Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Emanciparea Feminina
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odaia Filosofilor
Pagini: 1, 2
nevvermind
Sunt oarecum nou si confuz in acest subiect. Tinerel si mumusel ce sunt, discut cu fete; din pacate, unele dintre ele m-au prins intr-o pasa... ei bine, cam misogina (citeam Nietzsche; bineinteles, interpretandu-l gresit). Sa spunem ca m-au prins la colt cu unele intrebari pentru care eu nu eram pregatit (dragele de ele!). Subsemnatul si-a insusit necunostinta in cauza, pornind in cautarea unor raspunsuri. A urmat o perioada ce a inclus tot pe Nietzsche (o reintepretare), O. Winenger, dar si "Cuplul conjugal" sau "Psihologia cuplului". Ce va urma sa scriu reprezinta ce-am inteles (si ce n-am inteles).

Sa fie clar: misogin nu mai sunt (mi-am recapatat intre timp respectul pentru sexul feminin - din pacate fara meritul lor; cel putin nu voluntar). Nu vreau discriminari. Vreau opinii pertinente.

Ce-am inteles:

a) Emanciparea feminina se poate organizare in mai multe domenii. Doua dintre ele sunt evidente: sociala si intelectuala. Pe mine ma intereseaza cea intelectuala, dat fiind faptul ca nu am absolut nimic impotriva cu cea sociala (drept de vot, statut social important etc.), fiind si cea mai veche (de nu ma insel, primele comuniuni erau sub tutela matriarhala).

b) Femeiea a intepretat gresit discrepantele sexuale si le-a extrapolat din cele familiale, mai ales in perioada Evului Mediu (comuniune familiala exclusiv patriarhala). Ce nu inteleg eu este omogenizarea unor astfel de conceptii (din familie in societate). De ce femeia tinde la un statut social, avand ca si cauza persecutarea in familie? De ce trebuie sa fie o femeie furioasa pe societate fiindca nivelul intelectual al barbatilor era inadecvat pentru o familie unita (violenta domestica, sclavie, patronare psihologica etc.). Ce relevanta ar avea emanciparea feminina in familie (ce eu o consider intr-adevar o emancipare) cu cea sociala?

c) Femeia cu adevarat libera, avand caracter moral si personalitate de invidiat, nici nu va vrea s-auda de emancipare. Insasi acest termen implica un loc secund, sub nivelul masculin - ceea ce ea il va exclude din prima. Sa nu uitam ca o baza importanta a fost (si va fi o perioada) statutul femeii in familie. Dar familia nu este o relatie? Dar relatia nu reprezinta doua persoane intr-un singur ideal - anihiland conceptia "pozitiei pe primul loc"? Consider ca, din moment ce se pune in calcul emanciparea feminina, cel putin din punct de vedere al relatiei barbat-femeie, statutul ambilor este compromis. Femeia vrea drepturi masculine, iar barbatul va raspunde cu ostilitate - indirecta sau nu. Sfarsitul unei relatii.

d) Emanciparea feminina este un concept... feminin. Ea se lupta cu ea insasi.
Afrodita
Emanciparea feminina a inceput cu cererea dreptului la vot, cererea de-a fi platite cu acelasi salariu ca si barbatii daca depun acelasi fel de munca, cu schimbarea mentalitatii privitoare la femeile ce purtau pantaloni, etc. etc. etc.

Apoi muierile au luat-o razna si au confundat emanciparea cu schimbarea rolurilor in relatii.

Adevarul e ca cele ce-au "luptat" pentru emancipare nu erau toate asi in psihologie, cu atat mai putin in cea masculina. Urmasele lor au fost si mai varza biggrin.gif Drept urmare au confundat comportamentele violente cu alte chestii si asa s-a nascut "emanciparea in familie" - in relatiile cu masculii.

***

Evident ca emanciparea feminina e un concept feminin! Ca doar fomeile au luptat sa aiba dreptul de-a fi independente, de-a nu fi privite ca paria daca sunt divortate sau nemaritate la 40 ani! Insa nu se luptau cu ele insesi, ci cu mentalitatea societatii, care - dupa parerea mea - nici pana in ziua de azi nu s-a schimbat cum trebuie!

Si ma opresc aici, ca am multe de facut si n-am chef sa-mi organizez ideile filozofice harhar.gif
yuanescu
Emanciparea femeilor a pornit de la barbati si tot ei decid pana unde trebuie lasata coarda libera.
Le lasa insa senzatia ca fenomenul asta (de emancipare) ar pleca de la ele...
nevvermind
Si cum iti poti argumenta ipoteza?
coconut
Emanciparea nu este un concept feminin. Nu e legată doar de femei, ci poate fi pur și simplu o atitudine - cel mai adesea nepotrivită - de eliberare de sub o constrīngere, de orice natură ar fi ea. Oricum, așa-zisa emancipare feminină o bazaconie, una din multele la care pun botul femeile, din cauza condiției de femeie. Dornică de a fi egală cu bărbatul, femeia nu face altceva decāt să fie ridicolă de-a dreptul. Femeile trebuie să știe că n-au niciun motiv să-și dorească niciun fe lde emancipare pentru simplul fapt că ele chiar sunt libere din naștere. Tocmai această luptă de a obține ceea ce are de cīnd se naște, o face pe femeie ceea ce nu e.
Și da, īntr-o relație nu ești femeie sau bărbat, ești partener de viață și trebuie să fii așa cum te-a făcut natura. Să dăruiești iubire și respect și să știi să īmparți cu cel de līngă tine ce e bine și frumos īn viață. Nu trebuie să existe războiul sexelor, nu e nevoie ca femeia să se simtă datoare să-și obțină eliberarea odată ce se implică īntr-o uniune. Libertatea trebuie să existe de la bun īnceput, ca o condiție obligatorie a coexistenței civilizate, umane. Dacă o femeie se va gāndi tot timpul cum să-i demonstreze bărbatului ei cīt e ea de emancipată, se va alege cu o căsnicie ratată (relatie); dacă un bărbat va reacționa īn așa fel īncīt s-o facă pe femeie să simtă nevoia emancipării, atunci și el este vinovat de această discordie īntre sexe.
Emanciparea socială a fost necesară și continuă să fie, dar acest schimb de sexe pe care-l vedem la tot pasul azi, e o circotecă de prost gust.
fiica_lunii
Acum cateva zile asistam la o discutie intre doi barbati in varsta. Unul din ei il intreba pe celalalt care avea 92 de ani si ii murise sotia acum trei ani: "Dar la viata ta ti-ai batut nevasta?". Cel de 92 de ani spunea ca nu a batut-o. Celalalt spunea " Cum asa domnule? Pai femeia trebuie "scuturata" din cand in cand"... mai spre finalul conversatiei cel de 92 de ani a recunoscut ca a "zgaltait-o" de cateva ori.
Cred ca "emanciparea" femeii in familie este o reactie la aceasta conceptie a barbatilor, cum ca "femeia trebuie batuta, sau macar zgaltaita din cand in cand".
Desigur ca intr-un cuplu, ar trebui sa fie armonie, nu o relatie de tipul stapan-sclav. Dar avand in vedere ca multi barbati inca au conceptia asta ca trebuie sa domine cu forta o femeie, eu vad comportamentul asta ridicol al unor femei, ca o reactie la aceasta mentalitate masculina. Nu cred ca este cea mai buna metoda.
andra_v
Nu e chiar asa. Barbatii sunt timizi si, in general, complexati de femei. Atunci fac pe violentii. Am observat ca multi barbati simt in femei/fete o altfel de forta pe care n-o pot controla si nu pricep nici in ruptul capului de ce sunt speriati de bombe de noi. Cand ii vedeti ca isi arata muschhi, de fapt fac pe ei de teama in sufletul lor.
Sa-i observati mai atenti in conversatii: cand ii contrazici cu argumente, intra in panica, reactioneaza agresiv, simtind ca pierd teren in fata ta. Egoul lor ranit. Ma abtin sa spun mai mult.

