Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:The Rhythm
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Muzica > Cronica de Muzica
Mihai
Va invit sa ne delectam impreuna cu comentariile lui nefertiti referitoare la muzica preferata, la melodiile indragite si albumele pe care le asculta cu placere.
Nefertiti
In primul rand, o sa fac precizarea (necesara) ca nu ma pricep la teorie muzicala si ca muzica despre care voi scrie aici se supune doar gustului meu. Nu va fi o cronica cu pretentii, nici una pentru cunoscatori, vor fi doar preferintele mele din diverse momente.
Nefertiti
Fara sa fie vorba de un no 1 al preferintelor mele, azi, Matt Dusk, un canadian de 28 de ani. Pentru simplul fapt ca e jazz, e contemporan si merge cu ploaia care moleseste azi orasul asta si asa adormit.
O sa exemplific cu songul care da si numele ultimului album al sau, pentru ca asta imi place mie cel mai mult:

Back in Town

Pe youtube se pot asculta mai multe. Mai recomand Two Shots Of Happy One Shot Of Sad , Learnin' The Blues , As Time Goes By (o sa il recunoasteti; vocea lui se muleaza foarte fain pe songul asta).
Ca multi contemporani care se apuca de jazz, si el e comparat cu unul dintre "greii" genului, mai exact cu Frank Sinatra. Daca il ascultati, o sa va dati seama si de ce.
Site-ul lui: http://www.mattdusk.com/
Nefertiti
De cateva zile m-am indragostit (eh, da, un cuvant mare) de vocea lui Ricardo Mollo, solistul trupei Divididos.
E o trupa rock, gen cu care eu nu am prea multe in comun, din Argentina. Da, stiu, cei mai multi stramba din nas cand aud asta... aaaa, Argentina, America de Sud... mmmdaaa... Ei bine, cu toate ca nu e o zona geografica cu un renume prea bun (nu insir motivele, sunt sigura ca fiecaruia dintre voi o sa va vina brusc in minte vreo 2-3), la capitolul muzica as zice ca nu stau foarte rau. Ba dimpotriva. Acu', desigur, intervine faimosul "de gustibus".
Cum spuneam, m-am amorezat de vocea lui Ricardo dupa ce am ascultat Cielito Lindo si Sisters.
Singurul lui defect ar fi ca este (cred ca mai e) sotul Nataliei Oreiro. Deh, nimeni nu e perfect. Totusi, mai e cunoscut si ca unul dintre chitaristii buni din lume. Daca nu se prea stie asta in zona noastra, de vina e tot faptul ca provine din Argentina si, lucru dovedit, e foarte greu sa darami prejudecatile.
Au si un site dragut: http://www.divididos.com.ar/. Nu va speriati de cainele de la intrare, nu musca, doar latra. smile.gif
Nefertiti
Azi raman la Argentina, mai exact la Bersuit Vergarabat , tot o trupa rock, la care m-a atras un anumit tip de excentricitate. Am dat de ei pe vremea cand puteam asculta Pandora si primul song a fost La Bolsa. smile.gif Am gasit apoi Va Por La Chapultepec, pe care nu l-am mai gasit in alta parte, poate intr-o buna zi reusesc totusi sa fac rost de el...
Versurile lor au, in general, "intepaturi" la adresa sistemului social si politic, domenii in care nici Argentina nu duce lipsa de probleme. O buna bucata de vreme au circulat asa-zise legende urbane despre faptul ca solistul, Gustavo Cordera (I love this man ohyeah.gif ) si-ar fi petrecut ceva timp printr-un spital psihiatric. Sunt prea departe ca sa stiu toata istoria acestei legende dar, din cat mi-am dat seama, totul a pornit de la faptul ca tipul chiar e un excentric (un "frumos nebun" as zice eu), lucru care se poate vedea, de altfel, in muzica lor, in clipuri, in concerte... E lucru stiut: daca nu te incadrezi intr-o turma mai numeroasa, esti catalogat drept dus cu pluta. In plus, Bersuit concerteaza ades imbracati in pijamale de spital, "in onoarea", spun ei, unui mare spital (poate cel mai mare, nu stiu sigur) psihiatric din Buenos Aires. Iar cei cu deficiente la capitolul simtul umorului s-au grabit sa traga concluzii. In fine, chiar daca ar fi un dram de adevar in legenda despre Cordera, desi nu cred, eu as zice doar ca e un tip foarte cinic, tot wub.gif .
Mai recomand Sencillamente, de pe albumul Testosterona; El baile de la gambeta - cunoscut mai ales daca sunteti microbisti, am ales clipul asta pentru ca, in general, imi plac interpretarile live, nu inregistrarile de studio; in plus, imi place cum se misca omul asta drool.gif , la fel cum imi plac latino-urile venite direct de la mama lor, nu aiurelile numite latino prin cluburile europene; El viejo de arriba - aici se vad pijamalele de spital de care spuneam si "nebunia" lor simpatica pe scena; ultimul - rabdare in prima parte, pt ca in cea de-a doua e La Bolsa live si merita, zic eu, pentru ca mor sa ii vad "prostindu-se" pe scena - live.
Site: http://www.bersuit.com/.
Iar eu inca mai sper sa imi vina CD-ul (Hijos del culo) de la Amazon, desi a trecut mai bine de o luna jumate.
Mihai
Vin Pink Martini in Romania drunk.gif

