Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Browser Folositi?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Internet - Siteuri Utile, SEO, Promovare, Hosting
Pagini: 1, 2, 3
milimetru
QUOTE
Mozilla Foundation a anuntat ca va lansa "in cel mai scurt timp", noi versiuni de Firefox si Mozilla, pentru a corecta recent descoperitele brese de securitate. Vulnerabilitatile recent descoperite sunt foarte serioase, ele pot permite rularea de soft distructiv.

"Imediat ce am primit raportul despre aceasta vulnerabilitate, am inceput sa evaluam optiunile", spune Mike Schroepfer, director of engineering la Mozilla Foundation. Firefox v.1.0.7 si Mozilla 1.7.12, ce au corectata bresa de securitate privind IDN, sunt acum testate, spune Schroepfer. "Aceste noi versiuni vor fi lansate cit de curind posibil"

Pe linga pach-ul ce priveste IDN, noua versiune va include si alte modificari ce corecteaza posibile probleme de securitate. Mozilla Foundation a raspuns extrem de rapid la bug-ul IDN si a lansat un temporary fix ce are rolul de a dezactiva suportul browserelor pentru IDN.


Sursa>www.develz.ro

QUOTE
Utilizatorii vor avea surpriza sa gaseasca in noua varianta a browserului Firefox imbunatatiri ale performantei, securitatii si protectiei intimitatii online. Versiunea 1.5 este primul upgrade major al browser-ului de la lansarea versiunii 1.0, in noiembrie 2004.

Beta 1 al Firefox 1.5 va fi urmat de Beta 2, anuntat pentru 5 octombrie. O versiune finala va fi probabil lansata in noiembrie sau decembrie, anul acesta.

Printre imbunatatirile anuntate se numara tab-urile de browsing avansate, noi avertizari ale prezentei de feed-uri RSS ale site-urilor, pop-up blocker mai performant si un sistem avansat de update software. In domeniul securitatii si protejarii datelor, cea mai mare imbunatatire consta in faptul ca nu mai este necesara descarcarea intregului browser pentru a face update-uri, si multumita noului sistem, se vor descarca doar mici parti deprogram, sustine Mozilla.

Urmatorul update major al lui Firefox este asteptat anul viitor.


sursa>www.xperts.ro

Eclectic
Internet Explorer. Sunt un conservator. biggrin.gif
Gurutzu^
internet explorer... cred ca din lene sa downloadez si sa folosesc altceva...
Bolt
Immm, ia-ncercati Netscape 8. Cool ! rolleyes.gif E mai lent ca Opera 8 dar merita incercat mai ales ca are o interfata bine desenata si ergonomica (ma refer la side panel). Si pe securitate sta bine, prin comparatie cu moaca de IE.
alfa
Ce am citit si eu in alta parte...Eu le am pe ambele si eram tentat sa folosesc Mozilla dar s-ar putea sa ma razgandesc:
QUOTE
Compania Symantec a anuntat ca browserele fundatiei Mozilla au un potential de vulnerabilitate la atacuri mai mare ca Internet Explorer (IE), browserul Microsoft. Raportul reconfirma faptul ca majoritatea atacurilor sunt indreptate spre IE.

Browserul Firefox al Mozilla este de obicei mult mai bine vazut de catre utilizatori din punct de vedere al securitatii decat Internet Explorer, care a avut multe vulnerabilitati in trecut.

Raportul Symantec pentru securitatea Internetului contine date din primele sase luni ale anului care contravin acestei perceptii.

Conform raportului, au fost gasite 25 de vulnerabilitati in browserele Mozilla in prima jumatate a lui 2005, dintre care 16 cu risc de securitate sporit. In aceeasi perioada, au fost descoperite 13 vulnerabilitati pentru IE, dintre care 8 clasificate cu risc sporit.

Din raportul oferit de Symantec nu reiese cat de repde au fost reparate vulnerabilitatile mai sus mentionate, sau cate dintre acestea au putut fi tinta hacker-ilor, insa se confirma faptul ca Microsoft a lansat lunar patch-uri pentru IE.

