Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Rapid Bucureşti
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport > Fotbal
Pagini: 1, 2, 3
Marcus
user posted image

Va invit aici sa discutam despre Rapid Bucuresti, nu inainte de a face o scurta trecere in revista a palmaresului acestei echipe de fotbal a Romaniei.
De 3 ori campioni ai Romaniei, castigatori de 11 ori a Cupei Romaniei si de 3 ori a Supercupei Romaniei, Rapid Bucuresti cunoaste in ultimii ani o continua ascensiune. Marele moment de cotitura a fost reprezentat de venirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnica, in 1997, sub comanda caruia Rapidul s-a batut cot la cot cu Steaua si Dinamo in anii ce au urmat.

Actualmente, Rapid este clasata doar pe locul 6 in campionatul intern, dar a reusit performanta deosebita de a se califica in primavara europeana sub comanda lui Razvan Lucescu, terminand pe locul I intr-o grupa dificila din care au mai facut parte Sahtior Donetk, VfB Stuttgart, PAOK Salonic si Rennes. In saisprezecimile Cupei UEFA, Rapid urmeaza sa intalneasca Hertha Berlin, prima mansa urmand sa se dispute la Berlin, pe 15 februarie, iar returul in Giulesti, pe 23 februarie.

In pauza acestei ierni Rapid "a dat lovitura", intarind lotul prin aducerea a doi internationali valorosi la echipa, Daniel Pancu imprumutat de la Besiktas Istanbul pana in vara si Viorel Moldovan de la Poli Timisoara, pregatindu-se sa infrunte Europa in primavara cu asa numita "Dream Team"! Mult succes! thumb_yello.gif

Site-ul oficial al Rapidului este: FC.Rapid.ro
Eclectic
Ce dream team, ca doar Moldovan are drept de joc in UEFA... Pancu a jucat pentru Besiktas... Insa, oricum, si pana acum s-au descurcat remarcabil. smile.gif
milimetru
Copos ăsta e un fel de Hagi-Tudose, zgīrcit de mama focului. Altfel bun afacerist, fir'ar el să fie de cheferist laugh.gif
Marcus
Hamburg SV - Rapid Bucuresti 3 - 1 (0 - 2)

user posted image

Rapid a obtinut in aceasta seara o calificare istorica in sferturile Cupei UEFA dupa un meci infernal pe terenul lui Hamburg, AOL Arena, incheiat cu victoria si totodata eliminarea unei alte favorite la castigarea trofeului.
Inaintea partidei, nemtii trecusera cu multa trufie in programul de meci scorul 3 - 0, cel potrivit pentru obtinerea calificarii.

Hamburgerii au intrat pe teren in pas de mars "eins, zwei, drei", "eins, zwei, drei". Inca din primele minute "panzerele nemtesti" si-au indreptat "tunurile ucigase" in directia portii lui Coman, bubuindu-ne pulsul in timpane. Ai nostri au avut viata grea la "ora de germana", cu Buga, Dica si I.Stancu jucand aproape buimac pe flancul stang, si Niculae, R.Stancu si Badoi pe flancul drept, iar Nae Constantin pierdut undeva in avanposturi la presing. Hamburgerii si-au turat motoarele la capacitate maxima inca din primele minute, pisandu-ne permanent in jumatatea proprie. Dupa aproximativ 23 de minute tribunele au explodat: 1 - 0 pentru Hamburg dupa ce Lauth, profitand de greseala lui Perja, care se pierduse cu firea, preia si suteaza in plasa. Nemtii practica un presing ametitor, plimband mingea cu multa lejeritate dintr-o parte intr-alta, cu dese centrari in careu, "la bataie", de unde ai nostri resping in neant... Nu mai dureaza mult si nemtii perforeaza pentru a doua oara poarta lui Coman, dupa ce Barbarez suteaza nelansandu-i nici o sansa goalkeeperului giulestean. "Eins, zwei!"...si hamburgerii erau "in program"!

