Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Problema cainilor maidanezi
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Superunknown
După cum ştiţi, acum cīteva zile un om a fost muşcat de un cīine vagabond īn centrul Bucureştiului şi a murit. Dincolo de tragismul ei, această īntīmplare a fost tratată ca o problemă de imagine pentru Romānia. Ca reacţie, primăria, care n-a făcut nimic pīnă acum ca să stopeze īnmulţirea cīinilor fără stăpīn, s-a apucat să adune cīinii de pe străzi şi să-i măcelărească. De parcă imaginile cu cīini omorīţi īn bătaie (atunci cīnd vor īncepe să circule) or să repare imaginea ţării.

Soluţia primăriei de a omorī 60.000 de cīini mi se pare inacceptabilă pentru o capitală europeană a secolului XXI. Īn acelaşi timp, nici nu putem lăsa aceşti cīini să umble pe străzi pentru că ei constituie un real pericol. De aceea, soluţia rezonabilă ar fi ca ei să fie sterilizaţi şi adoptaţi de către cetăţeni. Ştiu că acum e la modă să dai 1000 de dolari sau chiar mai mult pe un cīine de rasă cīt mai exotică, dar īn condiţiile īn care zeci de cīini sīnt omorīţi īn fiecare zi īn Bucureşti, asta mi se pare un exemplu de snobism şi ipocrizie. Practic, cumpărīnd un cīine de rasă, condamni un cīine vagabond la moarte.

Topicul ăsta e de fapt o rugăminte adresată celor care stau "la curte", īn Bucureşti sau īn apropiere şi care au posibilitatea să adopte un cīine. La mine la bloc avem deja trei cīini adoptaţi şi o să mai luăm unul sau doi. Procedura de adopţie e foarte simplă: Norme privind adopţia

Vă mulţumesc!

PS: S-a lansat o petiţie online legată de soarta cīinilor vagabonzi. Dacă sīnteţi de acord cu ce scrie acolo, semnaţi-o şi daţi-o mai departe.
nefertiti-old
Io as face o petitie despre soarta celor muscati de cainii vagabonzi sdau despre sucombarea civilizatiei etc.

Nu spun ca unica solutie este sa-i omoare, dar nici sa zburde pe strazi. La fel cum nu vad ca solutie ideala 'adoptarea' lor de catre cei ce stau la bloc. Daca ii tin in apartamente, bot in bot cu ei, e ok (dar asta e probabil in putine cazuri). Daca le fac nu stiu ce ingradituri afara pe langa bloc, nu mai e ok.
Normal ar fi ca faimoasele asociatii de protectie a cainilor sa ii ia frumusel si sa ii tina, in conditii relativ ok, unde au spatiu sa se harjoneasca samd. Si sa ii dea spre adoptie doar acelora care dovedesc ca au suficient spatiu pt ei.
actionmedia
QUOTE (Superunknown @ 2 Feb 2006, 04:37 PM)
Ca reacţie, primăria, care n-a făcut nimic pīnă acum ca să stopeze īnmulţirea cīinilor fără stăpīn, s-a apucat să adune cīinii de pe străzi şi să-i măcelărească. De parcă imaginile cu cīini omorīţi īn bătaie (atunci cīnd vor īncepe să circule) or să repare imaginea ţării

Ce dovezi ai ca s-a dat dispozitie "sa ii macelareasca" sau sa "fie omorati in bataie". Ca sa omori in bataie un caine ti-ar lua probabil un sfert de ora in care sa dai cu sete in el. Unde mai pui ca trebuie sa il imobilizezi. Nu ar fi mai simplu sa ii bage cate 50 intr-o camera si sa ii gazeze?
Atentie la limbaj. Nu cred ca initiativa ar avea mai mult succes daca dai cu noroi in primarie.

QUOTE
Soluţia primăriei de a omorī 60.000 de cīini mi se pare inacceptabilă pentru o capitală europeană a secolului XXI.


A-i lasa liberi pe strazi e la fel de inacceptabila. Este o solutie extrema. Dar se pare ca e cam singura solutie viabila.

QUOTE
De aceea, soluţia rezonabilă ar fi ca ei să fie sterilizaţi şi adoptaţi de către cetăţeni.


De acord, dar daca nu se gasesc suficient de multi binevoitori eu sunt pentru eutanasierea cainilor ramasi. Nu am de gand sa platesc impozit ca sa se dea mancare la caini, nici sa ii mai lase iar pe strazi.
Pe de alta parte trebuie gastia o solutie de a-i prinde si amenda (ba chiar sa fie bagati la inchisoare) pe aia care adopta cainii doar ca sa le dea iar drumul pe strada (adica doar pentru a-i scapa de la moarte). Eu as insemna cainii, le-as pune un inel ceva, un cod sau un cip electronic. Daca sunt gasiti pe strada, stapanul amendat, iar cainele omorat.

Initiativa e buna o salut. Sper sa aiba si efect.

QUOTE
La mine la bloc avem deja trei cīini adoptaţi şi o să mai luăm unul sau doi.

Sper ca le-ati facut un tarc in care sa stea, si ca ii duceti la veterinar macar o data la 6 luni, nu de alta dar daca ii adoptati si ii tinei slobozi in fata blocului sunt sanse sa muste pe cineva si oricum su ati facut nimic.

