Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Propunere Indecenta, Craciun 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Mihai
Inca din 2003, la initiativa forumistei atta, la Han se organizeaza... Propunerea indecenta. smile.gif

A continuat in 2004, la propunerea lui bdl (detalii aici), a continuat in 2005, in 2006, iar anul acesta, de Paste, a avut loc ultima organizare de acest fel (de pana acum, desigur).

In ce consta aceasta... Propunere indecenta?
Alegem o comunitate sau o persoana aflata in suferinta, careia dorim sa-i aducem un strop de bucurie de Sarbatori. Dupa ce am stabilit acest lucru, anuntam modalitatile prin care putem ajuta - pana acum, acest lucru s-a realizat prin donatii materiale.
Putem face o surpriza unei persoane aflate in nevoie, de Sarbatori, printr-o mica (sau, de ce nu, mare smile.gif) donatie.

Tinand cont ca timpul ne preseaza (mai putin de 3 saptamani pana la Craciun!), va invit sa stabilim cat mai curand unde se vor indrepta donatiile si cine se va ocupa de acest lucru (pana in prezent s-au ocupat Mara, Michelle, alexa - pe care le rog sa ne ajute si de data aceasta).

Later Edit: Prin ajutorul si propunerea lui Michelle am ales persoana careia ne propunem sa-i facem sarbatorile un strop mai luminoase! Este vorba despre Mihaela, care sufera de parapareza spastica. La cei doar 280 ron pe luna cat are pensia, ne-am gandit ca donatiile vor fi mai mult decat binevenite. Pentru informatii detaliate, va invit sa cititi mesajul urmator (al lui Michelle). Daca doriti sa donati, iata detaliile:

Mihaela Golteanu - cont deschis la BCR Bucuresti, sucursala Stefan cel Mare

Euro: RO54RNCB0078050272640002
Lei: RO81RNCB0078050272640001
USD: RO27RNCB0078050272640003


Asadar... va propun sa fim indecenti, ajutandu-i pe cei aflati in nevoie, cel putin de Sarbatori!
Michelle
De data asta eu am o propunere de-a dreptul indecenta,unii poate ar zice neobrazata! Tinta mea de anul acesta este o singura persoana,o fata care locuieste aproape de cabinetul meu si care sufera de parapareza spastica.Acest fapt se datoreaza unui accident pe gheata acum mai bine de 10 ani si unei operatii nereusite intr-unul din spitalele bucurestene.Maduva este sectionata la nivel lombar si am fi zis acum 3-4 ani cind am cunoscut-o ca numai Dumnezeu ar mai putea face un miracol.Totusi se pare ca operatia cu celule stem care se practica de ceva timp in China, cu mai mult sau mai putin succes , i-ar putea reda ei si altora in situatia ei speranta. Momentan ea se deplaseaza greu,un fel de-a zice pe picioarele ei,cu ajutorul unui cadru si numai vointa si credinta ei nestramutata o ajuta sa se descurce doar cu ajutorul unei mame batrane si al catorva vecini binevoitori.Aceasta operatie(fara tratamentul de recuperare) costa aproximativ 30000 de euro,nu sunt sigura de suma dar putem afla. Cind a aflat de existenta acestei clinici si de aceasta terapie,Mihaela(caci asta e numele ei) a fost atat de entuziasmata ca si-a inchipuit ca pina-n toamna va si strange banii.Ulterior a realizat ca nu e asa de simplu,ca lumea buna,institutiile,fundatiile doar pe hartie fac acte de caritate si in realitate banii se obtin foarte-foarte greu.Pina acum a apelat la diverse companii de medicamente,la fundatia lui Gigi Becali,la Silviu Prigoana,la cabinetul senatorial Mircea Geoana,la un preot cunoscut,eu personal am scris la surprize-surprize acum citiva ani,la un director din Antena care i-a fost coleg de liceu ,la postul Acasa,la ziarul Libertatea...rezultatul O barat.Nici macar un leut in contul pe care si l-a deschis cu greu.O sa va mai spun ca traieste dintr-o pensie de 280 roni(asta acum dupa marire) si ca parapareza spastica in Romania nu este considerata handicap...ca atare nu are nevoie de insotitor.(asta i-ar mai aduce un supliment de banuti lunar!) Locuieste in apartamentul unei matusi batrane casatorite in Italia care o mai ajuta cu ceva bani sa plateasca intretinerea.

