Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Atelierul De Idei
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Povestea Mea
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mihai
Idei, retete, calatorii, povesti pentru copii din viata lui Oiski-Poiski veti putea citi in cadrul acestui Jurnal.

Lectura placuta! smile.gif
Oiski-Poiski
In prag de sarbatori si an nou am avut IDEEA de a avea totusi un coltisor unde sa-mi produc celelalte idei .
Spre dezamagirea unora cu pretentii de Sorbonne ahtiati dupa amanunte din viata intima a semenilor acest jurnal nu va cuprinde intimitati.
Toti ceilalti sunt bineveniti smile.gif .
Am descoprit de ceva vreme ca-mi place sa ma joc de-a copilul la gura sobei si de aceea poate ca atunci cand ma intalnesc cu muza mea personala am sa scriu pentru cei din fata focului cate ceva.
Sau sunt o calatoare cu trup si suflet prin lumea asta mare.
Sau imi place sa "arunc" din cand in cand ceva in cuptor si in tigaie asa ca de ce sa nu fac pofta unora ? Poate ca mai molipsesc pe cativa rolleyes.gif .
Ma gandeam sa fac o mamaliga cu branza pe langa asta de mai jos ca parca tare stingher sta acolo in tigaie

Oiski-Poiski
nu ma pot aPtine smile.gif si inca o poza cu perfectiunea aceasta de tort pe care sotul wub.gif a fotografiat-o din toate partile ca pe o iubita rofl.gif
Oiski-Poiski
daca inca nu ati facut-o e vremea sa cantati incetisor chiar si cand mergeti pe strada, sau poate in autobuz, sau poate in metrou, sau in masina , sau la servici
nu conteaza unde si cand
si chiar si cei mai muflea musterii ai Craciunului vor primi o pofta grozava de viata
Garantat smile.gif

Trei crai de la rasarit
Spre steaua-au calatorit
Si-au mers dupa cum citim
Pana la Ierusalim

Acolo cand au ajuns
Steaua lor li s-a ascuns
Si le-a fost a se plimba
Prin oras a intreba

Unde s-a nascut zicand
Un crai mare de curand
Si-au mers pana au statut
Und-era pruncul nascut

Si cu toti s-au bucurat
Pe Hristos dac-au aflat
Cu daruri s-au inchinat
Ca la un mare-mparat
dascalita
Minunat! wub.gif Tot ce vad imi place si te voi colinda,un carnat daca mi-i da! laugh.gif


Sus la poarta raiului,
Poarta raiului
Paste turma Domnului
Turma Domnului.
Linui lin si iarasi lin
Bate vantul frunza-n lin
Lin si iarasi lin....


Busuioc verde pe masa
Ramai gazda sanatoasa!
Oiski-Poiski
QUOTE (dascalita @ 21 Dec 2005, 06:34 PM)
si te voi colinda,un carnat daca mi-i da! laugh.gif



daca ma colinzi iti soptesc o poveste la gura sobei
m-am tot gandit cum sa o numesc si cred ca asa e bine





