Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Despre moartea Patriarhului Teoctist
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Stirile zilei
Pagini: 1, 2, 3
March
A fost operat azi dimineata la prostata si a murit la ora 17:00 in urma unui stop cardiac.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace ! sad.gif
andra_v
Dumnezeu sa-l odihneasca!
noi
Dumnezeu sa il ierte!
SORIN
QUOTE(noi @ 30 Jul 2007, 10:04 PM) *
Dumnezeu sa il ierte!


Si pe miile de copii morti nevinovati zilnic!!

Sorin.
axel
QUOTE(SORIN @ 31 Jul 2007, 01:04 AM) *
Si pe miile de copii morti nevinovati zilnic!!

Ce treaba are una cu alta? blink.gif
March
Lehamitea, indignarea te cuprind cand vezi toti maharii politici in frunte cu presedintele , premierul, sefi de partide , etc. inghesuindu-se care mai de care pe ecrane sa-l jeleasca pe Patriarh pentru a mai castige ceva procente electorale ! mad.gif
andra_v
Asta e treaba politicienilor: sa castige capital electoral. Aici nu suntem pe politica. Closed topic?
March
Patriarhul va fi inmormantat in Catedrala Patriarhala vineri la ora 11. Loctiitorul de Patriarh pana la alegerea celui nou ( in interval de 3 luni) va fi Mitropolitul Moldovei IPS Daniel .
bobo66

Va dati seama ce lupte se dau acum pentru putere!... Cand s-a stins I.P.S. Plamadeala, Mitropolia Ardealului s-a scindat ,desprinzandu-se Mitropolia
Clujului (tot respectul pentru clujeni). Pana la urma tot la politica se rezuma.
andra_v
Nu chiar totul...Nu discutam aici oportunitatea infiintarii Mitropoliei Clujului.
March
QUOTE(andra_v @ 31 Jul 2007, 04:24 PM) *
Nu chiar totul...Nu discutam aici oportunitatea infiintarii Mitropoliei Clujului.


Andra,
Aici se va impune la momentul oportun sa discutam si succesiunea in scaunul Patriarhal !
bobo66
QUOTE(andra_v @ 31 Jul 2007, 04:24 PM) *
Nu chiar totul...Nu discutam aici oportunitatea infiintarii Mitropoliei Clujului.


Nici n-am pus aceasta problema. Doar ca dincolo de durerea credinciosilor si de respectul fata de inalte fete bisericesti exista acest "amanunt":cine
va fi succesorul Prea Fericitului? Dar vorba lui March-totul la momentul oportun.
milimetru
Un articol interesant in Romania Libera despre retragerea din 1990 de la Sinaia a defunctului patriarh.

Cel mai captivant pasaj (deoarece imi era complet necunoscuta situatia) mi s-a parut acesta:

QUOTE
Puterea suprema din BOR a fost, oficial, in mainile unei locotenente in perioada 18 ianuarie - 4 aprilie 1990. Interimatul a fost asigurat de cinci episcopi.
Doua evenimente se desfasurau in paralel. Primul privea plecarea Patriarhului din Patriarhie in mod secret, in zilele revolutiei, plecare de care stiau foarte putini oameni... Pe de alta parte, parca sub aceeasi bagheta magica, tot la 18 ianuarie 1990 lua fiinta "Grupul de reflectie si de innoire in Biserica Ortodoxa Romana", grupand personalitati precum Bartolomeu Anania, parintele Galeriu, arhimandritul Ilie Cleopa, parintele Staniloaie etc. In prima instanta, Grupul l-a dorit pe arhimandritul Ilie Cleopa drept Patriarh, iar statutul de organizare al BOR permitea aceasta optiune: "Clerul superior se alege dintre licentiati sau doctori in teologie, mitropoliti, episcopi, arhierei, monahi sau preoti din categoria a I-a vaduvi prin deces" (Art. 129). Un precedent exista: Patriarhul Iustin a fost propulsat de la catedra de profesor de teologie direct in Scaunul mitropolitan, pe acelasi temei. Grupul a inceput o procedura de rupere de comunism in emulatia imediat post-revolutionara, iar Bartolomeu Anania scria in 4 februarie 1990 in ziarul "Romania libera" despre "pacatele comise si omisive de BOR in timpul comunismului". Eforturile grupului au fost modificate insa, iar sub presiunea externa episcopul vicar de Timisoara, Daniel Lugojanul – Mitropolitul de azi al Moldovei – i-a facut rechemarea in functia de Patriarh.


