Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Lansare De Carte La Han
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
The Dude
Totul a inceput de aici

QUOTE(abis @ 28 Oct 2004, 04:19 PM) *
Eu cred, citindu-te, ca vanatorul si scriitorul sunt frati gemeni... Asa mi-ar placea sa am in mana o carte semnata Hampu The Great, eventual cu autograf...


Dar au fost si incurajarile primite permanent din partea altor useri activi pe atunci: E.B.B.E, Omul Bun, Ovidius, Zorro, Eclectic, LigiaB, DanDanescu…atatia altii…
The Dude
Lucram la un Institut national si ma plictiseam de moarte….asa am ajuns pe net.
Mai intai am fost simplu Hampu, dar o conjunctura favorabila m-a transformat in rege pe un site-regat acum disparut , plin de umor si poante.
Asa m-am ales cu “the Great” –ul din nick.

Apoi viata m-a alungat in salbaticie….Sunt constructor, lucrez pe oriunde.
Acolo unde m-au aruncat nu aveam conexiune net; n-aveam decat un latop si o gramada de timp..

Dupa scandalurile care m-au facut sa parasesc hanul, ma gandeam sa reiau totul de la inceput in alta parte, de aia m-am apucat sa imi fac curat in textele din calculator. S-ar fi intamplat prima data cand as fi revenit in retea…

Scriam oricum intai pe laptop, cand aveam vreme si postam ulterior …de aia toate erau inca in calculator.

Vreau sa zic ca la inceput nu imi propusesem anume sa scriu o carte, dar nici nu alungasem cu totul din cap varianta asta cu care am cochetat destul in adolescenta.




Apoi a venit Uniunea Europeana..
Am lucrat pentru ei aproape doi ani. M-am familiarizat cu felul lor de a opera si cand programul s-a terminat, am incercat sa iau lucrurile pe cont propriu.
Am facut un plan de afaceri pentru o firma de constructii si m-am apucat sa caut o cale de a obtine un imprumut nerambursabil pentru el.

Asa am ajuns la banca potrivita, insa ea nu dorea sa finanteze o afacere in constructii.
Evaluase piata si ajunsese la concluzia ca nisa era deja ocupata.

Pentru ca le-a placut cum imi facusem planul de afaceri mi-au propus in schimb o alta finantare.
Ei derulau deja patru proiecte pentru care aveau studii complete de piata:
-ferma de melci (finantare 18 000 euro) dar trebuia sa faci dovada ca ai un teren al tau potrivit cu asa ceva
-cultura de arbusti roditori (22 000 euro), la fel trebuia sa ai pamantul tau.
-atelier de tamplarie PVC (30 000 euro0 trebuia sa detii saptiu potrivit si autorizatie de functionare pentru el.
-tipografie “print on demand” (30 000 euro) unde iar trebuia sa ai spatiu, si unde garajul meu se potrivea de minune.

Desi a fost un alt vis al meu din tinerete, am ajuns editor (si tipograf) prin forta evenimentelor mai degraba decat prin abnegatie, tenacitate sau sarguinta.
The Dude
Planul de afaceri este finantat pentru trei ani, ani in care eu nu am dreptul sa iau decizii de unul singur ci numai supervizate de ofiterul de banca.
Imi stabilisem ca tinta sa public cate doua titluri pe luna si treaba mergea ca unsa….insa am primit o oferta pentru un santier departe de capitala si a trebuit sa o onorez

Am lasat asadar afacerea in mainile altcuiva si in scurta vreme am ramas fara autori….
Ca sa nu imi pierd punctajul pe target am fost nevoit sa incep sa public eu insumi.

Castigam foarte bine pe santier asa ca imi convenea sa imi public cartile pe banii mei, impuscand ca sa zic asa doi iepuri dintrun foc: afacerea mergea asa cum ma angajasem, iar targeturile erau la randul lor atinse.

Am ajuns scriitor tot din cauza imprejurarilor.

