Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Am O Cucuvea In Curte
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium
Pagini: 1, 2, 3
The Dude
Pai de vreo cateva zile, s-a aciuit in curtea din spatele casei o bufnita. Daca ar si canta, as pune asta in legatura cu o veche zicala romaneasca si mi-as face ceva griji. Dar nu canta. Dimineata cand plec la munca o surprind inca pe o creaca mai inalta, dar cum se lumineaza de-a binele dispare de acolo. E un pui din cate am putut sa observ.
Gard in gard cu mine e o casa locuita de doua femei foarte batrane, la noi sunt numai tineri...o fi gresit adresa ??


Fara gluma stie cineva ce semnifica asta ?? Stie cineva ce pot face ca sa o alung ?? Stie cineva vreun descantec, o incantatie, vreo formula magica ceva care sa alunge piaza rea ??
nefertiti-old
Poate te împrieteneşti cu ea şi scapi de superstiţie. jamie.gif
The Dude
E foarte salbatica si are niste simturi extrem de dezvoltate...Cum ma simte cum dispare...In plus e clar ca vede noaptea mai bine ca mine. Asa am descoperito, cand treceam pe intuneric prin dreptul copacului se speria si auzeam falfairea
Felina
Pai de ce sa o alungi? Sunt simpatice foc. Aveam si noi una in gradina la bunica. Era tare sperioasa.
The Dude
Mai, zice ca aduc numai belele....ca asa ma gandeam si eu s-o imblanzesc si sa defilez cu ea pe umar...i-as rupe pe toti
passenger
Bufnitele nu sunt sperietori...superstitiile sunt o aiureala. Mai mult ca sigur ai si soareci prin curte (bufnita aceea trebuie sa si manace...si nu se stabileste acolo unde nu prea e zona de vantoare). Cat despre "cantat"... e un aspect foarte interesant pe care oamenii il neglijeaza, preferand sa urmeze calea superstitiei, dar are o explicatie logica : sunetele pe care le scot muribunzii seamana cu sunetele pe care femela bufnita le scoate in perioada de imperechere...drept pentru care "piaza rea", care se nimereste sa fie prin apropiere, raspunde...nimeni nu se gandeste cu compasiune la saracu bufnitoi pacalit nonono.gif
Felina
Daca crezi in superstitii n-am ce-ti face. laugh.gif
ilie
In familia lor sunt de 4 feluri: unele sunt bufnite, cucuvele, etc.
The Dude
Maaannn, sigur ca sunt superstitios...cum dumnezeu poti fi altfel ?? Pentru mine pisica neagra, zilele de treisprezece, si trecutul pe sub scara sunt cele mai serioase amenintari (de aia azi 13.09 in mod special, am ales sa tin capul la cutie in loc sa umblu frunza).

Cand crezi in chestii din astea o bufnita in curte e echivalent cu o adevarata catastrofa...

Cei mai multi din zgarie norii americani nu au etajul 13, multe companii aviatice nu au in navele lor locul 13...si in sfarsit in a 13-a ora, in a 13-a misiune Gemeni, in al 13-lea minut nava aia Apollo era sa dea de dracu...Astea nu sunt simple coincidente, iar daca pun alaturi si lucruri care mi s-au intamplat personal ele devin chiar mesaje directe.



Dar hai sa nu vorbim despre asta...voi sunteti mai liberi decat mine, nu credeti in astfel de prostii...eu asta sunt. Luati-ma de aici incolo...ajutati-ma sa scap de ea...Stie cineva cum...asta era mesajul meu..


Sa ma duc in curtea vecina si sa fac ca bufnitoiu ???
Tyra
Daca e sa o luam pe superstitii, se spune ca nu e bine sa gonesti bufnita. Si atata timp cat nu canta, n-ar trebui sa te sperie.

