Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Metafizia Revolutionara
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Ovidiu Bufnila
De la un capat la altul al tarii, boceala, bascalie, babardeala. Dar actiune revolutionara ioc. Spiritul critic romanesc e exemplar dar punerea in opera a spiritului critic e lipsa. Marea noastra lipsa. Le stim pe toate dar nu stim nimic. Salile noastre de spectacol sunt goale. Istoria joaca fara Romani.Cand ne trezim? Cand nu vom mai boci aiurea istoriceste cazand in nas dupa cum bate vantul de la Moscova sau de la New York sau dinspre asa-zisii nostrii bravi patrioti? Intre Moscova si New York sau Washington si Patriotismul Patriotard Inselator oare nu avem de gasit o Cale Adevarata?

Oare noi romanii nu putem fundamenta o sanatoasa Metafizica Revolutionara?
bunicu'Gilbert
Am ramas destul de nedumerit citind mesajul de mai sus.
Am apelat la dex si iata rezultatele:
Metafizica: Parte a filozofiei având drept obiect cunoaşterea absolută, studierea fenomenelor care nu pot fi percepute cu simţurile noastre, care depăşesc cadrul experienţei.
Revolutionara: 1. Adj. Care ţine de revoluţie, care este în legătură cu revoluţia, care aderă la revoluţie sau propagă revoluţia. ♦ Fig. Care produce o transformare radicală într-un anumit domeniu; înnoitor, transformator. 2. S.m. şi f. Partizan, adept al revoluţiei; participant la o revoluţie.
Ultima carte citita in domeniu: Patrick Suppes - Metafizica probabilista - Humanitas 1990
Am zis ca e prea veche si am apelat la Google numai pt pagini in limba romana.
Tot nu m'am lamurit. Nu cred ca este cazul sa'l recitesc si pe Cioran. In orice caz articolul de mai sus are ceva din "Schimbarea...", mult discutata si repudiata de insusi autorul ei.
Asta ca o proprie contributie la subiectul abordat, astept lamuririle directorului de imagine.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.