Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Adevarul Despre Intelepciunea Cabala
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
1neshama
Salutari calde din Israel!

Ma numesc Adrian Silvasanu si sunt student la Academia Internationala al studiului Intelepciunii Cabala Bnei Baruch din Israel si as dori sa va scriu cateva lucruri despre aceasta minunata Intelepciune foarte putin cunoscuta zilele acestea de lume,mai mult fiind foarte prost informati despre realitatea mesajului ei si metoda ei de a aduce pe om la cele mai inalte nivele ala spiritualitati.

Deschideţi-mi puţin inima,
Iar eu o să vă dezvălui vouă lumea.
"Cartea Zohar"

Studiind Natura, studiind Universul, se descoperă că totul in jurul nostru există şi se desfăşoară conform unor legi exacte şi specific orientate într-o direcţie predeterminată.

Dacă ne considerăm treapta cea mai înaltă a creaţiei Naturii, observandu-ne, descoperim, că oamenii se comportă în mod dizarmonic faţă de sistemul acestor legi ale naturii, nesupunandu-li-se.

De exemplu, observand perfecţiunea fiecărui organ al corpului, orientarea exactă intr-o direcţie specifică a funcţiei fiecărei celule vii,n-avem răspuns la întrebarea: pentru ce scop există de fapt acest organism…?

Totul împrejurul nostru este dominat de legea cauză-efect.Totul este creat cu un anumit scop. În lumea obiectelor materiale,domină legile exacte ale mişcării, transformării şi a reîncarnării sufletelor.Aceeaşi lege domină si lumea vegetală şi cea animală.Însă, întrebarea întrebărilor:care este scopul existenţei ? - a rămas fără un răspuns satisfăcător.

Deşi originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, ştiinţa Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani.

Tocmai această tăinuire a menţinut nemuritoarea atracţie a Cabalei. Savanţi şi filozofi renumiţi din multe ţări, ca de exemplu Newton, Leibniz şi Pico della Mirandola, au cercetat şi au încercat să înţeleagă ştiinţa Cabalei. Totuşi, până în zilele noastre numai puţini ştiu ce este într-adevăr Cabala.

Ştiinţa Cabalei nu vorbeşte despre lumea noastră, şi în consecinţă esenţa ei scapă oamenilor. Este imposibil să înţelegi pe deplin invizibilul, imperceptibilul şi ceea ce nu a fost experimentat. De mii de ani, omenirii i-a fost oferită o varietate largă de lucruri sub numele de “Cabala": farmece, blesteme şi chiar miracole, toate în afară de ştiinţa Cabalei însăşi. Pentru mai mult de patru mii de ani, opinia de rând despre ştiinţa Cabalei a fost încurcată de concepţii şi interpretări greşite. De aceea, în primul rând, trebuie lămurit ce este ştiinţa Cabalei. Cabalistul Yehuda Ashlag defineşte Cabala în felul următor în articolul său “Esenţa Înţelepciunii Cabalei”:

Această înţelepciune nu este nici mai mult, nici mai puţin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză şi efect, după reguli fixe şi determinate, care se îmbină într-un singur scop preamărit, descris ca "revelaţia Dumnezeirii Sale în faţa creaturilor Sale în lumea noastră".

Ştiinţa Cabalei este unică în felul în care vorbeşte despre tine şi despre mine, despre noi toţi. Ea nu se ocupă de ceva abstract, ci doar de felul în care noi suntem creaţi şi funcţionăm la niveluri superioare de existenţă.

Unul din capitolele ei vorbeşte despre coborârea forţelor superioare din Lumea Infinitului. Lumea Infinitului este starea nostră iniţială, şi noi existăm acolo ca un sistem unic de suflete, interconectate în întregime. După aceea, din Lumea Infinitului, noi studiem succesiunea de lumi şi de aşa numitele Sefirot şi Parţufim pe măsură ce ele coboară până la lumea în care noi trăim.

Multe cărţi cabaliste au fost scrise pe această temă, începând cu patriarhul Avraham cu patru mii de ani în urmă, care a scris o carte numită Sefer Yetzira (Cartea Creaţiei). Următoarea lucrare importantă este Cartea Zohar, scrisă în secolul al II-lea. Zohar este urmată de lucrările lui Ari, un cabalist renumit din secolul al XVI-lea. Iar secolul al XX-lea a fost martor la apariţia lucrărilor cabalistului Yehuda Ashlag.

Textele lui Ashlag sunt cele mai potrivite pentru generaţia noastră. Aceste texte, ca şi alte surse cabalistice, descriu structura lumilor de sus, cum ele coboară şi dau naştere succesiv la lumi de jos, şi cum a luat fiinţă lumea noastră, universul, globul nostru, şi cum a evoluat viaţa. Studiând felul în care acest sistem a fost creat şi cum se coboară până la lumea noastră ne permite să stăpânim metoda de a intra în acest sistem şi de a-l guverna.

Noi studiăm în principal manualul în şase volume Talmud Eser Sefirot (Studiul celor zece Sefirot), scris de Yehuda Ashlag. El este conceput ca un ajutor de studiu cu întrebări, răspunsuri, materiale pentru recapitulare şi memorizare, explicaţii, diagrame şi desene. Aceasta este, dacă vreţi, fizica Lumii de sus, care descrie legile şi forţele ce guvernează universul.

Acest material transformă treptat pe cei care îl studiază, deoarece în timp ce caută modul în care să intre şi să înceapă să trăiască în lumea spirituală, treptat ei se auto-adaptează la material.

