Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Forta Strategiei E Arma Ta
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Arhipelagul Imaginii
Ovidiu Bufnila
E o brambureala in mintea multora din Romania. Parveniti de toate felurile, oameni de afaceri, manageri, politicieni, artisti, jurnalisti, formatori de opinie. Toti sunt bramburiti si traiesc pe apucate. Firmele fie ele mici sau mari cresc alandala doar, doar vor prinde nisa, zona, regiunea, lumea intreaga de parca ar fi ultimul tren din Gun Hill. Televizionistii se dau de ceasul mortii sa ne imbuibe cu stiri cutremuratoare si cu silicoane si sfarcuri apetisante de care doar saritii de pe fix au nevoie pentru a-si obloji ranile din visele erotice. Baieti spilcuiti, burdusiti de titluri bubuitoare, te privesc asa ca pe un gandac, coborand periculos din supermasinile lor care duduie dracoase. Multi dintre barosanii de carton ai Romaniei sunt niste plangaciosi, niste gangavitori. Au ajuns barosani datorita unei conjucturi favorabile. Dar asta nu e Capitalism. Capitalismul se bazeaza pe STRATEGIE. Comunismul s-a bazat pe Aroganta, Dictatura si Dispret fata de orice Spirit Creativ. Capitalismul in putrefactie a ras Comunismul si ne-a lasat in fundul gol in fata unei provocari fundamentale.


Frisky
Tabloul zugravit mai sus este trist si adevarat. In conditiile astea, care strategie ar fi potrivita? Sa lupti impotriva morilor de vant ( a se citi "sistemului" ) sau sa faci subzidiri la temelia subreda a capitalismului "in putrefactie"? Ma tem ca suntem condamnati ca popor la acest stil de viata, ma rog, daca se poate numi stil! Cei care ar putea aduce "primavara" sunt prea putini si, poate, prea modesti sa vina in fata si sa ne arate pe ce s-a bazat reusita lor. Aici ar trebui sa vedem si care este sistemul de referinta, acea scara a valorilor, rasturnata la noi, daca nu chiar doborata.
Oricum, nici pesimismul nu-i un raspuns bun... Strategii adevarati se bazeaza tocmai pe optimism incurabil si perseverenta, dublate de curajul dat de teama irosirii. smile.gif
Ovidiu Bufnila
Frisky, cum intelegi constructia unei Strategii acum, in Romania? Pe ce te baza? Cum poti face previzionari? Care sunt fortele pregatite pentru implementarea strategiei? Ce elemente de tactica te-at putea ajuta in aciunile tale?
Frisky
Constructia presupune o temelie solida, pentru asta aleg materiale durabile. Incep cu educatia si cu formarea sanatatii mentale, prin hranirea mintii cu valori si atitudini corecte. Ma bazez pe puterea de adaptare a romanului. Va fi greu la inceput, pentru ca " este dificil sa-ti insusesti obiceiurile bune, dar este usor sa traiesti cu ele." Incepem prin a forma lideri cu atitudine pozitiva, fermitate, consecventa si disciplina de fier! Nu in sensul dictatorial al cuvantului.smile.gif A, sa nu uit spiritul de echipa!
Suna pompos si ca la carte, dar astea sunt caile cele mai bune catre varful piramidei. Aduc ca sprijin imaginatia si flexibilitatea ca instrumente in gasirea de solutii noi, la situatii noi. Probe de foc sunt in orice ascensiune. Selectia este grea, furcile caudine sunt nenumarate, dar reusesc cei motivati cu adevarat.
Previzionari? Chiar daca contextul actual este descurajator, aplicand strategia, rezultatul nu poate fi decat pozitiv. Timpul in care se vor desfasura fortele este, din pacate, un factor tinzand spre infinit...cu plus, evident! smile.gif Doua sau trei generatii de acum incolo vor trebui sa creasca si sa (re)invete. Germeni sanatosi exista!
Cand am conceput raspunsul, m-am gandit la factorul uman ca fiind cel mai important. Restul...vine de la sine.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.