Coconut, e si un fel de regasire a unuia prin celalalt: "emanciparea" femeii este complementara cu "feminizarea" barbatului, refuzul acestuia de a-si asuma anumite responsabilitati care ii reveneau in mod traditional.
nevvermind
@fiica_lunii: Intr-un fel ai acceptat ideea ca una dintre tendintele emanciparii (la cea familiala ma refer) s-a datorat modului grosolan de convetuire, dar initiativa le apartine.

Am inteles bine?

@nadra_v: "Nu e chiar asa. Barbatii sunt timizi si, in general, complexati de femei. Atunci fac pe violentii. Am observat ca multi barbati simt in femei/fete o altfel de forta pe care n-o pot controla si nu pricep nici in ruptul capului de ce sunt speriati de bombe de noi. Cand ii vedeti ca isi arata muschhi, de fapt fac pe ei de teama in sufletul lor."

Numai o femeie putea spune asa ceva. Cand femeia este lovita nu este o actiune defensiva a barbatului. El considera a fi unica solutie de rezolvare a situatiei respective - iar asta este prostie si lipsa de educatie. Nu e violent ca nu o intelege, ca e timid, ca le este frica - e violent fiindca, pe scurt, e prostanac si atata stie.

Cand e vorba de relatie nu stiu cat putem vorbi de timiditate. Sunt impreuna, ce naiba. Nu e nicio teama fata de consoarta. Totusi am inteles ce-ai spus. Barbatii care se dau barbati nu sunt barbati, nu? laugh.gif Intr-adevar, tendintele violente releva multe substraturi psihologice inferioare ca si calitate. Dar asta nu ajuta la non-violenta. Ce conteaza ca bat fiindca se considera inferiori? Lovesc.

"Coconut, e si un fel de regasire a unuia prin celalalt: "emanciparea" femeii este complementara cu "feminizarea" barbatului, refuzul acestuia de a-si asuma anumite responsabilitati care ii reveneau in mod traditional."

Aici nu este valabil. Emancipare masculina nu exista ca sa vorbim de o contracarare e celei feminine. Este o reactie in schimb la "revigorarea" feminina. Noi nu ne eliberam ca raspuns, ci reactionam ca si cum am fi confruntati cu ceva nou: confuzie, enervare sau, in cazul meu, "wtf?".
Serenity
@nevvermind, crezi că dacă nu ar fi existat mişcarea asta feministă (violentă, dusă la extrem şi stupidă īn esenţa ei) s-ar fi īnregistrat aceleaşi progrese din punct de vedere al recāştigării poziţiei de "fiinţă umană" de către femeie?

Īncă există discriminări serioase la adresa femeii (mult mai subtile, e drept), revolta e o reacţie firească. Cānd barbatul va percepe şi va interioriza faptul că femeia nu este o fiinţă inferioara lui, atunci probabil se vor calma şi apele īn tabara feminină. Eu personal am cunoscut mulţi bărbaţi foarte inteligenţi, maturi, s.a.m.d. ... din păcate nu am cunoscut nici macar unul singur care să nu vada femeia ca pe ceva inferior lui. Chiar daca la nivel conştient recunosc faptul că nu sunt superiori, apar anumite replici la prima vedere deloc misogine care trădează lucrul ăsta. E greu să fi femeie, e normal să te revolţi din cānd īn cānd.
nevvermind
Bineinteles ca se ajungea la respectarea drepturilor femeii fara acea "emancipare". Capul sanatos face totul. Stiu, e putin spus, dar, crede-ma, expresia cuprinde totul.

A fi inferior... hmmm... Adica? Sunt multe posibilitati de superioritate si inferioritate. Pentru mine e clar totusi in domeniul relatiei. Responsabilitatea intelegerii acestui lucru cade insa pe umerii amandurora. Vreti nu vreti, consider ca trebuie respectate o anumita ierarhie in functie de situatie - cand cineva anume preia controlul (fiindca despre el este vorba). Femeia trebuie sa stie cand sa fie sclava si regina, iar barbatul trebuie sa stie cand sa fie rege sau sclav (nu picati in capcana cuvintelor). Jocul acesta de statuturi armonizeaza relatia - ca plus si minus in electricitate.

Cat despre statut social... E cam trista situatia. Nu depind de noi. Depinde de efortul depus, de timpul acordat, de libertatea acordata, de mentalitatea grupului etc.

Parerea mea este ca misoginismul este o porcarie absoluta. Este slabiciune masculina data pe fata. Nu mai sunt asa de multe fiinte care pot fi numite intr-adevar femei, dar asta nu inseamna ca nu exista. Este un cerc vicios: noi consideram ca nu mai sunt multe femei demne de admirat, femeile considera ca nu mai exista barbati care respecta femeile sau ca "e greu sa fii femeie". Iei aceasta ecuatie, o extrapolezi la nivel de planeta si ramai cu senzatia ca fiece mascul este un dobitoc libidinos, iar fiece femela nu stie altceva decat copiii. Dar exista femei. Una pe care o stiu este Ileana Vulpescu.
Serenity
Ţi se pare că trăim/am trăit printre capete sănătoase?