Ştiinţa Cabalei nu se ocupă de viaţa din această lume. În schimb, studiând acest sistem noi atingem din nou nivelul pe care l-am avut înainte de a coborî, acelaşi nivel unde noi vom fi la sfârşitul ascensiunii noastre din această lume. În timpul ascensiunii, studiul Cabalei construieşte în student un sistem egal sistemului superior.

Acest sistem începe să se organizeze şi să se manifeste în persoana care vrea să-l atingă, şi care îl studiază în acest scop. La fel cum o picătură de spermă are capacitatea să se dezvolte într-o fiinţă umană completă şi ulterior creşte într-un adult matur, ştiinţa Cabalei dezvoltă dorinţa noastră de a atinge un nivel de existenţă superior.

La început este o dorinţă micuţă, numită "un punct în inimă". Acest punct este embrionul stărilor noastre viitoare. Prin studiul structurii lumii superioare noi îi dezvoltăm informaţia “genetică”, şi pe măsură ce punctul creşte, se formează în noi o structură similară cu nivelurile superioare.

Acesta este motivul pentru care studiul este atât de răsplătitor. Chiar dacă noi nu înţelegem nimic din tot ceea ce citim, pur şi simplu încercarea de a înţelege textele Cabalei ne cultivă punctul în inimă, dorinţa pentru Cel de Sus, şi punctul începe să crească. Cu cât el creşte, cu atât mai mult simţim apariţia unei creaţii noi, un sentiment nou şi deosebit al unei lumi în interiorul nostru.

Acţionând în acest fel, ştiinţa Cabalei ne dă prilejul de a simţi lumile superioare, de a înţelege tot ce ni se întâmplă, şi în special de a controla noi înşine acest proces.


Cu respect,Adrian

http://groups.yahoo.com/group/BB_Kabbalah_RO/
http://www.kabbalah.info/romkab/
www.kab.tv/eng



Erwin
han.gif 1neshama! smile.gif

Lăudabilă această iniţiativă! Dar am câteva obiecţii despre afirmaţiile de mai sus:

QUOTE
Studiind Natura, studiind Universul, se descoperă că totul in jurul nostru există şi se desfăşoară conform unor legi exacte şi specific orientate într-o direcţie predeterminată.

nu este adevărat, adevărul este altul, acela că există deopotrivă legi exacte şi legi probabiliste, precum şi mult nedeterminism, aleatoriu, hazard şi haos...
QUOTE
Totul împrejurul nostru este dominat de legea cauză-efect.Totul este creat cu un anumit scop. În lumea obiectelor materiale,domină legile exacte ale mişcării, transformării şi a reîncarnării sufletelor.Aceeaşi lege domină si lumea vegetală şi cea animală.

Nu, există şi alte forţe dominante care nu se supun principiului cauzalităţii. Nu s-a demonstrat nici creaţia şi nici scopul tuturor lucrurilor, doar pentru că noi gândim în astfel de termeni şi facem lucruri cu un scop anume nu ne permite să extrapolăm la întreg Universul. Legile mişcării nu mai sunt chiar aşa exacte când este vorba de o mulţime mare de puncte materiale... ele devin probabiliste (mecanica->termodinamică->mecanică cuantică). Reîncarnarea sufletelor? unsure.gif
Bineînţeles că legile naturii sunt aceleaşi şi pentru animale şi plante, pentru minerale şi nori de plasmă, pentru stele, galaxii şi super-roiuri de galaxii.
QUOTE
Deşi originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, ştiinţa Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani.

dar mai jos expui o serie de cărţi şi autori care s-au preocupat s-o publice... rolleyes.gif
QUOTE
Aceasta este, dacă vreţi, fizica Lumii de sus, care descrie legile şi forţele ce guvernează universul.

Oricum ar fi această "fizică" (sau e metafizică?), ca să fie înţeleasă aşa cum ar dori autorii ar trebui să pornească totuşi de la nişte premise mai puţin contradictorii cu realitatea fizică obişnuită, pentru că altfel riscă să cadă în derizoriu, iar demersul acestor oameni timp de 4000 de ani poate fi totuşi interesant şi educativ.

Succes în încercarea de a ne lămuri ce e cu Cabala! spoton.gif
1neshama
Va multumesc pentru primirea calda!
Ca sa va lamuriti mai mult despre aceasta minunata Intelepciune pe care eu o studiez si o practic de 2 ani de zile in grupul Bnei Baruch aici in Israel va daruiesc un sait gratuit unde puteti citi carti,urmari filme si chiar un curs pt incepatori,toate traduse in limba romana.Adresa este www.shati-spirit.ro

Mult succes,Adrian
Erwin
şi dialogul sperat? cu un site nu putem face dezbateri... unsure.gif
Rehael
QUOTE(1neshama @ 18 Dec 2008, 04:17 AM) *
Va multumesc pentru primirea calda!
Ca sa va lamuriti mai mult despre aceasta minunata Intelepciune pe care eu o studiez si o practic de 2 ani de zile in grupul Bnei Baruch aici in Israel va daruiesc un sait gratuit unde puteti citi carti,urmari filme si chiar un curs pt incepatori,toate traduse in limba romana.Adresa este www.shati-spirit.ro(!!!???)

Mult succes,Adrian


han.gif Adrian!

Adevarul este ca pentru a putea purta o discutie constructiva si nu in contradictoriu pe aceasta tema, trebuie ca participantii la discutie mai intai sa poata accepta ideea ca nimic nu este intamplator, si sa renunte la comoditatea aplicarii legilor ignorantei.

