Sushi
11 Sep 2007, 08:25 AM
as dori reteta de muraturi asortate la bidon/borcan, testata si fara conservant sau aspirina daca are cineva. Mersi.
Nefertiti
11 Sep 2007, 07:14 PM
Si pe mine m-ar interesa. Chiar nimeni-nimeni nu stie asa ceva?
dascalita
11 Sep 2007, 08:20 PM
Muraturile asortate in saramura sunt preferatele noastre...
Se pun in vasul pregatit gogonele, morcovi, castraveti,buchetele de conopida, telina cu frunze, boabe de struguri , felii de mar sau gutuie,usturoi, rondele de ceapa,ardei iute, hrean. Nu trebuie sa lipseasca hreanul care le tine tari si le da o aciditate aparte. Bineinteles ca puteti pune numai castraveti sau numai gogonele si ce mai doriti din ce am insirat eu aici. Telina , morcovul, usturoiul sunt potetatoare de gust si aroma . Se masoara apa care se pune in vas si se pune la fiert cu o ligura mare de sare grunjoasa la litrul de apa. Se toarna fierbinte peste muraturi, apoi se asteapta cam doua saptamani sa se mureze. Pofta buna!
Sushi
11 Sep 2007, 08:28 PM
QUOTE(dascalita @ 11 Sep 2007, 08:20 PM)
Muraturile asortate in saramura sunt preferatele noastre...
Se pun in vasul pregatit gogonele, morcovi, castraveti,buchetele de conopida, telina cu frunze, boabe de struguri , felii de mar sau gutuie,usturoi, rondele de ceapa,ardei iute, hrean. Nu trebuie sa lipseasca hreanul care le tine tari si le da o aciditate aparte. Bineinteles ca puteti pune numai castraveti sau numai gogonele si ce mai doriti din ce am insirat eu aici. Telina , morcovul, usturoiul sunt potetatoare de gust si aroma . Se masoara apa care se pune in vas si se pune la fiert cu o ligura mare de sare grunjoasa la litrul de apa. Se toarna fierbinte peste muraturi, apoi se asteapta cam doua saptamani sa se mureze. Pofta buna!
Nefertiti
12 Sep 2007, 07:56 AM
Dascalita
, suna foarte bine.
Mara
12 Sep 2007, 08:05 AM
Aveti grija nu fie vreo gogonea stricata sau prea batuta, ca riscati sa compromiteti tot borcanul, eu am patit-o.
Eu mai pun si boabe de piper si de mustar. Ah, si la castraveti pun si tulpini uscate de marar si crengute de visin.
andra_v
12 Sep 2007, 04:38 PM
Am vazut ca maica-mea este foarte atenta ca vasele pregatite pt. muraturi (borcane de sticla) sa fie complet sterile, sa nu pice nimic in apa fiarta, vreo picatura de aliment sau un alt corp strain. Cica se altereaza. A, si dupa ce torni apa sa nu iti intre aer in vas! Vidat o luna de zile.
Felina
4 Aug 2009, 06:04 PM
Am uitat de muraturi. Anul trecut pe vremea asta am pus muraturi asortate in absolut toate borcanele pe care le-am gasit in casa. Si asta am mancat pe post de salata timp de doua luni dupa nastere
.
Pai pune nistre castraveti si nu uita de gogonele
La fel ca o varza murata...
Felina
4 Aug 2009, 06:12 PM
de unde castraveti pe plaiurile astea?
Pai ar cam fi sezonul, nu? A inceput August... musai sa gasesti castraveciori de pus la borcan...
Si cu gogonelele mai asteapta un pic, pāna nu se mai coc rosiile... dar asta o stii si tu
*edit: dar sa nu-mi spui ca nu gasesti in Irlanda castraveti de gradina...
Serenity
4 Aug 2009, 07:31 PM
Io pusei castraveti murati si parca as asorta si niste conopida mai cand se ieftineste.
Felina
10 Aug 2009, 03:38 PM
Cla, nu-s aici castraveti de gradina
andra_v
10 Aug 2009, 03:40 PM
Toamna pun muraturile. Ca de obicei, castraveti, varza si gogosari. Eventual gogonele (in functie de pret).
Ma laud cu o visinata; din pacate, am terminat in mai putin de o luna aproape jumatate de damigeana.
Acum doua saptamani am carat din piata 6 kg de afine. Le-am bibilit o zi intreaga pentru afinata, m-am chinuit sa le gasesc un vas acoperit, ca sa constat ca n-au lasat nici un strop de sirop. Asa ca adio afinata pe anul asta. Cel mult o dulceata.
andra_v
10 Aug 2009, 03:51 PM
QUOTE(Felina @ 10 Aug 2009, 04:38 PM)
Cla, nu-s aici castraveti de gradina
In toata Irlanda? Doamne! Pana si in Belgia veneau taranii saptamanal cu produse traditionale.
Felina
10 Aug 2009, 04:08 PM
In toata irlanda! intr-un singur an am gasit la un magazin polonez dar de-atunci n-au mai fost.
Vreau si eu visinata!
Juma de damigeana are 5 kg?
abis
10 Aug 2009, 04:09 PM
QUOTE(andra_v @ 10 Aug 2009, 04:40 PM)
Acum doua saptamani am carat din piata 6 kg de afine. Le-am bibilit o zi intreaga pentru afinata, m-am chinuit sa le gasesc un vas acoperit, ca sa constat ca n-au lasat nici un strop de sirop.
Cu mure ai incercat?
andra_v
11 Aug 2009, 10:14 AM
QUOTE(abis @ 10 Aug 2009, 05:09 PM)
Cu mure ai incercat?
Multam fain! Nici nu mi-a dat prin cap. Inca se mai gaseste mure in piata, sezonul visisnilor a trecut de mult.
Serenity
12 Aug 2009, 07:37 PM
Oai, bine ca ati zis de gogosari, ca as fi uitat compleCt
Si zacusca vreau NEAPARAT!
andra_v
13 Aug 2009, 02:36 PM
Zacusca, da, neaparat. Cel putin eu consum pana la Craciun zacusca intr-o proportie de 50%.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.