Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:CFR Cluj
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport > Fotbal
Pagini: 1, 2
Kyklos
user posted image

Un scurt istoric

In 1907 ia fiinta clubul CFR Cluj . Primul nume al clubului este K.V.S.C Între anii 1907-1910 echipa nou înfiintata ia parte la Campionatul Orasenesc Cluj, fara însa nici o performanta notabila.
În 1910 ia fiinta Campionatul Ardealului, în care echipa participa pâna în 1914, când se întrerupe din cauza Razboiului I. Mondial. În acest interval de timp câstiga prima editie, iar în celelalte termina pe locul secund.
Dupa razboi echipa participa la Campionatul Districtual, câstigând primele doua editii: 1918-1919 si 1919-1920. În aceasta
perioada, clubul îsi schimba numele în C.F.R. Cluj .
CFR Cluj promoveaza în Divizia A în vara anului 1969, sub conducerea tehnica a reputatului dr. Constantin Radulescu
În divizia A, CFR reuseste sa se mentina timp de 7 ani , pâna în 1976. Cea mai buna performanta o obtine în campionatul 1972-1973: locul 5 Din acel moment echipa alterneaza prezentele în diviziile B si C, fara a avea însa rezultate remarcabile.
In 23 august 2005 CFR Cluj devine prima echipă românească după 1989, care se califică într-o finală de cupă europeană.

Stancioiu, la CFR Cluj

Eduard Stancioiu , portarul Sportului, a semnat un contract pe patru ani cu CFR Cluj in calitate de jucator liber de angajament. “Ceferistii” si-au asigurat postul de goalkeeper dupa accidentarea lui Martin Tudor.

Site-ul oficial al CFR-ului : CFR Cluj



Kyklos
El Lider Maximo!


Cine e pe primul loc, CFR e, CFR eee... devil.gif
Kyklos
Jucatori de la CFR Cluj amenintati cu excluderea din lot

Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, marti, ca jucatorii Dumitru Mitu si Razvan Tirlea risca sa fie eliminati din lot, daca informatiile potrivit carora cei doi au petrecut intr-un bar in noaptea de joi spre vineri sint adevarate.
"Am aflat ca ar fi petrecut pina la ora 4.00 dimineata intr-un bar si ar fi consumat alcool in cantitati mari. Vom verifica si, daca se dovedeste ca este adevarat, sanctiunile pot merge pina la excluderea din lot", a spus Muresan.

De partea cealalta, jucatorul Dumitru Mitu a negat acuzatiile ce i s-au adus: "Nu este nimic adevarat. Trebuie sa ne aduca ceva concret, pentru ca minciuni se pot spune destule. Cineva incearca sa ne faca rau".

Pe de alta parte, presedintele Iuliu Muresan sustine ca a primit unele avertizari de la"persoane care respecta clubul clujean", ca urmare a faptului ca echipa CFR Cluj se afla pe primul loc in clasamentul Ligii I. "E o avertizare cu <<cod portocaliu>>. Mi s-a spus ca gaselnita cu dopingul a fost prima sicana, pentru ca deranjam. Daca vom ramone si etapele viitoare pe primul loc, este posibil sa apara atacuri si mai dure, chiar si personale, la adresa mea si a finantatorului Paszkany Arpad", a spus Muresan.

SPORT TOTAL
Kyklos
Dorinel Munteanu: "Nu este momentul meu la nationala"

Antrenorul-jucator al echipei CFR Cluj a spus ca va raspunde in continuare afirmativ in cazul in care va fi convocat la echipa nationala.
"Nu pot estima in cit timp voi ajunge antrenorul nationalei. Stiu doar ca acum nu e momentul meu. Piturca este foarte bun si trebuie lasat sa lucreze in liniste. Pentru a pregati nationala trebuie sa te recomande rezultatele, iar federatia sa aiba incredere in tine. Acum ma concentrez pe CFR Cluj, cu care am contract pina in 2007, iar apoi voi vedea”, a spus Dorinel Munteanu.

