Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Trebuie Sa Stie Un Administrator De Retea ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Software, Hardware si Programare > Linux
morfeus
Doresc sa postati:
-linkuri tutoriale
-ce stiti ca e necesar
-ce probleme apar-si rezolvari
-din experienta voastra (mai ales a celor ce lucreaza in domeniu)
StandDuPp
Pai ca si administrator de retea trebuie sa ai habar in special de Linux si de acolo pornesc toate. Trebuie sa stii sa faci nonitorizari, sa filtrezi ip-urile care fac flood sau care au virusi. Sa ai cate ceva habar despre ce inseamna fiecare port atunci cand ii vezi numarul in tabelul de trafic si ar mai fi multe de spus.
Si cred ca ceva mai important e; sa nu iti inchizi telefonul cand apar probleme biggrin.gif, asa cum fac majoritatea adminilor.
Virtual
Ca si administrator de retea pot sa zic ca telefonul se inchide atunci cand apar probleme deoarece oamenii nu vor sa inteleaga ca se lucreaza, unii oameni sunt de treaba si vor doar sa auda ca se lucreaza dar altii vin direct nervosi si poate mai folosesc si cines stie ce limbaj, dar cel mai important daca s-ar raspunde la toate telefoanele intr-o retea medie nu mare atunci ar innebuni administratorul si problema nu s-ar mai rezolva.
Oricum un administrator de retea trebuie nu numai sa stie Linux care nici macar nu este obligatoriu, sunt foarte multe sisteme bazate pe unix care pot fi folosite ca si sistem de operare de server, trebuie sa stie sa administreze o retea ceea ce inseamna de la infrastructura pana la filtrari, de la noduri de retea pana la decalaje, trebuie in primul rand sa aiba si el o conexiune normala la internet in reteaua respectiva acasa ca sa poata cat de cat sa vada prin ochii unui utilizator, trebuie sa fie la curent cu amenintarile si mai ales sa-i placa ceea ce face, daca nu ca in orice loc de munca nu e bun de nimic, ar fi enorm de multe de zis.

Ca si carti sunt foarte multe, nici eu nu-mi mai aduc aminte cate am citit insa pt inceput va recomand din colectia O'Reilly :
System Administrator Third edition
Linux Network Administrator's Guide
shapeshifter
că expresia „we have root” nu e doar o mantră...
Cla
QUOTE(morfeus @ 25 Dec 2005, 10:20 AM) *
Doresc sa postati:
-linkuri tutoriale
-ce stiti ca e necesar
-ce probleme apar-si rezolvari
-din experienta voastra (mai ales a celor ce lucreaza in domeniu)


Nu uitati ca mai exista Thunderbird, cel mai bun e-mail-client din lume.

Morfeus, nu asteptam rezolvari, never change a winning team.

Ca ai chef, asta-i treaba ta, dar lasa degetele.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.