Este falsa impresia ca avem multi caini vagabonzi in Bucuresti. Sunt multi adoptati (fara acte), aciuati pe langa blocuri sau insitutii, iar astia sunt cei mai periculosi. Isi apara teritoriul.
dead-cat
bine si ce faci daca cetatenii nu vor sa adopteze un maidanez si intr-adevar prefera un caine de rasa, cu pedigree etc. pe care sunt dispusi sa dea 'ai 1000$?


problema e, ca a fost lasata sa devina o problema.
daca se sterilizau numai "cainii de intreprindere" la ultima campania acu vreo 5-6 ani, deja o bucata buna din problema era rezolvata.
March
QUOTE (nefertiti @ 2 Feb 2006, 05:43 PM)
Io as face o petitie despre soarta celor muscati de cainii vagabonzi sau despre sucombarea civilizatiei etc.

Subscriu si io la asta !
milimetru
QUOTE (actionmedia @ 2 Feb 2006, 04:54 PM)
Sunt multi adoptati (fara acte), aciuati pe langa blocuri sau insitutii, iar astia sunt cei mai periculosi. Isi apara teritoriul.

Toţi cīinii īşi apără teritoriul, chiar şi cei care dau impresia că umblă brambura de colo-colo. Teritoriul este un element vital pentru un cīine.

Părerea mea este că, din mai multe motive (referitoare şi la cīini şi la oameni) eutanasierea este de preferat. Īnsă să fie eutanasiere şi nu ucidere! Oraşul nu merită să fie aglomerat şi de cīini nenorociţi şi nici cīinii nu trebuie să aibă o viaţă atīt de chinuită (inimaginabil de chinuită!!) cum o au cei de pe străzi.

S-ar impune necesitatea unui serviciu modern de ecarisaj, modern ca utilări şi ca mentalitate. Problema īnsă necesită un efort (= muncă) serios, continuu şi susţinut constant financiar. Efort pe care autorităţile nu sīnt īn stare sau nu vor să-l facă.
Kyklos
O ideea interesanta si eficienta ar fi construirea unor ferme , sunt multe ceapeuri aflate-n paragina care pot fi folosite ca adaposturi pentru animale , acele adaposturi pot fi intretinute de oamenii care pot adopta un animalut care sa fie intretinut de in timpul liber .
E inuman sa eutanasiezii acesti catei , care sunt condamnatii la moarte fara voie .Ideea cu castrarea nu e rea , prin aceasta metoda scade numarul de pui .
simonsays
Sigur, ce idee de real cćcat, sa contruim ferme pt cainii vagabonzi, cand sistemul social din Romania e la pamant, cu copii vagabonzi, batrani care mor inghetati pe strazi, femei alungate de acasa, samd. Deosebita idee, ne arata cat de.. UMANI sintem !

Daca javrele alea erau care eutanasiate, care adoptate, de cand a inceput basescu campania, acum era bine si frumos; numai ca au sarit imbecilii binevoitori, s-a oprit eutanasierea, iar "stocul" de adoptii s-a terminat ! Pentru cine traieste pe Luna: in Bucuresti majoritatea oamenilor nu au nici bani nici timp de a intretine un caine maidanez, si nici dorinta de a face asa ceva; un om normal doreste un caine de rasa, inteligent (dada, stiu, si maidanezii sint laudati la inteligenta: unul dintr-o mie, care supravietuieste... e chipurile inteligent), crescut si dresat de mic !

Uf, ce scarba mi-e de falsele inclinatii umanitare...
actionmedia
QUOTE (simonsays @ 2 Feb 2006, 06:19 PM)
Sigur, ce idee de real cćcat, sa contruim ferme pt cainii vagabonzi,

Ba, daca ii exportam in China, nu ar fi chiar asa rau. Am inteles ca se consuma la greu pe acolo.

QUOTE
de cand a inceput basescu campania, acum era bine si frumos; numai ca au sarit imbecilii binevoitori, s-a oprit eutanasierea, iar "stocul" de adoptii s-a terminat !
Culmea e ca acesti binevoitori tipa acum in gura mare ca primaria e de vina, ca nu a facut nimic pana acum.

caa
QUOTE
Īnsă să fie eutanasiere şi nu ucidere!


Pai nu-i tot aia?
simonsays
QUOTE (actionmedia @ 2 Feb 2006, 07:27 PM)
QUOTE (simonsays @ 2 Feb 2006, 06:19 PM)
Sigur, ce idee de real cćcat, sa contruim ferme pt cainii vagabonzi,

Ba, daca ii exportam in China, nu ar fi chiar asa rau. Am inteles ca se consuma la greu pe acolo.

Ba, n-ar fi rau, dar ca intreprindere particulara, facuta de un business-man (eventual gen Fizz, proprietar de gropi de gunoi), nu ca agitatie-responsabilitate a Primariei Capitalei, institutie oficiala a statului Roman, consumatoare de bani proveniti din Impozite si Taxe adunate din buzunarul meu si al tau ! Caz in care toata discutia si tambalaul asta devine un subiect inchis, care in orice caz nu are ce cauta la Dezbateri, Cultura, Stiinta si Educatie -> De la Om la Om , decat printr-o gimnastica a mintii odihnite a unora...
Aramis
De acord cu simon. Nu inteleg de ce credeti ca "adoptarea" cainilor vagabonzi ar fi o solutie... mie mi se pare a fi, de fapt, o ilustrare perfecta a zicalei "aceeasi Marie cu alta palarie".
In ceea ce ii priveste pe cainii de rasa, daca as locui la casa as prefera sa dau 1000 de euro pentru un asemenea caine decat pentru un altul cules de pe strada. Sa fie asta o dovada de snobism? Daca da, asta e exclusiv "problema" mea, nu a "avocatilor cainilor vagabinzi".

