Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cum Ne Spalam Pe Dinti
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
Pagini: 1, 2
Mihai
Persoanele care se spala pe dinti timp indelungat si cu o intensitate mai mare decat o valoare critica pot provoca mai mult rau decat bine dintilor. Aceasta este concluzia unui nou studiu care poarta girul a doua institutii stiintifice de prestigiu: Universitatea din Newcastle si Centrul de Cercetare a Serviciilor de Sanatate din Marea Britanie.
Specialistii s-au bazat pe rezultatele obtinute in urma folosirii periilor de dinti electrice. S-a constatat ca cele mai bune rezultate depind de doi factori: timpul si presiunea exercitata asupra dintilor. Altfel spus, cat timp dureaza spalatul pe dinti si cat de intens este contactul dintre periuta si dinti.
O buna igiena orala se obtine daca intreg procesul de spalare a dintilor dureaza circa 2 minute iar presiunea medie aplicata dintilor nu o depaseste pe cea exercitata de masa unei portocale de150 de grame.
Exista prin urmare un punct critic, iar daca acesta se depaseste, creste riscul aparitiei problemelor de sanatate orala cum ar fi, deteriorarea smaltului dintilor sau ranirea gingiilor.
Rezultatele se bazeaza pe studiul a 16 posibile combinari intre timpul dedicat spalatului pe dinti si presiunea exercitata asupra acestora. Timp de 4 saptamani, 12 voluntari au folosit perii de dinti electrice conectate la un calculator care efectua masuratorile.
Cercetatorii au luat in considerare stadiul in care se aflau cariile pacientilor atat inainte cat si dupa periajul dintilor. Masuratorile au indicat ca spalatul dintilor mai mult de 2 minute la o presiune mai mare decat cea stabilita nu duce la rezultate mai bune.
Daca timpul poate fi masurat cu usurinta de oricare dintre noi, nu acelasi lucru se poate spune despre presiunea optima care trebuie exercitata. Forta aplicata de periuta asupra dintilor poate fi mica insa presiunea este destul de mare. Si asta pentru ca forta actioneaza pe o suprafata redusa.
Profesorul Peter Heasman, conducatorul studiului, recomanda consult de specialitate la medicul stomatolog, cel mai in masura pentru a indica tehnicile corespunzatoare obtinerii presiunii ideale care trebuie aplicata asupra dintilor.

Sursa: http://www.alphagalileo.org/index.cfm
Petru
Interesant! Niciodata nu mi-a trecut prin cap ca ori de cate ori ma spal pe dinti ar trebui sa tin seama de unele detalii care in mod evident tot mie imi sunt sau nu de "folos", cum ar fi spre ex. intensitatea cu care periuta este apasata pe dinti.
Mistinguett
O sa adaug si eu ceva, poate foloseste cuiva.
Acum multi ani, am avut probleme cu gingiile, datorate unor porcarii de sucuri praf care le beam pe vremea aia - se pare ca un ingredient era prea acid si ataca gingiile. Am ajuns la un mare doctor al Romaniei, care si-a trait viata intr-o oarecare anonimitate, Ossipov-Sinesti (creatorul pastei de dinti Ossidenta, din pacate nu se mai fabrica).
El m-a invatat cum sa aproximez timpul de periere al dintilor: 10 miscari circulare pe portiunea acoperita de periuta, metodic, dintr-o parte in alta, apoi prin interior, dureaza cam 2 minute. Ideal pentru cei care nu au periute electrice care se opresc singure dupa 2 minute si nu vor sa stea cu ochii pe ceas.
O periuta trebuie sa aibe o oarecare suplete, deasemenea. Una cu fibrele tari va zgaria smaltul dintilor si va impinge resturile de mancare sub gingie, ceea ce duce la paradentite sau paradentoza.
Nana Floare
...mie imi plac periutele tari...si tot timpul incep sa gandesc cand ma spal pe dinti...asa ca uit sa ma opresc dupa doar 2 minute... sad.gif Ma iau cu gandul si uit de mine...
chatonel
pot confirma adevarul acelui studiu facut in Marea Britanie, in legatura cu periatul dintilor. Fiind obsedata cu albetea dintilor si avind si motive de coloratie a lor (minima, dar asta e alta chestie, cochetaria, de tongue.gif ) - pt ca fumez si beau cafea- am intrebuintat pe timp indelungat periuta dura si frecam la dinti cit puteam de bine; folosinta unei astfel de periute imi dadea satisfactie numai pe timp de o luna, dupa care o schimbam cu alta noua. Din pacate, am ajuns sa am smaltul la dinti tocit de-atita periat si gingia a fugit in sus, ca sa nu mai fie maltratata. De un an am trecut pe periuta electrica si binefacerile ei au inceput sa dea roade.
Ceea ce vroiam sa va spun e ca nu duritatea periei si a periatului sint bune, ci miscarile facute, cu o periuta supla si, cel mai important, periatul seara, inainte de culcare.
Crisse
Perfect adevarat despre periatul lung al dintilor. Mie mi s-a indicat periutza moale si mi s-a explicat importanta folosirii corecte a periajului deoarece in timp atat smaltul cat si gingia sunt afectate. Deci miscari circulare cu periutza moale 2 minute. Simplu nu? Avem dinti si gingii sanatoase si cand o sa fim mosnegi. Nu am pus mosnegi la genul feminin... caci e mai dur:)

