Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Banca Romaneasca - Membra A Bank Of Greece
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor > Bănci: Stiri bancare si Informatii financiare
Mihai
Banca Romaneasca - Membra a Grupului National "Bank of Greece"

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 15. 09. 1993
Inmatriculata in registrul comertului la data: 24. 11. 1992

Istoric
QUOTE
Pana la data de 20.09.2004 a functionat sub denumirea Banca Romaneasca S.A.

Dupa opt ani de prezenta pe piata prin intermediul unei sucursale, grecii de la National Bank of Greece (NBG), unul dintre cele mai puternice grupuri financiare elene, au achizitionat la jumatatea lui 2003 un pachet de 82% din actiunile Bancii Romanesti, dupa tatonari care au durat mai bine de un an. Valoarea tranzactiei a fost estimata la 50 milioane euro.
Desi opera pe piata locala prin intermediul unei sucursale proprii inca din 1995, NBG a intarziat mult in decizia de expansiune, fie organica, fie printr-o achizitie.
De altfel, chiar si dupa preluarea Bancii Romanesti grecii au ramas putin vizibili pe piata o perioada indelungata. Abia anul trecut NBG a hotarat fuzionarea sucursalei locale cu Banca Romaneasca si a adus la conducerea acesteia un nou director. La inceputul lui 2005 grecii au adus aproape 30 de milioane de euro la capitalul filialei locale, care s-au materializat prin triplarea activelor in 12 luni, pana la 500 de milioane de euro la sfarsitul lunii iunie 2005. Majorarea de capital, la care a subscris exclusiv grupul elen, a permis NBG sa-si majoreze detinerea in banca pana la aproximativ 98%. Acum banca are planuri de crestere organica agresiva, intentionand sa ajunga la o cota de piata de 5%, fata de 1.7% la jumatatea anului 2005. (sursa: Anuar ZF)



Conducere Banca Romaneasca
QUOTE
Structura Consiliului de Administratie
Ioannis Pechlivanidis - Presedinte
Andreas Theodoros Maragkoudakis - Vicepresedinte
Agis Leopoulos - Vicepresedinte
Michael Ionides - Membru
Petru Rares - Membru
Anastasios Lizos - Membru
Ion Stancu - Membru
Paul Isoiu - Membru
Gioulio Moreno - Membru
Konstantinos Bratos - Membru
Nikolaos-Argyris Stamboulias-Stamboulis - Membru

Rezultate financiare


Prezentare Banca Romaneasca
QUOTE
Conducerea pe baze prudentiale a activitatii este evidentiata de initiativa managementului bancii de a incheia incepând cu anul 1997, o polita de asigurare cu institutii de renume de pe piata londoneza de asigurari, sub egida grupului Lloyd's, din Londra. Astfel, Banca Romaneasca a devenit prima banca romaneasca asigurata impotriva riscurilor de frauda, erori si omisiuni.
Rezultatele financiare ale bancii sunt auditate de catre auditorul independent Deloitte.

Banca Romaneasca este capabila sa genereze sursa vitala necesara in vederea realizarii obiectivelor, ca banca privata dedicata clientilor persoane juridice, intreprinderilor mici si mijlocii si persoanelor fizice.
Misiunea noastra este sa ne sustinem clientii in ceea ce priveste dezvoltarea si consolidarea afacerilor acestora. Prudenta si echilibrul vor sustine promisiunile noastre de a construi o afacere sanatoasa si profitabila. Scopul nostru este ca Banca Romaneasca SA Membra a Grupului National Bank of Greece sa fie o institutie bine organizata, eficienta si orientata spre client.
Obiectivele noastre strategice pentru urmatorii trei ani sunt: atingerea unei cote de piata de minim 5%, formarea unei echipe capabile, extinderea retelei de sucursale si exploatarea unor canale alternative de distributie, construirea si exploatarea sinergismului dintre entitatile grupului.



Oferta
QUOTE
Persoane Fizice
Persoane Juridice
Retea Unitati
Cariera


Contact
QUOTE
Head-Office: Bdul Unirii 35, sector 3, 030822 Bucuresti
Telefon: 40 21 305.9300
SWIFT: BRMAROBU
Email Office: office@brom.ro
Site: http://www.banca-romaneasca.ro/



Informatii preluate de pe site-ul oficial.

Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai bancii Banca Romaneasca sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif
Mihai
Info: Noi conditii de creditare la Banca Romaneasca
QUOTE
Banca Romaneasca a majorat plafonul de imprumut pana la 150.000 de euro si a extins perioada de rambursare la 25 de ani pentru creditul de nevoi personale garantat cu ipoteca. Totodata, dobanda pentru imprumuturile in euro a coborat cu ceva mai mult de un punct procentual, la 7,75% pe an. In cazul acestor credite banca percepe un singur comision, de 0,2% pe luna, platibil la sold. "Asigurarile de casa si de viata sunt incluse in pretul creditului", sustine Paul Isoiu, director general adjunct al Bancii Romanesti. Clientul trebuie sa aiba un venit net lunar de cel putin echivalentul a 200 de euro.
Mihai
Info: Banca Romaneasca ajunge la 55 de unitati
QUOTE
Banca Romaneasca a deschis saptamana trecuta patru sucursale, ajungand astfel sa opereze o retea de 55 de unitati teritoriale. Pana la sfarsitul anului, banca are in plan sa ajunga la 80 de unitati. Noile sucursale au fost deschise la Galati, Targu Mures, Brasov si Craiova, banca ajungand astfel sa opereze cate doua unitati in fiecare din aceste orase. Noile unitati sunt dedicate in special clientelei de retail. Anul acesta a fost marcat de extinderea puternica a retelelor din partea mai multor jucatori. Jucatori mari si mici, de la Banca Transilvania la Volksbank si pana la Carpatica, au ajuns dupa primele opt luni sa-si atinga tintele de dezvoltare pentru tot anul.
Mihai
Banca Romaneasca lanseaza creditul pentru casa in franci elvetieni si yeni
Banca Romaneasca a lansat, incepand din aceasta luna, creditul pentru casa cu dobanda in franci elvetieni si yeni japonezi.

QUOTE
Creditul este oferit la un pret mai competitiv pentru creditele in euro, prin introducerea unei dobanzi fixe de 5,9 % pe an. Totodata, o alta noutate o constituie majorarea valorii creditului de la 300.000 de euro, la 500.000 de euro, echivalent pentru toate tipurile de credite, pe maximum 30 de ani.

Pentru creditele in franci elvetieni (CHF), dobanda fixa pentru primul an de creditare este de 4,5 %, iar pentru creditele in yeni dobanda fixa este de 3,5 la suta pe an. Comisionul lunar de monitorizare credit, aplicat la valoarea aprobata a creditului, difera in functie de valuta acestuia, astfel: pentru creditele in euro comisionul lunar este de 0,1 la suta, iar pentru creditele in valuta yen sau CHF, acesta este de 0,2 %.
Cucu Mucu
Tocmai pt informatii despre creditul in chf am fost la ei ieri. Si imi zic sa nu ma duc la agentie, ca-s vai de ingerii lor agentiile, ma duc direct la sucursala, oameni mai informati, alea-alea. Ajung la banca, ma duc la un nenea numit pompos "consilier credite ipotecare" si incep discutia. Introducerea a fost ok, pana l-am intrebat daca dau si pt constructie case.

Mai fratilor, parca ziceati ca il pun pe el salahor la betoane, asa a facut o fata, si a inceput: "aa, pai e greu tare sa luati pt constructie, trebuie facute foarte multe acte, devize, va dam banii intranse". Zic" da, pai asta e procedura standard la un credit pt constructii. Altceva, de e asa greu?". "Nu, numai asta dar e complicat.".
Si tot ii ceream detalii despre una, despre alta, trageam info de la el cu clestele, eu n-am vazut vanzator mai prost. La faza cu dobanda spune "Pai o sa fie 4,685 primii doi ani". "Si dupa doi ani?". "Nu stiu!" rofl.gif . "Domnule, care e marja bancii peste libor, si ce frecventa a libor folositi?" Se uita el prin hartoage, si imi tranteste un 3,8sinustiucat peste euribor la 3luni. "Pai ce treaba are euriborul cu chf?" blink.gif "Asa se calculeaza, e un proces foarte complicat de determinare a dobanzii" blink.gif Eh, cand l-am vazut asa tomberon, mi-am zis sa imi dea banca romaneasca un credit gratis si nu iau, cu asa specialisti ma trezesc cu casa vanduta, ca e un "proces mai complicat". rofl.gif

Dupa cum se vede, probabil ca o sa mai revin cu povestiri depsre banci, daca tot le iau din nou la vizitat. rolleyes.gif
Marduk
Banca Romaneasca - Membra a Grupului National "Bank of Greece"
Nu stiu cine a fost de acord cu aceasta denumire dar mie mi se pare total anapoda. Cum poate fi o banca romaneasca membra a unui grup grecesc? E ca si cum ai zice ca o banca lombarda este membra a unui grup rusesc! Eu cred ca cineva a incercat sa se foloseasca de nume spre a atrage depunatori, greci sunt renumiti in a folosi denumiri de acest gen.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.