Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Propuneri Pt Un Loc De Vacanta La Munte
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Exploratorului > Natura si Turism
Marcus
As vrea in luna septembrie sa fac o excursie la munte, si pt asta cer ajutorul forumistilor. Sunt dispus la orice propunere, dar nu prea cunosc locurile de vacanta de prin tara si nu vreau sa ma ghidez doar de pe internet, cred ca ar fi mai utila parerea celor care au fost si vazut cu picioare si ochi proprii. smile.gif

As vrea sa stiu niste cabane/vile/pensiuni dragute cu conditii decente in care ati fost, v-ati cazat si v-a placut. Prin conditii ma refer la camere duble, baie proprie, apa calda, dus, etc, peisaj pitoresc, accesibil plimbarilor usoare. Ar fi si mai frumos daca in sala principala ar fi mai mult spatiu, de exemplu pt dans, pt orice eventualitate. smile.gif

Cred ca ar fi util un astfel de topic pt toti cei care mai sunt in situatia mea, si nu se pot hotari sau nu cunosc astfel de locuri de vacanta.
Ma puteti ajuta? Cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine.


P.S. Mentionez ca mergem cu trenul, asa ca ar fi si mai bine daca la vila/cabana/pensiunea este accesibil de ajuns (sa fie in apropierea garii, sau sa se poate ajunge cu un taxi de la gara)
Papadie_62
Aici!
Am fost, nu cu forumistii, e drept, dar e super.
Marius2c poate confirma... a fost si el.
Marcus
Multumesc draga papadie, din ce-am citit pe internet, oferta lor e completa. smile.gif O sa le dau un telefon sa ma interesez.
Mai sunt si alte propuneri? Eventual si prin zona Ardealului? rolleyes.gif
Serenity
Marcus, eu iti recomand valea Ariesului (aka Tara Motilor)... E in muntii Apuseni, gasesti cazare foarte ieftina, oameni primitori, peisaje frumoase... Sunt si obiective turistice inseamnate pe-acolo (de ex. Ghetarul de la Scarisoara care e ceva unic din cate stiu eu, si altele). E foarte frumos, eu m-as reintoarce. Acum sunt la timisoara si pozele sunt pe compul de la Resita, eventual o sa le pun daca te intereseaza...
Marcus
Serenity, asa cum am spus la inceputul topicului, ma intereseaza in primul rand conditiile de cazare asa cum le-am mentionat. Stiu ca in tara sunt multe peisaje mirifice. smile.gif
Sincer iti spun ca prima data cand am inceput sa caut pe internet, cu M-tii Apuseni am inceput. smile.gif Mi-ar placea sa ajung pe acolo dar nu vreau sa ma ghidez doar de pe informatiile de pe internet care de multe ori sunt incomplete, cel mai bine e sa ascult recomandarile celor care au fost si au vazut cu proprii ochi.
Deci nu vreau lucruri generale, ci sa specificati exact locul unde v-ati cazat si ce conditii ati avut...
Erwin
Marcus, am fost īn Apuseni, pe valea Arieşului, sunt o mulţime de pensiuni noi pe acolo, din păcate nu toate au o ofertă completă pe internet, eu am mers din aproape in aproape (adica sunand la un numar luat de pe net) si am gasit o cabană unde era loc. Chestia e ca trebuie să faci rezervare cu cel puţin o săptămānă īnainte, altfel nu găseşti loc la cele cunoscute. Mai degrabă găseşti la faţa locului, la unele care nu au reclamă pe net. Dacă nu eşti prea pretenţios la condiţii, caută aici Casa Pădurarului.
Zona este superbă, plină de peşteri şi peisaje frumoase, aer curat, oameni primitori. De māncare (foarte bună!) şi cazare găseşti şi aici:
La Mama Uţa
Marcus
Pfff... o sa-mi fie greu sa ma hotarasc. smile.gif Foarte atragatoare e si "Mama Uta". wub.gif Multumesc! thumb_yello.gif
Ovidius
Salut Marcus,