Si sa nu uitam ata de dinti. Uimitor de importanta... ohyeah.gif
Mihai
Bine ai venit la Han, crisse! welcome.gif
Crisse
Ups Mihai...cam ai dreptate ca mi-ai spus welcome. a cata oara sa fie aici? wink.gif

kristina
Ups Mihai...ma supar ca mie nu mi-ai spus decat o data.... sad.gif smile.gif

In ceea ce priveste "Cum ne spalam pe dinti" daca ar fi dupa profesorii pe care i-am avut eu in scoala primara (acum 20 de ani) - niciodata n-ar trebui sa ne spalam pe dinti daramite sa mai stim si cum. Pentru ca vreau sa subliniez - noi nu am facut in scoala vreo ora de educatie stomatologica. Poate in treacat profesoara de anatomie, cand am ajuns la lectia despre dinti, ne-a pomenit ca acestia ar trebui curatati zilnic. Iar acest lucru mi se pare inadmisibil. Acum citind pliantele din cabinetele stomatologice pe care sunt nevoita sa le frecventez des imi dau seama de acest neajuns ireparabil. Noroc cu parintii care ne mai atentionau din cand in cand in privinta igienei............. sad.gif
Mistinguett
Nu numai inadmisibil, dar si incredibil.
Am dat candva de niste statistici referitoare la consumul de sapun si pasta de dinti pe cap de locuitor - si Romania era pe ultimul loc in Europa. Nu retin datele despre sapun, dar la pasta de dinti tin minte pentru ca m-a socat: mai putin de un tub pe AN.
Nana Floare
Romanu' de rand se spala cu tzuica...crapa toate bacteriile spoton.gif !!!
Vegas2002
QUOTE (Nicodim @ Jan 19 2004, 10:47 AM)
Romanu' de rand se spala cu tzuica...crapa toate bacteriile spoton.gif !!!

M-ai facut sa rid Nicodim laugh.gif rofl.gif
LigiaB
Mihai f adevarat tot ce ai spus.
Am citit si eu nenumerate studii, toate spun ca perierea agresiva degenereaza suprafata lucioasa a dintilor, (smalul) si distruge gingia. Ce se intimpla e ca celule sint rupte datorita frecarii puternice. Cineva din familie de cind il stiu eu, se freca atit de tare, de ziceaica avea rugina pe dinti laugh.gif Nu suportam sa vad, mereu comentam. rolleyes.gif Nu va spun ca dupa vreo 10 ani de periere din asta, i s-a tras gingia (fusese distrusa) si osul a fost descoperit. Bacteriile au intrat si au mincat osul. Tipul, a platit o gramada de bani sa faca "transplant de os" (bone transplant). Acum e bine. rolleyes.gif
Si-a luat periuta electrica. Acesta nu freaca tare si intra peste tot.