M-am mirat sa gasesc topicul asta. Chiar aseara stateam afara si in spatele meu un bloc. Nu stiu cui, dar ii canta cucuveaua la geam de mi s-a zburlit parul pe mine.

actionmedia
Pai hotarastete, e bufnita sau e cucuvea? Bufnita arata in felul asta:

user posted image

Ma rog toate sunt numite generic bufnite dar sunt de mai multe feluri

Uite, am gasit un link unde sunt prezentate toate

Cucuveaua ar arata cam asa:

user posted image

Nu are acele sprancene prelungite cum le are bufnita (buha)


Iar asta e un huhurez mic, eu zic ca e cel mai simpatic:

user posted image


Felina
Deci la bunici aveam huhurez. Mersi de poze Actionmedia.
actionmedia
QUOTE (Felina @ 13 Sep 2006, 02:07 PM)
Deci la bunici aveam huhurez. Mersi de poze Actionmedia.

Cu placere smile.gif

Cred ca numele lor vine de la felul in care canta.
Bufnita (buha) face "buhuhu"
Cucuveaua face "cucuveau"
Huhurezul face "huhuhu"
laugh.gif

Am avut si eu acasa un astfel de specimen. Cred ca tot huhurez era si statea mai mereu in nucul vecinilor. Din cand in cand mai si canta. Din cate imi amintesc nu a murit nimeni in perioada aia, in zona respectiva.

The Dude
QUOTE (actionmedia @ 13 Sep 2006, 02:34 PM)
. Din cate imi amintesc nu a murit nimeni in perioada aia, in zona respectiva.

Ei bine odata, demult, la mine a murit cineva. Tot asa a cantat in spatele blocului mai multe nopti. Noi eram copii, si am fost rugatii de vecinii aia (unii in varsta care se simteau cu musca pe caciula) sa le stricam cuibul. Am negociat un pret corect si am evacuat puii, doi la numar, pe care am incercat apoi fara succes sa ii comercializam. Imi amintesc ca se prindeau de gheare unul de altul si ca ii desparteam cu mare greutate.

Oricum la doua zile dupa incident a murit chiar in apartamentul cel mai apropiat de copac o doamna de 33 de ani.


actionmedia, stiu sa le deosebesc ca m-a interesat subiectul. E cucuvea cum am zis prima data...in goana scrisului mi-a scapat confuzia, insa din cate stiu prorocirea e valabila pentru intreaga familie.

Tyra postul tau m-a linistit in mare masura. Si eu stiam cam la fel, ai vreo confirmare ??. Eu totusi m-as simti mai in largul meu sa o stiu plecata.

Pana una alta ma gandesc sa ii pun o tigaita cu apa plina cu superglue...in felul asta sigur nu va canta o vreme...
abureala
QUOTE

Pisica mea se spală
Cu laba stângă,
Iar o să avem un război.

Fiindcă, am observat,
De câte ori se spală
Cu laba stângă,
Creşte considerabil încordarea
Internaţională.

Cum vede ea
Cele cinci continente?
S-a mutat cumva
În pupilele sale
Pitia, cea care ştie să-ţi spună dinainte
Toată istoria
Fără punctuaţie?

Îmi vine să plâng
Când mă gândesc că eu
Şi cerul cu suflete pe care mi l-am legat
În spate
Depind, în ultimă instanţă,
De toanele unei pisici!

Fugi de prinde şoareci,
Nu mai dezlănţui
Războaie mondiale,
Fire-ai a dracului
De putoare!


Superstitie - Marin Sorescu
Felina
QUOTE (The Dude @ 13 Sep 2006, 12:49 PM)
Pana una alta ma gandesc sa ii pun o tigaita cu apa plina cu superglue...in felul asta sigur nu va canta o vreme...

Domne, eu zic sa nu chinui biata pasare degeaba. Daca e sa moara cineva, tot va muri, fie ca va canta, fie ca nu va canta cucuvaua. Zau asa! Ca doar cel ce moare, nu moare din cauza ca-i canta cucuveaua, ci cucuveaua canta ca-i miroase a moarte. Zic si eu...
The Dude
Mersi de incurajari Felina...Mi-ai fost de un mare ajutor.. trebuie asadar sa imi fac curaj si sa plec dupa giulgiu, coparseu, prosoape, vata de bagat in nas alea, alea....
Felina
Deci tu crezi ca moare cineva PENTRU ca o cucuvea se apuca sa cante?
The Dude
Ei bine Felina, pentru ca ai atata intelegere si o asa de dezinhibata atitudine, tare mult mi-as dori sa pot sa iti incredintez tie "bietul animal"....sa te vad atunci cum ai posta.