Ai ascultat, cum ti se par? smile.gif
Nefertiti
Sunt printre preferatii mei. smile.gif O sa scriu si despre ei zilele astea.
Stiu ca vin si sper sa ajung la concert. wub.gif
Nefertiti
Azi: Amy Winehouse. Pentru ca ritmurile se potrivesc cu vremea ploioasa din TM. Zic eu. Pe mine m-a cucerit vocea ei.
Cate ceva despre ea, scurt si concis, aici.

Cel mai mult imi plac (eu vorbesc doar de ritmuri, nu de versuri):

You Know I'm No Good
Rehab
Back to Black
Nefertiti
O sa raman la ritmuri mai potolite azi, cu Peter Cincotti, si din cauza pozelor lui Jude tongue.gif , care ma duc cu gandul la un jazz/blues usor, cantat afara, in mijlocul strazii sau pe terasa unei cafenele.
Cincotti are doar 23 de ani, e nascut in New York si canta un amestec de jazz, blues, pop, funk. Pe mine m-a castigat cu pianul si cu cateva clipuri de pe youtube, mai exact:

St. Louis Blues
Some Kind of Wonderful
You Don't Know Me
I Love Paris
Up On The Roof

Asa ca acum am albumul care includ songurile astea. smile.gif
Pe site-ul lui - http://www.petercincotti.com/ - se pot asculta si alte piese.
Mihai
Via rebel, mi-am amintit de un francez / belgian care are niste melodii ce-ti merg direct la suflet...

Jacques Brel - il stii, iti place? rolleyes.gif
Nefertiti
Nu il stiu, dar caut. smile.gif

Mai tarziu aduc aici alt francez. Simpatic. rolleyes.gif
Nefertiti
Ziceam de un francez (canadian, de fapt) descoperit recent cu ajutorul unui prieten: Garou. Cum imi spunea el inainte sa il fi auzit: are o voce care fie iti place, fie o detesti, nu exista alta optiune in afara astora. Asa e... Mie mi-a placut. smile.gif

Recomand:

Gitan
Seul
Que l'amour est violent
Belle

Pe youtube mai gasiti si altele cu el. Mi se pare ca a jucat si in Notre Dame de Paris.
Site, unde aflati mai multe detalii: http://www.garouland.com/
Nefertiti
De ce "The Rhythm"? Pentru ca mi-a placut mult ASTA - urmariti clipul pana la capat, ca merita.

Asadar, The Cat Empire, o trupa infiintata in Australia, in 1999. Nu stiu exact la ce gen sa ii incadrez, pentru ca ei canta un amestec de jazz, reggae, hip-hop, ska, funk... Am cateva albume ale lor, insa nu foarte multe songuri sunt prea reusite. Cateva, insa... wub.gif

Pe langa The Rhythm, recomand The Chariot.