...Nu reusesc sa intru pe adresa data de tine! sad.gif
Erwin
QUOTE
Merlina:
ideea ca nimic nu este intamplator

hmm, sunt foarte curios ce explicaţie are Cabala privind principiul lui Heisenberg? Lumea fizică şi lumea metafizică se întrepătrund, aşa că eu nu cred că trebuie să existe contradicţii între legile celor două lumi... smile.gif
QUOTE
sa renunte la comoditatea aplicarii legilor ignorantei.

Care-s legile alea? unsure.gif Luminează-mă, că-s ignorant în ce le priveste! smile.gif
Rehael
QUOTE
hmm, sunt foarte curios ce explicaţie are Cabala privind principiul lui Heisenberg?


Cred ca o sa-ti raspunda ca nu are nimic impotriva acestuia... si viceversa.


Si nici de legile bunului simt nu ai auzit? unsure.gif
Erwin
aceasta e pagina cu pricina:
CABALA - KLI-ul românesc

există nişte erori în codul paginii şi nu se pot vizualiza filmuleţele wmw.
mutulica
cabala are vreo treaba cu cabalinele? sau doar cu madonna?
Rehael
QUOTE(Erwin @ 19 Dec 2008, 11:54 PM) *
aceasta e pagina cu pricina:
CABALA - KLI-ul românesc

există nişte erori în codul paginii şi nu se pot vizualiza filmuleţele wmw.


Multumesc Erwin! smile.gif

Se punea odata problema (de fapt este un topic dedicat pe tema asta) daca Cabala poate fi o noua religie. Dupa parerea mea, nu, pentru ca pare sa fie mai mult un "dialog" cu tine insuti, desi este implicat si Divinul; un fel de a constientiza propriile energii.
1neshama
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!
Imi cer scuze ca am disparut asa de mult,dar sincer sa fiu nu ma asteptam la un asa mare interes din partea voastra asupra acestui subiect.Eu am forumul meu de CABALA Bnei Baruch in care sunt inregistrati cam 200 de membrii si multi dintre ei studiaza lectiile traduse in lb romana care apar saptamanal pe forum.
Eu am sa va raspund intrebarilor dumneavoastra,deci sunt deschis dialogului ,cu toate ca va voi trimite sa cititi articole si lectii ,care sunt deja traduse in lb romana si merita studiate pt o intelegere cat mai adanca acestei minunate intelepciuni.
Am sa scriu inca cateva cuvinte despre ceea ce Cabala doreste de la om,si care este rezultatul studiului si practicarii acestei stiinte.
Deci toate lectiile de Cabala se concentreaza asupra interiorului nostru ,loc de fapt unde se gasesc toate lumiile spirituale,incluzand aceasta realitate pe care o percepem noi acuma cu cele 5 simturi ale noastre.Prin studiul structurii lumiilor spirituale,drumul parcurs de noi ,pana in aceasta realitate care cuprinde tot universul,putem realiza structura naturii noastre si ceea ce trebuie sa facem pt a o schimba si astfel sa ne intoarcem din nou la sursa noastra ,unde am fost la inceput in lumia eterna si de unde am fost indepartati intentionat de Creator,pt simplu motiv de a fii independenti si a alege ceea ce El ne daruieste tot timpul si anume Lumina eterna sau Dragostea Eterna cum vreti sa o numiti.Cum a facut acest lucru?Simplu.A implantat in noi aceasta calitate egoista de a dori pt binele notru,calitate complect opozita celei a lumii spirituale.Tot ceea ce noi trebuie sa facem este sa realizam acest lucru si sa schimbam aceasta natura a noastra opozita naturii spirituale si anume a altruismului complect.
Dar cata lume este pregatitia si doreste sa accepte Shimbarea Naturii umane care este caracterizata prin dorinta de a primii numai pt binele ei?Tot mai interesant este faptul ca nimeni nu intelege in nici cea mai mica masura, scopul existentei noastre si ce trebuie sa facem noi pt a il intelege si pune in aplicare.
Asta este foarte logic deoarece egoul unei persoane niciodata nu il va lasa sa zica ca el este rau si ca el trebuie transformat in dorinta de a darui si nu a primii numai pt binele lui.Acest lucru este natural si nimeni nu poarta nici o vinovatie ca poarta aceasta calitate, care intentionat i-a fost implantata in natura lui de a fi ,cu scopul de a putea alege din aceasta calitate si aceea a Creatorului complect opozita calitatii noastreDin acest motiv este si foarte greu de realizat acest lucru si necesita o munca spirituala interioara foarte mare pt realizarea acestui lucru,si anume ca fiecare actiune,gand, fapta,dorinta in viata noastra o facem numai si numai pt binele nostru,pt a ne simtii noi bine,fie ea vazuta ca altruista sau nealtruista de lumea de lumea din jur.
Dar o data cand te-ai hotarat sa atingi lumile spirituale si stii de prezenta Creatorului ,si nu depui un efort adevarat in a te apropia de El ,atunci nu faci nimic altceva decat sa te indepartezi de El pe zi ce trece intr-o confuzie si o iluzie ca esti acolo langa El ,dar de fapt te afli la "milioane de km" departare,in simturile tale.SI pt acest lucru noi nu suntem vinovati deoarece Creatorul doreste ca noi sa simtim aceasta distanta imensa intre noi si El si astfel o data realizat acest lucru cu cu atat va fii mai usoara apropierea nostra fata de EL.
Ceea ce Creatorul doreste de la noi este sa ne bucuram de Lumina Lui ,nimic altceva.De aceea nu exista nimic in toata REALITATEA decat Lumina si "Vasul" de perceptie a Luminii ,care suntem noi.Vasul de perceptiei al acestei Lumini este ceea ce noi trebuie sa il dezvoltam si mari pt ca noi sa percpem toata aceasta lumina daruita noua de Creator.Avand in vedere faptul ca ni s-a indepartat de noi ,treptat treptat si modul de acumulare al ei este la fel treptat treptat,de aceea in CAbala se vorbeste despre urcarea scarilor spirituale.
Dar noi va trebuii sa o facem un "mic" efort si acela prin A DORI aceasta Lumina, in primul rand ,si apoi in a lucra sa ii asimilam calitatiile pt a ne putea unii cu Ea,deoarece in spiritualitate nimic nu poate fii atins daca doua CALITATI nu au exact aceleasi propietati.Atata timp cat noi nu vom indeplinii aceste doua conditii ,vom ramane vesnici blocati in lumea aceasta ,inchisi in cutia de chibrituri cu cele 5 simturi ale noastre.
DAR Creatorul nu doreste acest lucru binenteles si ne reaminteste in diferite moduri,moduri pe care noi le numim,sau le simtim ca lovituri,lovituri care ne produc suferinta,si ne reamintesc faptul ca noi trebuie sa realizam ca suntem complect opoziti calitatii Lui si ca trebuie sa alegem Lumina daruita de El noua.Loviturile care vin asupra acestei lumii nu sunt nimic altceva decat Lumina care actioneaza ca un ghid asupra noastra, dar noi vedem acest lucru ca ceva rau datorita calitatiilor noastre opozite ei,acuzand astfel ceva din lumea exteriora ca motiv al evenimentelor petrecute in aceasta realitate.
Datorita faptului ca am intrat in perioada finala de corectare a egoismului nostru ,aceste lovituri se vor accentua si pana cand nu vom realiza ca noi suntem cauza a tot ceea ce ni se intampla,si ca toata aceasta realitate depinde de noi pt a se transforma in ceva asemanator lumii spirituale,vom avea de suferit si nu putin asa cum deja realizati ca lumea aluneca spre o autodistrugere totala,datorita lipsei solutiei de iesire din situatia dezastruaza actuala care inca nu este vazuta de foarta multa lume datorita linistirii din partea egoului personal care ne zice ca o sa fie bine ,o sa treaca si asta, sau prin incercarea de il linistii-egoul- prin tot felul de metode care pana la urma vor inceta sa functioneze, deoarece egoismul astazi a ajuns la nivelul lui maxim ,de a dori totul, absolut totul pt binele lui.Acest lucru poate fii gasit explicat si in acest scurt videoclip al evolutiei dorintelor noastre:

