Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Campanie: Guvernul Tăriceanu Pregăteşte 7000 De Certifi
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
MariusM
Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, numit īn funcţie de Călin Popescu Tăriceanu, a criticat la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor (despre care ne-am mai referit pe acest forum) foştii ocupanţi ai funcţiei sale, pentru "marginalizarea" Asociaţiei 23 decembrie metrou Bucureşti, adică pentru faptul că nu au acceptat preschimbarea certificatelor de revoluţionar pentru membri acestei asociaţii. "O asociaţie care are aproape 7000 de oameni trebuie tratată ca atare", spune Fesan.

Respectiva asociaţie e formată mai ales din cei care au apărat staţiile de metrou din Bucureşti de "terorişti" īn 23 decembrie 1989. Legea 341/2004 spune că se consideră revoluţionari remarcaţi prin fapte deosebite cei care "... au ocupat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar ...". Prin interpretarea secretarului de stat liberal Puiu Fesan, staţiile de metrou din Bucureşti, din data de 23 decembrie 1989, devin "obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar".

Programul clasei politice de compromitere a noţiunii de revoluţionar prin acordarea acestui titlu la mii de persoane cu participare marginală la revoluţie este continuat şi de guvernul Tăriceanu.

Īnregistrarea video a discursului lui Puiu Fesan o puteţi vedea la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/09/30...-congresul-bnr/
Marduk
In opinia mea singurii participanti la revolta care merita sa primeasca statutul de "revolutionar" si beneficiile ce decurg din aceasta caliate, sunt manifestantii arestati in noaptea de 21-22 Decembrie in zona Intercontinental si cei care au murit in timpul acelor zile, fie impuscati, batuti, etc.. Restul sunt doar participanti la mascarada pusa la cale de capeteniile armatei, securitatii si noii conduceri "revolutionare", acesti participanti la revolta au beneficiat de favoruri nemeritate printre ei aflandu-se ofiteri de armata, militeni, securisti, informatori si fel de fel de "trupe" ale fostelor garzi patriotice care au primit arme pentru a "apara" obiectivele economice alaturi de o pleava sociala care a profitat de confuzia creata la acea data.
Cucu Mucu
QUOTE(MariusM @ 3 Oct 2008, 08:44 PM) *
Programul clasei politice de compromitere a noţiunii de revoluţionar prin acordarea acestui titlu la mii de persoane cu participare marginală la revoluţie este continuat şi de guvernul Tăriceanu.


rofl.gif Mi-aduc aminte de unu' de la mine din oras, zice-se, erou al rivulutiei, are si monument! Stiti cum a murit? Faceau garda la fabrica de tigarete, si tovarasii lui l-au trimis dupa bautura. Asta, cand s-a intors, n-a mai ocolit pe la poarta, a sarit un parleaz, pe care il sarea de obicei cand intra in fabrica cu alcool. Numai ca to'arasii lui au crezut ca ii ataca teroristii arabi/copiii orfani crescuti de Ceasca in buncare subpamantene si au inceput sa traga. Pana nu l-au facut pe ala ciur, nu s-au oprit! Si uite-asa a mai iesit un revolutionar!!!

Deja mi se pare de cacao sa mai dai acum livrete de-alea. Daca e asa, verau si io un livret de rasculat de la '907! Pliiz!
MariusM
O emisiune TV mai veche despre certificatele de revoluţionar, ca să īnţelegeţi cum a evoluat problema, o puteţi vedea la http://mariusmioc.wordpress.com/2008/10/14...lutionar-video/
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.