Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Traiesc Bine
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Mihai
Scrieri, ganduri, amintiri din viata lui actionmedia veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.

Lectura placuta! smile.gif
actionmedia
Da! Traiesc bine! Imi place viata cu tot ce e in ea. O savurez pana la ultima picatura.
Eh, unii care se plang ca o duc rau s-ar putea sa fie invindiosi pe mine, ca cica eu o duc bine. Un studiu comparativ nu am facut, dar nu conteaza cum o duc altii, nici macar nu conteaza cum "o duc eu", important este ca traiesc si asta este binenteles bine. E bine ca traiesc si de aceea spun ca traiesc bine.

Iubesc ploaia

Ieri m-a prins in oras o ploicica scurta, doar asa cateva picaturi, dar suficient pentru a simti un miros pe care nu l-am mai simtit de mult. Mirosul de trotuar ud. E un miros foarte placut. Dar nu este singurul lucru placut la ploaie. Imi place can ploaua, mi se pare facinant sa vezi apa curgand din cer. Nu este intotdeauna placuta senzatia picaturilor pe piele (pentru ca sunt reci) dar uneori poate fi o binecuvantare, mai ales in zilele calduroase.
Ploaia inseamna viata, eu iubesc viata, deci iubesc si ploaia.
Iubesc ploaia dar nu si toate consecintele ei. Ploaia poate avea si consetinte negative pentru noi oamneii. Dar toate aceste consecinte nu sunt suficiente pentru a ma impiedica sa iubesc ploaia.

Felina
Si eu iubesc ploaia! Am fost considerata deplasata cand am fost vazuta alergand prin ploaie fara motiv, doar de dragul ploii. laugh.gif

Bine ai venit printre 'jurnalisti'! tongue.gif harhar.gif
actionmedia
QUOTE (Felina @ 20 Mar 2006, 04:39 PM)

Bine ai venit printre 'jurnalisti'! tongue.gif harhar.gif

Bine v-am gasit.

Traiasca societatea de consum multilateral dezvoltata

Traim vremuri de glorie ale consumului fara precedent in Romania din toate timpurilor. Astazi se consuma mai mult ca niciodata. Putem spune ca oamenii traiesc ca sa consume, nu mai consuma ca sa traiasca. Unii dintre ei, nu chiar toti. La noi la servici se renoveaza. Au inceput cu mansarda si vor continua cu etajele inferioare. Intr-o zi din cele trecute vine la noi in birou un muncitor care lucra sus la mansarda sa ne intrebe daca nu cumva avem un incarcator de Nokia. Intr-un final se gaseste unul, iar muncitorul scoate telefonul si il baga in priza. Traiasca clasa muncitoare din Romania care isi permite sa isi cumpere telefoane mobile mai performante decat ale mele tongue.gif . Ma uitam usor invidios la telefonul cu ecran color, sunete polifonice, camera foto si alte functii interesante, care trebuie sa fi costat cateva sute de euro. Ce-i drept am si eu un telefon su camera foto dar zgarcit fiind mi-am luat doar un siemens cu doar 2,3 milioane, in programul de fidelitate Connex. Pe Orange am un telefon clasic, un Sagem amarat (dar ma tine mult bateria tongue.gif ). Credeti ca e mare scofala sa ai doua mobile? Stiu oameni care au 3-4. Orange-ul nu il platesc eu, il am de la servici.
Revenind la societatea de consum din Romania:
Sambata, 18 martie 2006 orele 13:30, Magazinul Kaufland din Bucuresti (zona obor).
Plin. Plin de lume si de carucioare pline de cumparaturi. Ma intreb cum este in Piata Obor care e la doi pasi. Cred ca este la fel de aglomerat. Dupa o ora dau sa ies din magazin. Stupoare... Cozile se intindeau pe cateva zeci de metrii, ce-i drept fetele de la casa se miscau repede. Insa nu am mai vazut asa cozi nici in Carrefour.
Ce imi place in Kaufland este ca dau rest pana la ultimul banut, nu ca ar avea cine stie ce valoare, dar ca principiu este super. Se cunoaste ca sunt nemti. Am iesit mai usor cu vreo 55 de lei noi. Nu mi-am luat mare lucru pentru ca stiam ca a doua zi urmeaza sa mergem in Carrefour, astia au oferta mai bogata si au produse mai de calitate.
Duminica, 19 martie 2006 orele 15:30, Magazinul Carrefour Orhideea. Plin, dar parca nu asa de plin ca altadata. Ai loc sa respiri sau chiar sa lesini. Am plecat fara lista (ma rog, cu o lista partiala) Asa ca l-am luat de la un capat la celalalt sa vedem "ce mai are", ca nu am mai fost de mult. Si incet incet s-a umplut carucioarul, de data asta nu am stat la coada, am avut noroc. Am iesit mai usor cu vreo 230 lei noi.
Total cheltuieli pe weekend, aproape 300 lei noi, cam dublu fata de un weekend obisnuit de anul trecut. Ce-i drept familia mea s-a marit. Oricum sunt fericit ca fac parte din societatea de consum.

In excursie la cumparaturi
Cine nu are masina sau nu vrea sa cheltuiasca bani pe benzina sau sa isi faca nervi in trafic are si alte solutii pentru a face cumparaturile saptamanale. Rucsacul. Da rucsacul cu care mergeam la munte si la mare a devenit un instrument foarte util in societatea urbana de consum. Pui rucsacul in spate, te incalti cu pantofi sport si te duci la cel mai apropiat magazin pe gustul tau. Indesi toate cumparaturile in rucsac si te intorci acasa. Este un sport nou, foarte interesant, pe care din ce in ce mai multa lume il practica. Imbini utilul cu placutul. Faci si cumparaturile si faci si o excursie. Eh, daca ai exagerat cu cumparaturile si nu iti incap in rucsac, poti sa iei si taxiul, acum ce mai conteaza 5-6 lei dupa ce ai cheltuit cateva sute.
actionmedia
Si azi traiesc bine tongue.gif

Este asa frumos afara... A venit in sfarsit primavara mult asteptata. Sunt fericit ca traiesc sa vad asa o zi superba. Am viitorul inainte. Cred ca voi putea face lucruri importante in perioada care vine. As vrea sa dau din fericirea mea si altora, dar daca ei nu vor, eu nu pot sa ii oblig. Ceva se intampla sau urmeaza sa se intample. Presimt ca va fi ceva bun (pentru mine cel putin).
Astazi am constatat ca strategia mea de lucru pe Forex nu este tocmai cea mai buna. Dar e bine, am invatat ceva. Oricum mai am multe de invatat. Si in ceea ce priveste munca de la serviciu am invatat ceva. Una peste alta lucrurile se intdreapta intr-o directie buna, ca intotdeauna de altfel.
actionmedia
Intotdeauna vine si al doilea autobuz

Deocamdata sunt pieton, pana pe 11 aprilie cand mai vedem ce se intampla, iau sa nu iau examenul de soferi. La servici ma duc cu autobuzul. Iau 300 de la Piata Romana spre 1 Mai. Aproape in fiecare dimineata, daca nu am vreo intalnire la prima ora.

