Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume |
4 Jan 2006, 08:56 PM
Mesaj
#36
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Fasole cu mujdei de usturoi
Ingrediente 500 gr fasole uscata 10 catei de usturoi 100 gr unt 100 ml otet de miere sare piper Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .Dupa ce s-a inmuiat ,se fierbe circa o ora , arunci apa cu care s-a fiert prima data fasolea si se pune iar la fiert circa o jumatate de ora . Dupa ce s-a fiert fasolea se rumenesc apoi cu usturoiul pisat cu sare , smatana , otet si unt . -------------------- |
|
|
4 Aug 2006, 01:19 PM
Mesaj
#37
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Cuş-Cuş a la Colimator
Ingrediente: 500 grame de cuş cuş 500 grame unt 10 bucati cirnaciori 200 grame sunca 1 legatura ceapa verde 200 grame ciuperci Mod de preparare Se fierbe cuş cuşul in apa cu doua lingurite de sare, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in unt. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga cuş cuşul . Se amesteca incet, lasind cratita pe foc foarte putin timp, pina ce compozitia devine omogena. -------------------- |
|
|
4 Aug 2006, 07:37 PM
Mesaj
#38
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Io n-am auzit sa se fiarba asa de mult cous-cous- ul! Asta care circula in comert la noi poti pune si apa rece peste el si tot se umfla;nu vad de ce l-ai fierbe...
si se scurge si se spala cu apa rece??? -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
Promo Contextual |
4 Aug 2006, 07:37 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
4 Aug 2006, 07:39 PM
Mesaj
#39
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Ca tot veni vorba de el, voi unde pusca mea gasiti cus-cus, ca io de cand am plecat din SM n-am mai gasit?? In Bucuresti am cautat si in Cora, si in Carrefour, si in magazine mici... degeaba. Aici la fel.
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Aug 2006, 07:43 PM
Mesaj
#40
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
La Cora si la Carefour gasim, la raionul de preparate exotice;cred ca ultima oara am luat si de la Mega Image si chiar de doua granulatii...
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
4 Aug 2006, 07:45 PM
Mesaj
#41
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Adica problema e, de fapt, ca io sunt aiurita si nu l-am vazut??? Oare de ce nu ma mir?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
4 Aug 2006, 08:37 PM
Mesaj
#42
|
|||
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
NU SUNT FULGI DE PORUMB ...cand apa clocoteste pui cous-cous-ul ...se trec prin jetul cu apa ca sa nu se adune. Sper ca m-am facut inteles -------------------- |
||
|
|||
4 Aug 2006, 08:51 PM
Mesaj
#43
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
1- Michelle are dreptate cu prepararea couscousului. Deasemeni couscousul se fierbe chiar inainte de a fi servit.
Recomand sa incercati si couscousul perla (granulatia mare) care se pregateste un pic diferit, se prajeste usor si apoi se fierbe cu un pic se supa de legume sau pasare. Apoi se adauga diverse la el, in functie de reteta. 2- Cat despre reteta lui Colimator, la cat ma pricep eu la gatit o sa iasa un pasat cu carnati, incercati-o pe proprie raspundere. 3- cred ca trebuie sa renunt la rugamintea sa faceti comentariile pe subiectul de comentarii, nu? -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
4 Aug 2006, 08:55 PM
Mesaj
#44
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Ce probleme aveti? cous-cous e doar un griş mai mare
edit, pt ca post simultan: de acord cu Misti. Acest topic a fost editat de Cla: 4 Aug 2006, 08:56 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
27 Aug 2006, 01:31 PM
Mesaj
#45
|
|
Ex-Colimator Grup: Membri Mesaje: 2.439 Inscris: 25 November 05 Din: Cosmos , Cetatean al Cosmosului Forumist Nr.: 7.332 |
Orez fara carne
Ingrediente 500 g unt 300 g orez 3 cani apa o legatura de patrunjel o legatura marar 1 ceapa 1 morcov un ardei dulce o rosie sare si piper Mod de preparare Se pun la fiert 3 cani de apa intr-o cratita ,impreuna cu untul ,se adauga: morcovul dat prin razatoare,ceapa taiata marunt,ardeiul taiat marunt. Cand apa fierbe se adauga orezul spalat,se amesteca,se da focul mic. Dupa 15-20 min. se adauga: rosia taiata felii apoi mararul si patrunjelul,tocate fin si sarea si piperul dupa gust.Se amesteca toate lasand pe foc ica un minut. Poate fi servit cu salata verde -------------------- |
|
|
25 Oct 2006, 06:39 PM
Mesaj
#46
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Reteta: Kristin
