In perioada 6-10 decembrie Teatrul Tandarica din Bucuresti organizeaza Festivalul de Teatru de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie". Desi spectacolele oferite de teatre de animatie din tara si strainatate sunt dedicate in special copiilor organizatorii asteapta spectatori de orice varsta.

La festivalul din acest an vor participa pe langa teatrele de animatie din Craiova, Targu Mures, Cluj-Napoca, Sibiu, Galati si Bucuresti, si trupe din Spania, Portugalia, Italia si Ungaria. In plus, organizatorii sustin ca la eveniment vor participa si teatre cu artisti valorosi care au primit numeroase premii internationale.

Pe langa spectacolele din concurs, festivalul va cuprinde si doua spectacole invitate: Faust al Teatrului Tandarica si Sisif, o productie U.N.A.T.C., Sectia Papusi-Marionete.

De asemenea, in cadrul festivalului din acest an va fi decernat Premiul de Excelenta in Arta Animatiei Romanesti, vor avea loc lansari de carte, un colocviu pe tema teatrului de animatie, vernisajul unei expozitii de papusi si scenografie, o demonstratie si un atelier de origami teatru, realizate de A.C.T.O.R. - Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami in Romania.

Festivalul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Teatrul de Papusi si Marionete Tandarica, avand ca partener Ministerul Culturii si Cultelor.

Biletele pentru spectacolele Festivalului se pot rezerva apeland Serviciul de rezervari bilete si informatii al Teatrului Tandarica (315.23.77)sau pot fi achizitionate de la sediul Teatrului Tandarica: Str. Eremia Grigorescu, nr. 24, sector 1, Bucuresti.

Miercuri, 6 decembrie
-ora 10.00 se joaca piesa „Ratusca cea urata" sustinuta de actori ai teatrului Colibri din Craioca in colaborare cu Teatrul National „Marin Sorescu" din Craiova.
-ora 16.00 se joaca piesa „Sisif", o productie U.N.A.T.C., Sectia Papusi-Marionete, 2006
-ora 18.00 se joaca „Alba ca zapada" sustinuta de actori ai Tandarica din Bucuresti.

Joi 7 decembrie
-ora 10.00 se joaca „Animals", un spectacol sustinut de El Retablo din Spania.
-ora 14.30 se va juca piesa „Vrajitorul si Corbul" cu actori ai teatrului Puck din Cluj-Napoca.
-ora 16.00 se joaca „Marketplace" in compania Purgate „Trium-Maskar´s" din Ungaria.
-ora 18.00 se joaca „Gone with the feet" sustinut de Teatro dei Piedi din Italia.

Vineri 8 decembrie
-ora 10.00 se joaca „Zurinka" cu actori ai Teatrului pentru Copii si Tineret din Targu Mures.
-ora 16.00 are loc un Spectacol invitat, in afara concursului - „Faust" sustinut de Teatrul Tandarica din Bucuresti.

Sambata, 9 decembrie
-ora 11.00 se joaca piesa „Castelul din Carpati" sustinuta de Teatrul de Papusi Gulliver din Galati.
-ora 15.00 se joaca „Cenusareasa" cu actori ai Gong din Sibiu.

Duminica 10 decembrie
-ora 11.00 se joaca „Puppet Variations on a Musical Theme Compania Trul din Portugalia.

sursa: baniinostri.ro