De obicei, 300 este foarte aglomerat, la orice ora si in orice sens. Doar ca intotdeauna vine si al doilea autobuz care e mai gol. Eu cum sunt un tip comod, nu prea ma inghesui in cel aglomerat. Astept sa vina al doilea, de obicei, in 90% din cazuri vine destul de repede si aproape gol. Nu tin neaparat sa stau jos, dar nu suport sa merg precum sardelele. Si nici nu vreau sa le dau prea multe ocazii hotilor sa ma controleze prin buzunare. Asa ca prefer sa ajung cu 2-3 minute mai tarziu dar cat de cat confortabil.

Astazi a fost destul de amuzant. Ca erau multi oameni in statie si am zis, e clar, il astept pe urmatorul. Vreau sa va spun ca toti acei oameni s-au inghesuit in primul autobuz. Si probabil se spuneau omniprezentele amabilitati "ce te impingi domnule, nu vezi ca nu am unde sa ma mai urc", sau "mai avansati un pic, nu vedeti ca e gol acolo la mijloc, ce stati ca vitele in usa" si tot soiul de chestii de-astea rofl.gif . Si cum se injurau ei asa, iata ca apare si al doilea... Doua babe stateau de vorba, ele asteptau alt autobuz, "Ce autobuz e asta?" ,"tot 300, da asta e gol", "Da, si unite ala abia a inchis usile", nu am mai auzit ce au mai spus pentru ca intre timp a plecat autobuzul meu, insa probabil ca au tras o injuratura la adresa RATB, apoi a primariei si probabil ca au continuat sa discute politica rofl.gif incheind cu un "dai dracului ca sunt toti niste hoti si niste sarlatani", "AMIN!" rofl.gif

Se pare ca e sanatos sa fi rabdator.

Sa traiti mai bine decat mine! laugh.gif
flori
actionmedia, scrii superb e o placere sa te citesc...Optimismul tau e molipsitor...pot spune ca ma simt mai bine dupa ce am citit aceste rinduri. Cred ca de fapt in optimism sta secretul traiului bun. Continua sa traiesti bine! thumb_yello.gif
actionmedia
QUOTE (flori @ 22 Mar 2006, 01:25 PM)
actionmedia, scrii superb e o placere sa te citesc...Optimismul tau e molipsitor...pot spune ca ma simt mai bine dupa ce am citit aceste rinduri. Cred ca de fapt in optimism sta secretul traiului bun. Continua sa traiesti bine! thumb_yello.gif

Multumesc, ma bucur ca te-a ajutat ceea ce am scris eu. Sper sa ajute cat mai multa lume. Imi place sa ii ajut pe altii. Cred ca daca am fii toti mai optimisti, lumea ar fi mai buna.

Fabrica de laxative

Mai, la cat de constipati sunt oamenii in ziua de astazi cred ca as da lovitura cu o fabrica de laxative. Este si normal sa fie constipati daca inghit tot soiul de probleme, mizerii, griji, injuraturi, minciuni, promisiuni desarte. Le mai trebuie din cand in cand o gura de "Glumolax" sau "Optilax", laxative pe baza de umor si optimism ca sa mai scape de problemele care i-au constipat. De atata constipatie uita sa mai traiasca, sa se bucure de primavara de afara, de vremea frumoasa, de soare, de ploaie, de rasul unui copil sau de cantatul unei pasarele. Viata mai inseamna si altceva decat "a avea". Inseamna "a te bucura" de ceea ce ai, "a darui", "a iubi", "a dori" si multe alte verbe dintr-astea frumoase. Cred ca pe lumea asta sunt subiecte de conversatie mult mai interesante decat "cat de mult a crescut intretinerea" sau "cat s-au scumpit gazele", sau alte chestii de genul acesta se poate discuta si despre "cum infloresc copacii", despre "albinele care se trezesc la viata", despre "o plimbare prin parc", despre "ultimul film vazut", despre "ultima carte citita", despre "ce a mai facut animalutul meu azi", despre "ce mai fac si ce mai spun copiii" s.a.m.d.
menthoru'
Nu pot decat sa ma declar intrutotul de acord cu postul anterior. Oricum ... mie-mi place Basescu! biggrin.gif
actionmedia
Acuma mi-am dat seama ca trebuie si o "vointa dintr-aia politica" laugh.gif ca sa iei laxative de-astea. Unora le place sau se simt comozi in starea aia de constipatie, dar ii lecuim noi si pe iei, pregatim o surpriza de proportii la fabrica de laxative thumb_yello.gif
Ovidius
QUOTE
Mai, la cat de constipati sunt oamenii in ziua de astazi cred ca as da lovitura cu o fabrica de laxative. Este si normal sa fie constipati daca inghit tot soiul de probleme, mizerii, griji, injuraturi, minciuni, promisiuni desarte.

laugh.gif Cool man, cool laugh.gif
actionmedia
Ia uite ce logoree are lumea pe aici. Aproape ca nu imi mai gaseam jurnalul la cat se scrie. Eu am lenevit in ultima vreme, adica de vineri pana azi. Iar joi si vineri am avut multa treaba. Oricum toate astea fac parte din a trai bine.

Si eu trec pe rosu
dar o fac cu bun simt si responsabilitate tongue.gif

Astazi ma uitam cum trec unii pe rosu asa in nesimtire si ma gandeam ca daca eram in postura de a fi obstructionat de ei, probabil m-as fi enervat, indiferent daca sunt masini sau pietoni. Eu nu inteleg de ce se grabesc in halul asta oamenii. Poate cred ca le merge mai bine daca sunt cu 5 secunde mai repede pe partea cealalta a drumului sau daca evita sa mai stea 1 minut la un semafor. Oare cat timp reusesti sa economisesti daca treci pe rosu, intr-o singura zi? Cinci minute? un sfert de ora? O jumatate de ora? Merita oare riscul de a muri sau de a sta in spital o saptamana, economisirea acele jumatati de ora? Si ce faci cu ea? Daca o irosesti pe prostii, la ce iti foloseste?
Recunosc, si eu mai trec pe rosu. sorry.gif Dar respect niste principii. Trec pe rosu numai daca sunt indeplinite urmatoarele conditii simultan:
1. Sunt pieton tongue.gif
2. Am vizibilitate buna in toate directiile pentru a putea sa ma asigur ca nu vine nici o masina.
3. Cunosc bine intersectia si stiu timpii semaforului (mai ales daca e o intersectie complicata)
4. Nu vine nici o masina, din nici o directie sau daca vine este prea departe pentru a ajunge in intersectie inainte de a trece eu.
5. Nu se vede nici un politai prin zona sau daca se vede este prea departe sau prea ocupat pentru a-mi da mie atentie.