Concluzia mea: eutanasierea cainilor vagabonzi este o idee foarte buna (ma intreb daca cei care se opun cu atata vehementa acestei solutii au fost vreodata atacati de haite de caini fara stapan... sau macar de unul...)
simonsays
QUOTE (Aramis @ 2 Feb 2006, 07:39 PM)
(ma intreb daca cei care se opun cu atata vehementa acestei solutii au fost vreodata atacati de haite de caini fara stapan... sau macar de unul...)

si daca da, si le-a placut, inseamna ca au probleme psihice, caz in care lipsa discernamantului este majora, deci cine dracu sa-i mai bage in seama ? laugh.gif
actionmedia
QUOTE (Aramis @ 2 Feb 2006, 06:39 PM)
In ceea ce ii priveste pe cainii de rasa, daca as locui la casa as prefera sa dau 1000 de euro pentru un asemenea caine decat pentru un altul cules de pe strada.

Ma rog, fiecare cu optiunile sale. Ai mei parinti au 3 caini acasa (la curte) toti sunt exhomeless dar toti au fost crescuti de ai mei.
Kitty
QUOTE (Aramis @ 2 Feb 2006, 06:39 PM)
Concluzia mea: eutanasierea cainilor vagabonzi este o idee foarte buna (ma intreb daca cei care se opun cu atata vehementa acestei solutii au fost vreodata atacati de haite de caini fara stapan... sau macar de unul...)

Mie mi se pare ca eutanasierea e inumana...si eu care sunt total impotriva eutanasierii, am fost atacata de caini, am ajuns in casa alba de frica si tremurand de nu mai stiam de mine si amutzita incat nu puteam sa explic ce s-a intamplat, dar tot nu sunt de acord. Imi pare rau pt chinezul respectiv, sa fie la ei acolo si asa sunt multi tongue.gif Dar se stie ca cei mai agresivi caini sunt pitbul-ii si alte rase de genu' care nu musca un picior pe o strada intunecata apoi fug in partea opusa, asa cum fac maidanezii, ci daca prind omul nu mai dau drumul pentru ca deja au simtit gustul sangelui. Sincer, stiu ca sunt foarte multi, stiu ca unii sunt periculosi si musca si ar merita sa dispara, dar tot nu cred ca asa e cel mai bine sad.gif Nu stiu...probabil dupa conceptiile unora sunt exagerata! fiecare cu parerile lor!
Aramis
Kitty... tu ce solutie crezi ca ar trebui adoptata in cazul de fata?
Din toate locurile prin care m'am plimbat, numai in Bucuresti am vazut atatia caini fara stapan... sad.gif
Kitty
Castrarea lor si punerea lor intr-un loc ingradit! Si asa sunt obisnuiti cu hrana putina, deci fondurile pentru hrana nu vor fi asa de mari. Ma rog...daca vor sa scape de ei sa investeasca mai mult, daca n-au facut asta de la inceput si au continuat sa se inmulteasca e vina statului si acum trebuie sa plateasca mai mult decat ar fi platit acum cativa ani cand s-au oprit prea devreme din castrat. Ca nu e vina cainilor ca se inmultesc si deci, acum, fiind mai multi trebuie nu trebuie eutanasiati ci continuat ceea ce au inceput!

Pese: simon si actionmedia, am auzit ca Romania este cea mai mare distribuitoare de melci pentru tarile consumatoare de astfel de delicatese, asta nu inseamna ca ar trebui sa facem aceasi miscare si cu cainii! tongue.gif
axel
QUOTE (Superunknown @ 2 Feb 2006, 05:37 PM)
Ştiu că acum e la modă să dai 1000 de dolari sau chiar mai mult pe un cīine de rasă cīt mai exotică, dar īn condiţiile īn care zeci de cīini sīnt omorīţi īn fiecare zi īn Bucureşti, asta mi se pare un exemplu de snobism şi ipocrizie. Practic, cumpărīnd un cīine de rasă, condamni un cīine vagabond la moarte.

Insurandu-te cu o femeie frumoasa, condamni la singuratate o femeie urata wink.gif
mutulica
QUOTE (Superunknown @ 2 Feb 2006, 05:37 PM)
Soluţia primăriei de a omorī 60.000 de cīini mi se pare inacceptabilă pentru o capitală europeană a secolului XXI.

sugerez celor ce se oripileaza la ideea masacrului sa duca cotarlele acasa

as pune o data limita pt asta, dupa care data, orice javra ce umbla de capul ei sa fie terminata

btw.. oare care sa fie legatura dintre "de la om la om" si masacrul cainilor..."
Eclectic
QUOTE (Kitty @ 2 Feb 2006, 06:46 PM)
Dar se stie ca cei mai agresivi caini sunt pitbul-ii si alte rase de genu' care nu musca un picior pe o strada intunecata apoi fug in partea opusa, asa cum fac maidanezii,

