Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cand Crezi Ca Ti-a Vorbit Dumnezeu
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Comunitatea Credintei - Religie
Florina R.
Unii oameni traiesc o minune : simt ca Dumnezeu le vorbeste, nu importa in ce mod. Dar, care credeti ca sunt mijloacele de verificare ca intr-adevar El a fost? Sau, mai bine-zis, credeti ca exista asemenea mijloace? Care sa fie deosebire dintre adevarata revelatie si inselare?
Poate ati trait o asemenea experienta in cursul vietii dv., sau credeti doar ca ati trait-o. Eu va pun intrebarea pentru ca am trait ambele tipuri de experiente. Nu pot spune ca sunt chiar o autoritate in domeniu, dar am inteles un lucru esential:"toata darea cea buna si darul cel desavarsit de sus este". V-am dat un element ajutator, dar restul va rog sa il descoperiti singuri. (Sau, poate ca deja ati facut-o).
Clopotel
Draga Florina han.gif ,
QUOTE
Unii oameni traiesc o minune : simt ca Dumnezeu le vorbeste, nu importa in ce mod. Dar, care credeti ca sunt mijloacele de verificare ca intr-adevar El a fost? Sau, mai bine-zis, credeti ca exista asemenea mijloace? Care sa fie deosebire dintre adevarata revelatie si inselare?

Voi spune acum cateva cuvinte... Tu singura (sau impreuna cu duhovnicul, daca esti ortodoxa, sau catolica) decizi ce si cum...
Din Sfanta Scriptura stim ceva foarte de luat in seama:
însuşi satana se preface în înger al luminii. (2 Corinteni 11:14)
Prin urmare este greu sa deosebesti un inger al Domnului de un diavol deghizat in inger al Domnului...
Insa aici avem cu prisosinta destule sfaturi si exemple concrete de urmat chiar de la Sfintii Parinti...
In mare, semnele si minunile adevarate, cele de la Dumnezeu le putem cunoaste:
- daca am dus si ducem o viata duhovniceasca, atunci suntem invredniciti de ajutorul Duhului Sfant... Singurul ajutor real si folositor cu adevarat...Cu ajutorul Lui putem face ceea ce Sfantul Apostol Ioan zice:
1 Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. (1 Ioan 4)
- curatia si puterea lor spre bine sa fie vrednice de Dumnezeu si sa fie in concordanta totala cu Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, si sa nu tagaduiasca si sa contrazica nimic din acestea...
- sa aduca folos spre Dumnezeu nu spre material...
- sa se afirme adevarul total, si sa aduca liniste sufleteasca sincera...
Acestea toate, cu ajutorul Duhului Sfant, pot fi aratate omului, ca sunt de la Dumnezeu si nu de la satana..
De aceea, suntem indemnati sa nu credem usor in vise, in vedenii sau in alte semne, caci satana lucreaza cel mai mult prin acestea sa ne amageasca...
geriA3e
welcome.gif

QUOTE
Dar, care credeti ca sunt mijloacele de verificare ca intr-adevar El a fost?

Verificarea cea mai la îndemână posibilă este a receptorului însuşi = e "auto-verificarea"! căci persoana ajunsă la o curăţire care să frizeze sfinţenia, persoana ca-şi simte o completă depărtare de rele, poate...poate eventual... ŞI să se bănuiască c-ar putea poate-poate să ajungă la o oarecare legătură cu Cel Sfânt
...în vreme ce careva care-şi simte&cunoaşte încă întunecimi şi rele şi păcate... păi ar cam trebui să se bănuiască nu NU AR AVEA CUM să fie CEL SFÂNT "pe fir" cu o făptură ne_curăţită îndeajuns !

Cu verificarea "persoanei" care s-ar afla eventual la celalalt capat al firului...e ceva mai dificil probabil, poate nu imposibil, da in mod cert atâtea fraude si atâta impostură şi câte se pot petrece la telefon... păi e cazul pentru maaaaaaximă prudenţă cu chestiile astea === parcă pentru astea s-a scris avertismentul: "NU ÎNCERCAŢI ASTA ACASĂ!" cool.gif



QUOTE
Eu ... am trait ambele tipuri de experiente.

ASTA mi se pare foarte interesant!
Vrei te rog să povesteşti concret câte ceva din aceste două "tipuri de experienţe" ale tale?
(Desigur, ar fi bine de-ai spune şi la ce concluzii sau la ce sistem ai ajuns sau dacă te-ai depărtat de...)
Blakut
Cand te mai hotarasti sa stergi mesaje, Clopotel, sa ne spui si noua...