Cānd am spus inferioritate m-am referit la faptul că bărbaţii (īncă) percep femeia ca pe o fiinţă cu capacitate redusă de īnţelegere, abilităţi reduse, o fiinţă care nu merită respectul pe care īl merită un barbat, care există īn scop utilitar, de la care nu poţi avea aşteptările pe care le ai de la un bărbat, şi aşa mai departe. Şi te rog să te gāndeşti de două ori īnainte să mă contrazici. După cum am spus, discriminările astea sunt foarte subtile... nu cred ca a existat vreunul care sa le declare īn gura mare, puţini sunt conştienţi de ele, totuşi, toţi le-au manifestat la un moment dat, īntr-un fel sau altul. Cred că trebuie să fi femeie pentru a le simţi.

Eu, după cum am spus, consider că femeia şi bărbatul există pentru a se completa, nu pentru a se concura. Şi chiar dacă sunt profund diferiţi, nu e nici unul, īn esenţă, superior/inferior celuilalt... Multe din problemele şi conflictele existente īn momentul de faţă se datorează faptului că nu ne cunoaştem reciproc... nu ne cunoaştem capacităţile, slăbiciunile, virtuţile, modul īn care funcţionăm şi, ăn special, habar nu avem ce ne deosebeşte unul de celălalt. Avem aşteptări eronate unii faţă de ceilalţi (femeile faţă de barbaţi şi bărbaţii faţă de femei, adică tongue.gif ), īl judecăm pe celălalt prin prisma a ce suntem noi (greşeală imensă) şi, nu īn ultimul rānd, ne cunoaştem mult prea puţin pe noi īnşine. Şi cāt timp va persista situaţia asta, ne vom simţi īn continuare neīnţeleşi şi conflictele nu vor īntārzia să apară.

QUOTE
Nu mai sunt asa de multe fiinte care pot fi numite intr-adevar femei


Ce īnţelegi tu prin femeie şi unde ţi se pare că aceasta şi-a pierdut īnsuşirea asta? Te exprimi foarte frumos, dar oarecum ambiguu (oare doar pentru mine?)... aş prefera răspunsuri mai clare, eventual cu exemple, pentru că e destul de greu să īnteţegi exact ce a vrut să spună un om chiar şi cānd discuţia se poartă īn medii non-virtuale, iar cānd la dispoziţie ai doar nişte cuvinte scrise e cu atāt mai greu. Riscăm să purtăm o discuţie īn care fiecare vorbeşte despre altceva.
Eu deduc, din ce ai scris pe-aici, că practic tu eşti nemulţumit de faptul că femeia e din ce īn ce mai puţin suavă, delicată, finuţă, sendibilă şi fragilă, aşa cum trebuie să fie o femeie. Aşa e?
nevvermind
QUOTE(Serenity @ 29 Jun 2008, 04:32 PM) *
Ţi se pare că trăim/am trăit printre capete sănătoase?
- Niciodata sa nu... Stai, vreau sa intelegi cuvantul: Niciodata sa nu consideri asta! Arunci armele din prima. "Deja nu mai putem face mare lucru. Trebuie sa gasim destepti printre prosti." Tu spui asa, alti 15 milioane la fel, apoi se intampla ceea ce se numeste self-fulfilling prophecy, derivata din teoria asta: "If men define situations as real, they are real in their consequences."

Cand e vorba de ambiguitate, pur si simplu nu ma gandesc ca nu intelegi. Adica mie-mi pare clara si concisa ideea, dar poate prin ochii tai nu. Ma straduiesc sa fiu clar, dar imi mai scapa. Ok. Voi recurge mai frecvent la exemple.

QUOTE
Eu deduc, din ce ai scris pe-aici, că practic tu eşti nemulţumit de faptul că femeia e din ce īn ce mai puţin suavă, delicată, finuţă, sendibilă şi fragilă, aşa cum trebuie să fie o femeie. Aşa e?

N-are loc inima mea de atata bucurie cand sunt atat de frumos desconspirat de sexul opus. Intocmai precum spui. Insusirile enumerate eu le vad - printre altele - ca atribute ale feminitatii.
Serenity
Nu, nu. Eu sunt omul care vede lumea frumoasa, care vede in jur bunatate si iubire si mereu am crezut in potentialul imens pe care il are fiinta umana. Si da, e o chestie de alegere. Daca alegi sa vezi ca "intre oameni sunt numai jalnice nevroze" tongue.gif iti vei gasi intotdeauna argumente care sa sustina lucrul asta, daca vrei sa vezi ca "e cerul inca plin de stele, si campul inca plin de roze" o sa gasesti mereu exemple in jurul tau care sa iti confirme credinta. Totusi, consider ca nu trebuie sa cadem in capcana ca, in optimismul nostru, sa cerem de la lume mai mult decat e capabila, in momentul asta, sa ofere. Atitudinile sunt foarte greu de schimbat.... E nevoie de ceva care sa determine schimbarea. Oricat ar scrie filozofii, oricat am dezbate noi aici problema, uneori e nevoie de o "revolutie" ca motoras al schimbarii. Schimbarea radicala a unui sistem care a functionat sute de ani nu prea vine de la sine... si cred ca sunt destule exemple in istorie care sa confirme asta. E drept ca 'revolutia' reuseste (daca reuseste) sa schimbe doar fatada, si pentru niste schimbari de profunzime e nevoie de mult timp si efort sustinut din partea tuturor....

Chiar afirmatia ta confirma lucrul asta:

QUOTE
Intocmai precum spui. Insusirile enumerate eu le vad - printre altele - ca atribute ale feminitatii.


Inchizi femeia in niste sabloane promovate de societate. Practic femeia e, chiar si din punct de vedere genetic, mult mai 'puternica' - psihic si chiar fizic (in sensul ca e mai rezistenta la drere) decat barbatul. A ma cenzura permanent, a avea grija sa dau permanent impresia ca sunt mai fragila si mai delicata decat ma simt, a-mi interzice sa ma exprim ca fiinta umana, cu toate atributele mele, pentru ca societatea pretinde ca femeia sa fie intr-un anumit fel, ma epuizeaza si ma infurie. E drept ca multe au cazut in extreme grotesti, dar eu consider ca lucrul asta e, partial, cauzat de faptul ca, ca si femeie, a trebuit mereu sa te incadrezi in niste tipare in care nu te regaseai, sa fi ceva ce nu simteai. Partial. Da, femeia e mai empatica, mai sensibila, mai inclinata spre frumos, mai afectiva decat barbatul. Totusi, o vreme indelungata am fost obligate sa parem mai neajutorate, mai incapabile, mai supuse, etc. decat suntem in realitate. Individualitatea ne-a fost practic mutilata. Eram doar imagine, aparenta, esenta trebuia ascunsa bine. Lucru care a facut sa respingem pana si calitatile care chiar sunt in natura noastra, doar pentru a dovedi ca nu e asa. Chiar si azi multi barbati sunt oarecum reticenti fata de o femeie inteligenta, complexa, care stie ce vrea si care nu inspira neajutorare. Cunosc n cazuri de barbati care au spus "pas" unei femei de genul asta pentru a se casatori cu o fata simpla, stearsa, dependenta, care ii arata adorare si supunere. Vorbim de majoritati aici, nu de cazuri particulare.