Cartea de fata e vazut lumina tiparului in iunie 2007.
Lansarea s-a facut in luna iulie 2007 la o librarie “no name” din cartierul Militari.

Am apucat sa vand vreo suta de exemplare dupa care am intrat in conflict cu Biblioteca Nationala care m-a acuzat ca am folosit pe coperta numele editurii mele in mod abuziv. Se pare ca o editura nu devine automat editura decat atunci cand Bibiloteca Nationala decide ca ea poate avea acest statut, asta chiar daca domeniul de activitate al firmei mele este unul editorial.
Abia in septembrie am reusit sa rezolv diferendul si sa reiau vanzarea; am mai realizat tot atunci si o editie speciala de 100 de exemplare.

Lansarea adevarata a cartii a avut loc insa in 22.12.2007 la sediul casei de cultura al armatei din Bucuresti. Cred ca asa se cheama…
Au fost prezenti prieteni din opt tari insa una peste alta actiunea a fost un mare esec.

M-au dezamagit cei care ar fi trebuit sa tina cuvantari.
Acum ii inteleg si le dau chiar dreptate, dar atunci m-am suparat destul de rau..
Pana la urma criticii din critica traiesc, iar faptul ca pretind onorarii substantiale nu ar trebui sa aiba nimic de-a face cu prietenia.
Apoi atmosfera a fost una apasatoare si grea…Erau infatisari pe care nu le mai vazusem vreodata si am avut mari probleme in a recunoaste in ele pe unii din prietenii mei de pe alte meridiane si din alte vremuri.

Dupa lansare am plecat cateva zile cu majoritatea celor veniti la Cheia unde i-am invitat intr-o pensiune.
Am prins zilele cu zapezi imense…asa ca am profitat si am incercat sa reanodam relatiile trecute dar n-a fost chip. Mai toti evoluasera in directii foarte diferite de cea de la care pornisera. Erau cu totul alte persoane decat cele de care imi aminteam eu.

S-a stat mult timp in camere din cauza vremii si asa au citit si cartea.
Le-a placut, dar fiecare avea cate un comentariu, cate o nemultumire.
Cam atat despre a doua lansare..

In cursul lunii ianuarie m-am confruntat si cu alt gen de problema. O varianta insuficient corectata a textului mi-a fost subtilizata din calculator, si pe ea cineva a editat mai multe carti ce s-au vandut prin trenuri si prin Gara de Nord..Iata-ma asadar si piratat.
Nu am idee cate exemplare s-au vandut, dar stiu ca exemplarele piratate au copertile de alta nuanta de culoare si dintro hartie mai proasta decat cea a originalelor.
E o senzatie foarte ciudata sa te trezesti cu cineva care vine sa iti vanda propria carte mai ales atunci cand ea e retrasa de pe piata.

In momentul de fata am pregatite 70 de exemplare pentru cei de aici care doresc sa isi procure unul. Ele apartin editiei limitate si sunt numerotate de la 30 la 100. Exemplarele 30, 31, 32, 33, au fost deja alocate…desigur daca solicitantii lor isi pastreaza si isi reanoiesc comanda.
Fiecare exemplar va veni insotit de un semn de carte, de afisul de la lansarea si va purta pe el cate un aforism diferit, dedicat exclusiv solicitantului. La cerere el va fi urmat si de o dedicatie.
Cartea costa 15,0 lei, livrarea se face ramburs prin posta..
Oricat de mult mi-as dori sa pot oferii exemplare gratuite tuturor nu pot face asta din mai multe motive ce nu tin neaparat de ratiuni financiare.



C-am asta ar fi pe scurt povestea primei carti publicate ce are legaturi stranse cu spatiul virtual denumit “Hanu Ancutei”

Toate peripetiile povestite m-au facut sa inteleg ca lucrarea mea apartine cel mai mult acestei comunitati…si m-am intors aici…dar comunitatea pe care o lasasem nu mai exista…Multi plecasera deja, iar noii veniti aveau alta fata.

Cand am plecat multi au plecat odata cu mine..cei care au ramas s-au schimbat dupa noii veniti..


