vinete de exemplu).

Se prajesc morcovii si aptrunjelul in ulei pana sunt caliti bine. Se scot, se face la fel cu vinetele.
Se ia un vas termorezistent in care se aseaza alternativ cate un strat de legume.
Deasupra se termina cu rosiile. Bineanteles intre straturi se mai adauga sare si putin ulei dupa gust. Se acopera vasul si se lasa la cuptor la foc potrivit circa 40-50 de minute. Sunte delicioase!

MANCARE DE FASOLE VERDE
Fasolea verde curatat si taiata bucati se opareste, se scoate si se pune deoparte.
Se taie cubulete o cantitate cu ceva mai mica de rosii si ceapa. De asemenea se taie marunt frunzele de la una-doua teline si circa o caopatana de usturoi.

Se aseaza in straturi intr-un vas deasupra terminanad cu rosii si usturoi. Se toarana ulei si apa pana aproape sa le acopere. se acopera cu un capac si se fierbe pe aragaz la foc moderat.


--------------------
Don't breed and buy while homless pets die![/B]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
leirn
mesaj 26 Sep 2009, 01:38 PM
Mesaj #53


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.927
Inscris: 4 December 06
Forumist Nr.: 9.039



SALATA DE ALGE MARINE

***INFO ***
Algele se pot procura de la magazinele cu produse naturiste, plafar. Costa 3-4 lei pachetul, din care se prepara cam 4 portii.
Recomandari:
-imunitate
-astenie
-anemie
-rahitism
-insuficienta tiroidiana
-dureri articulare
-celulita
-tulburari digestive
-constipatie
-tulburari de menopauza etc.
Algele sunt folosite atat ca aliment, cat si in industria farmaceutica sau cosmetica

Continut:
-Minerale (24-25%)
-Oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, sulf, zinc etc.)
-Celuloza (6-12%)
-Vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc.)
-Acizi aminati , clorofila etc.

Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 45 min. pentru a asigura prospetimea. Apoi se pot consuma prajite, fierte, inabusite sau preparate la rece cu ceapa, ghimbir, usturoi, zahar, otet, sare, sos de soia, ulei de salata etc.


Aja...acu' salata. biggrin.gif

Ingrediente:

- 1 ardei mic ;
- 1 ciuperca Champignon;
- cateva fire de alge marine;
- 1 ou fiert;
- un fir marar;
- zeama de lamaie dupa gust.

Ardeiul si ciuperca se calesc in ulei, apoi se amesteca cu algele tocate(eu prefer sa fie bucati mari), oul fiert tocat, mararul si zeama de lamaie.
Se poate adauga si peste, preparat in functie de gust(prajt, fiert, calit, din conserva etc.)



Go to the top of the page
 
+Quote Post
exergy33
mesaj 3 Jul 2015, 10:45 AM
Mesaj #54


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.954
Inscris: 9 August 05
Din: marginea viselor
Forumist Nr.: 6.763



QUOTE(skrningrid @ 28 Nov 2005, 07:22 PM) *
Mincare de gutui
Se curata 3 sau 4 gutui de marime medie
200 ml undelemn
50 ml vin alb
doua linguri faina, miere, sare
Gutuile se taie felii de grosimea unui deget. Feliile se pun intr-un vas in care s-a turnat untdelemnul si vinul
se lasa 10 minute apoi se pune la foc se adauga sare dupa gust. Faina se amesteca cu putina apa
se toarna peste gutui. Se mai lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga o lingura buna de miere.
Se serveste calda linga un orez fiert, cus-cus .

E o varianta pe care pana acum nu am incercat-o smile.gif ... dar imi suna suficient de tentant ca sa o gatesc cu prima ocazie cand voi face rost de gutui.


--------------------
*_*_*

Pierdut în Geometria Uitării
Căutând Ipote(nu)zele Fericirii -
Trecătorul -X-

https://exergy33.wordpress.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 24 September 2018 - 09:24 AM
Ceaiuri Medicinale Informatii despre Certificat Energetic