Blakut, mesajul ce ti l-am sters, l-am salvat in arhiva de moderare. Daca ai ceva de reclamat poti sa-l contactezi pe Mihai pe PM... Pana atunci sper sa te hotarasti sa nu mai trimiti mesaje rautacioase la intrebarile sincere ale unor useri...
Florina R.
Va multumesc pentru raspunsuri. La unele dintre ele ajunsesem si eu, dar voiam sa ma asigur ca si altii simt la fel (sau"au trecut prin aceleasi locuri" ca si mine). Pe scurt, si eu cred (si nu numai atat, ci si stiu intr-un mod pe care nu-l pot explica) faptul ca sunt cateva conditii de indeplinit in sensul dorit de mine:
-concordanta cu revelatiile biblice(pentru noi, crestinii), sau ale altor religii, pentru ceilalti
-efectul benefic al acestui contact in viata traitorului si a celor din jurul lui (schimbarea in bine a intregii vieti -"nasterea din nou")
-indeplinirea in viata traitorului (si eventual, in vietile celorlalti) a celor comunicate
Desi, acest ultim criteriu trebuie urmarit pe o perioada mai indelungata, intrucat si Celalalt poate da informatii adevarate la inceput, apoi sa o ia pe aratura. Sau, sa ne spuna adevaruri care nu ne folosesc(eventual, inainte de vreme), sau ne fac mai mult rau.
Cat despre puritatea vietii contactului, despre care vorbea al doilea interlocutor al meu, poate fi si acesta un criteriu, dar nu absolut. Multi pacatosi au primit revelatii adevarate, care le-au schimbat intreg cursul vietii, transformandu-i in "vase alese, de cinste" .(Daca ne gandim la Pavel din Tars, la un sfant parinte al pustiei Egiptului, care inainte fusese talhar, la Maria Egipteanca, si altii ca ei.) Mai curand, aceasta puritate ar trebui sa se arate dupa revelatie, ca o garantie a autenticitatii ei.
Nu voi povesti cele doua experiente ale mele, cum mi-a cerut geriA3e , pentru ca sunt personale, si nu sunt sigura ca v-ar fi de folos. Fiecare trebuie sa le traiasca pe ale sale . Dar, ceea ce va pot spune este ca, atunci cand am descoperit cu adevarat Biblia(si nu doar ca pe o lectura intelectuala), a fost pentru mine o revelatie. Cu adevarat, toata viata mi-a fost data peste cap, dar in sensul bun. Am renuntat la lucruri la care nu credeam ca am sa pot vreodata, si am acceptat altele pe care alta data nu le-as fi vrut in ruptul capului, doar ca sa "fac voia Tatalui", si sa urmez "poruncile". Am vrut , cu adevarat, sa fiu "o fiica buna" , nu una care se straduie pentru rasplata . Si, totusi am fost rasplatita asa cum nu ma asteptam, chiar din aceasta viata . Am urmat, cumva, calea lui Iov:de la saracie si nerecunoastere, am ajuns intr-o pozitie la care nu ma asteptam. A fost o surpriza pentru mine . Si El mi-a rasouns la toate rugaciunile de folos, chiar daca inca sunt o pacatoasa.
Si toate astea, numai pentru ca am vrut sa ascult.( "Ascultarea e mai de pret decat postul si rugaciunea"-spune un sfant parinte al Filocaliei) Dar, sa nu credeti ca am scultat de cine stie ce voci sau visuri, ci pur si simplu de poruncile si legile sale, scrise in Biblie, si mai ales in Noul Testament. Daca imi veti spune ca e usor, va rog si pe voi sa o faceti, dar sa nu tineti cont daca aceste porunci se bat cap in cap cu legile nescrise ale oamenilor sau societatii, sau iti pot scoate numele de "nebun" , sau va pot face sa pierdeti stima si prietenia unora , sau chiar locuri de munca. Sa aveti curajul sa spuneti 'Nu" cand altii spun "Da", si sa le puneti in fata cuvintele Evangheliei celor ce fac nedreptate.
Cam acestea ar fi lucrurile simple ce se cer. Pe vremuri, se cerea mai mult:averea, viata, cei dragi .Noi suntem "caldicei"fata de cei de atunci.
Deci, ca sa ma intorc la subiect, asa am primit eu comunicarea cea buna: prin Biblie, prin Cuvantul lui Dumnezeu. (Tot v-am spus, pana la urma, dar nu va voi povesti toate imprejurarile).Stiu ca se poate si altfel(si eu am urmat si alte cai pana atunci), dar criteriile autenticitatii sunt cele de mai sus.Va iubesc pe toti. si va doresc sa capatati fericirea cea adevarata!

P.S.Nu ma suparam sa primesc si un mesaj "rautacios". Crestinii adevarati nu se supara . Oricum, acest mesaj s-ar fi izolat singur.