rebel
alfa, te-am ruga să menţionezi sursa ştirii respective.
Fitzcarraldo
Prima optiune. E cel mai bun, cel putin pentru mine. Opera si alte chestii ....
alfa
QUOTE
alfa, te-am ruga să menţionezi sursa ştirii respective
Catalin
Nici n-ai nevoie de sursa aceea. Toti cei care urmaresc stirile din domeniul IT au putut vedea multele bug-uri de securitate ale Firefoxului. IE este blamat cam degeaba, zic eu. E mai mult propaganda anti-Microsoft. In momentul in care un alt browser devine o parte importanta a pietei intervin si exploiter-ii - pana atunci respectivul browser e sigur pentru ca e anonim si nu-si bate nimeni capul cu el nu pentru ca ar fi el obiectiv superior.
alfa
Ceea ce nu inseamna ca IE e perfect...
QUOTE
A fost descoperita o deficienţă în Internet Explorer care ar putea permite un atac de la distanţă pe sistemele rulând Windows XP cu Service Pack 2, a anunţat compania de securitate informatică eEye Digital Security.
Deficienţa, care afectează de asemenea şi sistemele Windows XP, este prezentă la instalările implicite ale browserului Microsoft Internet Explorer, conform unui raport de securitate publicat de eEye.

„Deficienţa nu este de natură să permită exploit-ul cu un vierme, dar permite execuţia de la distanţă de cod cu un oarecare nivel de intervenţie din partea utilizatorului final”, spune Mike Puterbaugh, senior director of product marketing la eEye.

Descoperirea acestei deficienţe din IE are loc la doar o lună după ce Microsoft a lansat un patch cumulativ de securitate pentru remedierea a trei vulnerabilităţi din Internet Explorer.

Noua deficienţă IE se adaugă de asemenea unei alte vulnerabilităţi, descoperite luna trecută, care afectează sistemele Windows XP SP2.

Un reprezentant al Microsoft a confirmat primirea raportului de securitate de la eEye şi a declarat că va investiga problema. Pentru că detaliile vulnerabilităţii nu au fost publicate, utilizatorii nu sunt expuşi riscului ca un exploit să fie pus în circulaţie, a mai spus reprezentantul Microsoft.
Bolt
Eu de la bun inceput am avut retineri fata de Mozzila. Dupa cum am mai zis, folosesc Opera 8 si Netscape 8. Rapide, sigure, frumoase. Parerea mea, eh nu chiar numai a mea, ca suntem o mare comunitate de utilizatori a ambelor browsere. rolleyes.gif
alfa
La doar 48 de ore de la lansarea sa in versiunea gratuita, ce nu mai afiseaza reclame incorporate in browser, Opera 8.5 a atins pragul de download de un milion. Acest numar este dublu fata de recordul companiei din aprilie, la lansarea versiunii 8.0.

Status-ul de aplicatie freeware al browser-ului Opera adauga mai multa presiune asupra Internet Explorer al Microsoft si chiar asupra lui Firefox, care a castigat in popularitate in fata lui IE6. Compania Opera sustine ca majoritatea celor ce au descarcat noua versiune sunt utilizatori de IE.
milimetru
2 add-ons care dau altă faţă bătrînului IE:

1. IETab "montează" taburi.
2. Easy Go Back introduce mouse gesture.
trustbyte
Firefox e preferatul.
Imi place si Dillo.
milimetru
Pomeneam de bătrînul IE... Pentru cei care nu se pot despărţi de el dar ar dori ceva nou le recomand cu căldură următoarea adresă: http://www.getfoxie.com/