1) Asa a facut maidanezul si cazul japonezului ?
2) E irelevant ca exista rase agresive. Aici intervine raspunderea stapanului. Cata vreme stapanul stie sa il creasca, nu va ataca. Iar probabilitatea ca un caine dresat sa atace e mult mai mica decat in cazul unui maidanez.
Kitty
de cand urasti tu maidanezii? hmm.gif eu stiam altceva...
Felina
Nici macar nu trebui sa-i omoare. In primul rand problema e ca nu-s in stare sa-i prinda pe toti. Daca ar reusi sa-i prinda, ar putea foarte bine sa-i duca prin sate, unde sunt multe cazuri de familie care cauta caini, sigur s-ar gasi doritori sa adopte. Bineinteles ca nu-i usor sa-i transporti, dar se poate cu vointa. Imi imaginez o masina din asta de hingheri cu ceva caini in ea umbland prin sate sa imparta caini. Bineinteles, cu ceva reclama inainte si apel la bunatatea oamenilor, asa, pentru sensibilizare. Asa ar impaca si capra (cei ce vor oras fara maidanezi) si varza (cei ce nu vor maidanezi eutanasiati/omorati in bataie). Plus ca ar scuti constiinta unora de atatea omoruri - ca in grija cuiva tot pica omorarea lor, oricum ar avea ea loc. Si daca ar fi si castrati inainte - si mai bine, oamenii ar lua mai usor un caine castrat.

Solutii civilizate se gasesc, vointa si interes sa fie. smile.gif
Eclectic
QUOTE (Kitty @ 2 Feb 2006, 07:52 PM)
de cand urasti tu maidanezii? hmm.gif eu stiam altceva...

De ce trebuie musai sa urasc ? Unde in mesajul meu am dat dovada de ura ?
Faptul ca unii imi sunt chiar dragi nu inseamna, insa, nimic. Oricum, inca o data te intreb... unde anume am dat dovada de ura ?
Kitty
Ca luai apararea unor rase ce n-au nevoie de apararea ta! Iar cazul japonezului, d c tre' sa fie caz? Eu sincer n-am auzit de ALTI oameni care sa moara din cauza maidanezilor, ci am auzit cazuri in care copii au fost atacati de caini de rasa despre care stapanii nici nu stiau ca musca. Am auzit de cazuri in care copiii au fost muscati de proprii lor catzei, din senin. Raspunderea stapanului nu exista in aceste cazuri. Asa ca daca omoram cazteii fara stapan, hai sa omoram si catzeii cu stapani, nu?
March
QUOTE (simonsays @ 2 Feb 2006, 07:32 PM)
Ba, daca ii exportam in China, nu ar fi chiar asa rau. Am inteles ca se consuma la greu pe acolo.

Ba, n-ar fi rau, dar ca intreprindere particulara, facuta de un business-man .

Koreeni,chinezii sau vietnamezii dau intre 25 si 75 de parai pe cap. Functie de greutate si cu conditia sa fie sanatosi. Un vapor specializat in transporul de animale (ce poate incarca pana la 200 mii de oi )i-ar putea prelua pe toti de la Constanta.
Banii obtinuti ar putea merge la niste camine de batrani .
nefertiti-old
QUOTE (Kitty @ 2 Feb 2006, 08:08 PM)
Raspunderea stapanului nu exista in aceste cazuri.

Cum sa nu existe?
Kitty
Pentru ca acei caini de care vorbeam, sunt intr-adevar pe raspunderea stapanului, dar la ce bun, daca ei tot musca, cu toate ca stapanul e convins ca animalul lui nu va musca niciodata! Daca un copil e muscat de propriul caine, in propria casa, e vina stapanului? Vorbesc de rasele care au in sange asa ceva...ei mostenesc multe, printre care: inotul, prostia, cumintenia sau rautatea (dorinta de a fi stapan si a musca) Am citit cateva carti despre prostiile astea. Spre deosebire de cainii maidanezi, care in mare parte se apara si isi apara teritorii, ceea ce nu spun ca ar fi normal, cainii de rasa au 2 perioada in care verifica stapanii. Una pana in 2 ani si alta pe la 6 ani. Atunci vad ei cine e stapanul, de cine trebuie sa asculte si daca nu gaseste asa ceva se pune singur pe postul de stapan! Maidanezii n-au astfel de perioade pentru ca n-au stapani!
Eclectic
QUOTE
Ca luai apararea unor rase ce n-au nevoie de apararea ta!


Irelevant. Oricum, nu luam apararea nimanui. Insa nu am facut nici o referire din care sa reiasa o presupusa ura fata de maidanezi.

QUOTE
Iar cazul japonezului, d c tre' sa fie caz?


hmm.gif Pai daca nu e caz, ce e ?

QUOTE
Eu sincer n-am auzit de ALTI oameni care sa moara din cauza maidanezilor,


Ceea ce nu inseamna ca asemenea cazuri nu au existat. wink.gif

QUOTE
Raspunderea stapanului nu exista in aceste cazuri.


Ba evident ca da...

QUOTE
Asa ca daca omoram cazteii fara stapan, hai sa omoram si catzeii cu stapani, nu?