Cinci prieteni



Traiau o data demult in curtea unui taran sarac o vaca, un porc,o gaina, un caine aproape orb si un magar batran.
Cu totii erau cei mai buni prieteni si se stiau de cand lumea .Taranul era asa de bun la suflet ca cu toate ca adeseori nu avea ce sa puna pe masa nu l-a lasat sufletul sa sacrifice nici unul din animalele sale.
Intr-un an insa a venit o seceta groaznica peste tara si taranul s-a vazut nevoit cu parere de rau sa-si vanda animalele.
In seara de Mos Nicolae afara viscolea vantul rece si in grajd s-au strans animalele la sfat.
- Ce ne facem ? Maine dimineata stapanul nostru ne duce la targ sa ne vanda, zise vaca cu voce trista.
- E vremea sa-i spunem secretul , cotcodaci gaina.
- Grunz, grunz, ce secret ? intreba porcul curios tare.
Dintre toate animalele din curte el era cel mai tanar si taranul il primise anul trecut de Craciun de la fratele lui bogat ca sa faca din el carnat si sunca.Insa taranul ca de obicei i-a fost mila de animal.
- Secretul despre comoara, zise cu voce soptita magarul.
Acum cativa ani, tot intr-o seara de Niculae dormitam cu totii aicea la caldura cand un zgomot neobisnuit ne-a facut sa tresarim de spaima.In coltul grajdului cel de sub fereastra cea mica statea un pitic cu barba lunga aplecat peste un sipet plin de galbeni .Ii ridica printre degete si apoi le dadea drumul iara in lada.
S-a intors spre noi si cu voce pitigaiata a zis:- sunt nevoit sa-mi ingrop comoara sub fereastra asta dar daca unul dintre voi ii povesteste taranului ceva acela va trebui pe loc sa moara.
Si-a ingropat banii si dus a fost.
In grajd s-a lasat o liniste deosebita , doar vantul se auzea de afara cum vuieste printre coapci.
- Unul dintre noi trebuie sa se sacrifice , spuse cu voce trista magarul.Insa eu nu voi fi acela pentru ca eu i-am slujit cel mai mult si mai greu stapanului.Acuma a venit vremea sa ma odihnesc si eu.
- Eu i-am dat lapte si branza , spuse vaca, nici eu nu voi fi aceea.
- Iar eu i-am facut oua, cotcodaci gaina revoltata.Tu porcule trebuie sa te sacrifici , tu esti cel mai nou aicea.
Porcul ingrozit a facut doi pasi inapoi si s-a lipit de perete.
- Eeeeuu, sunt doar asa de tanar.In viata mea porceasca de pana acuma nu am vazut de prea multe ori lumina soarelui.
Si, prinzand putin curaj, eu nici nu am fost aici cand a venit piticul .
Si asa au inceput sa strige unul la celalalt si sa se certe care mai de care.
Doar cainele nu zicea nimica din coltul lui de langa usa.S-a ridicat si a latrat deodata tare asa cum numai prin tineretile lui o facea.
- Ham, ham Liniste ! Sa va fie rusine animale nerecunoscatoare.Stapanul nostru a fost bun cu noi si acuma cand a venit randul sa-l ajutam si noi dam inapoi plini de lasitate.Eu voi fi acela sacrificat si cu asta cearta s-a terminat.
De-abia a rostit aceste cuvinte si usa s-a deschis si plin de zapada a intrat in grajd un batran cu plete albe si o mantie rosie si lunga.
_ Seara buna, la toata lumea.
- Cine esti tu straine ? prinse curaj magarul.
- Cine sunt nu cred ca are o mare insemnatate.Insa cred ca pot sa va ajut .
Si s-a intors spre caine si cu o voce blanda spuse:- tu caine esti un animal credincios si pentru credinta vei fi raspltatit.De azi inainte vei vedea si vei alerga ca si in tineretea ta.Iar banii am sa-i duc eu stapanului tau.
A dezgropat comoara a luat-o sub brat si de la usa s-a intors inca o data spre animalele uimite :
- In seara de Nicolae e totul posibil.
Oiski-Poiski
Una din ideile mele de femeie lunatica este un film SF laugh.gif .
Scenariul , in mare:

Undeva prin zilele noastre o agentie imobiliara dusa cu sorcova vinde bucatele de pamant pe luna.De Craciun un bunic face cadou nepoatei prea iubite un ravas cu un document prin care i se atesta posesiunea unei bucati considerabil de mare pe luna.
Vad parca scena in fata mea: o casa bogata, un brad maret, parinti scortosi, un bunic rustical si incapatanat si o nepoata cu ochi mari.
Ani mai tarziu , multi ani mai tarziu , sa zicem doua generatii eroina filmului a mostenit de la bunica documentul fara sa stie ce valoare are.Doar cand incepe sa cerceteze de ce este urmarita si amenintata pricepe despre ce este vorba .Desigur ca in calatoria ei spre luna este insotita de eroul filmului.Si asa mai departe. blink.gif



Ideea mea provine de la o stire citita.Luna nu este doar luna si s-ar putea ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa fie mult mai mult decat atat.
Specialistii de la NASA au studiat praful de pe luna si au constatat ca este plin de chimicale.Si ca praful e plin de molecule de oxigen.
Prin urmare cel care reuseste sa produca din praful de pe luna 5 kilograme oxigen in 8 ore cu un aparat care sa cantareasca cel mult 25 kilograme primeste premiul de 250000 de dolari (uitasem dolarii laugh.gif )
Dupa parerea mea cam mica suma asta in comparatie cu importanta concursului.
Cica s-au apucat deja mai multe firme din toata lumea la intrecere.
Adevarata calitate a lunii sta in adancime: Titan,fier,aluminiu.



