Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Nick Si Psihologie
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Psihologie - Teorii si Aplicatii. Dezvoltare personala
alfa
Ne-am ales cate un nick. Are vreo relevanta psihologica? Ce putem spune despre cei care-si aleg nickuri servindu-se de limba engleza? Dar despre cei care opteaza pentru nume sau prenume de personalitati etc. ? Putem gasi o trasatura psihologica care, dincolo de exceptii, sa-i reprezinte pe unii dintre cei aflati intr-o anumita categorie ? smile.gif
eu_si_tu
Scuze ca dau buzna aici , insa cred ca ai putea sa incepi discutia pornind chiar de la propriul tau nick : alfa.
Ce semnificatii se pot gasi acestor patru litere ? smile.gif
Pentru ce ti-ai ales acest nume ?
In ce masura te reprezinta el ?
Titus Herbert
Daca se poate face un fel de profil psihologic al niku-rilor, acesta ar fii posibil numai in cazul in care persoana respectiva l-a ales in urma unei cautari. Daca vezi un cuvant sau o expresie care iti place si te hotarasti ca o vei folosi din lipsa de "resurse" (lene) nu stiu ce s-ar putea spune despre tine (decat ca esti lenes probabil devil.gif smile.gif ). Vroiam sa reliefez ca pot exista si in mod sigur exista si asemenea cazuri. Despre restul astept si eu cu interes sa vad ce se poate afla.
alfa
QUOTE (eu_si_tu @ 20 May 2006, 02:14 PM)
Scuze ca dau buzna aici , insa cred ca ai putea sa incepi discutia pornind chiar de la propriul tau nick : alfa.
Ce semnificatii se pot gasi acestor patru litere ? smile.gif
Pentru ce ti-ai ales acest nume ?
In ce masura te reprezinta el ?

Afla ! biggrin.gif
eu_si_tu
Se merita oare sa-mi chinui talentul? ... pe care nici nu stiu daca-l am ! devil.gif
eu_si_tu
Nici nu stiam ca se gaseste si bere cu numele de Alfa ! ohmy.gif

user posted image
Erwin
eu_si_tu:
QUOTE
Se merita oare sa-mi chinui talentul?


deh, e o incercare de anvergura, dar nu imposibil, uite ce repede ai si gasit ceva spoton.gif sa bem pentru asta! drunk.gif

alfa:
QUOTE
Are vreo relevanta psihologica? Ce putem spune despre cei care-si aleg nickuri servindu-se de limba engleza? Dar despre cei care opteaza pentru nume sau prenume de personalitati etc. ?


pai are, dar cred ca se intampla invers, mai intai gasesti nick-ul si abia apoi construiesti personajul in jurul lui... ca alegerea e inspirata sau nu, asta-i cu totul relativ... limba engleza, din afara, pare mai permisibila si mai versatila in privinta numelor proprii si a formarii semnificatiilor cuvintelor, de pilda numind mouse un soarece si un mouse de computer nu e o problema

numele sau prenumele de personalitati presupun ca sunt alese din cauza admiratiei pentru personalitatea respectiva, dar nu neaparat, unii vor doar sa se bage in seama... cool.gif
Titus Herbert
Erwin eu nu cred ca numele este baza pe care se construieste personajul. Poate pare asa din exterior pentru ca la inceput de drum, nikul pe care ti l-ai ales este singurul care poate sugera ceva pentru ceilalti. (poate aici se incadreaza cei care vor sa se bage in seama.. tongue.gif )
Daca mai tarziu asociezi un anumit comportament cu numele mi se pare firesc.