http://www.youtube. com/watch? v=Yurgg11gulQ

Ei bine, suntem obligati sa facem aceasta transformare interioara,si sa corectam astfel,relatia dintre noi si aceasta lume.In relatia corectata dintre noi se afla Creatorul si toate lumiile spirituale.De fapt ,este tot ceea ce trebuie sa facem,sa corectam aceasta relatie la nivel spiritual,dar pe cat pare de usor ,pe atata este greu de indeplinit,datorita ,repet egoismului nostru care nu ne va lasa sa facem acest lucru.
Problema principala a lumii este ca il cauta pe Creator,Dumnezeu oriunde dar nu in interiorul lor,si nici decum in relatia dintre noi si tot restul lumii,avand impresia ca noi suntem separati unul de celalalt ,cand de fapt noi suntem toti un singur Suflet,fiind complect interconectati unul cu celalalt.Si El nu poate sa se releveze noua numai si numai cand ne vom corecta relatia dintre noi, si anume de a trece de la starea actuala de a imi dori numai binele personal si in a ii exploata pe toti ceilalti, la trecerea de a ne nu de gandi deloc la existenta noastra ci a celorlati prin a indeplini toate dorintele lor,spirituale, nu cele materiale -asa cum este prost inteleasa legea "A iti iubi aproapele ca pe tine insuti",lege care poate fii indeplininta numai atunci cand omul a trecut pragul spiritual,bariera care ne desparte pe noi de lumea spirituala- si astfel a imparti aceea dragoste eterna pe care Creatorul ne-a daruit-o.Este bine sa daruiesti in lumea aceasta ,fara indoiala,dar ceea ce Cretorul ne daruieste de fapt ,noi nu putem darui in aceasta lume,aceasta realitate,de aceea practic noi nu daruim nimanui nimic,daca nu daruim exact ceea ce Creatorul daruieste si anume lumina spirituala.

Intelepciunea Cabala vorbeste numai si numai de metoda indeplinirii al acestei legi sacre si anume de "A iti iubi aproapele ca pe tine insuti".Numai in aceasta viata vom putea realiza acest lucru,si pe cat pare de imposibil de realizat pe atat de mult noi va trebuii sa depunem efort realizarea lui,neavand nici cea mai mica sans de scapare in acest sens.
CEi care isi au deschis punctul diin inima ,dorinta unica pt spiritualitate ,vor gasi aceasta Intelepciune ca un ghid foarte bun in progresul indeplinrii si dezvoltarii acestei dorinte.
A cunoaste viitorul nu este o solutie,deoarece o data stiut nu vei face nimic altceva decat sa fugi de probeleme pe care acesta ti-l ofera in loc sa le rezolvi.E adevarat ca omul nu prea mai are unde sa fuga asa de mult deoarece globul pamantesc a devenit ca un mic sat in care stau aglomerati 7 miliarade de oameni,care nu au incotro si trebuie sa se inteleaga unul cu celalalt.Este exact ceea ce Creatorul doreste ca noi sa fim un singur suflet corectat,uniti in calitatiile Luminii si acelei a Daruirii Complecte.
In concluzie CAbala vorbeste de Unitate si numai unitate,dar realizarea ei se poate face numai si numai sub legile lumilor spirituale si acest lucru noi trebuie sa il studiam si parctica cat mai curand posibil,deoarece studiul te ajuta sa atragi asupra ta lumina incojuratoare,aceea a corectiarii sufletului.O data ce vei atrage lumina asupra ta si te apropii de Creator este logic si va veni de la sine sa doresti ca si ceilalti sa simta acelasi lucru ca tine.Din acest motiv fiecare student de CAbala se ocupa de raspandire Intelepciunii in intreaga lume,astfel astazi sunt peste cateva sute de mii de studenti raspanditi in toate tarile lumii,inclusiv cele arabe,si toti participa la activitatiile grupului nostru,care astazi are peste 2 milioane de membrii in intreaga lume,Madona (care nu a studiat cu noi niciodata) nefacand parte din el deoarece ea a cautat ceva mistic,magic si pt interes personal,cu ceea ce CAbala nu are nici o legatura.