Alt lucru cu privire la dinti.
Eu nu am deloc piatra dentara si nici nu am avut niciodata. Am aflat ca o aciditate adegvata a organsimului (in special a gurii) este motivul. Totul vine de la dieta. : )

Si cum spunea cineva mai sus, nu uitati ata dentara. Intareste gingiile. : )

Si cumparati-va un "curatator de limba". Tongue scraper sau Tongue cleaner. E o bucatica de plastic care curata limba de rezidurile de sulfur, de zecile de feluri de bacterie care dau miros urit gurii, plus ca 'destupa' papilele gustative. thumb_yello.gif
Acesta este primul lucru care il fac in fiecare dimineata. cool.gif
Trebuie sa avem grija de dinti. Dintii izbesc privirea din primele secunde...
Mistinguett
Tocmai am fost la un curatat si cica n-am nici o cariuta. Si ce senzatie grozava cand sunt dintii curati... Yupee!
Likurici
Imi pare rau ca am apelat la detartrarea cu ultrasunete.
Dupa doua luni era mai rau ca inainte in ceea ce priveste culoarea dintilor - ori la cafea nu pot renunta...asa ca am cam devenit un fel de sclav al periajului facut la stomatolog.
Mrs. Rogers
I am TOXIC jamie.gif


asta e primul meu mesaj rolleyes.gif

Si acum despre spalatul pe dinti cate ceva:
1. Sunt vreo 12 metode de a te spala pe dinti, majoritatea fiind variatiuni pe aceeasi tema. Cea mai buna insa se numeste metoda Bras . Asta e asa: tii periuta la 45de grade , nu perpendicular pe dinti , astfel incat sa atinga gingia. Si faci miscari vibratorii pe fiecare dinte .
2. Studii clinice au demonstrat ca a te spala de 2 ori /zi e mai bine ca 1 data / zi. dar a te spala de 3 sau mai multe ori / zi nu are efect superior spalatului de 2 ori/zi.
3. Periutele electice au fost inventate pt persoane handicapate motor. Pentru o persoana normala o periuta electica nu e superioara uneia clasice. Eficacitatea spalatului pe dinti depinde de MOTIVATIE!

si ar mai fi multe de zis
LigiaB
Toxic welcome.gif

Bine-ai venit! smile.gif
Mrs. Rogers
Mersi Ligia B.

Deja mi-am intrat in mana sorry.gif
Arti
Care sunt mai bune intre periutele normale si cele electrice?
Eu ma spal pe dinti destul de des, de cel putin 3 ori pe zi. Daca plec de 7 ori de acasa nu pot sa nu ma spal de 7 ori mai ales daca am mancat ceva. Rezultatele se vad: smalt mai putin sad.gif
fargakos
Nu stiu ce raspuns sa dau incat n-am incercat numai periutele normale biggrin.gif
As mai avea si eu de adaugat ca e bine sa te speli pe dinti dupa fiecare masa iar periajul sa dureze 3 minute. Pare mult dar sa stiti ca merita smile.gif
Tyra
Ma spal pe dinti cu mana stanga. Folosesc o periuta tare. Ma spal de cel putin 2 ori pe zi, obligatoriu! Incep cu "exteriorul". smile.gif
contraste
sa stiti ca un procedeu de curatira al limbii de toxine prin "raderea" cu o spatula nemetalica, contribuie la o mai buna igienizare a cavitatii bucale.
MonicaV
Daca profesorii nu ii invatau pe elevi cum sa isi ingrijeasca dintii, bine faceau.

http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaT...arodontale.html
"Se recomanda inceperea periajului dentar de la varsta de 2,5 – 3 ani, clatirea gurii dupa mese, controlul dentar de doua ori pe an, prevenirea extractiilor dintilor temporari si tratarea leziunilor carioase de pe acestia, aplicatii generale si locale cu fluor."