Se incheie un prim act catastrofal, tocmai atunci cand nevoia de a taia elanul gazdelor era mai mare. Dupa pauza, Lucescu schimba: Moldovan si Negru in locul lui Nae Constantin si Emil Dica. Ai nostri ies mai curajosi de la cabine si in minutul 51... cap napraznic al lui Buga, Sasha respinge la sacrificiu, Buga loveste din nou cu ultimele puteri la coltul lung, mingea loveste bara si ricoseaza in plasa! Hamburgerii se pisca de obraji ca sa-si revina din soc, era 2 - 1 si nervozitatea cuprinde tribunele. Mai aveau nevoie de doua goluri, in timp ce ai nostri se fortifica in defensiva incercand din rasputeri sa opreasca ofensiva naucitoare a nemtilor, care ataca de aceasta data cu tot efectivul. Hamburgerii isi anunta golul: cap Van Buyten, mingea intra in plasa, dar golul acestuia este anulat pentru fault la portar. Tribunele iau foc. Trec 4 minute si Van der Vaart mai marcheaza o data, de aceasta data definitiv pentru 3 la 1, iar partida devine pe muchie de cutit. Ne apucam sa numaram secundele, ochii ne ametesc, ametesc si jucatorii, ameteste si mingea... Finalul este infernal, cu ai nostri masati in propriul careu si cu inima stransa, oprind atac dupa atac, confiscand mingea cat de mult se poate si implorand cele 5 minute de prelungiri sa treaca mai repede. Pe un ultim contraatac, Niculae intercepteaza, porneste ca din tun, dribleaza, paseaza, iar Burdujan rateaza incredibil din unghi in situatie de 1 la 1... Vine ultima faza a meciului... si mingea se scurge agonizant pe langa poarta lui Coman.

Incredibil! Rapidul este in sferturile Cupei UEFA!! ...si obtine totodata si cea mai buna performanta din istoria participarilor sale in cupele europene.
Fitzcarraldo
Ca muntele de granit este echipa Rapid !!!! clapping.gif
Cla
Un munte de granit frezat de o freza germana evil.gif
Endgegner
Trebe recunoscut ca au avut si noroc la mai multe faze. Pe la sfarsitul meciului si rapidistii parca nu mai aveau vlaga. Sa vedem cine o sa fie adversarii.
nefertiti-old
au jucat ca dracu', sincer. bine, nici hamburg n-a excelat decat prin faulturi si vreo 20 de minute de fotbal. in rest...
John B
La cat de mult s-a ratat (de ambele parti) si cat de incrancenat s-a jucat, oricare echipa putea sa transeze calificarea. Per total (ambele manse), Rapid a dovedit ca este superioara echipei Hamburg. Atat prin joc, cat si prin rezultat!
Merita toate laudele!

ps eu sunt dinamovist!
mutulica
eu ma bucur pt ei, desi... le vin vremuri nasoale...
nu cred pe copos prea doritor sa bage mina in punga pt ei, deci echipa se va dizolva... prin plecari
in plus, vad ca i-a cam luat fiscul la ochi, si acolo nu tine nimeni spatele, cel puitn nu au aratat asta pina acum
John B
Copos merita tot ce i se intampla acum. De reamintit perioada din toamna cand a vrut sa-l dea afara pe Lucescu jr. si pe Dinu Gheorghe, numai ca sa nu se inchege prea bine trupa asta. Pentru ca un colectiv unit e mai greu de dezbinat si implicit de stapanit.
Aramis
Aseara m'am uitat pe bucati la meci pentru ca:
1. nu sunt microbista
2. nu mi-a placut cum a jucat Rapidul laugh.gif
Mi-a placut cum a tinut Coman 40 de secunde mingea... smile.gif (la sfarsit, adica)
Fitzcarraldo
QUOTE (Cla @ 16 Mar 2006, 01:24 AM)
Un munte de granit frezat de o freza germana evil.gif

Ideea e ca freza sta acasa unde o sa-i rugineasca dintii. Rapid merge mai departe, ghiolbanii aia raman sa-si bea berea cu carnati si sa planga.
mutulica
parca a mai ramas o echipa germana in competitie... daca da rapiduletul pestea ea, sigur ii confisca biletul devil.gif
John B
Singura echipa cu care nu vreau sa cada e Middlesborough. Cu astia Steaua ar avea mai mari sanse.
Endgegner
Rapid - Schalke...si visul se incheie aici... spoton.gif
mutulica
visu lu shalke se incheie...
asta ai vrut sa spui nu?
Endgegner
au contraire my little friend

Tocmai is tragerile:

Sevilia cu Zemit

Basel cu Midllesborough

Rapid cu Steauuuuuaaaaa

Schalke cu Levski

[Offtopic! offtopic.gif Aici se discuta despre echipa Rapid, in mod normal rezultatele tragerilor la sorti trebuie afisate in topicul dedicat, intitulat Cupa UEFA. Nu este prima abatere, de aceea te rog sa dai mai multa importanta esteticii mesajelor tale - de exemplu este Sevilla, nu Sevilia, Zenit, nu Zemit, Middlesborough, nu Midllesborough, si Steaua, nu Steauuuuuaaaaa
De asemenea, este recomandat ca propozitia sa inceapa cu litera mare si sa se incheie prin punct, pentru ca textul sa fie mai placut cititului. Te rog sa recitesti regulamentul Hanului. ]
Marcus
Pana una alta, pe mine m-a distrat la maxim ce fata a facut Dinu Gheorghe cand a auzit ca adversara Rapidului este Steaua. Mai, mai ca era sa pice din scaun. laugh.gif
nefertiti-old
roflmao.gif le-a cazut fatzaaa!
milimetru
Cred că sīnteţi de acord cu mine că "aşchia nu sare departe de trunchi". Adică Răzvan Lucescu e un antrenor foarte bun care a ştiut pīnă acum să facă Rapidul să funcţioneze performant. Chiar neaşteptat de performant aş putea zice. Nu-i aşa domnule Copos? wink.gif
mutulica
cred ca la Razvanel se pun si sfaturile primite de la taticul, dar asta nu ii stirbeste cu nimic din performanta
oricum, echipa lui e pragmatica, si din ce am vazut la meciul cu Poli e bine inchegata

Clubul Rapid s-a transformat īncepānd cu 31 martie din asociaţie non-profit īn societate īn comercială sportivă pe acţiuni şi va fi deţinut de opt acţionari, dintre care cinci persoane fizice şi trei juridice, a anunţat patronul George Copos.

Noua societate, Fotbal Club Rapid SA este constituită prin aportul īn natură al fostei societăţi AFC Rapid, constānd īn drepturile federative ale jucătorilor evaluate la 13 milioane de euro (70% din acţiuni) şi aportul īn numerar al celorlalţi acţionari īn valoare de 5.571.400 de euro (30% din acţiuni).

Cele 30% din acţiuni vor fi īmpărţite de şapte acţionari după cum urmează: 6% Jean Valvis (director general Grupul LaDorna) cu aport īn numerar de 1.114.280 euro, 6% ISAF SA (persoană juridică reprezentată de Doru Seceleanu) cu 1.114.280 euro, 6% Ana Holding SA (persoană juridică al cărei acţionar majoritar este George Copos) cu 1.114.280 euro, 3% Florin Talpeş (director general Softwin) cu 557.140 euro, 3% Dan Constantin Ostahie (director general Altex) cu 557.140 euro, 3% Dan Laurenţiu Fati (director general Dacris) cu 557.140 euro, 3% Dinu Gheorghe (preşedinte executiv AFC Rapid) cu 557.140 euro.


acuma par prieteni, dar daca o sa se inteleaga intre ei ca cei de la dinamo... cam vine inceputul sfirstitului. in plus nu prea il vad pe Lucescu al batrin, care era creditat cu 5%
cips
Tot respectul pt. Rapid. Echipa puternica, serioasa, sa vedem cat mai tine..Lucescu va pleca de la echipa daca Copos nu se gandeste sa-i mareasca contractul.Cam zgarcioman Copos..
Kyklos
Rapid invinge pe echipa baciului din Pipera , dusul rece de la Middlesborough nu a avut efect pozitiv pentru echipa antrenata de Oli . Iar Jiji Fecali innocent.gif , va scoate un nou hit pe piata : hmm.gif
"Liga Campionilor interzisa ceferistilor"
"Liga Campionilor interzisa ciorilor" whistling.gif
mutulica
tocmai antena1, tvelu care avea o simpatie aparte pt rapidisti a dat pe post cintecele de vestiar ale baietilor...
no ofence... dar s-au inecat ca tiganul la mal

ultimul meci a fost de toata jena, cu nervi lasati sa zburde si cu fotbal de tip k1. probabil ca cei de la jiul i-au provocat, dar pentru profesionistii care se doresc a fi, cei de la rapid ar fi trebuit sa fie pregatiti psihologic

tot circul cu depunctarea e o porcarie, mai ales ca nici cei de la rapid nu s-au sfiit in mesaje tendentioase, cu caracter rasist si denigrator

cu tot regretul pentru o echipa extraordinara (si aici se vede de departe meritul antrenorului care a stiut sa ii motiveze si sa ii tina legati), dar finalul nu a fost cel mai placut
Marcus
Pandurii Tg. Jiu - Rapid Bucuresti 1 - 1

Rapidul s-a impiedicat din nou de oltenii de la Targu Jiu, dupa 1-1 pe terenul Pandurilor in prima etapa a noului sezon. Pacatul e ca Pandurii au prins cu noroc primul esalon, cu largul concurs al Sportului, dupa ce in sezonul trecut retrogradasera.


Uite-l pe Moldovan, nu e Moldovan! smile.gif

In alta ordine de idei, dupa ce a anuntat ca se retrage din fotbalul romanesc, atacantul Rapidului a fost convins de Razvan Lucescu, de conducerea clubului si de suporterii alb-visinii sa ramana la echipa.
Moldovan se va pregati deocamdata cu echipa, urmand ulterior sa fie inclus si pe lista UEFA, in vederea participarii la jocurile din cupele europene.