Cuvantul cheie e "echilibru". Trebuie sa ne regasim echilibrul, fie ca suntem femei sau barbati... Sa fim ceea ce suntem, fara a ne deforma artificial pentru a dovedi ceva cuiva. Parerea mea.
nevvermind
Tu crezi ca mie-mi plac astfel de insusiri feminine, fiindca eu nu am sau ca le pot domina?
"Printre altele" trebuia sa-ti spuna ceva. Eu simt nevoia sa respect o astfel de femeie. Eu nu spun ca ea sa fie firava in sens de proasta si naiva. Ci sa stie, precum spui, cand sa fie femeie. Crede-ma, nu e placut, ca atractie si nici ca impresie, sa observi o femeie "masculinizata".

Nu eu urmez sabloane ale societatii, ci tu. Tu stii ca daca pari sensibila, lumea va profita - dar asta se intampla deoarece lumea e compusa din multi prosti si n-a intalnit unul care sa aprecieze o astfel de calitate. Nu trebuie sa te fortezi a fi sensibila, fiindca asta inseamna ca nu esti.

Eu ma refer la o femeie care poate suci gatul unui pretendent la viata copilului si care poate in acelasi timp mangaia ... nu stiu... o floare?

Si mai da-o draq de societate. Lasand la o parte influentele ei, femeia trebuia sa distruga suflete si sa nasca oameni. Trebuie sa omoare si sa dea viata. Trebuie sa fie sclava si regina. Simt nevoia sa ma repet: eu nu vreau sa fie plapanda pt a o domina - ci pentru a-i respecta feminitatea. N-as fi in stare sa ma ating de ea toata viata. (Da, stiu, toti spun asta, dar sa te uiti la mine cand o spun!). Am un dor absolut de o astfel de fiinta. Va ascundeti feminitate din cauza prostilor care au profitat de voi. Presupusele voastre "slabiciuni" sunt exact ce noua ne place mai mult (numai ca n-o recunoastem sau facem misto de ele), reprezinta exact ceea ce vedem in femei. Ei le denumesc slabiciuni, eu le denumesc ceva extraordinar de seducator si demn de respectat. In aceste "slabiciuni" este ancorata seductia si puterea ei.

Si partea cu femeia inteligenta, da, si pe mine ma sperie putin o astfel de creatura. Stiu ca multi nu le prefera deoarece ei vor control sau ca le este subminata autoritatea. Este chiar un fapt demonstrat prin statistica. Nu stiu la acest capitol ce sa-ti spun. As prefera sa fie inteligenta emotional mai degraba decat intelectual. Si eu par misogin acum, nu? Prefer sa simta de la o posta durerile si placerile si sa se comporte demn, decat sa ridice la patrat, ceva de genul.

"Sa fim ceea ce suntem"... Dar... ce suntem? Cum suntem? Tu poti spune cum este o femeie natural si cum e alterata?
Serenity
Nu pot spune cum e o femeie natural si cum e alterata. Ar insemna, din nou, sa creez sabloane. Dar de obicei imi dau seama cand o femeie se preface a fi ceva ce nu e. Ideea era sa afli tu singur ce esti, cum esti, si sa fi aia... nu ceva ce ti se cere.

Si nu, nu orice femeie poate mangaia o floare, nu orice femeie e romantica incurabila, nu asta o face femeie, iti garantez. Dar sunt convinsa ca exista inca multe femei asa cum vrei tu, si pana la urma o s-o gasesti pe-a ta.

Eu pledez aici pentru autenticitate si naturalete, nu pentru masculinitatea femeii... sper ca am fost destul de clara. Sa fi femeie pentru ca asta esti, nu pentru ca asta se cere de la tine.
nevvermind
Te-am inteles. Dar spunem asa: noua ne place un anumit tipar de feminitate, da? Bun. Preferinte, gusturi, inclinatii etc. Sani... uhm... normali, fund rotund, ochi mari, zambet fermecator.. chestii de genul. Putem numi aceste preferinte un fel de sabloane personale? Eu cred ca da. Ce vreau eu sa spun este ca, de fapt, nu avem cum sa nu le integram unui anumit tipar. Si eu nu caut sa le restrictionez numai dupa preferintele mele. Eu vreau sa fiu cat mai obiectiv si sa depistez care sunt caracteristicile unei femei - la toate femeile. Numitorul lor comun. Eu nu spun ca toate femeile ar trebui sa fie conform gustului meu, ci consider ca atributele scrise de mine sunt necesare feminitatii - sunt necesare unei femei pentru a fi femeie. Intocmai ce le face pe ele naturale. Eu de fapt am incercat sa descriu cum consider eu femeia naturala. Am incercat sa fiu cat mai obiectiv, repet. Stiu ca unele sunt preferinte de-ale mele, dar am incercat sa le evit. "Eu pledez aici pentru autenticitate si naturalete".

Acum sper sa intelegi de ce nu era nevoie de cele doua replici:
"Ideea era sa afli tu singur ce esti, cum esti, si sa fi aia... nu ceva ce ti se cere."
"Sa fi femeie pentru ca asta esti, nu pentru ca asta se cere de la tine."

Nu cer sa fie precum spun, ci consider ca insusirile enumerate, de fapt, de tine, apartin oricarei femei.

"Si nu, nu orice femeie poate mangaia o floare, nu orice femeie e romantica incurabila, nu asta o face femeie, iti garantez" - renunta! Faptul ca mangaie o planta n-o face femeie, stiu! Nu intra in plasa cuvintelor ca ne ametim mai mult. Ideea era de sensibilitate. Si stiu c-ai inteles.
Serenity
Da, de aici confuzia... cand am spus "Sa fi femeie pentru ca asta esti, nu pentru ca asta se cere de la tine." nu ma refeream la tine. Ma refeream la societate in general. Tu nu ceri ca ea sa fie cum spui, decat poate atunci cand iti vei alege partenera. Societatea, insa, inca cere ca femeia sa se incadreze in niste tipare, de multe ori artificiale.