M-am gandit ca deocamdata am putea-o ajuta sa stranga banii de avans pentru aceasta operatie,vreo 4000-5000 euro.Nu am sperante sa se stranga asa o mare suma,dar macar un inceput ,cit sa-i dam putina speranta am putea face.Poate intre timp se mai lamuresc apele si cu formularele 112,o sa-i scriu si Mihaelei Radulescu caci nu ma mai duce mintea de cine,cum si unde sa ma pot agata pentru treaba asta care pare intepenita de tot.

Pentru confirmare si daca sunteti de acord ca e o idee buna, am sa postez aici adresa ei de e-mail,telefonul si toate datele ei de contact.Putem pune si poze. O puteti gasi oricand,sta mai mult pe-acasa si umbla cu telefonul fix dupa ea ,emailul si-l citeste prin vecini caci va dati seama ca n-are bani de abonament de internet si nici de vreun computer,dar poate,nu stiu intr-o buna zi ...
SORIN
Succes!!

Sorin.
Mihai
Michelle, dar parca se lamurise situatia cu formularele alea dupa scandalul de luna trecuta, tot nu se poate face nimic? unsure.gif

Suma este destul de mare... unsure.gif Dar inteleg ca o duce destul de rau si material, poate reusim sa strangem niste banuti sa o ajutam cu ceva alimente, un cadou de sarbatori... rolleyes.gif
andra_v
Alexa mai este disponibila cu acel cont in care se strangeau banii anii trecuti?
Sushi
QUOTE(Michelle @ 7 Dec 2007, 07:52 PM) *
Totusi se pare ca operatia cu celule stem care se practica de ceva timp in China, cu mai mult sau mai putin succes , i-ar putea reda ei si altora in situatia ei speranta.



poate ca din cauza de "se pare" si de "cu mai mult sau mai putin succes" nu au sarit asociatiile medicale si celelalte organizatii carora s-a adresat sa o ajute. Suma este foarte mare. Ea poate salva vieti ce pot fi salvate... parerea mea, of course.
Erwin
cazuri din România

se pare că acest tratament dă rezultate, nu este însă agreat de forurile medicale din occident, aşa că astfel de operaţii se fac doar în China şi America de sud, unde nu există controverse prea mari pe tema moralităţii cercetărilor pe embrioni, dacă sunt sau nu organisme vii considerate ca fiinţe etc.

există şansa ca în Ungaria să vină un medic chinez care se ocupă cu astfel de tratamente, în mod sigur costurile ar fi mai mici şi mai accesibile astfel europenilor.

idee: s-ar putea face un lobby pentru a aduce un astfel de specialist într-o clinică din România? Mulţi oameni ar putea beneficia de un astfel de tratament, chiar dacă este abia în faza de cercetare. Nu cred că Ministerul Sănătăţii de la noi are o aşa stricteţe ca la americani, din moment ce lasă mii de oameni să moară pentru că nu ştie să-şi gestioneze corect fondurile...

sunt de acord să ajut, poate putem vira direct în contul fetei, presupun că are deja unul.
andra_v
De acord. Cum hotarati voi, in contul lui mdA, sau direct in al fetei, daca Alexa nu ne mai poate ajuta.
Am incredere in medicina chineza, sunt foarte evoluati in chirurgie. Dispun de aparatura performanta + profesionalism. Fac niste operatii de o migala precum picturile pe bobul de orez.
Michelle
O sa-i cer numarul de cont.