Dincolo de ranchiune, replici dure sau intepaturi, cartea e adresata tuturor forumistilor si reprezinta o fresca a celei mai frumoase perioade din viata acestui lacas

Ea contine mult mai multe texte decat cele pubilcate in topic si este prima din cele trei carti care vor aborda si epuiza subiectul.
The Dude
Toti cei care doresc, imi pot transmite comanda prin mail.
Nu uitati sa imi transmiteti corect adresa la care doriti sa primit exemplarul.. thumb_yello.gif
alexei
yep,si eu sunt un admirator de-al lui hampu,ii citeam topicurile si nu o data colegii se gandeau ca o luasem razna avand in vedere ca radeam de unu singur,are stil omu' , pacat ca nu mai e prezent la han.Da' n-am inteles care-i treaba cu lansarea de carte unsure.gif
alexei
@the dude,stai putin ca ma pierd in ceata,sa inteleg ca tu esti @hampu sau doar ii publicizezi cartea?
Papadie_62
Felicitări, indiferent de rezultatele lansării, de păreri sau critici!
March
Bravos buddy ! thumb_yello.gif Cred ca esti primul dintre miile de membri ai HA care a scris o carte si din care a dat in premiera fragmente aici. Si mai trancanea unu ca esti arogant sau mai stiu io cum.
E cea mai buna reclama pe care putea s-o faca HA un membru al acestui forum . thumb_yello.gif
SORIN
Bravo Coane Hampu thumb_yello.gif thumb_yello.gif

Cred ca am ce citi, mai ales despre topicul cu arme rofl.gif rofl.gif

Oricum am rugat pe March sa-mi ia un exemplar! ohyeah.gif

Succes thumb_yello.gif

Sorin.
andra_v
Felicitari si ramai cu sufletul de copil!
Am vazut din septembrie anuntul tau pe Universul cartilor privind lansarea - atunci ne-ai dezvaluit identitatea, desi nu era nevoie, tinand cont de stil -, imi pierdusem speranta ca va mai avea loc.

PS Acum nu ai nici un motiv sa eviti o intalnire forumistica.
abis
QUOTE(The Dude @ 3 Mar 2008, 04:49 PM) *
Totul a inceput de aici

Tu sa fii chiar Hampu?! unsure.gif

Imi vine greu sa cred - pe Hampu l-am considerat un prieten si am regretat mereu ca a decis sa plece de aici; am inca in Inbox un PM de la el, din 18 mai 2005, in care promitea ca revine in cateva saptamani. Din pacate cine stie ce nevoi l-au facut sa-si uite promisiunea.
Daca The Dude si Hampu sunt aceeasi persoana, de ce cu Hampu aveam atatea porti deschise de comunicare, iar cu The Dude aproape numai conflicte? blink.gif
mutulica
Superb!
abia astept sa primesc cartea!
The Dude
Da...Hampu a murit..traiasca The Dude !!
Va multumesc tuturor si va anunt pe aceasta cale ca am trecut deja la onorarea comenzilor thumb_yello.gif
Clopotel
Draga TheDude,
QUOTE
Mai intai am fost simplu Hampu, dar o conjunctura favorabila m-a transformat in rege pe un site-regat acum disparut , plin de umor si poante.
Asa m-am ales cu “the Great” –ul din nick.

What?!!!! Tu esti Hampu?! Nu-mi vine sa cred... rolleyes.gif Chiar imi placea Hampu si ii simteam chiar si acum lipsa dupa atattia ani... Ce vremuri domnule... Dar daca tu zici ca esti Hampu, atunci bine ai revenit!!! thumb_yello.gif
QUOTE
Da...Hampu a murit..traiasca The Dude !!

Il vreau pe Hampu inapoi...
Ok... ma multumesc si cu The Dude... thumb_yello.gif Vreau si eu cartea, sper sa nu se termine tocmai la mine...