Presupun ca la 2,5-3 ani, copiii nu sint la scoala. Pe vremea mea, nu erau. Cind ajung la scoala, copiii ar trebui sa stie sa se spele pe dinti. Cel mult, vreo asistenta sau dentista ar fi putut sa le spuna asa ceva. Asta nu e meseria profesorului. Dealtfel, pe vremea lui Ceausescu, nici nu se gasea tot ce trebuie. Eu nu am vazut niciodata in Romania ata dentara si chiar ma intrebam daca exista acum si cum se cheama pina cind am vazut intr-un mesaj ca mentiona cineva "ata dentara".
contraste
Exista pasta de dinti pentru dinti sensibili cu strontiu, etc. Nu mai simti senzatii neplacute la cal/rece, acru/dulce.
contraste
Am testat-o, este foarte buna. Si este si cu alte ingrediente.Se numeste" sensodyne".
kristina
Eu n-am observat vre-o diferenta intre periuta electrica si cea manuala, desi speram sa se schimbe ceva. Cred ca foarte utila este ata dentara....
MonicaV
Ar trebui sa se interzica periuta de dinti electrica, deoarece consuma curentul degeaba.
bdl
Ba nu fato,
Sa ii puna un vibrator in loc de minerul normal si atunci are doua intrebuintari....cit despre consum, mai conteaza 1 kw/cind orgasmu-i garantat? wink.gif
saldora
Nu mai folosesc pasta de dinti de cand au aparut prafurile de curatat dintii pe baza de argila activa.
Cercetatorii americani au facut nenumarate sesizari cum ca fluorul (prezent in pasta de dinti) este contraindicat .
Serenity
Saldora, foarte interesant ce spui tu. Am tot auzit de praful asta de curatat dintii (nu stiu daca cu argila sau nu) dar nu am vazut in comert. Cum se numeste cel de care spui tu/unde se gaseste (in Ro?)/se foloseste la fel ca pasta de dinti?

Deocamdata nu mai am intrebari dar poate revin.. laugh.gif
saldora
Se gasesc numai la magazinele naturiste... recomand produsele Favident(marca Favisan) - sunt doua: praf spumant si nespumant (cu spirulina, argila si calciu).
Michelle
QUOTE
saldora@:
Nu mai folosesc pasta de dinti de cand au aparut prafurile de curatat dintii pe baza de argila activa.
Cercetatorii americani au facut nenumarate sesizari cum ca fluorul (prezent in pasta de dinti) este contraindicat .


Serios?! ohmy.gif Poti sa ne dai detalii de ce e contraindicat fluorul?
saldora
Fluorul este cancerigen:
Conform Institutului National in problemele Cancerului din SUA, fluorul in exces este cancerigen. Studii recente arata ca acesta provoaca cancer osos si ingerarea lui creste riscul imbolnavirii de toate tipurile de cancer cu 5%

Ingerarea fluorului determina cresterea numarul fracturilor
Consumul de apa excesiv fluorurata dubleaza numarul fracturilor la sold, atat pentru barbati cat si pentru femeile in varsta. De asemenea, si un nivel foarte scazut de fluor in apa 0.1ppm, duce la cresterea fracturilor la sold.

Fluorul in exces provoaca infertilitate.
S-a descoperit ca infertilitatea la femei creste cu cresterea procentului de fluor din apa.
Cercetatorii Asociatiei Americane pentru Hrana si Medicamente au semnalat o stransa legatura intre scaderea fertilitatii la femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 49 de ani, si cresterea nivelului de fluor. De asemenea au semnalat si faptul ca acest lucru este valabil pentru toate speciile de animale.

Fluorul creste riscul aparitiei Fluorozei:
Petele opace de pe dinti si cele maronii aparute din cauza fluorului, se numeste Fluoroza. Aceasta boala afecteaza 1 din 5 copii americani dar este foarte rar intalnita in California. California este statul in care mai putin de 16% din locuitori consuma apa fluorurata artificial.

Fluorul nu reduce numarul cariilor dentare.
Aparent, acestea sunt determinate genetic, dar de fapt, ele tin de nivelul educational si economic al parintilor
Nu s-a gasit nici o legatura intre nivelul de fluor din apa si cariile dentare

Fluorul este foarte toxic
Academia Internationala de Medicina si Toxicologie a clasificat fluorul ca fiind un medicament neaprobat in ceea ce priveste folosirea lui in profilaxia dentara datorita toxicitatii sale mari.

Bomboanele, tabletele sau vitaminele care contin fluor in orice forma - nu au fost aprobate niciodata de catre Ministerul alimentatiei (FDA) din SUA. (este o lege data inca din 1938). Asta inseamna ca FDA nu are nici o dovada cum ca ingerarea unei cantitati suplimentare de fluor este sigura pentru sanatate.