Adresa ei de email este:mihaelagolteanu@yahoo.com
Ii puteti scrie,pune intrebari,se va bucura...unul din neajunsurile vietii fara libertatea de a fi pe picioarele tale e ca nu poti socializa.
Medicii care fac asemenea transplante in China,paradoxal nu sunt chinezi,sunt occidentali.Pe una din doctorite cu care Mihaela s-a conversat mai mult o cheama Kirschner.
Merg foarte multi pentru acest tratament in China,marea majoritate sunt sponsorizati de Gigi Becali.Trist dar adevarat.Momentan Gigi e in pase proaste si dosarele examinate de comisia lui stau in asteptare.Cind o avea el chef o sa mai dea din condei citeva sute de mii si pentru asta.Din ce am inteles i-ar fi mai usor sa sponsorizeze construirea unei clinici unde respectivii care opereaza in China sa opereze si aici,numa' ca maria sa MS nu prea e de acord.
Eu ma bucur nespus ca vreti sa o ajutam si pe Mihaela.M-am gandit la ea caci parintele Tanase stiu ca e ajutat de multa,multa lume,a fost si mai mediatizat cazul fundatiei lui,de batranii pensionari de anul trecut are grija parintele Gabriel Grigorescu si Razvan si vad ca pina acum s-au descurcat binisor(in baza relatiilor personale) luna de luna,ajutand in medie cam 300 de cazuri sociale,dar pe Mihaela chiar n-o ajuta nimeni la modul organizat.Asa la nivelul intentiilor bune toti ar spune hai sa facem,hai sa dregem,numai ca in concret eu observ ca putine lucruri isi afla rezolvarea.
Oricum pe 17 decembrie e si ziua ei de nastere,asa ca ar fi o surpriza tare frumoasa!

Va multumesc mwah1.gif pentru gandurile bune!
Clopotel
Draga Michelle,
QUOTE
(Michelle @ 7 Dec 2007, 07:52 PM)
Totusi se pare ca operatia cu celule stem care se practica de ceva timp in China, cu mai mult sau mai putin succes , i-ar putea reda ei si altora in situatia ei speranta.
Initiativa ta este intru totul laudabila. Da-mi insa voie sa-ti spun si ceea ce am auzit eu despre acest tratament, chiar de la un doctor. Spun asta aici si nu pe PM, deoarece poate e folositor si pentru altii. Repet: este din auzite, eu nu ma pricep, prin urmare, daca ce voi spune este gresit, rog sa fiu corectat...
Deci ce am aflat eu:
- ca acest tratament cu celule stem este inca faza de studiu incipient, desi au trecut 10 ani de cand s-a descoperit
- ca nimeni, atentie nimeni, nu s-a vindecat din cauza ca a folosit acest tratament. Acesta, dupa mine este cel mai important argument. Incercati sa luati direct legatura macar cu o persoana care s-a vindecat urmand acest tratament, si o sa vedeti ca nu veti gasi acea persoana, nici in Romania dar nici macar in China sau oriunde in lume. Singurele rezultate incurajatoare (deci nu satisfacatoare) au fost obtinute pe experientele facute cu soareci, insa la om, in cei aproape zece ani, nimic de mentionat concret

Iar ca o parere personala, acest tratament nu are legatura cu medicina traditionala chineza, care intr-adevar este foarte buna si cu efecte remarcabile...

Costa mult, efect terapeutic nul, ...exceptie facand doar autoconsolarea omului in suferinta si a celor din jur, ca au facut tot ce se putea.
De asemenea nu vad un motiv ca medicina moderna sa se opuna acestui tratament daca ar fi bun, asta vis a vis de parerea ca medicilor le e frica de concurenta. Nu are cum, devreme ce acesti medici pot sa o aplice chiar ei. Adica nu este acelasi lucru ca in cazul opozitiei unor medici pentru medicina traditionala, pentru ca este usor de vazut ca acesti medici nu pot practica medicina traditionala, si atunci este evident ca le este concurenta. Nu este cazul aici insa, evident...

