Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Fractali
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Arta Vizuala
Andrei Pavel
Am inceput sa fac fractali din curiozitate, iar in cateva luni am reusit sa ajung la cateva rezultate






Pentru cei care au dubii ca nu imi apartin, pot vizita pagina mea de pe deviant http://sfinxmagnum.deviantart.com/

Erwin
īmi plac mult lucrările tale! spoton.gif ce soft foloseşti? unsure.gif
Andrei Pavel
Apophysis smile.gif imi place flame-ul Apo mai mult decat spirala UF
Erwin
QUOTE(Andrei Pavel @ 14 Dec 2007, 12:46 AM) *
Apophysis smile.gif imi place flame-ul Apo mai mult decat spirala UF


faiin! iată prima īncercare:



p.s. ştii cumva vreun script php pentru a pune fractali pe fundalul unei pagini web? :unsure;
Andrei Pavel
Singurele scripturi de care stiu sunt cele pentru Apophysis pentru editarea imaginii smile.gif Desi am scris despre ele un jurnal pe deviant, in ideea ca se pierde particularitatea artistului [alta tema de discutii este daca arta fractala este arta sau nu, probabil o sa fie si un topic cu subiectul asta] generalizand fractalii prin urmarirea unor linii de evolutie comune in locul explorarii unor noi solutii de redare vizuala si descoperie, "dezvelire" a formei fractale. [mai sus de exemplu mi-au iesit niste aripi-cu tot cu penaj, desi se vad mai bine la o dimensiune mai mare- din piatra]
In ce priveste incercarea, pentru Apo este recomandat un fundal negru sau alb, restul se pare ca tot ofera un rezultat care este rupt de fractal in sine, parerea mea fiind ca imaginea rezultata trebuie sa reprezinte un tot unitar. La UF se pot folosi si alte culori pentru bg dar are avantajul de a putea folosi layere si transparency pentru fiecare imagine in parte.
Marea majoritate dau un render cu bg transparent si prelucreaza apoi in PSP prin suprapunere peste fundal cu degradeuri sau uni in ton cu culorile fractalului, plus manipulari desi modificarile de culoare incluzand hue, saturation, contrast... bla..bla.. Eu unul prefer imaginea randata direct si ajustari in PSP doar pentru printuri, unde este nevoie.
Fractalul pana la urma este o imagine surprinsa din miscarea matematica pe care o are smile.gif Cat de curand o sa scriu un articol din diverse surse, cu intrerpretari.. probabil in cea mai mare parte traduceri dar cineva trebuie sa faca si asta. Pana la urma stiu sigur ca scriu despre ceva ce ma intereseaza si o sa ma ajute sa inteleg si partea teoretica, nu numai partea artistica.
Erwin
da, am explorat doar cāteva dintre opţiunile din meniu, īn cāteva minute... sunt sigur că e nevoie de multă muncă pentru a stăpāni toate funcţiile şi posibilităţile ca să poţi vorbi īntr-adevăr de o creaţie proprie, originală, care să şi exprime ceva - că este artă sau nu, discutăm pe topicul dedicat. Am vizualizat aripile aproape imediat, eu cred că natura se bazează pe geometria fractală, nu pe cea euclidiană, vezi şi Universul este fractal?

īn privinţa mişcării, ai surprins esenţialul, cred, pentru că fractalii sunt īntr-adevăr rezultatul unui proces, al unei transformări, din imaginar īn real.
Andrei Pavel
am citit deja, motiv pentru care pot gasi titluiri pentru ele. iar multa munca nu e necesara, doar m-am jucat o vreme si au venit de la sine smile.gif
Andrei Pavel
Rarissimo

Andrei Pavel
New Earth

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.