Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:1 Ianuarie 2007
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Arhipelagul Imaginii
Ovidiu Bufnila
Peste câteva ceasuri bune se schimbă SEMNELE. Schimbarea magică a SEMNELOR e un Eveniment Istoric. Românii merită cu prisosinţă acest Moment Istoric. Se schimbă Imaginile. Începe misteriosul tango al brandurilor. Viaţa va fi mai trepidantă, mai provocatoare, mai plină de mister şi de delicii. Unii se vor duce la fund târâţi de învolburarea furtunilor în timp ce alţii vor urca sus, sus pe coama valurilor înspumate. Istoria nu s-a sfârşit. Filozofia Imaginii, Imagologia, mai apoi ştiinţele magice de la marketing la astrologie, trecând prin public relations, advertising,genetica şi, uups, lingvistica, teatrologia, psihologia şi psihanaliza, artele militare, balistica informaţionala şi Noile Cosmogonii, toate vor înainta în profunzimea Cunoaşterii. Când am deschis topicuri vălurite în vălurirea virtuală a Internetului mi-am asumat cel puţin un risc. Dar trebuie să ne asumăm riscuri dacă vrem să înaintăm în experienţa noastră de viaţă. Mai sunt câteva ore şi viaţa românilor se va schimba fundamental. Vor dispărea multe celebrităţi, se vor naşte noi Imagini Publice. Se vor naşte noi Lideri. Imaginea noastră despre noi înşine va suferi modificări importante, fundamentale. Ne vom descoperi mai buni, ne vom descoperi noi talente, vom învăţa să navigăm. Indiferent de vârstele, experienţa sau cunoştinţele noastre profesionale, artistice, indiferent de credinţele noastre. Nu este o preschimbare triumfalistă ci una a riscului şi a navigării. Din această perspectivă, toate topicurile pe care le-am deschis în vălurirea virtuală a Internetului au avut acest target. Suntem importanţi, desigur, ca indivizi, ca identităţi individuale, ca valori dar suntem la fel de importanţi noi toţi împreună. E un adevăr pe care trebuie să-l construim zi de zi. E mai mult decât Integrare în Europa. Ne desprindem de silnicia ridicolului spirit critic ce nu produce insurgenţă ţinând fiinţa la foc mic, trebăluitoare în plictisul lumesc, băşcălioasă şi părăsită de Istorie. Ne reîntoarcem cu toţii în profunzimea stranie, provocatoare, tragică sau îngerească a SPIRITULUI NAVIGATOR.

Ovidiu Bufnilă
Intercultural Platform
http://www.xs4all.nl/~aboiten/ad505.htm
DoubleDarePress
http://www.doubledarepress.com/2004/05/index.shtml
smile.gif
Yvonne
Teoretic e ideal. La noi paiele sint pe val.
Olaf
Ovidiu, niste impresii de dupa?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.