Descoperirea alarmanta cum ca prescrierea fluorului nu a fost niciodata aprobata a fost anuntata in 1993 de catre John Kelly. Ca urmare a cercetarilor sale, s-a descoperit faptul ca nici FDA nici Institutul National de Cercetari in Domeniul Dentar din SUA, nici Academia de Stomatologie Pediatrica din America nu au nici un fel de dovezi in legatura cu siguranta administrarii fluorului in ceea ce priveste sanatatea sau, mai mult decat atat, nu exista dovezi cum ca acesta este eficient.

Concluziile unor studii recente asupra efectelor adverse ale administrarii fluorului prin suplimentarea cantitatii acestuia in apa potabila, au aratat ca in China sunt afectate peste 1.8 milioane de persoane. Odata ingerat, fluorul se depoziteaza in tesuturile osoase ale corpului (dinti si oase) si in glanda pineala (care controleaza pubertatea). Efectele adverse se observa de obicei numai dupa un timp mai lung. Veti observa efectele ingerarii aceste substante in perioada de formare a dintilor, numai in momentul aparitiei dentitiei permanente (dupa varsta de 6 ani).

(www.desprecopii.com)


mutulica
asta e culmea... atitea milioane de oameni se spala pe dinti cu produse florurate...

sa nu mai dau cu pasta? sa periez asa pe sec?
saldora
QUOTE (mutulica @ 19 Mar 2005, 06:34 PM)
asta e culmea... atitea milioane de oameni se spala pe dinti cu produse florurate...


da, culmea... oare de ce CAZUL FLUORULUI a fost atata timp 'top secret'?
adevarul spus prabuseste imperii

QUOTE
sa nu mai dau cu pasta? sa periez asa pe sec?

inainte de a gasi produsul pe baza de argila, mancam un mar si dupa aceea periam dintii (fara pasta)
mutulica
prea suna a teoria conspiratiei... daca fluorul e asa rau, ar trebui sa moara poporul la greu...

ar trebui sa fie proportional cu cazul fumatului... cancerul pulmonar chiar e o problema
Mrs. Rogers
Maximul de fluor admis in apa sau aliment ingerat e de 4 ppm ( parti pe milion ).

Apa fluoridata are 1 ppm
Unele sucuri ( ice tea ) au 6.5 ppm

In pasta de dinti exista mult mai mult flor din cauza ca este pt uz extern. daca am manca pasta de dinti, ar fi toxica .
Mrs. Rogers
QUOTE
Fluorul nu reduce numarul cariilor dentare.
Aparent, acestea sunt determinate genetic, dar de fapt, ele tin de nivelul educational si economic al parintilor
Nu s-a gasit nici o legatura intre nivelul de fluor din apa si cariile dentare


Asta e o afirmatie care pentru cei ce au cunostinte in domeniu suna cam asa " Portocala nu contine vitamina C . Necesarul de vitamina C e asigurat prin alimentatia cu cartofi . Cartoful este o leguma citrica "

Si sa nu mai spun ca FDA a aprobat si reglementeaza nivelul de flor din pasta de dinti . Insa nu din toate produsesle dentare care se gasesc pe piata cum ar fi mouth wash . Iar nivelul fluorului din apa e regelmentat de o alta institutie guvernalentala din SUA si nu are legatura cu FDA .
mutulica
oare in romania cine reglementeaza, si ce...

pare ca americanii traiesc destul demult cu tot fluorul din pasta de dinti, deci ... o sa continuam ca si pina acum
axel
QUOTE (toxic @ 20 Mar 2005, 08:01 AM)
Si sa nu mai spun ca FDA a aprobat si reglementeaza nivelul de flor din pasta de dinti . Insa nu din toate produsesle dentare care se gasesc pe piata cum ar fi mouth wash . Iar nivelul fluorului din apa e regelmentat de o alta institutie guvernalentala din SUA si nu are legatura cu FDA .

Asta nu spune nimic. Tot FDA da mana libera pentru junk food, pentru coloranti alimentari, pentru indulcitori artificiali despre care exista atat de multe dovezi ca's cancerigeni.