QUOTE
"Si nu, nu orice femeie poate mangaia o floare, nu orice femeie e romantica incurabila, nu asta o face femeie, iti garantez" - renunta! Faptul ca mangaie o planta n-o face femeie, stiu! Nu intra in plasa cuvintelor ca ne ametim mai mult. Ideea era de sensibilitate. Si stiu c-ai inteles.


Eu m-am gandit mai mult la romantism decat la sensibilitate. Oricum, femeia nu si-a pierdut niciodata feminitatea, zic eu. Poate doar si-o mascheaza mai mult decat e cazul in ultima vreme... Tu care consideri ca sunt cauzele?
Blakut
QUOTE
Simt nevoia sa ma repet: eu nu vreau sa fie plapanda pt a o domina - ci pentru a-i respecta feminitatea. N-as fi in stare sa ma ating de ea toata viata. (Da, stiu, toti spun asta, dar sa te uiti la mine cand o spun!). Am un dor absolut de o astfel de fiinta.


Ca sa te simti mai barbat, sau de ce? Respect de exemplu o tipa care poate sa bea cot la cot cu mine si ragaie mai tare decat mine! Nu ca mi-ar placea in mod deosebit dar cunosc personal.

Nu as suporta sa fiu cu o fata care nu e cel putin la fel de inteligenta ca mine. Si daca nu ii place sa se contrazica cu mine si e de acord cu mine in tot ce zic ma enervez si mai tare. Tipele gingase sunt pentru cei care sunt nesiguri pe ei.
nevvermind
"Nu as suporta sa fiu cu o fata care nu e cel putin la fel de inteligenta ca mine." - Nici eu.
"Si daca nu ii place sa se contrazica cu mine si e de acord cu mine in tot ce zic ma enervez si mai tare." - Si eu. Astfel de fete sunt... degeaba.
"Tipele gingase sunt pentru cei care sunt nesiguri pe ei." - Asa este.

Atunci, marduk, daca noi ne asemanam oarecum in preferinte, de unde contradictia?

ITI SPUN EU DE UNDE E CONTRADICTIA! Tu te grabesti sa fii macho acuma. "Pleaca ma cu femeile tale duioase. Eu vreau o femeie zdarova."
Adica eu spun o data, de doua ori "Simt nevoia sa ma repet: eu nu vreau sa fie plapanda pt a o domina - ci pentru a-i respecta feminitatea.", si tu... "Ca sa te simti mai barbat, sau de ce?"?!? Hai cu atentia, marduuuk! Te-ai certat cu cineva si torni rautati aci? Vreau o anorexica? Nu! Eu vreau una sa stie cand trebuie sa plesneasca dar sa stie in acelasi timp cand sa fie o doamna in comportament. Nu cred ca ti-ar conveni aia sa ragaie mereu, nu?

"Respect de exemplu o tipa care poate sa bea cot la cot cu mine si ragaie mai tare decat mine!" - ei cacao. Ti-ar place sa vezi, asa cum ti-ar placea sa vezi un numar de circ. Te-ar amuza dar nu, nu cred ca e ceva de respectat. E tot om chiar daca face asa, dar eu vorbesc de lucruri mai feminine aci, nu de flatulatie bucala!

@Serenity - despre cauzele a ceea ce ai scris am cateva pareri, dar nu am timp acuma. Am avut pt marduk.
"Tipele gingase sunt pentru cei care sunt nesiguri pe ei." - Replica asta e din cartea "Realitatea este doar ce cunosc eu", din capitolul "Asa nu".

PS: cacao? =))))))))))))))
phili
Consider ca traim intr-o societate inca foarte primitiva. Oamenii sunt discriminati, chiar daca nu isi dau seama. Forta, amenintarea cu forta, intimidarea tacita, inca mai functioneaza in societate. Femeile sunt in continuare foarte discriminate. Familia, cum spunea Macarenco, reprezinta o forma de prostitutie. Ati vorbit cu femei, in general din paturile medii, nu foarte bogate sau educate? Cele mai multe inca se marita pentru ca asa se face. Sunt nefericite din acest motiv, una chiar imi povestea ca "simti ca traiesti cand esti singura" (avea sotul plecat). Deci...familia nu e in niciun caz o fericire pentru cele mai multe femei. Nu e de mirare ca femeile de care vorbesti, care vor sa se manifeste, nu sunt maritate sau sunt divortate. Mai ales in unele tari, in care traditia inca spune ca femeile sunt bune la cratita. Sunt de parere ca societatea actuala inca mai mentine sclavia. Femeile in familie muncesc din greu si nu primesc bani, nici pensie. Familia in forma actuala e o inventie masculina, in interesul masculin si atat. Familia trebuie sa se reorganizeze, ce vor femeile care au de ales (bani si succes) arata ce vor ele de fapt.
Ce intrebare e aia, de ce vor si rol social? Sigur ca vor si rol social, familia e una, societatea e alta.
Comunicarea mai buna, manifestarea personalitatii tuturor oamenilor, ar putea conduce la reducerea discriminarii tuturor oamenilor, mai ales a femeilor. Intr-adevar, imitarea masculilor nu e o solutie, femeile sunt femei, au propriile necesitati. Daca societatea noastra ar fi axata mai mult pe om, pe valoarea lui, lucrurile ar progresa. Dar oamenii inca nu indraznesc sa ceara dreptul la fericire.
Marduk
QUOTE(nevvermind @ 30 Jun 2008, 07:06 PM) *

QUOTE
Atunci, marduk, daca noi ne asemanam oarecum in preferinte, de unde contradictia?

rolleyes.gif unsure.gif Departe de mine idea de a fi un macho. Pentru mine femeia este un individ identic cu mine, cu aceleasi drepturi, dorinte, placeri, responsabilitati, etc. Singura diferenta consta in organe. In rest sa auzim de bine.
P.S. Consider totusi ca rolul mamei, al femeii este extrem de important daca nu esential, in familie si mai ales in cresterea si educarea copiilor.
Rehael
QUOTE(nevvermind @ 30 Jun 2008, 07:06 PM) *
"Nu as suporta sa fiu cu o fata care nu e cel putin la fel de inteligenta ca mine." - Nici eu.
"Si daca nu ii place sa se contrazica cu mine si e de acord cu mine in tot ce zic ma enervez si mai tare." - Si eu. Astfel de fete sunt... degeaba.
"Tipele gingase sunt pentru cei care sunt nesiguri pe ei." - Asa este.

Atunci, marduk, daca noi ne asemanam oarecum in preferinte, de unde contradictia?
........................


