Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Fandango
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Mihai
Scrieri, ganduri, amintiri din viata lui Hashaspire veti putea citi in cadrul noului sau jurnal.

Lectura placuta! smile.gif
Hashaspire
Teoriile cu punct

Multora le place punctul. Unora spatiul. Space, the final frontier.
"Oamenii de stiinta" cred in/inventeaza teoriile in care lucrurile se micsoreaza pana ajung un punct, care dispare. Jbuaf!
Sau in care din nimic apare un punct si din el un "univers intreg". !faubJ

UNIVÉRS, universuri, s.n. 1. Lumea în totalitatea ei, nemarginita în timp si spatiu, infinit de variata în ce priveste formele pe care le ia materia în procesul dezvoltarii ei

Univers intreg. Un intreg infinit. hmm.gif

De ce e atat de usor sa dispara sau sa apara un punct? Daca din nimic se face ceva sau invers, acel ceva poate fi si un trapez. Zic trapez pentru ca punctul, in realitate, oricum, nu exista.
Nu exista punct! Il voi numi "punct" de-acum. laugh.gif
Cum poti sa crezi ca un "punct" poate sa dispara brusc, dar un "intreg univers" nu? Doar pentru ca "punctul" e mai mic? E atat de ingust "tunelul" (ha! tunelul exista si el laugh.gif) care leaga "universul" de "nimic"?
Si daca un ceva mai mare s-ar reduce la un "punct", pentru ca teoria sa fie corecta, "punctul" ar trebui sa inmagazineze tot ceva-ul ala, intr-o forma de el stiuta. Pentru ca daca nu ar contine ceva-ul in el, ar insemna ca ceva-ul, cu exceptia unui punct, a disparut inaintea punctului. laugh.gif
Iar daca totusi contine ceva-ul, mai e cu adevarat "punct"? Ce esti, tu, punctule? Nebunaticule. laugh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.