Cred ca au niste spectacole foarte reusite. In noiembrie au un tur prin multe orase din Europa. Detalii gasiti pe site-ul lor: http://www.thecatempire.com
Nefertiti
Intrucat azi e prea cald pentru ceva mai ritmat, m-am oprit la doua songuri ale lui Mazzy Star:

Flowers in December

si

Fade Into You - am ales videoclipul asta pentru ca imi plac foarte mult cei doi protagonisti, despre care o sa vorbesc in alta zi. smile.gif

Mai multe despre trupa: http://www.mazzystar.nu/web/biography.asp.
Mihai
Vin Deep Purple in Romania. jamie.gif
Nefertiti
smile.gif

Azi: Dan Newton's Cafe Accordion Orchestra. I-am descoperit intamplator, intr-o noapte cand bantuiam dupa muzica pe internet, si mi s-a parut exact ce imi doaream de mult timp: muzica de cafenea. Pentru ca ei exact asta canta, un mix al melodiilor care erau foarte populare in cafenelele si bistrourile frantuzesti in perioada 1920-1950. wub.gif

O sa exemplific cu ce se gaseste pe youtube, desi au mult mai multe songuri care imi plac. Am doua dintre CD-urile lor.

Dark Eyes

Baiao

Dancing on the Moon

Pe site http://www.cafeaccordion.com/ se pot afla mai multe despre ei, despre stilul lor si pot fi ascultate sample-uri ale songurilor.
Nefertiti
The Fratellis, un grup din Glasgow, pe care l-am descoperit intamplator. Nu stiu exact la ce gen sa ii incadrez, dar wikipedia zice ca ar canta indie rock, post-punk revival si alternative rock.

Mie imi plac Henrietta, Whistle for the choir si Chelsea Dagger.

Site: http://www.thefratellis.com/.
Nefertiti
Pentru frigul si norii de azi: Chitarra Romana. smile.gif

Mai multe despre Matt Morgan, aici: http://www.mattmorgantenor.com/
Nefertiti
Un fel de prelungire a zilei de ieri: Francois Feldman, Les Valses de Vienne.

Si o alta varianta, instrumentala de data asta smile.gif : http://www.divshare.com/download/1910556-e19
Nefertiti
Totusi, o sa ies din starea asta ciudata, data de vremea din ultimele zile, si o sa trec la Katharine Whalen . Prima data am auzit-o cantand cu cei de la Squirrel Nut Zippers, despre care cu siguranta voi vorbi intr-o zi. smile.gif Recent, insa, am descoperit cateva melodii cantate doar de ea. Una ar fi The Funniest Game. wub.gif

Mai multe despre ea: http://www.katharinewhalen.com/about.html.
Nefertiti
Lhasa de Sela, cunoscuta mai ales ca Lhasa, este nascuta in New York, crescuta in State si in Mexic, dupa care a ratacit prin prea multe locuri ca sa le insir. N-as putea spune exact ce gen canta... songurile ei au puternice influente mexicane, dar combinate intr-un fel inedit. Are si o voce deosebita, care ii pune in valoare muzica. Rezulta o combinatie frumoasa, care te face sa te infiori cand o asculti.

Anywhere On This Road

De cara a la pared

La Frontera

Desdenosa

La Confession

Am lasat la urma piesa mea favorita, care are si o mare valoare sentimentala: El Desierto.

Mai are si alte songuri care merita ascultate, asta e ce am gasit pe youtube, ca sa exemplific.
Mai multe despre ea: http://www.sendereando.com/.
Nefertiti
Inca o trupa contemporana, mai putin cunoscuta, care imi place foarte mult: Calexico. Si de ei am dat intamplator, cautand ceva pe Youtube. I-am descoperit cu Sunken Waltz, apoi au urmat altele. Am facut o mica selectie, pentru ca au foarte multe:

El Morro - e superba

Ballad of Cable Hogue

Crystal Frontier

El Picador

Alone Again

Trupa a fost infiintata in Tucson, Arizona, iar muzica lor are puternice influente mexicane.
Mai multe despre ei: http://www.casadecalexico.com/index.php
Nefertiti
Eva Cassidy: Autumn Leaves wub.gif si People Get Ready.

(azi mi-e lene sa scriu mai mult)
Nefertiti
Michael Buble, inca un cantaret contemporan, tanar, cu o voce care imi place foarte mult. Nu vreau sa il incadrez inr-un gen muzical anume, desi o sa vedeti ca se apropie de jazz.

Iau cateva exemple de pe youtube.