Se pare ca viitorul patriarh va fi fie Daniel al Moldovei (56 ani, cele mai mari sanse) fie Teofan al Olteniei (48 ani). Va fi, deci, tinar viitorul patriarh...
March
O fundaţie din Cluj-Napoca cere MIRA anchetă la spitalul Fundeni în cazul operaţiei PF Teoctist

Fundaţia Culturală "Sarmisegetuza" din Cluj-Napoca îi cere ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, declanşarea unei anchete la Clinica de Urologie a Spitalului Fundeni, pentru a se stabili adevărul despre cauzele morţii fostului Patriarh Teoctist.
Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi, reprezentanţii fundaţiei solicită şi anchetarea dr. Ionel Sinescu "pentru a nu exista nicio umbră de îndoială în legătură cu această operaţie suspectă în ochii numeroşilor credincioşi ortodocşi
". (Mediafax)

Blakut
QUOTE
Fundaţia Culturală "Sarmisegetuza" din Cluj-Napoca îi cere ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, declanşarea unei anchete la Clinica de Urologie a Spitalului Fundeni, pentru a se stabili adevărul despre cauzele morţii fostului Patriarh Teoctist.
Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi, reprezentanţii fundaţiei solicită şi anchetarea dr. Ionel Sinescu "pentru a nu exista nicio umbră de îndoială în legătură cu această operaţie suspectă în ochii numeroşilor credincioşi ortodocşi"


Deseori credinciosii au privit suspect medicina. Chestia asta nu ma mira...
bobo66
QUOTE(March @ 2 Aug 2007, 04:24 PM) *
Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi, reprezentanţii fundaţiei solicită şi anchetarea dr. Ionel Sinescu "pentru a nu exista nicio umbră de îndoială în legătură cu această operaţie suspectă în ochii numeroşilor credincioşi ortodocşi[/i]". (Mediafax)


O ancheta se declanseaza daca exista suspiciune de ceva necurat. N-o faci numai ca sa linistesti spiritele . Daca respectiva fundatie are dovezi,trebuie sa sesizeze Parchetul. Altfel sunt vorbe-n vant. Si nu ne exprimam durerea acuzand in dreapta si-n stanga.
Cucu Mucu
QUOTE(Blakut @ 2 Aug 2007, 04:54 PM) *
Deseori credinciosii au privit suspect medicina. Chestia asta nu ma mira...


O fi murit pea de tanar... blink.gif
March
QUOTE(bobo66 @ 2 Aug 2007, 06:59 PM) *
O ancheta se declanseaza daca exista suspiciune de ceva necurat.


Acuzatie capitala!

