Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ati Radeon 9800 Pro
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Software, Hardware si Programare > Hardware
vlad_pat
ATI RADEON 9800 PRO 128 MB

In momentul de fata, cand driverele si chip-ul final au aparut, se poate spune ca RADEON 9800 PRO este cea mai rapida placa video existenta pe piata. Cat de rapida??? Cu maxim 25 de procente mai mult fata de GeForce FX 5800 Ultra atunci cand sunt activate anti-aliasing si anisotropic filtering in cele mai multe jocuri nou-aparute. Totusi, este uneori mai inceata decat adversarul sau direct de la NVIDIA cu maxim 11 procente atunci cand ruleaza anumite jocuri fara optiunile sus-amintite activate.
In ciuda unei incercari tarzii, dar destul de puternice, a celor de la NVIDIA de a redobandi coroana de “Demonul Vitezei” pe care au pierdut-o in fata celor de la ATI la sfarsitul anului trecut, ATI a triumfat inca o data.
NVIDIA ar trebui sa isi lanseze urmatorul chip grafic cu mult inaintea programului initial stabilit pentru a incerca sa se redreseze, iar acest produs ar trebui sa fie de exceptie. Imediat dupa aceasta miscare, trebuie asteptat raspunsul din partea ATI, care vor lansa la randul lor un produs pe masura celui de la concurentii lor. Deh, competitia asta devine cam lipsita de sens, nu-i asa???
Referitor la RADEON 9800 PRO, se poate spune ca vine in varianta initiala cu 128 MB de memorie DDR. O versiune cu 256 de MB este asteptata sa apara cat de curand. Daca ATI nu va decide sa mareasca frecventele de functionare ale acestei versiuni, ele vor ramane la valorile actuale de 380 MHz pentru nucleul grafic si 340 MHz pentru memorie.
In afara de sporul de viteza oferit de cateva optimizari care au ca rezultat scorurile impresionante din benchmark-uri (cu anti-aliasing si anisotrpoic filtering activate), 9800 PRO si 9700 PRO au acelasi nucleu grafic si acelasi set de instructiuni DirectX 9. Priviti aceasta placa ce pe un “Ultra”- este mai rapida decat un 9700 PRO, dar nu destul ca sa fie nevoie de un upgrade de la acea generatie. Este necesara doar celor care detin o placa de calibrul unui Ti4200 sau mai slaba, pentru a obtine un spor impresionant de viteza si de dotari.
Pretul aproxmativ al unei astfel de placi este de 399$.
sorin666
Ai dreptate, desi daca nu ai un monitor de 21' in 1600 x 1200 si toate potiunile activate, exte perfect inutila, chiar si pentru un hardcore gamer dry.gif
Un 9600 PRO costa 170 de Euro, pe diferenta de 230 mai bine iti iei un procesor mai puternic sau ceva memorie in plus rolleyes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.