Hmmm... si Hampu asta...mare pezevenghi!
rofl.gif
The Dude
...si mie imi placea Clopotel.
Ti-am si zis la inceputul ultimului nostru dialog ca au trecut ani buni de cand nu ne-am mai conversat.

Iti amintesti cum iti propusesem pe atunci chiar si un schimb de nick-uri ??
Eu sa devin Hamputzel, iar tu Marele Clopot..erau vremuri haioase pe atunci.
Poate putem sa le readucem la viata...Mai sunt cativa veterani dispusi pentru efortul asta..

Pentru carte, da-mi adresa la care o vrei pe PM, va fi o adevarata onoare si o mare placere thumb_yello.gif
The Dude
Ok, ca raspuns al unei solicitari PM: pentru cei care doresc sa comande cartea dar sa isi pastreze anonimatul, ei isi pot adresa comanda aici: <arraink@yahoo.com>
Erwin
Domnu' Zădud, mare rugămince am şî io la dumnevoastră, să-mi trimeceţ şî mie carcea ceia, adresa o trimet io pă scrisoare! Mulţam fain! spoton.gif
ilie
Hampu si Dude sunt nickuri ce nu pot apartine aceleiasi persoane.

Dude, succes cu cartea!
coconut
Uau, doi înşi şi o singură carte? blink.gif
E mişto cartea? unsure.gif
abis
Ti-am trimis si eu o adresa, pe PM...
The Dude
Toate solicitarile au fost onorate.
Candva, saptamana viitoare..postasul va suna la fiecare poarta...de doua ori rofl.gif

Freeman, neancredrea ta se pedepseste cu exemplarul Nr. 99 pe care ti l-am retinut mad.gif

AndraV, stiu ca mi-ai dat o adresa pe care insa am ratacit-o. Daca se poate sa mi-o mai transmiti inca o data. thumb_yello.gif
Papadie_62
Mamă, dacă ai şti de când îl aştept eu pe ăl de sună de două ori, pfff!!!... Ui că mi se împlineşte visul (sper să nu l-or fi schimbat cu... poştăriţă!). rofl.gif

Una peste alta, mulţumesc, The...!
andra_v
Te-am rugat inca din septembrie sa-mi rezervi un exemplar. Iti trimit pe mail adresa.

Hampu si zadud au acelasi stil, i-am simtit mereu prezenta pe net. Oricum, am mail-ul lui Hampu.
The Dude
Da andraV...
E ceva de care eu unul nu pot scapa...sau mai degraba ceva ce nu pot disimula.
Exemplarul tau e pus de o parte. Are numarul 31, primul dupa mutulica, pentru ca ai fost a doua care a comandat.

Cand am reaparut ca "The Dude"...dupa circa doi ani de tacere, fostii mei prieteni m-au recunoscut imediat. M-au contactat pe mail direct: Baaa hampule baa....!!!

Oricum am si o veste buna (tocmai am primit-o pe PM): Hampu se intoarce pe "Sotii, Poante, Inscenari" cu cateva episoade din volumul doi al cartii, care va fi publicata pe la sfarsitul anului...

Credeam ca l-am omorat, da n-a fost chip...m-a pacalit miselul mad.gif


thumb_yello.gif thumb_yello.gif thumb_yello.gif
andra_v
Am fost atenta si l-am mai vazut pe Hampu pe forum. Uneori nu intra anonim, asa ca am avut posibilitatea sa observ ca viziteaza Hanul. Daca ar fi avut obiectii in ceea ce priveste identitatea Dudului, ar fi semnalat.
The Dude
Vesti proaste... cry.gif
Taxele postale..N-am pomenit nimic de ele, si sunt cam marisoare.
Imi cer scuze pentru asta. Ma voi revansa cumva..promit thumb_yello.gif
Papadie_62
Las' că doar n-or fi ochii lu' crai...
Şi dacă ţii neapărat, faci cinste la primul chef organizat, la care şi participi... wink.gif
The Dude
fair and square...asa voi face thumb_yello.gif
Zikkă
nenea dudaaaaaaa
s' traiesti matale
ai scris si da mine in cartea lu talik?
Michaela*
care va sa zica, domnule Dude, dumneavoastra sunteti Hampu laugh.gif deghizat?! ....lovitura de teatru ar spune unii laugh.gif ....este de apreciat faptul ca ati scris o carte despre ''viata frumoasa, picanta si plina de peripetii'' a hanului virtual smile.gif ... iar acum aveti si amabilitatea de o distribui forumistilor ...frumos gest Domnule Dude
The Dude
Zikkă, strengare thumb_yello.gif ...si doamna Mihaela*. Din punctul asta de vedere toate cartile seamana intre ele.
Intotdeauna, intr-un fel sau in altul, ele nu vorbesc decat despre autorul lor...Din pacate asta nu face exceptie sorry.gif