Pentru mine, a trece pe rosu este o exceptie si nu o regula. Promit ca atunci cand voi avea permis de conducere (din 11 aprilie sper) sa nu trec niciodata cu masina pe rosu.
coconut
Succes! Ar fi bine să nu treci nici cu maşina, nici ca pieton pe roşu. Scuteşti o grămadă de situaţii periculoase: mai bine mai tārziu decāt niciodată. Dar pe galben o să te mai nimereşti īn intersecţie şi nu vei avea - de cele mai multe ori - īncotro şi vei trece (noile reguli spun că nici pe galben n-avem voie şi aşa este corect, dar... cu nebunia din traficul Capitalei, slabe speranţe să nu te nimereşti taman cānd nu trebuie cu-n galben īn faţă!).,Nu traversez pe roşu nici dacă-i deşertul Gobi-n faţa mea... tongue.gif rofl.gif
actionmedia
Este primavara afara wub.gif

Astazi am tras chiulul de la serviciu tongue.gif vreo 2 ore si m-am plimbat in parc cu prietena, iesise soarele si era foarte frumos, incepusera sa cante pasarelele. In parcul Herastrau se lucreaza, era destul de gol, astfel incat administratorul parcului (cred ca primaria sector 1) a dat ordin sa se renoveze parcul. In zona pavilion H pe insulita aceea cu trandafiri si pe poduri se monteaza dale de piatra. S-au mai tuns niste copaci, se maturau niste alei, se strangeau gunoaiele (pobabil alea ramase din weekend). Se lucreaza domnilor si doamnelor. Vom avea un parc frumos in primavara asta. Iata ca se face ceva si in Romania. Traim bine, nu-i asa?
milimetru
Mey, faci michteaux? Normal că trăim bine, mai bine de atīt nici nu se poate, ce-ţi veni? Da' ia spune-mi mie un secret: cīnd ieşi īn parc cu prietena 'mneata ai ochi să numeri dalele puse mai nou de primărie şi să pontezi imaginar lucrătorii de la REBU (sau cum īi zice la instituţia aia de face curăţenie...)? Prietena ce face? Te ajută la inventar? tongue.gif tongue.gif

ps: de abia după o trecere reuşită pe roşu eu simt că trăiesc, man! laugh.gif
actionmedia
QUOTE (caa @ 27 Mar 2006, 04:06 PM)
cīnd ieşi īn parc cu prietena 'mneata ai ochi să numeri dalele puse mai nou de primărie şi să pontezi imaginar lucrătorii de la REBU?

De numarat nu am numarat si nici nu am pontat dar de observat i-am observat ca nu puteam sa tecem de ei fara sa luam nisip pe talpa tongue.gif
milimetru
Ahaaa, am īnţeles! smile.gif Voi doi nu puteaţi face nici o ... ăăă ... mişcare că tipii roiau prin jurul vostru. Şi atunci probabil că v-aţi resemnat şi v-aţi spus: "măi, atunci ia să vedem ce īnvīrt ăştia pe aici!" biggrin.gif

ps: ţii la glumă actionmedia, 'şai? unsure.gif
actionmedia
QUOTE (caa @ 27 Mar 2006, 04:26 PM)
ps: ţii la glumă actionmedia, 'şai? unsure.gif

Binenteles.
contraste
Bine ai venit printre blogg-işti !
actionmedia
Se mananca bine

Sunt cateva locuri in Bucuresti unde poti manca bine pe bani putini. Am mancat acum acum vreo 2 saptamani la o cantina studenteasca (nu spui care tongue.gif ). Am mancat ciorba (de porc), felul 2 (varza cu mamaliguta) si o apa minerala la 1/2 cu mai putin de 5 lei noi (cred ca am dat vreo 3,7 lei). Va vine sa credeti? Uitasem cum e sa mananci la o cantina studenteasca. Mancarea era destul de bine. Acolo manaca si unii profesori universitari, lectori si preparatori si probabil ca bucataresele se strduiesc sa faca mancare buna.
De cateva ori am trecut si pe la Spring Time. Si aici se manaca destul de bine. Un burger este destul de mare si de consistent (costa tot sub 5 lei) O salata este de 5 lei noi dar este oarecum la discretie, mai precis cat iti incape in caserola. Eh aici este partea interesanta. La piata Victoriei vad o multime de oameni mai simplu imbracati care isi indeasa salate in casolete. Spun isi indeasa pentru ca asta fac, la propriu. Pun in casolete cat mai multa salata, uneori le mai si amesteca. Este evident ca acei oamnei nu isi permit o masa mai scumpa de 5 lei si probabil ca s-au saturat sa manace merdenele sau covrigi. O salata de la springtime este destul de consistenta si de hranitoare in plus mai are si vitamene. Acei oameni pe care i-am vazut pe acolo par a fi profesionisti in ale salatelor. Stiu cum sa puna in caserola astfel incat sa intre cat mai mult.
Oricum cine cunoaste se descurca.

Sa manacam bine!
actionmedia
Calatorim Bine

In urma cu vreo 5 ani am fost la Brno in Cehia si acolo am mers cu un tramvai cu scaune tapitate. Arata foarte bine, foarte frumos si ma gandeam, "oare cand vom vedea si la noi asa ceva"? Acum 2 zile am mers in Bucuresti su un autobuz RATB cu scaune tapitate. Era relativ nou, scaunele erau curate. Uite ca dupa 5 ani au aparut si la noi astfel de vehicole de transport in comun. Incepem sa ne civilizam. Ramane de vazut daca oamenii s-au schimbat si daca acele scaune vor rezista in timp. Eu sper ca da. Pentru ca daca acest autobuz rezista probabil ca se vor introduce si altele in circulatie.
Endgegner
ActionM, si trait bine si avar nu prea pusca rolleyes.gif
actionmedia
QUOTE (Endgegner @ 30 Mar 2006, 11:45 AM)
ActionM, si trait bine si avar nu prea pusca rolleyes.gif

De ce nu? unsure.gif

Vrei sa spui ca eu sunt avar?
Endgegner
Ziceam sa fac si eu o gluma da nu a puscat.


Scuze

hh.gif
actionmedia
Eram curios la ce te-ai gandit. O gluma prinde daca e pe acelasi sistem de gandire.

Atitudinea Conteaza

De curand a aparut pe TV o reclama la o masina, nu conteaza care, in care se spune ca "nu conteaza marimea" "conteaza atitudinea". Cam asta inseamna "traiesc bine". Nu conteaza in realitate cum traiesti ci cum simti ca traiesti. Conteaza atitudinea fata de viata. Daca atitudinea ta este una buna, pozitiva, optimista, inevitabil traiesti bine. Dupa mine traiul bun nu se masoara nici dupa contul din banca nici dupa valoarea proprietatilor nici dupa cate calatorii faci sau ce mancaruri manaci. Doar dupa atitudine.
Viata are urcusuri si coborasuri, belsug si neajunsuri, bucurii si tristeti. Daca reusesti sa ai o atitudine pozitiva in toate aceste situatii se cheama ca traiesti bine. Cu cat ai mai putine idei preconcepute, cu atat esti mai liber in gandire, cu cat esti mai liber in gandire, cu atat viata ti se pare mai usoara, cu cat ti se pare viata mai usoara cu atat atitudinea ta este mai optimista si cu atat traiesti mai bine.
Tyra
QUOTE (actionmedia @ 30 Mar 2006, 04:45 PM)
Conteaza atitudinea fata de viata. Daca atitudinea ta este una buna, pozitiva, optimista, inevitabil traiesti bine. Dupa mine traiul bun nu se masoara nici dupa contul din banca nici dupa valoarea proprietatilor nici dupa cate calatorii faci sau ce mancaruri manaci. Doar dupa atitudine.
Viata are urcusuri si coborasuri, belsug si neajunsuri, bucurii si tristeti. Daca reusesti sa ai o atitudine pozitiva in toate aceste situatii se cheama ca traiesti bine. Cu cat ai mai putine idei preconcepute, cu atat esti mai liber in gandire, cu cat esti mai liber in gandire, cu atat viata ti se pare mai usoara, cu cat ti se pare viata mai usoara cu atat atitudinea ta este mai optimista si cu atat traiesti mai bine.