Ideea e ca si daca nu moare nimeni pana la urma situatia asta e una inconfortabila si neplacuta, si as dori sa o curm cat mai repede. Iar daca e sa moara careva, ei bine n-are decat sa se intample asta, dar cred ca se poate si fara calvarul prorocirii cucuvelei..


Daca intradevar cucuveaua aia a "mirosit" ceva, n-ar fi mai bine sa isi caute pe altul ??... ca doar n-oi fi sigurul care urmeaza sa crap. Or mai fi si altii, prin alte parti, sa mearga sa le cante si la aia...poate ei apreciaza gestul, sau poate il minimalizeaza asa cum faci si tu...sa ma lase in pace pe mine...
n'ai-b'ai
imi plac foarte mult bufnitele. eu as primi-o in curtea mea, dar din pacate stau intr-un apartament de bloc. in unele tari sint simbolul intelepciunii, stiai? smile.gif

imi plac si superstitiile, fiecare in parte are o poveste fascinanta. daca vrei sa afli mai multe despre cum s-au format ele citeste cartea asta

iti mai transcriu doua citate, poate te ajuta sa-ti invingi frica, amandoua apartin preotului Iulian Nistea

Substratul superstiţiei, ori în ce formă s-ar prezenta ea, este o combinaţie de frică şi credinţă în ceva ireal, imaginar. Un imaginar subiectiv sau/şi colectiv de tipul arhetipurilor culturale de care vorbea Jung şi o frică la fel de imaginară, care nu are nimic de-a face cu iubirea pe care ne-a aratat-o Mântuitorul nostru: „Să vă iubiţi unii pe alţii precum Eu v-am iubit pe voi”.

Credinţa creştină nu este o superstiţie, nu este credinţa ceva imaginar, ci credinţa într-un Dumnezeu personal, care este Iubire (ne spune Ioan, ucenicul iubit). Credinţa este participarea la această Iubire, sau, cum spune un mare scriitor creştin din secolul al V-lea, Diadoh al Foticeii „gustarea precisă a realităţilor distincte din lumea nevăzută”[3], a cărora arvună ne-a fost dată deja de Dumnezeu Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt.

„Gustaţi, zice, şi vedeţi că e bun Domnul” – şi păstrând amintirea acestei gustări neuitate prin lucrarea dragostei înţelegem toate, după cuvântul Apostolului: „Şi aceasta mă rog, ca dragostea voastră să prisosească tot mai mult şi mai mult, în cunostinţă şi simţire, ca să pretuiţi cele ce sunt de folos”.


[COLOR=purple]Desigur, superstitiile le dispretuim si le combatem. Pentru ca ele nu au nimic de-a face cu credinta, care e legata de iubirea lui Dumnezeu (care e „bun si iubitor de oameni”) si a semenilor („Sa va iubiti unii pe altii precum Eu v-am iubit pe voi”). Din contra, superstitiile sunt legate de frica si de frici, si de imaginarul individual si popular pe care aceste frici il genereaza, foarte diferit de la un loc la altul.

De exemplu: la români „pisica neagra” e un fel de imagine populara a „celui rau” - in Egipt ea este admirata. Bestiarul (adica viziunea personificata asupra animalelor) variaza mult de la o regiune la alta, si aceasta dovedeste ca ne aflam in plin imaginar colectiv, si care trebuie tratat ca atare, oricat de puternic ar fi el intr-o anumita societate la un anumit moment.

La fel, cele mai multe din superstitiile legate de morti sunt reziduuri ale vechilor credinta pagâne de altadata, care au supravietuit pâna azi sub aceasta forma (ca si in vrajitorie).