Nu. Sa avem grija cui ii permitem sa detina un caine dintr-o rasa periculoasa. wink.gif

Ramane sa imi arati de unde reiesea ura mea fata de maidanezi.
Eclectic
QUOTE (Kitty @ 2 Feb 2006, 08:21 PM)
Pentru ca acei caini de care vorbeam, sunt intr-adevar pe raspunderea stapanului, dar la ce bun, daca ei tot musca, cu toate ca stapanul e convins ca animalul lui nu va musca niciodata! Daca un copil e muscat de propriul caine, in propria casa, e vina stapanului? Vorbesc de rasele care au in sange asa ceva...ei mostenesc multe, printre care: inotul, prostia, cumintenia sau rautatea (dorinta de a fi stapan si a musca) Am citit cateva carti despre prostiile astea. Spre deosebire de cainii maidanezi, care in mare parte se apara si isi apara teritorii, ceea ce nu spun ca ar fi normal, cainii de rasa au 2 perioada in care verifica stapanii. Una pana in 2 ani si alta pe la 6 ani. Atunci vad ei cine e stapanul, de cine trebuie sa asculte si daca nu gaseste asa ceva se pune singur pe postul de stapan! Maidanezii n-au astfel de perioade pentru ca n-au stapani!

rofl.gif Neavand stapani, nu sunt stapani de facto ?
simonsays
Ma beri, singuru lucru relevant e ca pisoiu' lu' Geniconu e inca un pui cu cas la gura rofl.gif da' lasa, are timp sa se maturizeze, secolul asta hmm.gif Daca o intrebi cat consuma un maidanez, echivalentul in bani si in greutatea mancarii, cat spatiu este necesar pentru cazare, costul spatiului, oamenilor, tehnologiei, si o rogi sa inmulteasca toate astea cu vreo 600 mii bucati de animal, cedeaza repede. Dar asa sint unii, deschid gura si varsa "hai sa facem ceva"-ul, ca deh, da bine la constiinta ohyeah.gif
Inca ma mai intreb din ce zona a tarii provine Felina, de era asa mare penurie de caini p'acolo rofl.gif Din cate zone rurale cunosc, niciodata nu am auzit ca vreun peizan sa se planga de lipsa de potaie in curte. Plus de asta, sint ATATIA maidanezi si la sate, ca te iau tzaranii cu furcile, si te petrec pana la prima garla adanca, daca ai tupeu sa le sugerezi (dara-mi-te sa le si aduci roflmao.gif ) sa adopte o basculanta de potai rofl.gif

BAAA !!! Idei concrete, studiu pe hartie, si abia apoi ciocu mare ! ohyeah.gif
Michelle
Bai,Kitty...muscatura unui caine maidanez nevaccinat si neingrijit corespunzator poate fi fatala si asta nu numai din cauza ca ataca la safena,la femurala sau la jugulara.Virusul turbarii omoara!Un caine cu stapin e vaccinat sau daca nu e vaccinat responsabilitatea o poarta stapinul.Deci daca stapinul n-are atata minte si-si tine animalul nevaccinat...atunci sa-i fie de bine lui si familiei lui.Nu stii tu cazuri de victime dar eu cunosc o gagica care speriata ca maidanezul o sa-i muste fetita si-a luat-o repede de pe trotuar in brate si s-a impiedicat in fuga de nush ce bordura ...astazi are suruburi in genunchi si merge sontic sontic,n-a avut bani sa si le scoata la timp ,a cazut si si-a fracturat si celalalt picior si uite-asa lantul slabiciunilor... wink.gif Victime sunt multe dar nu le stim noi pe toate.
Nu vreau nici o haita"prietenoasa"adoptata in jurul blocului iar cine infiaza sa fie in stare sa suporte si consecintele...!!! devil.gif
simonsays
genicon Trimite un mesaj in Forumul: De la Om la Om
sa vezi ce ne ia omu la ture acuma... rofl.gif
genicon
Problema a mai fost "discutata" in familie. Rezultatul acestei dicutii care a durat o perioada a fost ca: eu sunt pentru eutanasiere, incarcerare - orice, absolut orice metoda pentru a face ca maidanezii sa dispara de pe strazi, kitty nu. Am prezentat motivele care, pe scurt, s-ar rezuma la: bani consumati si pericol. Kitty a inteles acest lucru, dar, cu toate astea, nu vrea sa creada ca nu exista o solutie de a pastra in viata aceste animale. Este adevarat, e greu de gasit o astfel de solutie intr-o tara ca Romania, dar, de ce sa nu recunoastem, aceasta poate exista. Poate, daca demnitarii nostri mult iubiti nu ar investi miliarde de lei in burtile lor, s-ar putea face ceva cu acei caini. E drept, asta nu se va intampla niciodata si probabil ca daca ar fi ca demnitarii sa renunte la atatia bani aruncati as prefera sa ii bage in pensii, alocatii, salarii etc.

Ideea pe care vreau eu, totusi, sa o subliniez, este ca probabil nimeni de pe forumul asta nu stie cat consuma un maidanez, echivalentul in bani si in greutatea mancarii, cat spatiu este necesar pentru cazare, costul spatiului, oamenilor, tehnologiei... si ca, cel mai important, sa nu uitam ca anumiti membri de aici poate nu merita sa fie tratati ca vornicum, cactus sau alti asemenea lor. Sunt familiar cu stilul direct de a spune lucrurilor pe nume al membrilor care au postat aici si sunt total de acord cu el, insa nu pot fi de acord cand vad, pe langa acest stil "atacuri", "intepaturi", "jigniri". Exista in toata lumea grupuri si in toate exista conflicte, insa acestea se pot rezolva foarte usor discutand normal, nu ridicand pumnul, degetul, vocea sau ironia&sarcasmul.