Pate traiesti mai fericit, dar daca e sa luam expresia "a trai bine" asa cum a fost ea conceputa/definita, a trai bine inseamna a avea bani, a trai in lux. Daca nu o luam ca expresie, poate ca poti trai bine si fara bani...
actionmedia
QUOTE (Tyra @ 30 Mar 2006, 04:13 PM)
"a trai bine" asa cum a fost ea conceputa/definita, a trai bine inseamna a avea bani, a trai in lux.

E o idee preconceputa.
"A trai bine" inseamna a avea tot ce iti doresti, tot ce ai nevoie, sau cat mai mult din ceea ce iti doresti sau ai nevoie. Sa ai cat mai putine griji, chestii dintr-astea, cu alte cuvinte sa iti fie bine.

Acum bine... are multe intelesuri dar este mereu subiectiv.
A-l restrictiona doar la "a avea" sau "a poseda" nu mi se pare tocmai corect.
Evident ca poate insemna si asta dar foarte rar vei primi raspunsul "traiesc bine" de la cineva care are avere.

Mie asa imi place sa definesc "a trai bine", ca o atitudine. Atitudinea de a trai bine.
mirona

Imi amintesti foarte bine de un fost coleg de serviciu.....un super om, poate ca am sa-i dau un telefon...
A trai bine e o atitudine!

...chiar nu stiu de ce am simtit nevoia sa ma bag in seama, poate pt ca-mi place cum scri, poate ca mi-ai transmis ceva optimism...

Sa traim bine!!
actionmedia
QUOTE (mirona @ 31 Mar 2006, 03:19 PM)
A trai bine e o atitudine!
...chiar nu stiu de ce am simtit nevoia sa ma bag in seama, poate pt ca-mi place cum scri, poate ca mi-ai transmis ceva optimism...

Daca am fost de folos, ma bucur, de la voi imi trag motivatia de a mai scrie cate ceva pe aici. Cu cat ajut mai multi oameni, cu atat am chef sa scriu mai mult.

Avem mici mari

Asa scria la o terasa din parcul Hersastrau. Micii sau mititeii, hrana traditionala a romanului se vor din ce in ce mai mari. Asta numesc eu "a trai bine" sa iti permiti sa mananci din cand in cand cate o farfurie de mici sau carnati cu mustar si cu o bere blonda rolleyes.gif (sau bruna) langa ei, merge si un sprit in lipsa de bere, dar sa fie musai de vin rosu, de casa. Ai mei parinti mereu ma rasfata cand merg pe acasa. De fiecare data face tata gratar. Si sambata asta a fost la fel. A facut tata un gratar cu mici dintr-aia mari si cu carnati in membrana subtire, luati de la suermarket. E bine sa stai la casa. Pui gratarelul in curte faci un foc de lemne si faci cea mai buna friptura din lume. Cel mai mult imi place gratarul de peste, este exceptional, cu mujdei de usturoi sau cu lamaie, manac pana nu mai pot. Ei si ce daca este post? Sa posteasca cine crede, eu prefer sa ma bucur de viata asta pe care o am si o simt.
Sambata ma duc iarsi acasa si sunt curios oare ce gratar va mai pregati tata de data asta? Nu am mai mancat de mult o friptura de porc la gratar de lemne. Chiar imi este dor de mirosul acela de carne fripta si de gustul acela suculent... na ca deja fac apa in gura drool.gif .
actionmedia
Conducem Bine

Ma refer la conducerea autovehiculelor pe drumuri publice. Ieri am avut examen auto si am ramas placut surprins de ceea ce am vazut. O data cu mine au promovat sala destul de multi candidati, vreo 28-30 din 60-65. O adevarata performanta, cand te gandesti ca au reusit pe cont propriu (fara furaciuni) si daca te mai gandesti ca doar in urma cu o saptamana rata de promovare era mult, mult mai mica. Nu stiu cati au luat traseul dar vazand atitudinea examinatorilor cred ca au promovat destul de multi. Am vazut ca acei examinatori erau foarte incantati de rata de promovare a examenului scris si probabil ca nu se asteptau sa aiba asa multi candidati pentru traseu, pentru ca au examinat foarte repede, cam 15 minute pe seria de 4 candidati, probabil ca isi programasera si alte treburi dupamiaza. Atitudinea lor mi s-a parut o atitudine pro. Adica pentru promovare. Adica nu au cautat nod in papura. Deviza lor a fost "daca sti treci daca nu stii pici".
La cate chestii auzisem despre examenul auto, acum satisfactia mea a fost si mai mare, pentru ca am vazut ca oamenii pot sa dobandeasca dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice prin propriile forte, fara sa fie nevoie sa dea spagi, fara interventii. Asta este cel mai important lucru. Un permis de conducere obtinut legal, este o garantie in plus ca acel om nu va fi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic. De aceea spun ca am inceput sa conducem bine. Noua generatie de soferi isi va isusi temeinic cunostintele de soferie, numai asa putand capata dreptul de a conduce.
Ieri mi s-a confirmat faptul ca in Romania lucrurile merg intr-o directie buna si ca votul dat Aliantei DA a fost unul bun. Coruptia din politie a inceput sa fie starpita. Ministrul Blaga a facut si face treaba buna. Nu este campanie electorala, este o simpla constatare. In urma cu cativa ani, in orasul meu 95% din cei care promovau examenul de soferi promovau pe interventii, pile si spagi, acum procentul este invers 95% promoveaza pe bune, pentru ca a invatat. Or mai fi si pilosi, dar ei sunt putini si discreti. Cum s-a intamplat asta? Examinatorii au fost schimbati. Intreg sistemul a fost schimbat. S-a facut curatenie. Asta este o masura administrativa care probabil ca face parte dintr-un program amplu de curatire a politiei romane.
Stiti cate oferte de ajutor am primit inainte de a da examen? Multe. Multe cunostinte s-au oferit fie sa imi pune o vorba buna, fie sa imi faciliteze o spaga ceva. Mentalitatea nu a disparut. Eu am refuzat sa dau spagi sau sa merg pe pile. M-am descurcat de unul singur si am reusit, la fel ca alti 30 de candidati. Iata doamnelor si domnilor ca se poate.