- asta e preferatul meu: Save The Last Dance For Me smile.gif
- Let It Snow
- Learning The Blues
- Spiderman
- It Had Better Be Tonight
- Everything
- Home

Mai sunt, le puteti gasi singuri. smile.gif

Site: http://www.michaelbuble.com/.
Nefertiti
ohyeah.gif Leningrad Cowboys - o sa dau cateva exemple, iar detalii despre ei puteti afla de pe site. Mie imi plac foarte mult, ma amuza si au si voci bune.

Faimosul Kalinka, cantat impreuna cu Corul Armatei Rosii (care e extraordinar): Kalinka.

Parodie la un song cunoscut, cu un clip foarte simpatic wub.gif : Those were the days.

Tot cu Corul Armatei Rosii smile.gif : Delilah.

Site: http://www.leningradcowboys.fi/
Marduk
QUOTE(nefertiti @ 29 Dec 2007, 06:44 PM) *

QUOTE
Faimosul Kalinka, cantat impreuna cu Corul Armatei Rosii (care e extraordinar)


Lasand deoparte rusofobia mea si a multor romani, trebuie sa recunosc ca acest cor este superb, nu numai cu aceasta interpretare, are si altele dar nu le-am gasit pe yoo. Multumesc pentru postare.
Nefertiti
Da, nici eu nu sunt fan al rusilor, dar corul asta chiar m-a impresionat, de asta am trecut peste retinerile pe care le-am avut inainte de a posta. smile.gif
Nefertiti
Waltzes smile.gif


Battagliero

Parisienne

Faustwaltzer
Nefertiti
Azi, ceva elegant as putea spune: Chris Botti , un trompetist de jazz foarte fain.

Lisa

1984

Italia ...cu Andrea Bocelli smile.gif

Impreuna cu Shawn Colvin

Emmanuel


Cred ca e foarte placut de ascultat in concerte in localuri mici, lumina discreta, la un pahar de vorba si o tigara...

Site: http://www.chrisbotti.com/.
coconut
Super, Nefe! thumb_yello.gif Ai gusturi beton! wub.gif Un An Nou cu sanatate si realizari! ani.gif
Nefertiti
Coconut hug.gif

Intr-o seara, vorbeam cu un amic, care imi pusese pe un server niste muzica si imi daduse acces la el, sa iau ce vreau. Ma intreaba, la un moment dat ai ascultat Gotan Project? Nu cred... Nu se poate!!! Cum i-ai ratat tocmai tu, tocmai pe astia? Eh... si mi-a dat vreo doua albume ale lor, apoi am vazut niste clipuri pe youtube si m-am amorezat de ei, evident. smile.gif

Desi nu toti sunt argentinieni, canta in special tangouri, dar si nu-jazz si un fel de muzica electronica. Descrierea asta poate parea ciudata, dar merita sa incercati sa ii ascultati, chiar fac ceva deosebit.

Milonga de amor

El capitalismo foraneo

Amor porteno

Diferente


Gasiti singuri mai multe, daca va plac. Amicul de care spuneam, zicea ca au fost si la Bucuresti, anul trecut.

Site: http://www.gotanproject.com/.
Nefertiti
Song of the day: http://www.divshare.com/download/3528093-85c wub.gif wub.gif wub.gif
Nefertiti
Doua songuri noi (pentru mine), care nu imi ies din minte de cateva zile:

Mark Knopfler (la care o sa revin zilele astea, cand o sa am timp, pentru ca... wub.gif ), Postcards from Paraguay

Peter Cincotti, December Boys
LINICA
December Boys - Ai vazut filmul cu acelasi nume? rolleyes.gif
Nefertiti
Nu l-am vazut, dar cred ca o sa il caut... smile.gif
Nefertiti
Un tanar italian cu o voce foarte placuta: Patrizio Buanne. smile.gif

That's amore

Il mondo

A man without love

Bella bella signorina
coconut
Ce bine că am ajuns aici... E o oază de linişte cu melodii mângâietoare... Mulţam, Nefe! hug.gif mwah1.gif flowers.gif
Nefertiti
Un fel de song of the day: Mach the Knife, varianta lui Bobby Darin. smile.gif

http://www.divshare.com/download/4476200-2f5
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.