Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Mass Media
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Show-biz > Mass-media
axel
Ce parere aveti despre faptul ca o mare parte din Mass Media din Romania este detinuta de un numar restrans de oameni (Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu), supranumiti mogulii presei? Mass media nu este activitatea principala a acestor indivizi; prioritatile lor sunt politice si/sau economice (cum ar fi afaceri in petrol, sectoare financiare, turism, etc). Dinu Patriciu e ocupat cu RomPetrol si cu alte afaceri; in plus are o infuenta foarte mare in partidul din care premierul Tariceanu face parte. Dan Voiculescu e ocupat cu politica (P.C.) si e in conexiune cu George Copos (alt membru marcant P.C.), important afacerist roman. Sorin Ovidiu Vantu alt foarte important afacerist roman, a avut legaturi cu prabusirea FNI, printre altele.

Ce parere aveti de impunerea opiniei politice a mogulilor ca "viziune politica" a ziarului/televiziunii?

Ce opinie aveti despre lipsa de independenta a presei/mass media?
Guy Fawkes
Presă liberă. Nu există așa ceva. Roagă-te doar să existe cât mai mulți bandiți puternici care să se poată da gol unii pe ceilalți. Roagă-te să-și deschidă și Becali televiziune, roagă-te să se umple jocul de jucători. Roagă-te.

P.S. Și citește printre rânduri ce am zis și eu. smile.gif
axel
Dar de ce sa ma rog cand pot sa fac ceva mai practic: sa votez?
Guy Fawkes
Votează. Și vor vota și manipulații lui Gheorge sau al unui nou Gheorge. biggrin.gif
Nastratin
Ziceti-mi si mie o tara capitalista in care presa nu e "in mainile mogulilor"... daca exista. unsure.gif
The Dude
Botswana, Volta Superioara, Bangla Dej ...desigur ei au inca editii limitate, difuzate pe cer, cu ajutorul unui mare foc si al unei paturi...Altfel presa libera thumb_yello.gif
Guy Fawkes
De pe un alt forum pe care-l urmăresc....

QUOTE (CQ;759151)
Deși am cam renunțat la radiourile românești (din păcate oare?), când veneam acasă astăzi, în maxi-taxi, am ascultat o emisiune (a lui Robert Turcescu sau cum îi zice, la Europa FM) despre libertatea presei în România (azi e ziua internațională... bla bla). Telefoane, păreri, până la un moment dat când sună un tip din Constanța. Ziarist de 17 ani, până acum 2 zile, când a fost dat afară pe motiv că băga în paginile ziarului știri mai mult legate de handbal (iar patronul avea echipă de fotbal). Se tot mânca rahat (Robert ăsta o făcea), cum că un jurnalist bun își găsește imediat un post la concurență. Așa și tipul ăsta, a găsit. Dar, a fost dat imediat afară: dacă-l țineau, ziarul respectiv își lua adio de la tipografia locală, probabil deținută de fostul patronat. Nu a terminat bine ideea că emisiunea s-a încheiat, destul de... suspect. Presă liberă!

Totuși, ar trebui să plâng, nu? Aștept însă deschiderea lui Becali TV și a încă vreo 7 televiziuni de gen: să aibe toți peștii mari televiziuni, să se dea unii pe alții de gol.

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.