Patriarhul Teoctist a murit cu zile, sustine medicul personal al acestuia, care l-a ingrijit 21 de ani. Profesorul Nicolae Ursea, medic primar medicina interna si medic primar nefrologie, afirma ca a fost mintit de dr. Ionel Sinescu cu privire la starea de sanatate a Patriarhului, intr-un moment in care aceasta depasise stadiul de critica. Ursea, care a fost si doctorul personal al Patriarhului Iustin Moisescu, afirma ca, personal, nu ar fi recomandat interventia chirurgicala, in conditiile in care Patriarhul suferea de o infectie urinara, tratabila mai degraba cu antibiotice decat cu bisturiul. Un alt indiciu ca Patriarhul nu a stiut ca interventia are 50% sanse sa fie letala este ca PF Teoctist nu s-a spovedit si nu s-a impartasit, fapt de neimaginat pentru un calugar, om in varsta de peste 92 de ani. ZIUA solicita interventia Parchetului si o ancheta oficiala in acest caz.
Olaf
Nu stiu, dar in momentul in care un medic ia decizia unei interventii chirurgicale cu ANESTEZIE TOTALA asupra unui om de 92 de ani apar unele intrebari. Tin minte, bunicul meu avea vreo 70 de ani cand a avut o problema similara, iar medicul a spus ca nu isi ia raspunderea unei astfel de operatii la varsta dansului. Exista solutii alternative (e adevarat, mai putin comode, dar si mai putin riscante).
andra_v
Oameni buni, niste lucruri elementare medicale:
1. Tanarul Patriarh avea infectie, or la infectie este interzisa operatia;
2. Inainte de orice interventie chirurgicala se fac niste analize cardiace amanuntite. Insa el a fost operat imediat dupa internare. Se monitorizeaza inima o zi intreaga anterior operatiei.

Marius, am notat ca patriarhul avea 92 de ani, problema este ca mai avea zile si ca nici el nu se astepta sa moara. Iar actualmente nu exista in Romania ierarhi mai de Doamne-ajuta. Cei doi candidati sunt slabuti, iar alti episcopi nu sunt pregatiti pt. scaunul respectiv. Probabil ca problema ar fi fost aceeasi si peste un an-doi, nu rasarea un patriarh din cer, in fine, avem conducatorii pe care ii meritam.
Cucu Mucu
Le Monde: Incepe batalia pentru Patriarhie Publicatia franceza Le Monde scrie ca Patriarhul Teoctist a lasat in urma doua tabere: modernisti si traditionalisti. Cotidianul atrage atentia ca spinoasa chestiune a succesiunii a inveninat relatiile dintre membrii Sinodului, inca dinainte de moartea Preafericitului Parinte. Publicatia franceza Le Monde scrie ca batalia intre aripa modernista si cea traditionalista abia acum incepe. Potrivit cotidianului, in trei luni, prelatii romani vor decide careia dintre cele doua tabere ii vor incredinta Biserica ortodoxa. Le Monde precizeaza ca, potrivit traditiei, tronul patriarhiei ar trebui sa revina mitropolitului Daniel al Moldovei, dar ca aripa conservatoare a Bisericii ar putea sa conteste numirea lui. Despre mitropolitul Daniel, care este doctor al Facultatii de Teologie Protestanta de la Strasbourg, cotidianul francez scrie ca este banuit ca ar fi un agent al miscarilor ecumenice. Le Monde identifica un alt candidat redutabil la sefia Bisericii Ortodoxe Romane in persoana mitropolitului de Cluj, Bartolomeu Anania, liderul aripii conservatoare. Despre Anania, se scrie ca ar fi suspectat de adoptare ideologiei Garzii de Fier in tinerete. Publicatia franceza ii face un scurt portret si patriarhului Teoctist. Le Monde scrie ca numele lui va ramane intotdeauna legat de prima vizita a papei Ioan Paul al II-lea intr-o tara ortodoxa, dar si ca Teoctist a fost supranumit Patriarhul Rosu, pentru obedienta fata de regimul comunist.

andra_v
Le Monde nici nu exista pt. mine, nu-l pot califica drept ziar.
Pana si adversarii sai ii recunosc patriarhului doua merite:
- imbinarea traditiei cu modernitatea, echilibrul, moderatia, fara "isme";
- faptul ca salvat Biserica Ortodoxa in vremuri tulburi (multe manastiri, biserici, salvate, inclusiv Catedrala Patriarhala, ceremonii de botez, cununie, care in Rusia, spre exemlu nu aveau loc, misiune);
- dupa "Revolutie" a luptat pt. ca Biserica sa-si recapete locul in societate.
Toti, prieteni si adversari, au facut comparatia cu Biserica din Bulgaria, dezastru in comparatie cu a noastra.
axel
QUOTE(andra_v @ 3 Aug 2007, 09:08 PM) *
Le Monde nici nu exista pt. mine, nu-l pot califica drept ziar.