Tehnicianul a spus insa ca va raspunde afirmativ in cazul in care va fi convocat in continuare. "Daca voi fi convocat voi raspunde afirmativ. De ce sa n-o fac? N-am fost si nu sint suparat pe Victor Piturca, iar ce s-a spus ca selectionerul va fi demis si eu ii voi lua locul, sint simple zvonuri. Sint in relatii bune si cu presedintele federatiei, Mircea Sandu”, a precizat Munteanu.

Referitor la meciul cistigat de Romania, cu scorul de 2-0, in fata Albaniei, in grupa G a preliminariilor Euro-2008, Munteanu a spus ca jocul nationalei nu a stralucit, dar ca este mai important ca s-a atins obiectivul, respectiv cele trei puncte.

”Nationala a avut meci dificil si ma bucur ca a cistigat, desi a venit dupa o cadere cu Bulgaria. Jocul n-a stralucit, dar s-a atins obiectivul. Mi-as fi dorit sa joc si eu cu Bulgaria si Albania, dar evenimentul din familia mea, m-a facut sa decid sa renunt la convocare”, a explicat antrenorul.

Dorinel Munteanu este de părere că este prea devreme să se emită pronosticuri în privinţa şanselor naţionalei României de calificare la turneul final al Euro-2008. “Suntem prea la începutul campaniei, pentru a spune că vor conta sau nu cele două puncte pierdute în egalul cu Bulgaria. Cred că şi România, şi Olanda, şi Bulgaria vor mai pierde puncte”, a afirmat Munteanu, care a adăugat că echipa trebuie să aibă încredere în ea şi să nu se mai vorbească atât de mult de acest lucru.

Antrenorul echipei CFR Cluj a făcut referiri şi la înfrângerea suferită de naţionala de tineret în faţa Germaniei, cu scorul de 1-5. "Este ruşinos să pierzi astfel. După prestaţia pe care jucătorul de la CFR Cluj, Romeo Surdu, a avut-o în acel meci, vreau să am o discuţie cu el. Nu mă refer doar la el ca evoluţie, pentru că toţi au jucat prost, dar Surdu este jucătorul nostru şi mă interesează ce va face în viitor”, a spus antrenorul lui CFR Cluj.

Sport Total



Kyklos
user posted image
Marian M
Ma asteptam la rezultatul asta.
Pauza i-a scos din ritm. Parca si anul trecut a fost la fel.
Dupa meciul urmator le doresc doar succese lui Dorinel si CFR-ului.
dead-cat
Degeaba vrea Munteanu, daca restului i se rupe.
ypsilonalpha
Eh, pleacă Dorinel Munteanu, vine (cică) Cristiano Bergodi (ex. F.C. Naţional)
mutulica
dorinel a plecat deja...
ma mira ca patronii de la cluj au ajuns la conflicte cu tipul, eu l-as fi lasat in plata lui, si as fi incercat sa fac ceva banuti din reclame
Kyklos
Bergodi....vorbeste in necunostinta de cauza....Clujul e o echipa dezorganizata, pacat ca nu a ramas neamtul la conducerea echipei .
mutulica
bergodi... trebuie sa inceapa de undeva
cred ca neamtul avea vestiarul si d'aia a reusit rezultate, au fost echipa si nu individualitati
acuma ca a plecat, s-ar putea sa iasa la vedere interese personale, si frecusuri intre jucatori...
daca asa o sa fie, bergodi are viata grea, pt ca rezultatele o sa cam inceapa sa dispara si patronii nefericiti cu rezultate, vor fi si mai nefericiti in lipsa lor
Kyklos
Se va schimba stilul de joc...Neamtul juca la spectacol (vezi primele trei etape ) se stie bine tactica tehnicienilor italieni ,mai putin spectacol , mai putine goluri .
mutulica
vad ca cei de la cluj au cam trecut la atac... ii cer la dorinel o circa de bani si ameninta cu justitia
se cam fac de ris cind spun ca neamtul a fugit noaptea din cantonament, ma indoiesc ca statea cineva sa il pazeasca pe antrenor daca isi face somnul sau nu

pare foarte probabil ca s-au jucat cu focul, si s-au cam ars...
ce vad chibitzarii ca mine e ca ... neamtul a avut rezultate si a vrut sa faca dupa mintea lui niste chestii, plus ca a inceput s apuna conditii, si sa ceara mai multi bani. patronii i-au pus placa cu nimeni nu e de neinlocuit, si nu esti tu singurul destept pe lume, la care astalalt orgolios si cu oferte... si-a bagat picioarele si s-a carat