Sa traim bine!
Olaf
Felicitari pentru carnet! thumb_yello.gif La multi kilometri facuti cu placere! smile.gif
actionmedia
Pfiii 43.gif ce praf se facu pe aici de cand nu am mai scris. Mai e putin si se face luna. Da ce sa-i faci, trebi importante ma retinura si oricum nimic important nu mi-a mai deranjat viata. As spune ca o dulce monotonie s-a asezat in viata mea, deocamdata nu am de ce sa ma plang, astenia de primavara combinata cu aceasta monotonie si cu un pic de lene este exact starea in care ma simt bine. Cand ma voi plictisi sa mai zac probabil ca voi reincepe sa devin activ. Deocamdata e bine asa. Uneori avem nevoie de odihna, nu doar fizica ci si psihica, e bine din cand in cand sa nu iti mai faci griji pentru nimic sa nu iti mai pese, sa iti eliberezi mintea de orice fel de temeri, asteptari, complexe, prejudecati, planuri. Sa te multumesti doar cu clipa, sa o savurezipe deplin, sa o traiesti intens dar fara emotii puternice sa dai mai multa ascultare nevoilor trupului, sa te lasi condus de nevoi si dorinte fara a le amplifica importanta, fara a stabili prioritati.
actionmedia
Nu am mai scris de mult pe aici, probabil si din lipsa de timp, dar si din lipsa de inspiratie "divina" rolleyes.gif .
Astazi am chef sa ma exprim liber, asa ca deschid din nou jurnalul meu prafuit si incep sa astern ideile pentru eternitate. Astazi voi incepe un nou foileton de idei sub titlul: What if? in care voi incerca sa speculez pe tema "cum ar fi daca...".

What If? (1)

Cum ar fi daca lumea ar fi fost condusa de femei?

Si-a mai pus cineva aceasta intrebare? Stim de la istorie ca matriarhatul era o forma de oragnizare a cetelor de oameni primitivi. Mai multi oameni (10-15-20) de diverse varste se adunau si traiau in jurul unei femei, de obicei mama a cel putin jumatate din ei, care era conducatorul suprem al grupului. Nu stiu cum s-a intamplat de au pierdut femeile suprematia si barbatii au devenit pentru cateva zeci de milenii stapanii omenirii. Pe de alta parte se spune ca de fapt femeile nu au pierdut niciodata suprematia ci ele ar fi condus intotdeauna din umbra lumea, scotand in fata un barbat "subjugat" sexual. Dar poate ca... ma rog, nu despre asta era vorba, statistic vorbind, barbatii conduc lumea. Cea mai mare pondere in randul conducatorilor de state, orase, localitati, afaceri, organizatii in general, o au barbatii. Femeile au o pondere mai mica si asta abia in ultima perioada si doar in anumite zone ale globului. In alte locuri si in alte timpuri barbatii aproape ca erau stapani absoluti, doar pe ici pe colo, cate o regina stralucita sau cate o amanta sau sotie care isi manipula consortul conducator.
Acum intrebarea este, cum ar fi fost daca femeile ar fi condus intradevar lumea? Oare mai aveam parte de atatea razboaie? Oare cum ar fi fost religia (religiile)? Oare ce descoperiri stiintifice s-ar fi facut si in ce ordine? Oare care ar fi fost valorile estetice? Cum ar fi evoluat arta? Dar educatia?
Eu cred ca razboaiele ar fi fost mai putine dar nu ar fi disparut cu totul. Cred insa ca motivele pentru declansarea unor razboaie ar fi fost altele, iar implicarea ar fi fost mult mai pasionala. Din cate stiu 2 femei care se dusmanesc sunt mult mai ale devil.gif decat barbatii. Cred ca aliantele ar fi fost mai putine, iar dusmania ar fi fost pe viata.
Cred ca religia ar fi fost mult mai fanatica si ar fi existat mult mai putini atei. E posibil ca zeii sa fi fost mai mult femei. Religia crestina e putin probabil sa fi existat in aceasta forma ci mai degraba avand-o pe Maria ca element central, iar pe Iisus ca pe un fiu iubitor si devotat. Sau este posibil sa nu fi existat deloc. Este posibil sa fi existat cu totul si cu totul alte religii.
In ceea ce provieste progresul stiintific, nu stiu in ce directie sa speculez. Cred insa ca ar fi fost incurajate alte aspecte ale stiintei. Dar cred ca progresul s-ar fi facut mult mai rapid pentru ca in cazul in care femeile ar fi condus lumea, sunt convins ca ar fi incurajat educatia. Cred ca educatia, religia si sanatatea ar fi fost pe primul plan, ceea ce inseamna ca acum probabil ca am fi fost deja vreo 20 de miliarde de oameni si mult mai avansati tehnologic.
Cred insa ca nu ar fi fost posibila globalizarea din cauza rivalitatilor mai accentuate dintre femei decat a celor dintre barbati. Lumea ar fi fost mult mai divizata decat acum, probabil ca am avea mult mai multe state. Mai putine razboaie dar si mai putine aliante, inseamna mai multe state mici.
Cred ca democratia ar fi fost descoperita si folosita mult mai devreme, iar grija pentru oameni ar fi fost mult mai mare. Cred ca in zilele noastre reprezentarea in parlament sau in alte structuri de conducere ar fi fost in raport de 50% femei si 50% barbati.
Arta cred ca ar fi avut in centru femeia, doar ca in alte ipostaze decat arta pe care o cunoastem noi. Barbatul ar fi fost si el prezent, dar ca partener fidel si de incredere al femeii. Reviste gen Playboy sau FHM cred ca nu ar fi existat dar nici PalyGirl sau alte chestii pentru femei.
Cred ca prostitutia feminina ar fi fost interzisa mult timp. Iar cea masculina nu ar fi fost incurajata. Totusi, cred ca ar fi existat alte forme de exprimare erotica. Cred ca ar fi fost incurajate Casele de Rendez Vous unde s-ar fi intalnit barbati si femei pentru a-si oferi placeri sexuale unul altuia.
Institutia casatoriei cred ca nu ar fi existat. Chiar daca in ziua de azi pare ca femeile sunt mai hotarate sa se casatoreasca decat barbatii, cred ca in cazul in care lumea ar fi fost condusa de femei, premisele crearii unei astfel de institutii nu ar fi existat. Ar fi existat o alta forma de protectie a copiilor, nu imi dau seama care, dar cred ca existenta partenerilor multiplii si de o parte si de cealalta nu ar fi fost descurajata, este totusi mult mai natural sa ai mai multi parteneri decat unul singur, iar casatoria a fost inventata de barbati penntru foloase materiale.
Eh, dar astea sunt doar speculatii. Cine poate stii exact cum ar fi fost?
dascalita
Citesc de mult timp jurnalul tau,azi am indraznit sa ...intru!Imi place ca traiesti bine si stii s-o faci si s-o spui!
Mi s-au parut interesant subiectul abordat, despre matriarhat si femei in general!Ma intreb insa , ce anume te-a determinat sa dezvolti acest subiect???
actionmedia
QUOTE (dascalita @ 12 Jun 2006, 07:41 PM)
Citesc de mult timp jurnalul tau,azi am indraznit sa ...intru!Imi place ca traiesti bine si stii s-o faci si s-o spui!
Mi s-au parut interesant subiectul abordat, despre matriarhat si femei in general!Ma intreb insa , ce anume te-a determinat sa dezvolti acest subiect???

