Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Anul Cainelui De Foc
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Dincolo de Ratiune
calfa
La Multi Ani tuturor celor ce au sarbatorit zilele trecute Noul An Chinezesc ! ani.gif

Multumiri celor ce au contribuit sau si-au manifestat interesul fata de subiectul Anul Cocosului de Lemn.

Anul care a inceput va fi sub semnul Cainelui de Foc. smile.gif

Am deschis acest topic pentru a aduna opinii, pareri, impresii despre semnificatia, importanta si consecintele intarii noastre intr-un nou an ... dupa calendarul chinezesc.

Va rog, nu va asteptati sa scriu prea multe, si va rog sa contributi si voi cu informatii pe tema asta. Multumesc. smile.gif
actionmedia
Sa speram ca nu vom avea o viata de caine. Si sa mai speram ca o vom trai cu foc. smile.gif
Michelle
pai ce putem spune decit ca nici n-a inceput bine anul cainelui de foc si la propriu acesta si-a scos coltii... hh.gif sa speram ca e doar o coincidenta!
actionmedia
Cu siguranta este ceva mistic la mijloc. Si unde mai pui ca ala care a fost muscat mortal era japonez, astia or tine si ei calendarul chinezesc? Sau poate cainele l-a confundat cu un chinez rolleyes.gif
Michelle
nu asta ie egzplicatia...cainele era chinez si avea boala pe japonezi... laugh.gif
mutulica
新年好 - adica la multi ani
asta e anul bingxu pe limba lor, cainele de foc, si daca nu ma insel vine anul 4074 la ei
saptamina asta se intampla la ei "sarbatoarea primaverii" modul in care ei intanmpina noul an

chinezii din canton si-au urat gong xi fat choy - adica sa va aduca anul prosperitate si noroc, si si-au facut cadou un pliculet mic rosu, cu o urare pe el, sin in care erau banuti

xie nian nao!
calfa
smile.gif Iata si o caracterizare a noului an ...
QUOTE
Cocosul a murit, vivat Cîinele! Or, mai degrabă, Cîinele de Foc, căci anul 2006 este plasat nu numai sub semnul acestui animal simbolic, ci si al elementului cosmogonic al Focului. Iar acest amestec detonator, se pare că nu ne rezervă doar lucruri bune: mai multe epidemii, mai multe atentate si agravarea anumitor tensiuni regionale... “La nivel global, nu arată bine. Va fi la fel de rău” ca si Anul Cocosului, din 2005, declară - sigur pe el - Alion Yeo, o piază rea din Hong Kong. “Anul Cîinelui este un an de Foc puternic”, explică - doct - Yeo. “Aceasta simbolizează, de exemplu, incendiile din munti si conflictele militare.” Japonia si cele două Corei, în mod special, ar putea fi sursa unor confruntări armate cu un risc de agravare a crizei nucleare nord-coreene.

Printre “cîinii” celebri, se numără actritele si cîntăretele Jennifer Lopez si Madonna, alături de regizorul Steven Spielberg, magnatul Donald Trump si un mănunchi de presedinti ai Statelor Unite ale Americii - fosti si actuali: Bill Clinton si George Bush - tatăl si fiul.

Prezicătorul si specialistul în “feng shui” Peter So spune că anul 2006 va fi un “an al bolilor”. În opinia sa, virusul gripei aviare se va extinde si în Europa Occidentală si pe coasta estică a Americii. Locuitorii Hong Kong-ului se vor “bucura” să afle că vor avea numeroase “dureri de stomac”, adaugă So, fără a mai face si alte precizări. El vrea, însă, să linistească: “În general, vor exista multe probleme mici. Dar ele nu vor fi prea grave”. Cu toate acestea, va trebui să se manifeste atentie în ceea ce priveste recrudescenta activitătii teroriste, avertizează Peter So. Astfel, terorismul ar putea afecta Thailanda si Indonezia, dar si Coreea si Rusia.

Taiwanezul Tsai Shang-chi, care îmbină bucuros meteorologia cu astrologia, se vrea mai optimist. El se asteaptă la schimburi comerciale înfloritoare si la un boom al călătoriilor între Taiwan si China, ceea ce ar urma, în opinia sa, să linistească oarecum tensiunile politice dintre China populară si China nationalistă. “Se pare că va fi un an fără furtuni si fără valuri mari. Dar, sub curenti, va exista o luptă aprigă pentru putere”, adaugă - profetic - Tsai.

În plan economic, previzionistii - versiunea savantă a astrologilor - sînt împărtiti: dacă Tsai promite un an prosper pentru Asia de Sud-Est, So se asteaptă la stagnare economică, ori la o încetinire a ritmului de crestere. Fie că prevestirile sînt bune ori rele, nimic nu-i împiedică pe bijutierii din Hong Kong să îsi frece mîinile. Micile lor figurine - cătei din aur si alte animale ale zodiacului chinezesc - se vînd ca pîinea caldă. În ciuda personalitătii sale cuceritoare, Cîinele nu se bucură de prea multă popularitate în rîndul cuplurilor care asteaptă un fericit eveniment (nasterea unui copil) în cursul anului. Iar această neîncredere are o explicatie foarte “stiintifică”: “deoarece Cîinele intră în conflict cu Dragonul, cel mai bun semn de nastere”, spune fără a nuanta Yeo.

Mai rămîne o solutie pentru viitorii părinti un pic prea superstitiosi: să astepte Anul Porcului, din 2007... Dar aceasta este o altă poveste...

Kyklos
Anul patrupedului de foc.....a inceput in forta un chinez cu statut de roman a fost ucis de un patruped , care a intrat cu brio in anul bipedului de foc....
Acuma se face portretul robot al bipedului de foc.......cel care a muscat....pe galben..in capitala Romaniei...
mutulica
mda... doar suntem la "dincolo de ratiune"...
alegria
Cainele este protectorul casei si isi apara stapanul.
Caracteristici generale: siguranta, dreptate, mentinerea ordinii, lege, confort sporit si echilibru.

Traim sa o vedem si pe asta? rofl.gif
contraste
Tocmai ai vorbit chinezeşte! rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Bine ai venit ! alegria !

mwah1.gif mwah1.gif mwah1.gif
gypsyhart
alegria han.gif . si aici la "Dincolo de ratiune". smile.gif
alegria
Bine v-am gasit pe toti! wub.gif

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.