De ce, pentru ca spune niste lucruri care tie nu-ti convin? ohyeah.gif
bobo66
Adica medicii au dat rasol de parc-ar fi fost un biet pacient care n-are de dat ciubuc?...
Mai lipseste sa spuna cineva ca s-a provocat ...
Olaf
S-a provocat, cred eu.
March
Urmeaza o ancheta. Dar garantez ca nimeni nu va fi gasit vinovat ! Ati auzit vreun inalt cadru medical gasit in culpa cu ceva in toti acesti ani ?
Fantasee
Din marea grădină a lui Dumnezeu:

QUOTE
Prof. Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarh, sustine ca nu e vinovat si ca asteapta decizia CMB. 'Legea spune ca e necesar acordul scris al pacientului, dar am considerat ca fiind vorba despre cel mai intelept dintre noi, Patriarhul, era suficient acordul sau verbal', ne-a declarat Sinescu. Teoctist a fost operat luni, deoarece a refuzat varianta montarii unei sonde. 'Mi-a spus: "Dumneavoastra sunteti un om tanar si activ. Eu nu mai sunt tanar, dar nu sunt nici pensionar. Nu vreau sa raman ca un infirm, imobilizat intr-o camera. Sonda m-ar impiedica sa oficiez la slujbe". Patriarhul m-a rugat sa-l operez. De anestezie s-a ocupat prof. dr. Dan Tulbure. Initial s-a incercat o rahianestezie, dar pentru ca existau niste modificari ale coloanei si nu s-a gasit spatiu intre vertebre, s-a facut anestezie generala', mai spune Sinescu.
Sursa aici.

Sper ca următorul Patriarh să fie la fel de eficient în a apăra, pe lângă interesele BOR şi ale ortodoxiei în general, şi pe cele ale acestei naţiuni. Nu ne rămâne decât să sperăm că şi următorul conducător BOR va reuşi să-i convingă pe politicienii români că trebuie să facă politică pentru naţiune, abia apoi pentru partidele de provenienţă şi abia apoi pentru interesele personale. La noi lucrurile aceste sunt încă înţelese pe dos, chiar şi la atâţia ani după revoluţie. Apropos de votat fiindcă îmi serveşte interesele. rofl.gif Care ţară, care naţiune? blink.gif Patriotismul e pentru fraieri, bine că avem noi drept de vot. Dacă nu tac, îi omorâm ... mai ales când nu le putem distruge "cariera" sau diminua credibilitatea.