Multumesc de aprecieri.
Cat despre ce ma determinat, nimic special. Imi trec zilnic prin minte o multime de ganduri. Iar ieri am avut chef sa imi exprim acele ganduri, atata tot. Pentru mine e un exercitiu de gandire libera cat mai libera de orice fel de constrangeri si prejudecati. Evident ca intotdeauna exista un virus, un bug nevazut care te impiedica sa gandesti cu adevarat liber, care te ancoreaza in realitate si care iti pune bariere in ganduri. Totusi pentru mine este o provocare sa evit cat mai multe bariere si sa duc gandurile cat mai departe. Cam asta este. Nimic special.
abureala
QUOTE (actionmedia @ 12 Jun 2006, 04:10 PM)
Cred ca ar fi fost incurajate Casele de Rendez Vous unde s-ar fi intalnit barbati si femei pentru a-si oferi placeri sexuale unul altuia.

Banuiam ca esti cu Bivolaru.
actionmedia
QUOTE (abureala @ 23 Jun 2006, 04:00 PM)
Banuiam ca esti cu Bivolaru.

Nu sunt cu bivolaru.
actionmedia
Sindromul AntePreConcediu

Sindromul AntePreConcediu este diferit de Sindromul PreConcediu si evident il precede pe acesta din urma. Sindromul AntePreConcediu se caracterizeaza printr-o lipsa totala de motivare la munca. Gandul umbla aiurea si imi fac planuri de duca. As vrea sa muncesc dar cu greu ma urnesc, vreau sa termin treaba din timp ca sa nu intru mai apoi in Sindromul PreConcediu. Mintea imi este goala si nu imi vine nici o idee desi ma straduiesc, dar cu cat ma straduiesc mai tare cu atat mai lipsit de idei ma simt. O lipsa de concentrare s-a asternut peste mine si inevitabil fac o multime de greseli si daca fac greseli, cu atat ma simt mai putin motivat sa muncesc de teama sa nu fac si alte greseli. Dar va trece si acest Sindrom AntePreConcediu si va veni acel Sindrom PreConcediu in care parca sunt in transa, fac toate lucrurile precipitat, fara sa le mai gandesc, din instinct si culmea imi ies bine. Fac in 2-3 zile ceea ce trebuia sa fac in 2-3 saptamani si reusesc sa termin treaba inainte de a pleca in concediu.

Ghici cum este Sindromul PostConcediu. laugh.gif
actionmedia
Si daca tot nu am chef de munca, mai scriu cate ceva pe aici. Sa continuam cu "what if".

Cum ar fi daca am trai cu totii sub pamant?

Cred ca deja exista tehnologia necesara pentru a construi un intreg oras subteran in care sa poata convietui 2-3 milioane de oameni. De fapt cred ca se poate face o intreaga retea de orasele interconectate care sa adaposteasca intreaga populatie a terei. Ar fi super ca in loc de fabrici, strazi, orase, hoteluri sau mai stiu eu ce alt ceva sa vezi deasupra doar pajisti si ferme, Paduri, ape cristaline, etc. Oamenii sa iasa la suprafata doar ca sa se recreeze, sa vada lumina soarelui sau ca sa munceasca in agricultura. Ar fi mult mai liniste afara in lipsa aglomerarilor urbane si a multimii de autovehicule care misuna acum pe strazi. Pentru ca nu putem trai prea mult fara lumina soarelui, ar trebui sa existe din loc in loc lifturi pentru iesit la suprafata, la aer si la soare.
Singura problema pe care o vad este aceea a aerului. Daca s-ar muta 6 miliarde de oameni in subteran ar fi nevoie de niste sisteme de ventilatie uriase.
Cred ca primii care vor implementa sistemul asta al traiului in subteran vor fi chinezii. La rata lor de crestere, vor avea nevoie de fiecare petic de pamant pentru a hrani intreaga populatie. Cred ca nici importurile nu vor mai face fata

Sunt si multe avantaje ale traiului sub pamant, de exemplu vara e racoare, iarna este cald. Va dati seama ca ar fi temperatura constatna peste tot, si in birou si pe strada si acasa. Si toata lumea va circula cu metroul tongue.gif sau se vor folosi masini care nu elimina noxe, gaze, vor fi masini ecologice. Oricum in subteran cred ca ar fi mult mai avantajos sa iei liftul sau metroul sau metroul lift. Ala merge foarte repede de la uni nivel/sector la altul si nu ar fi nici o problema sa ajungi de exemplu din Bucuresti la New York in cateva ore, cu metroul. In subteran scapam de aglomeratie pentru ca se pot face strazi pe mai multe niveluri, iar zona de trafic motorizat ar fi strict delimitata de zona de trafic pietonal.
Sa ne imaginam o zi in orasul subteran. Te trezesti, iti faci tabieturile si iesi din casa. La 30 de pasi pe aleea iluminata cu neon se gaseste liftul principal care duce la parcarea te la nivelul 45. Ajungi in parcare te urci in masina si te indrepti catre liftul de masini ca sa intrii pe autostrada 666 devil.gif Intri pe autostrada superrapida si cu 250 Km/h ajungi doar in 20 de minute la servici, adica in parcarea special amenajata. Acolo iei din nou liftul si ajungi la nivelul unde sunt birourile tale. In pauza de masa iesi din birou si mergi 15 pasi pana la fast food. Iti cumperi mancare la pachet (biodegradabil) si pleci mai departe la liftul pentru suprafata. Iesi afara sa iti iei masa, pentru ca lucrezi in schimbul 3 este noapte afara, dar nu are a face, aerul curat iti face bine, e vara si e senin, pe cer se vad stelele, iei masa in iarba in cantecul greierilor, pui ambalajele in topoganul special amenajat langa lift, care le va duce automat la centrul de colectare, sortare si reciclare. Cobori din nou la munca, la sfarsitul programului te grabesti sa prinzi "Expresul Soarelui" cu care faci doar 30 minute pana la plaja. Acolo iesi exact la timp ca sa prinzi rasaritul. Petreci primele 3 ore ale diminetii alaturi de prieteni si colegii de la servici pe o terasa temporara la o berica si un mic. O baie in mare (o apa foarte curata) un pic de plaja si apoi acasa, ca este tarziu si a doua zi o iei de coada din nou. Oricum expresul inapoi este aproape de plecare.
abis
QUOTE (actionmedia @ 29 Jun 2006, 01:13 PM)
Sa ne imaginam o zi in orasul subteran. Te trezesti, iti faci tabieturile si iesi din casa. La 30 de pasi pe aleea iluminata cu neon se gaseste liftul principal care duce la parcarea te la nivelul 45. Ajungi in parcare te urci in masina si te indrepti catre liftul de masini ca sa intrii pe autostrada 666 devil.gif Intri pe autostrada superrapida si cu 250 Km/h ajungi doar in 20 de minute la servici, adica in parcarea special amenajata. Acolo iei din nou liftul si ajungi la nivelul unde sunt birourile tale.