"Mama Uta" e un complex de casute si un restaurant din cate imi amintesc, sau? Cel putin restaurantul si locul privit de afara sunt curate. Camerele nu stiu cum sunt ca nu am stat acolo, ci am stat la Vila Giulia. Camerele sunt ok, unele cu baie altele fara, apa calda non stop, living la parter, gazde foarte placute si primitoare, locatie foarte buna. Cand o sa mai merg pe acolo, cu siguranta o sa ma cazez iar la ei. Pretul a fost de 80 de lei pe noapte la camera de 4 paturi, dar asta era in iarna. Pe site vad ca pretul la camera dubla, vara, e de 60 de lei pe noapte. Eventual incearca sa mai negociezi pretul, poate ai noroc smile.gif
Alte linkuri:
http://www.ruraltourism.ro/apuseni/pensiun...ml/alpinro.html
http://www.vilavank.ro/home.htm
http://www.bun-venit.ro/ardeal/judetul-alba/arieseni

EDIT:
Obiective in zona ar fi: Ghetarul de la Scarisoara, Groapa Ruginoasa, Cascada Varciorog, Pestera Poarta lui Ionele, Cheile Ordancusii, Pestera Focul Viu, Pestera Coiba Mica, Pestera Coiba Mare, Padis (asta e ceva mai departe) Cetatile Ponorului si nu in ultimul rand dealurile Arieseniului care sunt superbe.
Marcus
Foarte imbietor, dar am tot cautat pe site-urile lor si n-am gasit sub nici o forma o modalitate de a ajunge acolo cu trenul. Stie cineva care e cea mai apropiata gara CFR de comunele Arieseni/Vartop/Garda?
Ovidius
Cred ca cea mai aproape statie de tren e Stei-ul, la aprox 60 de km, iar de acolo poti lua autobuzul. Atentie mare insa, daca ai rau de masina nu e recomandat sa mergi pe acolo din cauza serpentinelor.
Serenity
Eu am stat in comuna Albac, la pensiunea Georgiana si mi-a placut foarte mult... Ai toate conditiile. Camerele sunt foarte frumos aranjate, cu baie proprie, posibilitatea sa faci gratar... Eu am rugat pe la ora 11 sa mi se faca o portie de carnaciori specifici de-ai lor si toti au fost foarte draguti. In barul pensiunii un Prigat la 0.5 e 2,5 RON si eu am platit doar 165.000 pe noapte!

O sa pun si poze cand ajung acasa. Eu m-am simtit excelent acolo, oameni minunati si de lipsit nu mi-a lipsit nimic. Au restaurant mare la parter.... Ce mai vrei sa stii?

Edit: Am gasit http://www.turistinfo.ro/albac/cazare-alba...-georgiana.html

Uite aici si descrierea amanuntita a zonei, caile de acces, obiectivele turistice, s.a.m.d

Cica este gara la campeni, iar de la Campeni nu mai e mult pana la comunele astea "turistice"... Oricum, depinde ce vrei. Gasesti orice fel de cazare in zona asta... Eu, una, prefer sa dau bani mai putini pe cazare, ca doar nu merg sa stau in camera biggrin.gif
Marcus
Este gara la Campeni, dar nu circula trenul de la Bucuresti. Nici pana la Campeni, nici pana la Strei. sad.gif
Am gasit 3 rute de la Bucuresti la Strei, dar sunt doar personale si accelerate schimb de 2 ori trenul si fac cam 12 ore pana acolo... si nu circula in aceasta perioada. sad.gif
Circula doar microbuz, dar fara reducere.
Romelia
Piatra Craiului ~ Pensiunea Mia tongue.gif
andra_v
Romelia, nu e cam greu traseul in Piatra Craiului? Consideri ca este potrivit pt. septembrie, luna ploioasa si noroioasa, ca sa nu mai pomenesc de lapovita ori ninsoare?
Inclin spre Apuseni, mai accesibili pe vreme urata, Fagarasii pt. la vara!

andra_v
Si, daca se poate, in ultima saptamana din septembrie, dupa 25, pt. a nu se suprapune cu excursia lui cipdecip de la Balea Lac din 23-24 sept.
Marcus
QUOTE
Romelia, nu e cam greu traseul in Piatra Craiului? Consideri ca este potrivit pt. septembrie, luna ploioasa si noroioasa, ca sa nu mai pomenesc de lapovita ori ninsoare?
Inclin spre Apuseni, mai accesibili pe vreme urata, Fagarasii pt. la vara!


andra_v, nu o mai speria inutil pe Romelia. tongue.gif

Cred ca ai inteles gresit andra_v, te rog mai citeste o data primul meu mesaj din topic, nu e vorba de traseu montan...