Inca o data: aceste lucruri nu au, de cele mai multe ori, nimic de-a face cu credinta crestina! Deci aceste superstitii sunt intotdeauna de dispretuit. Ceea ce nu este de dispretuit niciodata, este omul! Pentru diferit motive (slaba credinta, nestiinta etc.) multi oameni „cred” unor superstitii. Iar noi nu trebuie sa-i dispretuim, ci sa-i ajutam, cu tact, sa inteleaga ca acele superstitii nu le folosesc la nimic. Uneori argumentele noastre nu sunt vorbele, ci faptele, actiunile sau atitudinile noastre detasate fata de aceste lucruri…




Titus Herbert
QUOTE (actionmedia @ 13 Sep 2006, 02:34 PM)


Cred ca numele lor vine de la felul in care canta.
Bufnita (buha) face "buhuhu"
Cucuveaua face "cucuveau"
Huhurezul face "huhuhu"
laugh.gif

rofl.gif rofl.gif
Hashaspire
yeahrite.gif

Si eu cred la fel tongue.gif : cucuveaua e o... cucuvea. Atat.
SORIN
The Dude smile.gif

Cand am avut 10-11 ani am fost cu parintii la Vama Veche si seara s-a auzit o cucuvea pe casa unde inchiriasem camera!

Tot auzind "batranii" soptind intre ei de belele, i-am lasat sa se culce si in miezul noptii am iesit tiptil din casa sa prind cucuveaua.

Pe la 3.00 s-a trezit mama si nu-si gaseste puiu de oltean.....si a inceput sa strige prin curte pana a trezit toata strada.....si eu in cuibar pitit incercam sa ajung la cucuvea care era pe antena pusa pe cuibar......

Bataie sora cu moartea am luat...dar tot nu m-am lasat de cucuvele!

Cu timpul am ajuns la facultate si ca asistent universitar, am lucrat mai multi ani in domeniul razatoarelor de teren.....si culmea ca am ajuns sa dresez un soi de bufnite, numite Tyto Alba, cu ajutorul carora prindeam noaptea rozatoarele, le indetificam si le dadeam drumu inapoi!!

Totul e vrajeala bagata in cap de mici......al de faze ca: daca nu esti cuminte te iau la doctor, sau vezi ca ce ia militianu!

Si cu asa educatie, nu e de mirare ca superstiile sau frica de un anumit lucru sunt sapate adanc in suflet!

Regards...

Sorin.
dascalita
Desi poate repet ce au spus altii, nu cucuveaua aduce moarte cuiva ,e o intamplare ca moare cineva cand canta cucuveaua! Lumea moare si fara sa-i cante ea, fii fara grija! Totul se trage de la faptul ca este pasare de noapte si in linistea noptii cantecul ei este ...straniu! Bu-hu-huu! tongue.gif
Cucu Mucu
E trist ca din cauza unor "credinte de baba superstitioasa" multe animale au de suferit doar pt ca oamenii nu vor sa se informeze mai mult inainte de a ataca un animal. Cum spunea si passenger , ar trebui sa te bucure prezenta ei, este cea mai eficienta pasare de prada , decimand populatiile de rozatoare. S-a observat ca, in zonele in care bufnitele au disparut, populatiile de soareci de camp s-au inmultit f mult si au scapat de sub control.
bdl
Dude,
Solutia e simpla....cui pe cui se scoate, asa ca uite ce trebuie sa faci.Noaptea ea zboara sa manince, asa ca descintecu trebuie sa se faca intre orele 7-8 dimineata....Sari intr-un picior in jurul pomului unde sade bufnita sau pterodactilu ala , da trebuie sa fii dezbracat complet si sa-ti infigi niste pene de cocos in fund(merg si alea de paun ca au balans mai mare)... si spui urmatorul descintec, in timp ce sari intr-un picior:
bu-hu-huuuuu
bu-hu-huuuuu
pleaca firea-dracu tu
pleaca ca m-ai speriat
si pe loc m-am constipat
du-te fa la parlament
buhuie-l pe prezident
buhuie-l si pe vadim
ca oricum ala-i cretin
du-te fa si la bordel
speriel pe irinel

refren
bu-hu-huuuuuuu
bu-hu-huuuuu

Garantat pleaca oratania....tu daca ai vedea pe cineva facind asa in jurul tau nu ai pleca?
Tyra
QUOTE (The Dude @ 13 Sep 2006, 02:56 PM)
Mersi de incurajari Felina...Mi-ai fost de un mare ajutor.. trebuie asadar sa imi fac curaj si sa plec dupa giulgiu, coparseu, prosoape, vata de bagat in nas alea, alea....