A(fl)(lf)a tongue.gif
fis_tic
QUOTE (alfa @ 20 May 2006, 02:04 PM)
Ne-am ales cate un nick. Are vreo relevanta psihologica? Ce putem spune despre cei care-si aleg nickuri servindu-se de limba engleza? Dar despre cei care opteaza pentru nume sau prenume de personalitati etc. ? Putem gasi o trasatura psihologica care, dincolo de exceptii, sa-i reprezinte pe unii dintre cei aflati intr-o anumita categorie ? smile.gif

Unii si-au ales mai multe. Sigur, chiar si numai unul are relevanta psihologica, pe lumea aceasta orice are un motiv, logic. Adica i se atribuie. Despre cei cu mai multe pseudonime se pot spune mai multe, dar nu vreau sa ma pricep eu sa spun. Limba engleza este buna, sa priceapa tot prostul ca suntem citizens, de aceea ne alegem; si in alte limbi cuvintele au mai multe semnificatii, chiar si in cele de ceas, depinde si fiecaruia cum ii ticaie. Sigur, pseudonimul se alege cu inima nu cu mintea, tocmai ce vorbeam.
Bine ca nu suntem la sertarul de psihanaliza, desi bag de seama ca si numai psihologic ne ferim sa vorbim despre alegere si dam rateuri spre acelasi tip de explicatii intalnite si la "Despre forumisti/De ce acest nick". Oricum mi se pare acelasi lucru si destul de interesant. Mai ales ca este rost de galceava si pretext de hai sa-i dam nesuferitului castane, motivat. Putem gasi trasaturi psihologice, dar eu nu le stiu pe numele lor din stiinta. Ma rog, este suficient sa le spunem cum face, desface, cum umbla si altele si specialistii vin si denumesc animalul sau deviatia psihologica, asa se spune in ziare, nu? Oricum eu am pregatita o replica pentru una si abia astept sa vina sa pliscaiasca pe aici, la adresa mea.
Eu zic sa-i luati la desecat pe aceia pusi pe tusa temporar sau definitiv, asa de incalzire, pentru ca oricum n-au cum raspunde, ori daca o fac...confirma.
Despre al meu, pot spune ca poate sa aiba legatura cu fisticul, cand ma uit in sacii de fistic la boabe am impresia ca vad niste figuri guralive cu limba umflata; asa, si fisticul poate sa treaca si la arome, nu? E clar, ma credeam esential pe acest onorabil forum sau macar da gust. Am prins si demult inghetata despre care ziceau ca este cu fistic, acum pare sa aiba alt gust, probabil boala e din copilarie, hai ca ma pricep la psihologie. Apoi, am impresia ca fis_tic este din familia de pseudonime ca si mastic, pis_Tache si mai era unul, +tic. E de vita, nu de pasare. Despre celelalte, complicat, complicat, prefer mereu acest gen, este usor de uitat.
M-am uitat la copacul fistic adus de google, cand l-am vazut iar am zis ca-s specialist in alegere, inspiratie, mult ar avea baetii de lucru, dar ocupati-va de babele voastre. Sigur, si textul poate incadra intr-o categorie, talent domnilor, talent. Oricum, ce-i mai bun pastrez pentru mine, la vrabii si grauri...boabele. Am impresia ca si bombele intai ticaie si apoi fasaie. Sau invers, depinde de tip. Cat despre ticuri nervoase, am avut si unele mai rele decat voi.
Ok, secretul este ca pe lumea aceasta exista subtili si cei care ii parodiaza. Diferenta dintre acestia este zero, doar publicul este altul.
Bun, cum ziceai, limba engleza, adica suntem prieteni cu oceanul, cu sefu.
Despre cei cu nume si prenume de personalitati, adica pe principiul papusa mea este un nume pe scena si chiar daca eu, papusarul, sunt cam stangaci, numele ei impune respect. Cam acelasi lucru si cu hanul. E celebru.
Eris
Daca in privinta nick-ului, acesta uneori mai poate fi ales din lene (graba, etc), cum spunea cineva mai sus, imaginile alese insa, cred ca spun mai mult decat o spune porecla.
Sushi
si daca nick-ul e numele real sau aproximativ asta ce inseamna? ca-s dusa sau luata? tongue.gif
Erwin
QUOTE
Daca in privinta nick-ului, acesta uneori mai poate fi ales din lene (graba, etc), cum spunea cineva mai sus, imaginile alese insa, cred ca spun mai mult decat o spune porecla


that's right! spoton.gif hehehe... in cazul meu, dar in cazul carmelitei? cate nick-uri atatea povesti! smile.gif uneori n-ai nici o vina pentru numele pe care ti l-au ales nasii, nu-i asa? insa nu-i valabil si pentru poreclele pe care ti le-au ales "fanii" tongue.gif