QUOTE
Si, daca se poate, in ultima saptamana din septembrie, dupa 25, pt. a nu se suprapune cu excursia lui cipdecip de la Balea Lac din 23-24 sept.


Nu se poate harhar.gif ... dupa 25 trebuie sa fiu la Bucuresti ca sa rezolv cu cazarea la camin pt anul universitar care incepe la 1 octombrie. smile.gif
Poate e evident dar nu-mi dau eu seama dar, daca tot ai adus vorba, ce legatura are suprapunerea cu excursia lui cipdecip de pe 23-24, cu ceea ce discutam aici?... hmm.gif

QUOTE
["Romelia"] Piatra Craiului ~ Pensiunea Mia tongue.gif


smile.gif
Erwin
Cheile Sohodolului, Munţii Vālcan, de vizitat peşteri, Tismana, Rezervaţia de castani Tismana, Hobiţa - Casa memorială Brăncuşi, Tg.Jiu, e o zonă superbă!
tontoi
e tare frumos in statiunea poiana zanelor din muntii rodnei...ai foarte multe de vazut-pasul rotunda, obcinele bucovinei,suhardul,Peştera izvorul tausoarelor,varful Ineu, lacul lala mic si lacul lala mare.
si multe alte trasee foarte frumoase... drool.gif
humanoidb
Vara asta am de gand sa fac o expeditie mai lunga prin toti Carpatii si cam prin toata tara, cu rucsacul in spate si cu cortul. Nu conteaza cu cati bani sau cat va dura, deloc. Cand s-or termina banii, innoptam la Doamne-ajuta cine s-o gasi mai dragut printr-un sat caruia ii este mila. rolleyes.gif

Totusi, sunt doua probleme la care ma gandesc:

1) Ce/cum mananc? Imi trebuie aragaz portabil sau ceva de genul? Ce mancare se prepara cel mai usor si se strica cel mai greu?

2) Eu unde ma spal, in afara de rauri/lacuri? blink.gif

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. O zi buna! Si daca a mai facut cineva expeditii de genul acesta, va rog frumos, nu va sfiiti sa va impartasiti impresiile. drool.gif
Michelle
Eu una n-am facut asemenea expeditii dar mi-au spus altii care fac alpinism.

1. maninci biscuiti,conserve,ciocolata;de baut bei in general apa(sau asa ar fi recomandat!)merge si ceaiul.Nu cari aragaz,cel mult o spirtiera,briceag si casolete metalice multifunctionale care se strang si devin compacte.
2.de spalat, te poti spala si pe la toaletele cabanelor,carciumilor care poseda una bucata chiuveta/cismea sau cu ajutorul localnicilor.Teoretic daca te-ai putea deplasa din camping in camping(practic nu prea mai exista asa ceva in RO) te-ai putea spala la dusurile pe care acestea e obligatoriu sa le detina.
tontoi
QUOTE(humanoidb @ 21 Jul 2008, 02:41 PM) *
Vara asta am de gand sa fac o expeditie mai lunga prin toti Carpatii si cam prin toata tara, cu rucsacul in spate si cu cortul. Nu conteaza cu cati bani sau cat va dura, deloc. Cand s-or termina banii, innoptam la Doamne-ajuta cine s-o gasi mai dragut printr-un sat caruia ii este mila. rolleyes.gif

Totusi, sunt doua probleme la care ma gandesc:

1) Ce/cum mananc? Imi trebuie aragaz portabil sau ceva de genul? Ce mancare se prepara cel mai usor si se strica cel mai greu?