Cred totusi, ca la ora actuala, de aceste costuri, poate chiar mai mici, se pot obtine rezultate reale in clinicile din Europa specializate in tratamentul afectiunilor
in cauza...

Doresc ca mesajul meu sa fie inteles ca o banala informare, sau mai exact, ca o incurajare spre a cerceta in amanunt aceasta metoda de tratament, inainte de a cheltui banii in zadar si de a chinui in plus bolnavul pe ceva ce nu este bine studiat ci doar in faza de experiment mai mult teoretic, cand cu acesti bani si eforturi se pot obtine rezultate reale cu metodele deja testate si verificate...
Atata tot...
Michelle
Eu una nu pot sa ma duc si sa-i spun unui om bolnav incurabil...stii chestia asta nu e verificata,nu incerca,chiar daca cred cu convingere in asta, pentru ca daca ar fi si 1:1000000 sanse ca eu sa gresesc, nu mi-as putea-o ierta.
Acuma eu ma gandesc nu neaparat ca ea sa foloseasca banii stransi din donatii pentru avans la operatie,ma gandesc ca nu i-ar strica un calculator al ei personal,ceva cu care sa-si castige existenta,pentru ca deocamdata e dependenta de ajutorul mamei ei si al matusii din Italia,dar cind acestea nu vor mai fi?Oricum, cu o asemenea boala, chiar si numai tratamentul de intretinere costa mult deci oricum banii nu ar fi donati in zadar...mai departe voi hotariti!
andra_v
De acord sa-i oferim o suma de bani pe care s-o foloseasca fie pt. tratamentul de intretinere, fie pt. procurarea unei surse de venit, cum ar fi un calculator.
Erwin
eu cred că 50% din şansele de vindecare le are fiecare numai prin forţa psihicului său, restul este dat de tratamentele respective, procentul variază de la om la om, pentru că unii sunt mai încrezători, alţii mai sceptici... eu am dat un link spre un caz din România, sunt sigur că există multe alte persoane care pot susţine sau infirma opinia medicului citat de Clopoţel, nu m-aş rezuma doar la sceptici, dacă nu există vindecare definitivă poate există o ameliorare, cel puţin pentru recuperarea parţială şi tot este ceva. Pe urmă, e dreptul fetei să aleagă cum să folosească banii, nu trebuie să-i spunem noi. E un mic ajutor, atâta tot.
Mihai
Atunci ne orientam atentia spre acest caz? smile.gif
Michelle, cand afli datele, trimite-mi-le si mie, te rog, sa le anunt si in primul mesaj din topic.
bdl
Misheauo,
Da-mi um pm cu numele tau exact, l-am avut mai demult da nu-l mai am , asta e....
Pina se hotaraste lumea daca exista tratamente bune sau nu pt Mihaela, sau isi schimba jiji dispozitia,eu o sa-ti trimit tie o suma de bani pe care tu o depui in cont-ul Mihaelei sau ii dai ei sa-si ia ce vrea de ziua ei...si transmite-i sanatate din partea mea...
dascalita
Si eu as dori un cont ceva unde sa-i oferim fetei o farama de bucurie de ziua ei...
Michelle
Am trimis-o pe asistenta in misiune sa-i ceara nr de cont si sa tina discreta actiunea...caci mi-as dori sa fie ca o surpriza de ziua ei! Maine dimineata il dau lui Mihai sa-l puna mare in top! rolleyes.gif
Michelle
Azi am primit primii banuti de la cineva,stiti voi cine wink.gif care intotdeauna e primul si nelipsit la asemenea actiuni.Totul a mers brici la transfer,ca de obicei.
Ii voi duce banutii luni de ziua ei,sa vezi ce fata o sa faca! O sa-i fac poza s-o vedeti si voi.Pina acum am tinut secret actiunea ca sa fie surpriza mai surprinzatoare! Lenea din mine imi soptea sa-i las si eu tot banuti,sa fie pusculita mai grasa,dar m-a sunat in seara asta ca ar vrea si ea o lampa ceva ca sta cu un bec chior si un abajur spart in bucatarie,stiam asta. E asa depresiva mica ei bucatarie ca ma mir ce putere psihica si fizica are fata asta sa migaleasca niste prajituri minunate cu care ne trateaza de fiecare data la evenimente.

