Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Raiffeisen Bank Romania
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor > Bãnci: Stiri bancare si Informatii financiare
Mihai
Raiffeisen Bank Romania

user posted image


Info
Autorizata sa functioneze de la data: 01. 12. 1990
Inmatriculata in registrul comertului la data: 15. 01. 1991

Istoric
QUOTE
Pana la data de 17.08.2001 a functionat sub denumirea Banca Agricola SA.
In perioada 17.08.2001-25.06.2002 a functionat sub denumirea Banca Agricola -Raiffeisen SA.
La data de 26.06.2002 a fuzionat prin absorbtie cu Raiffeisenbank (Romania) SA - banca absorbita.



Tranzactia Raiffeisen - Banca Agricola
QUOTE
Prezenti de sase ani pe piata, mai intai printr-o reprezentanta, iar din 1998 cu o filiala proprie, austriecii de la Raiffeisen constatau la inceputul anului 2000 ca investitia greenfield nu se dezvoltase conform asteptarilor: strategia grupului de a atinge o pozitie dominanta pe pietele dinr regiune cerea o achizite care sa faca diferenta, iar privatizarea Bancii Agricole a aparut ca o oportunitate de extindere, chiar la momenteul potrivit, declara Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar in 2005.

Astfel, in iulie 2001, Raiffeisen Bank Austria si Fondul Romano-American de Investitii au preluat de la statul roman 98.84% din actiunile  celei de-a treia banci locale la vremea respectiva, Banca Agircola. Din acest pachet, RZB-Austria detinea 93.36%, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 52 milioane $, din care 37 milioane $ au reprezentat investitii de capital, iar 15 milioane $ pretul platit pentru cumpararea actiunilor.

Astazi, Raiffeisen Bank este detinuta in proportie de 99.44% de Raiffeisen International Bank Holding - divizia pentru Europa Centrala si de Est a Raiffesen Zentralbank, care are operatiuni pe 16 piete din regiune si o retea de peste 970 de unitati bancare. In cinci ani, banca a urcat de la o cota de piata de 3% la 10%.


Conducere Raiffeisen Bank
QUOTE
Raiffeisen Bank, Romania, este o subsidiara a Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), o unitate consolidata in intregime a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB). La randul sau, RZB este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup financiar din tara. La data de 31 decembrie 2004, bilantul total consolidat al Grupului Bancar Raiffeisen a fost de 145,5 miliarde EUR. Aproximativ un sfert din toate activitatile bancare din Austria sunt derulate prin grup, care are cea mai mare retea de distributie, formata din aproape 2.300 de unitati si aproximativ 23.000 de angajati.
Infiintata in 1927, RZB ofera o gama larga de servicii bancare si de investment banking in Austria si este considerata un pionier in Europa Centrala si de Est. Aceasta se numara printre principalele banci din regiune.

Raiffeisen International este compania care administreaza aceste banci, detinand o mare parte din actiunile acestora (in majoritatea cazurilor 100% sau aproape 100%). De asemenea, din grup fac parte numeroase companii de leasing (inclusiv una in Kazakhstan). Raiffeisen International este o unitate consolidata in intregime a RZB. In urma celei mai mari oferte publice initiale din istoria Austriei, care a avut loc in aprilie 2005, RZB a ramas actionarul majoritar al Raiffeisen International, cu 70% din capitalul social. Restul actiunilor (30%) sunt liber tranzactionabile, inclusiv actiunile International Finance Corporation (IFC) si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detin, fiecare, aproximativ 3% din capitalul social.



Prezentare
QUOTE
Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 200 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. In 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decat in anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. In 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat in principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.
Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept "Cea mai buna banca din Romania".