TARTA CU CEAPA SI BACON: Adica asta: Pentru aluat: 1 cana lapte, 1 galbenus, 1 lingura ulei, 2 lingurite de zahar , 2 lingurite de sare, 1 lingura de drojdie 500 gr de faina Pentru umplutura: 5 cepe mari 2 feliute branza topita 2 oua 200 gr. Branza feta 200 gr bacon 4 linguri cu varf de smantana Sare Piper ALUATUL: Se amesteca drojdia cu zaharul, pana ce se obtine o pasta, care se amesteca cu: laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi toate acestea se amesteca cu faina: obtinandu-se un aluat care se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora, pana ce arata cam asa: UMPLUTURA: 1. Se pregatesc toate ingredientele, adica: ceapa taiata fidelutza, bacon-ul maruntit, Feta rasa, ouale batute, smantana, sarea si piperul, precum si 2 felii de branza topita taiata bucatele (in poza e intreaga): 2. Se caleste cu putin ulei baconul: 3. Apoi se adauga ceapa, calindu-se si ea, cat sa devina aurie: 4. apoi se amesteca acestea cu restul ingredientelor: COACEREA: 1. Se intinde aluatul intr-o tava in care am pus o hartie de copt, se toarna compozitia in aluat: 2. Se da la cuptorul incins in prealabil, cam o ora, aratand apoi asa: 3. Se scoate din tava, din hartie si se haleste ! -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
27 Oct 2006, 06:10 PM
Mesaj
#47
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
RULADA CU CIUPERCI
Foaie: 100 g faina 100 ml ulei 500 ml lapte 5 oua 1 lingurita rasa sare un servet curat de bucatarie Umplutura: - 500 gr. ciuperci maruntite; - 2 cepe tocate, - 1-2 oua, - patrunjel si/sau marar, - sare si piper. 1. Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit. Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute): 2. Se bat albusurile spuma tare: 3. Se lasa putin sa se raceasca compozitia de la 1. si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se pune hartie de pergament in tava. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la 150-170°C aproximativ 20 minute: 4. Intre timp, se pregateste umplutura: se calesc in putin ulei ciupercile, ceapa, apoi se amesteca cu sare, piper, patrunjel/marar: 5. Cand este coapta, foaia arata cam asa: 6. Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoarce FOARTE bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed unde va sta 10 minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu dosul (partea de jos) pe prosop; daca o intoarceti, se lipeste. Apoi, se desface din servet: 7. Se intinde foaia si se umple cu ciupercile. Se ruleaza.: Pofta buna ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
31 Oct 2006, 04:06 PM
Mesaj
#48
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
PLACINTA CU VARZA (ca la bunica acasa)
Pentru aluat: 1 cana lapte, 1 galbenus, 1 lingura ulei, 2 lingurite de zahar , 2 lingurite de sare, 1 lingura de drojdie 500 gr de faina Pentru umplutura: Varza murata taiata f. fin Piper putin ulei 1. Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina. Se lasa la cald aprox. trei sferturi de ora: 2. Se caleste varza in care am turnat piper din belsug. 3. Se intinde aluatul, se taie in patrate (aprox.), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele (nu ma intrebati cum, ca niciodata nu am stiut sa le dau o forma ca lumea), se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou: 4. Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc: Cred ca merge de minune un vin rosu. Cred ca observati ce vin am pastrat pentru asa niste placinte. Si nu sunt in RO. -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
16 Nov 2006, 02:13 PM
Mesaj
#49
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
SOTE DE MORCOVI
Avem nevoie de: 1 kg de morcovi 1-2 lingurite de zahar (optional) zeama de carne (cam 150 ml.) 2 linguri unt putin usturoi zdrobit sare, piper o lingurita zeama de lamaie. 1.Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare (sau robot). Zaharul se pune intr-o cratita mai inalta, la foc mic, sa se "arda" putin, cat sa aiba o culoare de caramel: 2. Se adauga untul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste: 3. Se adauga morcovii, se amesteca bine cu untul si zaharul topite, se adauga zeama de carne si se lasa vreo 10 minute pe foc, acoperind cratita, pana ce se inmoaie. Apoi, se adauga usturoi, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust, se amesteca bine si e gata. Se serveste de sine statator sau, de exemplu, cu chiftelute din peste (postez imediat si reteta lor) Pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
27 Nov 2006, 11:15 AM
Mesaj
#50
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
CARTOFI IN COAJA, LA CUPTOR
Se spala foarte bine cativa cartofi, se fierb cu apa in care s-a adaugat putina sare (insa nu se fierb mult, numai cat sa se inmoaie putin), dupa care se asaza intr-un vas termorezistent, cu putin ulei si oregano. Se da vasul la cuptor, pana ce cartofii sunt copti si s-au rumenit frumos: Se servesc ca garnitura la diverse mancaruri sau de sine statatori -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
7 Dec 2006, 11:40 AM
Mesaj
#51
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
CARTOFI COPTI IN FOLIE DE ALUMINIU, CU SOS DE CAMEMBERT