Rog trollii să se abţină, circul e în Bd. Ştefan cel Mare, dacă e musai să contribuie cu ceva.
ilie
"Oameni buni, niste lucruri elementare medicale:
1. Tanarul Patriarh avea infectie, or la infectie este interzisa operatia;
2. Inainte de orice interventie chirurgicala se fac niste analize cardiace amanuntite. Insa el a fost operat imediat dupa internare. Se monitorizeaza inima o zi intreaga anterior operatiei."
rofl.gif incearca facultatea de medicina, ea te indruma bine in acest domeniu sinuos. atat Tulbure cat si Sinescu sunt doctori buni.
ce au scris aia de la le monde reflecta realitatea.
Nefertiti
Romanii sufera de conspiratita, asa ca...
Michelle
Cum zice nefertiti mai sus si in plus mai avem si multi,multi frustrati...ma refer la Ursea.La asta se adauga si demolatorii de ocazie sau nu.
Exista niste realitati :avem specialisti,in medicina de exemplu,din ce in ce mai putini.Sinescu e unul dintre ei.Majoritatea s-au carat.In curand ca sa-ti faci o banala operatie de apendicita trebuie sa incerci la Viena sau la Paris.Aici iti poti risca viata,desi e putin mai ieftin.Dar invidiosii si neputinciosilor nu le convine omul asta.Are si talent si bani si faima.Patriarhul a contactat clinici din strainatate care l-au indrumat spre Sinescu.Patriarhul stia la ce riscuri se supune.Stia ca este cardiac,ca are tulburari de ritm si ca astea produc cheaguri.La 92 ani cel mai mic cheag iti poate fi fatal.Cu toate astea a preferat operatia.Si-o fi zis:cum o vrea Domnul!
Fantasee
Dacă ar fi preferat operaţia în scris, poate s-ar mai atenua epidemia asta de conspiratită. laugh.gif Sau legea e mai puţin lege pentru specialişti? jamie.gif
Nefertiti
Eu am un mare dinte impotriva medicilor si a felului in care se practica medicina la noi, dar Sinescu e totusi un nume de care cu greu te poti indoi. Cum spune si Michelle, e unul dintre putinii profesionisti care au mai ramas in tara.
In schimb, frustrati si paranoici avem destui.
ilie
Fantasee, zici ca l-au operat cu forta ?!!!

trebuiau sa se acopere de hartii inainte, dar la noi cand sunt vipuri mai trec peste, si uite ce pot pati!
Michelle
Chiar nu pot sa-mi explic cum s-a putut petrece o asemenea scapare!E clar ca e o scapare din echipa,ma indoiesc ca e de datoria chirurgului sef sa ia el semnaturi,probabil i-o fi scapat altcuiva care a fost coplesit de sarcina,ca doar nu-si inchipuie cineva ca s-a dus Sinescu la Patriarh si l-a tras de mineca:hai preafericite ca te operez eu,vaz ca faci pipi cam des!si l-a convins.Preafericitul era un om cu o vointa puternica si cu pielea rezistenta.In plus e si greu sa convingi un varsator,mai ales unul care-a rezistat in fruntea BOR-ului citeva decenii.

Despre lege,sper ca nu vrei sa vorbim de legile care guverneaza sanatatea in Romania ,oportunitatea,eficienta sau durata lor de viata?
Fantasee
Nefe, mă îndoiesc că patriotismul îi ţine pe specialişti în ţară. smile.gif Mi-ar fi mai uşor să cred că un loc cald acasă, câştigat pe drept, este o normalitate, nu o favoare făcută naţiunii. Iar o greşeală, este o greşeală, chiar şi când o face un specialist. Nu cred că specialistul trebuie ferit de lege, chiar dacă mai omoară pe careva din când în când, numai ca să avem şi noi un medic mai de Doamne-ajută. Sau de Doamne-fereşte. unsure.gif

Poate că legea e făcută şi păzită de frustraţi şi paranoici, dar trebuie respectată. smile.gif

edit: Scuze, freeman, nu înţelesesem că mi te adresai mie. smile.gif Nu ştiu dacă l-au operat cu forţa; nu mai avem pe cine întreba. Morţii au prostul obicei de a tăcea mâlc. laugh.gif
Presupun că dacă Patriarhul ar fi cunoscut riscul real la care se expunea ar fi îndeplinit necesarul călugăresc şi ortodox în aşa situaţie. Nu a făcut-o. Nu cred că un patriarh ortodox ar merge în moarte nespovedit şi neîmpărtăşit. smile.gif

edit: Michelle, scuze şi de la tine. smile.gif Nu despre legi în general era vorba aici, ci despre bănuiala de malpraxis plus omucidere ... şi toate astea fiindcă cineva nu a avut grijă de o hârtie.
Probabil că nu se va găsi un vinovat, înafara celui care, vorba ta, trebuia să asigure legalitatea procedurii. Cum o fi, aşa o fi. smile.gif
Michelle
Nu am nimic de comentat.Toata povestea e o mare mizerie,vorba lui soacra-mea si ea medic si ea varsator.Nu gasesc argumente solide care sa merite a fi combatute in discursul tau Fantasee."Legea pazita de frustrati si paranoici"da,dar nu pazita ci tintuita,masacrata,crucificata.