Vezi ca l-ai citat pe Blakut nu pe marduk... smile.gif
Afrodita
Vezi ca e Blakut nu marduk laugh.gif Te-ai luat de cine nu trebuie harhar.gif

Si desi tu ceri altora sa citeasca printre randurile tale, tu nu citesti printre ale lor, pai e frumos asa? tongue.gif
Marduk
Fetele, nu, distrugeti ceva subconstient, poate cine stie se infiripa ceva, desi, cica este mascul. ulala.gif drunk.gif frusty.gif
Blakut
QUOTE
Atunci, marduk, daca noi ne asemanam oarecum in preferinte, de unde contradictia?


Mda, eram eu, nu marduk... biggrin.gif
Cla
rofl.gif Nu-i bai, si pe mine m-a facut (nevvermind) cāndva femela spoton.gif
Serenity
QUOTE
ITI SPUN EU DE UNDE E CONTRADICTIA! Tu te grabesti sa fii macho acuma. "Pleaca ma cu femeile tale duioase. Eu vreau o femeie zdarova."
[...] Hai cu atentia, marduuuk! Te-ai certat cu cineva si torni rautati aci? Crezi ca eu vreau o proasta sa pice la prima briza de Dunare? Vreau o anorexica? Nu, la dracu'! Eu vreau una sa stie cand trebuie sa plesneasca dar sa stie in acelasi timp cand sa fie o doamna in comportament. Nu cred ca ti-ar conveni aia sa ragaie mereu, nu? Unde naiba esti atent?



QUOTE
"Tipele gingase sunt pentru cei care sunt nesiguri pe ei." - ia si invata Serenity, ia si invata.


Mi se pare mie sau topicul asta s-a transformat, dintr-o dezbatere pe tema emanciparii femeii, intr-o discutie despre ce vrea nevvermind de la o femeie si ce nu? Nevvermind, imi esti simpatic, dar incepi sa ai un ton revoltat si sa dai replici arogante, iar asta nu face nimanui placere. Ba, mai mult, spune niste lucruri nu tocmai flatante despre tine. Blackut nu a spus ca respecta femeile care ragaie, ci ca o respecta pe o tipa cunoscuta lui care mai face si asta. Si nu a zis ca o respecta pentru ca ragaie. Nici tie nu ti-ar strica putina atentie.

QUOTE
Eu ma duc la curve daca vreau sa fiu barbat, nu-mi aleg o planta semi-constienta!

"Respect de exemplu o tipa care poate sa bea cot la cot cu mine si ragaie mai tare decat mine!" - ei cacao. Respecti pe naiba. Ti-ar place sa vezi, asa cum ti-ar placea sa vezi un numar de circ. Te-ar amuza dar nu, nu cred ca e ceva de respectat. E tot om chiar daca face asa, dar eu vorbesc de lucruri mai feminine aci, nu de flatulatie bucala! Nu m-ar deranja dar nu "Uau, iubito, ce sunet de privighetoare ti-a strabatut esofagul prelins de samanta mea de asta noapte!"


Ce-i cu exprimarile astea? Ce te supara si te revolta mai exact? Ca eu nu pricep...
nevvermind
Ah, imi cer scuze. N-am vrut sa par nervos. Eu ii spun patos, dar poate avea efecte negative. Imi pare rau. Nu va pot garanta ca ma voi schimba, dar voi lua in considerare. Nu ma supara nimic. Imi place doar sa ma exprim ceva mai.. sexual?
V-as fi spus ceva de genul: "Dar ma rog ce va deranjeaza asa de tare? Cumva sunteti obisnuiti cu frumosul limbaj care nu exprima nimic?", dar ai dreptate.
Sper sa nu-l fi suparat pe marduk/blakut. N-am vrut sa-l jignesc. Daca as fi de fata cu el, le-ar fi primit altfel, dar cum nu se poate nu are cum sa le primeasca decat jigniri subtile.

In caz ca doreati sa stiti de fapt reply-ul meu suna cam asa:

"Dumnezeule, sunteti irecuperabili.

Imi cer catraliarde de scuze pentru imensa greseala de a fi confundat pe cineva si aveti dreptate - ar trebui sa fiu mai atent. Inlocuiti in capsorul vostru in loc de blakut marduk sau invers si gata, puteti intelege ideea. Mi-e greu sa cred ca n-ati inteles-o din cauza unui cuvant.

Legati-va in cotinuare de greseli. Unde sunt greseli apare lumea. Hmm, ce chestie, apar multi pe-aci. Buna seara, domnisoara Afrodita. Gata, nu mai ai idei pentru jurnal?
Si cand ma gandesc ca voi sunteti miezul forumului. Cei-care-intra-deseori.

N-am vrut sa va spun, dar... un reply de la axel intr-un topic:

"@nevvermind:
Stai linistita, ne e clar ca esti beata"

Ce-ar fi trebuit sa-i fi spus? E clar ca omul era rautacios. ASTA era ideea. "Beata? HAHAHAHAHAHA, eu sunt baiat. Fii mai atent. Nu esti atent, esti varza" -? Asta?
Serenity
Pai aia e. Ca pe forum nu te poti exprima ca in realitate. Daca am fi fost fata in fata tu ziceai de samanta eu iti raspundeam cu o ragaiala si eram cu totii fericiti rofl.gif (glumesc, nu da!!)
nevvermind
Daca am fi fost fata in fata...
Marduk
Poate ca este doar o problema de identitate, sa-l ajutam.
Afrodita
Ce-are-a face jurnalul meu cu postul meu de aici? Eu ti-am atras suPtil atentia ca erai cam poRc, da' vad ca n-ai priceput-o, ma bucur ca te-a ajutat Sere sa pricepi...

nevvermind
Link relevant
Blakut
Cum e relevant?
Serenity
Ma gandeam ca doar eu n-am priceput... blink.gif
Afrodita
Lasa ca nici io n-am priceput nik si cred ca in afara de el, nimeni nu stie cu ce e relevant link-ul rofl.gif

E asa de greu de vorbit clar si raspicat, fara insinuari si "metafore" care baga pe toti in ceata? blink.gif
Rehael
Sa zicem ca poate doreste sa fie ghicit... smile.gif


...Mmmm... corupt dar autentic?
Serenity
Nu, dar cand vorbesti clar si la obiect poti fi contrazis. Cand te exprimi ambiguu dai impresia de inteligenta superioara si nimeni nu indrazneste sa te contrazica, pentru ca nimeni nu indrazneste sa para prost recunoscand ca nu a priceput....