INGREDIENTE: - 4-5 cartofi de marime medie - 200 gr. branza camembert; - 3 linguri smantana; - marar; - piper. 1. Se spala foarte bine cartofii si apoi se invelesc, fiecare, in folie de aluminiu: 2. Se tin in cuptor, la 200 grade, pana ce s-au copt: 3. Intre timp, se face un sos din branza camembert taiata bucatele, smantana si marar (intr-o cratita, la foc mediu), in care se adauga putin piper. 4. Cand sunt gata cartofii, se scot din folie, se taie in jumatati si se toarna peste ei sosul fierbinte: OBS.: Se pot servi chiar in folia de staniol, desfacuta pe jumatate. Ca si sosuri, se mai pot face: sos de smantana cu Roquefort, de smantana cu branza de vaci/oi cu marar sau cu chimion, de iaurt gras cu marar si usturoi, sau doar cu unt si piper + sare. POFTA ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
18 Sep 2007, 10:28 AM
Mesaj
#52
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 178 Inscris: 22 April 04 Forumist Nr.: 3.205 |
MANCARE DE VINETE LA CUPTOR
Se taie rondele cantitati egale de vinete, morcovi si patrunjel radacina. De asemenea, rosii taiate cubulete o junatate de parte (adica pe jumatate din cantitatea de vinete de exemplu). Se prajesc morcovii si aptrunjelul in ulei pana sunt caliti bine. Se scot, se face la fel cu vinetele. Se ia un vas termorezistent in care se aseaza alternativ cate un strat de legume. Deasupra se termina cu rosiile. Bineanteles intre straturi se mai adauga sare si putin ulei dupa gust. Se acopera vasul si se lasa la cuptor la foc potrivit circa 40-50 de minute. Sunte delicioase! MANCARE DE FASOLE VERDE Fasolea verde curatat si taiata bucati se opareste, se scoate si se pune deoparte. Se taie cubulete o cantitate cu ceva mai mica de rosii si ceapa. De asemenea se taie marunt frunzele de la una-doua teline si circa o caopatana de usturoi. Se aseaza in straturi intr-un vas deasupra terminanad cu rosii si usturoi. Se toarana ulei si apa pana aproape sa le acopere. se acopera cu un capac si se fierbe pe aragaz la foc moderat. -------------------- Don't breed and buy while homless pets die![/B]
|
|
|
26 Sep 2009, 01:38 PM
Mesaj
#53
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.928 Inscris: 4 December 06 Forumist Nr.: 9.039 |
SALATA DE ALGE MARINE
***INFO *** Algele se pot procura de la magazinele cu produse naturiste, plafar. Costa 3-4 lei pachetul, din care se prepara cam 4 portii. Recomandari: -imunitate -astenie -anemie -rahitism -insuficienta tiroidiana -dureri articulare -celulita -tulburari digestive -constipatie -tulburari de menopauza etc. Algele sunt folosite atat ca aliment, cat si in industria farmaceutica sau cosmetica Continut: -Minerale (24-25%) -Oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, sulf, zinc etc.) -Celuloza (6-12%) -Vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc.) -Acizi aminati , clorofila etc. Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 45 min. pentru a asigura prospetimea. Apoi se pot consuma prajite, fierte, inabusite sau preparate la rece cu ceapa, ghimbir, usturoi, zahar, otet, sare, sos de soia, ulei de salata etc. Aja...acu' salata. Ingrediente: - 1 ardei mic ; - 1 ciuperca Champignon; - cateva fire de alge marine; - 1 ou fiert; - un fir marar; - zeama de lamaie dupa gust. Ardeiul si ciuperca se calesc in ulei, apoi se amesteca cu algele tocate(eu prefer sa fie bucati mari), oul fiert tocat, mararul si zeama de lamaie. Se poate adauga si peste, preparat in functie de gust(prajt, fiert, calit, din conserva etc.) |
|
|
3 Jul 2015, 10:45 AM
Mesaj
#54
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Mincare de gutui Se curata 3 sau 4 gutui de marime medie 200 ml undelemn 50 ml vin alb doua linguri faina, miere, sare Gutuile se taie felii de grosimea unui deget. Feliile se pun intr-un vas in care s-a turnat untdelemnul si vinul se lasa 10 minute apoi se pune la foc se adauga sare dupa gust. Faina se amesteca cu putina apa se toarna peste gutui. Se mai lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga o lingura buna de miere. Se serveste calda linga un orez fiert, cus-cus . E o varianta pe care pana acum nu am incercat-o ... dar imi suna suficient de tentant ca sa o gatesc cu prima ocazie cand voi face rost de gutui. -------------------- *_*_*
Pierdut în Geometria Uitării Căutând Ipote(nu)zele Fericirii - Trecătorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
15 Jan 2024, 07:30 AM
Mesaj
#55
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Eu stiu ultimativa reteta vegetariana: E o vaca care a mâncat doar iarba
Se fierbe cu legume si catei de usturoi. Nu stiu de ce le zice "catei", ca doar cateii nu manânca iarba, numai dupa ploaie când îi doare burta... Dar acum fara glume, ati gatit vreodata Romanesco ? E ca un Broccoli sau conopida, numai ca arata mai frumos. Se face cu un sos Bechamel si cartofi. Muchos Appetitos Acest topic a fost editat de Cla: 15 Jan 2024, 07:48 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 20 April 2024 - 11:47 AM |