In luna febroarie va avea loc in ISrael un congres international de CABALA la care vor participa 6000 de persoane din 54 de tari ale lumii.La acest congres sunt invitati si cei care nu au avut contact cu intelepciunea CAbala.
mai multe detalii puteti obtine la aceasta adresa:
http://www.kabbalahgroup.info/eng/new/2008/12/congress-2009/
alte adrese ajutatoare:
www.kabtoday.com
www.kab.tv.eng
http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm
www.shanti-spirit.ro


"Nu este nimic nou in spusele noastre, munca noastra este numai de a ilumina ceea ce se afla, nestiut de el, in Inima omului."

Rav Menachem Mendel of Kotzk

Va doresc o zi cat mai frumoasa si Sarbatori Fericite!

Adrian
http://groups.yahoo.com/group/BB_Kabbalah_RO/
Blakut
QUOTE
deoarece egoismul astazi a ajuns la nivelul lui maxim ,de a dori totul, absolut totul pt binele lui


Eu zic ca e mereu loc si pentru mai rau.
1neshama
[quote name='Blakut' date='27 Dec 2008, 01:15 PM' post='638990']
Eu zic ca e mereu loc si pentru mai rau.

Atata timp cat umanitatea nu va descoperi care este cauza principala a tuturor evenimentelor neplacute din aceasta lume,atunci intr-adevar va fii loc pt mai mult rau/Dar trebuie inteles ca acest rau vazut de noi,nu este nimic decat lumina care il indreapta pe om ,spre ea.Si in nici un caz acest "rau" ,care nu este nimic decat diferenta de calitate dintre noi si lumina,va fii la nesfarsit deoarece noi suntem la sfarsitul acestui proces de reuniune cu Creatorul,calculand dupa calendarul iudaic,in anul 6000 evreiesc toata umanitatea va trece pragul spiritual.Anul 2009 este inceputul acestui proces
Intodeauna trebuie sa ne gandim la scopul final al Creatiei si anume starea perfecta de uniune cu Creatorul,este mult mai bine si usor decat sa ne gandim la "loviturile luminii" care oricum se vor intampla pana cand toata umanitatea isi va corecta definitiv egoismul in care se afla.

SARBATORI FERICITE!

Adrian -Israel -HERTELIA
1neshama
QUOTE(Erwin @ 19 Dec 2008, 05:57 PM) *
hmm, sunt foarte curios ce explicaţie are Cabala privind principiul lui Heisenberg? Lumea fizică şi lumea metafizică se întrepătrund, aşa că eu nu cred că trebuie să existe contradicţii între legile celor două lumi... smile.gif

Care-s legile alea? unsure.gif Luminează-mă, că-s ignorant în ce le priveste! smile.gif

SAlut,
Eu,nu te pot lumina si nimeni altcineva,tu singur trebuie sa te straduiesti si sa iti doresti acest lucru care se numeste lumina divina,dragostea Creatorului
Pt acest lucru va trebuii sa faci exact ceea ce El face,in concluzie de a avea calitatea Lui.Putin cam greu dar cu "putina" dorinta vei reusi
adrian

Erwin
Intrebarea era adresată lui Rehael, mulţumesc pentru răspuns, dar sunt cam sceptic după rezumatul de mai sus... rolleyes.gif poate doar dacă prin "lumina divină" înţelegi "cunoaştere"...
mutulica
ma uit la ce inteligenta a ajuns Madona, dupa atita cabalerie... ca nu isi mai tine nici Craciunul...
incep sa ma satur de atita inteligenta divina si cunoastere la gramada
1neshama
Dl Mutulica,cu siguranta Madona nu a studiat Cabala ci pura mistica,acest lucru asigur 100% deoarece stiu exact locul unde s-a dus ci cine i-a fost sau ii este inca invatatorul ei.
Faptul ca Intelepciunea Cabala se preda maselor este din simpul motiv ca noi toti ,trebuie a ajungem la punctul de a realiza ca suntem un singur suflet si ca pt moment noi ne vedem separati unul de celalalt datorita calitatiilor noastre egoiste.Fie ca vrem sau nu va trebuie sa realizam acest lucru.Dar atata timp cat nu avem deschis acest punct in inima si anume unica dorinta pt spiritualitate noi nu putem intelege cu adevarat ceea ce spiritualitatea este deoarece ea poate fii realizata numai si numai daca este dorita la pura noastra alegere,motivul si pt care noi suntem acuma in aceasta realitate pe care noi o percepem cu cele 5 simturi ale noastre.
o seara placuta in continuare,
Adrian