Prin urmare cine e dispus cu bani multi, ca eu nu-i am rofl.gif , sa produca cu mine filmul ???
Oiski-Poiski
Pentru cei doi baieti ai mei cu drag de Craciun mwah1.gif wub.gif
Frohe Weihnachten !



Leul si puricele

Traia o data intr-o gradina zoologica intr-un oras de munte un leu .Nu locuia de prea mult timp acolo.Si daca nu ar fi murit leul cel batran nici nu ar fi fost nevoie ca oamenii sa prinda in indepartata Africa un leu tanar care sa-i ia locul.
Leul cel nou a primit un loc minunat in gradina zoologica.Avea mai mult loc decat toate animalele de acolo.Si un copac mare sub care putea sa se ascunda de soare si ochii curiosi ai copiilor.Primea in fiecare zi mancare pe gustul lui si tot ce trebuia sa faca era sa se plimbe de colo pana colo.
Insa leul nu era deloc fericit.Zilele cu soare erau putine si in prima iarna s-a speriat grozav de tare cand a inceput sa ploua deodata cu picaturi asa de comice.Albe si moi si reci.Celelalate animale numeau minunea asta zapada.
Insa leul nu intelegea defel unde s-a ascuns soarele si a inceput sa viseze la vremea minunata din tara lui indepartata .La imensitatea savanei , la soarele care cobora spre orizont intr-o explozie rosie si galbena si portocalie.
S-a gandit asa de mult si cu atata intensitate la locurile natale incat s-a imbolnavit si nu a mai vrut sa manance.Oamenii nu au priceput la inceput ce se intampla cu el , au chemat medici priceputi care din pacate nu au gasit nici un motiv al bolii.Si zilele treceau si leul era tot mai trist.Pana cand intr-o buna zi batranul ingrijitor care banuia demult ce este cu leul si-a luat inima in dinti si a vorbit cu directorul.Impreuna au hotarat ca e vremea ca leul sa se intoarca acolo de unde a venit.
In blana deasa a leului traia de ceva vreme un purice.Se simtea ca in rai, era cald si bine .Dupa multe cautari in sfarsit a gasit un loc pe care putea sa-l numeasca acasa .Era multumit cu viata pe care o ducea si nu ar fi schimbat-o pentru nimica in lume.
In ultimul timp leul era insa din ce in ce mai slab si puricele incepuse sa-si faca griji.
Asa ca la aflarea vestii ca leul va fi trimis inapoi in Africa a inceput puricele de bucurie sa topaie de la coama pana la coada leului si de la coada pana la coama .Dupa asa un drum lung obosit s-a asezat sa se odihneasca si sa viseze la norocul ce a dat peste el.
Va zbura spre Africa unde e mereu cald si bine , nu va mai ingheta in viata lui.
In sfarsit a venit si ziua mult asteptata si leul a trebuit sa zboare intr-o cusca mare multe, multe ore.
Insa ce insemna asta in comparatie cu bucuria mare ce l-a cuprins.In sfarsit acasa.
La inceput i-a fost tare greu sa se reobisnuiasca cu viata libera, sa-si caute singur de mancare si sa invete sa se apere .Insa si-a jurat in barba lui de leu ca va reusi si de cate ori credea ca nu mai stie incotro se ducea pe stanca lui preferata .De acolo de sus putea privi pana departe, departe.De acolo vedea cum rasare soarele intr-o explozie plina de viata si privea cum apune intr-o explozie de culori , rosii si galbene si portocalii.
In primele zile puricele era mereu beat de bucurie .La inceput.Apoi pe masura ce timpul trecea era din ce in ce mai trist.Din cauza caldurii mari gafaia din ce in ce mai greu si nici nu mai putea fi vorba de o alergatura pe coama leului.
A inceput sa viseze la zapada de acasa si gandul il facea tare melancholic ca in curand va veni Craciunul si el nu poate vedea minunatia de luminite .
Nu-si mai aducea aminte de zilele in care ii inghetau oasele batrane.
Puricelui ii era dor de casa.
Intr-o buna zi au venit iarasi oamenii , gradina zoologica avea nevoie de un alt animal in locul leului.
Puricele s-a gandit ca un moment mai potrivit nu va gasi niciodata.Si bucuros a topait jos de pe coama leului si a asteptat .Nu a trecut mult si oamenii au prins un leopard frumos .
In blana lui a facut puricele drumul de intoarcere spre acasa.
Si pentru ca era un purice filosof ajuns acasa a stat si s-a gandit cata insemnatate are acest cuvant :acasa.Depinde insa ce inseamna pentru fiecare.