Oricum, parerea mea e ca forumul nu e locul pentru filozofii ambigue.
Afrodita
Aaaaaaa, deci asa... Lasa mah, ca ma apuc si io de vorbit ambiguitati, sa par si io mai intelijenta rolleyes.gif

Parerea mea e ca nicaieri nu e locul pentru ambiguitati daca vrei intr-adevar sa aflii ceva. Decat, cine stie? Poate omu' are un experiment personal la care ne supune pe noi, muierile, da' nu ne zice ce si cum si de aia apeleaza la ambiguitati laugh.gif
Rehael
QUOTE(Serenity @ 2 Jul 2008, 05:48 PM) *
Nu, dar cand vorbesti clar si la obiect poti fi contrazis. Cand te exprimi ambiguu dai impresia de inteligenta superioara si nimeni nu indrazneste sa te contrazica, pentru ca nimeni nu indrazneste sa para prost recunoscand ca nu a priceput....

Oricum, parerea mea e ca forumul nu e locul pentru filozofii ambigue.


Asta este foarte adevarat... Interesant este ca atunci cand te bagi in seama si ai curajul sa vii ("ca prostul") cu una din variantele de raspuns, care se intampla sa nu le convina, unii se simt foarte deranjati. ohyeah.gif "Oaleau! Cum de indraznesti sa-ti exprimi asemenea pareeri?" biggrin.gif
nevvermind
Domnilor. Doamnelor. Nu vreau sa par inteligent. Daca voiam, dadeam numai proverbe, zicatori si predici. Frumusetea unor imagini precum ati vazut este ancorata in insasi ambiguitatea ei. Si pe cat de ambivalenta vi se pare, pe atat de frumoasa este ideea. Voi de fapt spuneti ca nu este relevanta fiindca n-ati inteles-o. Oricum, mare lucru n-ar fi in videoclip, doar ca mi s-a parut frumos si interesant piperarea topicului cu putina "culoare" - dar va asigur ca este infatisata relatia barbat-femeie. Este, precum prea bine stiti, foarte subiectiv - deci nu reprezinta ideea topicului 100%, dar este o oarecare asemanare. Cel putin asa mi se pare mie. De aici si relevanta.

Acum... Ce rost are sa va spun morala videoclipului? Nici eu nu sunt sigur pe ea, una la mana, a doua este ca am incredere in voi sa gasiti una. Sau luati-o ca pe un joc si dati-l naibii de videoclip, cum doriti, dar, va rog, nu fiti asa de refractari cum ati fost pana acum. Cand cititi filosofie, cand citit un roman de dragoste, cand il cititi pe Balzac si pe Stendhal, nu cred ca va spuneti: "Uf, prostul asta trebuie sa scrie mai pe intelesul meu!". Ambivalenta are si ea valoarea ei. Sunt frumoase proverbele si povestile cu morala ascunsa, fiindca va provoaca si le puteti contura dupa propriile idei. Probabil nu v-ati dat seama, dar exact asta faceti cu fiece melodie. Fiti siguri ca ceea ce simtiti si chiar parerea despre melodie nu este in concordanta cu ceea ce a vrut autorul sa ofere - dar o modelati dupa propria personalitate. Asa ca aproape orice ideea transmisa de videoclip este buna (in limitele inteligentei, bineinteles - nu poti spune ca "Cioara prinsa va fi mancata de bufnita" - asta nu-i ideea).

Asa este Serenity - intr-un loc in care trebuie clarificata o chestie, ambiguitatea nu isi are locul, dar sa nu exageram. Eu imi permit sa arunc mai multe intelesuri, dat fiind faptul ca la voi chiar asta lipseste: claritatea stilului. Eu n-am voie sa transmit mai multe idei intr-una, dar voi aveti voie sa la lungiti zeci de pagini pentru un subiect?! Ce? intelesurile videoclipului nu v-au lasat sa continuati? Eu vad ca din contra...

S-ar putea sa fie o prostie videoclipul, totusi, nu? Ce frumos mai ucideti voi. Uita-te la el! Incearca sa-l intelegi. Nu-mi veni de la emisiuni proaste de la TV apoi te uiti la ceva ce s-ar putea sa-ti necesite intelectul. Cum va uitati voi la filme? Poate mai vad vreun proverb sau zicatoare... Prostu' asta n-are voie. El nu trebuie. Trebuie sa fie clar. Ce numiti voi clar? Cuvinte? Cuvintele oricum sunt, dar... IDEILE? Ideile va sunt clare? De ce nu le intelegeti? Cum de sunt asa de lungi topicurile de sunteti asa de ofensivi mie?

Afrodita, cand se uite unul la tine, zambeste frumos, iti lasa loc sa treci si lasa privirea in joc, ai mai vrea sa-ti spuna "Te plac la nebunie"? Trebuie neaparat sa-ti spuna asta sa intelegi? (Bineinteles, este retoric. Abtine-te. Imi place cand ma faci de cacao - sincer vorbesc! - , dar sper sa nu incarcam prea mult reply-urile cu offtopic).
Serenity
QUOTE
Asa este Serenity - intr-un loc in care trebuie clarificata o chestie, ambiguitatea nu isi are locul, dar sa nu exageram. Eu imi permit sa arunc mai multe intelesuri, dat fiind faptul ca la voi chiar asta lipseste: claritatea stilului. Eu n-am voie sa transmit mai multe idei intr-una, dar voi aveti voie sa la lungiti zeci de pagini pentru un subiect?! Ce? intelesurile videoclipului nu v-au lasat sa continuati? Eu vad ca din contra...


E foarte simplu. Daca vrei o discutie, un dialog, faci tot posibilul sa te exprimi in asa fel incat celalalt sa iti inteleaga ideea. Daca vrei sa faci monolog, te exprimi cum ai chef si cat de ambiguu vrei. Noi aici nu suntem scriitori, nu avem pretentia de a avea o anumita calitate a stilului. Nu iti interzice nimeni sa transmiti mai multe idei intr-una, dar nici tu nu trebuie, in cazul asta, sa ai pretentia sa te intelegem.

QUOTE
S-ar putea sa fie o prostie videoclipul, totusi, nu? Ce frumos mai ucideti voi. Uita-te la el! Incearca sa-l intelegi. Nu-mi veni de la emisiuni proaste de la TV apoi te uiti la ceva ce s-ar putea sa-ti necesite intelectul. Cum va uitati voi la filme? Poate mai vad vreun proverb sau zicatoare... Prostu' asta n-are voie. El nu trebuie. Trebuie sa fie clar. Ce numiti voi clar? Cuvinte? Cuvintele oricum sunt, dar... IDEILE? Ideile va sunt clare? De ce nu le intelegeti? Cum de sunt asa de lungi topicurile de sunteti asa de ofensivi mie?