"loc caldut acasa castigat pe drept- o normalitate" mai curand un accident fericit!
milimetru
Subiectul dezbatut este interesant dar are destul de putin de a face cu credinta. I-ar sta, zic eu, mai bine in alta incapere a hanului, nu pe Universul Credintei...
andra_v
Ai dreptate, caa, ultimile postari n-au nimic de-a face cu credinta. In plus, sa citeze Le Monde pe un subforum adecvat. Am stat sa vad in ce directie va merge discutia.
Topicul este disponibil pe Stirile Zilei.
Fantasee
Ştiu şi eu, caa. smile.gif

Despre credinţă pare a fi vorba, totuşi. Dacă am fi mai credincioşi am şti că un ierarh creştin nu riscă plecarea în moarte fără spovedanie şi împărtăşanie. Dacă am merge mai des la slujbe religioase am şti diferenţa între o slujbă de înmormântare pentru un dreptcredincios grijit şi una pentru unul plecat la Domnul nespovedit, neîmpărtăşit şi fără lumânare.

Dacă ne-am cunoaşte religia în care suntem botezaţi, am şti despre cele trebuincioase după moartea unui creştin. Credinţa e un nume la cei mai mulţi, nume comun, iar ortodoxia la fel. Păcat de oamenii care ajung să depindă vreodată educaţia religioasă (lipsă) a celor din jur.

Păcat că l-aţi mutat. smile.gif Argumentele sunt religioase, totuşi. laugh.gif

edit: Andra_v, Dumnezeu este aici cu noi, în lume, cred că are loc şi în Le Monde şi fără permisiunea noastră. La Religie îşi trage lumea cu Biblia în cap, aberează dogmatica de-ţi faci cruce şi nu scoateţi o vorbă despre ce e aia viaţă religioasă la ortodoxul modern. Era o ocazie bună să discutăm despre viaţa creştinească ... acum nu o mai putem face fiindcă suntem la ştirile zilei.

Iar moartea Patriarhului este deja ştirea altei zile. smile.gif Excelent lucrat. laugh.gif
Olaf
Michelle, ma faci sa cred ca un "chirurg sef" nici nu vorbeste cu pacientul lui inainte de operatie, eventual nici nu il consulta, ca doar nu e treaba lui, e a echipei. Oricum, chestia cu semnatul are mai mult decat rolul de a-l acoperi legal pe doctor si nu-ti doresc sa stii vreodata ce dus rece inseamna vorbele "daca decideti sa faceti operatia am sa va rog sa semnati acest document, prin care declarati ca va asumati aceasta raspundere".
In plus, cum spune si Fantasee, un om care a fost preot cea mai mare parte a vietii lui nu si-ar asuma un astfel de risc fara sa se spovedeasca macar.
Fantasee
Nu mai zicem nimic de religie că e offtopic. rofl.gif Acuş ne luăm avertisment, ia să vezi, domnu'. laugh.gif Şi unde nu mai pui că nu-i voie să comentezi acţiunile unui moderator. Dacă moderatorul de la Religie zice că subiectul nu are treabă cu religia, atunci aşa ie, frate. thumb_yello.gif

Mă duc să vorbesc despre literatură la sport, fiindcă lucrarea la care vroiam să mă refer este recomandată de antrenorul unei echipe de fotbal. wub.gif

