Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Paul Hordau Are Nevoie De Transplant De Maduva
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale > Campanii Umanitare
N.V.
QUOTE
În urmă cu câteva zile, a ajuns în atenţia noastră un cazoarte special, avându-l ca protagonist pe un student al acultăţii de Ingineria şi Protecţia Mediului din Baia Mare.
Diagnosticul fatal
Povestea lui Paul Hordău, în vârstă de 22 de ani, a început odată cu diagnosticarea bolii de care suferă: leucemie acută limfoblastică. Acest diagnostic a fost pus în urma investigaţiilor medicale făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă “ Dr. Constantin Opriş”, la care Paul a ajuns după ce simptomele unei simple răceli s-au agravat. Rezultatul a fost confirmat de Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca, unde în prezent Paul se află sub tratament cu citostatice. Doctorii sunt destul de sceptici în ceea ce priveşte situaţia lui Paul, şanse de viaţă ar putea avea în urma unui transplant de măduvă, operaţia
urmând să fie efectuată în Italia. Şi în acest caz, şansele de supravieţuire sunt de aproximativ 70%. Măduva donatoare va fi luată de la sora lui care afirmă: “Paul este un frate exemplar, avea foarte mare grijă de mine. Nu pot să accept nici acum faptul că este atât de bolnav şi că zilele îi sunt numărate”.
Costul operaţiei de peste 140.000 de euro
Operaţia, care constă în transplantul de măduvă, se poate efectua doar în schimbul unei sume de 140.000 de euro, bani pe care familia lui Paul nu îi are şi nici nu ştie cum să îi procure. Suma de bani care s-a strâns până acum este infimă, ajungând abia la un sfert din suma totală, asta în timp ce şansele de supravieţuire ale lui Paul scad odată cu trecerea timpului.
E şansa lui!
Odată ce am aflat de criza în care se află Paul, Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), prin sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” şi Ziarul Studenţesc am hotărât să pornim o campanie de solidaritate şi ajutorare pentru strângere de fonduri. Coordonată de departamentul pe probleme sociale al OSF, prin Ana Ioanes, campania “E şansa lui” doreşte sensibilizarea studenţilor şi nu numai, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor de sprijin reciproc şi solidaritate. Orice donaţie este binevenită şi poate însemna o şansă în plus pentru colegul nostrum, Paul Hordău. Campania se va desfăşura în
intervalul 21.11 – 15.12.2006 şi are ca scop principal strângerea fondurilor necesare pentru intervenţia chirurgicală menită să salveze viaţa tânărului student.

Donaţiile pot fi făcute în conturile deschise special la următoarele bănci:
BCR: cod mAM
RO95RNCBO182062349010001 (RON)
RO68RNCBO18206234901002 (EUR)
RO41RNCBO18206234901003 (USD)
BRD: cod mAM
RO55BRDE250SVI7753562500 (RON)
RO43BRDE250SVI7753802500 (EUR)
RO51BRDE255SVI7753642500 (USD)
Raiffeisen Bank: cod mAM
RO52RZBR0000060008433995 (RON)
RO73RZBR0000060008434005 (EUR)
RO35RZBR0000060008434010 (USD)
Pentru informaţii suplimentare legate de desfăşurarea campaniei sau cum puteţi să-l ajutaţi pe Paul, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0749016466 (persoană de contact Ana Ioanes) sau mailul Ziarului Studenţesc, ziarullstudentesccluj@yahoo.com


Sursa

De asemenea, de jumatate de ora a ajuns si la mine urmatorul mass message pe YM "Hordau Paul are nevoie urgenta de ajutorul vostru! Starea lui in ultimele zile s-a inrautatit f. tare, el facand hemoragie interna! Din acest motiv, are nevoie de transfuzie de sange,luni dimineata, in Cluj Napoca. Rugam pe cei care au grupa sangvine 01 si care au mai donat sange pentru el cel putin odata,sa-l ajutati! Familia asigura transportul celor care vor sa doneze.Rugam sunati pt informatii suplimentare la nr: 0362804584 si 0749113920. Va rugam dati mai departe".
N.V.
Se pare ca a fost o eroare in respectivul articol conturile fiind gresite. In speranta ca de data asta au publicat conturile corecte:
RO71BTRL01301201D00450XX (RON)
RO46BTRL01304201D00450XX (EUR), conturile fiind la Banca Transilvania.