Uite un fragment de articol:
QUOTE
Fluoride More Toxic than Lead

Fluoride is known to be more toxic than lead and only slightly less toxic
than arsenic. Recently, in 1994, N.P. Gritsan, G.W. Miller and G.G.
Shmalkov reported their study on the effect of various pollutants on
abnormal plant development in Southeast Ukraine. They found that among 17
elements, including fluoride, cadmium, lead and aluminum, fluoride was the
most toxic.
Since humans share the same enzyme systems and DNA mechanisms as other
biota and fluoride is a proven enzyme and DNA repair inhibiting agent, why
would anyone think that humans are immune from its toxic effects?
Dr. Horowitz appears to be more concerned about the "increase in public
anxiety" that may lead to lack of public acceptance of fluoridation, than
about the possible adverse effects of fluoride on humans.
In September 1994, the 20th Conference of the International Society for
Fluoride Research was held in Beijing, China. This Conference was jointly
sponsored by the Ministry of Health, People's Republic of China, the World
Health Organization and The National Natural Science Foundation of China.
In attendance were 200 researchers from the host country and about 150 from
other countries.
The major area of concern was the prevalence of fluorosis in China. The
"endemic fluorosis" areas of China contain a population of 100 million. Of
these, 43 million people have dental fluorosis of all degrees of severity;
2.4 million have skeletal fluorosis, a severe crippling disease with bone
deformities.
The Chinese presented papers using observations from studies of both
experimental animals and humans showing the relationship between poor diet,
especially calcium deficiency, repeated childbirth and duration of
exposure, to the severity of the effects of chronic fluoride poisoning.
The Chinese reported not only adverse effects on teeth and bones but also
those involving soft tissues. Some of these occur at surprisingly low
levels of total fluoride ingestion, some of which were within the range of
total intake reported for fluoridated areas of the U.S. and Canada.
They presented evidence of increased fractures, poor fracture healing and
bone outgrowths (exostoses) as some of the skeletal effects.
With regard to soft tissue involvement, studies were presented that dealt
with neurological lesions. They ascribed paralysis to direct action of
fluoride on the central nervous system in addition to the effect of
pressure on motor nerves by encroachment of fluorotic bone. Studies also
showed that thyroid dysfunction, heart disease and abnormal
electrocardiograms and cerebrovascular disease were more prevalent in the
endemic fluorosis areas.
An association was shown between chronic fluoride intoxication and lowered
intelligence as measured by IQ tests; chromosomal abnormalities; decreased
immunity; increased senile cataracts; and cancer.
The Chinese scientists also reported higher infant death rates due to
congenital abnormalities and higher death rates generally in endemic
fluorosis areas. They also reported variable synergistic effects between
fluoride and aluminum, fluoride and arsenic, fluoride and selenium.
The foregoing would almost appear to be the table of contents of Dr. John
Yiamouyiannis' book, Fluoride, the Aging Factor (Health Action Press,
Delaware, Ohio), and the older publication, Fluoridation, the Great
Dilemma, by Drs. George L. Waldbott, Albert W. Burgstahler and H. Lewis
McKinney (Coronado Press, 1978).
Dr. Horowitz and his colleagues can be expected to attempt to refute this
evidence of the potential harm from fluoridation by arguing that the
endemic fluorosis areas in China are largely rural and that the people are
impoverished, with poor nutrition, especially calcium deficiency. They
would also point to the higher levels of fluoride in water, 2.5-5 mg/L, and
to additional sources of fluoride such as coal burning for cooking and for
drying corn, wheat and millet. They would deny that these adverse effects
occur in the US where fluoridation has been practiced since 1945.
To do this successfully, they would have to refute the many studies
published in peer-reviewed journals, that show that in the US there is a
significant relationship between residence in fluoridated areas and most of
the problems described by the Chinese.
These studies show increases in chromosomal abnormalities such as Down's
Syndrome (mongolism) as demonstrated by Dr. Ional Rapaport in 1954 and
1957. They show, also, increased overall cancer deaths, (Drs. Dean Burk and
John Yiamouyiannis, 1977); and deaths from osteosarcoma, a rare bone
cancer, in young men reported by Dr. R. N. Hoover and others in 1991 and
Dr. P.D Cohn in 1992.
The studies on osteosarcoma were inspired by the finding of the US National
Toxicology Program in 1989 that there was a dose-related relationship
between fluoride and osteosarcoma in male rats. The study found, also, a
relationship between fluoride and an extremely rare form of liver cancer in
the experimental animals as well as cancers of other areas such as the
mouth. When the findings were "peer reviewed," the conclusions were termed
"equivocal," a term that gave rise to the controversy that continues to
this day.

