Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Vinuri
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Felina
Care sunt vinurile de 'vita nobila'?
Cum recunoastem un vin bun?
Vinurile ieftine sunt garantat proaste?
Cam de la ce pret in jos incep vinurile sa fie considerate ieftine?



P.S. Mai am intrebari, asta-i doar inceputul laugh.gif
exergy33
Felina

Un mic cadou , rimat,de casa noua. smile.gif

Inneaca-n vin si teama si umbrele tristetii!
N-ai sa mai sovai intre nenumarate secte.
Caci vinu-i filtrul magic al linistii perfecte.
E-un alchimist ce schimba in aur plumbul vietii.
OMAR KHAYYAM

Cam asa se face o degustare de vinuri :

"Pentru a face o degustare profesionala, exista o ordine de prezentare a probelor si anume: dupa culoare - mai intai vinurile albe si apoi cele rosii; dupa continutul de zahar - intai vinurile seci, apoi demiseci, demidulci, dulci si licoroase; dupa varsta vinurilor - mai intai vinurile tinere, dupa care cele mai vechi, in ordinea crescatoare a vechimii. Temperatura la care se servesc probele pentru degustare are si ea o foarte mare importanta. Pentru depistarea unor neajunsuri de gust si mai ales de miros, este recomandabil ca vinurile albe sa fie degustate la 18-20 grade C, iar cele rosii la nu mai mult 23-24 grade C. Dupa turnarea vinului in pahar, se face examinarea vizuala - culoarea vinului, limpiditatea, meniscul si degajarea de dioxid de carbon . Meniscul - sau oglinda vinului, cum i se mai spune - este urma sub forma de inel pe care o lasa vinul alb pe pahar sau sticla; cu cat acest inel este mai gros, cu atat vinul este mai bun. Se trece apoi la examinarea olfactiva pentru aprecierea mirosului - aroma, la vinurile tinere, si buchetul de maturare si invechire la vinurile mai vechi. Dupa miros se face aprecierea gustului, cand se preia o cantitate potrivita de vin din pahar, pentru a veni in contact cu intreaga cavitate bucala. La aprecierea gustului, apare o succesiune a gusturilor, in functie de amplasarea papilelor gustative pe limba, in ordinea dulce, acru si apoi amar.'

Nicu Itu - oenolog ... adica specialist in vinuri smile.gif
Grea meserie mai au unii. laugh.gif

exergy
Tyra
Putem sa spunem si care sunt vinurile preferate? sorry.gif
mutulica
ar fi doua ... saint-emillion si malartic lagraviere
Felina
QUOTE (mutulica @ 3 Jul 2006, 12:50 PM)
ar fi doua ... saint-emillion si malartic lagraviere

De ce?

Descrie-le, spune tot despre ele, inclusiv pret! rolleyes.gif
mutulica
de ce ?
pai... sa spunem ca mi-au placut astea... de ce imi place ceva .. nu stiu sa spun

ca pret.. intre 4 eur si 45 eur depinde ce anume iti doresti

daca ar fi sa recomand ceva anume ar fi merlot '99 malartic lagraviere, grand cru, rouge
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.