edit: mi-a luat mai mult sa il scriu, ca am un regat de condus, care pierde un razboi sad.gif
MonicaV
Poate ca intr-o capitala nu e normal sa se omoare ciinii cu betele, dar e normal sa fie ciini vagabonzi in capitala? La Montreal, nu sint. Proprietarii platesc un permis, iar daca pierd ciinele, bineinteles, se intereseaza daca nu cumva a fost gasit. Bineinteles ca hingherii nu omoara imediat ciinii care s-ar putea sa aiba stapini care ii cauta. Exista adaposturi, dar se mai si eutanasiaza (de exemplu, daca sint genul de ciini pe care nu ii vrea nimeni, sau bolnavi, sau mult prea multi). Ciini la intreprindere sau la usa blocului? Acolo, nu se tolereaza asa ceva (unii proprietari de apartamente de inchiriat nu vor nici macar sa tolereze ciini in casa chiriasului). Am vazut si eu ciini vagabonzi pe vremea lui Ceausescu, inclusiv unul la scara blocului si niste haite de ciini care urlau pe un teren de joaca (ar fi trebuit sa trec pe acolo dar am ocolit pe departe locul acela din cauza ciinilor). Ma mir ca inca nu s-a rezolvat problema.
simonsays
QUOTE (genicon @ 2 Feb 2006, 10:52 PM)
Este adevarat, e greu de gasit o astfel de solutie intr-o tara ca Romania, dar, de ce sa nu recunoastem, aceasta poate exista.

Pai fratioare, indica-mi tu tzara (civilizata, europeana, democratica, alea alea) in care se aduna cateva sute de mii de maidanezi, si se castreaza & cazeaza in adaposturi pe banii publici smile.gif Ca sa n-o mai fredonam cu "daca s-ar vrea" tongue.gif

QUOTE
si ca, cel mai important, sa nu uitam ca anumiti membri de aici poate nu merita sa fie tratati ca vornicum, cactus sau alti asemenea lor. Sunt familiar cu stilul direct de a spune lucrurilor pe nume al membrilor care au postat aici si sunt total de acord cu el, insa nu pot fi de acord cand vad, pe langa acest stil "atacuri", "intepaturi", "jigniri".

sad.gif sa stii ca nimeni nu face asa ceva din ura, sau sila; dar cred ca e ultima metoda de a incerca sa deschizi ochii unui incapatanat(a), care se tine cu dintii de niste teorii, insista, si bate moneda pe niste chestii total aiurea..
simonsays
QUOTE (MonicaV @ 2 Feb 2006, 11:01 PM)
Ma mir ca inca nu s-a rezolvat problema.

Ei, asa sintem noi, mai inapoiati; apropo, cea mai mare gura impotriva eutanasierii au facut-o niste romanasi de-ai nostrii, plecati de mult peste hotare. A dreaq coincidenta... rofl.gif



Ooo doamnee.. ce frustrat siiint... roflmao.gif
genicon
Da, coane, e adevarat. Nu cred sa mai exista alta tara in care sa se cazeze sute de mii de caini. De ce? Pentru ca ei au avut grija din timp, parerea mea biggrin.gif Insa, sunt convins ca intr-o tara democratica si alea alea, daca ar fi situatia din Romania, ar gasi ei o solutie... Probabil ca i-ar trimite in avioane la prostii de romani rofl.gif
Ma rog... ideea este ca, asa cum am zis, eu sunt de acord cu orice metoda pentru starpirea lor. Sunt de acord si cu castrarea si cazarea lor. Sunt de acord cu orice, atata timp cat dispar de pe strazi.

P.S. Eram convins, coane, ca nu e ura. Da' uneori merge mai bine sa inteleaga cineva explicand frumos decat dur tongue.gif Si zic asta din proprie experienta, ca ma bateau zilnic profii la scoala ca nu invat si nu vin la ore... si tot nu m-am "vindecat" rofl.gif
simonsays
QUOTE (genicon @ 2 Feb 2006, 11:12 PM)
Probabil ca i-ar trimite in avioane la prostii de romani rofl.gif

ni ca mi-ai lOat vorba din gura rofl.gif rofl.gif

PS. Cu tine e alta situatie domle, tu esti barbat roflmao.gif (sa vezi ce mi-o iau acusi de la feminiztele hanuluuuui roflmao.gif )
dead-cat
deci:
a murit un japonez muscat de javre. concluzie: da-l dreaq ca-s multi.
apoi
exista propunearea capaceasca 60K javre evident periculoase. concluzia: nuuuuuu, ca-i inuman.

adica-i inuman sa omori javre dovedit periculoase, dar e egal daca o dat coltzu un japonez.

pai si la 60K astia nu-s multi? hmm.gif
io zic ca-s cu vreo 60K prea multi.

rezolvarea unei probleme publice e platita din bani publici, dar la radacina e o problema cit se poate de privata.
descreieratii din diversele "intreprinderi" (draq stie cine le tine in viata) care-si mai si hranasc "copilasii", asa sa se inmulteasca exponential, pe aia n-ar fi o chestie sa le rada o amenda de tre' sa-si vinda blocu cu bibelourile de portelan din vitrina cu tot s-o plateasca?