Florina R.
Acum inteleg, Clopotel, de ce ai fost ales moderatorul acestui forum. Cu adevarat, cunosti sau simti niste lucruri despre calea cea adevarata. Iti multumesc ca mi-ai raspuns.
geriA3e
QUOTE
Cat despre puritatea vietii contactului, despre care vorbea al doilea interlocutor al meu, poate fi si acesta un criteriu, dar nu absolut. Multi pacatosi au primit revelatii adevarate, care le-au schimbat intreg cursul vietii, transformandu-i in "vase alese, de cinste" .(Daca ne gandim la Pavel din Tars, la un sfant parinte al pustiei Egiptului, care inainte fusese talhar, la Maria Egipteanca, si altii ca ei.) Mai curand, aceasta puritate ar trebui sa se arate dupa revelatie, ca o garantie a autenticitatii ei.


..."daca ne gandim cum trebuie la Saul din Tars, cel numit mai apoi(după mulţi ani de umblare în credinţă) cu numele de Pavel(sau Paul), am înţelege poate că acea iniţială revelaţie data lui pe drumul Damascului, nu se poate numi/denumi/considera ca vorbire-dialog cu Dumnezeu !(cum a avut acel de pe urmă Pavel, = altul decât acel dintâi-necurat Saul!), căci de vedenii sau vise sau semne cereşti, din partea LUI adică, toţi oamenii au har, măcar o dată în viaţă, până şi cei mai păcătoşi dintre păcătoşi nu-s lepădaţi de EL până nu se leapădă ei înşişi definitiv şi irevocabil...şi nici chiar atunci...

Da, poate că ai dreptate şi "curăţirea" trebuie să urmeze revelaţiei, însă dacă n-o şi precede, cât de cât, după mine e cam cum e cu sămânţa care cade în locuri improprii rodirii normale ...


Ai mai afirmat ceva, anume:
QUOTE
-indeplinirea in viata traitorului (si eventual, in vietile celorlalti) a celor comunicate

Despre Iezechiel presupun că nu se pune la îndoială CINE i-ar fi vorbit sau arătat, dar despre acea vedenie văzută de el cu templul şi zidirea templului şi toate rânduielile şi toate măsurile şi planurile şi detaliile din vedenie, ai tu ideie măcar cum a fost cu "îndeplinirea" ei? adică după tine "s-a îndeplinit"? sau nu "s-a îndeplinit în viaţa văzătorului"? respectiva vedenie/"vorbire a LUI", care e scrisă pe lungimea mai multor capitole din Scriptură!
Florina R.
Cred ca m-am referit mai mult la pacatosii de noi care am putea primi un mesaj care ne priveste direct, si al carui criteriu de valabilitate ar putea fi si indeplinirea lui. (Desi, nu singurul, dupa cum am mai spus.) Cat despre marii profeti din Biblie, ei primeau mesaje valabile pentru intreaga societate, si pentru perioade lungi de timp. Dar, tot indeplinirea lor le statua valabilitatea. Gandeste-te la profetiile privitoare la Mesia, care l-au precedat cu mii de ani. Si, "nimic din ce s-a scris nu a ramas neindeplinit", dupa cum spune intr-o epistola, nu mai stiu care. Probabil ( sau aproape sigur) ca si profetiile lui Iezechiel sau Daniel se vor indeplini ( O parte au si fost confirmate istoric - ma refer la Daniel). Dar, aici mai intervine ceva: interpretarea. Sunt atatea moduri de interpretare, incat ele e posibil ca ele sa se indeplineasca si noi sa nu bagam de seama, asteptand altceva.
ioana1
han.gif

Domnul Dumnezeu sa te binecuvinteze !
Sanja Cristea Tiberian
Florina,uite ca vin sa-ti raspund si eu,da, dupa omul nou care creste in tine stii ca Dumnezeu este Cel care ti s-a aratat.
In ce priveste spusele lui geria3e, este bine de precizat ca nu trebuie ca acesta curatire sa preceada revelatia,si e bine ca face specificarea-dupa parerea mea.Nu este obligatoriu ca revelatia sa fie precedata de o curatire prealabila,dar in general este urmata de o curatire de care poti sa nu fii constient la inceput ca exista in tine si abia apoi sa intelegi, sa simti ca nu mai poti trai cum ai trait, ca este ceva in tine care te impiedica sa mai faci vechile lucruri sau sa mai fii vechiul om care erai odata.Toate cele rele s-au dus , toate s-au facut noi .
Domnul sa fie cu noi toti si sa ne vorbeasca in asa fel ca sa intelegem bine voia Lui cea placuta si desavarsita in vietile noastre.
sanja-adriana
Florina R.
Va multumesc, dragele mele! Inteleg din ce in ce mai mult ca am gasit locul potrivit: o parte din marea familie a Domnului.
bubu
My Webpage

My Webpage
andra_v
Interesant! wink.gif Comentariul e de prisos.
Si tu cum I-ai raspuns?
bubu
Cu bucurie, cu multumiri...pacatuind in continuare, defapt oscilind intre rau si bine.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.