Eu il pup din inima pe bdl mwah1.gif mwah1.gif mwah1.gif si va trec aici conturile pt cei care vreti sa mai ajutati de sarbatori un suflet necajit!

euro:RO54RNCB0078050272640002
lei: RO81RNCB0078050272640001
USD:RO27RNCB0078050272640003

conturile sunt deschise pe numele Mihaela Golteanu la BCR sucursala Stefan cel Mare,Bucuresti
LINICA
Ce s-a mai intamplat cu aceasta initiativa? unsure.gif Ati ajuns la Mihaela de ziua ei?
In ce oras(zona) locuieste?
Michelle
Luni este ziua ei,pe 17 decembrie.Deocamdata nu s-a mai oferit nimeni sa vina la ea, iar de primit a primit o singura donatie de pe han.
Nu stiu in conturi ce se intampla,am sa va rog daca faceti vreo donatie direct in conturile ei sa ma atentionati aici sau pe privat daca vreti sa ramineti anonimi.In felul asta pot sa ma duc si sa-i cer mamei ei sa scoata un extras de cont sa vada si ea si evident,sa se bucure!De asemeni pot sa-i transmit si gandurile voastre de bine sau o puteti face voi la mihaelagolteanu@yahoo.com.
bdl
La Multi Ani Mihaelei si ....sanatate , bineinteles... smile.gif
Erwin
QUOTE
La Multi Ani Mihaelei si ....sanatate , bineinteles... smile.gif

suPscriu, poate pentru Crăciun se mai adună ceva... unsure.gif
chiar aseara la Europa FM am auzit cântând copiii din Valea Plopului, sunt mediatizaţi şi pe calea undelor acum. spoton.gif
Michelle
Multumim mult de urari si multumim desigur de ajutorul oferit,Mihaela era vesela ieri...am serbat cu tort si suc,pozele trebuie sa le refac...caci mi-am uitat capul acasa.E cam frig zilele-astea la Bucuresti si mie imi cam ingheata creierasul ohyeah.gif Am pus ceva poze cu ea si cu mitzu ei la Pozele forumistilor si promit sa fac zilele-astea unele ca lumea.

Ah si sa nu uit! Si-ar dori o caseta cu cantece de Craciun americane,gospel,zice ea.Habar n-am daca exista dar am zis sa va zic si voua ,poate gaseste cineva. mwah1.gif mwah1.gif mwah1.gif
coconut
La mulţi ani, Mihaelei şi multă sănătate! 39.gif

Nu ştiu dacă există casete cu gospel, dar am găsit asta: Mesagerii şi Gospel music...

Michelle
O sa va fac un mic raport al propunerii indecente de anul acesta, sperand totodata ca nu e tarziu si daca v-ati facut ultimele calcule de sarbatori,ati primit banii de salariu pe card sau in cont sorry.gif si va da cu plus,veti avea bucuria si generozitatea sa ajutati si un semen de-al nostru mai napastuit de soarta,care n-are cum sa se intretina decit cu ajutorul de la stat si cu ce mai trebaluieste pe linga casa.
Am uitat sa va spun ca Mihaela e foarte talentata si muncitoare...face manichiura si penseaza niste vecini care va dati seama ii lasa si ei ceva banuti,coase fermoare si tivuri de mina(ca masina n-are!) de zici ca au fost facute la masina si in general,desi sta mai mult in casa ,nu sta degeaba toata ziua in pat, ci este activa.
Ma bazez pe voi pentru sugestii despre cum ar mai putea sa-si suplimenteze veniturile fara sa fie nevoita sa se deplaseze din casa.

