Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Alpha Bank Romania
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor > Bănci: Stiri bancare si Informatii financiare
Mihai
Alpha Bank Romania

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 02. 03. 1994
Inmatriculata in registrul comertului la data: 28. 12. 1993

Istoric
QUOTE
Pana la data de 23.02.2000 a functionat sub denumirea "Banca Bucuresti SA".

Alpha Bank a fost fondata in 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate comerciala de mici dimensiuni in orasul Kalamata.
In 1918 departamentul de banking al firmei "J.F. Costopoulos" a fost denumit "Bank of Kalamata".
In 1924 Banca si-a mutat sediul la Atena, si denumirea acesteia a fost schimbata in "Banque de Credit Commercial Hellenique".
In 1947 denumirea a fost schimbata in "Commercial Credit Bank" iar in 1972 in "Credit Bank". In martie 1994 noua denumire a fost cea de "Alpha Credit Bank".
In 1999 banca a achizitionat 51% din actiunile Bancii Ioniene.
La 11 aprilie 2000 fuziunea Bancii Ioniene a fost aprobata prin absorbtie de catre Alpha Credit Bank.
Denumirea noii banci, rezultata in urma fuziunii, este Alpha Bank.

Logo-ul îsi are originea în istoria antica a Greciei, asa cum reiese de pe reversul unei medalii din insula Aegina, datând din 485 Î.Ch.. Culorile sale, bleumarin si alb-pur, sunt de fapt culorile Greciei.

ALPHA BANK GROUP impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un numar mic de investitori greci, au infiintat in 1993 Banca Bucuresti SA, ca banca comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994.
La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ALPHA BANK ROMANIA pentru a sublinia apartenenta la Grup. In acelasi an, banca Monte Dei Paschi Di Siena, cea mai veche banca din lume (infiintata in 1472) devine actionar a Alpha Bank Romania. Prin prezenta sa a constribuit la dezvoltarea relatiilor de afaceri cu companiile italiene din Romania. Ca rezultat al politicii de obtinere a controlului total in filiale, Alpha Bank devine in anul 2005 actionar majoritar, detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania.
Avand in prezent peste 900 de angajati, Banca ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmenul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, printr-o larga retea de sucursale situate in Bucuresti si alte orase mari din tara. Conform planului de dezvoltare agresiva adoptat pentru urmatoarea perioada de timp, pana la sfarsitul anului 2008 vom avea o retea de 150 de sucursale.


Conducere Alpha Bank
QUOTE
Consiliul de Administratie

Spyridon Filaretos - Presedinte al Consiliului de Administratie
Christos Giampanas - Membru si Presedinte Executiv
Radu Gratian Ghetea - Membru si Prim Vice-Presedinte Executiv
Sergiu Bogdan Oprescu - Membru si Vice-Presedinte Executiv
Evangelos Kalamakis - Membru si Vice-Presedinte Executiv
Vasilios Karaindros - Membru
Gergios Georgiou - Membru
Georgios Kontos - Membru
Spyridon Andronikakis - Membru



Prezentare
QUOTE
Alpha Bank este astazi una din primele banci comerciale cu capital strain din Romania. Banca face parte din Grupul Alpha Bank Group, cel mai mare grup al sectorulu privat din Grecia si a doua banca comerciala din intregul sistem.
Alpha Bank ofera o gama larga de servicii bancare printr-o retea de 49 de sucursale, in intreaga tara.



Oferta
QUOTE
Conturi Curente
Credite
Economii
Carduri
Retea Unitati
Banking
Cariera


Contact
QUOTE
Head-Office: Calea Dorobanti nr. 237B, Sector 1, Bucuresti
Tel-Verde: (021) 209 99 99
SWIFT: BUCUROBU
Email Office: pr@alphabank.ro
Cariere: bestcareer@alphabank.ro
Site: http://www.alphabank.ro



Informatii preluate de pe site-ul oficial, AlphaBank.ro



Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti ai Alpha Bank sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif
Kyklos
Am trecut pe la ei.... au o dobanda mica parca la depozit in lei 5% si sunt incurcate caile pentru o depunere
Mihai
Info: Alpha majoreaza dobanzile la depozite

QUOTE
Alpha Bank a majorat dobanzile la depozitele atrase de la clientii persoane fizice, atat la lei, cat si la euro si dolari. Pentru depozitele in lei au fost majorate dobanzile la scadentele de una si trei luni, cu cate jumatate de punct procentual. Astfel, Alpha plateste dobanzi intre 6,25% si 7,25% pe an, in functie de scadenta, toate ratele depasind nivelul inflatiei consemnate la sfarsitul lui iulie, de 6,2%. Banca nu percepe comision la retragerea banilor la scadenta pentru depozitele pe termene de cel putin trei luni, iar dobanzile sunt fixe. In cazul depozitelor Alpha Avans, la care banca plateste dobanda inca de la constituire, dobanzile cresc de la 6% (pentru scadenta de 3 luni) pana la 6,5% pe an (pentru termenul de un an).

Pentru depozitele in euro, banca plateste dobanzi intre 2,55% si 3,25% pe an, cu un sfert de punct procentual peste nivelurile anterioare. Tot cu 0,25 puncte procentuale au fost majorate si dobanzile la depozitele in dolari, care oscileaza intre 3,55% si 4,15% pe an, in functie de scadenta. Soldul depozitelor atrase de Alpha de la clienti a urcat la 711 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie, cu 65% peste nivelul de la jumatatea anului trecut. Activele bancii totalizau la sfarsitul lui iulie 1,7 miliarde de euro, asigurandu-i o cota de piata de 4,2% si locul sapte intre bancile din sistem.
Kristin
Am luat credit imobiliar, insa dobanda a fost uriasa.

In afara de asta, no problems.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.