Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Nu Exista Incepator Ican
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului > Arhipelagul Imaginii
Ovidiu Bufnila
Nu exista incepator ICAN. ICAN e in fiecare dintre noi. Primele trei nivele ICAN: Numirea, Noima si Numarul sunt instructionate ion fiecare fiinta. Bufnila nu face decat sa va deschida o fereastra catre voi insiva/inseva.
Va iubesc.


ICAN e o forma de libertate. O alegere. O decizie. O actiune.
contraste
Dragă Ovidiu,
Te-am urmărit sporadic, aşa, în funcţie de timpul meu, pe ici, pe colo.
Am citit pe undeva o afirmaţie de a ta că duci această luptă pe mai multe site-uri.
Stii ce mă atrage la tine cel mai mult?
Don quijotismul tău. Dincolo de cuvintele adeseori injurioase - care îţi sunt adresate frecvent pentru faptul că nu înţeleg oamenii nu numai ce vrei, ci şi ce spui - tu continui lupta asta a ta.
Drept să îţi spun, uneori nici eu nu am răbdarea şi timpul necesar să înţeleg.
Dar, îţi recunosc încăpăţânarea de a-ţi urmări ideile.
Ovidiu Bufnila
Multumesc frumos, Contraste.
ICAN inseamna sa gandesti lumea in Sistemul ei RELATIONAL si nu liniar. Lumea este un Proces. Nu e nimic stabil, totul e in miscare. Fototaxia Magica fixeaza Universul Relational in CADRE. Aceste CADRE sunt de fapt un proces magic pe care il numim, in lipsa de altceva, REALITATE.
Teoria Universului Valurit care este un joc pana cand va deveni un posibil adevar, ICAN, care e un joc pana cand va deveni un posibil adevar sunt semnele navigatorului din Era Complexitatii. Nu mai putem, sub nici o forma, sa NAVIGAM prin Univers, prin Realitate, prin Existenta noastra dupa Hartile Invechite. Spiritul Critic e interesant dar nu produce actiune ci doar MEMORARE. Memorarea a fost Misiunea Principala a Scolii de Tip Fabrica.
Nu sunt singurul din lume care gandeste astfel. Ovidiu Bufnila e unul dintre necunoscutii si neimportantii din lumea asta care este un proces in care sunt milioane si milioane de fiinta cu basca, cu pipa, cu facturi grase, cu idei sucite, cu orgasm nebun si cu fior poetic, cu cont sau fara cont, cu iubitele sau fara, singurateci sau populari si populisti. Cred ca suntem prea TEMATORI. Cred ca noi romanii suntem prea tematori. Cred ca ne este teama sa NAVIGAM! E curios! E foarte curios pentru ca avem de mii de ani deschidere la mare si nu suntem Navigatori Incercati. O sa dezbatem la ora de sociologieeeee! Eu nu sunt important. Importanti sunt oamenii din jurul meu, tu, el, ceilalti, important e sa gasim o cale de a nu mai fi tematori, de a aspira la mai mult, la a incerca sa nu ne mai pacalim cu mituri rasuflate, oauuuuu, cate sunt de facut!
Eu iubesc Romania intr-un fel simplu, nepatriotard, nu heirupistic si asa mai departe. Tara asta nebuna si zapacita, frumoasa si trista, chinuita si aspirand la o libertate a ei, parca are nevoie de un suflu nou. Noi trebuie sa-i dam suflul cel nou altfel vom fi niste biete caricaturi. Nu-mi place Caragiale. Nu mi-a placut niciodata. E un scriitor mare dar eu il consider bulevardier. Nu-l admir, nu-l detest, nu cer nimanui sa nu-l mai iubeasca, nu am de gand sa fac vreun miting ca sa nu mai fie jucat la teatru, si nu cer sa fie scos din cartea de istorie. In schimb eu NU MA IDENTIFIC cu personajele lui in nici un fel. Cred ca, de exemplu, lumea noastra politica are o esenta TRAGICA. Bascalia si comicaria nationala e o Imagine eronata. Dar sa-l lasam pe Cargiale ca uneori e mishto. Eu cred ca aceasta natura tragica a noastra despre care au vorbit o multime de inaintasi are un altfel de inteles decat obida istorica, imbatosarea aroganta si bolnava. Mi-ar fi placut ca regele Mihai sa faca ISTORIE dupa 1989! Poate ca ne-am fi ambitionat intr-o directie de Maretie. Nu sunt regalist. Nu sunt nici kaghebist si nici ciaist si nici extraterestru. Sunt un om oarecare indragostit de Romania. Cand ma gandesc la Romania imi aduc aminte de bunica mea care imi arata stelele in noptile calde de vara, ma gandesc la albatrosi, la berea pe care o beau cu prietenii si la multe alte lucruri.