2) Eu unde ma spal, in afara de rauri/lacuri? blink.gif

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. O zi buna! Si daca a mai facut cineva expeditii de genul acesta, va rog frumos, nu va sfiiti sa va impartasiti impresiile. drool.gif


am stat 1 saptama-n munti si nu am avut nevoie de aragaz portabil blink.gif

din cate am observat fructele uscate(stafide,curmale etc), biscuitii,gemurile sunt principalele alimente care nu trebuie sa lipseasca.
in perioada aceasta pasunile sunt pline de zmeura,afine,fragute....
iti recomand un ceai din muguri de brad drool.gif
sa nu umbli cu cortul dupa tine...e greu, timpul de montare respectiv impachetare mare....
cel mai bine un sac de dormit...sau chiar un hamac
humanoidb
Cum va fi destul de frig, nu am cum sa nu-mi iau cortul; voi avea si cort, si sac de dormit. Ca timp de impachetare/despachetare, 10 minute de fiecare cred ca-s de ajuns la cort.

Deci, in principiu:

- fructe uscate
- conserve de toate felurile posibile
- biscuiti
- gemuri
- ciocolata

De spalat, am inteles: pe unde apuc. ohyeah.gif
tontoi
QUOTE(humanoidb @ 22 Jul 2008, 11:33 AM) *
Cum va fi destul de frig, nu am cum sa nu-mi iau cortul; voi avea si cort, si sac de dormit. Ca timp de impachetare/despachetare, 10 minute de fiecare cred ca-s de ajuns la cort.

Deci, in principiu:

- fructe uscate
- conserve de toate felurile posibile
- biscuiti
- gemuri
- ciocolata

De spalat, am inteles: pe unde apuc. ohyeah.gif


Cortul nu te ajuta foarte mult(doar daca ploua atunci da iti trebuie ,dar asta poate fi rezolvata si cu o prelată ).
Eu am folosit in prima zi cortul si am rabdat un frig groaznic(pamantul rece...clar ca solutia cea mai buna-i hamacul).
A trebuit sa-l ascund in tufe a 2-a zi dimineata(daca reveneam la bază aveam o camera pregatita).
nu aveam cum sa merg cu el pe munte (aveam sacul de dormit in caz de ma rataceam) pe trasee de creastă nu iti trebuie cort,doar apă, un sac de dormit ceva mancare, bocanci ,pelerina....
am uitat paine uscata....am uscat 2 kilograme de paine si nu am avut probleme..
ciocolata din cauza temperaturilor ridicate unsure.gif .......

am fost hoinar prin muntii rodnei..superb
humanoidb
Multumesc mult pentru toate replicile de pana acum!

As mai avea o rugaminte: stiti cumva vreo harta cu TOATE obiectivele turistice din Romania? Exista asa ceva? Sau macar o lista, ca le-oi repera eu pe harta... rolleyes.gif

Multumesc inca o data, anticipat!
andra_v
In principal, mi-e frica de trei lucruri:
- urs,
- fulgere,
- grindina.

Banuiesc ca ti-ai gasit un grup de persoane cu care sa pornesti, in nici un caz nu mergi pe munte de unul singur.
Inca ceva: respectati ca la carte instructiunile pentru escaladarea crestelor, avertismentele meteo locale. Daca un drum este inchis, inchis sa fie!
andra_v
Cu "neinitiati" in ale muntelui, mergi pe drumuri marcate, nu imprivoza romaneste! Si tine cont ca la altitudini de peste 2000 de metri este iarna!
tontoi
QUOTE(humanoidb @ 23 Jul 2008, 12:22 PM) *
Multumesc mult pentru toate replicile de pana acum!

As mai avea o rugaminte: stiti cumva vreo harta cu TOATE obiectivele turistice din Romania? Exista asa ceva? Sau macar o lista, ca le-oi repera eu pe harta... rolleyes.gif

Multumesc inca o data, anticipat!

vezi pe carpat.org, alpinet.org

QUOTE(andra_v @ 23 Jul 2008, 06:14 PM) *
In principal, mi-e frica de trei lucruri:
- urs,
- fulgere,
- grindina.