SURSA (pg 5)

QUOTE
Campania pentru ajutorarea tânărului Paul Hordău, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică continuă şi ia amploare.  După cum v-am prezentat în numărul trecut, Paul are 22 de ani şi este student în anul III, la Facultatea de Inginerie şi protecţie a Mediului din Baia Mare. A aflat de boală acum şase săptămâni, când a mers la control pentru o răceală care părea să nu mai treacă. Se simţea slăbit, avea febră şi o anumită stare de ameţeală. A fost internat pentru mai multe analize, iar în primă fază a fost diagnosticat cu anemie. ,,A fost o surpriză să constatăm la un pacient cu doar anemie o boală atât de gravă”, afirmă d-nul prof. dr. Petrov Ljubomir. În Baia Mare cazul lui Paul a fost mult mai mediatizat şi acolo există deja o campanie în desfăşurare, însă fondurile care s-au strâns sunt insuficiente. Costul operaţiei de transplant de măduvă, singura speranţă a băiatului, se ridică la 140.000 de euro, sumă imposibilă pentru familia sa.
,,E şansa lui…”Campania din Cluj, denumită sugestiv ,,E şansa lui…”, a început în urmă cu trei săptămâni, din iniţiativa Organizaţiei Studenţilor Farmacişti şi are ca obiectiv colectarea de fonduri pentru întregirea sumei necesare operaţiei. Strângerea de
fonduri se va face prin plasarea de urne la locurile stabilite în urma încheierii parteneriatelor, sau în cadrul unor concerte
care se vor desfăşura în luna decembrie. S-a obţinut acordul de la Primărie, Consiliul Local, Teatru, Operă, Filarmonică şi de la mai multe firme din oraş. ,,Mă bucur că am primit până la urmă aceste răspunsuri, pentru că eram disperaţi”, ne  marturiseşte Ana Ioanes, coordonatoarea proiectului. La Facultăţile de Litere şi Psihologie se face deja coletă pentru adunare de fonduri. De asemenea, au avut loc mai multe chefuri în cluburile clujene, unde s-au strâns puţin peste 300 de Euro, iar acum se plănuieşte o petrecere studenţească în Obsession. Pe 15 dec. se va desfăşura un dineu, iar pe 18 dec. Academia de Arte Vizuale va organiza o expoziţie, unde jumătate din fondurile obţinute i se vor acorda lui Paul. Prin colaborarea cu Filarmonica, pe 21 decembrie va avea loc şi un concert la Casa de Cultură a Studenţilor, iar banii de pe bilete vor intra în contul lui Paul. Până în momentul de faţă, suma strânsă în Cluj depăşeşte cu puţin 5000 RON.
Condiţiile operaţiei
Măduva care urmează să-i fie transplantată lui Paul va proveni de la sora acestuia, în cazul în care se va dovedi compatibilă. Testul de compatibilitate în sine costă 1000 de Euro şi se poate efectua în ţară. Paul se află acum în cea de-a doua fază a tratamentului cu citostatice, însă starea lui s-a înrăutăţit în ultimul timp, prin apariţia unor complicaţii. În urma unei hemoragii interne, băiatul a fost transfetat de la Spitalul de Hematologie, la cel de Oncologie din Cluj şi a avut nevoie de transfuzie de sânge, grupa 01. Testul programat pentru luna decembrie a trebuit amânat până la stabilizarea stării acestuia.
Dacă suma necesară intervenţiei se va strâge la timp, iar sora lui se va dovedi compatibilă, şansele lui Paul de supravieţuire sunt de 50-70%. Intervenţia va avea loc în Italia: ,,În acest caz nu ţine de bani, ci de experienţa medicului care efectuează procedeul”, susţine d-nul dr. Petrov Ljubomir.
Mână de la mână, suflet pentru suflet
Dacă fiecare dintre noi am pune pentru Paul un singur Euro, în doar câteva zile am strange întreaga sumă necesară pentru transplant. Gândiţi-vă! De data aceasta viaţa unuia dintre noi chiar stă în mâinile noastre. Paul îşi pune toate speranţele în noi. Şi el merită să trăiască şi să se bucure de viaţă la fel ca oricare dintre noi. Să-l ajutăm să se bucure de Sărbători alături de cei dragi lui, să-l ajutăm să se bucure de toate sărbătorile de acum înainte.
Pentru cei care doresc să-l ajutepe Paul, s-au deschis următoarele conturi la Banca Transilvania:
RO71BTRL01301201D00450XX (RON)
RO46BTRL01304201D00450XX (EUR)
Pentru informaţii suplimentare aveţi la dispoziţie nr. de telefon 0749016466 (persoană de contact Ana Ioanes), sau mailul
ZiaruluiStudenţesc, ziarulstudentesccluj@yahoo.com.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.