Oferta
QUOTE
Persoane Fizice
Intreprinderi Mici si Mijlocii
Corporatii
Raiffeisen Online
Retea Unitati
Retea Bancomate


Contact
QUOTE
Head-Office: Piata Charles de Gaulle nr.15, et. 4, 5, 6, 7 si 8, sector 1, Bucuresti
Tel-Verde: 0800 8 02 02 02
SWIFT: RZBR RO BU
Email Office: centrala@rzb.ro
Site: http://www.reiffeisen.ro



Informatii preluate de pe site-ul oficial, Reiffeisen.ro



Ii invit pe cei ce sunt (fosti) clienti Reiffeisen sa-si exprime opinia referitoare la serviciile oferite de aceasta banca. smile.gif
Mihai
Info1: Raiffeisen vrea 265 de unitati pana in decembrie

Raiffeisen Bank si-a propus sa ajunga sa opereze 265 de unitati pana la sfarsitul anului, cu zece mai multe decat anuntase initial. Astfel, anul 2006 ar aduce o crestere cu 50 de unitati a retelei, fata de 40, cat se planuise. De la inceputul anului, Raiffeisen a deschis 21 de unitati noi, majoritatea amplasate in orase mari - Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj, Ploiesti, si Iasi, ajungand acum sa opereze 236 de milioane de euro. Anul acesta Raiffeisen a trecut printr-o reorganizarea a retelei, orientand sucursalele pe linii de afaceri bine determinate - retail si corporate. "Scopul acestei noi orientari a retelei noastre il reprezinta cresterea vanzarilor prin unitati specializate (corporate, retail, centre ipotecare), situate mai ales in marile orase si centre comerciale importante", a spus Razvan Munteanu, vicepresedinte al diviziei de retail in Raiffeisen Bank.

@ZF.ro


Info2: Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru cu un profit de 21 de milioane euro

Raiffeisen Bank a inregistrat la sfarsitul primului semestru al anului 2006 un profit inainte de impozitare de 21 de milioane euro (conform IFRS), cu 28% mai mare fata de 30 iunie 2005 cand valoarea sa a fost de 16,4 milioane de euro. Profitul inregistrat dupa impozitare a fost de 17,5 milioane de euro. Activele totale au crescut cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 3,2 miliarde euro.

“Rezultatele financiare inregistrate la sase luni de Raiffeisen Bank sunt bune. Ele au fost influentate de schimbarile la nivelul retelei de unitati pe care le-am implementat la inceputul acestui an – o specializare a retelei pe segmentele de corporate si de retail. Avem o evolutie buna a activelor tinand cont ca 2006 este anul in care foarte multe credite de consum acordate in 2003 si 2004 ajung la scadenta. Am inlocuit acest portofoliu de credite pe termen scurt, crescand ponderea creditelor acordate pe termen mediu si lung. Aceasta orientare este in deplina concordanta cu strategia noastra de a avea relatii pe termen lung cu clientii nostri” a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

In totalul activelor bancii, creditele acordate clientilor au ajuns la 1.558 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului 2005. In acelasi timp, depozitele clientilor au crescut cu 33%, atingand valoarea de 2.231 milioane euro.

@Raiffeisen.ro
Cucu Mucu
Lucrez momentan si cu ei. Mai mult din cauza ca am contract cu ei pentru cardurile de salarii (au o dobanda foarte mica la overdraft). Si au un curs valutar foarte bun.
cipdecip
Eu trec pe la ei zilnic, pentru firma la care lucrez.
In comparatie cu alte banci, ei mi se par ok
Cucu Mucu
La operativitate, cel putin astia de la Rimnic sunt varzaaaa totala. Dar au comisioane micute. spoton.gif
Ovidius
QUOTE
La operativitate, cel putin astia de la Rimnic sunt varzaaaa totala.

Si in Timisoara sunt la fel... sad.gif
Mihai
Info: Grupul Raiffeisen va acorda Primariei Bistrita un imprumut in valoare de 35 de milioane RON

QUOTE
Primaria Bistrita a semnat un acord cu Grupul Raiffeisen (Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital & Investment) pentru un imprumut in valoare de 35 milioane RON, disponibil prin trageri succesive pana cel mai tarziu in iunie 2009. Facilitatea de credit va fi inchisa printr-o emisiune de obligatiuni municipale in valoare echivalenta (35 milioane RON).

Primaria Bistrita va utiliza acest imprumut pentru finantarea lucrarilor de modernizare si consolidare a strazilor din Municipiul Bistrita, achizitia de terenuri si constructia de locuinte sociale.