http://www.youtube. com/watch? v=g94iWT2SIwI

acest clip a fost realizat de grupul Bnei Baruch anul trecut
vizionare placuta!
mutulica
ma iarta pentru ignoranta si bigotismul in care ma scald. incerc sa raman un bun crestin... si atit. si m-am carat de pe acest topic plin de intelepciune pe care mintea mea inpoiata nu o poate digera
1neshama
Cu siguranta ca vei ramane in continuare un bun crestin,Intelepciunea Cabala nu cere nimanui sa renunte la religia,obiceiuirle si credintele oamenilor.Aceasta intelepciune vine ca sa ajute pe om sa inteleaga realitatea in care se afla,scopul vietii lui,si ceea ce trebuie sa faca pt a intra in lumea spirituala care se afla in interiorul lui.Deci Intelepciunea CABALA nu este o religie,ci o pura stiinta a intregii realitati care explica legile ei si felul cum noi ne putem adapta acestor legi care actioneaza asupra noastra si noi le simtim ca suferitna.
Obiectivul principal este de a atinge spiritualitatea. Doar un singur lucru este necesar – instructiuni adecvate. Daca o persoana studiaza Cabala in modul corect, ea progreseaza fara sa se forteze. Nu poate exista constrangere in spiritualitate.

Scopul studiului este ca persoana sa descopere conexiunea dintre ea si ceea ce este scris in carte; aceasta trebuie avut mereu in vedere. Acesta este motivul pentru care Cabalistii au scris ceea ce ei au experimentat si au atins. Si nu este pentru a avea cunoastere despre modul in care realitatea este construita si cum functioneaza, ca in stiinta. Intentia textelor cabaliste este sa creeze o intelegere si asimilare a adevarurilor lor spirituale.

Daca o persoana abordeaza textele cu scopul de a castiga spiritualitate, textul devine o sursa de lumina si corectare. Daca persoana abordeaza textele pentru a castiga intelepciune, este pentru propria sa, simpla intelepciune. Masura cererii interioare este cea care determina masura puterii cu care el spicuieste (asimileaza) si ritmul corectiei sale.

Aceasta inseamna ca daca o persoana studiaza intr-o maniera adecvata, ea trece bariera dintre lumea aceasta si lumea spirituala. Ea intra in zona revelatiei interioare si descopera Lumina. Aceasta este cunoscut ca si un semn frumos. Daca persoana nu atinge aceasta, este semn ca a fost neglijent in calitatea si cantitatea eforturilor sale; nu a depus suficient efort. Nu este vorba despre cat de mult a studiat, ci este vorba despre cat de focalizat a fost in intentiile sale, sau daca i-a lipsit ceva. Totusi, daca persoana descopera aceasta dorinta de a se corecta pe sine, ea poate atinge spiritualitatea. Doar atunci se va deschide raiul pentru ea pentru a-i permite sa intre in alta lume, intr-o alta realitate, intr-o alta dimensiune. Ea atinge acest stadiu, studiind Cabala in modul corect.

Imbratisarea Cabalei nu functioneaza prin simpla renuntare la lucrurile dragute astfel incat dorinta cuiva sa nu fie aprinsa. Corectia nu vine din auto-pedepsire, ci mai degraba ca un rezultat al atingerii spirituale. Cand o persoana atinge spiritualitatea, lumina apare si o corecteaza.

Acesta este singurul mod in care o persoana se schimba. Orice alta cale este ipocrita. Persoana va gresi daca crede ca punandu-se intr-o aparenta draguta, va atinge spiritualitatea. Corectia interioara nu va aparea, din moment ce doar lumina poate face acest lucru. Scopul studiului este de a invita lumina care corecteaza persoana. De aceea, o persoana ar trebui sa lucreze cu sine, pentru acest scop.

Daca exista vreo presiune, sau legi obligatorii si reguli, acesta este un semn ca este facut de mana omului si nu este o actiune facuta de lumile superioare. In plus, armonia interioara si linistea nu sunt o conditie esentiala pentru atingerea spiritualitatii; ele vor aparea ca rezultat al corectiei. Dar o persoana ar trebui sa nu creada ca aceasta se poate intampla fara efort depus din partea sa.

Calea Cabalei respinge absolut orice forma de constrangere. Ea garanteaza persoanei o idee despre spiritualitate, aducand-o la faza in care sa o prefere in loc de materialism. Atunci, in relatie cu spiritualitatea sa, persoana isi clarifica dorinta. In concordanta cu aceasta, pentru ea, lucrurile materiale nu mai prezinta nici o atractie sau necesitatea acestora dispare. Studiind Cabala incorect, chiar si cu intentie buna, aceasta poate distanta persoana de spiritualitate. Acest tip de student, va esua intotdeauna.

Dintre limbile studiului lumilor spirituale, intre Biblie (care include cele Cinci Carti ale lui Moise, Profetii si Scripturi) si Cabala, cea din urma este cea mai folositoare si directa. Cei care o invata nu pot sa greseasca in intelegerea lor. Ea nu foloseste nume din aceasta lume, dar poseda un dictionar direct si special ce indica radacinile spirituale pentru obiectele si fortele spirituale, si despre corelatia dintre ele.

Este de aceea cel mai folositor limbaj pentru student, pentru a face progres interior si pentru a se corecta pe sine. Daca studiem scrierile lui Baal HaSulam, nu exista nici un pericol de a deveni confuzi.