Îmi cer scuze pentru offtopic.
Nefertiti
Mda, Andra s-a grabit. wink.gif

Am schimbat titlul, daca tot l-a mutat aici, dar era mai bine sa faca un split: partea de discutie religioasa sa o lase acolo si aici sa fi mutat doar ultima parte. In fine, poate pe viitor isi controleaza impulsivitatea.
ilie
semnatura aia se cere si daca iti scoate un furuncul sau o unghie crescuta stramb, asta stie oricine intra intr-un spital; si toti o dau pe loc, ca d'aia s-au dus la operatie. nu confundati cu filmele unde te si gadila inainte sa semnezi...
operatia respectiva e una simpla; dar riscul mortii e prezent de fiecare data - puteti intreba orice medic.

ca nu s-a spovedit si impartasit...! poate nu a dorit...

Michelle
Si de unde stiti voi ca nu era pregatit?a scris in ziua??oooh,da,atunci da e o chestie sigura!
uite chiar ca m-ati facut curioasa si am sa intreb si eu teologii cum e cu chestia asta,presupun ca preafericitului nu-i trebuia o ocazie speciala,ci se spovedea si impartasea cit mai des posibil...

Olaf,chiar am dat cu subsemnatul la o interventie chirurgicala cu anestezie generala...stiu cum este,si crede-ma nu mi-a fost frica nici o clipa,mi-e insa o frica groaznica,dar nu-mi permit sa o arat, de fiecare data cind fac eu anestezie unui cardiac sau unuia cu grave probleme de sanatate,pentru ca niciodata nu poti stii ce se poate intampla ,dar stii ceva? mai e o senzatie,ca medic nu poti refuza pe nimeni care-ti cere ajutorul...
formalitatile astea cu declaratia le completezi de fata cu anestezistul care te mai interogheaza aceleasi lucruri o data inainte sa-ti bage drogul pe vena ,nu cu chirurgul...
andra_v
Nefer, muta-l, te rog, la loc!
Dumnezeu are loc si in Le Monde, numai ca nu-si face loc cu sila.
Nefertiti
Il las aici, puteti incepe o discutie pe latura religioasa acolo. Despre alegerea celui care ii va urma, de exemplu. wink.gif

Cat despre fixul tau cu Le Monde, daca tie nu iti place, lasa pe altii sa aiba alta parere, nu le-o baga pe gat pe a ta.
Fantasee
Michelle, cel care poate demonstra că Patriarhul s-a spovedit şi împărtăşit este duhovnicul acestuia. Dacă el, indiferent cine ar fi acest duhovnic, spune că nu, avem o discuţie de continuat. Rămâne de văzut cum evoluează lucrurile, dar mă bucur că discuţia de aici ţi-a solicitat interesul pentru ortodoxie. smile.gif
ilie
nu le monde l-a facut patriarh rosu si a facut intalnire cu papa, ci el si cei de langa el (le monde doar a amintit asta).
milimetru
Of, imi pare rau ca am intervenit. Vad ca "treaba" s-a inflamat cam fara rost si ma simt cu musca pe caciula. Imi pare rau. sad.gif

ps: de ce sinteti atit de nervosi, de artagosi? unsure.gif
bobo66
QUOTE(nefertiti @ 7 Aug 2007, 01:37 PM) *
Eu am un mare dinte impotriva medicilor si a felului in care se practica medicina la noi, dar Sinescu e totusi un nume de care cu greu te poti indoi. Cum spune si Michelle, e unul dintre putinii profesionisti care au mai ramas in tara.
In schimb, frustrati si paranoici avem destui.



Nu impotriva exercitarii profesiei trebuie sa avem "dinte", ci impotriva "recompensarii"pe care trebuie s-o facem ca sa fim bagati in seama(nu in toate cazurile). Avem medici buni si scoala medicala de calitate. De ce au atata succes medicii romani care pleaca peste hotare?!...

Iar in ce-l priveste pe raposatul Prea Fericit, am putea macar acum,dupa trecerea la cele vesnice, sa-l lasam sa se odihneasca in pace. Pacatele facute in timpul vietii le judeca altcineva!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.