pacat ca echipa mergea bine
Nefertiti
Mie mi se pare că merge destul de bine şi acum. Încă reuşesc să stea în coasta bucureştenilor.
R.Delly
Si iata ca Flocea a mai luat un punct! Si Multescu merita doua ciocolate!! Si de data asta JULA a fost chiar eliminat!!!
Asta e, Piatra Neamt a jucat la remiza si a obtinut-o, as zice meritat. Dar nici o problema, ii vor invinge pe Progresul in Cotroceni.
Energie
Credeti ca echipa clujeana va reusi sa se mentina pe primul loc pana la sfarsitul campionatului?
Nefertiti
DA! ohyeah.gif
Energie
Eu cred/sper ca nu.
Dupa primele cinci etape o sa imi dau seama si daca am dreptate sa cred asta. biggrin.gif
Nefertiti
Eu cred/sper ca da. devil.gif

Daca vrei, bagam un pariu mic. laugh.gif
Energie
Merge sa pariem dupa trei etape? devil.gif
Nefertiti
Merge merge rolleyes.gif
Energie
OK, nu uit.
biggrin.gif
andra_v
Sunt convinsa.
Felicitari Clujului, singura echipa din provincie care nu-i de mamaliga!
Energie
Hai, mai, ca nici Urziceniul nu a fost de mamaliga...
andra_v
Cei de la Cluj au sanse la un loc de Liga Campionilor (pt. ca ori locul I, ori locul II tot acolo duc, castigarea campionatului este numai o treaba de orgoliu) daca lasa vaietatul. Daca isi vad de jocul lor si nu mai comenteaza meciurile altora (Steaua, spre exemplu) pot emite pretentii la titlu. Sa continue cu atitudinea negativa din ultima vreme si vor culege furtuna!
mutulica
n-au fata...
nu ca altii ar avea mai multa
andra_v
N-au fata pt. ca:
- se vaieta, in loc sa-si vada de joc (teoria conspiratiei, etc), asta in conditiile in care au primit un impuls mai mult decat evident din partea arbitrilor, cu precadere in tur,
- un cupa UEFA s-au comportat jalnic; Clujul este prima echipa romaneasca in cupele europene care a lasat-o mai moale in favoarea campionatului. N-am sa-l uit pe Muresan care a declarat ca nu se vor obosi in Cupa UEFA, obiectivul lor fiind titlul. Ei bine, le iese titlul pe nas.
mutulica
si daca le ia urziceniul cupa.. s-au scos
The Dude
Chiar asa sifonata au au fata mai mult ca oricine din sezonul asta...Oricum mai mult ca Steaua
Energie
Mie nu mi se pare. Cred ca au pierdut prea usor avansul mare pe care il aveau la un moment dat.
Si, oricum, in CL cred ca au sanse minime prin comparatie cu Steaua.
mutulica
in CL au sanse minime ambele echipe... la cum s-au descurcat in campionat
afara doar daca nu a crescut nivelul campionatului nostru, desi .. nu mi se pare
Energie
Depinde. Partidele dintre echipele din prima parte sunt destul de frumoase, incep sa semene cu jocurile de afara. smile.gif
tontoi
daca castiga franarii campionatul e ok....nu stiu cand vom mai avea ocazia(vorbesc in numele celor din provincie) sa punem dinamita la baza capitalei

...mai bine merge U Cluj in L.C tot acelas rezultat va fi: NUL rofl.gif
dead-cat
ca steaua o si rupt gura targului in CL. cu acel punct epic cu slavia.
coeficientu e ala care este. si e pi buni.
andra_v
Mai intai, a intrat doi ani consecutiv in CL. Depinde si cu ce echipe nimeresti. Slavia este o nuca tare pentru toate echipele romanesti. Clujul lua vreun punct? Sau batea pe Dinamo Kiev? Te pomenesti ca si Clujul elimina Valencia, Standard, etc.
N-am sa uit cum Clujul ne-a facut de ras in Cupa UEFA, considerand campionatul prioritar.
Si ce ma rog a jucat Clujul anul asta? In prima parte a camionatului toti arbitrii au avantajat-o.
Cat despre Steaua, nu stiu cum toate echipele joaca tare cu ea, in schimb cu Dinamo si Rapid sunt ca niste mate lesinate.