Spiritualitatea poate fi atinsa prin studiul cartilor corespunzatoare, carti scrise de un Cabalist adevarat. Textele Bibliei sunt texte Cabalistice. Ele sunt carti scrise unul altuia pentru a schimba idei si a se asista unul pe altul in procesul de invatare. O persoana a carei simtire spirituala a crescut, poate vedea cum aceste carti il asista in continuarea cresterii sale si a dezvoltarii sale. Este ca si cum ar fi calauzit de un ghid turistic intr-o tara straina. Cu ajutorul ghidului - carte, calatorul devine orientat si intelege mai bine noile sale cunostiinte.

Avem nevoie de carti care sa se potriveasca sufletului nostru, carti scrise de Cabalistii generatiei noastre sau a celei anterioare, din moment ce diferite suflete descind in fiecare generatie si necesita diferite metode de studiu.

Un student trebuie sa-si aleaga cu grija profesorul Cabalist. Exista asa numiti Cabalisti care predau invatatura incorect. De exemplu, de multe ori se pretinde ca de cate ori apare cuvantul „corp” acesta se refera la corpul fizic al nostru, ca mana dreapta simbolizeaza caritatea si mana stinga - curajul. Aceasta este strict prohibitia interpretata de Biblie si Cabalisti in „ Tu sa nu-ti faci sculptura sau o pictura”.

De ce exista cei care interpreteaza si predau in acest mod? In primul rind, ei insisi nu inteleg limbajul cabalistic al ramurilor. [Vezi capitolul „Limbajul Cabalistilor: Ramurile.”] Daca ar fi fost o legatura directa intre fortele spirituale si corpurile noastre fizice, ar fi fost posibil sa invatam oamenii sa aiba succes in asta.

Cum sa studiezi viata Cabalistica, si sa vindeci corpul, prin intelesuri fizice sub infatisarea spiritualitatii.

Este inmportant sa aderi la grupul de studiu potrivit, in care sa explorezi scrierile unui Cabalist adevarat. Aceasta ar trebui facuta sub ghidarea unui Cabalist.

Grupul furnizeaza putere. Fiecare are cel putin o mica dorinta pentru materialism, si chiar si o mai mica dorinta pentru spiritualitate. Modul de a mari dorinta pentru spiritualitate este prin imbinarea dorintei. Mai multi studenti impreuna stimuleaza Ohr Makif (Lumina Inconjuratoare). Desi corpul fizic separa oamenii, el nu afecteaza spiritualitatea, din moment ce in spiritualitate, punctul din inima este impartasit de toti, aceasta ducand la un rezultat mai mare.

Toti Cabalistii au studiat in grup. Rabbi Shimon Bar Yochai a format un grup de studenti si la fel a facut si Ari. Un grup este vital pentru a progresa. Este unealta primara a Cabalei, si fiecare este masurat prin contributia sa la grup.

Este esential sa primesti de la un adevarat Cabalist care si el a studiat sub indrumarea unui Cabalist. Un grup nu elimina nevoia pentru un Cabalist; este imposibil fara un Cabalist din moment ce el este cel care directioneaza grupul.

Textele si Cabalistul ajuta studentul astfel incat el sa nu devieze de la calea corecta de studiu. El lucreaza asupra lui insusi si asupra fiintei sale interioare. Nimeni nu stie locul celuilalt in grup si nici nivelul sau de spiritualitate. Cartile, grupul si Cabalistul pur si simplu il ajuta sa stea pe drum si sa creasca dorinta sa pentru spiritualitate, in loc sa urmeze dorintele altora sau stradaniile nefolositoare.

Pentru a ajuta studentii sa evite esecul, au fost furnizate o lista de intrebari si raspunsuri si un index de cuvinte si expresii. In timpul sesiunilor de studiu, atentia este canalizata catre adevarul spiritual, si nu spre adincimea sau masurarea intelegerii. Ceea ce este important este ca studentul este motivat in a progresa spiritual si nu doar sa avanseze intelectual.

Este adevarat ca oamenii sunt atrasi de intelepciunea Cabalei in speranta de a avea mai mult succes. Noi toti suntem facuti din dorinta de a primi placere. Este baza noastra, dar cu instructiuni adecvate, unii dintre noi ating spiritualitatea si eternitatea. Altii, fara instructiuni adecvate, traiesc sub iluzia ca ei au atins ceva spiritual. De fapt, ei pierd sansa de a atinge spiritualitatea in aceasta viata.

o zi frumoasa ,Adrian
cocosel
Interesanta abordare draga Neshama..insa mi-as fi dorit sa ridici aceste consideratii pe topicul Cabala o noua religie...ar fi fost mult mai util.Insa cum esti mai nou cu siguranta ca nu ai avut timp sa citesti prea mult din ce se gaseste pierdut prin arhivele hanului.

In primul rand alegerea nickului ma face sa ma gandesc daca este chiar suflet thumb_yello.gif..in ceea ce spui. unsure.gif

QUOTE
Multe cărţi cabaliste au fost scrise pe această temă, începând cu patriarhul Avraham cu patru mii de ani în urmă, care a scris o carte numită Sefer Yetzira (Cartea Creaţiei). Următoarea lucrare importantă este Cartea Zohar, scrisă în secolul al II-lea. Zohar este urmată de lucrările lui Ari, un cabalist renumit din secolul al XVI-lea. Iar secolul al XX-lea a fost martor la apariţia lucrărilor cabalistului Yehuda Ashlag.