Fitzcarraldo
Nici un om nu merita sa moara datorita acestor animale. Daca pretul unei singure vieti este starpirea lor, atunci sa se faca.
simonsays
QUOTE (dead-cat @ 2 Feb 2006, 11:59 PM)
deci:
a murit un japonez muscat de javre. concluzie: da-l dreaq ca-s multi.

nu asta-i baiu, desi am auzit ca si japonejii aia tot oameni sint, baiu e ca nu e vorba de 60k, ci SASE SUTE MII doggy/bitch/puppy 's; si astia asa, la o prima numaratoare; cum ar veni, pe fiecare cap de vaca furajata domiciliata in bucuresti, cu acte la pulitie, revine juma de caine (socotind cifra reala de UN MILION de javre). si stai ca nu a venit primavara, sa inceapa astia sa se fu*e intre ei, si catelele alea sa zaca sub scarile de bloc, atacand orice misca.

ps. cand a fost prima marti de frig ucigator afara (minus vreo 16 grade), saptamana trecuta parca, la sapte dimineata am vazut din autobuz, intr-un parculet, o iubire primavarateca de caini (se cordeau, mai pe scurt). daca astia de pe acum incep, AM PUS-O , NENE !! (in afara de faptu ca am ramas complexat toata ziua; eu unu n-as fi fost in stare sa pipilica la un copac, pe frigu ala, si aia erau erecti biggrin.gif )
dead-cat
live fast, die young.
pe frigu ala... hh.gif cold.gif

las' ca o sa avem mai putine insecte la vara c-o fost asa frig.
chiar, si alea-s multe...hmm.gif
n-o punem de-o campanie de adoptare?
"everybody and his cockroach"
simonsays
e cam tarziu, deja fiecare are nu "gandacul lui", ci "familia extinsa de gandaci" personala roflmao.gif

pacat ca nu prea mai sint sobolani asa multi, ca aia era o afacere, cu adoptiile... ohyeah.gif
Blakut
Yup, eutanasiere, ucidere, whatever. Sa dispara numai. Am fost atacat de cateva ori pe strada, si cu mare greutate am scapat intreg. Mai rau e cand mergi noaptea pe strada, ca sunt multi si te inconjoara.

Cine este anti eutanasiere si pentru castrare si pastrare:
mi se pare o cheltuire inutila a banului public. Oricum pensionarii alienati de prin blocuri ataca hinghierii, chit ca aia vin sa ridica cainii pentru eutanasiere sau doar pentru inregistrare.

Mai sunt unii care spun ca e inuman sa fie omorate bietele animale: saracii caini, drepturile lor etc., sa fie castrati, nu omorati!
Pai bine mah, nu ii omori da le tai vorbaceea, e uman asa? Sa strangi vietuitoare si sa le castrezi e mai 'uman'? E stupid sa vb de umanitate... Ce prefera un barbat? Castrarea sau moartea?? Asa ca ciocu mic celor pro castrare si antieutanasiere pe motive de protectie a animalelor! Cainii trebuie sa dispara si gata. Sa invocam umanitatea pentru oameni, nu pentru caini, ca un om a murit.

Poate ar trebui sa puna recompense: pentru fiecare maidanez adus la centrul X, primesti atatia bani.
simonsays
mda, blakut, probabil din cauza de "aparatorii omului" ca tine, cei care protejeaza animalele au un strop de adevar... blink.gif n-a zis nimeni ca trebuie 'ucise, omorate, whatever', ce dracu, eutanasia aia nu e salbatica (decat probabil pentru bietul animal). totusi e un CAINE, nu un OM !! si nici macar nu e o specie pe cale de disparitie...
fis_tic
Daca maine dispar absolut toti cainii dintr-un spatiu locuit de oameni necivilizati, in aceleasi conditii, in 2 ani, efectivul de caini se reface complet. Solutia este simpla, oamenii trebuie civilizati, adica dresati prin amenzi. Cainii arata nivelul de mizerie. Nu cainii sunt cauza. Cei care dau mancare cainilor trebuie amendati. Peste tot sunt gramezi cu mancare industriala pentru caini lasate sa hraneasca pe cei "fara stapan". Doar fondurile din amenzi trebuie folosite pentru propaganda impotriva obiceiului de a da mancare cainilor si pentru stimularea celor care aplica amenzile. In paralel trebuie schimbat sistemul de salubrizare, deseurile nu trebuie lasate pe strazi in saci, cosurile de gunoi trebuie adaptate, unele sunt pline mereu, altele sunt goale, depinde de zona. Acolo unde sunt goale si este mizerie in jur, trebuie trimisi politisti. Daca produc amenzi, primesc bani suplimentar. Nu prind oameni? Nu primesc bani. Simplu. Importanta este flexibilitatea celor care coordoneaza vanatoarea; si stimularea politistilor; si rabdare; omul invata greu , dar pana la urma invata ca nu este placut sa platesti amenzi mereu. Pana acum numai solutii tampite am vazut scrise. Unde sunt cosuri pline, trebuie dublate, triplate, ... . Unde sunt caini care apara un teritoriu, acolo sunt oameni care le intretin devotamentul, in diverse moduri, aceia trebuie filmati si amendati. Foarte simplu. Nu trebuie sa fii geniu sa ii prinzi in afara legii. Problema este de unde sa convingi, pe cine? Toata lumea abereaza senin. Dezbateri.... . Cainii trebuie considerati un element al mediului al carui numar poate fi influentat prin disciplina. Trebuie disciplina, cine sa faca aceasta disciplina? Trebuie pornit de la amenzi si motivarea celor care le aplica. Daca omul isi poate dubla, tripla salariul prin aceasta munca, va produce amenzi. Oameni mai destepti au facut acest sistem, nu s-au nascut cu el in gene, ei l-au facut. Este un sistem care se intretine singur, nu trebuie eutanasiati, nu trebuie platite fonduri "initial" pentru publicitate, etc. Pe parcurs, numarul cainilor fara stapan va scadea pentru ca nu vor avea deseuri pe care sa le manance, oameni care sa-i "iubeasca" si hraneasca, teritorii pe care sa fie agresivi. Sunteti in eroare, condamnati viermii pentru faptul ca ceva e putred.
MonicaV
Daca nu va place gunoiul pe strada, sa stiti ca la Montreal acolo sta doua zile pe saptamina (unii probabil ca il scot inca din seara precedenta, dar se pare ca nu e voie). Se pune la marginea trotuarului, in saci (inainte se punea si in pungi mici obtinute pe gratis cind cumperi ceva la magazin, dar acum trebuie pus numai in saci mari de plastic pe care, culmea, trebuie sa ii cumperi pe banii tai). Eventual, mai crapa sacul sau mai pune lumea si diverse vechituri care nu sint in saci (exista si zile prevazute pentru aruncarea obiectelor mari, cind intr-adevar e voie). Seara pe la vreo 6-7, vin gunoierii cu masina de gunoi. In principiu, trebuie sa respecti orarul prevazut. Ca sa te amendeze pentru gunoi necorespunzator, cel putin dupa cite scria in ziar, scotoceste cineva prin saci dupa hirtii care indica de unde vine gunoiul.
Eclectic
Monica, nimic din ce ai scris in postarea de mai sus nu are legatura cu subiectul.
Cla
QUOTE (genicon)
Sunt de acord cu orice, atata timp cat dispar de pe strazi.