Cosmetizarea bătrînului e de-a dreptul spectaculoasă, de data asta: taburi, adblock, cleaner, mini firewall şi alte cîteva treb'şoare de toată isprava!
Fitzcarraldo
Internet Explorer. Restul ma indispun, numai p-asta l-am folosit cu regularitate.
milimetru
De cîteva zile e disponibilă varianta 1.5 a lui Firefox. Ce mi-a atras atenţia la prima vedere e faptul că "ţine minte" pagina vizitată astfel că întoarcerea se face fără încărcarea ei din nou. Solicită resurse mai mari decît 1.0.7 din partea pc-ului dar se spune că e "blindat" mai bine împotriva atacurilor din exterior...
milimetru
E disponibil pt download IE 7 Beta 2 Preview!!! jamie.gif
milimetru
Pentru pc-urile învechite, care au CPU sub 1000 şi Ram-ul sub 128, se potriveşte f bine un "văr" de-al lui Firefox (foloseşte tot Gecko) care se mişcă în acele condiţii incredibil de bine (consum de resurse minim) şi rapid (cred că doar Opera îl depăşeşte). E vorba despre K-Meleon wub.gif
Erwin
Salut!
Folosesc IE cu yahoo antispy, nu se mai blocheaza de cand am redus cache-ul de la 400-500MB (default) la 100 MB si merge excelent. In plus, un antivirus bun si un firewall sunt absolut necesare, indiferent ce browser folositi. La micro$oft idealul e sa ai toate pathc-urile instalate automat cum apar. Altfel e belea. Service Pack 2 are popup blocker in IE by default.
Daca nu as fi legat de programele win as trece pe Linux, fara doar si poate. Fedora Core e excelent. thumb_yello.gif
Cla
Daca m-as pricepe cu instalarea Linux, as fi schimbat deja demult.
$ictirmoft pur si simplu ma enerveaza...
Erwin
Cla, instalarea Linux a devenit o joaca de copii! Fedora se instaleaza mai usor decat Win XP!
Cla
Am un SUSE acasa, dar inca n-am avut curaj sa-l instalez... hh.gif cred ca un 8.5
Si daca te intrebi acum de ce-s acasa = sorele au fost nasoale si de doctori n-am avut chef rofl.gif
Olaf
Filmulet de motivare. rolleyes.gif
bishop
QUOTE (caa @ 2 Dec 2005, 04:37 PM)
De cîteva zile e disponibilă varianta 1.5 a lui Firefox. Ce mi-a atras atenţia la prima vedere e faptul că "ţine minte" pagina vizitată astfel că întoarcerea se face fără încărcarea ei din nou. Solicită resurse mai mari decît 1.0.7 din partea pc-ului dar se spune că e "blindat" mai bine împotriva atacurilor din exterior...

De cand am 1.5.0.4 - cica ultimul update de la Firefox - am numai probleme: paginile se incarca mai greu, uneori se blocheaza etc. Era mai bine inainte.
milimetru
Un piculeţ de răbdare să mai ai bishop. Apare foarte curînd 2.0! thumb_yello.gif
Olaf
Eu n-am avut absolut nici o problema cu 1.5.0.4
Titus Herbert
Eu am opera si ie, daca deschid 210 cu opera la camera de joc, nu imi arata jucatorii sau partidele, la ie, da.
milimetru
Dacă Opera e nr 9 (şi ceva tongue.gif ) probabil că-ţi lipseşte flash player-ul; dacă e 8 şi ceva ar trebui să meargă, pt că acolo există plug in ul ăsta deja activ la instalare; dacă e 8 şi nu merge chiar n-am idee care ar putea fi cauza. Oricum la Opera îţi trebuie mare răbdare şi un pic de interes/pasiune: "Cadillac"-ul nu "abordează" satisfăcător un număr considerabil de site-uri...
Titus Herbert
Multumesc Caa.
E intr-adevar Opera 9 fara flash, ca asta era free la download tongue.gif
Asa ca pentru 210 folosesc IE si pentru restul Opera smile.gif
alfa
IE si Firefox
alfa
Mi-am tras si Opera.
the_mAgus
Mozilla Firefox spoton.gif
Dea
Firefox rulz smile.gif
Kyklos
Am ramas la Internet Explorer ...as trimite o petitie la MICROSOF sa-mi dea o medalie pentru fidelitate...
cornuletz
Firefox rulz thumb_yello.gif
Olaf
A aparut Firefox 2.0 biggrin.gif
Cla
Just Opera.
alysoft2003
Acum ca am instalat si Windows Vista, am parte de IE7. Pe pc de la munca unde l-am instalat pe un sistem supraincarcat cu informatie, virusi, spyware si programe care ruleaza simultan se comporta ca un melc. Acasa in schimb merge ok.
Cla
De câteva zile încoace îmi face Opera fente, merge ca melcul.
O fi supraîncarcat, ma gândesc eu, ca mai stau si pe youtube.
Asa ca am trecut pe IE si mi-am descarcat Firefox, pt orice eventualitati.
Merge super, dar îmi lipseste chestia aia de jos cu care dai imaginea în stânga-dreapta
(am monitor mic)
Ma poate ajuta cineva? cum rezolv asta?
Data'q
Eu tot Opera folosesc, de multă vreme, şi nici una, nici alta decât versiunea download-ată de pe site-ul lor... Şi nu-mi face nici o fentă... Ai grijă să nu fie calculatorul de vină... Poate ai mai instalat în ultima vreme nişte progrămele care îţi mai mănâncă din RAM...
Şi despre ce chestie cu care "dai imaginea în stânga-dreapta" vorbeşti? Că eu n-o cunosc... unsure.gif
Cla
QUOTE (Data'q @ 6 Dec 2006, 06:47 AM)
Poate ai mai instalat în ultima vreme nişte progrămele care îţi mai mănâncă din RAM...

