Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Le Ballet Trockadero
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Teatru si Film
Rehael
M-am tot "sucit si invartit" unde sa deschid un topic dedicat acestei trupe de balet. In final am gasit ca in acest subforum i-ar sta bine, intrucat baletul are destule tangente cu arta teatrala.
Am gandit ca aceasta trupa de "tacaniti" merita luata inseama, atat pentru tehnica cat si pentru faptul ca, daca nu te tavalesti de ras, macar iti descreteste putin fruntea. spoton.gif

Cateva link-uri cu fragmente din spectacole:

Lacul lebedelor a la Trockadero

Pas de Quatre Small Swans

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo 2001'Paquita'

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo 2001'La Mort du Cygne'

Rehael
Compania a fost infiintata in 1974 de un grup de pasionati ai baletului, cu scopul de a prezenta latura amuzanta a baletului clasic traditional, cu ajutorul parodiei si a... travestiului.



Les Ballets Trockadero de Monte Carlo au evoluat mai intai in spectacole tarzii tinute in "podurile" de pe Broadway. The Trocks, asa cum aveau sa fie cunoscuti mai tirziu, au facut in scurt timp subiectul
unui important eseu critic de Arlene Croce in revista "The New Yorker", care impreuna cu mentionarile din "The New York Times" si " The Village Voice", au intarit companiei succesul artistic si i-au confirmat popularitatea.



Pana la jumatatea lui 1975, stilul inspirat, cunostintele si iubirea de dans, abordarea comica si uluitorul fapt ca barbatii pot dansa pe virfuri fara sa dea cu nasul de pamint, era observat si inafara New York-ului.

Les Ballet Trockadero: Go for Barocco 1/2

Les Ballet Trockadero: Go for Barocco 2/2


Energie
Les Sylphides
Rehael
The Trockadero a fost de fapt fondata de trei coregrafi: Peter Anastos, Antony Bassae si Natch Taylor.
De-a lungul timpului s-au alaturat trupei balerini din toate colturile lumii: in 1995 Robert Carter nascut in South Carolina USA si Paul Ghiselin nascut in Virginia USA, in 1996 Yonny Manaure nascut in Venezuela, in 1998 Fernando Medina-Gallego din Spania, in 2000 Hiroto Natori din Japonia, Edgar Cortes din Portugalia si Bernd Burgmaier din Germania, in 2001 Raffaele Morra din Italia, in 2002 Grant Thomas nascut in California USA, in 2003 Lionel Droguet din Franta, in 2004 Chase Johnsey din Florida USA si Or Sagi din Israel, in 2005 Scott Weber iar in 2006 Damien Diaz amandoi din California USA.



Les Ballets Trockadero 2001 'Le Grand Pas de Quatre'



Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.