Lili


Oiski-Poiski
Cine ar fi crezut ca o oala cu sarmale poate avea atata temperament ! De trei ore bolboroseste incetisor pe limba ei laugh.gif .
Va doresc tuturor celor care popositi pe aici un rasarit de soare minunat intr-o dimineata de Craciun fericit biggrin.gif !

Serenity
Mai Oiski, dar stiu ca de cateva zile la tine Craciunul e in toi! biggrin.gif I-auzi tu.. sarmale, carnati, torturi.. drool.gif Cata inspiratie pentru cei care nu stiu inca ce sa puna pe masa de Craciun! (just look at me)

Sa stii ca prima data cand ti-am remarcat acest jurnal eram undeva pe la mesaje noi si habar nu aveam al cui e. Tin minte numai ca am gandit "genial nume!" biggrin.gif Acum am vazut ca e genial si continutul... Te pupic mwah1.gif si astept cu drag noi povestioare! thumb_yello.gif
dascalita
Oiksinela a disparut din atelierul ei si noi o cautam...Unde poate fi?Colindatorii ai venit cu plugusorul si gazda nu-i acasa... sad.gif user posted image
Ahooo!Aho!Ramai gazda sanatoasa,iti lasam urarea noastra
La anul cand vom veni,mai bine te vom gasi!
La multi ani!
Oiski-Poiski
Cu gandul la vara care vine am fotografiat minunatie de fluturi la gradina botanica din München.Zburau peste capetele noastrre, pe capetele noastre ce cea mai mare incredere smile.gif

Oiski-Poiski
si inca unul wub.gif
Oiski-Poiski
si inca unul rolleyes.gif
Oiski-Poiski
si flori ,flori,flori wub.gif wub.gif
Oiski-Poiski
broaste testoase de la munca spre casa laugh.gif
Felina
Am trecut prin Timisoara si m-am gandit la tine si la Sere. In centru era ca-n povesti, plin de ornamente care mai de care mai frumoase. Am pozat tot ce-am putut pana ne-au inghetat nasurile. Din pacate n-am mai gasit inghetataria aia vestita, altfel, cu tot frigul, as fi savurat una asortata.

Un an nou mai bun draga mea! wub.gif
Michelle
...mai oiski,mai treci si tu draga pe la atelierul tau...ca se pune praful wink.gif
Antont
QUOTE (Oiski-Poiski @ 5 Jan 2006, 06:49 PM)
broaste testoase de la munca spre casa laugh.gif

Superba poza wub.gif thumb_yello.gif
Oiski-Poiski
Imi pare rau ca nu am mai scris nimica si ar fi fost poate multe de povestit.
Trec printr-o perioada foarte, foarte grea si nu sunt in stare nici macar sa-mi silabisesc bine numele dar mai sa povestesc.
Astept zile mai bune.
Felina
hh.gif
Oiski-Poiski
Inainte de Craciun am scris povestioara asta si inainte sa arunc ciorna o retranscriu aicea .Desigur ca nu mai este actuala , Craciunul a trecut demult .Dupa cum au aparut ouale colorate prin magazine vine acusi Pastele.Insa decat sa o arunc mai bine o salvez.