Titus Herbert
Nu cred ca imaginile spun mai mult am vazut aceleasi avatar la 2 poate chiar 3 membrii. Tocmai de aceea s-a si deschis un topic cu avataruri deja luate ca sa nu se incurce lumea. Imaginile cu ochi sunt foarte des alese, de exemplu. Probabil ca si preferinta asta spune ceva.
alysoft2003
Dar totusi....hāc....hāc...eu cu cine votez laugh.gif
mutulica
sunt convins ca exista un contracct psihologic intre mine si nick-ul meu. vine din cauza virgintatii mele vadite
Eris
QUOTE (Titus Herbert @ 22 May 2006, 08:14 PM)
Nu cred ca imaginile spun mai mult am vazut aceleasi avatar la 2 poate chiar 3 membrii.

Sa spuna asta oare ca oamenii uneori au cate ceva comun?

Despre cei care aleg ca nick numele real cred ca sunt oameni "dintr-o bucata" thumb_yello.gif .
Titus Herbert
De fapt de mai multe ori oamenii au "ceva" in comun: mediu de provenienta, varsta, sex, situatie sociala, preferinta pentru poze cu ochi..
Probabil ca ochiul sugereaza ceva legat de perceptie, de ideea ca este "poarta" catre suflet, sau pur si simplu arata bine, starneste in mintea celui care il vede o imagine familiara, exprima diverse stari(tristete, voiosie, etc).
Sushi
io o sa ma refer acuma numai la userii ce i-am cunoscut personal sau pe care ii stiu virtual mai bine. Felina de exemplu, cind ii merge bine sta si toarce ca o pisicutza smile.gif Michelle e exact cum spune nick-ul, o dama bine, secretoasa si stilata. Oiski Poiski - jucausa si creativa. The cook e reflexia exacta a numelui a si explicat undeva cum si l-a ales. Cum adica cine sint? Eu sint the cook! devil.gif e omul din umbra, tacuta dar nu pasiva. Cit a fost insarcinata nu am auzit-o o data sa se plinga sau sa incerce sa iasa in fatza folosindu-si burta cum stiu multe cazuri. Iedera, din cite mi-am putut da seama dupa scurta noastra intilnire (care o sa se mai repete si repete pina intram la pensie si chiar si dupa ohyeah.gif ) are o personalitate foarte placuta, ca verdele iederei si se acomodeaza foarte repede cu persoanele din jur.
Eris
Am postat din greseala de 2 ori. Scuze.
Eris
Titus Herbert,
Credeam ca s-a subinteles referirea mea la caracteristici comune ale personalitatii userilor si nu a statutului social, nu ca asta ar exclude cele amintite de tine. Exista larga probabilitate, ca persoanelor care au crescut in acelasi mediu, sa le gasesti similitudini de comportament. (Ce descoperire.. wow! tongue.gif )
Asa cum spunea Carmelita, eu am facut deductia respectiva, prin contactul direct cu oameni care mai intai au reprezentat pentru mine doar o imagine. E doar o constatare.
Zeratul
Eu sunt de parere ca aproximativ 80% din nicknameuri au fost alese pe baza unor procese inconstiente.
Alfa= cel mai puternic.... mascul alfa de ex iar in simbolistica greaca alfa inseamna... Dumnezeu.
Sushi
QUOTE (Zeratul @ 25 May 2006, 02:12 PM)
Eu sunt de parere ca aproximativ 80% din nicknameuri au fost alese pe baza unor procese inconstiente.
Alfa= cel mai puternic.... mascul alfa de ex iar in simbolistica greaca alfa inseamna... Dumnezeu.