Nu sunteti normaaaaaaaali rofl.gif rofl.gif rofl.gif Dude, esti demential, pe cuvant mwah1.gif

Iar asta mi-a pus capac:
QUOTE
sa-ti infigi niste pene de cocos in fund(merg si alea de paun ca au balans mai mare)...


rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Mi-am luat portia de ras in seara asta! laugh.gif

Serios vorbind, o sa plece singura in mod sigur. Nu incerca s-o gonesti, mai ales cu paine sau paine inmuiata in apa cum se spune uneori prin batrani. Dupa ce pleaca si te mai linistesti, o sa-ti spun si de ce smile.gif

Pana atunci fii fara grija ca nu va sta prea mult.

Apropo, de cate nopti ai inceput sa vezi ca apare prin preajma?
Cla
Hai serios: ai nevoie de o mâţă. spoton.gif
alysoft2003
O mâtza, dar nu orice fel de mâtza, ci una neagra evil.gif
O alta solutie ar fi imbatarea unor soricei ( sa ii imbibi bine in alcool) iar apoi sa ii lasi praba monstrului. Buhahahahaha respectiva ii va papa, se va imbata, iar tu o vei putea prinde linistit. Si vei scapa si de bagatul penelor in cur. Si daca totusi te tenteaza ideea penelor, foloseste pene de strut. Au efect garantat.
Cla
Ca zici asa, aly, am o idee:
Pe când faceau parintii mei visinata, ne-a prins maica-mea ca eram veseli.
Noi mâncam visinele de la fund rofl.gif
Ce-a facut? a luat tot blidul si l-a aruncat la gunoi.
Rezultat: Gainile, cocosul si câinele erau turta rofl.gif
Si asa se pot domestici animalele. Dar si copiii roflmao.gif
The Dude
QUOTE (n'ai-b'ai @ 13 Sep 2006, 03:40 PM)
imi plac foarte mult bufnitele. eu as primi-o in curtea mea

...iar eu ti-as daruio cu multa placere. Iti multumesc foarte mult de sfaturi si de trimiteri, dar da-mi voie sa pun langa ele si un citat din Nichita Stanescu : "...nu-mi vorbi de moarte prietene, tu nu stii ca intotdeauna cuvintele invoca ???"

E posibil ca credinta mea in superstitii sa aiba o astfel de explicatie...Poate ca in mod inconstient invoc o situatie neplacuta atunci cand ma intersectez cu pisica neagra...ce stiu eu. Asa cum am declarat eu sunt superstitios...m-au facut asa mai multe experiente din trecut si credinta ferma ca nimic din ceea ce se petrece in lume si in istorie nu este intamplator.

Apoi, asa cum observai si tu superstitia este frumoasa, are mister, are magie...in orice caz este net superioara din toate punctele de vedere unei explicatii stiintifice placide.

Dar noi nu vorbim aici de superstiti, poate ar fi bun un topic sui generis, vorbim de nenorocita aia de cucuvea si de evacuarea ei cat mai rapida dintrun spatiu pe care il ocupa abuziv..


Ieri am facut un studiu mai aprofundat si i-am gasit locul de odihna. Nu a cuibarit..se ascunde insa in partea cea mai infrunzita a unui copac. Excrementele i-au tradat locul de siesta.

Am constatat cu multa bucurie ca daca aplic o mica corectie (cam 85%) se poate spune ca acel copac este mult mai aproape de casa vecinului decat de a mea. Gandul asta mi-a dat multa liniste.

Pe seara, m-am si intalnit cu vecinul si l-am intrebat daca a auzit peste zi oratania cantand (eu si ai mei fiind plecati la munci). S-a inverzit cand a aflat de prezenta ei, si apoi s-a facut curcubeu la fata cand l-am intrebat daca la el e cineva prea batran sau prea bolnav...La urma am convenit amandoi ca cele doua babe care au casa spate in spate cu a noastra trebuie sa fie cele vizate. Ele nici nu au copaci prin curte desi ar fi fost normal ca pasarii sa i se asigure niste conditii minimale ca sa isi poata face treaba, de catre cel ce a trimiso...In lipsa lor s-a descurcat si ea cum a putut
The Dude
QUOTE (SORIN @ 13 Sep 2006, 08:13 PM)
Totul e vrajeala bagata in cap de mici......al de faze ca: daca nu esti cuminte te iau la doctor, sau vezi ca ce ia militianu!