PS parca Steaua a adus Romanei puncte in cupele europene, incat coeficientul ne permite atatea echipe in CL si UEFA.
Superunknown
Ca steaua a adus citeva puncte sau ca a trecut de nu stiu cine in cupa uefa e cu totul irelevant aici. Vad ca unii stelisti considera ca titlul li se cuvine a priori, pe motiv ca alte echipe 'n-au fatza de Europa". Pina una alta, steaua este cea care are fatza de divizia B sau chiar C, unde ar trebui retrogradata dupa modelul Juventus pentru toate blaturile si mirsaviile pe care le-a comis in ultimii ani.
Energie
Pai atunci sa retrogradeze si dinamo, si rapidul, si craiova, si cfr-ul si bistrita si mai toate echipele asupra carora planeaza banuieli de chestiuni necurate...
tontoi
mĂ Energie...tu vorbeşti biscuiţi ?
Dacă ar pica-n divizia D toţi blatişti( să fim serioşi-nu-i echipă fără blat-) NAŢIONALA ROMÂNIEI AR SEMĂNA CA VALOARE CU REPREZENTATIVA ETIOPIEI. rofl.gif
Energie
Pai nu eu am adus vorba de retrogradari. smile.gif
tontoi
QUOTE(Energie @ 30 Apr 2008, 11:14 AM) *
Pai nu eu am adus vorba de retrogradari. smile.gif

tu vrei binele lui Mutu,Contra, Chivu &co.? dacă da ...hai să ne facem că plouă rolleyes.gif
Energie
Nu ma deranjeaza sa le fie bine. Pana la urma, le e bine pe munca lor.
Dar cred ca discutia devine oftopic. smile.gif
andra_v
QUOTE(Superunknown @ 29 Apr 2008, 06:13 PM) *
Ca steaua a adus citeva puncte sau ca a trecut de nu stiu cine in cupa uefa e cu totul irelevant aici. Vad ca unii stelisti considera ca titlul li se cuvine a priori, pe motiv ca alte echipe 'n-au fatza de Europa". Pina una alta, steaua este cea care are fatza de divizia B sau chiar C, unde ar trebui retrogradata dupa modelul Juventus pentru toate blaturile si mirsaviile pe care le-a comis in ultimii ani.

Da, sigur, total irelevant.
Steaua a adus cele mai multe puncte. Urmata de Rapid de la distanta (cand era antrenata de Razvan Lucescu).
Iar CFR-ul, care a jucat ca o cizma in Cupa UEFA anul trecut merita titlul. Iar Steaua sa pice in urna valorica cu Milan, Barcelona, Iuventus.

Problema ta daca iti creezi o realitate proprie, dar fa-o pe o arie de fictiune, literatura.

No bine, Superunknown, dar accepta, te rog, realitatea: CFR-ul, daca ia campionatul, nu are valoare sa treaca de echipele din a doua urna valorica. Steaua insa da. Insa Steaua si nici o alta echipa din campionat nu pot intra in grupele Ligii Campionilor daca joaca cu capii de serie.
Acum te-am luat drept un baiat destupat, pornesc de la premiza ca vrei ca o echipa romaneasca sa patrunda in grupele Ligii. Si eu m-as bucura daca ar intra Dinamo, CFR-ul, sau Rapid, insa nu au valoare.
abis
QUOTE(andra_v @ 30 Apr 2008, 01:20 PM) *
CFR-ul, daca ia campionatul, nu are valoare sa treaca de echipele din a doua urna valorica. Steaua insa da.

Chiar presupunand ca asa ar fi, acest lucru justifica aranjamentele facute pentru a trimite titlul in Ghencea? Justifica acest lucru arbitrajele favorabile echipei lui Becali ori non-combatul adversarilor?
Superunknown
QUOTE(andra_v @ 30 Apr 2008, 01:20 PM) *
pornesc de la premiza ca vrei ca o echipa romaneasca sa patrunda in grupele Ligii.