Se poate... fata a instalat niste jocuri.
Dar nu-mi imaginez cum Opera ar mânca RAM, dar Firefox nu...
QUOTE
Şi despre ce chestie cu care "dai imaginea în stânga-dreapta" vorbeşti? Că eu n-o cunosc


Am monitor de 14", nu de 17"
Daca ai o poza mai mare pe site, tre' sa switch în stânga-dreapta, de aia vorbesc smile.gif

Apropos, daca închid Opera, dupa ce-l deschid, merge iara struna...
vitalic sprinceana
maxton, uneori franeaza, dar e bravo in general
Emil Condor
QUOTE (Data'q @ 6 Dec 2006, 07:47 AM)
Eu tot Opera folosesc, de multă vreme, și nici una, nici alta decât versiunea download-ată de pe site-ul lor... Și nu-mi face nici o fentă... Ai grijă să nu fie calculatorul de vină...

Același lucru pot spune și eu... Folosesc Opera de 18 luni fără probleme. Cu orice browser, dacă ai probleme Cla, exact cum ai spus, închide calculatorul și redeschide-l, mărește viteza lui. Dacă aceea nu se întâmplă, curăță gunoaiele de care nu ai nevoie, file temporare, cockies, temporary downloads. Foarte important este registry keys ce se încarcă de tot felul de chei invalide, rămase după greșeli de downloads ori după eliminarea unor programe sau file de care nu ai mai avut nevoie. Registry Mecanic este pentru depistarea acelor chei moarte iar Registry edit pentru curățarea lor. Această arie (Registry) este de regulă cauza principală pentru încetinirea calculatoarelor și pentru crash-uri când computerul, pur și simplu, moare. Eu, la fiecare 2-3 luni elimin cheile inutile, nefolosite. O fac manual (trebuie atenție mare la această operație pentru a nu elimina ceea ce calculatorul are nevoie pentru o bună funcționare!), dar sunt programe ce o pot face automat doar că acele programe... costă! Local disk(C:) trebuie curățat de programe inutile (numai că trebuie să fii foarte sigur că sunt fără rost!) și... de circa 2-3 ori pe an e bine să faci defragmentarea sistemului. Dacă le-ai făcut pe astea, calculatorul va merge ca înainte sau chiar mai bine!

Revenind la tipuri de browsers, am folosit câteva săptămâni Netscape. Concluzia mea: securitate bună dar lent!
Am încercat Firefox o foarte scurtă perioadă de timp. Mi s-a părut bunicel, cred eu, mai bun decât Explorer care îl am ca al doilea browser după... am vorbit de el mai sus, Opera. Sunt foarte satisfăcut de Opera 9.02. Și celălalt, Op.8 este ok!

Oh! Am uitat un lucru: dacă ești sigur că browser-ul este prea încărcat și nu știi cum să-i faci curățirea fă-i jupânului un Uninstall și instalează altul curat...
Erwin
am şi mozilla firefox iar când editez aici şi vreau să fac bold sau italic doar o parte din text marcate cu mouse-ul, tagurile respective apar la sfârşitul textului ceea ce nu se întâmplă pe IE. hh.gif
laura k
sad.gif ..eu am probleme cu IE. De vreo doua luni , accesez internetul si imi da eroare, se blocheaza. dau restart , si , daca am noroc, merge. Cu YM si cu DC++ nu am nici o problema dar habar n-am cum sa rezolv cu browserul. De unde dau Uninstall?? intru in Control Panel? as instala mozilla firefox dar nu cred ca ar fi bine sa-l trintesc peste IE.Please help!!! smile.gif
Emil Condor
QUOTE (laura k @ 4 Jan 2007, 02:51 PM)
De unde dau Uninstall?? intru in Control Panel?

1. Control Panel
2. Add or Remove Progr.
3. click on "Windows Internet Explorer"
4. click "Remove"
IoanV
QUOTE
as instala mozilla firefox dar nu cred ca ar fi bine sa-l trintesc peste IE.
Instaleaza-l linistita. Poti utiliza simultan mai multe browsere pe acelasi PC, se poate chiar naviga in paralel, fara sa se deranjeze.
laura k
multumesc , baieti!! am instalat mozilla firefox si sunt foarte multumita! merge mult mai bine si am scapat(pentru totdeauna , sper) de blocaje!!! yupiiiiie! smile.gif)
Aramis
Eu folosesc acasa Mozilla si nu vad diacriticile de pe Han... De ce?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.