“Fondurile obtinute in urma contractului pe care il semnam astazi vor fi folosite pentru investitii care vor avea un rol deosebit in atragerea unor surse de venit importante la bugetul municipalitatii. Fapul ca am apelat la aceasta structura mixta de finantare cumuleaza atat avantajele oferite de o linie de credit cat si ale unei emisiuni de obligatiuni. In cazul in care valoarea proiectelor pe care dorim sa le finantam prin aceast imprumut depaseste suma atrasa adica 35 de milioane RON, vom aloca in completare resurse de la bugetul local” a spus primarul Municipiului Bistrita, Vasile Moldovan.

Emisiunea de obligatiuni municipale (o singura transa) cu valoarea de 35 milioane RON va avea urmatoarele caracteristici:
• va fi emis un numar de 350.000 obligatiuni (pana in septembrie 2009);
• valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 RON;
• maturitatea 20 de ani;
• plata dobanzii va fi trimestriala;

„Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital&Investment se implica din ce in ce mai mult in finantarea proiectelor de infrastructura si a celor imobiliare, oferind structuri de finantare integrate si inovative convinsi fiind ca numai asa Romania va progresa. Imbinand produsele bancare cu instrumentele de pe piata de capital, proiectele administratiilor locale pot deveni nu numai posibile ci si realizabile. Suntem in momentul in care institutiile financiare, cum este grupul Raiffeisen, pot oferi structuri de finanatare din ce in ce mai sofisticate si adaptate tuturor nevoilor de finanatare. Autoritatile locale trebuie sa conceapa proiecte fezabile si de calitate, iar finantarea fara nici o indoiala o vor gasi”, a spus Laurentiu Ciocirlan, Director Oferte Primare Raiffeisen Capital&Investement.

Raiffeisen Bank este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii de calitate pentru peste doua milioane de persoane fizice, 130.000 de IMM-uri si 4700 de companii mari. Raiffeisen Bank are o retea de 236 unitati si peste 4.500 de angajati.
Dualist
Austriecii de la Raiffeisen au ajuns in foarte scurt timp sa isi depaseasca compatriotii de la HVB care sunt prezenti pe piata de la Creditanstald incoace.

Ca retea de ATM-uri si sucursale, vor deveni in curand foarte, foarte extinsi si ma tenteaza sa imi fac card la ei, o gramada de prieteni folosesc serviciile lor si pana acum s-au declarat foarte multumiti.
The Dude
Omule, gresesti ! Eu am avut o experienta traumatizanta cu Reiffeisen, la fel si cativa din prietenii mei. M-au mintit cu nerusinare la deschiderea unor conturi (prin mistificare, nu prin omisiune cum fac cei mai multi), m-au inselat pe fata la carduri, si cand am vrut sa plec de la ei, m-au declarat rau-platnic si m-au reclamat la nu stiu ce structura unde urma sa raman in banca de date cu imaginea asta urmatorii opt ani. Am rezolvat doar cu audiente si cu amenitari (protectia consumatorului, alea, alea..). Nici acum nu sunt sigur ca am scapat de ei, si ori de cate ori gasesc prin cutia de scrisori vreun plic cu antetul in culorile lor ma trec fiori..
Aramis
Pana recent am apelat la ei pentru cumpararea de EURO si am fost destul de multumita de cursul lor.
Mihai
Dupa ce OTP a testat piata, Raiffeisen lanseaza pachet de credite in franci elvetieni
QUOTE
Creditul in franci elvetieni, adus pe piata de OTP in toamna anului trecut, se relanseaza ca alternativa mai ieftina la creditul in lei sau euro odata ce a fost inclus in pachetul de produse al Raiffeisen Bank, a treia banca de pe piata.
In circa zece luni, OTP a vandut credite de consum denominate in franci elvetieni in valoare de la 56,4 milioane de franci (35,7 milioane de euro), la care se mai adauga credite cu ipoteca de 119,5 milioane de franci (75,6 milioane de euro). In total, noua solutie de finantare in moneda elvetiana a convins peste 15.000 de clienti, dintr-un total de circa 42.
The Dude
QUOTE (Aramis @ 1 Sep 2006, 12:47 PM)
Pana recent am apelat la ei pentru cumpararea de EURO si am fost destul de multumita de cursul lor.


