Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Muzica Clasica Pentru Invatat
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Muzica
humanoidb
Salut!

Dupa unii cercetatori , s-a descoperit faptul ca daca ascultam muzica cu frecventa intre 5000-8000 Hz, creierul va fi mai relaxat si mult mai receptiv la informatii. Ca si exemple , se recomandau Mozart sau in general muzica din perioada baroca si gregoriana.

As dori sa stiu daca voi ati incercat metoda aceasta si ce compozitori ati ascultat. Eventual si niste resurse de unde se pot downloada. ( legal , bineinteles biggrin.gif )

Multumesc anticipat!
Kyklos
Cand rezolv testele pentru Bac ascult muzica clasica,am incercat acelas lucru cand invat ,dar deja se transforma-n factor perturbator.
rebel
Fără să par cârcotaş trebuie să întreb: ce anume vrei să spui cu Dupa unii cercetatori , s-a descoperit faptul ca...? Nu toţi cercetătorii au descoperit faptul despre care pomeneşti sau cum? Sau poate ai vrut să spui că unii cercetători sunt de opinie că, ceea ce ar avea sens..

În orice situaţie.. nu reuşesc să memorez lucruri în timp ce ascult muzică. Poate numai dacă sunt foarte familiar cu muzica respectivă, altfel însă atenţia-mi prea puţin distributivă este acaparată de muzică. În acelaşi timp, am remarcat că e mai distractiv să faci curăţenie în timp ce asculţi muzică, în situaţia în care nu există parteneri de conversaţie, bineînţeles.

Mai departe de atât.. dacă nu consideri că un disc cu muzică clasică nu este destul de valoros pentru a-l cumpăra există radiouri cu difuzare online unde poţi asculta. În amănunt, poţi găsi câteva opere aflate în domeniul public la http://ibiblio.org/mutopia/.
Blakut
Nah,nu pot sa ascult muzica daca invat... practic nu pot sa ascult muzica daca incerc sa fac ceva. Eu nu pot sa caut ceva prin camera cu muzica pornita, pentru ca nu mai gasesc ce caut si imi pierd concentrarea, uneori chiar uit ce cautam... mi-e groaza de clipa in care o sa conduc masina si o sa ascult muzica...
SGH
Eu una chiar pot sa invat mai bine daca ascult muzica
Aramis
han.gif SGH
Eu de prin clasa a 11-a ascult muzica in timp ce invat. In ultimii 2 ani insa am lasat-o mai moale cu ascultatul, pentru ca nu mereu ma pot concentra... sesiunea asta invat cu ceva de la Apollo 440 pe repeat blink.gif
Serenity
Eu ascultam muzica la casti in perioada in care aveam niste colege de apartament foarte galagioase. Ajunsesem sa ma pot concentra bine cu muzica in urechi tongue.gif Chestia asta avea multe avantaje.... cei care nu pot invata decat in liniste au nevoie de conditii speciale, in timp ce daca esti obisnuit sa asculti muzica la casti, poti invata oricand si oriunde tongue.gif Si e chiar frumos sa citesti in parc...

Intre timp m-am mutat de-acolo si am ajuns sa am din nou nevoie de liniste pentru a ma concentra. Un lucru pe care l-am observat, insa: e mult mai usor sa te concentrezi in timp ce asculti muzica daca sonorul e la un nivel mediu, decat daca e foarte incet.
Boudicca
eu pot invata ascultand muzica clasica, dar imi place mai mult sa citesc beletristica in timp ce ascult muzica rolleyes.gif ...cand invat prefer liniste biggrin.gif !
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.