Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Comentarii Sondaj Privind Dezvoltarea Personala
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
calfa
Aici sunteti invitati sa comentati rezultatele sondajului Pro SAU Contra Dezvoltarii Personale ? (Sau Pro SI Contra ?), si eventual raspunsurile participantilor la sondaj.

Va multumesc. smile.gif
IoanV
Dupa mine, in momentul in care te hotarasti sa iti iei propria soarta in miini ai pornit obligatoriu pe calea dezvoltarii personale. Din acest moment trebuie sa hotarasti ce faci cu viata ta in fiecare clipa si cum sa o traiesti ca momentul terminus sa nu te prinda intr-o grimasa a regretului datorata irosirii ei.
calfa
IoanV, banuiesc ca ai votat deja. smile.gif Daca vrei, poti sa-ti detaliezi motivatia (personala a) votului pe subiectul-sondaj.

Desigur, doar daca vrei. smile.gif

IoanV
Votul meu are legatura cu convingerea ca dezvoltarea spirituala a omului este practic motivul pentru care traim pe Pamint. Am sustinut si pe topicul deschis despre iubire ca aceasta are legatura cu dezvoltarea spirituala.
Daca traim doar pt a copia comportamente, atitudini, fara a le trece integral pt filtrul propriei experiente a le gasi justificarea, viata e lipsita de orice sens si bucurie. A trai de dragul placerilor primare (alimentare, sexuale, etc.) inseamna a reduce conditia umana la citeva reflexe cu proiectie placuta in creier, asemenea sobolanilor din experiment care descoperind butonul prin care trimiteau senzati placute in creier (prin electrodul implantat) il apasam pina la moarte.
Cea mai valorasa orepa de arta pe care o poate face un om este propria sa fiinta launtrica. Daca are puterea de a cauta raspunsurile la intrebari fara a le lua "dea gata", cu fiecare raspuns face Dezvoltare Personala.
Yvonne
Eu as folosi termenul de autodezvoltare. Parerea mea e ca incepe in momentul in care se face diferenta dintre da si nu, dintre a vrea si a putea. E un proces complex care nu sa sfarseste decat odata cu noi. E un proces in trepte,care implica in primul rand respectul de sine. Sintem mereu pusi in raport cu ceilalti si avem doua optiuni : sa ne pese sau nu. Daca ne pasa vom merge pe ecest drum fara efort, tinand cont de noi atat spiritual, intelectual, cat si material.Sa stii sa faci o osmoza intre acestea este o realizare.
Frisky
Sunt pro dezvoltare personala, indiferent care ar fi aceea: spirituala, intelectuala, materiala. Si eu pledez pentru o suma a acestora. Dezvoltare inseamna progres, iar aplicata la fiinta umana presupune utilizarea la maximum a potentialului de care fiecare dispunem. Invatand sa depasim barierele, trecand prin experiente personale, fiind atenti la experientele altora, aplicand tehnici diverse, ne trezim fortele interioare, motrice pentru autoconstructia permanenta. Nu stiu daca poate fi un perpetuum mobile...umana e si prabusirea, dar daca structura de rezistenta este solida, reparatia nu presupune eforturi supraomenesti. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.