Si cu asa educatie, nu e de mirare ca superstiile sau frica de un anumit lucru sunt sapate adanc in suflet!


yes man, poate ca e asa cum spui...poate ca sunt "sub vraja" poate ca m-au educat fricos...dar asta sunt si nu pot face altfel...nu ca as vrea sa fiu altfel...i'm the dude man, you got the wrong guy...
The Dude
QUOTE (dascalita @ 13 Sep 2006, 08:27 PM)
Desi poate repet ce au spus altii, nu cucuveaua aduce moarte cuiva ,e o intamplare ca moare cineva cand canta cucuveaua! Lumea moare si fara sa-i cante ea, fii fara grija!

Da, se moare pe capete iar numarul cucuvelelor este ridicol de mic. Fac si ele ce pot...E o rautate din partea celor ce speculeaza ca isi aleg clientii "pe spranceana" si numai contra unor mici atentii.....
Cla
Daca chiar te deranjeaza asa de tare, as prinde un soarec, l-as indopa cu otrava pt sobolani si... sa-l ia cucuveaua evil.gif
The Dude
QUOTE (mariusc2 @ 13 Sep 2006, 10:20 PM)
ar trebui sa te bucure prezenta ei, este cea mai eficienta pasare de prada

Ei bine nu ma bucura de fel. Cum zice si vorba aia latina, de gusturi nu se discuta...sau gusturile nu se discuta, se iau ca atare. Cunosc foarte bine pasaretul asta, obiceiurile, naravurile...Te asigur ca nu este cea mai eficienta pasare de prada...Poate pentru Europa sa fie...In padure sunt in stare sa le recunosc numai dupa falfaitul aripilor, iar intro vreme, pe cand era la moda Twin Peaks chiar le-am studiat comportamentul.

Sa traiasca toate si sa fie sanatoase (soareci au sa ma blesteme pentru urarea asta)...dar sa isi vada de drum !
Clopotel
Draga The Dude,
QUOTE
Apoi, asa cum observai si tu superstitia este frumoasa, are mister, are magie...
De aceea si David Cooperfield are multi fani...
Parerea mea este ca nu ai de ce sa urasti cucuveaua aia... Daca e pe acolo inseamna ca sunt soareci prin zona, si ea incearca sa te scape de ei... Tu in loc sa-i multumesti, vrei sa o gonesti...
In ceea ce priveste moartea: oare nu toti ne indreptam cu pasi sigur spre moarte??? Apoi din cate stiu eu, cucuvelele nu se hranesc cu cadavre, deci nu vad de ce ar sta langa unul care moare laugh.gif

Deci stai linistit, singura moarte care o prevesteste este a soarecilor si sobolanilor din zona... thumb_yello.gif
The Dude
QUOTE (bdl @ 14 Sep 2006, 12:56 AM)
Dude,
Solutia e simplabu-hu-huuuuuuu
bu-hu-huuuuu


Ai facut tu asa ceva ?? Merge la sigur ??
Asa cum suna ar fi de incercat desi faza aia cu indesatul in fund ma cam nelinisteste. Tin mult la fundul meu, d'aia imi este si frica de cucuvele. Nu prea imi vine la indemana sa il ornez in felul ala. Descantecul suna insa suficient de prost ca sa alunge si vecinii asa ca sigur e de incercat...dar fara fund.
The Dude
QUOTE (Clopotel @ 14 Sep 2006, 09:11 AM)
oare nu toti ne indreptam cu pasi siguri spre moarte???

nope my friend, eu ma indrept cu pasi mici, timizi si ezitanti spre ea.....mai mult tarsait
The Dude
QUOTE (Tyra @ 14 Sep 2006, 04:21 AM)


Apropo, de cate nopti ai inceput sa vezi ca apare prin preajma?

trei sau patru zile...Ma bucur ca am reusit sa te amuz, si iti multumesc de incurajari. Am sa incerc faza cu apa si painea...Pe aia cu sobolanul muiat in alcool n-am insa de gand. Ma gandesc insa sa ma inmoi pe mine in felul asta diseara..
Cla
QUOTE (The Dude @ 14 Sep 2006, 08:31 AM)
Pe aia cu sobolanul muiat in alcool n-am insa de gand. Ma gandesc insa sa ma inmoi  pe mine in felul asta diseara..