Multa vreme au avut unul din cele mai bune cursuri. Prin 2004 cred, cand a fost o scurta perioada de instabilitate, Raiffeisen a fost printre singurele banci care mai intai au plafonat schimbul (max. 1000 USD) si apoi chiar l-au sistat.
Nu e o manevra corecta.

Cifrele pe 2005 le-au obtinut prin politica de creditare pentru locuinte si nevoi casnice. E o inselatorie ascunsa si acolo, se va vedea asta cat de curand pe masura ce termenele de rambursare se vor apropia. Dovada cea mai elocventa este ca majoritatea ofertelor bancii in directia asta fie s-au sistat, fie s-au modificat substantial.

Recomand Raiffeisen... la dusmani
devil.gif devil.gif
Mihai
Raiffeisen pregateste obligatiuni in lei pe 3-5 ani dupa ce iese BRD pe piata
QUOTE
Raiffeisen Bank a inclus in strategia de finantare pe 2007 lansarea unei emisiuni de obligatiuni pentru a sustine cresterea maturitatii medii a creditelor si a face fata tendintei de scadere a lichiditatilor pe piata, a declarat pentru ZF Steven Van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

"Cresterea creditului in lei si majorarea rezervelor minime obligatorii reduc deja lichiditatea, asa ca pe langa emiterea de obligatiuni ne gandim si la produse de economisire pe termen lung", spune Van Groningen.

Deocamdata, banca inregistreaza o lichiditate peste medie, soldul depozitelor atrase fiind mai mare decat cel al creditelor acordate, desi dobanzile pasive sunt printre cele mai scazute de pe piata.p
Mihai
Raiffeisen are 30.000 de clienti pe myBanking
QUOTE
Clientii Raiffeisen Bank deruleaza tranzactii de 1,6 milioane de euro lunar prin intermediul seriviciului de myBanking, care permite efectuarea de operatiuni de pe telefonul mobil. In prezent, banca are 30.000 de clienti care utilizeaza acest serviciu, lansat in 2003 in colaborare cu Vodafone. Raiffeisen a anuntat extinderea serviciului si pentru abonatii operatorului de telefonie mobila Orange. Pentru a utiliza acest serviciu, clientii trebuie sa semneze un contract cu banca si sa achizitioneze o cartela SIM Smart, care contine aplicatia de mobile banking. In cazul abonatilor Orange, pretul abonamentului este de 0,5 euro lunar pentru persoanele fizice, respectiv 1 euro pentru companii.
iMar
QUOTE (The Dude @ 1 Sep 2006, 10:47 AM)
Omule, gresesti ! Eu am avut o experienta traumatizanta cu Reiffeisen, la fel si cativa din prietenii mei. M-au mintit cu nerusinare la deschiderea unor conturi (prin mistificare, nu prin omisiune cum fac cei mai multi), m-au inselat pe fata la carduri, si cand am vrut sa plec de la ei, m-au declarat rau-platnic si m-au reclamat la nu stiu ce structura unde urma sa raman in banca de date cu imaginea asta urmatorii opt ani. Am rezolvat doar cu audiente si cu amenitari (protectia consumatorului, alea, alea..). Nici acum nu sunt sigur ca am scapat de ei, si ori de cate ori gasesc prin cutia de scrisori vreun plic cu antetul in culorile lor ma trec fiori..

welcome to the club

aceeasi experienta traumatizanta am avut-o si eu, sunt pe lista CRB-ului pentru 4,41$ debit. raiffiesen banca de r***t mi-a luat comisionul de administrare 20$, in cont erau doare vreo 16$ ... un cont care nu mai era folosit de 9 luni. La o banca normala dupa 3 luni de inactivitate contul devenea dormant (ingheta) , nu era purtator de comisioane dar nici de dobanzi.. nu la ei
jenant este faptul ca nu m-au contactat, m-au raportat direct la CRB desi aveau toate detaliile mele , inclusiv e-mailul.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.