Laboratoarele alea de produse cosmetice n-au nevoie de cāini pe gratis?
Macar ar lasa iepurii, cobaii etc. in pace...

Serios, chiar m-am informat ce se face la noi cu cāinii fara stapān, pāna acuma nu m-a interesat chestia pt. ca nu-i vad.
Se prind si o parte din ei se duc la azilul de animale (sau cum ii zice), de unde pot fi luati de oameni particulari care-si doresc un caine - nu neaparat de rasa.
Daca dupa un timp de... nu-i vrea nimeni, primesc o injectie cu ticket pentru vesnicile plaiuri ale covrigilor in coada biggrin.gif
Altii sunt dusi direct la laboratoare, depinde de solicitari.
De-aia nu-s vazuti pe strada, sau daca - doar un scurt timp.

Posesorii de cāini platesc impozit. Asta are ca idee ca a-si tine un cāine e un lux si banii intra la primarie. Cu banii astia se tin parcuri in ordine, se repara drumuri sau io mai stiu. In anul 2002 de ex. au platit nemtii 211,6 milioane Euro impozit pe cāini.
Al doilea scop este ca sa nu se inmulteasca prea tare cāinii.
Cei considerati ca fiind o rasa periculoasa (Rottweiler, Pitbull, American Staffordshire etc.) costa mai mult impozit decāt de ex. un amarāt de Chihuahua biggrin.gif
Scutiti de impozit sunt posesorii de cāini de paza, orbii cu cāine dresat special pt asta, organizatii cu cāini folositori - ca Politia, echivalentul Salvamontului, cele care intervin la catastrofe (cutremure de ex.) si altele.

Exista si asigurare pt cāini. Daca te musca unu', stapānul plateste. Daca are asigurare, norocul lui.
In cāteva landuri din Germania + Hamburg si Berlin, īncepānd din 01.01.06 este obligatorie. Costa 41,90 Euro/an si cap.
Daca ai un cāine si ti-e frica ca o sterge si merge de unul singur la plimbare, īi pui un chip in ureche, nr. de telefon la zgarda ca sa se stie ca nu e fara stapān. Altcumva risti sa ramāi fara el.
Deci - no chance pt. maidanezi wink.gif
milimetru
"Cheia" a tot ce spune mai sus Cla mi se pare că se află īn vorbele: "se prind şi se..."

Dacă se prind īnseamnă că pe undeva există un serviciu specializat. Nu numai că există dar īşi face şi treaba. Nu numai că īşi face treaba dar o face şi eficient (pentru că nu sīnt cīini fără stăpīn pe străzi). Mai mult ca sigur că se găsesc şi fonduri pt operaţiunile necesare. Etc, etc. Deci, nu pare ceva fără rezolvare... cel puţin īn alte ţări...

ps: diferenţa īntre eutanasiere (care īnseamnă totuşi "moarte frumoasă", nu?) şi ucidere eu o văd īn faptul că īn primul caz animalele sīnt tratate cu deferenţă, aşa cum merită de altfel, iar īn al doilea caz sīnt privite ca nişte gunoaie care poluează oraşul fiind "tratate" īn consecinţă...
Cla
Aa, am uitat sa spun ceva: Injectia aia e una dupa care animalul adoarme linistit. Dar adoarme de tot si fara chin.
Fondurile necesare se pot lua tocmai de la impozitul de pe cāini. Daca ti-e animalul de companie drag, platesti impozit. Scurt.
Acuma or veni multi sa zica "pai cum, de-aia platesc impozit pt. caine ca sa omor caini?"
Pai da, dar prin asta il aperi pe al tau ca sa nu fie luat de hingheri sau muscat de bestii cānd esti la plimbarica cu el...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.