Try!! drunk.gif
o bere biggrin.gif
n'ai-b'ai
pai daca vrei numai sa alungi bufnita eu zic sa pui in pomul respectiv ceva luminite, eventual cele pe care le folosesti de Craciun. stiu ca ii plac locurile retrase, neluminate, de unde poate pandi in voie soricimea. asa nici nu-i faci nici un rau, ceea ce e foarte bine, ca daca o agresezi in vreun fel cine stie de ce-i in stare smile.gif

QUOTE
da-mi voie sa pun langa ele si un citat din Nichita Stanescu : "...nu-mi vorbi de moarte prietene, tu nu stii ca intotdeauna cuvintele invoca ???"


invoca frica noastra de necunoscut, nu fenomenul in sine. Nichita Stanescu era un om care traia intens toate ideile, se lasa acaparat de ele, pentru ca stia sa le faca fata. uite ce povesteste Fanus Neagu: ''Intr-un aprilie de neuitat, vazandu-ne ca ne sarutam cu visinul si cu doi meri si chinuindu-se sa inteleaga ceva, fostul director al Palatului Mogosoaia, tovarasul Vieru, om de 2.02 m, minunat si plin de bunacuviinta, ne-a intrebat: dar ce faceti dvs. aici?
-Invatam lectia de sinucidere, a raspuns Nikita. Peste un minut terminam.
-Va astept. Acolo, in fundul livezii, au aparut doi iezi si doi miei. Veniti sa-i vedeti.
-Numai daca sunt albi, am zis eu, prada tuturor superstitiilor.
-Eu as vrea sa se intample si unul negru, a zis Nikita. Si s-a intamplat, intr-adevar, sa fie si unul negru. Nikita l-a sarutat pe bot si pe cercei. "

in nici un caz nu cred ca daca te gandesti la lup a doua zi iti si sare in cale, dar admit ca e posibil sa-ti prvoace niscaiva cosmare smile.gif




The Dude
QUOTE (alysoft2003 @ 14 Sep 2006, 07:00 AM)
bagatul penelor in cur. Si daca totusi te tenteaza ideea penelor, foloseste pene de strut. Au efect garantat.

Mai pe mine arde camasa si voua va arde de impopotionat (decorat festiv popoul). Cu penele de strut nu stiu daca ai alunga buha, dar te-ai putea proteja eficient de muste...am vazut asta intrun film...Oricum eu imi folosesc exclusiv fundul intrun singur scop. Punct.



O matza..??? Ai vazut ce gheare si ce cioc au cucuvelele ??
Matzele nu sunt proaste sa sti...Or fi perfide, or fi prefacute, or fi rele...dar proaste nu sunt, si tin enorm la blanita lor pe care si-o tot curata si ingrijesc cat e ziua de lunga.
The Dude
QUOTE (n'ai-b'ai @ 14 Sep 2006, 09:40 AM)
invoca frica noastra de necunoscut, nu fenomenul in sine. -

in nici un caz nu cred ca daca te gandesti la lup si a doua zi iti si sare in cale, dar admit ca e posibil sa-ti prvoace niscaiva cosmare smile.gif

Faci ce faci si tot la superstitii ajungi....

Ba chiar asa se intampla...acuzi o durere de cap ca sa scapi de un coleg prea palavragiu si durerea apare imediat. Am adus vorba de cucuvea, si Tyra chiar observase una cu o zi inainte. Pot fi coincidente dar eu cred ca nu sunt. O sa deschid un topic cu superstitii si vom discuta acolo...