Banuiesc ca ti-ai gasit un grup de persoane cu care sa pornesti, in nici un caz nu mergi pe munte de unul singur.
Inca ceva: respectati ca la carte instructiunile pentru escaladarea crestelor, avertismentele meteo locale. Daca un drum este inchis, inchis sa fie!


in cazul ursului....intalnirea de gradul III cu ursoaica e cea mai neplacuta, in rest stai nemiscat nu fa miscari bruste. astepti ursul sa plece, nu sari cu bata la el ohyeah.gif
daca sa zicem ca esti pe munte...si nu ai in jur decat pasune(vorbesc de furtunile groaznice cu fulgere si grindina) cel mai bine
e sa cauti un fel canal (groapa) unde sa te adapostesti, padurea iar poate fi o solutie.

Eu in general merg pe munte singur....ce-ti trebuie batalion dupa tine?? e drept ce spui andra_v muntele trebuie respectat.
pe mine ma distreaza oamenii care vad muntele şi toate expeditiile ca pe un drum la PIAŢĂ.
daca ai haine groase (indiferent de anotimp), ghete, apa, mancare cutit.....supravietuiesti dacă te pierzi.
sunt multe lucruri de spus, muntele nu-i o joacă ci un lucru serios.
andra_v
QUOTE(tontoi @ 23 Jul 2008, 06:36 PM) *
sunt multe lucruri de spus, muntele nu-i o joacă ci un lucru serios.

De aceea un amator nu are ce cauta pe munte singur. O regula elementara la drum: niciodata de unul singur. Si alpinistii escaladeaza varfurile intoatdeauna in echipa.
tontoi
QUOTE(andra_v @ 23 Jul 2008, 09:23 PM) *
De aceea un amator nu are ce cauta pe munte singur. O regula elementara la drum: niciodata de unul singur. Si alpinistii escaladeaza varfurile intoatdeauna in echipa.

din cate am observat cei care apar la Pro TV,Antena 1 etc sunt prost echipati, nu sunt constienti ca expeditile pe munte se fac la-nceput cu oameni specializati.
Blakut
QUOTE
Eu am folosit in prima zi cortul si am rabdat un frig groaznic(pamantul rece...clar ca solutia cea mai buna-i hamacul).


Mai bine izoprenul...nici un drum fara izopren, daca dormi pe pamant te paradesti.
tontoi
QUOTE(Blakut @ 24 Jul 2008, 12:12 AM) *
Mai bine izoprenul...nici un drum fara izopren, daca dormi pe pamant te paradesti.

am avut si izopren, dar cum dorm agitat nu am putut sta mult timp pe izopren rofl.gif
Mihai
QUOTE(andra_v @ 23 Jul 2008, 06:14 PM) *
In principal, mi-e frica de trei lucruri:
- urs,
- fulgere,
- grindina.

Si mie a inceput sa-mi fie frica de ursi, de cand au devenit asa... curajosi. unsure.gif
tontoi
ohyeah.gif ursul o devenit curajos din cauza petrecăreţilor. dacă faci un grătar īntr-o zonă frecventată de urşi cu siguranţă vei avea musafiri.

p.s după miros vine ursu' rofl.gif
andra_v
Iarna l-ai intalnit, tontoi?
Bogdan Mihai
Salutare la toata lumea!
Andra_v voi raspunde vis a vis de intrebarea intrebarea adresata lui tontoi (sper sa nu se supere) iarna depinde in special de starea zapezii, daca stratul de zapada este destul de gros sansele sa-l intalnesti sunt practic nule deoarece are picioarele scurte si ramane cocotat asa ca prefera sa stea in barlog. Aceasta informatie o am de la un prieten care face parte din Salvamont si l-am intrebat cand urcam spre cabana Malaiesti prin Valea Glajariei si am ajuns la un moment dat intr-o zona numita Rapa si imi spunea ca are barlog pe acolo si acelasi lucru l-am intrebat si eu, dar la zapada care era nici o sansa.
pelicanul
ce subiect incitant!
l-am descoperit abia acum si nu pot spune decat ca-mi pare rau ca nu prea mai este deschis acest topic...
daca s-ar pune iar intrebari, as sta cu mare placere la dispozitie...
sunt putine masivele muntoase pe care sa nu le fi strabatut la pas si macar pentru asta si merita sa fiu intrebat unele lucruri.
Anca_M.
Linia Verde din Tarcau, Jud Neamt, am fost acolo si zona este superba, preturile erau ok la cazare, curat.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.