Lumea pe dos


Toata noaptea a viscolit peste padure.Vantul s-a jucat salbatic printre brazi de parca ar fi vrut sa-i taie bucatele.
Acuma spre dimineata nimica nu mai aminteste de ce a fost.E liniste si pace .Din cand in cand se aude zapada cum cade de pe brazii aplecati de greutate.
Si in toata imensitatea aceasta alba si stralucitoare inaintau cu greu, acolo unde cu o o zi inainte era o carare , un iepure si o caprioara.
- Crezi ca mai avem mult pana ajungem ? intreba iepurele gafaind din greu prin nameti .
- Eu cred ca nu am reusit nici macar jumate din drumul spre pestera, zise caprioara istovita.
Dar daca te-ai misca mai repede am reusi sa inaintam mai cu spor.
- Imi dau toata silinta insa sunt prea mic si nametii prea mari.Insa stii ce caprioara ,am o idee.Daca ma urc pe spinarea ta vom inainta mai repede.
Caprioara desi nu foarte bucuroasa de ideea iepurelui a fost de acord cu el ca asa vor avea mai mult spor.
Nu dupa mult timp s-a asezat o cioara pe o creanga de brad si a inceput sa rada:
_ Cra, cra , nu am vazut in viata mea doi drumeti mai comici decat voi ? Unde mergeti asa de grabiti pe o vreme ca asta ?
_ Nu avem timp sa stam la povesti cu tine cioara.Ne grabim sa ajungem la pestera de sub munte, zise iepurele de pe spinarea caprioarei.
_ Si de ce ma rog va grabiti asa ? cioara era din fire tare, tare curioasa .
_ Cum nu stii ? Azi e ziua de Craciun .Si tot la o suta de ani in seara de Craciun duhul padurii indeplineste cate o dorinta tuturor animalelor care se infatiseaza in fata lui.
Cioara se gandi o clipa la viata ei cu care era de fapt multumita.Insa un gand tainic o chinuia de ceva vreme asa ca zise:
_ Pot sa vin si eu cu voi ?
_ Sigur ca poti .

Dupa cateva ore de mars obositor au ajuns spre seara in fata pesterii unde se stransesera o multime de animale .
Timpul trecea greu si incet incet au inceput sa li dezmorteasca limbile.
_ Eu imi doresc sa-mi dea duhul padurii istetimea vulpii, spuse iepurele cu voce tremuranda.
Vulpea uimita se uita la iepure si zise.
_ Iar eu imi doresc ca macar pentru o zi sa fiu ca si tine iepure.M-am saturat sa-mi tot amagesc cu voce mieroasa dusmanul ca apoi sa-l pot manca.
_Iar eu , zise caprioara , imi doresc sa fiu curajoasa ca un lup si sa am dinti de otel.
_ Hauuuuuuuuuu, urla lupul la luna care tocmai se arata de dupa munte.Eu mi-as dori ca macar o data in viata sa nu arunce copiii din sat cu pietre dupa mine ci sa se uite cu drag la mine ca la o caprioara.
Si tot mai uimite au inceput animalele sa-si spuna pasurile si sa constate ca fiecare isi dorea sa fie ceea ce era dusmanul.
Dupa un timp s-a lasat tacerea .
_ Cra, cra, zise cioara.Stiti ce cred eu ? Cred ca ati primit cu totii ceea ce ati vrut.Tu caprioara iti doresti curaj insa eu cred ca il ai deja ca altfel nu ai fi reusit drumul asta lung pana aici, plin de primejdii.
Iar tu iepure cu multa istetime ai calatorit usor pe spinarea altuia.
Iar tu lupule ai uitat ca esti fioros din fire si nu ne-ai mancat asta seara cu toate ca esti flamand.
Animalele au inceput sa susoteasca intre ele.
_ Da, da , are dreptate cioara.
_ Cine ar fi crezut, ce cioara inteleapta.
_ Cred ca asa e bine, sa ramanem ceea ce suntem , zise lupul.Trebuie doar din cand in cand sa descoperim si cealalta parte a noastra.Fiecare are rostul lui in lume.
_ Dar tu cioara , ce ai vrut sa ceri de la duhul padurii ?
Cioara se gandi o clipa si apoi zise razand:
_ Ma gandeam sa-i cer sa ma transforme pentru o clipa intr-o sperietoare de ciori .
Toate animalele au inceput sa rada si au plecat spre viziuinile lor ca sa sarbatoreasca cum se cuvine Craciunul fara sa-l mai astepte pe duhul padurii care poate nici nu a existat .




calfa
QUOTE (Oiski-Poiski @ 13 Jan 2006, 11:15 AM)
Imi pare rau ca nu am mai scris nimica si ar fi fost poate multe de povestit.
Trec printr-o perioada foarte, foarte grea si nu sunt in stare nici macar sa-mi silabisesc bine numele dar mai sa povestesc.
Astept zile mai bune.