Cu sau fara Moldovan, pierderea cea mai mare a Rapidului ramane plecarea lui Daniel Niculae. Fara un asemenea atacant, care se integrase excelent la echipa, este greu de crezut ca Rapid va mai egala performantele din sezonul trecut (atat Cupa Romaniei, cat si sfertul de finala din Cupa UEFA).
John B
Rapidul pierde in ultimul minut la Sarajevo dar are sanse pentru retur. Le-a cam fost frica de meciul asta...
nefertiti-old
Au cam jucat bambilici.
John B
Cu toate ca au cam acelasi lot ca anul trecut, exceptandu-l pe Niculae, Rapidul joaca mult mai prost. Cred ca s-au vazut deja vedete si considera ca nu trebuie sa se intrebuinmteze prea mult.
nefertiti-old
Pai nu uita cum au terminat campionatul.
John B
Probabil ca echipa a atins apogeul in sezonul trecut, iar acum a intrat pe panta descendenta. Insa perspectiva exista: se pare ca Copos cu Siman s-au inteles in cazul mai multor jucatori, printre care si Mazilu. Daca revine si Viorel Moldovan, s-ar putea sa-si revina si Rapidul.
nefertiti-old
Moldovan, saracu'... cat crezi ca mai merge, ca deja nu mai rezista decat bucati de meci.
Om trai si om vedea.
John B
Bucati, bucati, dar da goluri exact atunci cand trebuie!
Kyklos
NU se leaga deloc jocul...sunt 40% sanse de calificare.
dead-cat
Nu e peste ca stavridu',
Da' Zeljeznicar bate pe Rapidu'.

rofl.gif
Kyklos
Din pacate Rapidul e in cadere libera ... daca nu ajung in grupe situatia o sa fie si mai neagra...pentru moralul echipei e nevoie de aceasta calificare.
mutulica
iti dai seama ce suturi in fund o sa ia lucescu junior?

dar... de ce-si face omul cu mina lui... artizanat se cheama
John B
Ce facem cu Rapidul? Aud ca nici Mazilu nici Codrea nu mai vin, ba mai mult, ar pleca si Dinu Gheorghe si (foarte probabil si Lucescu jr.), iar in atmosfera asta ei joaca maine cel mai greu meci dintrecele 3.
mutulica
zice copos ca i-a linistit pe vama si pe lucescu.
sunt curios cit le ia pina la o declaratie de tip "imi pare rau ca le-am tras-o la cei din timisoara, unde as fi fost altfel tratat"
John B
Rapid ar putea pica cu:

West Ham United
CD Nacional - Portugalia
Trabzonspor - Turcia
Lokomotiv Sofia
FK Rabotnicki - Macedonia
John B
Deranj mare la Rapid dupa 0-1 cu UTA
Serenity
The shameeee! hh.gif
mutulica
l-au zburat pe Dinu... fara lacrimi, fara regrete...
Razvanel a parut nu doar de acord cu miscarea, dar mai mult isi prelungeste si contractul pe mai putini bani...
echipa merge asa cum merge... mai slab decit sezonul trecut

ce miscare va mai face oare copos ?
plictisitoru
QUOTE (mutulica @ 11 Oct 2006, 09:28 AM)
ce miscare va mai face oare copos ?

In primul rand tre` s-aduca un inaintas de valoare. Cand iti sta atacul intr-un pensionar ce performante poti obtine ?
Serenity
La Rapid se vede clar ca psihic stau destul de prost. Sa fi bagat nea' Copos frica in ei?
John B
Dupa parerea mea, abia acum Rapid incepe sa inchege. Marele merit este al lui Costin Lazar, care creste de la meci la meci, si al lui Viorel Moldovan, care trage atacul dupa el si le-a tinut moralul ridicat. Jocul merge mult mai frumos decat acum cateva luni. Mazilu, chiar si Griffits incep sa dea rezultate. Singura petarda cu care cred ca s-a ars Copos este Sapunaru.
andra_v
Plictisistoru are dreptate: o echipa serioasa nu depinde de Viorel Moldovan, care va mai juca max. un an-doi. E de rasul curcilor ca atacul unei echipe care anual se bate la titlu sa stea intr-un pensionar.
mutulica
cred ca lumea vede rapid mai mult prin perceptia de zgircoman a lui Copos..
mie mi se pare ca e singurul cu picioarele pe pamint printre toti baietii de business din fotbal
John B
Rapidul, cum ne-a obisnuit, isi face viata grea singur...
mutulica
pacat, plecasera la drum cu sperante...

oare sa fi obosit jucatorii, sau sa fi scazut imaginatia antrenorului?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.