Fluoridation and Hip Fractures

They would also have to refute the studies that show a higher incidence of
hip fracture in residents of fluoridated areas. This includes U.S. studies
published in the Journal of the American Medical Association (JAMA) by Dr.
S.J. Jacobsen in 1990 and Christa Danielson and others in 1992.
Studies from abroad have shown the same relationship between fluoridation
and hip fractures: Dr. C. Cooper (UK) in JAMA, July 24, 1991 and Dr. J.
Colquhoun, New Zealand Medical Journal, August 1991. There are also studies
showing the effect of low concentrations of fluoride on the immune system
such as that in Complementary Medicine, 1992, by Dr. Shiela L. M. Gibson of
the Glasgow Homeopathic Hospital. There are studies from India where
endemic fluorosis is a major public health problem. Publications from this
country cover many aspects for which their extensive literature must be
consulted. One important area of research in India deals with one of the
most frequently encountered symptoms that occurs long before skeletal
fluorosis becomes clinically obvious ­p; gastrointestinal discomfort.
Outstanding work on this has been carried out by Dr. A.K. Susheela and her
co-workers at the All India Institute of Medical Sciences, Delhi. One of
her papers, published in Fluoride (Vol 25, No 1) 1992 shows, by means of
photographs taken through an endoscope, the unhealthy appearance of stomach
mucosa when it is exposed to very low concentrations of fluoride.
These texts should be consulted for further examples of scientific studies
that counter the false notion that fluoride, even at optimal concentration,
is without harm. Those individuals and institutions that promote
fluoridation have by their actions, created endemic fluorosis in the US,
Canada and other countries that have adopted the practice.
Like China, before defluoridation, 43% (or more in some studies) of
children in these fluoridated areas exhibit dental fluorosis. Is it
possible that 2.4% of the public have largely unrecognized skeletal
fluorosis? How many deaths from congenital abnormalities could be laid at
the doorstep of fluoridation?
How many tons of antacids are consumed by North Americans for "functional
dyspepsia" (that is, stomach ulcer pain without demonstrable ulcers) caused
by drinking fluoridated water and beverages?
People living in endemic fluorosis areas, such as China and India,
frequently exhibit as "early" signs of the development of later skeletal
deformity, back stiffness along with joint and tendon pain. How many
persons residing in fluoridated areas have these symptoms caused by
fluoride? How many are misdiagnosed as "repetitive stress syndrome,"
"tendonitis" or "arthritis" of unknown type or cause?

( http://www.xs4all.nl/~stgvisie/VISIE/fluoride.html )
Asa ca poti verifica validitatea sau invaliditatea afirmatiilor din articolul respectiv. Din fericire vine si cu referinte, asa ca nu ar trebui sa-ti fie prea greu.
mutulica
mda... americanii...
depinde cine aduce doctorul in instanta, cel ce cere despagubiri la macdonald pentru ca s-a ingrasat de la mincare, sau cel ce apara interesele macdonald, desi e o chestiune de bun simt ca daca maninci te ingrasi, doar de aia maninci
romanii ar trebui sa dea in judecata pe mos craciun, ca mai mereu de sarbatori ajung o gramada la spital din cauza exceselor

probabil ca daca mincam pasta de dinti o sa ne imbolnavim rau de tot, de aia cred ca e de preferat sa o folosim doar pentru spalat.
din cite am auzit sapunul de spalat pe maini e si mai toxic, ar trebui sa incetam a ne mai spala pe maini
axel
QUOTE (mutulica @ 20 Mar 2005, 02:45 PM)
depinde cine aduce doctorul in instanta, cel ce cere despagubiri la macdonald pentru ca s-a ingrasat de la mincare, sau cel ce apara interesele macdonald, desi e o chestiune de bun simt ca daca maninci te ingrasi, doar de aia maninci

