Foarte greu de spus care imi place cel mai mult. In principiu imi place cea moale, spumoasa. Ca arome, depinde de inghetata.
Imi place inghetata turceasca - cele de fructe sunt majoritatea delicioase; indiana - un milion de calorii pe lingurita, este facuta din caimac de lapte,care am incercat-o in mango (ok), fistic (superb) si vanilie-sofran (socanta prima data, pana ii prinzi gustul, hehe); cea italiana la mama ei - imi luam o inghetata la fiecare colt de strada in Venetia, tot cele de fructe sunt cele mai bune, alune de padure, caisa, fistic...mmmm Si-apoi e Berthillon, in Paris - tot arome de fructe.
Apoi favorita absoluta este o inghetata din supermarket, facuta de firma Godiva (care produce bomboane de ciocolata, trufe in principiu). Au gasit astia o modalitate sa foloseasca rebuturile de trufe cum nu se poate mai desteapta: le fac inghetata. Dai de bucati de trufa si cu inghetata e o combinatie extraordinara. Favoritele: trufa de ciocolata cu sos de zmeura, si ciocolata alba cu sos de zmeura.
Editat sa adaug (cum am putut uita?) Mr. Softee. Sunt camioane care merg pe strazi si au muzica gen cutie muzicala, si opresc din loc in loc asteptandu-si clientii. Altii stau cateva ore la locuri bine stabilite. Se vinde la cornet, e spumoasa, vine doar in vanilie, ciocolata sau combinatie, si poti sa ceri cu gem, cu alune sparte, sau cu confetti. Cand apare Mr. Softee pe strada e semn ca a venit primavara