Pai vezi, aici era problema, de-aia nu ne intelegeam noi: tu ai plecat de la o premisa gresita. Nu tin neaparat ca o echipa romaneasca sa patrunda in grupele ligii, iar daca e sa patrunda prin furt si blaturi, cum procedeaza steaua, atunci mai bine fara echipa romaneasca in LC. Presupun ca tu vrei echipa romaneasca in liga campionilor din motive de reprezentare si mindrie nationala. Si atunci da-mi voie sa te intreb direct: de cine vrei sa fii reprezentata in strainatate? a) De nimeni; b) de niste posibili incompetenti; c) de niste hoti dovediti si auto-recunoscuti?
dead-cat
QUOTE(abis @ 30 Apr 2008, 12:36 PM) *
Chiar presupunand ca asa ar fi, acest lucru justifica aranjamentele facute pentru a trimite titlul in Ghencea? Justifica acest lucru arbitrajele favorabile echipei lui Becali ori non-combatul adversarilor?

pentru stelisti, iti dai seama.
ca-i CL cu orice pret, deoarece intra banu' (de la UEFA). io sper ca o sa aibe adversari cat se poate de excellenti si competitivi. atunci vedem noi cum e cu "valoarea". de fapt am vazut-o in toamna, in grupe. 1 punct.
bineinteles ca s-ar putea si altfel. bineinteles ca intr-un campionat in care trebuie sa dai 100% meci de meci, in care nu te scot albitrii din rahat cand joci de-ampisicelea, jucatorii ar pricepe pana la urma ca termenul "competitie sportiva" implica atletlul si nu relatiile patronului de club. d-aia in alte tari, performantele oscileaza la un nivel inalt si nu intre un maxim local si zero. asta fara a depinde de "generatii de aur" dupa care urmeaza groapa.
dar atata timp cat calificarea in CL inseamna o afacere, ea nu se va juca in teren. d-aia "patroni" is numa' haiduci iar firme serioase au grija sa nu-si pateze numele cu asocieri cu asa-zisa "liga" a lu' mitica.

dupa cum zicea superunknown, io in cupele europene vreau sa vad echipe, care au ajuns acolo jucand calificarea pe teren.
io tin cu Poli Timisoara. dar pot foarte bine sa ma lipsesc de prezenta ei, fie si in cupa challange, daca nu poate obine calificarea pe bune.
mutulica
QUOTE(abis @ 30 Apr 2008, 01:36 PM) *
Chiar presupunand ca asa ar fi, acest lucru justifica aranjamentele facute pentru a trimite titlul in Ghencea? Justifica acest lucru arbitrajele favorabile echipei lui Becali ori non-combatul adversarilor?


cu ceva ani in urma, pe vremea cand maistrii erau maestri, si cand clasa muncitoare si neganditoare se credea mai smechera decat era nevoie, un nene de la strung a inceput sa faca ca toti dracii in sedinta si sa balacareasca un domn inginer - printre altele acuzand pe inginerul cu princina ca a trecut prin scoala pe banii parintilor si prin aranjamente si alte cele. spun asta nu ca sa comentez cata dreptate avea reclamantul, ci ... ca sa pun replica sefului inginerilor, care l-a interpelat pe muncitorul cel destept ce nu avea loc de ingineri cu ceva in genul "amice, mergi te rog la facultate, si primul an iti platesc eu aranjamentele. Daca nu treci in anul urmator imi rambursezi toti banii. Daca treci continuam pina iti termini facultatea si atunci o sa poti sa ai un loc in echipa mea. Pina atunci, te rog sa respecti si sa executi "prostiile" pentru care a semnat inginerul".

ce incerc sa spun cu asta... e ca la butoane au cam umblat toti... dar la sfarsit au reusit cei care au avut ceva mai mult decat ceilalti. campionatul nu e terminat, si CFR mai are inca sanse sa intoarca roata, dar no ofense... au pierdut mult prea usor si in sezonul trecut in UEFA, si in sezonul asta cu echipe considerate slabute...
tare mi-e ca nu au cu cine sa mearga mai departe, si ca mercenarii nu pot face echipa, cel mult un grup de tipi care au pretentia ca se pricep la fotbal
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.