Depinde si ce ti se da de mancare.
Aaa, si nu e deloc o chestiune de bun simt ca daca mananci te ingrasi, si in plus eu (ca probabil cei mai mutli oameni rolleyes.gif ) nu mananc ca sa ma ingras.
Mrs. Rogers
Daca fluorul ar fi toxic , nu vad de ce tarile civilizate ca si Germania si Franta ar avea apa fluoridata ? Vor politicienii lor sa-i oamare pe nemti? Si sper ca nu sunt singura care observa ca au si dantura mai buna ca romanii .
Mrs. Rogers
Eu mai sus am scris exact care e limita de flor admisa . Cand cititi un artico;l, va puteti da seama ca e dubios si dupa faptul ca nu precizeaza care e limita cand florul e toxic . Si iodul din sare , si aspirina si siropul de tuse si aBSOLUT TOT E TOXIC DUPA O ANUMITA LIMITA . Un studiu care afirma ca iodul e toxic trebuie sa specifice " ingerarea a peste 400 g de iod zilnic timp de 4 saptamani e toxic" si nu " iodul e toxic, renuntati la sare "
saldora
Hei! ..e dreptul fiecarui sa faca cum crede de cuviinta (dupa stiinta si constiinta).

PS. poti sa 'bei' un pahar de lichior fara sa-l ingurgitezi (este absorbit in cavitatea bucala) la fel si cu laptele ..
Oiski-Poiski
Aceeasi intrebare i-am pus-o dentistei noastre dupa ce mi-am facut capul patrat de cate am citit in internet despre fluor.
Si ea mi-a spus ca trebuie sa ma spal pe dinti cu pasta aia nu spune nimeni ca trebuie sa o mananc .
Daca nu se depasesc anumite granite nu este daunator.Este aceeasi poveste ca si cu E-urile si aromele si culorile din alimente.Ma feresc cat pot de ele insa fara sa ma innebunesc singura.
Insa fluoridizarea dintilor se practica aici demult si inca nu au murit oamenii din asta si nici nu-i vad pe strada cu defecte provocate de aceasta metoda de a pastra dintii cat mai sanatosi.
Copilul meu e mai alergic si am intrebat alergologul daca pot sa-i las dintii sa-i fie sigilati si cum este cu fluorul etc.
La care el a zis ca daca se pastreaza masura nu este nimic periculos .Din contra el ca si copil nu a avut parte de un tratament amplu al dentatiei si acum poarta proteza , fiul lui la 20 de ani nu are o carie in gura.

Important este spalatul pe dinti dimineata si seara neaparat, controalele regulate la dentist si atunci cand noi nu vedem nimic grav sau nu ne doare nimic .
Si se pare ca totusi periuta electrica (depinde de care ) e mai buna decat cea manuala.
Mrs. Rogers
Eu cred ca e sechela a zvonisticii comuniste faptul ca romanii sunt reticenti la tot ce e nou si vine din afara. Nu la chiar tot , dar in special la lucrurile care sunt mai putin intelese si exista deficit de educatie a populatiei in privinta asta . Cred ca ar trebui sa existe mai multe emisiuni care sa explice anumite fenomene , atitudini sau chestiuni cum ar fi florul.
Felina
Sa-nteleg ca nu e bine ca ma periez cinci minute? Hmm... da' ce-mi place!
Michelle
Nushi,tre sa ti-i periezi minimum5 minute!la fiecare spalat.
Vroiam sa va spun ca si planta de ceai contine mult fluor. Eu am vazut englez la 25 ani fara nici o carie in gura. jamie.gif Deci efectul de protectie anticarioasa nu e deloc o "gogorita" ,sigur ca excesele fac rau ,dar la supradozaj se ajunge doar in situatiile in care pe linga pasta de dinti se foloseste pentru baut si o apa deja fluorizata sau sare cu fluor in alimentatie.
Felina
QUOTE (Michelle @ 22 Mar 2005, 03:42 PM)
Nushi,tre sa ti-i periezi minimum5 minute!la fiecare spalat.

Eu am vazut englez la 25 ani fara nici o carie in gura. jamie.gif

Am inteles, sa traiti! Asa o sa fac biggrin.gif !

In legatura cu domnu' englezu' de douascinici de ani si zero carii nu stiu ce sa zic...

Eu am cunoscut intr-un spital un roman de-al nostru de 27 de ani care, pe langa faptul ca nu folosea deloc periuta&pasta de dinti - ca la el la tara asa se pomenea, mai era si frumos foc si n-avea nici o carie. Da' vreau sa-ti spun ca ne-a lasat sa-l controlam si intr-adevar nu avea carii si nici spalat pe dinti nu era! unsure.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.