Nu stiam ca Patriarhul Avraam a fost atat de prolific..si sincer as fi curios cum de ai putut sa gasesti aceasta data exacta... unsure.gif.Mai degraba Cartea Formarii..dupa unii.Pana la lucrarile lui Ari (Eliphas Levi) cred ca sunt mii de texte atribuite Cabalei, insa asa cum le spunea Slmon ben Eliezer pitagoricianului Philolaus şi mahomedanului Marran: „Cabala nu trebuie să fie cautată nici prin contactul grosolan al simturilor, nici cu argumentele artei logicii. Temelia ei se situeaza in a treia regiune a cunoasterii."..El incerca sa le sublinieze ca exista mai multe tipuri de initiere... Cabalici (primii care au primit Traditia);Cabalaei (discipolii lor) si Cabalistae (imitatorii lor)..
Te-as intreba unde te situezi??

QUOTE
Textele lui Ashlag sunt cele mai potrivite pentru generaţia noastră. Aceste texte, ca şi alte surse cabalistice, descriu structura lumilor de sus, cum ele coboară şi dau naştere succesiv la lumi de jos, şi cum a luat fiinţă lumea noastră, universul, globul nostru, şi cum a evoluat viaţa. Studiând felul în care acest sistem a fost creat şi cum se coboară până la lumea noastră ne permite să stăpânim metoda de a intra în acest sistem şi de a-l guverna.


Textele nu au cum sa fie mai potrivite sau mai nepotrivite din moment ce doar anumite persoane le cunosc..si ma surprinde cum de un fin cunoscator al doctrinei poate sa faca o asa de simplista afirmatie.Periculos de inadecvata expresia se coboară până la lumea noastră ne permite să stăpânim metoda de a intra în acest sistem şi de a-l guverna... thumb_yello.gif
Sa guvernam ce??

QUOTE
La început este o dorinţă micuţă, numită "un punct în inimă". Acest punct este embrionul stărilor noastre viitoare. Prin studiul structurii lumii superioare noi îi dezvoltăm informaţia “genetică”, şi pe măsură ce punctul creşte, se formează în noi o structură similară cu nivelurile superioare

Care sunt acele niveluri superioare..?? unsure.gif


Merlinuta mwah1.gif
QUOTE
Dupa parerea mea, nu, pentru ca pare sa fie mai mult un "dialog" cu tine insuti, desi este implicat si Divinul; un fel de a constientiza propriile energii.

Nu fii asa de categorica..hai sa cautam impreuna un inteles comun dar nu prin prisma unei dizertatii.Dialogul acesta cu sine nu are loc in Cabala pentru ca el se regaseste in orice invatatura ...iara mesajul originar al acestei invataturii in timp s-a alterat.Prea multe persoane au cautat sa-si puna amprenta pe anumite texte ei nefiind indeajuns de bine intentionati sau de cunoscatorii. jamie.gif

Erwin thumb_yello.gif
QUOTE
Nu, există şi alte forţe dominante care nu se supun principiului cauzalităţii. Nu s-a demonstrat nici creaţia şi nici scopul tuturor lucrurilor, doar pentru că noi gândim în astfel de termeni şi facem lucruri cu un scop anume nu ne permite să extrapolăm la întreg Universul
.

Incearca sa-ti explice ceva intraductibil folosindu-se de o parte oculta a Cabalei..dar care cu siguranta ne este invaluita in multe alegorii..gen cauza-efect.Voi incerca pe baza principiilor cabalistice sa explic ce cred ca acestia considera... rolleyes.gif
Afirmatia.. Eu gandesc presupune un subiect ganditor (1.cauza) ori nu poate fi gandire (2.actul) decat ca gandire despre ceva (3.efectul).Daca teoretic actul,cauza si efectul pot fi gandite separat in realitate ele formeaza o triunitate pe care toate se intemeiaza in mod necesar.Din domeniul ideilor triunitatea se transpune in domeniul vointei caci daca,eu gandesc inseamna ca am constiinta acestui fapt, deci sunt de acord, vreau sa gandesc (4 cauza care voieste).In plus nu pot voi decat printr-un act de vointa (5 actul voluntar) adica voind ceva (6).Si inca vointa nu se exercita in gol...deciziile ei se aplica unor forte carora chiar ea le da nastere (7), le pune in miscare (8) si le acumuleaza (9)... blink.gif

Sau si mai abstract vorbind:
Trei sunt unul si unul sta deasupra ,7 sunt divizate,3 sunt impotriva a 3 si una sta intre ele,intre triade,12 stau ca intr-o batalie;3 sunt prietene si 3 inamice;3 sunt datatoare de viata si 3 distrugatoare.Cele 3 prietene sunt inima, urechile si gura;cele 3 inamice sunt ficatul,bila si limba..in timp ce Domnul Regele credincios conduce asupra tuturor.Unul deasupra la 3,3 deasupra la 7 si 7 deasupra la 12 si toate sunt conectate una cu cealalta. rolleyes.gif

Ceea ce ascunde acest pasaj care este ultimul paragraf din Cartea Formarii si care se spune este atribuit lui Avraam..o vom lasa pe alta data...sau poate ne ajuta noul nostru initiat.. thumb_yello.gif

Sa nu ne lasam insa prinsi de frumusetea unor cuvinte si sa cautam intelesul lor.Cabala este si va ramane o invatatura oculta chiar daca unii vor incerca sa o transmita ca pe un concept de masa.Asa cum se prezinta in Copacul vietii asa se prezinta si in realitate invatatura mistica...cei din varf vor detine adevarata cunoastere..iar cei de jos vor munci pentru ca cei din varf sa o obtina. ohyeah.gif rofl.gif
shapeshifter
ceva despre macro- şi microprosop, bărboşilor?

ps: 1neshama te bagi la un ţimţum?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.