Bine ai revenit, bine ca ai putut reveni ! smile.gif

Si ... zile cat mai bune ! thumb_yello.gif
Oiski-Poiski
cata pustietate , imi promit sa-i fotografiez in primavara cand totul e de un verde-verde

cineva tare drag mie mi-a facut cadou Piano Man - The very best of Billy Joel , cuvintele sunt de prisos
Felina
Oiski, acum am citit povestioara ta, e superba, sa stii! M-a emotionat... Esti o dulce. wub.gif

Sper sa te vad mai des pe aici. mwah1.gif
Oiski-Poiski
mi s-a facut pofta rolleyes.gif
Oiski-Poiski
si buna dimineata hiya.gif
dascalita
Oiksinela,bine ai revenit!Ne-a fost taaare dor,sa stii!~ mwah1.gif
Oiski-Poiski
Binefacerile acupuncturii


Prietena mea S. face de doua saptamani acupunctura .In felul acesta spera sa scape de migrene.Incet, incet insa eu cred ca in felul acesta va scapa de celulele gri.Ca daca nu ai minte nu are de ce sa te doara capul.Clar!

Eu: - Tu, S. , cred ca ti-am gasit o locuinta langa noi.
Ea: - Serios ?, unde ? unde ?
Eu: - Il mai tii minte pe mosulica ala simpatic despre care ziceam noi ca e singur si de care radeam noi ca nu ar fi rau sa-l cuplam cu una din mame ? Ala care statea trei case mai incolo pe strada noastra ?
Ea: - Ala care a murit ?
Eu: - Da, da
Ea: - Si acuma unde locuieste ?
Un moment de reculegere pentru mine
Eu:- La cimitir
Un moment de reculegere pentru ea

Jumatate de ora de ras in doua


Oiski-Poiski
De data aceasta am surprins si mai bine "Buna dimineata" biggrin.gif
Eclectic
QUOTE (Oiski-Poiski @ 3 Feb 2006, 08:10 AM)
Eu: - Tu, S. , cred ca ti-am gasit o locuinta langa noi.
Ea: - Serios ?, unde ? unde ?
Eu: - Il mai tii minte pe mosulica ala simpatic despre care ziceam noi ca e singur si de care radeam noi ca nu ar fi rau sa-l cuplam cu una din mame ? Ala care statea trei case mai incolo pe strada noastra ?
Ea: - Ala care a murit ?
Eu: - Da, da
Ea: - Si acuma unde locuieste ?
Un moment de reculegere pentru mine
Eu:- La cimitir
Un moment de reculegere pentru ea

Jumatate de ora de ras in doua

rofl.gif

Genial !
Felina
QUOTE (Oiski-Poiski @ 3 Feb 2006, 08:17 AM)
De data aceasta am surprins si mai bine "Buna dimineata" biggrin.gif

Asta-i de pe geam de la tine?

Of ce rau imi pare ca n-am avut timp sa ne plimbarim putin pe jos pe acolo pe la tine. Da las ca data aviatoare o sa avem timp de noi. Sa stii ca mi-a placut mult de tot la tine acasa - asa de primitoare... smile.gif .

mwah1.gif
Oiski-Poiski
Ieri am fost la circul Krone la München.Intr-un moment de inconstienta totala , dat fiind faptul ca cica sunt la dieta, ne-a venit ideea sa luam pranzul la restaurantul romanesc.
Mancarea a fost excelenta , preturile exorbitante .Am incercat cu totii , care cum, ciorba de burta, ciorba de fasole uscata cu ciolan, ciorba de perisoare, mititei, gratarele , clatite cu dulceata de cirese si papanasi cu smantana.
O palinca taaare inainte si o Feteasca regala intre si muzica romaneasca de calitate (nix manele) .Dupa orgia asta ma simt si acuma satula ca sa fiu sincera.
Oricum nu as mai repeta-o ca inca un experiment din asta ar presupune ca muncesc cu scopul de a ma ruina.
Insa in care restaurant din tara asta mare mai danseaza bucatareasa cu mine la urma un vals ?????? laugh.gif laugh.gif
Si mai canta si impreuna cu musafirii La multi ani pentru un oaspete care isi sarbatoreste ziua de nastere.

Astia erau papanasii drool.gif
Michelle
asa care va sa zica va dixtrati nu gluma!!! tongue.gif despre bani da-i incolo ca o viata are omu' si daca n-apuca sa se bucure de ea...si -aicea daca mergi la un restaurant cu specific german pentru marea majoritate e ruinator thumb_yello.gif
Oiski-Poiski
Aventurile unui prichindel sau cum face usa POC !