Ai citit "Caverne de Otel"? smile.gif
actionmedia
QUOTE (abis @ 4 Jul 2006, 05:30 PM)
Ai citit "Caverne de Otel"?  smile.gif

Nu stiu sigur. Am citit mai demult, demult o nuvela SF intr-o revista SF in care toti oamenii se mutasera sub pamant. Nu mai stiu cum se numea. Oricum la 20 - 30 miliarde populatie cred ca s-ar impune o astfel de abordare.
actionmedia
Cum ar fi daca am trai intr-o lume virtuala

Eh, asta nu se inscrie tocmai in "what if", dar cred ca merge aici. Daca ne imaginam o lume gen matrix sau mai rau, o lume in care pur si simplu nu existam fizic, doar avem senzatia ca existam, ca traim, ca respiram, ca gandim...
O lume virtuala creata de cineva, un fel de zeu pentru noi care are drept de viata si de moarte asupra noastra. O lumea ar putea disparea in urma unei "pene de curent" sau a unei erori de programare.
Eu zic ca mare diferenta nu ar fi, pentru ca oricum nu ne-am da seama ca suntem doar niste biti intr-un calculator. Ba chiar nici nu este exclus sa fie asa. Daca ar exista un programator extrem de bun care sa programeze fiecare detaliu fiecare gand, fiecare sentiment al nostru, fiecare senzatie, fiecare aspect al vietii si daca acel programator ar avea grija sa nu ne dam seama ca suntem creati de el, nu avem cum sa ne dam seama. Chiar si constiinta de sine, chiar si credintele, chiar si sentimentele fiecaruia, chiar si initiativele, ar putea fi simple rutine ale unui program foarte complex.
Am fi prizonierii unui program, dar nu am fi nefericiti din cauza asta pentru ca nici nu ne dam seama ca suntem prizonieri. Avem binenteles alte frustrari ai alte preocupari pe care programatorul abil a avut grija sa le introduca in program. Am fi niste robotei convinsi ca sunt stapani pe viata lor smile.gif . De fapt am fi exact ceea ce suntem acum.
actionmedia
Suntem ceea ce gandim, dar gandim asa cum suntem.

Oare ii poti cere unui om, unui individ, care are un anumit sistem de gandire sa isi schimbe acel sistem? Evident ca ii poti cere, dar oare acel om va putea sa isi schimbe sistemul sau de gandire?
Va putea, doar daca se schimba pe sine. Schimbarea modului de a gandi, de cele mai multe ori inseamna o schimbare a sinelui, chiar o schimbare a modului de viata, de comportament. Altfel nu isi poate schimba modul de a gandi. Nu are cum. Chiar daca pare ca gandeste altfel, ramane ancorat in sistemul vechi, si inevitabil se va intoarce la acel vechi sistem, pentru ca un nou sistem de gandire nu ar fi compatibil cu vechiul sine, cu modul de viata.
De exemplu, Bufnila probabil ca nu va putea niciodata sa gandeasca ca actionmedia, decat daca ar deveni actionmedia. Asa cum actionmedia nu ar putea gandi ca Bufnila decat daca ar deveni Bufnila.
Scoala si societatea vine si apropie oarecum sistemele de gandire astfel incat intr-o anumita comunitate se poate intelege cat de cat om cu om. Internetul insa revolutioneaza complet sistemele de gandire, iar noile generatii vor gandi probabil intr-un sistem dominat de internet, de spatiul virtual. Oamenii vor fi niste ID-uri, niste avataruri, niste ganduri.
De fapt aceasta comunitate a hanului este un exemplu de astfel de oameni digitalizati. Fiecare dintre noi si-a creat un duplicat virtual identificat printr-un avatar si printr-un nick si binenteles prin niste ganduri exprimate. Acest duplicat virtual interactioneaza in acest plan al hanului cu alte duplicate virtuale ale altor oameni. Cred ca deja este gresit sa spunem ca interactioneaza om cu om. Interactioneaza duplicat cu duplicat. Nici duplicat nu este tocmai corect. Pentru ca intrucatva nu poti fi 100% sigur ca duplicatul cu care interactionezi este o copie fidela a omului care l-a creat, sub aspectul gandirii si al exprimarii. Sau dimpotriva, duplicatul de pe net sa fie exact acel om, in profunzimea lui, iar in realitate sa fie altul, mai inhibat sau mai putin transparent. Exista cazuri si cazuri. Este ceva interesant. Putem vorbi deja de personalitati multiple datorita internetului. Oameni care se comporta (gandesc, se exprima) intr-un fel pe internet si in alt fel in viata reala, sociala, si probabil in sinea lor sau in intimitate sunt cu totul altfel.
Mastile umane imbogatite de internet.
Partea interesanta este ca acele masti, pe le afisam in public, nu par a fi masti. Credem atat de mult ceea ce spunem, sau ne-am obisnuit atat de mult cu acest mod de exprimare sau de gandire incat ni se pare natural sa fim asa intr-un anumit context. Este ca si cum intre prieteni te dai in stamba si injuri si spui bancuri si esti dezinvolt si lipsit de inhibitii, ludic; in timp ce la un examen sau la un eveniment protocolar iti schimbi complet comportamentul, gandesti altfel, esti sobru, gandesti logic, analizezi la rece, si toate astea fara a te forta sa o faci. Esti alt om, dar fara efort. Este ceva natural.
Hashaspire
Salut, actionmedia!
Frumoase ganduri. thumb_yello.gif

Cred ca in ultimul post ai vorbit despre adaptare. Personalitate multipla nu inseamna neaparat prefacere. Inseamna acordarea selectiva de prioritate "corzilor" din noi. Cine e "ludic" smile.gif nu e ilogic. Cine e logic nu e neaparat rece. Acelasi om poate fi pe rand ludic, logic, indiferent,... Daca cineva zice "Pe forum sunt asa, in viata sunt altfel" - acela nu se cunoaste destul. Chiar analiza atenta a "multiplelor personalitati" proprii te poate face sa-ti dai seama cine esti.
Nu stiu daca iti foloseste ce-am scris. Daca nu, scuze.

Roger and Out.
actionmedia
QUOTE (Hashaspire @ 6 Jul 2006, 01:28 PM)
Salut, actionmedia!
Frumoase ganduri. thumb_yello.gif


Multumesc! smile.gif

Cred ca ai dreptate in ceea ce ai scris mai sus. Cam acelasi lucru am vrut sa spun si eu. Multumesc ca m-ai completat.

Bine, ideea a pornit de la altceva, ma gandeam la responsabilitatea de a fi si responsabilitatea de a face.
Pana la urma suntem si nu suntem responsabili de ceea ce suntem suntem si nu suntem responsabili de ceea ce facem. E o chestie foarte relativa. Depinde din ce unghi privesti.

Nu suntem responsabili pentru ceea ce suntem pentru ca nu noi alegem unde si cand ne nastem, ce invatam, cum ne formam ca oameni.
Nu suntem responsabili pentru ceea ce facem pentru ca de cele mai multe ori facem ceea ce facem plecand de la ceea ce suntem si influentati de ceva care nu ne defineste ca fiinta.

Suntem responsabili pentru ceea ce suntem pentru ca cel putin virtual avem posibilitatea de a alege la un moment dat ce vrem sa fim, dintr-un numar finit de posibilitati si pe baza unui numar finit de informatii. De cand ne nastem devenim un sistem autonom care este mai mult sau mai putin stapan pe propriile componente si actiuni. Aste ne face responsabili in raport cu sine si in raport cu alte sisteme cu care interactionam

Suntem responsabili pentru ceea ce facem pentru ca noi decidem ceea ce facem, chiar daca suntem constransi de factori externi sau interni si chiar daca suntem tributari conditiei noastre. Din nou ca sistem finit in raport cu alte sisteme sau in raport cu sine suntem responsabili la un anumit moment in timp.