Pina acum toti cei care au donat au dorit sa ramina anonimi asa ca va voi spune doar ca s-au strans pina astazi 150$ si 250 ron.Mii de multumiri si imbratisari din partea Mihaelei celor care s-au gandit la ea si i-au facut urari de ziua ei.

flowers.gif flowers.gif flowers.gif

Sushi
eu am o masina de cusut electrica de dat. E un Singer mai vechi dar foarte bun si functioneaza. As putea sa-l trimit la Bucuresti cand prind oaspeti romani ce merg spre tara. Poate manevra pedala de la picior?
Michelle
Tocmai am ajuns acasa si am vazut ca am primit mesaje noi.Carmen,am sunat-o si pe Mihaela in legatura cu masina de cusut numa ca a zis ca nu s-ar descurca cu pedala de picior,cu una de mina insa eu cred ca ar putea caci mainile le are dibace.
Ce vroiam sa va mai spun :poate unii dintre voi aveti calculatoare la care vreti sa renuntati,ma gandeam ca poate i-am putea incropi unul!

Tocmai am aflat ca un alt anonim mai doneaza 5 milioane pentru aceasta actiune.Multumim din suflet!! woot_jump.gif
Sushi
eu inca masina de cusut "la mana" nu am vazut, toate is cu pedala la picior. O sa ma interesez daca se poate cumva modifica dar nu imi dau seama cum pentru ca trebuie sa tina de material cu amandoua mainile cand coase altfel nu merge masina drept unsure.gif
Masina actionata numai la mana am vazut la sora-mea dar e din aia simpla, face un singul fel de cusatura. O s-o intreb daca o da. Sau daca are cineva idee cum s-ar putea modifica o masina electrica normala astfel incat sa mearga numai la mana...
Sushi
QUOTE(Michelle @ 21 Dec 2007, 08:00 AM) *
Ma bazez pe voi pentru sugestii despre cum ar mai putea sa-si suplimenteze veniturile fara sa fie nevoita sa se deplaseze din casa.


cred ca ar merge foarte bine decoratiile de torturi din martipan, zahar ars, pasta de zahar etc. Tehnica se poate invata de pe net. Daca as avea timp le-as face. Astea se fac sezand.
cred ca s-ar mai putea face niste banutzi din supravegheat copii la teme pana vin parintii lor de la serviciu, la domiciliul ei, of course.
daca cumva face macrameuri i le vand eu, aici ca am clientela mai multa decat pot "aproviziona" cu lucruri de mana facute in ro.
Michelle
M-am straduit nitel si am reusit sa fac niste poze cit de cit cu Mihaela cind a primit noi daruri de la voi.Va multumeste din inima si va ureaza Craciun fericit!





Michelle
Cu macrameurile suna interesant,o s-o intreb daca se poate descurca si o sa-i cautam noi modele si materiale,cu copiii n-as putea spune...sa incerc sa dau anunt sa vad daca suna cineva avand in vedere conditiile,parintii vor de regula oameni apti fizic care ii pot struni pe copii,mai ales daca sunt mici,ca la cei mari nu se descurca decit profesorii sa-i ajute la lectii,adica meditatori.Si oricum,zic eu, ajungem iar la faza cu computerul+abonament la internet pe care ea inca nu si le poate permite;in ziua de azi fara asa ceva ...dar sunt de luat in considerare ideile.
LINICA
Duminica am vazut la biserica o fata in scaun cu rotile. Ma gandeam daca aceste persoane se intalnesc cu oameni care se afla in aceeasi situatie, sa isi spuna pasul, sa faca ceva impreuna... unsure.gif

Sushi
Aici in Austria da.
1 data pe saptamana, duminica, o grupa de handicapati motor au sala inchiriata si se intalnesc.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.