Dumnezeule, cate sunt de spus despre Romania.
Eu am construit niste jocuri printre care ICAN si Teoria Universului Valurit. Poate ca o sa le uite lumea, poate ca or sa le arunce la gunoi.
Important e sa nu mai fim tematori.
Sau poate eu gresesc?
contraste
Nu greşeşti de loc Ovidiu. Lumea acolo unde nu pricepe, nu înţelege, îi este teamă.
Şi, în loc ca sa se retragă, să privească de la o distanţă corespunzătoare neînţelesul - care neînţeles se trage din puterea de (ne)pricepere şi neinstruire, dă cu piatra că este mai uşor.
Şi mai de folos: se uită lumea la el ce mare faptă a făcut !
Ce mă surprinde totuşi la tine, este timpul destul de dilatat pe care îl aloci postărilor.
De câtă vreme doream şi eu să iţi plasez nişte raspunsuri, să port un dialog, dar....
Bine că măcar acum o pot face. Am furat câteva clipe !
Şi nu ai de ce să-mi mulţumeşti.
Este un adevăr afirmaţia mea, mulţi nu îşi dau seama, puţini recunosc.
Ovidiu Bufnila
Sa adaug un ICAN: timpul nu e dilatat ci valurit.
Ovidiu cu prietenie
http://www.ablog.ro/ovidiu_bufnila
contraste
Da, am intrat şi am citit câte ceva.
Acum, timpul meu s-a scurs.
În încheierea dialogului îţi spun concluziv : am observat că tu munceşti mult cu oricine vrea să se cunoască pe sine.
Sunt lucruri care încep cu "de ce " - întrebarea firească a copilăriei.
Numai că atunci, nu prea au fost răspunsurile adecvate...
Acum dacă vrei să te faci mai bine înţeles, coboară ştacheta până la nivelul primei sărituri. Vei ridica-o tu apoi.
Dar să nu ai pretenţia ca să ia înălţime tot "boborul"!
Ovidiu Bufnila
Nu exista bobor. N=a existat niciodat asa ceva. Este o Imagine caraghioasa care nu reflecta realitatea. Nu a fost niciodata in lume un popor de prosti, un popor de ignoranti, un bobor. Numai spiritul nostru plin de micime poate starni o asemenea incadrare care nu reflecta realitatea ci augusta sau ratacita noastra idee despre noi-insine-in-lume.
contraste
Ramine sa si vezi afirmatia ta in jurul tau.
Atunci cand o vei vedea, asa cum o sustii, este realitate.
axel
Asa e, nu exista nici un incepator...
Am si eu o intrebare: cum se va numi topicul urmator pe care il vei deschide?
Ovidiu Bufnila
Sunt curios sa vad ce scenariu faci tu!Hai sa vedem daca exista o logica tipicaloid bufniliana in Arhipelag! Ce ar trebui sa urmeze? Putem sa aplicam si Lanturile Markovieneee daca vrei!

Cu prietenie jucausa,
Ovidiu Bufnila
http://finance.groups.yahoo.com/group/Codul_ICAN/
axel
QUOTE (Ovidiu Bufnila @ 20 Feb 2006, 10:16 AM)
Hai sa vedem daca exista o logica tipicaloid bufniliana in Arhipelag!

Logica bufniliana?
rofl.gif rofl.gif
Cla
QUOTE (axel @ 20 Feb 2006, 06:55 AM)
Asa e, nu exista nici un incepator...
Am si eu o intrebare: cum se va numi topicul urmator pe care il vei deschide?

"Ovidiu, deschizator de imagini" rofl.gif
Ovidiu Bufnila
QUOTE (axel @ 20 Feb 2006, 09:55 AM)
Asa e, nu exista nici un incepator...
Am si eu o intrebare: cum se va numi topicul urmator pe care il vei deschide?

Poate Codul lui Axel!

Ai un Cod de Imagine extrem de interesant. Daca analizez fraza asa a ta:
Asa e, nu exista nici un incepator...

Ov
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.