Hai ca am aburit-o rau de tot.
Poate era mai simplu sa spun ca privind lucrurile dinamic, in timp, nu suntem in nici un moment responsabili pentru ceea ce facem si pentru ceea ce suntem pentru ca in orice moment exista o relatie de cauzalitate care determina o alta actiune. Chiar si in ipoteza aleatoriului, tot nu suntem responsabili.
Privind lucrurile static, ca pe un instantaneu, la un moment dat in timp sau pe un interval scurt de timp, si luand individul ca o entitate data, fara a tine cont de cauzalitati, putem spune ca individul respectiv este reponsabil pentru ceea ce este si pentru ceea ce face pornid de la momentul respectiv.

Ceea ce facem ne defineste ca fiinte si de multe ori ne transforma. Deci individul la momentul t0 este repsonsabil pentru ceea ce este la momentul t1 dar ar fi absurd sa spui ca individul de la t1 este responsabil pentru ceea ce este la momentul t1. Nu avem de unde sa stim ce decizie ar fi luat individul de la t1 daca ar fi fost in t0.

Hai ca am reusit sa o aburesc si pe asta.

Am sa revin.
Felina
QUOTE (actionmedia @ 6 Jul 2006, 12:42 PM)

Ceea ce facem ne defineste ca fiinte si de multe ori ne transforma. Deci individul la momentul t0 este repsonsabil pentru ceea ce este la momentul t1 dar ar fi absurd sa spui ca individul de la t1 este responsabil pentru ceea ce este la momentul t1. Nu avem de unde sa stim ce decizie ar fi luat individul de la t1 daca ar fi fost in t0.

Cugetarea asta e superba! thumb_yello.gif biggrin.gif
actionmedia
QUOTE (Felina @ 6 Jul 2006, 02:48 PM)
QUOTE (actionmedia @ 6 Jul 2006, 12:42 PM)

Ceea ce facem ne defineste ca fiinte si de multe ori ne transforma. Deci individul la momentul t0 este repsonsabil pentru ceea ce este la momentul t1 dar ar fi absurd sa spui ca individul de la t1 este responsabil pentru ceea ce este la momentul t1. Nu avem de unde sa stim ce decizie ar fi luat individul de la t1 daca ar fi fost in t0.

Cugetarea asta e superba! thumb_yello.gif biggrin.gif

Multumesc!

Apropos de asta... (hai ca azi am chef de scris, cred ca multumita incurajarilor primite), mi-am amintit de un film S.F. in care erau pedespite crimele inainte de a fi comise, pe baza unor persoane care puteau sa prevada viitorul. Oare e corect? Este oare mai corect sa arestezi inainte de a se comite crima decat dupa? In afara de faptul ca previi o crima. Practic arestezi persoana care ar fi comis crima si nu persoana care a devenit dupa ce a comis crima. Este si nu este.
Oare daca arestezi persoana respectiva inainte de a comite crima mai este aceeasi persoana? Eu zic ca nu. Oare ar mai comite crima? Cine poate stii....
Mie mi se pare stupid sa pedepsesti un om care a gresit, dar care isi da seama ca a gresit si care s-a transformat in felul acesta... Ce rost mai are. De fapt nu il mai pedespsesti pe cel care a comis crima, ci un alt om.
Pe de alta parte, daca nu ar exista pedepsele si legile si chiar religia, oare procentul celor care isi dau seama ca au gresit si au remuscari ar fi mai mare sau mai mic? Bunul simt ne spune ca ar fi mai mic. Motivele remuscarilor ar fi mai putine prin urmare si sansele ar fi mai mici ca acele remuscari sa apara.
Si totusi, atunci cand ai remuscari si mai esti si trantit la pamant si hulit de toata lumea, atunci cand esti acuzat, parca-parca ai tendinta de a te apara. Si cum te aperi (sinele tau cum se apara)? Simpul! Refuzi sa crezi ca esti vinovat. Deci sansele de a avea remuscari sunt diminuate si daca exista legi si constrangeri.

Pana la urma cred ca nu este mare diferenta. Cred ca legile, regulile sunt facute mai mult pentru a beneficia de ele anumite categorii de oameni in defavoarea altora si nu neaparat pentru a face o societate mai buna, pentru a indrepta oamenii pe calea cea buna.
unreal
ce e aia forex?
actionmedia
QUOTE (unreal @ 6 Jul 2006, 04:05 PM)
ce e aia forex?

acest link ar putea sa te lamureasca. Pe scurt este o piata internationala pentru tranzactionarea valutelor.
actionmedia
Ultima Zi
dance.gif

Da astazi e ultima zi de razboi, pardon, de servici si incepe prima noapte de pace, adica de.... concediuuuuuu clapping.gif
In sfarsit odihna si calatorii. Voi cutreiera iarasi frumusetile patriei. Nu stiu de ce pleaca toata lumea din tara cand aici sunt atat de multe locuri frumoase de vazut. Ba stiu, se duc sa se sparga in figuri pe la bulgari, pe la greci sau pe la turci. Sau cine e mai cu dare de mana si cu portofel mai gros merge in locuri mai exotice, Spania, Egipt, Tunisia, etc.

Mie imi place in Romania. Ca sa te duci in afara trebuie sa iti faci rezervare, obligatoriu ca altfel sa te duci la plesneala e cam nasol. Pe urma in romanica am mai multa libertate de miscare si daca ma supar pot oricand sa plec in alta parte sau chiar si acasa.

Unde mai pui ca mie imi place sa merg cu cortul. Decat sa merg la hotel sau pensiune cu toti sedentarii, mai bine la cort, in natura, sub cerul liber. Si nu imi plac locurile aglomerate, care atrag comerciantii ca rahatul mustele si unde toti incearca sa te jecmaneasca. Vreau liniste, vreau sa ma trezesc cand m-am saturat de dormit si sa dorm atunci cand imi este somn, nu vreau program. Vreau sa ma bucur de natura.

Cred ca mai inatai ma voi duce la munte. Nu am fost inca in Muntii Vrancei, iar in Muntii Buzaului abia daca am trecut asa pe langa, asa ca s-ar putea sa fac mai intai Penteleul si dupa aceia sa intru in Muntii Vrancei. Sau poate renunt la Muntii Vrancei si fac si Siriul si Vulcanii Noroiosi. Cred ca o sa ma decid la fata locului in ce parte voi merge.... Oricum nu am prea mult timp la dispozitie, pentru ca dupa aceea vreau sa plec la mare... cateva zile. Cred ca o sa merg la Gura Portitei, am auzit ca e foarte frumos acolo si ca e liniste. Sper sa mai fie liniste acum dupa ce a aflat mai multa lume de acel loc. Poate ca preturile relativ mari la cazare si accesul mai dificil ii va indeparta pe alti turisti de acele locuri. Ma intreb daca se poate pescui. Nu sunt mare amator de pescuit, dar parca ar merge sa faci un gratar de peste seara, la un foc de tabara... Acuma, problema e cu lemnele, dar cred ca se poate aranja cu vreun localnic de pe acolo. Daca nu prinzi nici un peste, trebuie sa apara vreun pescar cu barca care vinde peste, ca doar e la doi pasi de Delta.

Si dupa aia cred ca merg iar la munte ca sa ma recreez.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.