Pe mine nu ma cunoaste multa lume ca de-abia in aprilie voi implini doi ani .Insa muncesc harnicut la Image-ul meu .De exemplu acum doua zile am facut cunostiinta cu pompierii din Timisoara, baieti de treaba nimic de zis.
S-a intamplat cam asa.
Eu locuiesc cu bunica care de felul ei e OK insa ce se poate agita din orice nimic! Asa ca preocuparea mea de baza este sa-i provoc palpitatii macar o data pe zi.Recunosc ca de data asta am facut-o de oaie .Promit ca mi-am facut portia pe o saptamana.Insa nu mai mult.Sa nu exageram.
Deeeeci.Bunica si cu mine am iesit pe holul comun al scarilor unde am vrut sa recuperam o varza murata din butoiul ce se afla intr-o camera plina cu tot ce pot aduna vecinii de prin bloc.Acu fie zis intre noi , strangaret mai e romanul.Si tot intre noi urasc varza murata , pute rau de tot .Daca am sa raman cu urmari psihice bunica-mea e de vina.
Si ca venii vorba de bunica , face greseala si lasa cheia in usa pe interior.
Am constat noi ca in butoi nu mai sunt decat doua verze mici (Haleluia !!!!!!!!!!!!!!!!) asa ca bunica s-a gandit sa ia tot butoiul ca sa-l si spele.Asa ca a trebuit sa dea drumul la mana mea ca sa poata lua butoiul.
Va dati seama ca am profitat de ocazie ca altfel daca nu as fi facut-o mi-as fi reprosat o viata intreaga.
Eu in fata, bunica in spate , urmeaza butoiul si poate fetele de la Capalna.
Eu am zbughit-o mai repede , am intrat in fata bunicii pe usa , am trantit usa in nasul ei (face grozav POC !!!!!!!!!!!!) si am intors cheia in broasca .
Foarte mandru de mine am asteptat.
Un moment pauza .
Doua momente.
Incep sa-mi fac griji.
Poate am exagerat.
Aoleuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! Copilulllllllllllllllllllll !
Na, poftim .
Aoleuuuuuuuuuuuuuuu!
Am exagerat ! Ups.
De aici nu prea mai stiu mersul lucrurilor.Am tras un plans ca in povesti si apoi m-am asezat pe covor cu spatele la calorifer si m-am jucat.
Dupa cel putin un cincinal a aparut un nenea caraghios imbracat , am aflat ca era deghizat ca pompier, si cand l-am vazut l-am salutat cu degetul si am zis :Nenea ( daca nu l-am cunoscut dupa nume ).
Cam asta ar fi .
Aaaaaa, inca ceva.Pompierii in incercarea lor de a ma salva au stricat usa buncii cu pistolul cu aer (oauuuuuuuuu, ce palpitant !!!) .
Acuma toate ca toate , chestia asta de la urma nu o sa-i prea placa la matusa de peste mari si tari.Si cu ea nu e de glumit cand se infurie .La suparare o prefer pe bunica.Bunica care m-a pupat si prin alte locuri de bucurie ca m-a vazut.
Ce chestie dom-le .Poti face asa o dracovenie si esti umplut de sus pana jos de pupaturi.
Bleah !!!!!!!!!
Pana data viitoare va salut !
POC !!!!

Oiski-Poiski
apus de soare peste oras
Felina
Fata draga, ce bine ca te mai vad pe aici! smile.gif
Oiski-Poiski
Am primit de la copilul meu un ghiveci mic-mic cu un trandafir rosu si o inimioara rosie wub.gif si un "cu dragoste de Valentinstag" wub.gif wub.gif
Sa vedem cu ce vine cel mare tongue.gif .
Cred ca stiu rolleyes.gif smile.gif .De-abia astept .
dascalita
Martisor ai primit???
O primavara frumoasa cu multe impliniri!user posted image
Oiski-Poiski
Dascalito , multumesc pentru martisor mwah1.gif .Am primit unul si de la sot dar nu strica nici al doilea.
Imi pare rau ca nu mai trec pe aici.Nu am mai apucat sa scriu nici o poveste. sad.gif
Evenimentele se catzara unul peste celalalt, unul mai prost decat altul.
In alta ordine de idei ne-am inmultit si nu stiu daca e bine sau nu.De ieri suntem patru in familie.Max si Moritz s-au mutat la noi. smile.gif Doi porcusori de Guineea.Unul alb si celalalt alb cu maroniu.Sase saptamani .Fricosi de numa.
Carmelita a zis cand ne plictisim de ei stie ea stie ea o reteta buna de gulash.Criminala .