However, Dude nu este decat varianta extrema a lui Hampu, cea suparata, iar Hampu se va intoarce curand cu noi povestiri din volumul doi al cartii acolo unde apar si intamplari de pe forumul acesta. Nu-i nicio lovitura de teatru..un user ca oricare altul care a avut posibilitatea sa isi publice posturile. Regret ca nu am reusit sa o fac si pe Fantasy, sau pe alti forumisti cu adevarat talentati sa faca la fel..S-ar fi vazut atunci mai bine pe unde e repartizata valoarea pe acest site.

Ma bucur sa aflu ca prima livrare a inceput sa ajunga la cei care au comandat si astept cu infrigurare critica unsure.gif blink.gif unsure.gif
Zikkă
nenea dudaaaaa
dan a dooa scri si da mine?
haidi, bre, cas cumintel
si strengar pa deasuprea
vorba lu talik
Ovidius
Am ridicat ieri cartea de la posta iar aseara am si inceput sa o citesc. Am fost incantat sa recitesc atat unele sotii scrise aici pe han cat si unele noi. Hampule, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, noroc si iubire maxima si multumesc ca impartasesti si la altii din frumoasele tale amintiri. Atatea trairi cate ai avut tu in liceu, nu am avut eu si cu toti prietenii mei la un loc, toata viata. smile.gif Despre carte, nu am ce sa spun...e pur si simplu o carte frumoasa cu amintiri care de acum inainte va cinsti cu prezenta mica mea colectie de carti. Felicitari inca o data pentru ea si pentru faptul ca nu ai lasat sa se piarda asa frumuseti de povestiri!!! thumb_yello.gif Si nu in ultimul rand, la cat mai multe!
andra_v
Azi-maine o ridic si eu de la posta. Astept cu interes sa-ti citesc amintirile.
The Dude
Ovidius: sorry.gif sorry.gif sorry.gif ...cred ca toti avem amintiri frumoase din copilarie sau din adolescenta, doar ca am devenit prea repede maturi si seriosi...Trebuie sa recucerim acele teritorii si cartea mea se doreste un astfel de exercitiu. Cineva spunea ca "in ziua in care incetam sa mai fim copii, in ziua aia incepem sa murim" sau ceva la fel de asemanator si la fel de adevarat...

AndraV, iti doresc lectura placuta..Sper ca aceasta carte sa intrerupa, daca nu definitiv macar si doar pentru o clipa, starea de tristete ce pare sa te domine de la o vreme. thumb_yello.gif
andra_v
Am inceput sa citesc incantatoarele sotii la birou. Imi beau cafeluta cu cartea in mana.
Hampule, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, iubire si sa-ti mentina frumuseatea sufleteasca! Si la cat mai multe povestiri!

PS Cartea trebuie lansata si la iarba verde, la prima intalnire forumistica.
Papadie_62
Eu am citit-o abia după ce a terminat-o fii-mea, care nu se putea opri din râs. Pt ea, cartea a constituit o noutate, pt mine, o aducere aminte.
Multumim "The... Hampu"! mwah1.gif mwah1.gif

QUOTE(andra_v @ 21 Mar 2008, 03:27 PM) *
....
PS Cartea trebuie lansata si la iarba verde, la prima intalnire forumistica.