Cred ca suferi putin de mania persecutiei. Te asigur ca majoritatea oamenilor de aici sunt cat se poate de binevoitori, nu are nimeni nimic cu tine... pana incep sa aduci jigniri la adresa inteligentei lor si sa acuzi.
Marduk
QUOTE
nevvermind

QUOTE
Frumusetea unor imagini precum ati vazut este ancorata in insasi ambiguitatea ei.

Frumusetea este in ochii privitorului. thumb_yello.gif

Afrodita
Musiu, te faci singur de cacao, nu trebuie sa ma "obosesc" eu wink.gif

Si eu nu ma aPtin cand am ceva de zis wink.gif
nevvermind
Nu vreau sa jignesc, Serenity. "Prostu'" din reply-ul meu era adresat mie (o faceam pe victima, bineinteles), iar prin emisiuni proaste ma refeream la scepticismul meu privind capacitatea voastra de intelegere din moment ce faceti atata tam-tam dupa un videoclip care se dorea a fi, nici mai mult, nici mai putin de vizualizare de concepte - un desen al ideilor. Nu ma simt persecutat, ci putin suparat pe voi ca dati drumul cuvintelor fara macar sa va chinuiti a-l intelege si putin pe mine ca mi-am permis un asa afront adus claritatii stilului - prin imagini. Si stiu ca nu v-ati chinuit. Nu! Nu-mi scrieti "Da' de unde stii tu ca nu m-am chinuit?". Stiu.

"Si eu nu ma aPtin cand am ceva de zis" - Te cred, Afrodita. De altfel, esti cea mai activa forumista intr-un forum ce nu pune pret pe cantitate. Chipurile... Si pentru a-mi reveni: cu toata modestia mea... Afro, nu cred ca ma poti face de cacao nici daca ai vrea. Ca ma fac singur e greseala mea, dar tu... oh, nu, tu n-ai reusi.
Afrodita
rofl.gif

Cum spui tu puisor, ce te face pe tine sa te simti bine wink.gif nu stau in calea fericirii tale.

( rofl.gif )
Blakut
QUOTE
r prin emisiuni proaste ma refeream la scepticismul meu privind capacitatea voastra de intelegere din moment ce faceti atata tam-tam dupa un videoclip care se dorea a fi, nici mai mult, nici mai putin de vizualizare de concepte - un desen al ideilor. Nu ma simt persecutat, ci putin suparat pe voi ca dati drumul cuvintelor fara macar sa va chinuiti a-l intelege si putin pe mine ca mi-am permis un asa afront adus claritatii stilului - prin imagini. Si stiu ca nu v-ati chinuit. Nu! Nu-mi scrieti "Da' de unde stii tu ca nu m-am chinuit?". Stiu.


Ia zi tu, care sunt ideile acelui videoclip? Lumineaza-ma.
Serenity
QUOTE
Nu vreau sa jignesc, Serenity. "Prostu'" din reply-ul meu era adresat mie (o faceam pe victima, bineinteles), iar prin emisiuni proaste ma refeream la scepticismul meu privind capacitatea voastra de intelegere din moment ce faceti atata tam-tam dupa un videoclip care se dorea a fi, nici mai mult, nici mai putin de vizualizare de concepte - un desen al ideilor. Nu ma simt persecutat, ci putin suparat pe voi ca dati drumul cuvintelor fara macar sa va chinuiti a-l intelege si putin pe mine ca mi-am permis un asa afront adus claritatii stilului - prin imagini. Si stiu ca nu v-ati chinuit. Nu! Nu-mi scrieti "Da' de unde stii tu ca nu m-am chinuit?". Stiu.


Nevvermind, tu ai spus ca videoclipul este relevant pentru topicul de fata. Daca atunci cand te-ai exprimat ai fi spus "sugestiv", "interesant", "inspirat", etc. probabil ca mi-as fi dat silinta sa ii atribui o semnificatie personala. Dar din felul in care ai pus problema eu am dedus ca e ceva de inteles, ceva anume ce eu nu am priceput.

Stii cum e.... orice calitate se poate transforma in defect daca e afisata in cantitatea, contextul sau momentul nepotrivit.
Rehael
QUOTE(nevvermind @ 21 Apr 2008, 11:00 PM) *
Ce-am inteles:

a) Emanciparea feminina se poate organizare in mai multe domenii. Doua dintre ele sunt evidente: sociala si intelectuala. Pe mine ma intereseaza cea intelectuala, dat fiind faptul ca nu am absolut nimic impotriva cu cea sociala (drept de vot, statut social important etc.), fiind si cea mai veche (de nu ma insel, primele comuniuni erau sub tutela matriarhala).

...


Dupa cum par sa stea lucrurile, emanciparea feminina a devenit destul de greu de controlat... Nimeni nu mai stie in care directie se indreapta, ce anume mai vrea sa cucereasca, ce goluri isi propune sa astupe; practic este imposibil sa anticipezi ceva in privinta ei. Societatii nu-i ramane decat sa-si faca mai departe datoria si sa participe din umbra cu materiale educative cu directie bine precizata; in felul acesta, cel putin, scapa de povara vinei de a nu fi facut totul.

Mie mi-a placut cioara din videoclip, parea destul de autentica, la fel si sarma cu care era legata. In schimb cucuveaua se vedea ca este artificiala, ca decupata din carton; nu mi-a placut si de ea... Oare ce urmeaza? hmm.gif ...
Anca_M.
Ce topic interesant thumb_yello.gif Mie mi-a placut clipul ala cu cioara care este legata si care cu toate astea incearca sa ajunga la lumina(zboara si un ruj pe azolo sau mi s-a parut?) si cucuveaua care din cate stiu eu e purtatoare de ghinion. Cred ca reabilitarea femeii in ochii barbatilor este destul de dificila nu din cauza barbatilor ci din cauza femeilor. Degeaba sunt 3 femei cu capul pe umeri daca 10 sunt proaste, ganditi-va ca marea majoritate a femeilor pe care barbatii le intalnesc zi de zi sunt femei care nu-si doresc sa fie reabilitate, carora le place sa fie folosite de barbati avand impresia ca ele se folosesc de ei. Totul porneste zic eu de la fiecare individ in parte. Daca eu nu accept cutare lucru care de la cutare barbat, daca nu actionez decat sub semnul egalitatii si cer aceleasi drepturi si aceleasi obligatii ca ale unui barbat, daca intr-o relatie nu accept sa le fac eu pe toate si el sa se duca la bere, si daca.......mai sunt inca 10 femei care fac acelasi lucru....atunci totul e ok. Nu avem cum sa ii convingem pe barbatii ca nu le suntem inferioare atata timp cat celelalte fac exact pe dos. mwah1.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.