Felina
woot_jump.gif

oaaaaaaau vreau si eeeeuuuuuuuuuu!
Oiski-Poiski
Fascinatia - Fotbalul

La noi se potriveste zicala "ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual" sau "daca nu ai de lucru iti faci".
Si cu gandul la cele de mai sus am facut ieri o excursie la München cu Fan clubul lui Bayern München.
Cu chiu si vai , pentru ca ne-am facut membrii la club, am capatat bilete la FC Bayern München - Hamburger SV.
Si asa echipati ca pentru o expeditie la Polul Nord am plecat la 12,30 de acasa cu un autobuz plin de suporteri spre München si Allianz Arena.
Inca de anul trecut cand am vizitat noul stadion gol am murit de curiozitate cum trebuie sa arate cand 65 000 de oameni urla din adancul plamanilor toti deodata.
Si spectacolul s-a meritat.FC Bayern München a pierdut, prompt cum ne-am hotarat sa mergem noi la meci, cu 2-1 insa nu mai conteaza , au destule puncte in plus , oricum castiga campionatul.
Insa m-am bucurat ca macar un gol au marcat si am putut vedea cum reactioneaza stadionul.
Acum inteleg de ce cei de pe teren pot alerga pe orice vreme .Desigur ca in primul rand pentru bani si care nu sunt putini.Insa cum trebuie sa fie cand crainicul iti striga numele si 65 000 de oameni raspund cu numele tau ? Si asta de trei ori thumb_yello.gif .Sau crainicul striga :si cine castiga ? Si tot poporul urla : FC Bayernnnnnnn. Crainicul urla : Dankeeeeee! Si tot poporul (civilizat nu gluma ) urla inapoi : Bitte !
Vesel smile.gif , vesel !
Uitandu-ma la toata lumea aia mi-a trecut prin cap ce ar fi zis bunica: Ia uita-te ,daca i-ai fi chemat la sapat porumbul nu ar fi venit !
Cata dreptate ar fi avut !

Oiski-Poiski
asa arata stadionul gol
Oiski-Poiski
si asa arata plin smile.gif
Oiski-Poiski
a nins ca in povesti dar nu conteaza
un adevarat Fan nu are frica de vreme rea laugh.gif
Oiski-Poiski
Ole,ole,ole,oleeeeeeeeee
dascalita
Ooooof!Te-ai facut microbista? hh.gif
Nu mai vorbesc cu tine o saptamana!
Oiski-Poiski
Am fost dintotdeauna microbista tongue.gif .Cu un frate care a jucat ani de zile fotbal si a castigat campionatul de juniori national nici nu se putea altfel biggrin.gif rolleyes.gif .
Iar acuma de cand e fiu-miu fotbalist mare smile.gif imi amintesc cum este.


Am sa le tai nasul celor care nu mai vorbesc cu mine laugh.gif.
Thecook
Oiski, in timp ce tu te delectai cu meciul, noi orbecaiam pe autostrazile din jurul Münchenului cautand intrarea in oras. Am trecut de doua ori pe langa Stadion , ca ne-am zapacit de tot cu cate "ringuri" are orasul. De stiam ca esti prin zona puneam de-o intalnire la o bere in Hofbräu (bineinteles dupa meci).
Oiski-Poiski
Pai si daca stiam nu ar fi fost posibil ca noi nu am fost cu masina noastra ci cu autobuzul Fan-clubului .Pana s-a terminat meciul si am ajuns inapoi la parcare se pusese zapada nu gluma.In asa fel ca am facut la intoarcere trei ore jumate pentru un drum pe care de obicei il facem in 50 minute.
Eram insa bucurosi ca pe partea noastra se misca ceva ca in directia München nu misca nimica si era Stau de kilometrii intregi.
Duminica dimineata am auzit la radio ca oamenii au stat pana la 8 ore pe loc ca a trebuit Crucea Rosie sa le aduca ceai si paturi.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.