Da, da, da!... Musai!... Volumul II.
The Dude
sorry.gif sorry.gif

...surprinzator la tineri a prins cel mai bine.. blink.gif

La iarba verde desigur...Promit !!! rofl.gif
Nefertiti
Eu nu am reusit sa ajung la posta, pt ca adresa mea din buletin e in alta parte, nu unde stau (o intreaga poveste enervanta). Asa ca imi cer scuze daca se intoarce la tine si daca o sa poti o sa te rog sa o mai trimiti o data, o sa iti dau adresa de la job de data asta, ca mai mult stau acolo decat acasa. blink.gif
Ovidius
Hampule:
1) Astept volumul II;
2) Astept o carte autobiografica, de cand te stii tu pe tine insuti de cand erai mic; smile.gif
3) N-as fi vrut sa fiu subiectul poantelor tale;
4) You are my hero.
mutulica
si eu astept volumul 2, si sa imi spui daca ai gasit vreo forma de distributie ca sa o bagi si in librarii
ca pe asta cu dedicatie nu prea imi vine sa o dau la imprumut
The Dude
Multumesc foarte mult tuturor....

Ovidius thumb_yello.gif ..volumul II e in mare parte scris, dar urmeaza sa treaca prin mai multe etape pana sa ajunga la corectura; pana atunci, povesti din el sunt si vor fi publicate pe topicul "Soti, Poante Inscenari". Ma bucur ca te-am facut sa te simti bine.


nefertiti, e o intreaga belea cu actele contabile. Daca as fi fost putin mai priceput as fi putut sa ofer cartea cadou..Nu insemna mare lucru ca costuri de productie. Cum e ea in faza asta, adica un produs finit inregistrat in evidente si declarat ca atare, trebuie intai sa cumpar de la mine fiecare exemplar pentru a il putea face cadou..deci trebuie sa il platesc de doua ori. La volumul doi insa am prevazut asta, asa ca am sa il pot oferii in voie. Trimite-mi noua adresa... unsure.gif


mutulica, cartea s-a epuizat. Am oprit doar 70 de exemplare pentru cei de aici, de pe Han. Din astea s-au dat cam 25. Deocamdata nu am motive sa mai scot o editie, dar daca as scoate-o atunci as putea avea distributie pentru librarii. In general ea e usor de obtinut, si cand vine vorba de carti ele se vand oricum pana la urma. Daca e o carte de succes se epuizeaza imediat, daca e una proasta se va vinde mai greu...dar pana la urma tot se va vinde. Vor fi retururi, redistribuiri toate insemnand costuri insa pana la urma vinzi orice.


Ce e cel mai greu pentru un debutant este sa afle daca el a reusit sau nu.
Cartea mea a respectat o reteta de marketing mai veche: a aparut pe piata la momentul cel mai prielnic (toamna), a avut un titlu incitant, s-a decalarat o lectura usoara si a avut un tiraj redus.
S-a vandut in decursul a patru luni.
Nu stiu daca asta o claseaza in succes sau in esec.

Pe de alta parte critica obiectiva in Romania nu prea exista. Am oferit cartea mai multor publicatii care au pagini de critica si care au cititori numerosi.
Mi s-au pretins intr-un fel sau in altul bani. Fie in numele publicatiei, fie in numele autorului ce urma sa faca recenzia.

Altcineva pentru care am publicat a platit tot ce trebuia platit. Era o carte prost scrisa dupa parerea mea, iar subiectul (o poveste siropasa de dragoste) unul anost.

Crtitica a aparut in ziarul Dilema, si era atat de alambicata incat nu itelegeai mare lucru.
Era insa amintita cartea si autorul ei, asa ca omul nu a aruncat banii pe fereastra.
Eu care cunosteam insa intreaga poveste m-am prins: cartea era atat de proasta incat oricine ar fi spus ceva bun despre ea risca sa se compromita in ochii cititorilor, asa ca banii
s-au incasat, treaba s-a facut...dar in limitele unei anumite decente.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.