cu asta nu pot decit sa fiu de acord! cool.gif
milimetru
Carmelita, foarte interesante asocieri ai făcut īntre nick-uri si felul de a fi al userului respectiv. Pe "milimetru" (aka io pīnă deunăzi...) l-ai "cunoscut"? Ăla cum ţi s-a părut vizavi de nick-ul pe care-l avea?... unsure.gif
Sushi
QUOTE (caa @ 26 May 2006, 09:58 AM)
Carmelita, foarte interesante asocieri ai făcut īntre nick-uri si felul de a fi al userului respectiv. Pe "milimetru" (aka io pīnă deunăzi...) l-ai "cunoscut"? Ăla cum ţi s-a părut vizavi de nick-ul pe care-l avea?... unsure.gif

"cunoscut" ca refer scris, pm-uri, ceva messengeruri + telefoane. Pina acuma te stiu din scris. Baga mare la pm-uri si restul si mai vedem ce eticheta-ti pun tongue.gif
milimetru
Carmelito, Carmelito, mă bagi la idei... Să bag mare la pm-uri spui? jamie.gif sorry.gif Neah, mi-e cam frică de anumite bifurcaţii ale limbuţei matale, cine ştie īn ce intru! wink.gif

Legat de nick + avatar, īmi aduc aminte că am fost contrariat de faptul că, la un moment dat, planorista avea ca avatar un animal (struţ, cīine, nu-mi aduc bine aminte...) care avea vīrīt capul īn nisip (sau pămīnt...poate că scurma după ceva, iaca mă cam lasă memoria...). Şi mă īntrebam: "nick-ul" ăsta ce face el oare, planează ... cu capul īn nisip?...
dorinteodor
eris, zeratul

voi va exprimati foarte corect dar tot nu inteleg de ce voi folositi nick-uri ( sau nu sint nick-uri?). dorinteodor
Zeratul
100000 oameni cu numele de Daniel.
Unul singur cu numele Zeratul.
Plus ca Zeratul ma reprezinta.
mothman
QUOTE (dorinteodor)
dar tot nu inteleg de ce voi folositi nick-uri ( sau nu sint nick-uri?). dorinteodor


Dorin, dar tu de ce te semnezi de fiecare data la sfarsit ? tongue.gif
alfa
Ce parere aveti despre cei care variaza brutal lipsiti de imaginatie in jurul unei teme? Spre exemplu: Zamolxe, Zamolxis, Zamolxel. laugh.gif ( si s-ar putea sa mai fie biggrin.gif )
wasp
Eu sunt wasp pentru ca, precum s-a putut constata, sunt draguta, intelegatoare, impaciuitoare, calma... Sa continuu ? rofl.gif Puteam sa fiu si Poison sau Cruella... Dar as fi fost cumplit de previzibila. Deci, plictisitoare ! ohyeah.gif
fis_tic
Viespea mesteca lemn si face din acesta un material asemanator hartiei, il foloseste pentru a-si face cuib. Biologia ofera mereu o imagine subtila.
wasp
Deci are imaginatie si e constructiva ! tongue.gif
alfa
MIA= Marxists Internet Archive
wasp=white anglo-saxon protestant
laugh.gif
framboise
QUOTE (alfa @ 20 May 2006, 07:04 AM)
Ce putem spune despre cei care-si aleg nickuri servindu-se de limba engleza?

Eu mi l-am ales in franceza.... wub.gif
bunicu'Gilbert
Nu neaparat o trasatura psihologica cat o pura intamplare.
Cand am ales acest forum in urma unei informatii dintr'o pagina personala a unui user ascultam o melodie interpretata de Gilbert Becaud.
In rest ce mai conteaza!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.