Da stiam ca sunt simbol de intelepciune...like i said le-am studiat atent, dar e si din arhicunoscuta poveste a Alcei din tara minunilor, si din albumul Passion Play al grupului Jethro Tull
actionmedia
Eu am urmatoarea idee si cred ca nu ar avea nimeni de suferit.
Dude, i-ati un concediu sau o delegatie ceva si pleaca de acasa pentru vreo 2-3 saptamani. Din cate stiu eu cucuvelele nu stau mult timp intr-un loc. Ai toate sansele ca atunci cand te vei intoarce sa nu o mai gasesti. Ca sa fii sigur, ca pleaca, pune o lumina puternica in curte, acolo unde sta de obicei, din cate stiu nu prea suporta lumina puternica asa ca o sa plece.
Si ca o masura suplimentara, mai redu vegetatia din curte si inchide toate cotloanele (pod, magazii) ca sa nu aibe unde sa se ascunda.
Cred ca in felul asta vei scapa de ea definitiv.
Succes thumb_yello.gif
Blakut
Prinde-o si da-o la mine! Imi plac la nebunie bufnitele, cucuvelele etc.
The Dude
QUOTE (Blakut @ 14 Sep 2006, 10:46 AM)
Prinde-o si da-o la mine! Imi plac la nebunie bufnitele, cucuvelele etc.

Da-mi adresa (de e-amil) sa-ti fac o programare laugh.gif Ce bine ar fi daca as putea sa stau cu ea la un pahar de vorba...s-au oferit atatia sa ii acorde gazduire ca e imposibil sa nu gaseasca ceva pe plac.


actionmedia, ar fi bine sa imi dea astia concediu...as mai prinde ceva zile la mare...hehehe.

Chestia cu becul e un sfat bun si realizabil. Am sa il incerc la noapte. Cu desfrunzitul nu merge ca sa vezi, e vorba de un gutui rotat care a murit, l-am curatat, toaletat, lacuit si l-am pastrat in picioare. Pe el am plantat "mana maicii domnului" o cataratoare care a umplut trunchiul gol si care ii da un aspect exotic...Chiar leaga curtea toata...Cataratoarea este foarte deasa si printre increngaturile ei si-a gasit un loc excelent (mai ca sunt invidios si ca l-as incerca si eu dupa plecarea duduiei)
Mersi oricum,
actionmedia
QUOTE (The Dude @ 14 Sep 2006, 11:00 AM)
actionmedia, ar fi bine sa imi dea astia concediu...as mai prinde ceva zile la mare...hehehe.

Eh, asta era o solutie mai mult ca sa nu o mai vezi, auzi si sa te gandesti mai putin la ea, adica sa te simti mai bine. Eventual poti sa te muti la un prieten (prietena) o vreme pana scapi de musafirul nedorit. Eventual poti face schimb cu cineva care nu are nici o problema sa stea intr-o casa in curtea careia se afla o cucuvea
Bag seama ca doamnei cucuvea ii place tare mult aranjamentul aceleala vegetal de s-a aciuat ea acolo. Cred ca lumina ar alunga-o. Ideea e ca dupa ce pleaca sa mai tii lumina cel putin o saptamana, pana "uita" de locul ala si nu se mai intoarce.
The Dude
k man...abia astept sa incerd diseara...Te tin la curent, pare atat de simplu.
Tyra
QUOTE (The Dude @ 14 Sep 2006, 09:31 AM)
Am sa incerc faza cu apa si painea...

NU INCERCA!

Daca e sa ne luam dupa superstitii, asa cum facem acum tongue.gif , cucuveaua nu trebuie gonita deloc. Si nici cu apa si paine. Ea va pleca intr un final.

Eu insist: atata timp cat nu canta, nu ai de ce sa ti faci griji.

Copacul e la tine in curte, sau la vecin? Sau aveti curtea neseparata de gard? Ma scuzi, dar eu n am inteles exact sorry.gif


Mai, cert e ca sigur auzisem una din pasarile astea cu o seara inainte, si cum iti spuneam, am ramas putin surprinsa cand am vazut numele topicului. Eu nu stiu sa le diferentiez, care face buhuhu, cucuvu sau nu mai stiu cealalta, sa ne mai dea actionmedia o lectie tongue.gif

Revin, momentan e unul din topicurile mele preferate. Dude mwah1.gif
Titus Herbert
bafta Dude smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.